برید داستان تولد پیامبر(ص) رو از لیست کانال بخونید مرور کنید. من خودم هروقت یادم میادش پر ذوق میشم چرا که خدا، یحیی و مریم و عیسی و ... همه رو آورده تا مژدهی اومدن احمد(ص) رو بدن:)
خب چون دیروقته، فکر کنم تا اینجا کافی باشه
بازم به داستان بارداری مریم(س) و تولد عیسی(ع) نرسیدیم😅 اونم به نوبهی خودش پر از چیزای جالبه
اما بزارید به عنوان حسن ختام امشب، به یه حدیث نورانی و کارگشا از حضرت امام صادق(ع) مهمونتون کنم:
"کلنا سفن النجاة ولکن سفینة جدی الحسین أوسع وفی لجج البحار أسرع"
همهی ما اهل بیت کشتیهای نجاتیم، ولی کشتی جدّم حسین علیه السلام وسیعتر و در عبور از امواج سهمگین دریاها سریعتر است.
هر کس که روی عشق تو محکم حساب کرد
درد جهان غم زده را کم حساب کرد...
السلام علیک یا اباعبدالله الحسین❤
شش ماه بعد از تولد حضرت یحیی(ع)، نوبتِ تحققِ وعدهای که خدا به عمران داده بود رسید! یعنی تولد عیسی مسیح(ع) کسی که آخرین امید خدا به هدایت بنیاسراییل و بازگشت اونا به عهدی که با خدا بسته بودن(یعنی زمینهسازی ظهور محمد و آل محمد(ص)) بود!
زکریا میدونست که مادرِ منجی بنیاسراییل مریمه اما مریم شوهر نداشت! یهودیا که عیسی (ع) رو دشمن درجه ۱ خودشون میدونستن، هرکاری کردن که این پاکی رو از مادرش یعنی مریم بگیرن!
اونا بارها به مریم تهمت زدن که با یوسف نجار کار نامشروع کرده و بچهدار شده و حتی تهمت ارتباط نامشروع با زکریا رو هم زدن! ولی معجزههای مسیح باعث میشد تیرشون به سنگ بخوره
قرآن هم از حضرت مریم بارها با عبارت احصنت فرجها یاد میکنه که بدونن ایشون پاکدامن بود و از بسیاری از امتحانات الهی هم سربلند بیرون اومده بود. ولی خب یهودیا کار خودشونو میکردن و هنوزم با تحریفاشون ایشونو پیامبری جلوه دادن که نیست!
بهرحال؛ زمان تولد عیسی(ع) نزدیک شد:)
این داستان رو همتون میدونین که روح القدس به مریم نازل شد و به ایشون پسری بخشید. بعد مریم از معبد بیرون رفت و به مکان شرقی رفت. عیسی رو به دنیا اورد و از زیر پاش آب روان و از نخل خشکیده خرما براش خرما ریخت.
اما میخوام به روایت دیگهای براتون این قصه رو بگم:)
تو قرآن، سوره مریم آیه ۱۶ ، داستان تولد عیسی شروع میشه
واذکر فی الکتاب مریم اذ انتبذت مم اهلها مکانا شرقیا
مریم از خانواده اش کناره گرفت و به مکان شرقی رفت.
توجه کنین که اینجا مریم(س) هنوز باردار نیست و خادم معبد سلیمانه. اون به صورت طبیعی هرگز معبدو ترک نمیکرد و اینجا که از معبد خارج میشه و به مکان شرقی میره، زمانیه که بهش گفته شده وعده الهی نزدیکه و باید از معبد بیرون بره تا عیسی رو دنیا بیاره.
بعضیا میگن مریم نمیدونست قراره چه اتفاقی بیفته که خب غلطه ایشون آگاه بود کاملا و تو سیر تربیتیش کاملا به نقش خودش آگاه شده و پذیرفته بودش.
اما مکان شرقی که قرآن از اون یاد میکنه کجاست؟!
توی روایات مکانهای مختلفی نقل شده اما همهی اونا در کشور عراق هستن!
یعنی مریم(س) از اورشلیم راه افتاد و انقدر اومد تا به عراق رسید
حضرت سجاد(ع) میفرمایند که مریم، عیسی (ع) رو در کربلا دنیا آورد، در مکانی که حسین بن علی(ع) به شهادت رسید!
بقیه روایات هم مکانی نزدیک کربلا رو بیان میکنن که احتمالا در نهایت، همون زمین کربلاست...
روز تولد حضرت عیسی مسیح(ع) هم ۲۵ ذیالقعده بیان شده که با تاریخی که مسیحیا الان میگن متفاوته(چون مسیحیت تحریف شده و اونا نمیدونن اصلا تولد مسیح رو جشن نمیگیرن بلکه ۲۵ دسامبر روز دیگهایه)
حضرت ابراهیمم همین روز دنیا اومدن
ما این روز رو به نام دحو الارض میشناسیم
قرآن ادامه میده و میگه وقتی که مریم از خانوادهش کناره گرفت و به مکان شرقی(کربلا) رسید، ما روح خودمون رو به شکل یک بشر بینقص(بشراً سویّا) بهش نازل کردیم.
خب، تو همهی داستانا نوشته که جبرئیل به مریم (س) به شکل یک بشر بی عیب و نقص نازل شد و باهاش صحبت کرد.
مریم(س) جبرییل رو نشناخت و گفت از تو به خدا پناه میبرم!
اما اینجا یه سوال اساسی مطرح میشه
ما میدونیم طبق روایات، حضرت مریم(س) محدثه بودن. یعنی با فرشتگان صحبت میکردن و بهشون وحی میشده.
حالا چطور ممکنه جبرییل نازل بشه و ایشون اصلا نشناسه و حتی به خدا پناه ببره؟!
اما اینجا تنها جایی نیست که اسم عیسی و روح باهم میاد
جای دیگهام درمورد حضرت عیسی داریم که ایدناه بروح القدس
ما به وسیله روح القدس عیسی رو تایید کردیم
مقام حضرت عیسی از روح القدس بالاتره، چطور ممکنه با x بتونیم y رو تایید کنیم درحالی که y خودش قویتره؟!
حالا بابونه از خودت اینو میگی؟
یه حدسی زدی اومدی میگی روح القدس جبرییل نیست؟
آیا ما برای تو یک جوک هستیم؟!
نهخیر:)
امیرالمومنین(ع) تو این ماجرا حدیث راهگشایی دارن!
روزی روزگاری از ایشون میپرسن روح یعنی جبرییل؟
حضرت میفرمان که جبرییل جدا از ملائکه نیست و بزرگ ملائکهست!
روح متفاوت با جبرئیله و خلقی بزرگتر و عظیمتر از فرشتههاست
تو آیه قرآن که میفرماد تنزل الملائکه و روح، ملائکه و روح جدا شدن، اگر روح جبرییل بود که جدا نمیشدن!
حضرت امام صادق هم در حدیث دیگه همینو دارن که جبرییل ملکه و روح نیست و روح مرتبهی بالاتری از ملائکه داره
توی قرآن یه آیه داریم که میگه روح من امر ربی و ما اوتیتم من العلم الا قلیلا
روح از جنس امر و فرمان خداست و درموردش فقط یه کوچولو علم و دانش به ما داده شده!
روح خلق بسیار عظیمیه و درکش سخته
احتمالا به همین دلیل هم مریم (س) نمیتونسته درکش کنه الا به شکل بشر
خب حالا بریم تو کلام معصومین ببینیم روح چیه؟