⭕️ افغانستان دومینوی جنگ داخلی و دخالت خارجی
👤 عبدالله گنجی
🔹 بدون تردید طالبان به روش جنگ، امکان تصرف نظامی افغانستان را نداشت. روزی که امریکا به افغانستان آمد هنوز بخشی از افغانستان دست طالبان نبود (پنجشیر و شمال)، اما اکنون که رفت همه آن - عمدتاً بدون خونریزی – به دست طالبان افتاده است. افغانستان همانند یک روسری پهن شده است که هر یک از چهار گوشه آن به کسی مرتبط میشود و امریکا و غرب دوست دارند وسط این روسری پهن بنشینند تا بتوانند در یک گوشه ایران، در گوشه دیگر روسیه، در گوشه سوم چین و نهایتاً هند را کنترل کنند.
🔸دومینو از آنجا آغاز شد که نزاع غربگراها و شرقگراها منجر به ورود نظامی شوروی به خاک افغانستان شد، اما با اخراج شوروی فاز دیگری باز شد. گروههای چندگانه جهادی خصوصاً حزب اسلامی گلبدین حکمتیار و جمعیت اسلامی برهانالدین ربانی و احمدشاه مسعود پس از تسلط بر افغانستان به روی هم تیغ کشیدند. حکمتیار توپخانه را در سر آسیاب کابل مستقر کرده بود و شهر را میکوبید و به رغم اخذ پست نخستوزیری باز نتوانست با وزیر دفاع کنار بیاید. جنگهای داخلی بین این گروهها به علاوه جنایتهای حزب اتحاد اسلامی رسول صیاف در منطقه شیعهنشین غرب کابل (که صبغتالله مجددی برای این جنایت علیه شیعیان برای خود طلب مرگ کرد) باعث شد گروههای شیعی در این میان گرفتار شوند و گروههای جهادی سنی نیز در آرایش جنگی دوگانه خودنمایی کنند. جنگِ بیحاصلِ گروههای پیروز – بر شوروی – باعث شد غرب و سیستم اطلاعاتی ارتش پاکستان به دنبال راه چارهای برای خلاصی از وضع موجود بگردند و در عین حال امریکا بتواند برای کنترل ایران، چین و روسیه در این منطقه حضور یابد.
🔻 ورود خزنده طلاب اهل سنت از پیشاور به قندهار در سال ۱۳۷۳ نهایتاً منجر به تصرف قندهار و حرکت به سمت کابل شد و با خیانت به حزب وحدت اسلامی از غرب کابل وارد شهر شدند و سپس اسوه جهاد و شهادت عبدالعلی مزاری را اسیر کردند و در میانه راه به شهادت رساندند.
🔻 پیوند القاعده و طالبان از یکسو و خشونت طالبان علیه نمادهای زندگی مدرن و عدم فهم از روابط و حقوق بینالملل و بهانه ۱۱ سپتامبر مجدداً قدرتهای بزرگ را متوجه افغانستان کرد. ایران نیز که زجر و آوارگی مردم افغانستان خصوصاً قتلعام شیعیان در بامیان و غزنی را دیده بود بدش نمیآمد که این جریان از قدرت دور شود و بالاخره با محوریت عملیات احمدشاه مسعود و همکاری لجستیکی و اطلاعاتی ایران و امریکا طالبان سقوط کرد. اما امریکا مانند همیشه علاقهمند بود به تنهایی سر سفره بنشیند و اینچنین درصدد دولتسازی در افغانستان برآمد.
🔻 اصلاحات امریکایی در افغانستان بعد از ۲۰ سال با کشته شدن هزاران امریکایی و دهها هزار افغان تمام شد و نه تنها دولتسازی و ملتسازی (ترکیب قومی) اتفاق نیفتاد که مردم افغانستان دموکراسی امریکایی را پس زدند و با دوری حداکثری از صندوق رأی، بین دوگانه دولت امریکایی و طالبان گرفتار آمدند.
🔻 اکنون نمیتوان طالبان را پیروز اعلام کرد. امریکا هم از طالبان شکست نخورد بلکه از بکر بودن فرهنگ ذلتناپذیری ملت افغانستان شکست خورد. نه امریکا توانست افغانستان را مکدونالیسم کند و نه شوروی توانست آن را کمونیست نماید.
🔻 بدون تردید دولتسازی مستقل طالبان اوضاع را پیچیده خواهد کرد و با عدم بهروزرسانی فقه، وهن اسلام را به نمایش خواهند گذاشت. بنابراین راهحل امروز و آینده افغانستان نه دولت غربگرا، نه حاکمیت یکپارچه طالبان و نه یک جنگ داخلی مجدد است. راه حل مسئله افغانستان باید از مسیر ترکیب فکری – قومی بگذرد. جریانات اسلامگرای نئواخوانی (طالبان)، تکنوکراتها و اقوام متنوع باید با هم دیده شوند. وجه پیونددهنده و مشترک ملت افغانستان، اسلام است. این وجه میتواند استقلال و وحدت ملی افغانستان در عین دور کردن قدرتهای بزرگ را تضمین کند.
📍 اگر طالبان بر مطلقگرایی سیاسی اصرار کند دومینوی دیگری از دره پنجشیر شروع خواهد شد و دوباره قدرتهای بزرگ به دنبال بهانه برای جایابی میگردند. اگر امریکا مجدداً سلاح در اختیار پنجشیریان قرار دهد -به علاوه اینکه سلاحهای ارتش افغانستان هم دست طالبان است- به این معناست که امریکا دنبال شعلهور کردن جنگ داخلی در افغانستان برای بازگشت دوباره ناتو و نهایتاً پیگیری یک دولت نوظهور دیگر است.
6.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عیناللهی: برنامه اصلی من واکسیناسیون است
وزیر پیشنهادی بهداشت:
🔹یکی از برنامه های اصلی من واکسیناسیون است، ما ۱۲۰ میلیون دز واکسن نیاز داریم.
🔹میزان تولید داخلی جوابگو نیست و ناچاریم واکسن وارد کنیم.
🔹از همه بخشهایی که بتوانند واکسن وارد کنند تحت نظر وزارت بهداشت استفاده میکنیم.
@hoghoghyaran
کمیسیون امنیت صلاحیت امیر عبداللهیان را تائید کرد
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: این کمیسیون برنامههای آقای امیر عبداللهیان را به عنوان وزیر خارجه پیشنهادی تایید و ضمن اعلام موافقت با ایشان امیدوار است با حمایت حداکثری نمایندگان، بتواند از مجلس رای اعتماد بگیرد.
@hoghoghyaran
تشکیل ۳۱۷ هیئت بازرسی برای رسیدگی به مشکلات مردم
اصغر جهانگیر رئیس دفتر بازرسی قوه قضاییه درباره احصاء مشکلات مردم در مراجعات به واحدهای قضایی گفت: ظرف یک ماه گذشته ۳۱۷ هیئت بازرسی تشکیل و از ۴۷۸ مکان بازرسی شد و در مجموع بیش از ۶ هزار نفر از مردم مشکلات خود را برای این هیئتها تشریح کردند.
وی افزود : تاخیر در ثبت پروندهها، ارجاعات متعدد پروندهها به کارشناسان، صدور قرارهای عدم صلاحیت که به صورت غیرحضوری صادر شدهاند، عدم وجود سازوکارهای مشخص برای رسیدگی به پروندههای کثیرالشاکی و آمارگرا بودن برخی شعب، از جمله مصادیق احصاء شده نارضایتی مردم در مراجعات آنها به دادسراهاست.
@hoghoghyaran
رسیدگی به بیش از ۳۵۰۰ پرونده معوقه و مُسن در دادسرای تهران
علی القاصیمهر دادستان عمومی و انقلاب تهران در جلسه شورای عالی قوه قضاییه از رسیدگی به سه هزار و ۵۶۴ فقره از پروندههای معوقه و مُسن در ایام تعطیلات مرداد خبر داد.
وی همچنین اظهارداشت: با تلاش دستگاه قضایی ، شرکت هیربد زرندیه بدهی ۸۰۰ میلیارد تومانی خود به بانکهای دی و رفاه کارگران را به صورت کامل تسویه کرد و پس از آن کارخانه تولیدی این شرکت با حضور سه هزار نفر پرسنل راه اندازی شد.
@hoghoghyaran
هدایت شده از جهادگران شهرستان بهار
✅ امام خامنه ای( مدظله العالی): با تعصب دنبال کالاهای ایرانی بگردید. ما باید نسبت به مصرف جنس داخلی و اقتصاد ملی مان تعصب داشته باشیم.مصرف جنس خارجی یکی از عیوب مهم ماست
🔰لیست کالاهای ایرانی👆
🇮🇷خرید کالای ایرانی = چرخش چرخ دنده های اقتصاد ایران
✍ حوزه مقاومت حضرت معصومه(س) خواهران صالح آباد
✅فرهنگی و رسانه بسیج سازندگی سپاه شهرستان بهار
🆔: @sazandegibahar
3.pdf
619.9K
#محتوای_شماره1
🇮🇷💐
💐
💢 سخنواره ثامن (۱۳)
✅ موضوع: الزامات خدمت رسانی دولت سیزدهم
🍃🌻🍃
📛 ویژه سخنرانان و هادیان
#روشنگری
#خدمت_رسانی
4.pdf
811.2K
#محتوای_شماره2
🇮🇷💐
💐
🌀 سیاستها و ملاحظات تبیینی ثامن (۱۳)
🌐 موضوع: الزامات خدمت رسانی دولت سیزدهم
🍃🌻🍃
📛 ویژه سخنرانان و هادیان
#روشنگری
#خدمت_رسانی
1.pdf
827.2K
#محتوای_شماره4
🇮🇷💐
💐
💠 #یادداشت (۲)
✅ موضوع: با عملکرد اتوکشیده نمی شود کار کرد‼️
✍️ یونس باقرزاده
🍃🌻🍃
#روشنگری
#خدمت_رسانی
2.pdf
7.51M
#محتوای_شماره3
🇮🇷💐
💐
💠 #یادداشت (۱)
✅ موضوع: الزامات خدمت رسانی دولت سیزدهم
🍃🌻🍃
✍️ دکتر قاسم حبیب زاده
#روشنگری
#خدمت_رسانی
#تقویت_مبانی_معرفتی
#جوان_مومن_انقلابی
📖 بعد از تو...
🚩 بازخوانی وقایع پس از شهادت سیدالشهدا علیهالسلام
🏴 غباری تیره، گردی سیاه، زمین را احاطه کرد. بعد، تندباد سرخی وزید؛ آنقدر شدید که چشم، چشم را نمیدید. خورشید گرفت. آسمان سرخ شد. ستارهها معلوم شدند. زمین و آسمان داشت به هم میآمد. مردم وحشتزده، گمان میکردند عذاب بر سرشان نازل شده.
🌷 ای نفس مطمئنه! زمان شهادت است!
یکی بود از لشکر عمر سعد. فریاد زد: «ای امیر! مژده که الآن شمر، حسین را میکشد».
هلال بن نافع از لشکر جدا شد و آمد سمت قتلگاه. دید حسین دارد جان میدهد. بعدها گفت: «به خدا قسم! هیچ کشتۀ در خون غلتیدهای را بهتر و نورانیتر از حسین ندیدم. نور صورتش آنقدر زیاد بود که کیفیت قتلش را از ذهنم برد. آب میخواست. به او گفتند: «آب نمیخوری تا به جهنم بروی و از آب چرک آنجا بنوشی». حسین گفت: «من پیش جدم میروم و از آب پاکیزۀ بهشت مینوشم و از آنچه شما با من کردید، به جدم شکایت میکنم»...
🔻 برای خواندن متن کامل به سایت یا نرم افزار موبایلی نو+جوان مراجعه کنید👇
🌐 https://nojavan.khamenei.ir/showContent?text&ctyu=18307