6.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✧ امام رضا عليه السلام :
✓ « يارىِ تو به ناتوان، از بهترينِ صدقههاست».
◃«عَونُكَ لِلضَّعيفِ مِن أفضَلِ الصَّدَقَةِ».
📗تحف العقول، ص۴۱۴
✳️ @bahjat_alabd
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔷ما برای اوقات خواب خود افسوس میخوریم که چرا برای نماز شب بیدار نمیشویم، در صورتی که اوقات بیداری را به غفلت میگذرانیم!
🔻 زیرا اگر در بیداری به توجه و بندگی مشغول بودیم، توفیق بیداری شب را نیز برای تهجد و خواندن نافله شب و تلاوت قرآن پیدا میکردیم!
📚 بهجت الدعا، ص٣٨۵ (مجموعه ادعیه، اذکار و دستورالعملهای عبادی مورد توصیه حضرت آیتاللّٰه بهجت قدس سره)
✳️ @bahjat_alabd
حضرت آیت الله محفوظی ؛
شکر نعمت در پیشگاه خداوند، اجر عبادت دارد و صاحب نعمت با انجام این وظیفهٔ مقدس از پاداش بزرگ خداوند برخوردار میگردد و این بشارت، ضمن روایتی از رسولِ گرامی اسلام (صلیاللهعلیهوآله) به شکرگزاران اعلام شده است که فرمود:
آن کسی که غذا میخورد و سپاس گزار خداوند است، اجر او همانند پاداش کسی است که برای خدا و به منظور نیل به ثواب الهی روزه گرفته است. کسی که سالم است و خدا را بر نعمت سلامت شکر میکند، اجر همانند اجر بیمارِ مؤمنی است که برای خداوند در بیماری صبر میکند. کسی که از نعمت خداوند برخوردار است و به دیگران هم میبخشد، اجر او همانند اجرِ تهیدستِ محرومی است که برای خدا قانع است و مضیقهٔ زندگی را تحمل مینماید.
📚بر گرفته از کتاب اخلاق اسلامی
✳️ @bahjat_alabd
#حدیث_روز
حضرت فاطمه سلام الله علیها يك بار نیز از پدرش صلی الله علیه و آله و سلم درباره کسانی که نماز خود را سبک میشمارند سؤال کرد،که حضرت فرمود: فاطمه جان هر کسی از مردان و زنان نمازش را سبك بشمارد خداوند او را به پانزده بلا گرفتار می سازد؛
شش بلای دنیوی، سه مورد در وقت مردن، سه بلا در قبر و سه گرفتاری در قیامت آنگاه که از قبر خارج می شود.
شش بلای دنیوی: خداوند برکت را از عمرش بر می دارد، از روزی او برکت را دور میکند،سیمای صالحان را از چهره اش محو می کند، به اعمالش پاداش نمیدهد، دعایش به آسمان نمیرود، بهره ای از صالحان ندارد،
سه بلای وقت مرگ: ذلیل از دنیا می رود، گرسنه می میرد، تشنه از دنیا می رود؛ هر چند آب نهرهای دنیا را به او بدهند.
سه بلای قبر: خداوند فرشته ای در قبر می گمارد که او را عذاب دهد، قبرش را تنگ میکند، گرفتار ظلمت قبر می شود.
سه بلای روز قیامت: خداوند ملکی را موکل میسازد تا او را با صورت بر زمین بکشد در حالی که خلایق تماشا میکنند، محاسبه اعمالش به سختی انجام میشود. خدا
نظر لطف به او نمینگرد و برای اوست عذاب همیشگی.
📚فلاح السائل ص۲۲
📚فاطمه سلام الله علیها اسوه بشر ص۷۱
آیت الله العظمی #جوادی_آملی
✳️ @bahjat_alabd
8.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖌 جلسات تفسیر رهبر معظم انقلاب
📍قسمت پنج
📚 عنوان: مسجدی که برای امریکا خطر ندارد
📖 تفسیر سوره ممتحنه
🗓۱۳۶۱/۰۷/۳۰
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سوره_ممتحنه
✳️ @bahjat_alabd
📌 درگذشت "جلالالدین سیوطی" محدث، مفسر، مورخ، فقیه و ادیب
🔹 جلال الدین عبدالرحمان سیوطی، اول ماه رجب سال ۸۴۹ قمری در مصر متولد شد. تا اوایل قرن دهم در مصر می زیست. او از كودكی به آموختن قرآن و حدیث روی آورد و قرآن را حفظ کرد.
🔸 وی نزد علمای بزرگی به تحصیل پرداخت و در اکثر علوم متداول بخصوص در فقه، حدیث، تفسیر، بلاغت، نحو و لغت تبحر یافت. اساتید او به ۱۵۰ نفر مى رسیدند. او در فقه پیرو مذهب شافعى بود.
🔹 وی ارادت فراوانی نسبت به اهل بیت پیامبر صلیالله علیه وآله داشت و در برخی کتابهایش به ذکر فضائل آن بزرگواران پرداخته است. تألیفات وی افزون بر پانصد جلد کتاب بوده، که از رساله های کوچک تا کتابهای چند جلدی را شامل میشود.
🔸با نگاهی به عنوانهای تألیفات سیوطی در علوم قرآن و دیگر علوم مشاهده میکنیم که هدف سیوطی، تأسیس یک مکتب علمی پیشرفته در فنون مختلف بوده است، به نحوی که هر یک از آن فنون یک فن کامل به شمار میرود و در آن مسائل کلان و خرد جمع آوری شده و این چیزی است که در فهرست کتب قرآنی او به طور واضح مشاهده می شود.
🔹 سیوطی در ۱۹ جمادی الاوّل سال ۹۱۱ درگذشت و در مصر به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الاول_۱۹
#سیوطی
✳️ @bahjat_alabd
🌄 انسانِ تاریک
✏️ اين انسان است كه سرمايههايش را به جريان نمىاندازد، از فكرش، از عقل و ميزان سنجشش براى خودش استفاده نمىكند. به يك ليوان آب بيش از خودش فكر مىكند، به دخل و خرج مغازهاش بيش از خودش مىانديشد.
✏️ اين انسان است كه خودش را گم مىكند و در غفلتها و جهالتها، خودش را به كم مىفروشد. راستى كه انسان در تمام دورههاى تاريخى و در تمام نظامهاى گذشتهاش ضرر داده و به خسارت رسيده و در بنبست مانده است.
✏️ به سير مكتبها نگاه كن و به جنگهايى كه به بار آورده و به انسانهايى كه تا حد گاو، تا حد كندو، رشد نكردهاند و ايدهآلشان همان كمون نهايىِ كندو است، در حالى كه براى اين زندگى كندويى به اين استعدادهاى عظيم انسانى نياز نداشتند.اين در دورههاى تاريخى و در اعصار اجتماعى.
✏️ در دورههاى زندگى فردى هم همين طور، از پستانك و تيله و توپ و نمره تا دوست دختر و عشق و شهرت و قدرت و ثروت و رياست. انسان در تمام اين دورهها خسارت داده، چون بيش از آنچه بدست آورده از دست داده است.
✏️ معلومات و محفوظات و ثروت او زياد شده اما خودش از دست رفته است و استعدادهاى درونى او، فكر و عقل و دل و روح و عمر او همه از بين رفتهاند و تاريك شدهاند.
📄 برشی از کتاب
📚 رشد
#تربیت
#عین_صاد
✳️ @bahjat_alabd
✅ذکر مجرب شیخ نخودکی (ره) برای حوائج
✍مرحوم #نخودکی (ره) میگویند:
برای حوائج یک هفته قبل از طلوع صبح
«قبل از اینکه آفتاب بزنه» برای برآوردن
حاجتت ۷۱ مرتبه بگو:
《یا مُحَمّدُ یا عَلِیُّ یا فاطِمَهُ یا صاحِبَ
الزَّمان اَد٘رِک٘نِی وَلا تُه٘لِک٘نِی》
📚منبع: نامه ای به یکی از علماء وسادات دزفول (نسخه خطی)
✳️ @bahjat_alabd
معنای دفن شبانه حضرت زهرا سلاماللهعلیها
آیت الله بهجت قدس سره:
علت تأکید حضرت زهرا علیهاالسلام در این وصیت مهم خود به علی علیهالسلام که: «إِدْفِنی لَیلاً ...؛ مرا شبانه دفن کن!» برای اعلام جدایی و نارضایتی از دستگاه حاکمه و طبلِ مخالفتی بود که صدای آن تا روز قیامت، برای مسلمان و کافر ثابت و باقی است.
در محضر بهجت، ج١، ص ١٣١
✳️ @bahjat_alabd