تمدن اسلامی در دو قاب ایرانی و یمنی
🔹وجه اصلی تمدن اسلامی، خداباوری و تجلی آن در اجزای مختلف سبک زندگی (از جمله معماری) است و از مهمترین شاخصههای این خداباوری در معماری اسلامی، تواضع سایر ابنیه شهر در برابر بقاع متبرکه است؛ تواضعی که به نوعی، تجلی معمارانه این آیه بود: "ياأيها الذين آمنوا لَا ترفعُوا أَصْواتَكم فوقَ صوتِ النبی: ای مؤمنان، صدایتان را بلندتر از صدای پیامبر مکنید"(حجرات/۲). این نوع شهرسازی، نتیجه ادب معمارانه نسبت به بیوت الهی بود که در شهر سنتی، تنها آنها اجازه ارتفاع و رفعت داشتند: "فی بيوتٍ أَذن اللَّه أَن تُرفع وَيُذكرَ فيها اسمُه: بیوتی كه خدا رخصت داده كه رفعت يابند و نامش در آنها ياد شود"(نور/۳۶).
🔹حالا لطفا دو تصویر فوق (راست یمن و چپ ایران) را ملاحظه فرموده و ببینید که در هر دو، چطور ادب معمارانه رعایت میشده است. ادبی که در معماری متراکم و بیادب معاصر، نشانی از آن دیده نمیشود.
🔹جالب آنکه این ادب، علاوه بر فرم و ارتفاع، در تونالیته و رنگبندیِ شهر نیز رعایت میشد؛ به نحوی که سیما و منظر عمومی شهر، کاملا یکدست و همرنگ بود به جز یک استثنا که آن هم بقاع متبرکه بود (تصاویر را بنگرید). لذا در تمدن اسلامی، تمام ابنیه، چه به لحاظ ارتفاع و فرم و چه به لحاظ تونالیته، نسبت به ابنیه مذهبی تواضع معمارانه داشتند و همگی با تواضع و سکوت رنگی در مقابل رنگبندیِ بقاع متبرکه، بستری بودند برای تجلیِ معمارانهی "صِبغة اللَّه ومَن احسنُ مِن الله صِبغه: رنگ خدا و چه رنگی از رنگ خدا بهتر است؟"(بقره/۱۳۸).
بلد طیب/کانال دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
7.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کدام نظام؟!
🔹تعدادی جاهل (در حالت خوشبینانه) و یا مغرض (در حالت بدبینانه) امثال حقیر را متهم میکنند که برخی نقدها و هشدارهایمان تهدید علیه نظام است! یاللعجب! اینها را اخلاف همان اسلافی میدانم که چند دهه قبل، مصلحان دلسوزی همچون امثال شهید مطهری را به خاطر هشدارها و نقدهای دلسوزانهاش متهم به تخریب حوزه علمیه و تضعیف محافل و مجالس امام حسین(ع) و ... میکردند!
🔹نظام جمهوری اسلامی جان من و بلکه عزیزتر از جان من است و آنچه گفتهام و میگویم از باب علاقه به عزیزتر از جان خودم است. با مغرضان کاری ندارم اما جاهلان را دعوت میکنم که ضمن دیدن این ویدئو، به جای برچسب زدن و تهمت زدن و نفرت پراکنی علیه امثال حقیر، اندکی وقت بگذارند و لااقل یک بار تبارشناسی گفتمان مصلحان اجتماعی انقلاب اسلامی (امثال آیات عظام مطهری و بهشتی و مصباح و ...) را مطالعه بفرمایند. انشاالله خدای متعال به همه ما اولا فهم درست و بصیرت و ثانیا انصاف مرحمت بفرماید.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
8.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اگر وزارت راه مسیر اشتباهش را اصلاح کرد که خدا را شاکریم؛ در غیر این صورت...
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خیلی دور خیلی نزدیک
🔹عالَم معنا عالم عجیبی است؛ ممکن است هموطن و همخون و همزبان با او باشی و کاملا هم به او نزدیک باشی ولی شامّهات حتی از فاصله خیلی نزدیک هم از درک معنویت او عاجز باشد؛ و بالعکس، ممکن است نه با او همخون باشی و نه هموطن و نه همزبان، اما شامّهات از فاصله خیلی دور، به خوبی آنچه که باید را دریافت کند.
🔹توضیحات این خبرنگار غربی برای من یادآور این آیه از قرآن کریم است: "إِنِّي لَأَجِدُ رِيحَ يُوسُفَ لَوْلَا أَنْ تُفَنِّدُون: اگر مرا به كمخردى نسبت ندهيد، بوى يوسف را مىشنوم" (یوسف/۸۴).
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
🔹آقای جلیل محبی هستند، از مدیران مرکز پژوهشهای مجلس! یکی از همانهایی که کار را به جایی رساند که آقا فرمودند دلم برای رئیسی سوخت! توییت بالا یکی از افاضاتشان علیه شهید رئیسی است و توییت پایین هم یکی از افاضاتشان علیه منان رئیسی! ظاهرا ایشان نذر کردهاند که به أیّ نَحو کانَ رئیسیها را نوازش کنند! 😊
🔹تبارشناسی عناصر معلومالحالی که تقلّا میکنند تا هر بانگ دلسوزانهای را تهدید تلقی کنند به بهترین وجه ممکن در آیه ۴ سوره منافقون قابل دستیابی است: "يَحْسَبُونَ كُلَّ صَيْحَةٍ عَلَيْهِمْ هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ قَاتَلَهُمُ اللَّهُ أَنَّىٰ يُؤْفَكُون: هر فریادی را به زیان خود میپندارند، اینان دشمن واقعیاند، از آنان بپرهیز؛ خدا آنان را بکشد؛ چگونه منحرف میشوند؟!".
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
13.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دو پیش شرط باز شدن گره مسکن: تکثیر تکصداها و شکلگیری مطالبه مردمی برای اصلاح شیوه حکمرانی
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
دوتایی و دوقطبی، نه افراط و نه تفریط
🔹 ۱. ادبیات دینی: ادبیات دینی ما مشحون از تعابیری است که بر دوتاییها تصریح دارند. در آیات قرآن کریم واژگانی نظیر خیر و شر، روز و شب، حق و باطل، مومن و منافق، زن و مرد و ... تعابیری هستند که پایه همه آنها تصریح به دوتاییهای عالم خلقت است (اغلب تکوینی و برخی هم تشریعی). تاکید بر دوتاییها در قرآن کریم آنقدر واضح است که به تصریح سوره ذاریات، هرچیزی در عالم خلقت دوتایی خلق شده است: "وَمِنْ كُلِّ شَيْءٍ خَلَقْنَا زَوْجَيْن لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُون: و از هر چيزى دو گونه آفريديم، اميد كه شما عبرت گيريد" (ذاریات/۴۹). البته دوتاییها اعم از دوقطبیها هستند، به این معنا که برخی از این دوتاییها، دوقطبی هم هستند؛ نظیر حق و باطل: "جَاءَ الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِل" (اسرا/۸۱) و یا عالِم و جاهل: "هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُون" (زمر/۹).
🔹 ۲. ادبیات امامین انقلاب: علاوه بر دوتاییها و دوقطبیهای موجود در ادبیات دینی، برخی دوتاییها و بعضا دوقطبیها در ادبیات امامین انقلاب نیز قابل استناد است؛ نظیر دوقطبی اسلام آمریکایی و اسلام ناب محمدی در ادبیات امام راحل (۱۳۶۷/۱/۱۱) و یا دوقطبی خودی و غیرخودی در ادبیات مقام معظم رهبری (۱۳۸۰/۶/۱۵). اما مرز کاربست این تعابیر تا کجا است؟ به نظر میرسد استفاده از دوقطبیها در ادبیات امامین انقلاب طریقیت دارد و نه موضوعیت. به این معنا که در کاربست این نوع تعابیر در گفتمان امامین انقلاب، اصالت با عدم استحاله نظام است و اگر به برخی دوقطبیها تصریح کردهاند از باب نگرانی برای حفظ هویت نظام و عدم استحاله ماهوی نظام بوده است.
🔹 ۳. تجویز کاربردی: باتوجه به آنچه شرح داده شد، اینکه کاربست هرنوع دوقطبی را از اساس نفی کنیم نه با ادبیات دینی ما تطبیق دارد و نه با سیره امامین انقلاب. بلکه اتفاقا در برخی موارد که ممکن است سکوت در آن موارد منتج به تغییر ماهوی و بلکه استحاله نظام شود، تصریح به دوقطبیها نه تنها منعی ندارد که حتی ضرورت دارد؛ کمااینکه سیره امامین انقلاب نیز همین بوده است. اما نکته مهم آن است که در تشخیص این موارد ضروری دچار اشتباه نشویم و با خلط مباحث فرعی و اصلی، هر دوگانهای را دوقطبی تلقّی نکنیم. اما اگر سکوت در برابر برخی انحرافات سبب تغییر ماهوی نظام و تبدیل ضدارزشها به ارزشها شود عدم تصریح به دوقطبیها محل تامل جدی است.
🔹 پینوشت: بیم آن میرود که با برداشتهای اشتباه از سیره امامین انقلاب و از خوف افراط در عدم دوقطبیسازی، دچار تفریط در عدم دوقطبیسازی شویم که در چنان صورتی به دلیل انفعال محض، آسیبهای فراوانی دامنگیرمان خواهد شد که مهمترینش خلط کامل حق و باطل و ارزشها و ضد ارزشها و به تبعش، استحاله کامل نظام خواهد بود. در چنان صورتی بیم آن میرود که به دلیل سکوتهای بیجا و تفریط در عدم دوقطبیسازی، قطب رفتن مسئولان به سکه رایج جمهوری اسلامی تبدیل شود!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
به بهانه یک تحریف آشکار
خبر منتشر شده توسط رسانه منتسب به یکی از مقامات ارشد دولت که طی یک شعبدهبازی، آشکارا عنوان و محتوای یادداشت اخیر حقیر را به کلی تحریف کردهاند بهانهای شد برای ذکر چند نکته:
۱.این تحریف بهانهای شد تا اعلام نمایم که بهرغم اصرار مکرر دوستان برای توسعه فعالیتهای رسانهایام در سایر فضاها (نظیر توییتر و اینستاگرام و ...) حقیر به جز ایتا در هیچ پیامرسان دیگری حضور ندارم و دلیلش، همین فضای زرد و کثیف و پر از تحریفی است که بر فضای مجازی بی در و پیکر ما حاکم است. حتی همین کانالم در ایتا را نیز طی چند ماه اخیر بارها تصمیم گرفتم که کنار بگذارم اما چون تنها راه اعلام مواضع و ارتباط مجازیام با مردم است بالاجبار این کانال را نگه داشتهام.
۲.آن مقام ارشد دولتی و رسانههای همسو با طیف فکری ایشان اگر واقعا نگران نظرات آقا هستند را دعوت میکنم تا فرمایشات صریح ایشان درباره دهها مسئله مختلف نظیر نفی مذاکره با آمریکا، توجه به ظرفیتهای داخلی و اقتصاد مقاومتی، توجه به جوانان مومن انقلابی و... را دنبال بفرمایند؛ البته به شرط آنکه سفرهای تفریحی کیش و شمال و... برای آنها فرصت کافی برای پیگیری منویات آقا را باقی بگذارد! جالب آنکه برای این تحریف آنقدر عجله داشتهاند که حتی فرصت نکردهاند که نام حقیر را درست بنویسند و صرفا نام کوچکم (محمدمنان) را ذکر کردهاند!😊
۳.برای آنکه عمق شعبدهبازی ایشان آشکار شود لینک یادداشت کامل خود را مجددا به شرح زیر تقدیم میکنم و قضاوت درباره تقطیع و تحریف آشکار انجام شده را به مخاطبان گرامی میسپارم👇
https://eitaa.com/baladetayyeb/1347
قدردانی از ریاست محترم جمهور
دستور برکناری آقای دبیری توسط ریاست محترم جمهور در خور تحسین است. به ویژه آنکه آقای دبیری رفیق چندین ساله آقای دکتر پزشکیان بودهاند و بخشی از هزینههای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری را نیز متقبل شده بودند.
البته گزارشهای متعددی داریم که انتصاب ایشان به دلایل متعدد از ابتدا اشتباه و خلاف قانون بوده و کاش از ابتدا این انتصاب نابجا انجام نمیشد اما در هرحال، این روحیه رئیس جمهور محترم که مصالح دولت و کشور را فدای رفیقبازی نکردند جای قدردانی دارد و میتواند برای همه مسئولان در هر رده و جایگاهی الگو باشد.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
11.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اخلاص کمنظیر استاد از زبان شاگرد
🔹باورم این است که در کنار علل مختلف مادی و علمی و ...، یکی از علل عدم توفیق برای حل مشکلات، منیّتها و عدم خلوصها است که سبب شده برکت از اقدامات و تدابیر ما رخت بربندد. وگرنه این وعده خدای متعال است که اگر تلاش ما خالصانه برای خودش باشد حتما راهها برایمان نمایان میشود: "وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا: کسانی که برای ما کوشیدند، قطعا آنان را به راههای خود راهنمایی میکنیم" (عنکبوت/۶۹).
🔹داستان ذکر شده در این ویدئو درباره اخلاص کمنظیر علامه طباطبایی را قبلا بارها شنیده بودم اما نه از زبان شیوای شهید مطهری. شما هم از زبان شهید مطهری بشنوید و حظ ببرید.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
14.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دو قطبی تمدنی
🔹به دال مرکزی فرمایشات رهبر انقلاب توجه کردهاید؟ تمدن اسلامی همان چیزی است که باتوجه به نقش محوریاش در منظومه فکری رهبر انقلاب، دوقطبیسازی پیرامون آنرا نه تنها با منویات ایشان در تضاد نمیدانم بلکه تشدید این نوع دوقطبی را کاملا همراستا با منویات ایشان میدانم: دوقطبی تمدن اسلامی و تمدن رقیب.
🔹برخلاف دوقطبیهایی نظیر اصولگرا و اصلاح طلب، راست و چپ و ...، شکلگیری و تشدید دوقطبی تمدنی را همان چیزی میدانم که فراتر از دعواهای رایج سیاسی، میتواند ضامن عدم استحاله نظام و دوای دردهای اقتصادی و فرهنگی جامعه امروز ما باشد. این ویدئو را که حدود یک سال قبل و در زمان انتخابات مجلس ضبط کرده بودم مشاهده بفرمایید.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb