🌿🌿🌿
🌿🌿
🌿
🔺شيخ بهائي - عَطَّرَ اللَّهُ مَرْقَدَه - در كشكول ذكر نموده كه شخصي از ارباب نعمت و ناز را مرگ در رسيد، در حال اِحتِضار او را به كلمه شهادتين تلقين كردند.
او در عوض، اين شعر را ميخواند:
يا رُبَّ قائِلَةٍ يَوماً وَ قَد تَعِبَت
اَيْنَ الطَّريقُ اِلي حَمّامِ مَنجابٍ
و سبب خواندن او اين شعر را - عَوَضِ كلمه شهادت - آن بوده كه:
روزي زن عفيفه خوش صورتي از منزل خود درآمد كه برود به حمّامِ - معروف به حمام «مَنْجاب» -.
پس راه حمّام را پيدا نكرد، و از راه رفتن خسته شد، اين مرد را بر دَرِ منزلي ديد، از او پرسيد كه: حمام مَنْجاب كجا است؟
او
اشاره كرد به منزل خود و گفت: حمّام اين است، آن زن به خيال حمام، داخل خانه آن مرد شد.
آن مرد فوراً در را بر روي او بست و عزم كرد كه با او زنا كند.
آن زن بيچاره دانست كه گرفتار شده و چاره اي ندارد جز آنكه به تدبير، خود را از چنگ او خلاص كند.
لا جَرَم اظهار كرد كمال رغبت و سرور خود را به اين كار، و آنكه من چون بدنم كثيف و بدبو است كه ميخواستم به جهت آن به حمّام بروم، خوب است كه يك مقدار عطر و بوي خوش براي من بگيري كه من خود را براي تو خوشبو كنم و قدري هم طعام حاضر كني كه با هم طعامي بخوريم، و زود بيايي كه من مشتاق توأم.
آن مرد چون كثرتِ رغبتِ آن زن را به خود ديد مطمئن شده، او را در خانه گذاشت و بيرون شد براي گرفتن عطر و طعام.
چون آن مرد پا از خانه بيرون گذاشت، آن زن از خانه بيرون رفت و خود را خلاص كرد.
چون مرد برگشت زن را نديد و بجز حسرت چيزي عايد او نشد؛ الحال كه آن مرد در حال اِحْتِضار است در فكر آن زن افتاده و قصه آن روز را در شعر، عوض كلمه شهادت ميخواند .
📚 كشكول شيخ بهايي - ۲ جلدي، ج ۱، ص ۲۳۲.
💠 @Rahee_saadat
┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈
🌷از امیرالمؤمنان علی علیهالسلام روایت شده است که حضرت هنگام افطار این دعا را زمزمه میکردند:
🌹«بِسْمِ اللّهِ اَللّهُمَّ لَکَ صُمْنا وَعَلی رِزْقِکَ اَفْطَرْنا فَتَقَبَّلْ مِنّا اِنَّکَ اَنْتَ السَّمیعُ الْعَلیمُ»🌹
🍃خدایا برای تو روزه گرفتیم و با روزی تو افطار میکنیم پس از ما بپذیر که به راستی تو شنوا و دانایی🍃
📚 مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی
@Rahee_saadat
بکگراند | 𝖣𝗂𝗌𝗇𝖾𝗒🌸 •
🌷از امیرالمؤمنان علی علیهالسلام روایت شده است که حضرت هنگام افطار این دعا را زمزمه میکردند: 🌹«بِ
◀️در مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی در خصوص آداب افطار در لحظات ملکوتی اذان مغرب این چنین آمده است:
🌹مستحب است شخص روزهدار بعد از نماز عشاء افطار کند، مگر آنکه ضعف بر او غلبه کرده باشد یا جمعی منتظر او باشند.
🌹همچنین با طعام پاکیزه و حلال و بدون شبهه افطار کند، بهتر است که با خرمای حلال افطار کند تا ثواب نمازش 400 برابر شود، همچنین بهتر آن است به خرما، آب، رطب، لبن، حلوا، نبات و به آب گرم به هر کدام که میسر است افطار کند.
🌷در وقت افطار دعاهای وارده خوانده شود، از جمله دعای «اَللّهُمَّ لَکَ صُمْتُ وَعَلی رِزْقِکَ اَفْطَرْتُ وَعَلَیْکَ تَوَکَّلْتُ»؛ خدایا برای تو روزه گرفتم و با روزی تو افطار کنم و بر تو توکل کنم تا خداوند به او ثواب هر کسی را که در این روز روزه داشته عطا کند یا دعای «اَللّهُمَّ رَبَّ النّورِ الْعَظیمِ» را که سیّد و کفعمی روایت کردهاند بخواند.
🌷از امیرالمؤمنان علی علیهالسلام روایت شده است که حضرت هنگام افطار این دعا را زمزمه میکردند: «بِسْمِ اللّهِ اَللّهُمَّ لَکَ صُمْنا وَعَلی رِزْقِکَ اَفْطَرْنا فَتَقَبَّلْ مِنّا اِنَّکَ اَنْتَ السَّمیعُ الْعَلیمُ»؛ خدایا برای تو روزه گرفتیم و با روزی تو افطار میکنیم پس از ما بپذیر که به راستی تو شنوا و دانایی.
🌷بهتر است در لقمه اول این دعا را بخواند: «بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرّحَیمِ یا واسِعَ الْمَغْفِرَةِ اِغْفِرْ لی» تا خدا او را بیامرزد. همچنین در روایت آمده است که در آخر هر روز از روزهای ماه مبارک رمضان خداوند هزار هزار نفر را از آتش جهنم آزاد میکند، پس شخص روزهدار از حق تعالی بخواهد که او را یکی از آن افراد قرار دهد .
🌷در وقت افطار سوره «قدر» خوانده شود، صدقه دادن به هنگام افطار هم توصیه شده است، اگر چه به چنددانه خرما یا شربتی آب باشد، از امام صادق(ع) نقل شده که فرمودند: هر مؤمنی که لقمهای مؤمنی را در ماه رمضان اطعام کند، حق تعالی برای او اجر کسی که 30 بنده مؤمن آزاد کرده باشد و از برای او باشد نزد حق تعالی یک دعای مستجاب است .
@Rahee_saadat
دستهاى خالیمان🌺
دسـتاویزدلهاى
پاکتان ماررا نیز🌺
دراین لحظات ناب
از میهمانی خــدا 🌺
نه به بهای لياقت
به رسم رفاقت دعاکنید🌺
طاعات وعباداتتون قبول 🌺🙏🌺
@Rahee_saadat
🌸✍️امام رضا عليه السلام:
افطارى دادن تو به برادر روزه دارت، فضيلتش بيشتر از روزه داشتن توست
فِطرُكَ أخاكَ الصّائِمَ أفضَلُ مِن صيامِكَ🌸
📗 الكافی ج 4 ص 68
@Rahee_saadat
بکگراند | 𝖣𝗂𝗌𝗇𝖾𝗒🌸 •
🔍 #آیه_گرافی 💠 هم نشینی آیات قرآن و تصاویر @Rahee_saadat
🔸 ابتدای آیه، با جمله “الله نور السماوات
والارض” آغاز شده است. سوره مبارکه نور رابه دلیل وجود همین آیه، “سوره نور” نام نهاده اند. این آیه کریمه از نظر تفسیر، یکی ازآیات مشکل قرآن مجید است.
🔸 به ویژه قرآن کریم در پایان همین آیه جمله ای ذکر می کند که نشان می دهد این آیه بسیار قابل تدبر و تامل است. و هرکسی به اندازه ظرفیت خود چیزی از این آیه کریمه می فهمد. چون بعد از ذکر مثل در پایان می فرماید: “و یضرب الله الامثال للناس” خدا مثلها را برای مردم ذکر می کند. در بعضی آیات دیگر می فرماید: “خدا مثلها را برای مردم ذکر می کند ولی به عمق این مثلها نمی رسند مگر عالمان.” باتوجه به اینکه مقصود از آسمانها و زمین در قرآن، همه مخلوقات عالم است، معنای آیه این می شود که خدا نور تمام جهان است.
🔸 آنچه بشر در ابتدا از کلمه “نور” می فهمد همین نورهای محسوس است.
مانند نور خورشید، نور ماه و ستارگان و نور لامپ و … آنچه مسلم است این است که مقصود از اینکه خدا نور آسمانها و زمین است، این نور نیست. چرا که نور حسی و مادی، خود یکی از مخلوقات خداوند است. در ابتدای سوره انعام میخوانیم:
🔸 الحمدلله الذی خلق السموات و الارض و جعل الظلمات و النور …
سپاس خدای آفریننده آسمانها و زمین و قراردهنده ظلمتها و نور. نتیجه اینکه خدا خالق این نور است نه خود این نور. نه تنها خود این نورمحسوس و مادی و مخلوق خدا است بلکه قرآن دائما درباره منبع این نور یعنی خورشید و ستارگان بحث می کند که اینها خودشان مخلوقات ذات اقدس اله هستند.
🔸 از سوی دیگر، این نور آن چیزی است که ما به چشم می بینیم ولی خدا به چشم دیده نمی شود “لاتدرکه الابصار و هو یدرک الابصار.”
(الانعام / ۱۰۳٫) واژه “نور” وضع شده است برای هر چیزی که روشن و روشن کننده باشد. یعنی پیدا و پیدا کننده باشد. به نور حسی از آن جهت نور می نامند که هم پیداست و هم پیدا کننده.
🔸 هم خودش روشن است و همه اشیاء دیگر راروشن می کند. به علم هم نور گفته شده است. چون علم خودش در ذات خودش روشنایی است و جهان را برای انسان روشن می کند، پس خدا نور است در اینجا یعنی حقیقت پیدا و پیداکننده، حقیقت روشن و روشن کننده، به این معنا درست است که خداوند متعال را “نور” بدانیم. به این
معنا، هیچ موجود در مقابل خدا، نور نیست. یعنی همه نورها در مقابل خدا ظلمت هستند.
📚تفسیر آیه نور از منظر شهید مطهری
@Rahee_saadat
#عقبه_اول
#وحشت_قبر
📖در كتاب «من لا يحضره الفقيه» است كه چون ميّت را به نزديك قبر آورند به ناگاه او را داخل قبر نكنند، بدرستي كه از براي قبر هولهاي بزرگ است، و پناه بَرَد حامل آن به خداوندِ تعالي از هَولِ مُطَّلَعْ و بگذارد ميّت را نزديك قبر، و اندكي صبر كند تا استعداد دخول را بگيرد؛ پس اندكي او را پيشتر بَرَد و اندكي صبر كند، آن گاه او را به كنار قبر برد .
📜مجلسي اول رحمه الله در شرح آن فرموده:
هر چند روح از بدن مفارقت كرده است و روح حيواني مرده است، اما نفس ناطقه زنده است و تعلّقِ او از بدن بِالْكُلِّيّه زايل نشده است، و خَوفِ ضَغطِه قبر و سؤال مُنكَر و نكير و رومان، - فتّانِ قبور - و عذابِ برزخ هست، با آنكه از جهت ديگران عبرت است كه تفكر كنند چنين واقعه اي در پيش دارند.
📙من لا يحضره الفقيه، ج ۱، ص ۱۷۰.
@Rahee_saadat
خیلی وقت ها نیت می کنیم قرآن بخونیم ولی توفیق یارمونم نمی شه، در دعای بالا یاد می گیریم که توفیق خواندن قرآن رو باید از خداوند بخواهیم، چه خوبه این دعا رو حفظ کنیم و هر روز زیر لب یا در قنوت ها زمزمه کنیم
امام على عليه السلام:
بدانيد كه اين قرآن، خيرخواهى است كه خيانت نمىورزد و راهنمايى است كه گمراه نمىكند و گويندهاى است كه دروغ نمىگويد. هيچ كس با اين قرآن نمىنشيند، مگر آن كه با افزايشى يا كاهشى، از نزدش بر مىخيزد: افزايش در هدايت، يا كاهش در نابينايى [و گمراهى]. بدانيد كه هيچ كس، با برخوردارى از قرآن، فقير نيست، و هيچ كس با محروميت از قرآن، توانگر نيست. پس شفاى دردهاى خود را از قرآن بجوييد و در سختىها و گرفتارىهايتان، از آن كمك بخواهيد؛ چرا كه در آن ، درمان بزرگترين دردهاست و آن، درد كفر و نفاق و انحراف و گمراهى است... و بدانيد كه قرآن، شفاعت كنندهاى است كه شفاعتش، پذيرفته مىشود و گوينده اى ( / شاكى و خصمى) است كه سخنش تصديق مىشود. هر كس كه قرآن در روز قيامت، برايش شفاعت كند، شفاعت مىشود و هر كس كه قرآن در روز قيامت، از او شكايت كند، محكوم مىگردد
📗نهج البلاغه از خطبه 176
@Rahee_saadat
😴 اعمال وقت خوابیدن 😴
وضو گرفتن 👈 ثواب شب زنده داری
💢 برابر با هزار رکعت نماز، به گفته مولاء علی 💢
⤵️ يفْعَلُ اللّه ما يَشاءُ بِقُدْرَتِه، وَ يَحْكُمُ ما يُريدُ بِعِزَّتِه 🔸سه مرتبه🔸
↩️ سوره ى تكاثر به سفارش امام صادق (ع)، هرکس سوره تکاثر را قبل هنگام خوابیدن بخواند از عذاب قبر در امان باشد.
🌷✨بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم✨🌷
💠ألْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ. حَتَّى زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ. كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ. ثُمَّ كَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ. كَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ. لَتَرَوُنَّ الْجَحِيمَ. ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيْنَ الْيَقِينِ. ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ💠
🎁 هدیه پیامبر (ص) به حضرت فاطمه (س) در روز تولدش در هنگام خواب این بود که حضرت فاطمه (س) فرمودند این بهترین هدیه تمام عمرم بود.🎁
1⃣ سه مرتبه خواندن سوره توحید (قل هو الله احد... ) برابر با ختم قرآن است.
2⃣ صلوات بر من و پیامبران پیش از من سبب شفاعت خواهد شد (اللهم صل علی محمد و آل محمد و علی جمیع الانبیاء و المرسلین)
🔸یک مرتبه🔸
3⃣ استغفار برای مومنین سبب خشنودی آنها از تو خواهد شد اللهم اغفرللمومنین والمومنات
🔸یک مرتبه🔸
4⃣ ذکر (سبحان الله والحمدلله ولااله الاالله والله اکبر) 👈 ثواب حج و عمره را دارد.
🔸یک مرتبه🔸
التـــــماس دعــــ❤️ــــــا
@Rahee_saadat
بکگراند | 𝖣𝗂𝗌𝗇𝖾𝗒🌸 •
● ســـیـاحـــتـــــــــــــــــ غـــربــــــــــــــــــ ●❣ ※◽◆🔘◆◽※ قسمت ⏪ 〖 25〗
❣● ســـیـاحـــتـــــــــــــــــ
غـــربــــــــــــــــــ ●❣
※◽◆🔘◆◽※
قسمت ⏪ 〖 26〗
💠 حضرت ابوالفضل علیه السلام فرمودند: وقتی در منبر، پس از عنوان آیه «یا أَیُّهَا المُدَّثِّرُ، قُمْ فَأَنْذِرْ»؛ ای کشیده ردای شب بر سر، برخیز و بیم ده و بیان شأن نزول آن، آن را تطبیق نمود بر حال من در حالی که پدرم تنها در میدان کربلا، صدایِ «هل من ناصر» بلند نمود و من در میان خیمه گریان شدم، این تطبیق مرا خشنود نمود، بلکه پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله نیز خوشش آمد برای این تطبیق، آن را دادم، این ولو درخور او نیست، ولی درخور این عالم هست، چه آنچه در این عالم است از حسن و بها و زیبایی، رقیقه آن حقیقت و سایه آن شاخه گل است و از این جهت برزخ است و چنانچه به موطن اصلی و آن حقایق صرف رسید، به او چیزهایی خواهد رسید:
✨ ما لا عین رأت و لا أذن سمعت و ما خطر علی قلب بشر؛
⇦ نه چشمی آنها را دیده و نه گوشی شنیده و نه بر قلب بشری خطور کرده.
🌀 ناگهان برخاستند و بر اسبهای خود سوار شدند و اسبها پرواز نموده و از آن شهر بیرون رفته و به مقام شامخ خود رهسپار شدند. دست هادی را گرفتم و با حسرت تمام رو به منزل آمدیم و هر چه نظر کردیم آن نمایشی که اوّل داشتند دیگر نداشتند و آن دلبستگی به آنها از هم گسیخته گردید.
🔸گفتم: خوب است فردا حرکت کنیم. گفت: ممکن است تا ده روز در اینجا استراحت کنیم.
گفتم: ده دقیقه هم مشکل است! من هیچ راحتی ندارم، مگر اینکه به او برسم و یا نزدیک او باشم.
🔻گفت: چه پر طمعی تو! مگر ممکن است در این عالم تعدّی از حدود خود. اینجا دار دنیای جهالت آمیز نیست که حیف و میلی رخ دهد و میزان عدلش سر مویی خطا کند.
بلی! ایشان از تفضّلاتی که دارند، گاهی عطف توجّهی به دوستان کنند. امّا جریان یافتن هوسناکیهای بی ملاک، فحاشا و کلّا (هرگز و به هیچ وجه) آنها در اوج عزّت وتو در حضیض (پستی) تراب مذلّت.
✨ وما للتراب وربّ الأرباب؛
⇦ خاک پست کجا و پروردگار جهانیان کجا!
☑️ اگرچه لوعه (ترس و وحشت) دل فرو ننشست ولی چارهای جز سکوت نداشتم. چون شرح حال من به قیاسات منطقی قالب نمیخورد و هادی هم به غیر آن منطق منطقی نداشت، پس لب فرو بستم، تا خدا چه خواهد...
◁◁
ادامه دارد...💎💎
📕 سیاحت غرب
#سیاحت_غرب #زندگی_پس_از_مرگ
________________________
@Rahee_saadat
#زیارت_روز_جمعہ
⇦اللهم صل علی محمد
وال محمد وعجل فرجهم⇨
@Rahee_saadat