26.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مشکل از انقلابه یا از پدر سوختگیهای شما؟!
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
کارِ به جای آقای رئیس جمهور
🔹حسب اخبار منتشر شده، آقای رئیس جمهور امروز صبح از سازمان اورژانس استان تهران بازدید و از خدمات نیروهای اورژانس قدردانی کردهاند. طی چند روز اخیر، انتشار اخباری مبنی بر دو مورد تعرض پرسنل اورژانس در سالهای گذشته به بیماران، سبب هجمه به کلیت این نهاد خدمتگزار شده بود.
🔹نمیخواهم درخصوص نیت کسانی که این اخبار را اکنون بعد از سالها دوباره منتشر کردهاند قضاوت کنم اما اینکه طی دهها سال خدمتِ هزاران پرسنل خدوم اورژانس در سرتاسر کشور، تعرض دو نفر از آنها در سالهای گذشته را بهانهای برای سیاهنمایی علیه کلیت این نهاد خدوم و هزاران نفر پرسنل زحمتکش آن قرار بدهیم حقیقتا بیانصافی است.
🔹البته حتما به هر نوع رفتار غیراخلاقی در هر صنف و جایگاهی بایستی قاطعانه رسیدگی شود اما حضور امروز آقای رئیس جمهور در سازمان اورژانس و قدردانی از زحمات آنها که این روزها غیرمنصفانه مورد تاخت و تاز برخی بیانصافها قرار گرفتهاند کاملا به جا بود و این کار ایشان را ارج مینهیم.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
تمدن قهرمانساز و پهلوانسوز
🔹عفتفروشی برخی بانوان در ورزشگاه آزادی و غیرتفروشی برخی هنرمندان در جشنواره فیلم فجر را دیدید؟! تمدن معاصر، زنجیرهای به همپیوسته از اقتصاد و سیاست تا ورزش و هنر و فرهنگ است که همگی ترجمانهای مختلفی از مفهوم لیبرالیسم هستند؛ ترجمانهایی که با جابجایی بنیانهای معنوی ما، لذت حاصل از گردش پول و سرمایه را به غایت سبک زندگی معاصر تبدیل کردهاند. لذتی مترفانه که محصول سلبریتی پروریِ نظام سرمایهداری است؛ سلبریتیهایی که دانسته یا ندانسته، رسالت اصلیشان کمک به گردش هرچه بیشتر جریان سرمایه برای تثبیت بنیانهای نظام سرمایهداری است و برای این غایت، چه جایی بهتر از ورزشگاه و سینما؟!
🔹وقتی شرافتِ ورزش پهلوانی به پای فضاحت ورزش قهرمانی ذبح میشود و وقتی مهمترین شاخصه سلبریتی، تواناییاش در ایجاد لذت مترفانه است چه انتظاری از تماشاگری میرود که غایت آرزویش گرفتن سلفی با چنین سلبریتیای است؟! انتظار پاسداشت بنمایههای فرهنگی ما در چنین بسترهای سلبریتیپروری که ترجمان فرهنگیِ اقتصاد آزاد هستند چقدر منطقی است؟! اقتصاد آزادی که مبنایش نه رفع احتیاج بازار، بلکه ایجاد بازار احتیاج است؛ حتی بازار احتیاج کاذب برای عفتفروشی روی سکوهای ورزشگاه و غیرتفروشی روی پردههای سینما!
🔹حالا جا دارد قدر ورزشکاران و هنرمندانی که در چنین فضای مسمومی، همچنان پای ارزشهای تمدنی ما ایستادهاند را بهتر بدانیم؛ که آنان پهلوانانی هستند که در حال شناگری برخلاف سیلاب عفتسوز و پهلوانکُشِ تمدن معاصر غرب هستند.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
بلد طیّب/منان رئیسی
مشکل از انقلابه یا از پدر سوختگیهای شما؟! بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی https://eitaa.com/bal
برای مجانینِ فاقد شرافت!
🔹جریان نفوذ آنقدر فشار را زیاد کرد تا بالاخره امروز رهبر حکیممان آنچه را که لازم بود علنا و پشت بلندگو اعلام فرمودند: "مذاکر با آمریکا هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست و هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد؛ دلیل؟ تجربه!"
🔹با این تصریح رهبر انقلاب، چارهای ندارم جز آنکه آنهایی که از این به بعد، دوباره دم از مذاکره با آمریکا میزنند را کمهوش، مجنون و فاقد شرافت بخوانم! (البته اینها مودبانهترین واژگانی بود که میتوانستم باتوجه به تصریح امروز آقا استخدام نمایم!)؛ خدمت این قوم مجنون و فاقد شرافت عرض میکنم که بعد از تصریح امروز آقا، اگر دوباره بر شرافت فروشی خود اصرار بورزند و رهبری را تحت فشار بگذارند دیگر به نطق و یادداشت بسنده نخواهیم کرد!
🔹لطفا به جای اتلاف وقت، بروید و مسائلی که ربطی به تحریم و مذاکره با آمریکا ندارد را حل کنید. یک قلمش مسکن است که امروزه تبدیل به مسئله اول اقتصادی بسیاری از خانوارها شده و حدود ۵۰٪ از سبد هزینه خانوارهای ما را تشکیل میدهد و بخش عمدهاش هم مربوط به هزینه زمین است که در کشور پهناور ما تا دلتان بخواهد وجود دارد و حل آن، هیچ ربطی به تحریم آمریکا ندارد؛ فقط عُرضه میخواهد تا زمین را به مردم عرَضه کنید تا این گره باز شود.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
شنیدهاید که میگویند ناسزا را زمین بنداز، صاحبش خودش میاد برش میداره؟! حالا قضاوت درباره اینکه بعد از بیانات صریح امروز آقا، چقدر نگارنده این توییت را میتوان عاقل و باشرف دانست با خود شما...
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
از سبک زندگی کوثری تا سبک زندگی تکاثری
🔹به تفاوت معابر در شهرهای سنتی و معاصر دقت کردهاید؟ در شهر سنتی که مصداق شهر/عبودیت بود و متاثر از اقتصاد کوثری و فرهنگ قناعت بود بازار در موقعیتهای مشخصی مکانیابی و احداث میشد به نحوی که در چنین شهری، کارکرد اغلب معابر (متناسب با وجه تسمیه معبر) صرفاً عبور و مرور بود و نه تجارت و بیع.
🔹اما در شهر معاصر که مصداق شهر/ثروت است و متاثر از اقتصاد تکاثری و فرهنگ مصرف است، کمتر معبری را میتوان یافت که بدنه آن به کاربریهای تجاری اختصاص نیافته باشد. در چنین شهری، عملا کل شهر بر مدار تجارت شکل میگیرد؛ به نحوی که شهروندان حتی برای طی کردن مسیرهای روزمره نیز گریزی از مواجهه با انبوه ابنیه تجاری ندارند (به تفاوت دو تصویر ارائه شده عنایت بفرمایید).
🔹اما دامنه اقتصاد تکاثری، علاوه بر فتح مکانها، به فتح زمانهایمان هم رسیده و در حال هجوم به تمام لحظات زندگی ما حتی از طریق بسترهای مجازی است! (نظیر آنچه این روزها در پلتفرمهای خرید آنلاین طلا شاهدش هستیم). حالا آیا به نظرتان در چنین سبک زندگی که اقتصادمان به غایت تکاثری شده است، و در شرایطی که عدهای با هجوم حقیقی و مجازیشان به بازار طلا و سکه، کمترین توجهی به تاثیر این نوع تکاثرشان بر معیشت سایر هموطنان به ویژه اقشار ضعیفتر جامعه ندارند، جابجایی دقیقهای قیمتها خیلی چیز عجیبی است؟! أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُر حَتَّىٰ زُرْتُمُ الْمَقَابِر.
بلد طیب/کانال رسمی دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb
مهم: تصمیم سخت جمهوری اسلامی (هشدار به همه دلسوزان)
🔹قیمت ارز و سکه را دیدید؟! ده روز قبل سکه ۶۰ میلیون بود و امروز (۲۱ بهمن) ۷۸ میلیون! ۱۸ میلیون تومان (معادل ۳۰ درصد جهش) صرفا طی ده روز! یعنی تورمی که بایستی طی مثلا یک سال در قیمت سکه اتفاق میافتاد طی فقط ۱۰ روز حادث شده و هنوز هم معلوم نیست که این ماجرا تا کجا ادامه دارد! این وضعیت، یعنی اولا حاکمیت نتوانسته پولهای سرگردان را به سمت تولید و صنایع مولّد هدایت کند و لذا سیل ویرانگر نقدینگی و تورم انتظاری، اینطور بازار طلا و ارز را تکانده است! ثانیا جهش ۳۰ درصدی سکه طی ده روز، یعنی انتقال تورم انتظاری به سایر کالاها در آینده نزدیک و بالتبع، وقوع یک تورم اساسی؛ آن هم در شرایطی که تحمیل هر ابرتورم جدید به مردم ممکن است منتج به تبعات اجتماعی و امنیتی شود.
🔹خب حالا چه کنیم؟! یا باید شرافتمان را بفروشیم و بعد از ۴۶ سال، جلوی آمریکا تا کمر خم شویم و بگوییم سَلّمنا که البته آن هم باتوجه به تجارب دیگران معلوم نیست که چقدر واقعا سبب گشایش اقتصادی شود! و یا اینکه ببینیم که در این وضعیت بغرنج، داشته اصلی ما برای تغییر موازنه اقتصادی به نفع ملت چیست؟ با اطمینان عرض میشود داشته اصلی ما که کلید حل این گره است فقط و فقط زمین است؛ چرا؟ توضیح میدهم.
🔹اولا زمین، تنها کالایی است که به وفور در کشور ما وجود دارد و جهشِ فراتر از تورم چنین کالایی در کشور پهناور ایران حقیقتا جای تعجب دارد. ثانیا طبق مطالعات انجام شده، حدود ۲۵٪ از تولید ناخالص ملی، صرفا مربوط به مسکن و راه (یعنی حوزه مسئولیت وزارت راه و شهرسازی) است. یعنی یک وزارتخانه به تنهایی میتواند حدود ۲ درصد از رشد اقتصادی ۸ درصدی که تکلیف برنامه هفتم است را محقّق کند. اما مشروط به آنکه بازی با کارت اصلی را بلد باشد که آن، چیزی نیست بجز زمین.
🔹اگر انحصار زمین شکسته شود و به وفور به مردم، سرمایهگذاران و بخش خصوصی عرضه شود آنگاه باتوجه به ناترازی موجود مسکن (که بالغ بر ۷میلیون مسکن است)، بخش مهمی از نقدینگی سرگردان که این روزها اینطور بازار طلا و ارز را تکان داده راهی عرصه مسکن و عمران میشود. این یعنی ضمانت تبدیل کشور به یک کارگاه بزرگ ساخت و ساز و بالتبع، تولید مستمر و رونق دهها رسته شغلی وابسته به مسکن و بدیهی است که این رونق گسترده تولید، یعنی کاهش مستمر تورم. البته در کنار عرضه گسترده زمین، لازم است که بانکها نیز تسهیلات تکلیفی خود برای موضوع مسکن را پرداخت کنند (طبق قانون، باید معادل ۲۰٪ از مجموع تسهیلات پرداختیشان باشد که اکنون متاسفانه فقط حدود ۴درصد است!).
🔹بانکها به بهانه ناترازی و کنترل نقدینگی، از پرداخت تسهیلات مسکن تمرّد میکنند؛ اما باتوجه به قیمت تمام شده هر مترمربع مسکن، سهم تسهیلات فقط حدود یک سوم از هزینه ساخت را پوشش میدهد و دو سوم دیگر، با خود مردم و سازندگان است و این یعنی برخلاف ادعای بانکها، پرداخت تسهیلات به پروژهها سبب خواهد شد که دو برابر آنچه بانکها پرداخت میکنند، مردم و بخش خصوصی نقدینگیِ خود را به پروژهها تزریق کنند و این یعنی جمعآوری نقدینگی سرگردان؛ همان نقدینگی که به دلیل حکمرانیِ انقباضیِ زمین و تسهیلات تکلیفی بانکها، این روزها به جای مسکن سر از طلا و ارز درآورده! در نتیجه، بخش زیادی از نقدینگی سرگردانی که این روزها بازار طلا و ارز را تکان داده وارد عرصههای مولّدِ مسکن و عمران میشود و ضمانتی میشود برای رشد مستمر اقتصادی.
🔹حالا جمهوری اسلامی در آستانه وقوع یک تورم اساسی، سه راه دارد: یا تا کمر جلوی آمریکا خم میشود، یا خم نمیشود اما همچنان مسیر انقباضی فعلی را در موضوع زمین و بانکها ادامه میدهد و خودش را آماده یک تورم جدید و تبعات اجتماعی و امنیتیاش میکند، و یا با درس گرفتن از گذشته بالاخره بعد از ۴۶ سال، تغییر رویکرد در مدیریت انقباضی زمین را میپذیرد و با عرضه گسترده آن، یک تحول اقتصادی را به نفع مردم رقم میزند. تحولی که پس از پیروزی انقلاب، مرحوم امام بلافاصله به درستی روی آن دست گذاشت.
🔹بخشی از پیام مهم امام(ره) که هنوز بعد از ۴۶ سال، چشم انتظار مدیران اجرایی برای تحقّق آن هستیم: "در رژیم منفور پهلوی مسئلۀ مسکن یکی از مصیبت بارترین مشکلات اجتماعی مردم ما بود. بسیاری از مردم در اسارت تهی یک قطعه زمین و داشتن یک لانه بودند، و چه بسا تمام عمرشان را زیر بار بانکها و سودجویان و غارتگران به سر میبردند تا بتوانند پناهگاهی را برای خود و فرزندانشان دست و پا کنند... مشکل زمین باید حل شود و همه بندگان محروم خدا باید از این موهبت الهی استفاده کنند... همه محرومان باید خانه داشته باشند. هیچ کسی در هیچ گوشه مملکت نباید از داشتن خانه محروم باشد. بر دولت اسلامی است که برای این مسئله مهم چارهای بیندیشد"(۲۱ فروردین ۱۳۵۸).
دکتر منان رئیسی
https://eitaa.com/baladetayyeb