eitaa logo
🌹 گیاهپزشکی سعید حسنیان
121 دنبال‌کننده
146 عکس
9 ویدیو
0 فایل
سعی کنید قوی باشید
مشاهده در ایتا
دانلود
تاثیر عنصر بور در تشکیل میوه(فروت ست): بور عنصر کلیدی گرده افشانی و به عبارتی برداشت محصول است. طول عمر دانه گرده و طول لوله گرده مستقیما به عنصر بور وابسته می باشد. ✅کمبود خفیف بور: در زمانی که کمبود خفیف است، به علت رشد ضعیف لوله گرده در خامه، تلقیح تخمک پس از گرده افشانی کاهش می یابد. ✅کمبود متوسط بور: در شرایط کمبود متوسط، خوشه تنک می شود و در هر محور خوشه چند دانه تشکیل می شود و دانه ها بعد از مرحله ارزنو شدن بدون تغییر رنگ، خشک می شوند. ✅کمبود شدید بور: شرایطی که کمبود بور در باغ خیلی شدید باشد خسارت این مرحله شبیه به خسارت سرمای شدید می باشد. نکته مهم اینجاست؛ کمبود بور بیشتر در درون جوانه ها مهم است تا کمبود آن در خاک یا برگ. 👌 در اثر کمبود بور، پرچم ها رشد نکرده و بدون دانه گرده باقی می مانند و مادگی گلها کوچک باقی می ماند. محلول پاشی بور پیش از باز شدن جوانه ها(بعد از برداشت و اول بهار در زمان متورم شدن جوانه ها) افزایش تشکیل میوه را به دنبال دارد.
اشتباه مهلک ...که تمام زحمات باغدار را به هدر خواهد داد لطفا با گلدان کاشت نکنید @badroodnatanz
نکته طلایی : یکی از روش های تعیین زمان خروج پوره ها ی شپشک ها و سپردار ها بستن یک پارچه نخی سیاه رنگ در قسمت آلوده روی سر شاخه ها می باشد .و نهایتا تعیین زمان مناسب مبارزه به عنوان روشی جهت پبش آگاهی و مدیریت این آفات می باشد ....
_ عسلک عسلک به موادی چسبناک مثل عسل و شیرینی گفته‌می‌شود که حشرات مکنده‌ای مانند شته‌ها  شپشک آرد آلود، شپشک نرم تن و حشرات دیگری با تغذیه از شیره گیاهی از خود ترشح می‌کنند که برگهای گیاه را چسبناک می‌کند و سبب جذب و رشد سایر ارگانیزم‌های مضر می‌شود همچنین حشرات دیگر مانند زنبور عسل و مورچه ها را به گیاه جذب میکند. به‌عنوان مثال عسلک محیط مساعدی برای رشد قارچ‌های سیاه دوده‌ای فراهم می‌آورد. همچنین عسلک خود موجبات جلب گرد و غبار و دوده و در نتیجه کاهش فتوسنتز و مسدود شدن روزنه‌های تنفسی گیاه می‌گردد و خود بعنوان عامل ثانوی باعث تشدید خسارت می‌گردد. @badroodkhabar
حضور حشره کامل مگس روی میوه انار
دلایل ایجاد سرشاخه های نازک، علفی و کوتاه در درختان پسته ۱- کمبود عنصر : فسفر در افزایش رشد سرشاخه ها، افزایش فاصله میانگره ها و افزایش قطری سرشاخه ها نقش دارد. باغاتی که از فسفر بالایی در خاک برخودارند یا از منابعی از فسفر استفاده می کنند که قابل جذب است، سرشاخه های کلفتی دارند که جوانه هایی که روی چنین سرشاخه ای باشند به راحتی و با اندک فشار پسیل یا ضعف تغذیه ای در طول فصل ریزش پیدا نمی کنند. ۲- کمبود عناصر میکرو به ویژه عنصر : عنصر روی در ساخت هورمون اکسین نقش مهمی دارد، که این هورمون باعث رشد طولی سر شاخه ها می شود. 🌿در مورد عنصر روی بیشتر رشد طولی مطرح است و در فسفر هم رشد طولی و هم رشد قطری مطرح است.   ۳- آفت پروانه : این آفت، تخم خود را در محور خوشه ها گذاشته که لاروهای این آفت وارد سرشاخه ها می شوند و با تغذیه از قسمت های داخلی سرشاخه ها، جریان آب و مواد غذایی را از تنه و شاخه اصلی به سرشاخه قطع می کنند و به همین خاطر سرشاخه ضعیف باقی می ماند.
چه شاخه هایی باید هرس شوند؟ آنچه من همیشه تاکید دارم در کنار تصویر فوق این است که بشدت از هرس سنگین درختان پرهیز کنید، 👈با گرم تر شدن هوا در این سالها و شدت دما در فصل رشد، بهتر است درختان روی هم سایه اندازی داشته باشند و نگذارید و اجازه ندهید شاخه های سالم که سالهای برای تولید آن زحمت کشیده اید، برای آنکه نشان دهند کار برای شما انجام داده، هرس کنند و کانوپی و اندام هایی هوایی درخت شما و تعادل آن به بخش زیر زمینی که ریشه ها هستند بهم بزنند، 🤛این بدترین کاری است که می توان در فصل زمستان کرد. بارها در مورد آفتاب سوختگی صحبت کردیم، بویژه در درختان با پوشش برگی کم، بعد با این وجود برخی هرس سنگین می کنند که شدت آفتاب سوختگی و بدنبال آن پوکی را افزایش دهند!! برخی قوانین کشاورزی به تناسب شرایط تغییر می کند و تشخیص آن نیاز به تخصص دارد.
بدترین شیوه آبیاری در خاک های شور در خاک های شور توزیع نمک و املاح به سمت بلندی و کناره های جوی آبیاری است، در خاک های با شوری بالا، درخت باید در وسط جوی و در گوی قرار گیرد تا توزیع نمک به سمت مقابل درخت باشد و خطر مسمویت سدیم را نداشته باشیم. در باغ فوق همانطور که مشاهده می کنید که برخی درختان آن هم خشک شده اند، درختان دقیقا در محل تجمع املاح قرار دارند و این درختان بشدت مستعد خشک شدن هستند، در ابتدا شدت تنه سرخی در آنها افزایش پیدا می کند، در سالهایی که بارندگی کم است، در ابتدای بهار شاهد خشک شدن یا بدشبزی این درختان خواهیم بود. در حالتی که بهر دلیلی درختان خشک نشوند و مقاومت انها بالا باشد، این درختان محصول خوبی نخواهند داد و از تولید اقتصادی خارج و در انتها هم اگر به همین شیوه آبیای شوند، خشک خواهند شد. البته موارد فوق در خاک های سبک ممکن است قدری خفیف تر و در خاک های سنگین بدلیل عدم آبشویی املاح شدید تر باشد.
تصویری از نحوه فراوری کود دامی - بعد از مخلوط کردن باکتری Em و اوره بعنوان غذای میکروارگانیسم ها و اضافه کردن رطوبت به توده، توده را به شیوه ای پهن کنید که حداکثر 1/5 متر بیشتر ارتفاع نداشته باشد، علت هم این است که ارتفاع توده خیلی زیاد باشد، در اثر فعالیت میکروارگانیسم ها، دمای توده به بیش از 65 درجه تجاوز می کند و توده شروع به سوختن می کند و ارزش غذایی خود را از دست می دهد، بعد از اتمام بهم زدن، روی توده را لایه ای پلاستیک و یا با خاک بپوشانید تا فرآیند تخمیر و کمپوست سازی انجام گیرد. البته هنوز مطالب دیگری دارد که به مرور خواهم گفت.
رنگ کردن تنه درختان: با نزدیک شدن به فصل سرما، فعالیت آوندهای درختان کاهش می یابد، یا به عبارت دیگر به خواب زمستانی می رود. در این شرایط به دلیل وجود اختلافات دمایی شب و روز، که ممکن است باعث ایجاد ترک و ورود حشرات و قارچ ها، به تنه درخت شوند از چند سپر دفاعی استفاده می شود که یکی از موثرترین و کارآمدترین آن ها استفاده از رنگ محافظ تنه، برای تنه درختان است. این ترکیبات گیاهان را در برابر اشعه های مضر خورشید، محافظت می کنند. همچنین سبب محافظت از درختان در برابر تنش های سرمایی و گرمایی، ترک خوردگی، محافظت و پیشگیری از درختان در برابر بیماری های باکتریایی (شانکرباکتریایی و صمغ زدگی)، آفات و عوامل بیماریزا، محافظت از تنه درختان در مقابل خسارت جوندگانی مثل موش و همچنین جلوگیری از زمستان گذرانی آفات می گردد. در تمام فصل های سال می توان از رنگ محافظ تنه درخت استفاده نمود. اما بهترین زمان استفاده از آن، فصل پاییز و بهار است.
✔️کرم های سفید ریشه خوار به راحتی قابل کنترل هستند: با مشاهده اولین حالت پژ مردگی درخت  به توصیه های زیر عمل کنید : -خاک اطراف ریشه  را پابیل کنید -این کرم ها در اعماق پایین زندگی نمیکنند درمحدوده  ریشه ها در عمق  30 تا 40سانتی  قابل مشاهده هستند  -چند راه کنترل خدمت تان عرض میکنم 1- جمع اوری مکانیکی با انجام پابیل کردن خاک اطراف ریشه ها 2- عدم استفاده از کودهای دامی نپوسیده 3- ازبین بردن علفهای هرز یکساله 4- ریختن شن در اطراف ریشه ها 5- شخم زمستانه بسیار موثر است 6- ودر اخرین مرحله طغیانی استفاده ار سم دیازینون 60درصد با دز 1/5 تا 2 در هزار  بصورت محلول در آب  در خاک اطراف ریشه ها می ریزید 🔻جهت اطلاع در دو زمان کرمهای سفید ریشه در بالاترین حد ممکن به سطح خاک نزدیک میشوند 👈یک زمان موقع مرز بین( گر ما وسر ما )یعنی اخر تابستان  شروع فصل پاییز 👈زمان دوم مرز بین سرما وگرما یعنی اخر زمستان  شروع فصل بهار در این دوزمان شما براحتی با کمترین پابیل میتوانید کرمهای سفید ریشه را ببینید و راحت بصورت مکانیکی انهارا جمع آوری کنید..
هرس عبارت است از حذف هر اندام رویشی و زایشی از گیاه که موجب تحریک رشد رویشی مناسب شده و تاثیر مطلوبی بر افزایش عملکرد و کیفیت میوه داشته باشد. بر این اساس حذف ریشه، شاخه، جوانه گل، گل و پوست درخت به منظور دست یابی به اهداف فوق را"هرس" می نامند. اما آنچه ﻗﺒﻞ ار ﺑﯿﺎن روش ﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻫﺮس درﺧﺘﺎن پسته، اهمیت دارد این است که باید ﻗﺴﻤﺖ ﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ درﺧﺘﺎن ﺑﺎرور پسته که ﺑﺮاي ﻫﺮس اﺻﻮلی ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار می گیرند ، ﺗﻌﺮﯾﻒ و ﺗﺸﺮﯾﺢ گردد.
✅ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎي رویشی ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎیی ﻫﺴﺘﻨﺪ که وﻇﯿﻔﻪ رﺷﺪ رویشی، رﺷﺪ ﻃﻮلی ﺷﺎﺧﻪ و اﯾﺠﺎد ﺑﺮگ را ﺑﺮﻋﻬﺪه دارﻧﺪ. کلیه ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎي ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺷﺪه (اﻧﺘﻬﺎیی و ﺟﺎنبی)در درﺧﺘﺎن پسته ﻧﺎﺑﺎﻟﻎ، ﺟﻮاﻧﻪ رویشی ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎي رویشی در ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎي زایشی ﺑﺼﻮرت ﺑاریک و کشیده ﻫﺴﺘﻨﺪ.(شکل 1)
پس از رﺳﯿﺪن درﺧﺘﺎن پسته ﺑﻪ ﺳﻦ ﺑﻠﻮغ، اکثر ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎي ﺟﺎنبی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺷﺪه، ﺟﻮاﻧﻪ زاﯾشی(گل) ﻫﺴﺘﻨﺪ 👈ولی ﺟﻮاﻧﻪ اﻧﺘﻬﺎﯾی و 1 -2 ﺟﻮاﻧﻪ ﺟﺎنبی زﯾﺮ آن، ﺟﻮاﻧﻪ روﯾشی ﻫﺴﺘﻨﺪ (شکل 2)
ﺷﺎﺧﻪ ﻫﺎي ﺟﺎنبی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺷﺪه در درﺧﺖ در اﺛﺮ رﺷﺪ ﺟﻮاﻧﻪﻫﺎي ﺟﺎنبی روﯾشی اﯾﺠﺎد می ﺷﻮﻧﺪ. ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﻏﺎﻟﺒﯿﺖ اﻧﺘﻬﺎیی ﺷﺪﯾﺪ ﻣﻮﺟﻮد در ﺟﻮاﻧﻪ اﻧﺘﻬﺎیی، ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺟﻮاﻧﻪﻫﺎي ﺟﺎﻧبی ﻓﺮﺻﺖ کمی ﺑﺮاي رﺷﺪ پیدا می کنند. ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ دﻟﯿﻞ درﺧﺘﺎن پسته داراي ﺷﺎﺧﻪ ﻫﺎي جانبی کم ﯾﺎ داراي ﺷﺎﺧﻪﻫﺎي ﺑﺎ رﺷﺪ کم می ﺑﺎﺷﻨﺪ. اﯾﻦ اﻣﺮ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ رﺷﺪ طولی ﺑﯿﺶ از ﺣﺪ ﺷﺎﺧﻪ اصلی و ﻧﯿﺰ اﻓﺰاﯾﺶ ارﺗﻔﺎع درﺧﺖ می گردند. ﺗﻐﯿﯿﺮ ﺷﺮاﯾﻂ طبیعی ﻣﺤﯿﻂ رﺷﺪ درﺧﺘﺎن پسته از ﺟﻤﻠﻪ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﺷﺮاﯾﻂ آب و ﻫﻮایی و ﺷﺮاﯾﻂ آﺑﯿﺎري و ﺗﻐﺬﯾﻪ می ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺎﻋﺚ ﺗﻐﯿﯿﺮ در ﻧﺴﺒﺖ تشکیل ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎ گردد. اﯾﻦ اﻣﺮ در ﺳﺎل ﻫﺎي اﺧﯿﺮ ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﺷﺮاﯾﻂ ﺟﻮي ﻏﯿﺮ ﻣﻌﻤﻮل، در ﺑﺮخی ارﻗﺎم و در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪه اﺳﺖ.
غالبیت انتهایی در پسته و ضرورت هرس سربرداری که: 👈با حذف جوانه انتهایی و مریستم رویشی، اجازه رشد جوانه های جانبی فراهم می گردد-
در این تصویر با حذف مریستم انتهایی یا همان جوانه انتهایی، جوانه های جانبی فعال شده اند و باعث تشکیل شاخه های جانبی و رفتن درخت به سمت فاز زایشی شده است و درخت بجای ارتفاع گرفتن و رشد مداوم رویشی، به سمت رشد زایشی هدایت و تربیت می شود. در این مورد مجدد و در ادامه صحبت خواهیم کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کرم طوقه و ريشه سوسک چوبخوار کاپنودیس طغیان و ظهور این آفت معمولاً در باغاتی است که مشکلی در نحوه و تراکم کاشت و یا مرحله داشت (آبیاری، تغذیه و …) دارند.آبیاری نامنظم و ناکافی به خصوص در تابستان درخت را مستعد آلودگی و نابودی می‌سازد.مدیریت تلفیقی کرم طوقه و ریشه: ✅ مبارزه مکانیکی- زراعی- جلوگیری از ایجاد تنش در درختان - آبیاری مناسب و منظم به خصوص در تابستان و شرایط خشکسالی- هرس متعادل درختان - کوددهی مناسب و کنترل کمبودهای غذایی- حذف سریع درختان بسیار آلوده که ممکن است مخزن آفت محسوب شوند و برش و سوزاندن ریشه‌های اصلی و طوقه درخت آلوده تا ارتفاع ۲۰ سانتی‌متر ✅ مبارزه فیزيکیدر باغات جوان لایه‌ای از پلاستیک اطراف تنه درخت پوشانده شود به نحوی که دور تنه محکم شده و سپس در اطراف تنه درخت روی زمین پهن و توسط خاک در جای خود محکم شود. تا طی زمان تخمگذاری آفت (حدود ۴-۳ ماه) از اواخر اردیبهشت تا اواخر شهریور ماه محافظت شود. قرار دادن یک نوار چسب رنگی در اطراف تنه درخت در ناحیه یقه برای بدام اندازی حشرات بالغ هنگام بالا رفتن از درخت نیز توصیه شده است
ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎي زاﯾشی: ﺟﻮاﻧﻪﻫﺎیی ﻫﺴﺘﻨﺪ که وﻇﯿﻔﻪ ﺗﻮﻟﯿﺪ گل، تشکیل ﻣﯿﻮه و ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺑﻌﺪي آﻧﺮا ﺑﺮﻋﻬﺪه دارﻧﺪ. همانگونه ﻗﺒﻼ ذکر گردید، اکثر ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎي جانبی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺷﺪه(بیش از 80 درصد) در درختان بالغ پسته، ﺟﻮاﻧﻪ گل ﻫﺴﺘﻨﺪ و ﺗﻮاﻧﺎیی ﺗﺒﺪﯾﻞ ﺷﺪن ﺑﻪ ﺧﻮﺷﻪ ﻣﯿﻮه را دارﻧﺪ. ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎي زاﯾشی در ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎي رویشی ﺑﻪ ﺻﻮرت گرد و ﻣﺘﻮرم ﻫﺴﺘﻨﺪ.
پا ﺟﻮش ﺷﺎﺧﻪﻫﺎیی ﻫﺴﺘﻨﺪ که از رﺷﺪ ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎيﺟﺎنبی و ﯾﺎ ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎي ﺧﻔﺘﻪ در زﯾﺮ ﻣﺤﻞ پیوند و ﯾﺎ در ﺳﻄﺢ زﻣﯿﻦ ﺑﺮ روي پایه اﯾﺠﺎد میﺷﻮﻧﺪ. اﯾﻦ ﺷﺎﺧﻪ ﻫﺎي ﻧﺎﺧﻮاﺳﺘﻪ و ﻧﺎﺑﺎرور ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻋﻤﻮدي رﺷﺪ کرده و داراي ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت پایه ﻫﺴﺘﻨﺪ.
تنه ﺟﻮش ﯾﺎ ﻧﺮك ﺷﺎﺧﻪ ﻫﺎیی ﻫﺴﺘﻨﺪ که از رﺷﺪ ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎي ﺟﺎنبی و ﯾﺎ ﺟﻮاﻧﻪ ﻫﺎي ﺧﻔﺘﻪ در ﺑﺎﻻي ﻣﺤﻞ پیوند و در روي ﺷﺎﺧﻪ ﻫﺎي اسکلتی روي پیوندک اﯾﺠﺎد می ﺷﻮﻧﺪ. رﺷﺪ اﯾﻦ ﺷﺎﺧﻪﻫﺎ ﻧﯿﺰ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻋﻤﻮدي ولی داراي ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت پیوﻧﺪك (رﻗﻢ) می ﺑﺎﺷﺪ. چنانچه ﻧﺤﻮه رﺷﺪ آﻧﻬﺎ کنترل وﻫﺪاﯾﺖ ﺷﻮد، می ﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﻌﻨﻮان ﺷﺎﺧﻪ ﺑﺎرده ﺟﻮان ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار گیرند.
🔺پیچ خوردگی نهالهای پسته پیچ خوردگی درصد کمی از نهالها نرمال است و ارتباطی با بذر یا روش کاشت ندارد- بهتر است نهالهای پیج خورده از بالا یا پایین را حذف و جایگزین کنید چون آینده به مشکل میخورند!
تحقیقات و تجارب نشان می دهد، که یکی از نقاط انتشار و انتقال بیماری های گیاهی با عملیات هرس، ادوات هرس و از سطح مقطع شاخه های هرس شده است. یکی از این بیماری ها، بیماری سرخشکیدگی است که می تواند با سایر ادوات هرس منتقل شود. 👌لذا توصیه اکید می شود: 👈شاخه های بزرگ را که هرس می کنید، به دلیل سطح مقطع زیاد این شاخه ها، نسبت به استفاده از چسب های باغبانی در سطح مقطع و راه نفوذ پاتوژن ها استفاده کنید. 👈نکته بعدی اینکه ادوات را از باغی به باغ دیگر ضدعفونی کنید. @badroodnatanz
باغداران محترم شهرستان نطنز و بادرود حشره سن در داخل تصویر از نوع سن بالپوش کوتاه فیروکوریس است اینا آفت پسته نیستند و زمانیکه دونه پسته روی درخته معمولا خیلی کمترند و هیچ خسارتی به پسته وارد نخواهد کرد کلا این نوع سن مفید است و شباهت زیادی با سن قرمز خسارت زا پسته می باشد و از هر گونه سمپاسی بر روی این نوع سن اکید خوداری نمایید. کلینیک گیاهپزشکی نگین سبز بادرود. 🌷 @badroodkhabar
درختکاری و گل کاری بهمراه هرس و فرم دهی درختان پیوند، هرس و فرم دهی درختان بهمراه مشاوره و بازدید رایگان هماهنگی : بهجت ابادی شماره تماس: 09195789908 @badroodkhabar