هدایت شده از کانال عارف الهی مرحوم آیت الله بحرالعلوم میردامادی
"بسم الله الرحمن الرحیم "
کتاب " رساله سیر و سلوک " ( دستور العمل از اساتید عرفان رضوان الله علیهم ) تالیف عارف الهی و حکیم صمدانی مرحوم آیت الله حاج سید بحرالعلوم میردامادی قدس سره می باشد .
ان شاءالله در این صفحه بخش هایی از این کتاب به صورت عکس نوشته منتشر خواهد شد .
#قرآن_عترت #ثقلین #برهان #آیت_الله_بحرالعلوم_میردامادی #بحرالعلوم_میردامادی #مرحوم_آیت_الله_بحرالعلوم_میردامادی #سید_بحرالعلوم_میردامادی #سیر_و_سلوک #رساله_سیر_و_سلوک #عرفان #عارف #اولیای_الهی #اولیاء_الله #فلسفه #حکمت_الهی #حکمت_متعالیه #عرفان_اهل_بیت #بحرالعلوم #سید_بحرالعلوم #معرفت_الله
💠 قافیه را به دنیا پرستان نبازید!
🟢 [تنبیه الخاطر] وَ عَنْ عَلِیٍّ امیرالمومنین(علیه السلام): ... وَ إِیَّاكَ أَنْ تَغْتَرَّ بِمَا تَرَی مِنْ إِخْلَادِ أَهْلِهَا إِلَیْهَا وَ تَكَالُبِهِمْ عَلَیْهَا فَإِنَّهُمْ كِلَابٌ عَاوِیَةٌ وَ سِبَاعٌ ضَارِیَةٌ یَهِرُّ بَعْضُهَا عَلَی بَعْضٍ یَأْكُلُ عَزِیزُهَا ذَلِیلَهَا وَ یَقْهَرُ كَبِیرُهَا صَغِیرَهَا ... .
🔷 امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: ... و مبادا که به آنچه که میبینی از وابستگی دنیاداران به دنیا و درنده خویی آنها بر سر دنیا تو را بفریبد، چرا که آنها سگانی زوزه کن و درندگانی درنده هستند که بر یکدیگر نعره میزنند،نیرومندشان ناتوانشان را می خورد و بزرگ ترهایشان کوچک تر هایشان را مغلوب می کنند ... .
📚 بحارالأنوار ٫ جلد 70 ٫ صفحه 123
🏴🩸 علّامه حلی رضوانالله علیه پس از برشمردن فضائل #حضرت_زهرا سلامالله علیها از مصادر عامه چنین میفرماید: 🏴🩸
🥀 فَانظُر أيُّهَا العاقِلُ كَيفَ يَروي الجُمهورُ هذِه الرِّواياتِ وَيَظلمونَها وَيَأخُذونَ حَقَّها وَيَكسِرون ضِلعَها ويُجهِضونَ وَلَدَها مِن بَطنِها
🥀 هان ای عاقل! بنگر که چگونه جمهورِ [راویان] در شأن او این روایات را نقل میکنند در حالی که [عملهی ظلم و جور وغاصبین ملعون] به او ظلم کرده، حقش را غصب کرده، پهلویش را شکسته و فرزندش را در بطن او کشتند!
📜 نسخه خطی #کتاب نهج الحق وكشف الصدق، علامه حلي، نگهداری شده در کتابخانه مجلس شورای اسلامی، تاریخ کتابت: سال ۷۵۵ هجری قمری
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجِّل فَرَجَهُم و أهلِک عَدُوَّهُم
#
به مناسبت فاطمیه شاگرد واقعی وحقیقی امام صادق وعالم ربانی وصاحب مقامات علم وایقان وکشف وبرهان را از زبان شاگرد بزرگش بشناسید:
عارف فقیه وحکیم بصیر مرجع عالیقدر آیتالله بهجت قدسسره
میفرمایند استاد ما مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد حسین غروی اصفهانی(بزرگترین فیلسوف حکیم ومهمترین فقیه عارف وذوب در ولایت وفانی در انوار اهلبیت عصمت علیهم السلام )اهل مراقبه، سکوت و محاسبه بود.
🔸پیوسته در فکر بود سخن به ندرت میگفت. در مجالس و محافل که بین علما بحثی در میگرفت سکوت میکرد.
🔹در هر جای مجلس که خالی بود مینشست و بسیار متواضع، خوش اخلاق و آرام بود.
🔻با آنکه ثروت فراوانی از پدرش – که از تجّار معروف و سرمایه دار کاظمین بود – به او رسیده بود همه را به فقرا و طلّاب داد و خود چیزی نداشت.
(آیت الله علامه غروی کمپانی اصفهانی کسی است که فهم کلامش برای مجتهدین بزرگ فلسفه وفقه واصول وکلام وعرفان وحکمت و....افتخار وسند علمی آنان است اما در عین حال متواضع ومودب ودور از تکبر و استبداد به رأی و کینه توزی و حسادت و.....بود وادب او نسبت به امام امیرالمومنین علی علیه السلام واهلبیت علیهم السلام وتبری او از دشمنان آنان خصوصا غاصبان سقیفه نشین در نثر ونظم اشعارش هویدا است)
شعر :
ولست ادری خبر المسمار....
و
شعرسینه ای کز معرفت گنجینه اسرار بود.....
وغدیریه
باده بده ساقیا ولی بیاد غدیر
چنگ بزن مطربا ولی به یاد امیر ....و......از ایشان است
آری اینان عالمان ربانی شیعه هستند نه کسانی که شبیه العلما گشته وتهی از علم وادب وعرفان وپر از تکبر وبد کلامی و استبداد به رأی و اهانت نسبت به بزرگان هستند
✨
🔴 کمترین نتیجه توهین به علما در همین دنیا چیست؟
✍ آیت الله بهجت: ائمۀ ما علیهمالسلام به علما و فقها و راویان احادیث احترام میگذاشتند؛ ولی ما بیحرمتی میکنیم، بدگویی میکنیم و…؛ غافل از اینکه کمترین سزای بیاحترامی به آنها، بلاهایی است که در این دنیا بر انسان وارد میشود؛ از قبیل کوتاهی عمر، سوء عاقبت و…
زمانی، شخصی با صاحب جواهر به مجادله پرداخت؛ صاحبجواهر به او نفرین کرد و خطاب به امیرالمؤمنین علیهالسلام عرض کرد و فرمود: اگر غَرَض این شخص از این مجادله، مطلب دیگری است، از نجف بیرونش کن! و آن آقا مجبور شد پانزده سال در جای دیگر با دربهدری اقامت کند.
شاید بعضی از اهل علم گمان کنند که اگر علما و اهل علم همدیگر را تنقیص کنند، اشکال ندارد، ولی چنین نیست؛ بلکه خطر خردهگرفتن بر اهل علم، بیشتر از ایراد و اعتراض به دیگران است؛ لذا انسان حتی در موارد تشخیص عدم اهلیت علما باید احتیاط کند؛ زیرا تنقیص علما خیلی مشکل است.
📗 در محضر بهجت ، جلد ۳ ، صفحه ۲۶۳ .
ایت الله مجتهدی تهرانی
.
آیت الله مجتهدی تهرانی در یکی از منبر های خود در باب حلم و گذشت میفرمایند :
ما نزد « علامه طباطبائی رحمة الله علیه » در مدرسه حجتیه درس منظومه می خواندیم 📖
در نمار جماعت ، صف اول علما می ایستادند ، اما در صف های بعدی همه مسافر بودند ، علامه در صف های آخر می ایستاد ، عبایش را روی زمین پهن میکرد و مشغول نماز جماعت میشد. من ندیدم ام که کسی فیلسوف باشد و این طور رگ عوامی و مقدسی داشته باشد. 🕌
یکبار ایشان در حال گذشتن از خیابان بودند که بچه ای با دوچرخه به او زد و علامه را روی زمین پرت کرد و خودش هم روی زمین افتاد.
علامه از جا بلند شدند ، دست بچه را گرفت ، زانوی او را مالید و گفت : آقاجون پات طوری نشده؟ ☺️
حالا این بچه میترسید که نکند آقا او را تنبیه کنید و پس گردنی بزند و بگوید: پدر سوخته منو پرت کردی! 👊
اما وقتی دید آقا او را نوازش میکند ، آرام شد 😊
اینها درس اخلاق ومعرفت است .////
(حال مقایسه کنید اخلاق حکیم فقیه وعارف بارع را با اشباه الرجال و شبیه العلما ها که اگر کسی به آنان اندک اعتراضی کرد زبان به.....باز میکنند و.....
ببین تفاوت ره از کجاست تا بکجا
اللهم اجعلنا من العلما والحکماو الفقها العاملین المخلصین العارفین بک وباولیائک المعصومین صلوات علیهم اجمعین بحق مولانا امیرالمومنین علیه وآله السلام )