11.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
علت پوک بودن میوه ها و خشکبار🤔
#باغفدک_۳۱۳
🆔@baghefadak313
هدایت شده از من هم سلیمانی ام
کارگاه آموزش زعفران در منزل، درگلدان،سبد میوه
✅فقط ۸۰۰۰۰هزارتومان
زعفران یک گیاه دارویی استراتژیک و فوق العاده گران قیمت
با آموزش کاشت در منزل خودکفا شوید
هفته های آینده با کارگاه آموزش کاشت زعفران در خدمت شما بزرگواران هستیم
عکس بالا نمونه کاشت دوستان در سالهای گذشته است.
جهت سفارش زعفران هرکیلو
مبلغ را به شماره کارت
۵۰۴۱۷۲۱۰۰۷۸۴۷۴۳۸آمنه مرادی واریز کنید
سلام
فردا کلاس باغبانی طبق روال گذشته ساعت ۵ الی ۶/۳۰ در پارک کنار امامزاده برگزار می گردد.
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
کشاورزی ایران در تاریخ
🔴🔴🔴🔴🔴
قسمت اول:
🌻🌻🌻🌻کشاورزی را در قدیم فلاحت مینامیدند
🌾🌾🌾🌾🌾🌾
شواهد تاریخ نشان میدهد که ایران از اولین کشورهای دنیاست که درآن کشاورزی و تمدن شروع شده است وانسان اولیه برای نخستین بار در فلات ایران به کشت و زرع پرورش دام دست زده است.
✅ حفاریهایی که در اطراف کاشان به دست آمده نشان میدهد که شش هزار سال پیش ایرانیان متمدن بوده و سیستم زراعی پیشرفته ای داشته اند.
#باغ_فدک _۳۱۳
#نخلستان_علی
https://eitaa.com/joinchat/4120052127C66efad7f6a
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
🔴کشاورزی ایران در تاریخ
قسمت دوم:
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
در حفاریهایی باستان شناسی در نقاط مختلف ایران مشخص گردیده که در حدود ۳۳۰۰سال قبل از میلاد مسیح درخت را در ری، کاشان ودامغان به طرز مشابهی نقاشی می کرده اند و بنابراین در آن زمان از لحاظ باغبانی میان نقاط مختلف ایران رابطه برقرار بوده است.
✅✅گزنفون از قول سقراط نقل کرده است که در عصر هخامنشیان باغ هایی در ایران بوده که آنها را پارادایس یا پردیس مینامیدندودر آن درختان از حیث ارتفاع مساوی روی خطوط منظم کشت شده و به وسیله چرخ چاهی بزرگی که توسط گاو گردانده می شدند آبیاری می گشت.
🍇🍇🌴🌴
از میوههای مهم این زمان میتوان انگور،خرما و انجیر را نام برد.
#باغ_فدک _۳۱۳
#نخلستان_علی
https://eitaa.com/joinchat/4120052127C66efad7f6a
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
کشاورزی ایران در طول تاریخ
قسمت سوم:
در دوران سلوکیان زیاد به کشاورزی اهمیت داده نمیشد، و شواهد آثار کمی درباره این دوره وجود دارد.
🌾🌾🌾🌾
در دوره اشکانیان کشاورزی و دامداری از عمده مشاغل محسوب میشدو مدارک تاریخی نشان میدهد که احداث و بهره برداری از کاریزها ونهرها تا حد قابل توجهی افزایش یافته است.
✅✅✅✅
در دوره سلطنت اشکانیان شبکه های کامل آبیاری و آب رسانی برای اولین بار در سطح وسیع تأسیس شده است.
✅✅✅✅
در دوره ساسانیان کشاورزی مهمترین مسولیت ملی بوده و نقش اقتصادی مهمی را ایفا میکرده است.
با حمله اسکندر مقدونی، کشاورزی ایران رو به افول گذاشت و بسیاری از کاریز ها و باغ ها و مزارع اطراف آنها ازبین رفت و این وضع تا زمان به حکومت رسیدن اردشیر بابکان ادامه یافت.
✅✅
ساسانیان به احیای قنوات و تشویق و توسعه زراعت و باغبانی و دامپروری همت گذاشتن و ایران مجدداً آباد شد.
#باغ_فدک _۳۱۳
#نخلستان_علی
https://eitaa.com/joinchat/4120052127C66efad7f6a
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
کشاورزی ایران در طول تاریخ
قسمت چهارم:
🌺🌺
طی قرن سوم و چهارم هجری قمری به نوعی فرهنگ اسلامی مستقل در ایران از یک سو و از سوی دیگر امنیت و آرامش نسبی باعث شد که ایران دارای اقتصاد نیرومندتری شود
این موفقیت اقتصادی و بالا رفتن سطح فرهنگ و معنویات در جامعه ناشی از فرهنگ غنی اسلام وپیشترفت کشاورزی ملی ایران بوده است.
🌺🌺🌺در این دوران صنایع وعلوم آبیاری توسعه یافت و چهار شیوه بهره برداری از منابع آب (کاریز ها،نهرهای مصنوعی،رودها،مجاری طبیعی بعلاوه ایجاد سد ها و چاه ها)مورد استفاده قرار گرفت.
🌾🌾🌾🌾🌾
وحداکثر بهره برداری از منابع آب موجود در فلات ایران اجازه میداد که سطح بیشتری از اراضی زیر کشت رود و محصولات سنتی و جدید در سطح بیشتری کشت شود.
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
کاریزهای که در این ایام مورد بهرهبرداری قرار میگرفت آبهای سطحی را از دامنه کوه ها و ارتفاعات گاهی تا فواصل صد کیلومتر یا بیشتر به دشت های حاصلخیز هدایت میکرد.
💧💧💧💧💧
گندم و جو در سطح زیادی حتی ارتفاعات ۲۵۰۰متر کشت میشد.
همچنین ارزن و چاودار و دیگر فلان نیز مورد توجه بوده است.
محصولات غلات به آن اندازه زیاد و ارزان بود که نان جو و ارزن را نان گدایان مینامیدند.
#باغ_فدک _۳۱۳
#نخلستان_علی
https://eitaa.com/joinchat/4120052127C66efad7f6a
🌾🌾🌾🌾🌾
کشاورزی ایران در تاریخ
قسمت هفتم:
✅✅✅ بعد از مرگ نادرشاه از سال ۱۰۰۵هجری قمری وحدت سیاسی ایران با زوال حکومت مرکزی بسیار تقلیل یافت شرایط درون مرزی اریک سو و جنگ های ترک و افغان از سوی دیگر، ایران را به ویرانه ای مبدل کرد.
✅✅✅✅
دراین حال دولت مرکزی و خوانین محلی هیچ یک اقدامی برای کاستن بار سنگین مالیات ها از دوش دهقانان نکردند تا سقوط اقتصادی و سیاسی همه جانبه ای ایران را فرا گرفت.
✅✅✅✅✅
کشاورزی از پایه و اساس متلاشی شد تا آنکه کشور ایران در اواخر قرن ۱۶هجری قمری کشور کاملا وابسته و فقیر در تمام سطوح سیاسی و اقتصادی شد و خراج ده و جیره خوار ملل اروپایی و روسیه گردید.
✅✅✅✅✅✅
با روی کار آمدن سلسله قاجار نفوذ اجانب در ایران روز به روز عمیق تر شد
وبا انعقاد معاهده ننگین و تحمیلی ترکمنچای حق مالکیت وبهره برداری از بهترین زمین های مزروعی کشور ایران به روس ها داده شدو اگر چه مراجع تقلید و مردم میهن پرست و مسلمان ایران با این معاهده مخالفت کردند
✅✅✅✅✅با تکامل مالکیت اراضی و نفوذ هرچه بیشتر سرمایه داری بیگانه و عوامل متعدد داخلی، کشاورزان ایرانی کم کم به کارگران نفوذی تبدیل شدند که در بخش کشاورزی بازار کار میکردند
لذا شیوه تولید کشاورزی بازار دراین زمان جای کشاورزی خود کفایی را گرفت.
✅✅✅✅✅✅
کشاورزی ایران در اوایل قرن سیزدهم زیر بار منطق مهاجم سرمایه داری غرب و روسیه و شاید هم بعلت تجدد گرایی هایی که ناشی از احساس حقارت اجتماعی بود به نابودی گرائید و تا امروز بازسازی و احیاء آن به صورتی که بتوانند در سطح بین المللی خودکفایی ایران را تضمین کندعملی نشده است.
✅✅✅
از آن زمان به بعد در تاریخ ایران ،ایرانیان هم چون ملل دیگر در برابر صنایع اروپایی و سرمایه داران آن هویت ملی و فرهنگی خود را از دست داده و با دید حقارت به خود نگاه کردند
این است تاریخ پر از غصه کشاورزی و باغداری ایران زمین
#باغ_فدک _۳۱۳
#نخلستان_علی
https://eitaa.com/joinchat/4120052127C66efad7f6a
🌾🌾🌾🌾🌾
نتیجه میگیریم کشاورزی باید رونق بگیرد .زیرا بقای مملکت بسته به حیات روستا و کشاورزی است، زیرا اگر کشاورزی ازبین رود و به تبع آن از بین رفتن روستا ها را شاهد باشیم،دیگر کشوری وابسته و آسیب پذیر خواهیم شد و با ازبین رفتن روستائیان ،همه اطلاعات و تجارب زراعی گرانبهایی که در سینه پیران روستا در گوشه و کنار ایران تلنبار بود ازبین خواهد رفت و این گنجینه ای است که باید ما آن را حفظ و به نسل های بعدی خود بعنوان گوهری گرانقدر منتقل کنیم.
#باغ_فدک _۳۱۳
#نخلستان_علی
https://eitaa.com/joinchat/4120052127C66efad7f6a
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
کشاورزی ایران در تاریخ
قسمت پنجم:
✅✅✅
طی دوران قبل از مغول در قرن ششم هجری قمری که مصادف با حکومت سلجوقیان بود ،دهقانان ایران در باغهای خود انواع سبزیجات و گیاهان دارویی، صنعتی و روغنی ،چاشنی ها،ادویه والان و همچنین میوه را در سطح زیاد کشت میکردند.
🐛🐛🐛🐛🐛دراین زمان پرورش کرم ابریشم
🐝🐝🐝🐝🐝🐝
و زنبور عسل نیز از فعالیت های عمده کشاورزان بوده است.
✅✅✅✅✅✅
نظام الملک وزیر معروف در این دوره اقدام به تأسیس تشکیلاتی تحت عنوتن«دیوان اشرف الممالک »نموده که وظیفه اش برنامه ریزی در زمینه فلاحت و کشاورزی بود.
✅✅✅✅✅✅
در قرن های هفتم و هشتم هجری قمری با حمله مغول ضربه سنگینی به روستا ها و بخش کشاورزی ایران وارد شدکه تا مدت ها موجب انحطاط اقتصاد و کشاورزی ایران شد.
#باغ_فدک _۳۱۳
#نخلستان_علی
https://eitaa.com/joinchat/4120052127C66efad7f6a
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
کشاورزی ایران در تاریخ
قسمت ششم:
✅✅در زمان دیلمیان باغبانی ایران به حداکثر توسعه خود رسید و برای اولین بار کشت مرکبات در اطراف دریای خزر آغاز گشت.
جالب اینجاست که در این عصر بعضی از انواع سبزی ها مثل گل کلم به مقدار زیادی کشت و مصرف میشد
✅✅✅
با مستولی شدن صفویان به سراسر ایران و تشکیل یک حکومت مرکزی با قدرت ، بار دیگر کشاورزی در ایران رونق گرفت،هر چند که با وجود تمام کوشش هاحتی در زمان شاه عباس به رونق قبل از حمله مغول نرسید
✅✅✅✅
بعد از صفویان حکمرانان هر کدام برحسب قدرت و ضعف خود اثراتی بر روی کشاورزی ایران داشتند که روی هم رفته اثرات منفی بیشتر بود
و ایران مانند بسیاری از کشورها از قافله تمدن عقب افتاد و کشاورزی اش نیز عقب تر رفت.
#باغ_فدک _۳۱۳
#نخلستان_علی
https://eitaa.com/joinchat/4120052127C66efad7f6a