💢 چرا پیکر مطهر امام حسن (ع) را تیر باران کردند؟
✍️ پاسخ: داستان جانگداز تیرباران کردن جنازهی امام حسن (ع) در میان شیعه معروف است و بسیاری از بزرگان آن را ذکر کردهاند. برای اولین بار ابن شهر آشوب مازندرانی به نقل از کتاب ربیع الابرار زمخشری که از اهل سنت بوده، روایت کرده است.
🔹 وی مینویسد:«و رموا بالنبال جنازته حتی سل منها سبعون نبلا»؛ جنازهی آن حضرت را تیرباران کردند، تا جایی که هفتاد چوبهی تیر به تابوت آویخته شد. [البته ما در ربیع الابرار چاپ جدید آن را نیافتیم در حالی که در روض الجنان که خلاصه آن کتاب است این عبارت موجود میباشد، پس احتمالا در چاپهای بعدی آن را حذف کردهاند] این عبارت را ابن شهر آشوب به دنبال عبارتی که دیگران، از جمله شیخ مفید درباره وصیت آن حضرت ذکر کردهاند، آورده است، ولی خود مفید آن را ذکر نکرده است.
🔸 شیخ عبّاس قمی نیز از صاحب مناقب (ابن شهر آشوب) نقل میکند که: جنازه امام حسن (ع) را تیرباران کردند و هنگام دفن هفتاد چوبه تیر از آن بیرون آوردند. علامه مجلسی نیز به دنبال نقل کلام شیخ مفید آن را از قول ابن شهر آشوب بیان کرده، ولی درباره آن اظهار نظری نکرده است.
🔹 اکنون برای روشن شدن این موضوع به وصیت امام حسن (ع) مبنی بر دفن آن حضرت کنار رسول خدا (ص) که آن را اساس و بهانه این جسارت دانستهاند میپردازیم.
در تاریخ نقل شده است، امام حسن مجتبی (ع) در وصیت خود به امام حسین (ع) فرمودند؛ جنازه مرا کنار قبر پیامبر دفن کنید؛ چون من سزاوارتر هستم از کسانی که بدون اجازه وارد شدند...، ولی اگر مشکلی پیش آمد، راضی به خونریزی نیستم، بلکه جنازه مرا به بقیع ببرید و کنار مادر بزرگم (فاطمه بنت اسد) دفن نمایید.
🔸 این مطلب در بیشتر منابع اهل سنت آمده است از آن جمله؛ الاستیعاب، انساب الاشراف، تاریخ یعقوبی، و ابن اعثم کوفی در الفتوح. در کتب شیعه هم برای اولین بار در امالی شیخ طوسی، نقل شده است که آن حضرت به امام حسین (ع) در ضمن وصیت خود فرمود:«...وَ أنْ تَدْفِنَنِی مَعَ جَدِّی رَسُولِ الله (صَلَّى الله عَلَیهِ وَ آلِهِ) فَإنِّی أحَقُّ بِهِ وَ بِبَیتِهِ مِمَّنْ اُدْخِلَ بَیتَهُ بِغَیرِ إذْنِهِ»؛ مرا کنار جدم رسول خدا به خاک بسپارید؛ زیرا من به او خانه اش سزاوارترم از کسانی که بدون اجازه او وارد خانهاش شدند.
🌐 مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
https://www.balagh.ir/content/5360
🆔 @balagh_ir
▪️ فضیلت و آثار گریه بر مصیبت امام حسن (ع)
هر کس در مصیبت او گریه کند چشمان او در روزی که همه دیدهها نابینا خواهند بود روشن و بینا خواهد شد و دل او در روزی که تمام دلها اندوهناک خواهند بود از غبار اندوه پاک خواهد شد.
▫️امام حسن مجتبی (ع) بعد از پدر
▫️وصیت امام حسن (ع)
▫️اشعار امام حسین (ع) در سوگ برادر
▫️چگونگی شهادت امام حسن (ع)
▫️فضیلت و آثار گریه بر مصیبت امام حسن (ع)
▫️وصایای آموزنده امام حسن (ع) به جُناده
▫️فضائل و مکارم امام حسن (ع)
🌐 مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
https://www.balagh.ir/content/16577
🆔 @balagh_ir
💠 امروز ، ۷ صفر ؛ مصادف با سالروز درگذشت جناب سلمان فارسی صحابی پیامبر (ص)
🔸 سلمان فارسی، صحابی مشهور پیامبر (ص) و از یاران امام علی (ع) بود. وی از یاران بزرگ و مورد علاقه پیامبر (ص) بوده؛ تا آنجا که حضرت محمد (ص)، در وصف او گفته است: سلمان از ماست.
🔹 او در غزوههای پیامبر (ص) حضور داشت و ماجرای پیشنهاد وی برای کندن خندق در نبرد احزاب که به شکست مشرکان انجامید، مشهور است.
🔸 سلمان پس از رحلت پیامبر (ص)، در شمار یاران علی بن ابیطالب (ع) قرار گرفت. با ماجرای سقیفه مخالف بود، اما با اجازه امیرالمؤمنین (ع)، با صاحبان سقیفه همکاری کرد. در زمان حکومت خلیفه دوم، حاکم مدائن شد. با این حال زنبیل میبافت و با دسترنج خودش روزی میگذراند.
🔹 سلمان فارسی، در سال ۳۶ قمری در شهر مدائن درگذشت. مدفن وی در مدائن به بقعه سلمان پاک مشهور است.
👈 مقالهی سلمان فارسی در دانشنامه اسلامی
👈 مقالهی سلمان فارسی در ویکی شیعه
🆔 @balagh_ir
12.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 کلیپ تصویری: «مفتخر به سلمان»
🆔 @balagh_ir
▫️ فرازی از زیارت #اربعین
▪️ وَ أشْهَدُ أنِّي بِكُمْ مُؤمِنٌ
▪️ وَ بِإيَابِكُمْ مُوقِنٌ بِشَرَايِعِ دِينِي وَ خَوَاتِيمِ عَمَلِي
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از بلاغ | دستیار فرهنگی
🔘 با سلام خدمت همراهان گرامی
💢 فرصت شرکت در مسابقه تا ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ میباشد.
💠 صفحات منتخب کتاب برای #آشنایی و #مرور عزیزان در کانال قرار داده شد.
#⃣ هشتگ #مسابقه_کتابخوانی را دنبال نمایید.
⚠️ مسابقه شامل ۲۰ سؤال و زمان پاسخگویی ۲۰ دقیقه میباشد.
❇️ اسامی برندگان از همین کانال اعلام خواهد شد.
🌐 لینک شرکت در مسابقه:
http://quiz.balagh.ir
🆔 @balagh_ir
▪️ روش بخشش
ثروتمندی خدمت #امام_حسن_مجتبی (علیه السلام) رسید و عرضه داشت: ای فرزند رسول خدا؛ من از مرگ بیم دارم. حضرت به او فرمود: «بیم تو از مرگ بدین جهت است که داراییات را پشت سر نهاده و از آن بهره نگرفتی، اگر آن را پیش فرستاده بودی از پیوستن به آن شادمان بودی.»
📚 پیشوایان هدایت ؛ ج ۴ ص ۲۸۷
🆔 @balagh_ir
صداقت در خانه.mp3
170.8K
▪️ صداقت در خانه
👤 آيةالله مظاهری
🆔 @balagh_ir
✅ آیا خدا تحت تأثیر دعا و گناه ما قرار میگیرد؟ اینکه خدا به خاطر گناه ما غضب میکند و به خاطر دعای ما اجابت میکند، آیا به معنای این است که او تحت تأثیر اعمال ما قرار میگیرد؟
✍️ پاسخ: در مورد راضی شدن خدا در پی دعا ما و يا خشمگين شدن او همچنين خوشحال يا ناراحت شدن خداوند بايد گفت:
🔹 صفاتی كه برای خداوند بكار میروند گاه برای انسانها هم استعمال میشوند؛ اما نبايد فراموش كرد كه معنای بكار رفته برای ذات باریتعالی هيچ جهت نقصی را نبايد داشته باشد. چرا که در جای خود ثابت شده است. خداوند متعال صفات را بهطور تمام و كمال داراست و هیچگونه نقص و عدمی در او راه ندارد. مثلاً غضب در انسان حالتى است كه در اثر عوامل مخصوصى به فرد عارض مىشود و آن توأم با تأثر و تغيير حالت است. میدانیم كه ذات باری تعالی ثابت و نامتغیر است. پس بايد ديد مراد از غضب خدا كه در بسيارى از آيات آمده است چيست؟
🔸 بخشايش و رحمت و گذشت به معنی حالت نفسانی خاصی است كه موقع مشاهده منظره نيازمندان و بيچارگان به انسان دست میدهد. او را وادار میكند كه برای رفع نواقص و تأمين احتياجات آنان بكوشد. اين معنی بعد از تحليل به «بخشش و عطا برای رفع نيازمندیها» بازمیگردد و هرگاه در مورد خداوند به كار رود، منظور همين معنی است، نه آن حالت نفسانی، چون تغيير حالت برای خداوند محال است.
🔹 غضب حالتی است كه برای رفع ناملايمات و انتقام عارض انسان میگردد. در مورد خداوند عبارت است از كيفر عذاب. يكی از ياران امام باقر (ع) گويد: از حضرت سؤال شد: چه میفرماييد در آيه «و مَنْ يَحْلِلْ عَلَيْهِ غَضَبي فَقَدْ هَوى؛ و هر كس غضبم بر او وارد شود، سقوط میكند».
🔸بعد از حضرت سؤال شد مراد از غضب چيست؟ حضرت فرمود: «مراد همان عذاب است، چه اگر كسی بپندارد خداوند از حالتی به حالتی ديگر متحول میشود، او را به صفتی از صفات مخلوقات توصيف (تشبيه) نموده است، زيرا خداوند را هیچچیزی تحريک نكند تا او را دگرگون سازد».
🔹 بنابراين اجابت خدا به معنی نعمت بخشی و عنايت نعمتی جديد به فردی است كه با دعا خود را در معرض بهرهمندی از اين نعمت جديد قرار داد و غضب خدا به معنی مجازات و عذاب كردن است، نه تغيير حالت نفسانی كه در مورد انسانها صادق است. از اینرو از امام صادق (ع) كه فرمود: «فرضاه ثوابه و سخطه عقابه مِن غير شيء يتداخله فيهيّجه و ينقله من حال إلي حال...؛ رضای خدا، ثواب او و خشم خدا انتقام اوست، بیآنکه چيزی در خدا تأثير كرده و او را از حالی به حالی درآورد».
🔸 توجه و عنایت هنگامی که در مورد خداوند به كار مىرود به معنى آثار خارجى آن است و در بسيارى از اوصاف و افعال الهى، عين اين مطلب وجود دارد، مانند آنچه براي غضب الهی گفتيم كه خداوند، گنهکاران را «غضب» مىكند، به معنای اين است كه همچون يک شخص غضبناک با آنها رفتار مىنمايد، وگرنه خشم و غضب كه به معنى هيجان و برآشفتگى نفس آدمى است، در مورد خدا هرگز صادق نيست.
🔹 عنايت خداوند میتواند ابعاد گوناگونی داشته باشد و با تعابيری همچون مورد تأیید بودن يا مشمول عنايات ويژه قرار گرفتن تبيين و تصوير شود؛ ولی در تمام اين امور نمیتوان فعل يا حالتی را به خداوند نسبت داد كه حاكی از تأثر و دگرگونی ذاتی باشد چون اين تأثرات مربوط به موجودات حادث و متغير و ممكن است نه خداوند كه اين پیرایهها در حريم وجوبی او راه ندارد.
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
🆔 @balagh_ir
💠 چرايی صلح امام حسن (علیه السلام) و قيام امام حسين (علیه السلام)
بايد ديد شرائط زمان امام حسن (علیه السلام) و امام حسين (عليه السلام) چه تفاوتهايی داشته كه يكی زمينه قيام و ديگری زمينه صلح را فراهم كرده است؟
🌐 مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
https://www.balagh.ir/content/16582
#یادداشت_تبلیغی
🆔 @balagh_ir
💠 دوره «مهارت افزایی و بازآموزی فعالان نقد مدعیان مهدویت» برگزار شد
سیّد محمد علیزاده موسوی رئیس اداره آموزش استانها مرکز آموزشهای کاربردی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از برگزاری دوره «مهارت افزایی و بازآموزی فعالان نقد مدعیان مهدویت» را در شهر مشهد مقدس خبر داد.
🌐 مشاهده متن کامل خبر:
https://www.balagh.ir/content/18064
#اخبار
🆔 @balagh_ir