eitaa logo
🌹 گیاهپزشکی سعید حسنیان
123 دنبال‌کننده
138 عکس
7 ویدیو
0 فایل
سعی کنید قوی باشید
مشاهده در ایتا
دانلود
ادامه مطلب فوق عدم سبز شدن برخی شاخه های درخت دقت داشته باشید برخی کشاورزان نگران از بروز یک بیماری در این درختان هستند، اول اینکه هیچ بیماری در این مقطع و به سرعت درخت را بسمت زوال و خشک شدن نمی برد، ما دو بیماری مهم در پسته داریم، یکی گموز و یکی نماتد ها، هر دو بیماری فوق به سرعت باعث خشک شدن درخت نمی شوند و به تدریج درخت را ضعیف می کند. و به ضرص قاطع در این مقطع شوری باعث عدم استارت و ضعیف شدن و خشک شدن درختان می شود و چناچه بموقع اقدام نشود، حتی باعث خشک شدن کل درخت می شود.
🔺بعلت بارندگی ها اخیر بسیاری مناطق و باغات پسته کاملا خیس و زمین گل هست! تا خشک شدن کامل برگها و درختان و خاک از سمپاشی و محلولپاشی و آبیاری خودداری کنید به دلایل مختلف این مساله بنفع شما هست- عجله و وسواس بخرج ندهید!
‍‍  هرس_شدید_یکباره_گیاه ممکن است عوارضی داشته باشد‼️🌳🌳 ⚠️ درختی که چند سال هرس نشده را یک‌باره هرس نکنید. ✴️ زمانی که می‌خواهید شاخه درخت را حذف کنید، دقت کنید هرچه زاویه شاخه با تنه به 90 درجه نزدیک‌تر باشد، شاخه قوی‌تر بوده و رشد بهتری دارد. ⬅️ پس هنگام هرس ابتدا شاخه‌هایی را حذف کنید که با تنه زاویه کمتری دارند و ضعیف‌تر هستند. ⬅️شاخه‌هایی که دارای 2 انشعاب هستند، اگر قطرهای متفاوتی داشته باشند، قوی‌تر هستند؛ بنابراین سعی کنید شاخه‌های منشعبی را حذف کنید که قطر مساوی دارند. ⬅️در درختان میوه برای اینکه محصول بیشتر و مرغوب‌تری تولید شود، نور باید به اندازه کافی به همه نقاط و خصوصاً قسمت‌های درونی برسد. باید هنگام هرس سعی کنید شاخه‌های اضافی را از قسمت میانی حذف کنید. ⬅️شاخه‌های کج و زاویه‌دار حتماً باید حذف شوند؛ چون هم سایه می‌اندازند و هم مزاحم رشد باقی شاخه‌ها می‌شوند. ⬅️تمام شاخه‌های شکسته و خشک‌شده را بریده و بسوزانید. بسیاری از بیماری‌ها و آفات در این شاخه‌ها زمستان را می‌گذرانند. ⬅️در هرس زمستانه اگر شاخه کلفت و سنگینی را می‌برید، مراقب باشید به دلیل وزن زیاد باعث نشود که قسمتی از پوست و چوب تنه جدا شود. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃
⁉️ راه های پیشگیری و کنترل بیماری لکه آجری بادام: جمع آوری برگ های ریخته شده در سطح خاک و سوزاندن آن ها در اواخر پاییز.شخم زدن باغ قبل از بازشدن جوانه ها، خاک عمق زمین که عاری از عامل بیماری است را به سطح آورده و برگ های آلوده را دفن می کند.سمپاشی دوره ای چهارگانه با بردوفیکس : - سم پاشی با بردوفیکس ١۰ در هزار پس از ریزش ٧۰ درصد برگ ها در پاییز - سم پاشی با بردوفیکس ١۰ در هزار قبل از تورم جوانه ها - سم پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار بعد از ریزش گلبرگ ها - سم پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار بلافاصله بعد از تشکیل میوه در صورت وجود آلودگی برای جلوگیری از پیشرفت بیماری، سم پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار
♻️ دلایل ریختن گلهای انار : دلایل ریختن گلهای درخت انار متعدد است. در این جستار  به اختصار به مهمترین دلایل ریزش گلهای انار در زیر اشاره میکنم   🌈1_ گرده افشانی ☑️  برای این که به علل ریزش شکوفه های درخت انار پی ببرید لازم است ابتدا درباره روش تولید مثل آن بیشتر بدانید. 👈درخت انار خود بارور (self fruitful) است به این معنی که گلهای روی درخت هم نر هستند هم ماده. ☑️  (مرغ مگس خوار) و حشرات گرده افشان به گسترش گرده ها از گلی به گل دیگر کمک میکنند. حتی خودتان نیز میتوانید به این فرایند گرده افشانی کمک کنید. برای این کار با استفاده از برس یا فرچه کوچکی گرده های یک گل را به گل دیگر منتقل کنید. 🔻نکته قابل توجه در گرده افشانی درخت انار 👈گلهای نر انار هنگامی که گل ماده را بارور کردند، به صورت طبیعی میریزند در حالی که گلهای بارور ماده روی درخت می مانند تا تبدیل به میوه شوند. پس گرده افشانی یکی از علل ریزش گل انار است. این ریزش هیچ گونه اشکالی ندارد و جای نگرانی نیست 🌈2_ افات : گلدهی درخت انار از اوایل بهار شروع میشود و هر 10 تا 15 روزی سه ، چهار بار ادامه پیدا میکند میشود اگر گلهای انار در اوایل بهار بریزند، می توانید علت را درحمله  افات زیر رصد نمایید  ☑️معمولا آفتهای مگس سفید، حشره پولک دار ،شپشک آرد آلود، شته ها ،یا قارچها به درخت انار هجوم می برند و باعث ریزش گلهای آن میشوند. برای اطمینان از عدم وجود آفت، درخت را بررسی کنید و به دنبال علائم آفت زدگی بگردید. در صورتی که متوجه هجوم آفت شدید باید نوع آن را شناسایی کرده و به مقابله با آفت اقدام نمایید. 🌈3_ آبیاری : 💧رطوبت خیلی زیاد ویا خیلی کم ، در زمان گلدهی یکی دیگر  از عوامل ریزش گلهای انار است 🌈4_عوامل جوی مانند : وزش باد شدید ـ باران ـ  تگرگ دربهار در هنگام گلدهی 🌈5 _گلدهی بیش از حد : در اکثر درختان بارده بخصوص  سیب ، ریزش بخشی از گلها برای تعدیل میوه ها در درختان اتفاق می افتد تا درخت قدرت تامین مواد غذایی برای میوه های باقی مانده را داشته باشد این  ریزش ها در حد لازم طبیعی است و اشکالی ندارد 🌈6_ ضعف تغذیه وکمبود مواد غذایی در درخت انار مثل دیگر درختان در ریزش گلها تاثیر گذار است
یکی از مسائل عمده درختان انجیر در باغ‌ها و تک درخت‌های انجیر در باغچه‌ها و منازل، ریزش میوه‌ها قبل از رسیدن است. عدم تلقیح گل‌ها توسط زنبور بلاستوفاگا یکی از عوامل ریزش می‌باشد. زنبور بلاستوفاگا دارای سه نسل در سال است و سیکل زندگی آن در روی میوه‌های انجیر وحشی سپری می‌شود. باغداران در اواسط خردادماه همزمان با ظهور زنبورهای نسل دوم، از میوه‌های وحشی بهار جهت تلقیح میوه‌های خوراکی استفاده می‌کنند. انجیر بر نوعی میوه نارس و سبز است. دربهار از درختان نوعی انجیر به نام انجیرکوهی (Ficus carica) که بیشتر در دامنه کوه ها و جنگل‌ها می‌رویند جمع‌آوری شده و برای میوه دادن بیشتر درختان انجیر دانه دار و جلوگیری از ریزش، آنها را به نخ می‌کشند و به شاخه‌های درخت آویزان می‌کنند. این زنبورهنگام خروج از میوه‌های انجیر وحشی آلوده به دانه‌های گرده بوده و در تلاش برای داخل شدن به میوه انجیر خوراکی بوده و موجب  تلقیح وتشکیل میوه خوراکی می‌گردد. متاسفانه این زنبور مفید توسط زنبوری از خانواده Torymidae به نام philotrypeysis caricae پارازیته می‌شود.
پروانه برگخوار انجیر (Ocnerogvia Amanda) لارو این پروانه به شدت روی این درخت فعالیت داشته و از برگ‌ها تغذیه می‌کند. حشره کامل نر آن ۲۵ تا ۳۵ میلیمتر، بالهای جلویی قهوه‌ای تیره و بال عقب نارنجی رنگ است. ماده‌ها بزرگتر، ۳۵ تا ۴۵ میلیمتر، رنگ حشره ماده خاکستری مایل به قهوه٬ای ولی بالهای عقبی کم رنگتر از بالهای جلویی است. تخم‌های این حشره گرد و قطر آن ۳/۱ میلیمتر و رنگ خاکستری مایل به نقره‌ای است. لارو پوشیده از دسته موهای بلند به رنگ خاکستری همراه با نقش و نگار قهوه‌ای است. طول لارو در سن آخر به ۲۵ تا ۳۵ میلیمتر می۲رسد. شفیره به رنگ خاکستری و از موهای ظریفی پوشیده شده است. طول شفیره ۱۲ تا ۱۴ میلیمتر است. مبارزه با پروانه برگخوار لاروهای این آفت همزمان با غروب آفتاب از پناهگاه‌های خود خارج شده و برای تغذیه به سمت درخت حرکت می‌کنند. تغذیه لاروها در ساعات اول شب بسیار زیاد ولی این میزان با گذشت شب رو به کاهش است و در اخرین ساعت از تاریکی شب، لاروها به پناهگاه‌های خود باز میگردند. بنابراین میتوان اقدامات زیر را انجام داد. ۱-پیچیدن گونی و مقوا بدون استفاده یا با استفاده از سموم بدور شاخه‌های آلوده ۲-استفاده از سموم دور شاخه‌های آلوده ۳-استفاده از سموم به صورت پودر پاشی دور طوقه ۴-سمپاشی زیر درختان و پیچیدن پلاستیک در اطراف تنه درختان آلوده را انجام داده که از بین آنها استفاده از سموم به صورت پودرپاشی دور طوقه و بستن پلاستیک به دلیل تاثیر بیشتر و عدم نیاز به آب و سم پاش بهتر از بقیه روشهاست. تغذیه لاروها در ساعات اول شب بسیار زیاد ولی این میزان با گذشت شب رو به کاهش است. استفاده از پارازیتوئیدها جهت از بین بردن تخم‌های این آفت
✍️عدم خوشه بندی مناسب بدلیل ضعف درخت ، تلقیح نامناسب در شاخه های بالایی، سرماهای بهاره و .... در برخی مناطق پسته کاری کشور . 👈روزهای خوب ساختنی هستند نه آمدنی.
👆خسارت آفت سن، سن ها جزو آفات مکنده هستند، نیش سن ها هنگامی که در بافت میوه یا دانه پسته وارد میشود 2 اتفاق فیزیکی و شیمیایی حادث میشود. اتفاق فیزیکی سوراخ شدن دیواره میوه و رفتن هوا داخل میوه و ایجاد قطره شفاف از محل یا جای نیش و اتفاق شیمیایی ورود مواد شیمیایی خاص و پیچیده ای که در براق حشره سن وجود دارد و وارد بافت میوه شده و موجب لهیدیگی و فساد بافت دیواره میوه میشود!
❌خسارت آفت سن پسته، جای نیش و تشکیل توری مانند سفید داخل میوه از علایم سن زدگی است
✍گرده افشانی ناقص(یکی از عوامل اصلی خوشه بندی ضعیف) و نیز کمبود کلسیم که در ادامه با وقوع بارندگی و رطوبت بالا درخت ان را مستعد مشکلات قارچی نیز مینماید. 👈روزهای خوب ساختنی هستند نه آمدنی.
چرا در خاک های قلیایی به جای کود اوره از سولفات آمونیوم استفاده کنیم؟ سولفات آمونیم این کود ٢١ درصد ازت و ٢۴ درصد گوگرد دارد و اسیدزا بوده و بهترین کود برای شرایط خاک های ایران است.(خاک های قلیایی) چنانچه خاک قلیایی و pH آن بالا باشد با مصرف کود سولفات آمونیوم تاحدودی pH کاهش می یابد. سولفات آمونیوم بهترین منبع تامین نیتروژن و گوگرد برای،درختان میوه و آن دسته از محصولات زراعی است که به این عناصر نیاز فراوان دارند. از آنجا که نیتروژن این کود به شکل آمونیوم و گوگرد آن به شکل سولفات است،آمونیوم به صورت تبادلی به ذرات رس متصل گردیده و کمتر از کودهای ازته دیگر در خاک شسته می شود. کود اوره در خاک های قلیایی و یا آهکی ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود و باعث افزایش بیشتر قلیایت و واکنش خاک و همچنین مسمومیت به شوری در خاک شود. در حالی که سولفات آمونیوم برای زمین های قلیایی وآهکی مناسب تر است. کود سولفات آمونیوم به خاطر وجود عنصر گوگرد در ترکیب خود و در نتیجه تجزیه آن در خاک و به وجود آمدن سولفوریک اسید و همچنین وجود ازت به فرم آمونیومی، موجب می شود تا میزان قلیاییت خاک کم شده و تاثیر منفی بر محیط زیست نداشته باشد. بنابراین کود سولفات آمونیوم نسبت به سایر کودهای شیمیایی اثرات تخریبی کمتری بر محیط زیست دارد. مزایای استفاده از سولفات آمونیوم بر سایر کودهای ازته نظیر اوره ، دارا بودن نیتروژن آمونیاکی می باشد که این نوع ازت با کمترین مقدار مصرف انرژی توسط گیاه به سرعت جذب و در متابولیسم گیاه به مصرف می رسد و از طرف دیگر همراهی گوگرد به شکل سولفات در این کود به همراه نیتروژن موجب تنظیم pH خاک و تسهیل جذب سایر ریز مغذی های موجود در خاک نظیر آهن ، روی ، مس و منگنز می گردد. در میان کودهای ازته شناخته شده، کود سولفات آمونیوم کمترین تمایل به جذب آب را از محیط دارد؛ این ویژگی سولفات آمونیم موجب کاهش کلوخ شدن آن و افزایش مدت زمان نگهداری سولفات آمونیوم در انبار می شود.
لهیدگی و سیاه شدن دانه های پسته در روزهای گذشته و بدلیل بارندگی های اخیر و افزایش رطوبت هوا، به صورت پراکنده و در برخی درختان در برخی خوشه ها، دانه های که بزرگتر هستند، بیشتر در قسمت نوک و بقل دانه ها شاهد سیاه شدن دانه ها هستیم و این سیاه شدگی در همه دانه ها رویت نمی شود. این سیاه شدن در خوشه هایی که از بقیه درختان جلوترن و حالت بادکنکی دارند، سیاه شدن بیشتر است و درختانی که سایز دانه ها کوچکتر است، این اتفاق رخ نداده است. در باغاتی که تراکم درختان در واحد سطح بالاست، و رطوبت بین ردیف ها بالاست، بیشتر شاهد سیاه شدن هستیم. به اعتقاد بنده تلفیق عوامل محیطی و نقصان کلسیمی باعث سیاه شدن بیشتر دانه ها می شود.
لهیدگی و سیاه شدن دانه های پسته در روزهای گذشته و بدلیل بارندگی های اخیر و افزایش رطوبت هوا، به صورت پراکنده و در برخی درختان در برخی خوشه ها، دانه های که بزرگتر هستند، بیشتر در قسمت نوک و بقل شاهد سیاه شدن دانه ها هستیم و این سیاه شدگی در همه دانه ها رویت نمی شود. 👈شدت این عارضه در درختانی که از لحاظ تشکیل میوه جلوترن و اندازه دانه بزرگ شده، بیشتر است و درختانی که سایز دانه ها کوچکتر است، این اتفاق رخ نداده است. 👈در باغاتی که تراکم درختان در واحد سطح بالاست، و رطوبت بین ردیف ها بالاست، بیشتر شاهد سیاه شدن هستیم. 👌به اعتقاد بنده تلفیق عوامل محیطی و نقصان کلسیمی باعث سیاه شدن بیشتر دانه ها می شود. از لحاظ تغذیه ای دانه های بزرگتر نیاز کلسیمی بالاتری دارند و به نظر می رسد این دانه ها با کمبود کلسیم مواجه می شوند، در جذب کلسیم، بین برگها و میوه، برنده همیشه برگها هستند و میوه ها با کمبود کلسیم مواجه می شوند، و این نقصان کلسیمی میوه را در برابر شرایط نامساعد محیطی از جمله رطوبت و نوسانات دمایی حساس تر می کند و مهم تر اینکه برای جذب کلسیم و انتقال در آوندها حتما نیاز به هوایی آفتابی و تبخیر و تعرق داریم که این روزها این شرایط برای درختان فراهم نبوده است. ✅توصیه می شود؛ فعلا هیچ گونه محلول پاشی بویژه قارچ کش در باغات نداشته باشید، ضمن اینکه بیشتر قارچ کش های مرسوم و متداول بازار، حفاظتی هستند و جنبه درمانی ندارند. قطعا با آفتابی شدن هوا و کاهش رطوبت نسبی هوا و فراهم شدن شرایط جذب برای کلسیم، توقف سیاه شدن دانه های پسته را شاهد خواهیم بود. با احترام
مروارید های انگور: ترشحات طبیعی خود گیاه و سرشار از مواد قندی هستند. خروج این ترشحات را در بافت های نازک و جوان گیاهان شاهد هستیم و در بافت های قدیمی اثری از آنها نیست.
Photo from Ahmad Haemبه دلیل بالا بودن رطوبت بیماری قارچی الترناریا گل و حتی میوه انار را بد شکل و آلوده میکند لکه های سیاه و دایره ای شکل که روی برگ و گل و میوه ظاهر می شود و هم زمان با رشد میوه این لکه ها روی پوست میوه بزرگتر می شوند. برای کنترل بیماری قارچی انار: موارد زیر توصیه میگردد -جمع آوری میوه های آلوده از روی درخت و کف باغ -سمپاشی با یکی از قارچ کش ها زیر با توصیه کارشناسان: تیوفانات متیل یا مانکوزب یک کیلو در هزار لیتر آب به صورت محلول پاشی روی برگ و گل و میوه درخت. درصورت طغیان این بیماری محلول پاشی را دو تا سه مرحله هر ۱۵ روز یکبار تکرار کنید.
🔺علایم آفت زنجره یا شیره تر پسته ممکن است با علائم بیماری های قارچی اشتباه گرفته شود. آفت شیره تر یا زنجره پسته عموما ایجاد نقاط سیاه زنگ ریز روی محور خوشه و محل اتصال دانه ها به محور خوشه می کند همچنین در اثر خسارت زنجره پسته بمانند سنک دانه های ریز سیاه شده و نهایتا خشک می‌شوند و می ریزند! کارشناسان محترم در مورد تمایز قارچ با زنجره و سنک و حتی سن باید دقت بیشتری داشته باشند تا اگر نیاز به مبارزه شیمیایی بود از سم یا قارجکش مناسب استفاده شود.
✅نکاتی کلیدی در مورد سم پاشی مزارع و باغات 1. کارایی مصرف علف کش ها در دمای بالای 15 درجه افزایش می یابد . 2. سمپاشی باغات را در هوای خنک (اول صبح یا عصر دیر هنگام) انجام دهید. 3. سعی کنید در صورت امکان یک روز بعد از سمپاشی باغ، آبیاری را انجام دهید. 4. بعد از استفاده از محلولپاشی کلسیم در باغ، حتما آبیاری را انجام دهید. 5. از اختلاط سموم و یا کودهای تقویتی بدون توصیه کارشناسان گیاهپزشکی پرهیز کنید. 6. در جریان سمپاشی ،جهت یکنواختی محلول مورد استفاده ، حتما باید "همزن سمپاش " فعال باشد. 7. به رعایت زمان اصولی مبارزه علیه آفات، اهمیت بدهید. 8.  از سمپاشی بی رویه پرهیز کنید. 9. با استفاده از مواد اصلاح کننده‌ها ، سختی آب مورد استفاده را به حد نرمال برسانید. 10. باتوجه به نوع سم از لحاظ حساسیت به اسیدیته Ph آب را با اصلاح کننده به حد مطلوب برسانید. 11. بهترین روش سم‌پاشی مزارع استفاده از سمپاش پشت تراکتوری با نازل‌های تی‌جت استاندارد است. 12. با توجه به نوع مبارزه (علف هرز، حشرات و بیماری‌ها) فشار سم‌پاشی بین ۳ تا ۵ بار است. از فشارهای بالا  و پودر کردن محلول پرهیز کنید. 13. بهتر است از نازل‌های ۱۱۰ درجه استفاده شود و ارتفاع پاشش از خروجی نازل تا سطح محصول ۵۰ سانتی‌متر باشد. 14 . سرعت باد در زمان سم‌پاشی از ۲ متر بر ثانیه بیشتر نباشد به طوری که در هنگام پاشش، اثرات ذرات بیش از ۷۰ سانتی‌متر پشت بوم دیده نشوند. 15 .  در ساعتی از روز که رطوبت نسبی هوا پایین است اقدام به سمپاشی نکنید . 16 . شدت بالای نور خورشید می‌تواند کارایی برخی سموم رو کاهش دهد ، در زمان هایی که شدت نور خورشید زیاد است اقدام به سمپاشی نکنید . 17 . به دوره ماندگاری سموم اهمیت زیادی بدهید لذا از سمومی که ماندگاری زیادی دارند در میوه ها و سبزیجاتی که مصرف تازه خوری دارند ،پرهیز کنید. 18 . دقت داشته باشید که - هدف از سمپاشی- در کشاورزی  " ازبین بردن همه حشرات  نيست" .
⏰زمان مورد نیاز برای جذب 50 درصد عناصر غذایی بعد از محلولپاشی برگی به درون بافت گیاهی : ♻️ زمان جذب عناصر ماکرو 🔹1_ نیتروژن (اوره): نیم ساعت تا 2 ساعت 🔹2_فسفر: 5 تا 10 روز   🔹3_پتاسیم 10تا 24 ساعت 🔹4- کلسیم: 1 تا 2روز     🔹5_-  منیزیوم: 2تا5 ساعت   🔹6- گوگرد: 8 روز                                                                                           ♻️زمان جذب عناصر میکرو      🔸1-  روی: 1 تا 2 روز 🔸2_- منگنز: 1 تا 2 روز 🔸3- آهن: 10 تا 20 روز   🔸4- مولیبدن: 10 تا 20 روز                                                                  ✔️نکات قابل توجه                                                                                  ✍ 1_ در صورت بارش باران، 24 تا 48 ساعت بعد از محلول پاشی برگی، راندمان جذب عناصر غذایی ممکن است کاهش یابد. ✍ 2- با توجه به زمان های مختلف جذب عناصر بهترین فاصله مناسب برای هر نوبت محلول پاشی  بسته به دما  ( 12 الی 15)  روز توصیه می شود . ✍ 3_ حداقل فاصله بارندگی بعد از سم‌پاشی نباید کمتر از24 ساعت باشد چون سم شسته می‌شود ، اما فاصله مناسب برای تاثیر سم 3 روز می باشد. ✍ 4_  در دمای بالاتر از 27 درجه سانتیگراد سم‌پاشی و محلول پاشی ها توصیه نمی‌شود . ✍ 5_توصیه موکد برای زمان سم پاشی ها ومحلول پاشی ها صبح زود یا هنگام غروب افتاب  می باشد .
خسارت اووردوز کلسیمهای ایرانی بر روی درختان پسته. دوستان عزیز تا از یک برند کودی و نتایج آن مطمئن نشده اید هیچگونه ریسکی در استفاده از آن صرف ارزان بودنش نکنید. 👈روزهای خوب ساختنی هستند نه آمدنی @badroodnatanz
تصویر ارسالی یکی از باغداران عزیز و زحمت کش علت این عارضه به زودی
علت این عارضه روی میوه پسته: بدلیل بارندگی و خنک بودن هوا نوع بیماری: آلودگی به قارچ بوتراتیس عامل پوسیدگی خاکستری دچار شده است سم توصیه شده: قارچکش مناسب لونا با غلظت ۰/۲ در هزار عضویت در کانال گیاهپزشکی سعید حسنیان👇👇👇 @badroodnatanz