امام عسکری شیعه کیست؟؟.mp3
1.34M
●━━━━━━───────
⇆ㅤ ◁ ㅤ❚❚ ㅤ▷ㅤ ↻
|⇦• شیعه کیست؟
👤 حجةالاسلام #رفیعی
#مناسبتی
#شهادت_امام_عسکری
🆔 @balagh_ir
🎙 #منبرک
🏴 #شهادت_امام_عسکری
❖ مادر امام حسن عسکری (علیهالسلام)، زنی باعظمت و باجلالت در شیعه که کمتر درباره ایشان شنیدهایم
● وجود مقدس امام عسکری (علیهالسلام) مادری دارد به نام «حُدَیث» که به لقب «جدّه» معروف است. چون جدّه حضرت حجّت (عج) بودند ایشان را «جدّه» میگفتهاند. ولی تنها جدّه بودن سبب شهرتش نشد، مقام و عظمتی دارد، جلال و شخصیتی دارد که نوشتهاند (مرحوم محدّث قمی (ره) هم در الانوار البهیه مینویسد) بعد از امام عسکری (علیهالسلام) «مفزع الشیعه» بود یعنی ملجأ شیعه این زن بزرگوار بود. اینقدر زن باجلالت و باکمالی بوده است که شیعه هر مشکلی برایش پیش میآمد به این زن عرضه میداشت.
● مردی میگوید به خدمت عمّه امام عسکری (علیهالسلام)، حکیمه خاتون دختر امام جواد (علیهالسلام) رفتم، با ایشان صحبت کردم راجع به عقاید و اعتقادات مسئله امامت و غیره. ایشان عقاید خود را گفت تا رسید به امام عسکری (علیهالسلام). بعد گفت فعلا امام من فرزند اوست که الآن مستور و مخفی است. گفتم حال که ایشان مخفی هستند اگر ما مشکلی داشته باشیم به چه کسی رجوع کنیم؟ گفت به جدّه رجوع کنید. گفتم: عجب! آقا از دنیا رفت و به یک زن وصیت کرد؟! فرمود: امام عسکری (علیهالسلام) همان کار را کرد که حسین بن علی (علیهماالسلام) کرد.
● حضرت امام حسین (علیهالسلام) وصی واقعیاش و وصی او در باطن علی بن الحسین (علیهماالسلام) بود ولی مگر بسیاری از وصایای خودش را در ظاهر به خواهرش زینب (سلاماللهعلیها) نکرد؟ عین این کار را حسن بن علی العسکری (علیهماالسلام) کرد. وصی او در باطن این فرزندی است که مخفی است ولی در ظاهر که نمیشد بگوید وصی من اوست. در ظاهر وصی خودش را این زن باجلالت قرار داده است.
📚 سیری در سیره أئمه اطهار (شهید مطهری)، ص ۲۱۸
🆔 @balagh_ir
● برپایی و شرکت در مجالس تفرقهافکن
❓ چند سالی است بعضی از مردم و هیأتهای مذهبی نهم ربیع الاوّل را بعنوان عید الزهراء جشن میگیرند و بعضاً در این مراسمات به مقدّسات دیگر مذاهب توهین میکنند، آیا برپایی و شرکت در این گونه مراسمات جایز است؟
#احکام
🆔 @balagh_ir
مظلومیت، جلالت و هیبت حضرت امام حسن عسکری (ع).mp3
1.14M
●━━━━━━───────
⇆ㅤ ◁ ㅤ❚❚ ㅤ▷ㅤ ↻
|⇦• مظلومیت، جلالت و هیبت حضرت امام حسن عسکری (علیهالسلام)
👤 شهید مرتضی #مطهری
#مناسبتی
#شهادت_امام_عسکری
🆔 @balagh_ir
💡 #پرسش_و_پاسخ
❓پرسش: «ایام محسنیه» چه زمانی است؟ آیا نوعی بدعت و باعث دید نامطلوب در انظار عموم نمیشود؟
✍ پاسخ: «ایام محسنیه» عنوانی است كه در سالهای اخیر در خصوص ایام جسارت به خانه حضرت زهراء سلام الله علیها و سقط نوزاد ایشان در پایان ماه صفر و آغاز ربیع اطلاق میشود و تلاش میشود مجالس سوگواری در این رابطه برقرار گردد.
فارغ از درستی یا نادرستی اضافه نمودن ایام خاص برای عزاداری اولیاء الهی به ایام مشهور و مرسوم از منظر اجتماعی و عرفی باید دانست كه این قبیل كارها را نمیتوان تحت عنوان بدعت دانست و حرام معرفی نمود؛ زیرا بدعت هرچند در لغت به هر امر بدیع و جدید اطلاق میشود، اما در اصطلاح به نوعی ایجاد امری دینی و عملی دارای استناد به دین اطلاق میگردد.
در واقع بدعت حرام زمانی است كه كسی چیزی را كه در دین نیست، و دلیلی از كتاب و سنت - هر چند به نحو عموم - بر آن وجود ندارد، به عنوان بخشی از تعالیم دین معرفی نماید و یا به جای آورد.
پس بدعت مصطلح و حرام چنان كه اهل لغت گفتهاند یعنی ایجاد امر تازهای در دین كه در قرآن و سنت ریشه ندارد. مثلا عملی را كه از نظر قرآن و روایات واجب یا مستحب نیست، به عنوان مستحب دینی انجام گیرد، یا چیزی كه حرام است، به عنوان مباح انجام شود.
بر این اساس انجام كارهایی نظیر عزادرای در اوقات غیر مرسوم اگر به نوعی استناد به دین و یا متون دینی داده نشود و تنها به عنوان عرض ارادت به ساحت بزرگان دین انجام شود هیچ منعی ندارد و بدعت محسوب نمیشود؛ هرچند به لحاظ عرفی جا دارد كه توده شیعیان در جوامع شیعی نسبت به ایجاد سنتهای جدید و مناسبتهای بیپیشینه در مورد برگزاری مراسم دینی با بزرگان و مراجع همفكری و مشورت داشته باشند تا مشكلات ثانوی و برخی پیامدهای حاشیهای گریبان گیر این امور ارزشمند نگردد.
به خصوص كه به دلیل تنوع و تعدد مناسبتهای عزاداری در ایام مختلف سال اضافه نمودن یک مناسبت جدید آن هم در آغاز ماه ربیع كه ماه سرور و میلاد پیامبر أعظم (ص) و امام جعفر صادق (ع) و در انتهای عزاداری طولانی محرم و صفر محسوب میشود چندان مناسب به نظر نمیرسد.
#ایام_محسنیه
🆔 @balagh_ir
❖ ویژهنامه شهادت امام حسن عسکری (علیهالسلام)
📥 سخنرانی مکتوب
📥 پرسش و پاسخ
📥 مقالات
📥 کلیپ و نماهنگ
📥 پیامک
📥 اشعار
📥 سخنرانی
📥 استوری
📥 عکس پروفایل و پوستر
📥 نرمافزار
🌐 دریافت ویژهنامه شهادت امام حسن عسکری (ع)
🆔 @balagh_ir
#مجازی #آفلاین #رایگان
✅ مرکز آموزشهای کاربردی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار میکند:
🔹 کارگاه مقدماتی آشنایی و نقد تصوف فرقهای
🔸 همراه با صدور گواهی پایان دوره
✳️ به صورت آفلاین / خواهران و برادران
⌛️ مهلت ثبتنام: 30 آبان 1403
🗓 شروع دوره: حداکثر 5 روز پس از ثبتنام دسترسی به محتوای آموزشی ایجاد خواهد شد و لینک ورود به سامانه آموزشی پیامک میگردد.
🔻 ثبتنام و آشنایی بیشتر با سرفصلها و اساتید در سایت مرکز آموزشهای کاربردی:
🌐 el.balagh.ir/doreh/7089
🆔 @balagh_ir
شرح حدیثی از امام حسن عسکری (علیهالسلام).mp3
1.44M
●━━━━━━───────
⇆ㅤ ◁ ㅤ❚❚ ㅤ▷ㅤ ↻
|⇦• شرح حدیثی از امام عسکری (ع)
👤 آیةالله #جوادی آملی
#مناسبتی
#شهادت_امام_عسکری
🆔 @balagh_ir
❖ امام عسکری (علیهالسلام) پایاندهنده توطئه ۲۵۰ ساله
✍ حجةالاسلام سیّد محمّدتقی قادری
اگر بخواهیم تحلیل همهجانبهای از کارنامه درخشان دوره امامت امام حسن عسکری (علیهالسلام) و نیز مواضع دقیق و سنجیده آن حضرت در برابر تحولات سیاسی و توطئه بسیار خطرناک و پیچده دشمنان اهلبیت (علیهمالسلام) داشته باشیم امکانپذیر نیست مگر آنکه دو نکته بسیار کلیدی و مهم به درستی تحلیل شود.
▫️ مرحله اوّل: حذف سیاسی
▫️ مرحله دوّم: حذف سیاسی وفیزیکی
▫️ مرحله سوّم: حذف سیاسی، نژادی وفیزیکی
▫️ مرحله چهارم: حذف آخرین حلقه امامت و کانون الهام بخش
🌐 مشاهده متن کامل یادداشت
#یادداشت_تبلیغی
🆔 @balagh_ir
💠 با حضور ۷۶۰نفر آزمون استخدامی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار میشود / با برگزاری آزمون به دنبال شایستهگزینی و عدالت استخدامی هستیم
به گزارش خبرنگار بلاغ به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، مهدی رحیمی فردوئی، مدیرکل توسعه سرمایه انسانی و پشتیبانی دفتر تبلیغات اسلامی دیروز سهشنبه ۲۰ شهریور در گفتوگو با خبرنگاران با اعلام این خبر افزود: با توجه به اهمیت شایستهگزینی و عدالت استخدامی، سال گذشته در شورای مدیران دفتر تبلیغات اسلامی مطرح شد که پس از ۱۵ سال مجدداً آزمون استخدامی با حضور داوطلبان حوزوی و دانشگاهی اعم از زن و مرد برگزار شود که با تشکیل کارگروه مربوطه فرایند ثبتنام، آزمون، جذب و استخدام داوطلبان برنامهریزی شد.
🌐 مشاهده متن کامل خبر
🆔 @balagh_ir
بلاغ | دستیار فرهنگی
● برپایی و شرکت در مجالس تفرقهافکن ❓ چند سالی است بعضی از مردم و هیأتهای مذهبی نهم ربیع الاوّل را
● برداشت غلط از حدیث «رفع القلم»
❓برخی افراد در روز نهم ربیعالأوّل هر کاری که دلشان بخواهد انجام میدهند و برای توجیه کارهایشان به حدیث «رفع القلم»¹ استناد میکنند، آیا انجام هر کاری در این روز شرعاً جایز است؟
¹ اعتقاد دارند در این روز قلم تکلیف از شیعیان برداشته شده و آنان در این ایام هیچگونه تکلیفی ندارند و هر کاری که بخواهند میتوانند انجام دهند و از گناهان آنان بواسطه خشنودی ائمه معصومین (صلوات الله علیهم اجمعین) بویژه شادی قلب حضرت زهرا (سلام الله علیها) صرف نظر میشود.
#احکام
🆔 @khamenei_ahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️اگر چه لایق وصل تو نیستم اما
▪️ز دست رفته دلم در جوار سامرّا
▪️به عشق دیدن سرداب می تپد هردم
▪️دلِ شکسته، دلِ بی قرار سامرّا
🏴 شهادت حضرت امام حسن عسکری علیهالسلام بر عموم شیعیان جهان تسلیت باد
#استوری
#شهادت_امام_عسکری
🆔 @balagh_ir
مهمترین بخش زندگی امام عسکری علیهالسلام.mp3
1.34M
●━━━━━━───────
⇆ㅤ ◁ ㅤ❚❚ ㅤ▷ㅤ ↻
|⇦• مهمترین بخش زندگی امام عسکری علیهالسلام
👤 حجةالاسلام #رفیعی
#مناسبتی
#شهادت_امام_عسکری
🆔 @balagh_ir
#شرح_حدیث
#شهادت_امام_عسکری
❖ امام حسن عسکری علیهالسلام: «ما ترَکَ الحقَّ عزیزٌ إلاّ ذَلَّ، و لا اخَذَ بهِ ذلیلٌ اِلا عَزَّ» هیچ فرد باعزّتی حق را رها نکرد، مگر آن که ذلیل شد و هیچ خواری حق را نگرفت، مگر آن که عزّت یافت.
📚 موسوعة سیرة اهل البیت علیهمالسلام، ج ۳۴ ص ۱۲۹
🔻 شرح حدیث:
● جهان عرصهی تقابل حق و باطل است. عدهای همواره در پی حق هستند، گروهی هم دنبال باطل میروند؛ چه باطل در عقاید، چه باطل در گروههای اجتماعی و سیاسی، یا باطل در رفتار و اعمال. خداوند، انسانها را به حق و برپاداشتن آن فرامیخواند: «له دعوةُ الحق» (رعد ۱۴).
● واژهی حق، بارها در قرآن به کار رفته است. خدا حق است. آخرت حق است. دین اسلام و دعوتهای انبیا و عقیده به مبدأ و معاد حق است.
● کسانی که دعوت حقّ پیامبران را بپذیرند و خداپرست شوند و در جبهه حق قرار گیرند و به عدالت پایبند باشند و با ظلم و حقکشی بستیزند، راهشان حق است و فرجامشان بهشت، هم در دنیا عزیزند، هم در آخرت سرفراز. اما کسی که از حق رویگردان شود، خوار و بیمقدار است.
● در رویارویی حق و باطل، نباید بیطرف بود. اگرچه «متاع کفر و دین بیمشتری نیست، گروهی این گروهی آن پسندند». امّا باید بکوشیم در صف حق قرار بگیریم و مدافع حق باشیم.
● در حادثهی عاشورا، جبههی امام حسین علیهالسلام، حق بود و جبههی یزید، باطل. کسانی به حسین بن علی علیهماالسلام پیوستند و از او حمایت و در این راه جان خویش را هم نثار کردند. نتیجه آن شد که تا ابد عزیز گشتند و نامشان جاودانه ماند. کسانی هم جبهه حق را رها کردند و امام را تنها گذاشتند. آنان دچار ذلّت و خواری گشتند و در تاریخ هم جز بدنامی برایشان نماند.
● سربلندی را در حمایت از حق بجوییم، هرچند پیروان حق اندک باشند!
🆔 @balagh_ir
💠 مسئله «رُفِعَ القلم» در نهم ربیع از کجا آمده است؟
🔻 تأمّلی در «رُفِعَ القلم» و برخی مناسک
▫️ چرا «رُفِعَ القلم»؟
▫️ این از کجا آمده است؟
▫️ انحراف مسیحی در طایفهی شیعه
▫️ اگر بخواهد بگوید از تعالیم امام صادق علیهالسلام است، هرگز کسی نمیتواند قبول کند. همه میدانند امام صادق علیهالسلام شیعه را به «تقوا» و «اجتناب از گناه» دعوت میکند.
🌐 مشاهده متن کامل
#نهم_ربیع
🆔 @balagh_ir
❓رفتار امام حسن عسکری علیهالسلام با دشمنان خود به چه صورت بود؟
#پرسش_و_پاسخ
#شهادت_امام_عسکری
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 وعده امام رضا علیهالسلام برای ظهور امام زمان (عج)
🌸🍃 سالروز آغاز امامت و ولایت حضرت مهدی (عج) مبارک باد
🆔 @balagh_ir
نگاه پدرانه حضرت بقیةالله.mp3
401.1K
●━━━━━━───────
⇆ㅤ ◁ ㅤ❚❚ ㅤ▷ㅤ ↻
|⇦• نگاه پدرانه حضرت بقیةالله
👤 مقام معظم رهبری
🆔 @balagh_ir
#پرسش_و_پاسخ
❓شرایط حضور در لشکریان حضرت مهدی (عج) چیست؟
✍ پاسخ: سلام سربازان و یاران امام مهدی (عج) در مرحله نخست؛ مانند دیگر مؤمنان پارسا، دارای ایمان و عمل صالح میباشند. آنان علاوه بر این خصوصیت، اما دارای امتیازات و ویژگیهای خاصی هستند که آنها را از مؤمنان دیگر برجسته میسازد، آنگونه که امام عـلی (ع) فرمود: «نـه از نسلهای گذشته کسی از آنان پیشی گرفته و نه از آیندگان کسی به مقام والای آنها میرسد».¹
❖ امام صادق (ع) در روایتی² ویژگیهای کلی و برنامههای کسانی را که میخواهند از یاران امام زمان(عج) باشند، چنین بیان کردهاند: هر کس خوشحال میشود و دوست دارد که در شمارِ یاران حضرت مهدی (عج) باشد، باید سه ویژگی داشته باشد:
1⃣ منتظر بودن: انتظار فرج ویژگی نخست یاران امام مهدی (عج) است. البته انتظار به معنای حقیقی آن.
2⃣ با ورع بودن: دومین ویژگی یاران امام زمان (عج) تهذیب نفس و خودسازی است. دوری از گناه، تقوا و دوری از مکروهات و شبهات.
3⃣ داشتن اخلاق نیکو: اخلاق نیکو و کریمانه از دیگر ویژگیهای یاران و سربازان امام زمان است.
❖ این صفاتی که فطرت، به خوبی آنها شهادت میدهد و امامان معصوم (ع) از آنها مدح و تمجید کردهاند، باید در سربازان امام عصر (عج) وجود داشته باشد.
❖ در روایتی دیگر، امام باقر و امام صادق (ع) از امام علی (ع) در توصیف یاران امام مهدی (عج) میفرمایند: «مـردانـی کـه خـدا را بـه حقّ شناختهاند، آنها یاوران حضرت مهدی در آخرالزمان هستند».³
❖ از روایات فوق و مجموع دیگر روایات، برداشت میشود که ویژگیهایی که گفته شد، از اصول اولیهای است که یاران امام زمان (عج) باید از آن برخوردار باشند، اما در روایات پراکنده دیگر، گاه به ویژگیها ظاهری و صفات خاصی برخورد میکنیم که ممکن است ناظر به برخی یاران حضرتشان باشد: به عنوان نمونه، امام باقر (ع) میفرماید: «یـاران قـائم هـمـه جـوانانـد و پیرمرد در میان آنان نیست، مگر مانند سرمه در چشم و نمک در غـذا، و کـمتـریـن چـیـز در غـذا نمک است».⁴
[1]. الاقبال بالاعمال الحسنه، ج 2، ص 581
[2]. الغیبه (للنعمانی)، ص 200
[3]. منتخب الأنوار المضیئه فی ذکر القائم الحجه، ص 44
[4]. الغیبه (للنعمانی)، ص 316
🆔 @balagh_ir
ماجرای ازدواج پیامبر أعظم (ص) و حضرت خدیجه (س).mp3
2.87M
●━━━━━━───────
⇆ㅤ ◁ ㅤ❚❚ ㅤ▷ㅤ ↻
|⇦• ماجرای ازدواج پیامبر أعظم (صلّی الله علیه و آله) و حضرت خدیجه (سلام الله علیها)
👤 حجةالاسلام #انصاریان
#مناسبتی
🆔 @balagh_ir
💠 به همت گروه تولید و محتوا؛ کتاب «تاریخ ولادت و شهادت معصومان علیهمالسلام» روانه منتشر شد
🔸 کتاب «تاریخ ولادت و شهادت معصومان علیهمالسلام»، گزیده کتاب «بازپژوهی تاریخ ولادت و شهادت معصومان علیهمالسلام»، اثر حجةالاسلام یدالله مقدسی است.
🔹 محقق گرامی کوشیده است تا با اشاره به تشتت آرای موجود درباره تاریخ ولادت و شهادت معصومان، با معیاری علمی و با بهرهگیری از روشهای تاریخی، به کندوکاو بپردازد.
🌐 مشاهده جزئیات خبر
🆔 @balagh_ir
#پرسش_و_پاسخ
#تاریخی
❓آیا حضرت خدیجه قبل از ازدواج با پیامبر ازدواج کرده بود؟
✍️ پاسخ: در اینکه حضرت خدیجه (س) پیش از ازدواج با پیامبر (صلی الله علیه و آله) ازدواج کرده بود یا ازدواج نکرده میان مورخان اختلاف است.
❖ عدهای معتقدند حضرت خديجه پيش از ازدواج با پيامبر اسلام دوبار شوهر كرده است. اولين بار با شخصی به نام ابوهاله ازدواج كرد که از او دارای دو فرزند شد. پس از مرگ او با فرد دیگری به نام عتيق ازدواج كرد و برای او نیز فرزندی به دنيا آورد.
❖ عدهای هم میگويند: جناب خديجه اولين بار با پيامبر اسلام ازدواج كرد و در آن زمان دختر بود نه بيوه. احمد بلاذري، ابوالقاسم كوفي، سيد مرتضي و شيخ طوسي روايت كردهاند كه: خديجه در وقت ازدواج با پيامبر دختر بود نه بيوه. اينها در مورد بچههايی كه در خانه خديجه بودند و ديگران آن بچهها را از شوهران قبلي ميدانند، گفتهاند: خديجه خواهري به نام «هاله» داشت. هاله شوهر داشت و پسری به نام «هند» به دنيا آورد و آن شوهر ابوهند ناميده ميشد. اين شوهر دوتا دختر بچه هم به نامهای رقيه و زينب داشت. ابوهاله درگذشت و آن دختربچهها كوچک بودند. خديجه آن بچهها را به خانه خودش آورد و تربيت كرد. اين دختر بچهها به خديجه نسبت داده شدند، زيرا كه رسم عرب اين بود كه بچهها را به مربی آنها نسبت ميدادند. هند را هم به خديجه نسبت دادند، چون خديجه زن معروف و بزرگی بود و نسبت دادن به او به نفع بچه بود.
🆔 @balagh_ir