#سیره_عبادی حضرت آیت الله بهجت
🔻 (برگرفته از کتاب #بهجت_الدعاء؛ مجموعه عبادات، ادعیه، اذکار و دستورالعملهای عبادی مورد سفارش حضرت آيتالله بهجت رحمهالله)
🌸 هنگام غروب آفتاب در فضیلت همانند پیش از طلوع است؛ ازاینرو شایسته است به تسبیح و استغفار پرداخته شود.خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «سَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ قَبْلَ طُلُوعِ الشَّمْسِ وَ قَبْلَ الْغُرُوبِ؛ پیش از طلوع آفتاب و پیش از غروب آن تسبیح خدا را به ستایش بگو».
📚 بهجتالدعاء، ص١٢٧
✳️ @bahjat_alabd
سؤال: نقد و بررسی نامزدهای انتخاباتی _ با توجه به این مطلب که آنان خود با علم به چنین مباحثی پیرامون خویش نامزد میشوند _ آیا حکم غیبت یا تهمت پیدا میکند؟ و در صورت اشکال، آگاهکردن دیگران از عدم قابلیت یک نامزد انتخاباتی، چگونه باید انجام پذیرد؟
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره: تهمت جایز نیست و ذکر واقعیاتِ دخیل در مسئولیتی که درصدد آن است، مانعی ندارد و غیر این موارد را نباید افشا کند.
✳️ @bahjat_alabd
◾️ بین دو فرقه از مسلمانان جنگ میاندازند، تا بر هر دو غلبه کنند!
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
دشمنان اسلام درگیری بین اهل اسلام را غنیمت میشمارند، جنگ بین اخَوین [راه] میاندازند تا بر هر دو غالب شوند؛ بین شیعه و سنی جنگ میاندازند، تا بر هر دو غلبه کنند! بعضی را معذور نمیدانیم که عالماً و عامداً علیه دین و متدینان اقدام میکنند، به خدا پناه میبریم از شُرُورِ أَنْفُسِنا وَ شُرُورِ الناس (شر خودمان و شرور مردم) و [به خدا پناه میبریم] از امحا و نابودی و پاگذاشتن بر روی حق!
📚 در محضر بهجت، ج۲، ص۴۳
✳️ @bahjat_alabd
#پرسش_و_پاسخ از آیتالله بهجت قدسسره
سؤال: اگر خانمی بهخاطر کسب علم، در جامعه حضور پیدا کند، حال چه درسهای دانشگاهی و چه درسهای حوزوی، آیا این با تدین صرفی که شما فرمودید برای خانمها جور درمیآید؟
حضرت آیتالله بهجت قدسسره: اگر نظر به اجنبی و اجنبیه نباشد، از نظر ظاهر مانعی ندارد. مثلاً فرض کنید به اینکه کاری نکند که زوجین مرد یا زن، با هم همدرس بشوند، مدرس باشند یا متعلم باشند، اشکالی ندارند، جلوی مردم انتزاع چیز دیگری بشود آن یک مطلب دیگری است، اما در واقع و نفسالامر نظر به اجنبیه مثل، نظر اجنبیه به اجنبی و امثال اینها نباشد، نه اشکالی ندارد. فقط باید ملتفت باشد؛ فلذا بعضیها که درس میگفتند مردها بهخاطر زنها جلو مینشستند و زنها در عقب مینشستند.
✳️ @bahjat_alabd
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
«هر روز سعی کنید یک حدیث از کتاب #جهاد_با_نفس را مطالعه کنید و سعی نمایید به آن عمل کنید؛ بعد از یک سال خواهید دید که حتماً عوض شدهاید؛ مانند دارویی که انسان مصرف کند و بعد از مدتی احساس بهبودی میکند».
🔻 گزیدهای از روایات جهادبانفس را در روزهای یکشنبه و پنجشنبه دنبال کنید:
امام صادق علیهالسلام فرمود: چهبسا کسی گناهی کند و خداوند او را به بهشت داخل کند. راوی گوید: به امام گفتم: آیا خداوند بهسبب گناهش او را به بهشت داخل میکند؟! امام فرمود: بلی، زیرا که او مرتکب گناه شده و همواره هراسناک است و خود را سرزنش میکند؛ ازاینرو خداوند به بهشت داخلش میکند.
📚 وسائلالشیعه، ج۱۶، ص۶۱
✳️ @bahjat_alabd
💠مؤلف كتاب انوار الملكوت از قول آيت الله شيخ عباس قوچانى ، وصّى مرحوم ميرزا على آقاى قاضى نقل مى كند كه :
⏺آيت الله العظمى بهجت بسيار به مسجد سهله مى رفتند و شبها تا صبح به تنهايى در آن جا بيتوته مى كردند. يك شب بسيار تاريك كه چراغى هم در مسجد روشن نبود، در ميانه شب احتياج به تجديد وضو پيدا كرده و براى تطهير و وضو به ناچار مى بايست از مسجد بيرون رفته و در محلّ وضو خانه كه بيرون مسجد در سمت شرقى آن واقع است وضو بسازند، ناگهان مختصر خوفى در اثر عبور اين مسافت و در ظلمت محض و تنهايى در ايشان پيدا مى شود، به مجرّد اين خوف ناگهان نورى همچون چراغ در پيشاپيش ايشان پديدار مى شود، ايشان با آن نور خارج مى شوند و تطهير نموده و وضو مى گيرند و سپس به جاى خود برمى گردند و در همه اين احوال ، آن نور در برابر ايشان حركت مى كرده تا اينكه به محل خود مى رسند آن نور ناپديد مى شود.
✳️ @bahjat_alabd
⏺آيت الله بهجت در سير و سلوك سابقه دهها ساله دارد، ايشان از شاگردان عارف كامل حضرت آيت اللّه سيّد على آقاى قاضى قدّس سرّه و مورد توجه خاصّ آن استاد بزرگ بوده و در اوان جوانى ، مراحلى را در عرفان سپرى كرده اند.
🔷بعضى از نزديكان مرحوم قاضى مى گفتند:
از مقامات و مراحلى كه ايشان طى كرده اند اطلاع داريم ، ولى عهدى داريم با ايشان كه به احدى نگوييم .
⤴️و عارف بزرگى چون امام خمينى قدّس سرّه به ايشان عنايتى خاص داشته اند. امام بعد از بازگشت به قم در اوّل انقلاب ، در بيت ايشان حضور يافته و به ديدار يكديگر نايل مى آيند.
⏹مؤلف كتاب انوارالملكوت نيز در اين باره مى نويسد: آيت الله العظمى حاج شيخ محمد تقى بهجت فومنى از شاگردان معروف آيت الحق و سند عرفان، عارف بى بديل مرحوم آقاى حاج ميرزا على آقاى قاضى تبريزى (رضوان الله عليه ) در نجف اشرف بوده اند، و در زمان آن مرحوم ، داراى حالات و مكاشفات غيبيه الهى بوده و در سكوت و مراقبه ، حدّ اعلايى از مراتب را حايز بوده اند.
⤴️و بخاطر همين ويژگى بوده است كه مرحوم آقاى قاضى عنايت خاصى نسبت به ايشان داشت آقا ضياء الدين آملى فرزند آيت الله العظمى حاج شيخ محمد تقى آملى در جلسه درس آيت الله بهجت در حضور ايشان براى حضّار نقل كرده بود كه من به چشم خود ديدم كه مرحوم آقاى ميرزا على آقاى قاضى در نماز به ايشان اقتدا نمودند.
✳️ @bahjat_alabd
💠حاج آقا قدس درباره تواضع و شكسته نفسى ايشان مى گويد:
⏺روزى با مهمان خودم ، مرحوم حجة الاسلام حاج شيخ نصر الله لاهوتى به خدمت آقا(آیت الله بهجت) رفتيم . آقاى لاهوتى گفتند: آقا! من به مشهد مشرّف شده بودم ، كسى از شما انتقاد مى كرد و من عصبانى شدم.
🔷آقا فرمودند: در روايات آمده است عالِمى را كه رو به دنيا آورد متّهم سازيد. من خيلى ناراحت شدم كه خدايا! اگر زندگى اين آقا رو به دنيا آوردن است ، پس تكليف ما چيست؟
✳️ @bahjat_alabd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ تصویری فرمایشات حضرت آیتالله بهجت:
«ختم سوره واقعه در دوشنبه اول ماه، جهت ازدیاد روزی»
🔸 سؤال: [دستورالعملی برای] ازدیاد روزی [بفرمایید]، مسبب ازدیاد [روزی چیست]؟
🔹آقا: بله! گفتهاند، تجربه کردهاند همین ختم واقعه را [حتی] در غیر دوشنبه اول ماه به جا آوردهاند، دیدهاند همان آثار را دارد.
🔸سؤال:[منظورتان از] واقعه همان[ختم] شب شنبه است؟ ختم واقعهای که شب شنبه میخوانند؟
🔹آقا:[خیر!]ختم دوشنبه[منظور است]!
[بهطوریکه چنین استکه] اگر اول ماه قمری[مصادف با روز] دوشنبه شد، درآنجا وارد شده است؛ اما تجربه کردهاند که نهخیر![چنین شرایطی ضروری نیست]، اصلاً ۱۴ روز هم لازم نیست، عوض دوشنبه، شنبه خواندن هم لازم نیست! [حتی]در یک مجلس جمع شدهاند و این عدد (یعنی تعداد مجموع سورهها در چهارده روز) را خواندهاند و دیدهاند مؤثر است.
🔸سؤال: آقا عددش چه تعداد است؟
🔹آقا: [مجموع] عدد تا چهارده[روز] چقدر میشود؟[جمع] اعداد از یک تا چهارده روز [یعنی ١٠۵ سوره واقعه].
📚درس خارج فقه، کتاب حج، ٢۶ آذر ١٣٨۶
✳️ @bahjat_alabd