💠⚜💠
📚سلسله مباحث آشنایی با معارف مهدویت
📝موضوع: امام زمان در یک نگاه
⬅️ قسمت نهم (از فایل شماره 4)
☀امام زمان (عج) در نیمه ی شعبان سال ۲۵۵ هجری قمری یا همان ۸۶۸ میلادی در سامرا به دنیا آمدند. پدر ایشان امام حسن عسکری (ع) و مادرشان هم حضرت نرجس (س) هستند. مادر امام عصر لقب های دیگری همچون سوسن، ریحانه، ملیکه و صیقل هم داشتند.
💢خود امام زمان (عج) نام مشهورشان مهدی، البته مهدی لقب ایشان است. نام حضرت در بعضی روایت ها همنام نام پیغمبر (ص)، یعنی همان محمد است. در بعضی روایت ها بردن نام حضرت را تا قبل ظهور نهی کرده اند و در بعضی روایت ها نهی نکرده اند.
☝️یکسری از علما این را گفته اند که نهی از بردن نام اصلی حضرت یعنی همان نام محمد مربوط به زمان غیبت صغری بوده است. به این خاطر که 👇👇
🔸حکومت عباسیان در به در دنبال فرزند امام حسن عسکری (ع) فرزند ی به نام اسم رسول الله یعنی به نام محمد می گشت و به همین خاطر گفتند کسی ایشان را به محمد صدا نزند، که حکومت نفهمد چنین بچه ای به دنیا آمده است، و الان که دیگر آن خطر از بین رفته است گفتن اسم محمد اشکالی ندارد.
📖مثلا شما در زیارت روز پنجشنبه که مربوط به آقا امام حسن عسکری است می فرمایید «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا مُحَمَّد» در دعای توسل که به نام امام حسن عسکری می رسید می گویید ″یا ابا محمد″ پس این محمد را نام می برید. پس طبق نظر خیلی از علما و بزرگواران و احادیث مهدویت در زمان غیبت کبری اگر کسی محمد بگوید اشکالی ندارد. (ولی علی ایحال باز آدم احتیاط بکند بد نیست)
👌خلاصه، اسم ایشان محمد و لقب مشهور ایشان مهدی است. لقب های دیگر ی هم دارند از جمله قائم، منتظر، بقیه الله، حجت، خلف صالح و لقب های دیگری که به ایشان گفته می شود.
💠درباره ی چگونگی ولادت ایشان باید این نکته را عرض کنیم؛ (این قضیه برای چند ساعت قبل از تولد حضرت است) امام حسن عسکری (ع) به عمه ی خودشان حکیمه خاتون فرمودند؛ امشب افطار نزد ما باش چرا که نیمه ی شعبان است و قرار است حجت خدا به دنیا بیاید.
⁉️حکیمه خاتون گفت آقا جان مادرش کیست؟ امام گفت؛ حضرت نرجس (س). حکیمه خاتون گفت در ظاهر ایشان که علائم بارداری نمایان نیست!! امام فرمودند؛ این از حکمت های خداست که می خواهد این قضیه مخفی باشد و کسی شک نکند.
☝️مثل داستان فرعون و حضرت موسی که فرعون گفته بود تمام زن های باردار را تحت نظارت بگیرید و فرزندان را بکشید، دقیقا چنین وضعی در زمان امام حسن عسکری حاکم بود، به همین خاطر خدا اصلا علائم ظاهری یک زن باردار را در حضرت نرجس ایجاد نکرد.
🔹حکیمه خاتون می گوید من نماز عشاء را خواندم و در بستر خودم خوابیدم هراز چند گاهی بیدار می شدم و می دیدم حضرت نرجس آرام است. می گفت دم دمای صبح شد نگاه کردم دیدم همچنان حضرت نرجس (س) خواب است به شک افتادم‼️
🔅امام حسن عسکری (ع) فهمید که من شک کردم، فرمودند؛ ای عمه جان شتاب نکن امر ولادت نزدیک است! گفت نشستم و قرآن می خواندم که حضرت نرجس یک دفعه با اضطراب بیدار شد گفتم خبری است؟ گفت بله آثار وضع حمل است. خلاصه فرزند به دنیا آمد و کاملا پاکیزه بود.
♨️حضرت کودک را در آغوش گرفت، امام زمان (عج) در همان نوزادی همان لحظات اول شهادتین را بر زبان خودش جاری کرد و سپس نام امیرالمومنین (ع) و نام تک تک امامان و حتی نام پدرش را هم گفت و سلام داد.
💠حکیمه خاتون می گوید،
چون روز هفتم تولد حضرت فرا رسید به خانه ایشان رفتم سلام کردم و پیش حضرت نشستم امام حسن عسکری (ع) فرمودند؛ فرزند من را پیش من بیاور، حکیمه خاتون فرزند را برای امام حسن عسکری آوردند و بعد امام زمان این آیات را تلاوت فرمودند؛ «بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰن الرَّحیم وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمُ أَئِمَّه و نَجْعَلَهُمُ الْوارِثینَ» سوره قصص [۵]
👌پس درباره ی زندگی حضرت (عج) سه دوران خواهیم داشت:
1⃣ دوران اختفا، از تولد تا پنج سالگی (قبل از شهادت پدرش) که حضرت مخفی بوده اند.
2⃣ دوران غیبت صغری و کبری
3⃣ دوران ظهور
🔸 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#آشنایی_با_معارف_مهدویت
💠⚜💠
==============
@baghiyatollah_313
4_5857209805369771588.mp3
4.77M
🔆 #سبک_زندگی_مهدوی
قسمت ششم
چقدر برای امام زمان تلاش کردی؟
جهاد یعنی تلاش در نهایت توان.
👤 استاد #ملایی
#کیلیپ
@baghiyatollah_313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باید خودمان را آماده کنیم.
#کیلیپ
#تصویری
@baghiyatollah_313
🌷یَابْنَ الدَّلآئِلِ الْمَشْهودَه، یَابْنَ الصِّراطِ الْمُستَقیم یَابْنَ النَّبَاِ الْعَظیم.
🌷ای فرزند راهنمایان محقق و مشهود خلق، ای فرزند صراط مستقیم خدا، ای فرزند نبائ عظیم که مقصود از آن امیر المومنین است.
🌸تعجیل در ظهور ولی عصر مان اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و فرجنا بهم.
#قرار_هر_هفته
@baghiyatollah_313
متن دعای امام رضا در قنوت نماز روز جمعه
🔹💠🔹
«اَللّهُمَّ اَصْلِحْ عَبْدَکَ وَ خَلیفَتَکَ بِما اَصْلَحْتَ بِهِ اَنْبیائَکَ وَ رُسُلَکَ
وَ حُفَّهُ بِمَلائِکَتِکَ وَ اَیِّدْهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ مِنْ عِنْدِکَ وَاَسْلُکْهُ مِنْ بَیْنَ یَدَیْهِ
وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَداً یَحْفَظُونَهُ مِنْ کُلِّ سُوءٍ وَ اَبْدِلْهُ مِنْ بَعْدِ خَوْفِه اَمْناً یَعْبُدُکَ لا یُشْرِکُ بِکَ شَیئاً وَلا تَجْعَلْ لاَحَدٍ مِنْ خَلْقِکَ عَلی وَلِیِّکَ سُلْطاناً
وَ اَذِّنْ لَهُ فی جِهادِ عَدُوِّکَ وَ عَدُوِّهِ وَاجَعَلنی مِنْ اَنْصارِهِ، اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیءٍ قَدیر»
🔹💠🔹
#دعا
@baghiyatollah_313
#نماز_دهه_اول_ذی_الحجه
💥نماز ده شب اول ماه ذی الحجه💥
نماز با فضیلت دهه ی اول ماه ذی الحجة 💥
❤️در ده شب اول این ماه (از مغرب آخرین شب ماه ذی القعده تا شب عید قربان)، بین نماز مغرب و عشاء خوانده میشود.
🌺 این نماز دو رکعت است. در هر رکعت بعد از حمد یک مرتبه سوره اخلاص و سپس آیه ی
⚜ "وَ واعَدْنا مُوسی ثَلاثِینَ لَیلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیلَةً وَ قالَ مُوسی لِأَخِیهِ هارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ."
(سوره اعراف، آیه ۱۴۲) را بخواند، تا با ثواب حاجیان شریک شود ⚜
📚 مفاتیحالجنان
"این نماز از شب اول ماه ذی الحجه میباشد "
🌸به مدت ده شب بین نماز مغرب وعشاء خوانده میشود
🌺من الله التوفیق
#التماس_دعا
@baghiyatollah_313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خوانده احمد به لبش خطبه زهرا و علی
جبرییل آمده از عرش به یک صوت جلی💖
من وکیلم که به ساقی بدهم کوثر را؟
زیر لب فاطمه از سوی خدا گفت:بلی💖
#عیدتون_مبارک🌸🎊🌸
@baghiyatollah_313
💠⚜💠
📚سلسله مباحث آشنایی با معارف مهدویت
📝موضوع: مهدویت در قرآن
⬅️ قسمت دهم (از فایل شماره 5)
📖می خواهیم ببینیم در قرآن چه آیات مهدویتی وجود دارد؟ اکثر مفسرین گفته اند بالای ۲۰۰ آیه حتی بعضی گفته اند ۳۰۰ آیه، تأویل و تفسیرش راجع به مهدویت آمده است. یکسری آیـات مشهوری هست که همه می دانید مثل؛
👈آیه [۱۰۵] سوره ی انبیاء
«وَ لَقدْ کَتَبْنَا فی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُون» امام باقر (ع) در حدیثی در کتاب تفسیر قمی- ج۲، ص۵۲ می فرمایند؛ مقصود از بندگان شایسته یاران امام زمان (عج) و خود حضرت هستند.
👈همچنین آیه [۸۶]سوره ی هود
«بَقِیَّتُ اللهِ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُؤمِنِینَ» امام باقر در حدیثی در کتاب کمال الدین- ج۱، باب ۳۲، ص۶۰۳ می فرمایند؛ وقتی امام زمان (عج) ظهور بکنند بر دیوار کعبه تکیه می زنند و اولین سخنی که بر زبان جاری می کنند این آیه است.
👈و یا آیه [۵] سوره ی قصص
«وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمُ أَئِمَّه و نَجْعَلَهُمُ الْوارِثینَ» در کتاب الغیبة شیخ طوسی- ص ۱۸۴ حدیثی از امیرالمومنین (ع) است که می فرمایند؛ مقصود از مستضعفان خاندان پیغمبرند که بلاخره یک روزی به حکومت خواهند رسید.
📌اما روی سخن ما اینجا با یک آیه از مهدویت است که همه این آیه را حفظ هستید و در نماز هایتان هم می خوانید، با همین یک آیه می توانید وجود نازنین آقا امام زمان را اثبات کنید حتی برای اهل سنت عزیز. چطور..؟!
📖آیه [۴] سوره ی قدر
«تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَ الرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِن کُلِّ أَمْر» سه کلمه ی «تنزل، روح، کل امر» را در نظر داشته باشید ″تنزل″ در زبان عربی فعل مضارع است، فعل مضارع خاصیتش استمرار است. یعنی وقتی می گویید درس می خوانم یعنی همچنان در حال درس خواندن هستی در آینده هم هستی یعنی فعل استمرار در کار را می رساند، پس نازل می شوند.
📄شیعه و سنی از پیغمبر (ص) حدیث دارند که، ابوذر از پیغمبر سوال کرد شب قدر تا چه زمانی ادامه دارد؟ پیامبر خدا فرمودند؛ «إلَی یَوْمِ الدِّین» شب قدر تا قیامت ادامه دارد. از طرفی شیعه و سنی هم این عقیده را دارند تا زمانی که پیغمبر زنده بود ملائکه و روح در شب قدر بر پیغمبر نازل می شدند.
☝️الان که پیغمبر نیست به چه کسی نازل می شود؟ شاید بگویید به ما هم ملائکه نازل می شوند پس نیاز نیست به پیغمبر نازل بشوند. در جواب می گوییم بله، حرف شما درست ولی قرآن گفته «تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَ الرُّوحُ» طبق تفاسیر روح یعنی جبرئیل، ملائکه و جبرئیل نازل می شوند در آن شب، حالا سوال به چه کسی نازل می شوند؟
🔰مثلا هواپیما فرود آمد، اولین سـوال کجا فرود آمد؟ پیغمبر (ص) وقتی زنده بود به ایشان نازل می شد الان که زنده نیست به چه کسی نازل می شود؟ نمی توانیم بگوییم جبرئیل بر ما نازل می شود اصلا این امکان وجود ندارد که جبرئیل بر ما نازل شود، پس بر چه کسی نازل می شوند؟
🔹تازه گفته «مِن کُلِّ أَمْر» یعنی کل امورات جهان را و کل امورات عالم را برای تقدیر نویسی و نوشتن خدمت آن فرد می آورند. این فرد چه کسی است که الان جبرئیل و ملائکه در شب قدر به او برای نوشتن مقدرات کل عالم نازل می شوند؟
👈آدم های عادی نمی توانند، چون جبرئیل بر آدم عادی نازل نمی شود چه کسی می تواند باشد جز یک انسان معصوم، پیغمبر که نیست پس باید یک کسی باشد که هم سنگ پیغمبر باشد که جبرئیل و ملائکه در شب قدر بر او نازل بشوند و کسی نمی ماند جز وجود نازنین امام زمان (عج).
✅از این آیه چهار سوره ی قدر تفسیر اثبات مهدویت بودن و اثبات زنده بودن امام زمان را می توان کرد. چون اهل سنت می گویند امام زمان هنوز به دنیا نیامده است. آیه ای است بسیار کاربردی، حفظش کنید تفاسیر و توجیه هاتش را هم خوب یاد بگیرید و برای اثبات زنده بودن و وجود حضرت و حتی برای احتجاج با دوستان عزیز اهل سنت استفاده کنید.
🔸 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#آشنایی_با_معارف_مهدویت
💠⚜💠
==============
@baghiyatollah_313
4_5920432776233879018.mp3
1.39M
🌸👆👆👆👆 سالروز ازدواج حضرت علی حضرت فاطمه
💐شد سرود رو لبامون با یه قلب بیقرار
💐لافتی الاّ علی لاسیف الاّ ذوالفقار
🎤 #محمودکریمی
🎤 #میرداماد
👏 #کیلیپ
#صوتی
4_5868648557409469941.mp3
5.22M
🔆 #سبک_زندگی_مهدوی
قسمت هفتم
-یک انسان هم محبت دارد و هم غضب
-یک مجاهد در مقابل مؤمنین، رحماء بینهم است و در مقابل دشمنان، اشداء عَلَی الکُفّار است
👤 استاد #ملایی
#کیلیپ
@baghiyatollah_313
💠⚜💠
📚سلسله مباحث آشنایی با معارف مهدویت
📝موضوع: ادامه ی بحث مهدویت در قرآن
⬅️ قسمت یازدهم (از فایل شماره 6)
👈بررسی آیه آخر سوره ی ملک:
📖سوره ی ملک سوره ایست ناجیه، حدیث داریم اگر کسی هر شب یا هر روز این سوره را بخواند از عذاب قبر نجات پیدا خواهد کرد سوره ای بسیار مهم در رابطه با کاهش عذاب قبر است، آیه ی آخر این سوره آیه امام زمانی ماست.
✨«بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِیم،
قُلْ أَرَأَیْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ ماؤُکُمْ غَوْراً فَمَن یَأْتیکُمْ بِماءٍ مَعین» بگو به من خبر دهید اگر آب های سرزمین شما در زمین فرو رود چه کسی می تواند آب جاری و گوارا را در دسترس شما قرار دهد.
💠غَور به معنی فرو رفتگی در زمین است، غار که می گویند یعنی فرو رفتگی در کوه، غور هم از همان می آید می گوید اگر این آب های شما در زمین فرو برود چه کسی است که این آب های معین را برای شما بیرون بیاورد؟ تفسیر این آیه در رابطه با نعمت حیاتی آب است که اگر آب نباشد زندگی ممکن نیست همگی نابود می شویم، دو سه روز اگر کسی بدون آب باشد می میرد.
⁉️تأویل و بطن آیه چیست؟
غیـبت امام زمان (عج). در کتاب ″کمال الدین صدوق، ج۱، ص ۳۲۵″ در حدیثی امام باقر (ع) می فرمایند این آیه در مورد حضرت مهدی و در مورد ایشان نازل شده است، خداوند می فرماید اگر روزی امامتان از شما پنهان شد بگونه ای که ندانید او کجاست پس چه کسی امام ظاهری در اختیار شما قرار می دهد که او اخبار آسمان و زمین، حلال و حرام الهی را برای شما بیاورد؟
😔«اللَّهُمَّ نَشْکُو إِلَیْک نَبِیِّنَا وَ غَیْبَةَ وَلِیِّنَا وَ کَثْرَةَ عَدُوِّنَا وَ قِلَّةَ عَدَدنا» (فرازی از دعای افتتاح است) خدایا ما به تو شکایت می کنیم نبی نداریم، اماممان هم غایب شده، دشمنانمان هم زیادند، عده ی ما کم است و فتنه ها هم به ما روی آورده.
💥این آیه چند هشدار دارد می دهد؛
1⃣-این آیه در زمانی نازل شد که مردم ولی خدا را در کنار خود داشتند که پیغمبر خدا بود، دارد نسبت به آینده هشدار می دهد که یک روزی امام غایبی خواهد آمد.
👈طرف رفت پیش امام صادق (ع) دید آقا دارد گریه می کند گفت چرا گریه می کنید؟ آقا گفت دارم فکر می کنم یک روزی در آینده یک امامی خواهد آمد که از شیعیان ما غایب خواهد بود و شیعیان ما در یک زمانی امامشان غایب است دارم از این غصه گریه می کنم.
2⃣-غیبت امام زمان خسارت جبران ناپذیری دارد. همان طور که عدم وجود آب خسارت جبران ناپذیری دارد. ″مٰاءٍ مَعین″ در این آیه لقب امام زمان (عج) است می گوید اگر ماء معین نباشد می خواهید چه کار بکنید؟ حالا ما می گوییم اگر امام زمان نباشد می خواهید چه کار کنید!؟
☝️البته نبودن امام زمان که برای ما عادت شده، یک دسته چکمان گم شود شب تا صبح همه جا را می گردیم تا پیدایش بکنیم امام زمان ما هزار و صدو خورده ای سال است که غایب است عین خیالمان نیست فقط یک «اَللَّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج» می گوییم و تمام...😔
3⃣-می خواهد نقش مردم را در غیبت امام زمان بگوید. یعنی ای مردم شما می توانید ظهور را نزدیک بکنید شما می توانید غیبت امام زمان (عج) را به اتمام و فرجش را برسانید، کار و تلاش بکنید چرا کار و تلاش نمی کنید!؟ ″از به خود آمدن این قافله را گم کردیم • وای بر ما پسر فاطمه را گم کردیم″
4⃣-این آیه دارد نقش بی بدیل امام را مثال می زند که امام همانند یک ماء معین یک نعمت حیاتی برای شماست.
⚠️بفهم بیچاره که امام نداری، بفهم و برایش کار کن، بعضی از این چرخیدن ها در شبکه های اجتماعی وقت تلف کردن است! حداقل بیا در همین شبکه ها برای آقا کار و تبلیغ کن.. فردا که آقا ظهور کرد و گفت فلانی برای من چه کار کردی؟
حداقل سرمان😢 را پایین می اندازیم و می گوییم آقا خودت شاهد بودی که برای تو کار خاصی نکردیم ولی تا جای که می توانستیم با فعالیت در همین شبکه های اجتماعی یاد تو را در دل ها زنده می کردیم آقا همین کارهای اندک را قبول می کنی؟
👌ان شاءالله که قبول می کند چون امام زمان صفتی از صفت های خداست، خدا چه صفتی دارد؟ «یا مَنْ یُقْبَلُ وَ یَعْفُو عَنِ الْکَثِیرِ..» ای کسی که کم ها را می پذیری و گناهان زیاد را می بخشی. امام هم همین طور است ان شاء الله همین اعمال اندک ما را قبول بکند.
5⃣-نکته پنجم لقب ماء معین است که امام زمان آب حیاتی و نعمت حیاتی برای ماست که قدرش را نمی دانیم. وای از روزی که فردای قیامت اعمال ما را بیاورند روزهای زیادی ثبت شده باشد که حتی یک کار کوچک برای امام زمان نکردیم.
🔸 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#آشنایی_با_معارف_مهدویت
💠⚜💠
=============
@baghiyatollah_313
📌 #طرح_مهدوی ؛ #مناسبتی
🔅 آگاه باشید؛ او (مهدی) ولیّ خدا در زمین است و داور دادور در میان آفریده های اوست.
📝 فرازی از سخنان پیامبر اکرم در #خطبه_غدیر درباره امام زمان
@baghiyatollah_313
(معرفت و بیعت با موعود از غدیر تا ظهور)
تبلیغ غدیر امر پیامبر صلی الله علیه وآله به همه پدر و مادر مسلمان است تا روز قیامت ..
فلیبغ الوالد ولد الی یوم القیامه.....
تبلیغ که نکردیم بماند....
اگر فرزندانمان از ما سوال کنند مهمترین عید کدام است؟؟
رفتار و عمل ما چه می گوید؟؟؟
ایام سال نو که میشود از یک ماه قبل خانه تکانی میکنند، دکوراسیون عوض میکنند، عده ای به شستشو فرش و مبل مشغول میشوند، بعد که کارهای خانه تمام شد، میروند آجیل و شیرینی و گوشت و مرغ میخرند، حالا نوبت اعضای خانواده است که بروند و لباس های نو بخرند! پول های نو میگیرند و عیدی میدهند! اقوام و دوستان را به شام دعوت میکنند، صله رحم به جا می اورند!!!
به راستی مهمترین عید ،، غدیر است؟؟؟
چرا عید غدیر این کارها را نمیکنیم؟
عید بزرگتر از غدیر هم مگر داریم؟
اگر می خواهیم به فرزندانمام صادقانه جواب دهیم
برای غدیر بیش از همه مایه بگذاریم! غدیر ریشه ماست، اساس ماست، غدیر نباشد، هیچکدام مناسبت های ما معنا پیدا نمیکند، ایام عزاداری رنگ میبازد، محرم و صفر بی معنی میشود، از رسول الله صلی الله علیه و آله تا امام عسکری علیه السلام را به شهادت رساندند، فقط بخاطر اینکه میفرمودند: غدیر! این همه شیعه از صدر اسلام تا امروز کشته میشود بخاطر، غدیر! ریشت را در خاک نگذاری طوفانی نهالت را میبرد!
اولین علامت انتظار باور به غدیر است...
فرزندانمان نه آنطور که می خواهیم و می گوییم بزرگ می شوند...بلکه آنگونه که هستیم و عمل می کنیم بزرگ می شوند...
انتظار وارث غدیر را در عمل به فرزندانمان هدیه دهیم....
#غدیر
@baghiyatollah_313
🌸حدیثی زیبا از امام رضا (ع) دربارهی وظایف منتظران واقعی مهدی موعود (عج)
✍امام رضا(ع)
🔰انتظار فرج به چند چیز است:
✨صبور بودن
✨گشادهرویی
✨همسایهداری
✨خوشرفتاری
✨ترویج کارهای نیک
✨خودداری از آزار و اذیت دیگران
✨خیرخواهی و مهربانی با مومنان
📚منبع :تحفالعقول ص۴۱۵
@baghiyatollah_313
🌷یَابْنَ مَنْ هُوَ فی اُمِ الْکِتابِ لَدَی اللهِ علیٌ حکیم.
🌷ای فرزند کسی که در ام الکتاب(علم حق) علی علیه السلام و حکیم است.
💐تعجیل در ظهور گل نرگس اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و فرجنا بهم.
#قرار_هر_هفته
@baghiyatollah_313
📌 #طرح_مهدوی
🔅آگاه باشید؛ او (مهدی) بر تمامی ادیان پیروز خواهد شد.
📝 فرازی از سخنان پیامبر اکرم در #خطبه_غدیر درباره امام زمان
✅ کانال مهدویت مهدیاران
@baghiyatollah_313
(معرفت و بیعت با موعود از غدیر تا ظهور)
خطبه ی شریف غدیر به امام زمان (ارواحنافداه) توجه خاصی شده است و سه فراز خطابه، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) به وجود مبارک آن حضرت اشاره فرموده اند.
در فراز اول می فرمایند:
« مَعَاشِرَ النَّاسِ آمَنُوا بِاللهِ وَ رَسُولِهِ وَ النُّورِ الَّذِی اُنزِلَ مَعَهُ مِن قَبلِ أن نَطمِسَ وُجُوهاً فَنَّرُدُّها عَلی أدبارِها ... مَعاشِرَ النّاسِ، النُّورُ مِنَ اللهِ عَزَّوَجَلَّ مَسلوکٌ فِی ثُمَّ فی عَلیِّ بنِ أبی طالِبٍ، ثُمَّ فِی النَّسلِ مِنهُ إِلَی القائِمِ المَهدِیِّ، الَّذِی یَأخُذُ بِحَقِّ اللهِ وَ بَکُلِّ حَقِّ هُوَ لَنَا.»
در این قسمت، پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به صراحت جریان نور را علاوه بر خود، در امیرالمؤمنین (علیه السّلام) و امامان از نسل ایشان تا مهدی موعود (ارواحنافداه) جاری و ساری می دانند و آن بزرگوار را گیرنده ی تمام حق الله و حق اهل بیت (علیهم السّلام) معرفی می کنند.
فراز دوم از گفتار پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)- که اصل و مهمترین پیام برای همه ی منتظران و شیعیان آخر الزمان است به صورت مستقل به امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف) و بیان ویژگی های آن حضرت اختصاص دارد. حساسیت این قسمت از سخن را از آن جا می توان دریافت که حضرتش هجده بار مردم را با تکرار لفظ هشدار دهنده «ألا» (= هان، آگاه باشید!) به دقت در کلام خود فرا می خواند.
بیست و یک ویژگی اساسی و مهم امام زمان ارواحنافداه را ترسیم می نمایند که ان شاءالله به آن ها خواهیم پرداخت.
سومین فراز، اواخر خطابه و هنگام بیعت گرفتن از مردم است و کلام بسیار عظیم و تکلیف بسیار سنگین بر عهده ی همه منتظران را بیان می کند.
#غدیر
@baghiyatollah_313
(معرفت و بیعت با موعود از غدیر تا ظهور)
نقطه اوج خطبه ی غدیر- که از افتخارات شیعه به شمار می آید- این است که پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) آینده ی جهان را با بیان ویژگی ها و صفات ثمره تمام رسالت ها یعنی آخرین حجت الهی به صورت تابلوی بسیار دقیق و زیبایی طراحی کرده اند...
و اگر جملات در مورد حضرت کنار هم چیده شود، حکومت، شخصیت، علم، عصمت و ولایت تکوینی امام زمان (ارواحنافداه) روشن می شود...
عبارت اول:
«أَلَا إِنَّ خَاتَمَ الأَئِمَةِ مِنِّا القَائِمُ المَهدِی»
« آگاه باشید که آخرین امامان.. القائم المهدی از ماست.»
پیامبر (صلی الله علیه وآله) در این عبارت، امام زمان (ارواحنافداه) را با القاب «القائم» و «المهدی» خطاب کرده و ایشان و مشخصاتش را با این القاب برای مردم معرفی نموده است. این در حالی است که اسم و کنیه حضرت (علیه السّلام) همان اسم و کنیه ی پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) است. در روایتی آمده است که پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
« المَهدیُّ مِن وُلدِی اسمُهُ اسمِی وَ کُنیَتُهُ کُنیَتِی»
« اسمش اسم من است (یعنی همان اسم خاص) و کنیه اش هم، کنیه من است (یعنی ابوالقاسم).»
اولین نکته اینکه حضرت با لفظ (منا)
می خواهد فخر و مباهات کند که آن وجود مبارک از خاندان ایشان است.
تمام اهل بیت علیهم السلام با افتخار حضرت مهدی ارواحنافداه را یاد و ارزوی دیدار دوران حکومت و امامتش را داشتند...
ای کاش ذره ای درک می کردیم در دوران چه امامی زندگی می کنیم و ارزش معرفتش را می دانستیم...
اولین کلام نام قائم را بیان می کند...
پیامبر رحمت (صلی الله علیه و آله) گویا عهد شکنی مسلمانان ..خانه نشینی و مظلومیت یازده وصی بعد از خویش را می بیند.که اسلام حقیقی ناب محمدی از دست رسی مردم خارج و اسلام بر خواسته از هوای نفس و شهوات غاصبین دین به عالم معرفی می شود..
در این خطاب قیام و زنده کردن دین از یاد رفته ی اسلام- پس از غیبت طولانی- به ذهن متبادر می شود؛ قیامی که در آن از قاتلین کربلا و از همه ظالمان به دین و دنیای مردم عالم انتقام خواهد گرفت...
و لفظ مهدی هدایت جهانی را تجلی می کند.
هدف تمام انبیاء و اوصیاء که همان هدایت بشریت بود به دست مبارک امام زمان ماست..
#غدیر
@baghiyatollah_313
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای غدیر قدم های بزرگ برداریم
تا زمینه ساز ظهور شویم.🌹🌹🌹
#استاد_حسن_محمودی
#کیلیپ
#صوتی
ارسال به شیعیان مولا علی علیه السلام
@baghiyatollah_313
🌷یَابْنَ الایاتِ وَ الْبَیِّنات، یَابْنَ الدَّلائِلِ الظّٰاهِرات
✨ای فرزند آیات مبینات، ای فرزند ادله ی روشن.
🌸تعجیل در ظهور قطب عالم امکان، امام عصر اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و فرجنا بهم.
#قرار_هر_هفته
@baghiyatollah_313
(معرفت و بیعت با موعود از غدیر تا ظهور)8
عبارت دوم در معرفی امام زمان ارواحنافداه در خطبه ی غدیر خم
«أَلَا إِنَّهُ الظَّاهِرُ عَلَی الدِّین»
در تشریح این جمله باید نکاتی را در ابتدا بیان کنیم؛ اولاً فرق است بین دین و دینداری؛ دین یک ارزش است و دینداری ارزشمند. مانند رابطه ی بین ایمان و مؤمن که ایمان ارزش است و مؤمن ارزشمند. در مورد ائمه (علیه السّلام) بحثی وجود دارد که ائمه (علیه السّلام) ارزش هستند یا ارزشمند؟ ایمان هستند یا مؤمن؟ عدل اند یا عادل؟ علم اند یا عالم؟ رأفت اند یا رءوف
در زیارت آل یاسین می خوانیم:
« السلام علیک ایها العلم المنصوب و العلم المصبوب»
پس اطلاق علم،(حقیقت علم نه عالم) بر امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف) شده است.. همچنین می گوییم:
«اللَّهُمَ وَ صَلِّ عَلَی وَلِیِّ أَمرِکَ القَائِمِ المُؤَمِّلِ وَ العَدلِ المُنتَظَرِ احفُفهُ بِمَلَائِکَتِکَ المُقَرَّبِینَ وَ أَیَدَهُ بِرُوحِ القُدُسِ یَا رَبَّ العَالَمِینَ..
پس به امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف) گفته می شود عدل...
باورمان این است که امام اصل دین ،ایمان ، عدل و تمام ارزش ها هستند..
لذا در این جا که گفته «انه الظاهر علی الدین»؛ یعنی خودِ امام زمان (ارواحنافداه) بر ادیان چیره است
وقتی هم خودِ امام زمان ارواحنافداه دین باشد پس جدّ ایشان- یعنی حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) نیز دین خواهد بود.
لذا در این جا پیامبر (صلی الله علیه و آله)می خواهد بگوید: آگاه باشید که خود امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دین و آیین من است و شخصِ اوست که غالب بر ادیان است و یا این که می خواهد بگوید که دین امام زمان (ارواحنافداه) بر همه ادیات غالب است. پس آگاه باشید که اگر از راه ولایت اهل بیت (علیهم السّلام) بیرون رفتید در نهایت او خواهد آمد، مؤاخذه خواهید شد و به ناچار باید به دین او بگروید.
معنای دیگری که می توان برای این عبارت در نظر گرفت، این است که بگوییم « الدین» یعنی دین اسلام. «أَلَا إِنَّهُ الظِاهِرُ عَلَی الدِّین» یعنی او راهنمای دین است.
همانطور که در جنگ خندق هنگامی حضرت علی علیه سلام به میدان رفتند پیامبر رحمت (صلی الله علیه و آله )فرمودند :
«بَرَزَ الإِسلامُ کُلُّهُ اِلى الشِّرکِ کُلِّهِ»؛ (تمام اسلام در برابر تمام کفر قرار گرفته . و تعبیر دیگر «برزَ الإیمانُ کلُّه إلی الشِّرکِ کلِّه» تمام ایمان در برابر تمام شرک قرار گرفته
امام زمان ارواحنافداه راهنمای کلِ دینِ اسلام و غالب بر دین هستند. اگر بخواهیم دین را تعریف کنیم باید بگوییم که دین چتری دارد که بالای آن وجود مقدس امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) قرار دارد. یعنی دین در اینجا به معنای ادیان نبوده و به معنای دین اسلام است. یعنی او غالب و حاکم و چیره بر کل دین اسلام است.
این که می گوییم دین اسلام نقطه بلندش وجود مقدس امام زمان (ارواحنافداه) است، یعنی او ولی الله است و اتصال و پیوند بلاواسطه با الله دارد. چون معنای ولی و ولایت، قرب بدون حجاب است. حجاب ممکن است گناه، غفلت و یا حتی نور باشد که بین انبیا و خداوند حجب نوری نیز وجود دارد. در نتیجه « أَلَا إِنَّهُ الظَّاهِرُ عَلَی الدِّینِ» یعنی کل دین، امام زمان (ارواحنافداه) است و در رأس تمامِ دین قرار دارد
و اگر او را نگاه کنیم، همه دین را داریم، لذا در روایات وارد شده است که اگر کسی ولایت امیرالمؤمنین (علیه السّلام) را قبول کند و بپذیرد، همه چیز را قبول کرده، و وقتی امیرالمؤمنین (علیه السّلام) را قبول نکند، همه چیز را منکر شده است. این امر بدان سبب است که کل دین عبارتست از وجود مقدس ائمه طاهرین (علیهم السّلام).
#غدیر
@baghiyatollah_313
🌸 امام هادی میفرمایند: «اگر در زمان غیبت قائم شما، علمایی که مردم را به سوی او دعوت می کنند، و به سوی او راهنمایی می کنند، نبودند، هیچکس بر روی زمین باقی نمیماند مگر اینکه از دین خدا برمیگشت.» (معجم اَحادیث الامام المهدی؛ ج۶)
🎁 ان شاء الله برای خشنودی قلب حضرت و بهره مندی از شفاعتشان، ۱۴ صلوات بفرستیم و ثوابش را به ایشان هدیه کنیم.
@baghiyatollah_313
(معرفت و بیعت با موعود از غدیر تا ظهور)9
عبارت سوم و چهارم ،معرفی امام زمان ارواحنافداه در خطبه ی غدیر خم
«ألَا إِنَّهُ المُنتَقِمُ مِنَ الظَّالِمِینَ»
« آگاه باشید که امام زمان انتقام گیرنده از ستمکاران است».
«ألَا إِنَّهُ فَاتِحُ الحُصُونِ وَ هَادِمُهَا»
«آگاه باشید که او فاتح دژها و منهدم کننده ی آنهاست.»
در حالی که پیامبر دست اول مظلوم در عالم را بالا برده است این کلام را در مقابل پست ترین ظالمین در عالم هستی بیان می کند.
این فراز از ویژگی های آن حضرت، نشان دهنده ی آن است که غفلت از پیام غدیر دنیای تا قبل از ظهور را، جولانگاه ظالمان معرفی می کند
که سبب شده است تا پیامبر (صلی الله علیه و آله ) امام زمان را این گونه و با این صفاتِ با اقتدار و هول انگیز برای ظالمان معرفی نمایند. البته همه این ها درست است؛ زیرا اخبار فراوانی از عامه و خاصه به ما رسیده است که نمایانگر این است که دنیای قبل از ظهور ایشان، جولانگاه ظالمان، مشرکین و بی دینان است؛ کسانی که با در دست داشتن قدرت، پیوسته در حال ظلم و خیره سری در دنیا هستند.
از طرف دیگر، خود، دلگرمی است به شیعیان و مردم مظلومی که مورد ظلم و ستم واقع شده اند و به آن ها روح امید و زندگی را تزریق می کند؛ لذا اعتقاد به چنین منجی ای، سرآغاز حیاتی امیدبخش در جامعه اسلامی و حتی سایر جوامع است که این روند رو به افزایش ظلم و ستم در جهان، بالاخره در نقطه ای متوقف خواهد شد و آن منجی با در هم کوفتن صلابت ظالمین و مشرکین و بی دینان، آرامش و عدل و داد جهانی را به ارمغان خواهد آورد...
کسی که این صفت را برای حجت خدا باور کند یقینا هرگز ظلم نخواهد کرد.نه به همسر نه همسایه و نه هیچ انسان دیگر...
#غدیر
@baghiyatollah_313
(معرفت و بیعت با موعود از غدیر تا ظهور)10
عبارت پنجم ،معرفی امام زمان ارواحنافداه در خطبه ی غدیر خم
« أَلَا إِنَّهُ غالب کُلِّ قَبِیلَةٍ مِن أَهلِ الشِّرک و هادیها»
« آگاه باشید که او غلبه کننده بر تمامی قبیله های اهل شرک و هدایت کننده ی آنهاست.»
در این عبارت دو نکته، مهم و قابل توجه به نظر می رسند: یکی این که در این عبارت دو ویژگی را در امام زمان (ارواحنافداه) معرفی می کند که یکی از آن غالب بودن و دیگری هادی بودن برای دسته مغلوب است.
باید توجه داشت که بسیاری از افراد غالب و پیروز، ویژگی هادی بودن را ندارند؛ یعنی خیلی از افراد نمی توانند همه صفات متضاد و متناقض را با هم و در آنِ واحد در وجودشان داشته باشند، ولی ائمه (علیهم السّلام) دارای این نوع ویژگی ها هستند. مثلاً امام علی (علیه السّلام) هم یک جنگ جوی شجاعِ به تمام معناست و هم وقتی بچه یتیمی را می بیند، تمام پشتش به لرزه درمی آید و گریه می کند. امام زمان (ارواحنافداه) هم جامع این دو صفت متضاد است؛ یکی «غالب کَلِّ قَبِیلَة»، و دیگری «هادیها» است. یعنی ضمن این که غلبه دارد، ولی با قهر و غلبه آن ها را از بین نمی برد؛ بلکه هدایت می کند. از همین جمله فهمیده می شود که وقتی امام زمان ارواحنافداه ظهور می کند، تمام وجودش زور و غضب نیست.
باید امام را اینگونه به عالم معرفی کنیم نه یک فرد خون ریز که بیاید کشت و کشتار می شود..
حضرت ابتدا اتمام حجت می کنند؛ مثل آن روایاتی که می گویند در لحظه ی آغازین ظهور از جانب کعبه ندا می دهد که مردم به سوی حق بیایند که بیان کننده ی هدف حضرت که همان هدایت است می باشد..
در زیارت آل یاسین می خوانیم: « السلام علیک ایها العلم المنصوب و العلم المصبوب و الغوث و الرحمة الواسعه» که صفت « واسعه» در مورد امام زمان (ارواحنافداه) به کار رفته است و این یعنی رحمتشان فراگیر است و معلوم می شود چیزی که غلبه دارد، رحمت امام زمان است تا انتقام و از بین بردن مشرکان.
چون ائمه مُظِهر و مَظهَر تمام نمای صفات جمال و جلال خداوند هستند و یکی از صفات جمال خداوند این است: « یا من سبقت رحمتُه غضبَه»؛ یعنی ای کسی که رحمتش بر غضبش پیشی گرفته است. با این بیان که در مورد خداوند اصل بر این است که رحمت کند ولی به خاطر دوام امواج خروشان رحمت، غضب نیز می کند. غضب خداوند به خاطر این است که مزاحمین رحمت را کنار بزند، تا رحمت ادامه پیدا کند. لذا امام زمان ارواحنافداه هم می آید تا موانع انتشار رحمتش را برچیند و این موانع چیزی جز مشرکان و ملحدان نیستند.
پس غضب برطرف کننده و بستر ساز رحمت واسعه و فراگیر حضرت است...
این کلام پیامبر رحمت صلی الله علیه و آله در مقابل مسلمان است و نتیجه ی کلامش این است ،اگر وصی پیامبر و غدیر را فراموش کنید اهل شرک خواهید بود ولو تمام عمر در نماز و حج باشید....
و پیام دیگر این کلام این است که ، تنها راه بر چیده شدن شرک و الحاد در عالم هستی و هدایت تمام مشرکین به توحید...صلح و دوستی در طریق ظهور وارث غدیر است..
#غدیر
@baghiyatollah_313
هدایت شده از غدیر
با اشتراک گذاشتن مطالب کانال غدیر و معرفی آن به دیگران مبلّغ غدیر باشیم
https://eitaa.com/ghadir_ir