📸 گزارش تصویری | فعالیت برخی از گروههای تبلیغی اعزام شده از سوی دفتر تبلیغات اسلامی در ایام اعتکاف
🆔 @balagh_ir
✨❈﷽❈✨
💚به مناسب ایام مبارک #عید_مبعث، بنیاد رسول رحمت "صلیاللهعلیهوآله" با همکاری رادیو معارف و شرکت گاز استان قم برگزار میکند:
📻 #مسابقه_رادیویی_پیامبر_رحمت
📆 زمان برگزاری: از شنبه ۶ بهمن تا جمعه ۱۲ بهمن به مدت ۷ روز
📌 هر قسمت از مسابقه به همراه سؤالات، همان روز در کانال #مدیون_پیامبریم قرار میگیرد.
🎁 هر روز به قید قرعه به ۴ نفر جایزه ۳۰۰ هزار تومانی هدیه داده میشود.
💢 مخاطبین عزیز! به جهت نشر معارف نبوی، شرط شرکت در مسابقه ارسال پوستر مسابقه برای پنج نفر دیگر میباشد.
🆔 @madyoon_payambarim
🆔 @balagh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
● معامله امام کاظم علیهالسلام با پروردگار
▪️ حجةالإسلام انصاریان
🏴 شهادت امام موسی کاظم علیهالسلام تسلیت باد
🆔 @balagh_ir
● چرا بین معصومین علیهمالسلام، به امام کاظم علیهالسلام، «باب الحوائج» میگویند؟
✍️ پاسخ: برآورنده حاجتها خداوند است. پیامبران و ائمه و صلحا و شهدا باب الحوائجاند.
❖ این بزرگواران به جهت قربی که نزد خدا دارند، اگر ما خدا را به حق اینان بخوانیم و یا از روح بلند این بزرگواران بخواهیم که برای ما دعا کنند، ممکن است به نتیجه برسیم و این عمل اشکالی ندارد.
❖ این مطلب اختصاص به برخی از اولیای خدا ندارد. زیرا همه این بزرگواران، باب الحوائج و وسيله تقرّب به خداوند و موجب گشايش گرههای زندگی هستند.
❖ اگر امامان معصوم، هر كدام به اسم خاص شهرت پيدا كردهاند، به لحاظ مناسبتهايی بوده كه آن اسامی مبارک در آن تجلّی كرده است. چنانكه از حكمت دعای توسل اين چنين استفاده میشود كه هر حاجتی را بايد به يكی از ائمه متوسل شد.
❖ همانگونه كه درباره خداوند نيز چنين است كه انسان مريض به اسم شافی و انسان بدهكار به اسم غنی و انسان گناهكار به اسم غفور به خداوند توسل جوید؛ به همین جهت در راه توفيق طاعت الهی مستحب است به اسم مبارک رسول اكرم (صلی الله علیه و آله)، امام علی علیهالسلام فاطمه زهرا سلام الله علیها و امام حسن علیهالسلام و امام حسين علیهالسلام توسل جست. انسان گرفتار ، دردمند و مريض به اسم مبارک امام كاظم (علیهالسلام) توسل يابد. (المراقبات فی اعمال السنّة، ص ۳۰)
❖ پس آنچه كه امام كاظم (علیهالسلام) به آن شهرت يافته، از اين باب بوده كه بسياری كه به مشكلات مبتلا بودهاند، به آن امام متوسل شده و آن حضرت نيز از آنان شفاعت كرده و مقبول واقع شده است و آن حضرت به باب الحوائج شهرت يافته است.
❖ همه امامان معصوم باب رحمت الهیاند و به همان دليل كه میتوان به امام كاظم علیهالسلام باب الحوائج گفت برای سائر ائمه (علیهمالسلام) نيز ميتوان اين لقب را بكار برد. (سوگنامه آل محمد، ص ۴۹۷)
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🆔 @balagh_ir
22.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ راهکار شرعی پرداخت وامِ اوّل به مدیر صندوقهای خانگی چیست؟
🏷 قسمت قبل
🆔 @balagh_ir
📌 کارگاه مجازی جهاد تبیین ویژه مبلّغین دهه فجر
🔹 خواهران و برادران
🔸 به صورت آفلاین و رایگان
📝 همراه با صدور گواهی پایان دوره
⏳ مهلت ثبتنام: 18 بهمن ۱۴۰۳
🗓 شروع دوره: حداکثر 2 روز پس از ثبتنام دسترسی به محتوای آموزشی ایجاد خواهد شد و لینک ورود به دوره پیامک میگردد.
✍️ ثبتنام و آشنایی بیشتر با اساتید و سرفصلها در سایت مرکز آموزشهای کاربردی:
🌐 el.balagh.ir/doreh/7617
🆔 @balagh_ir
💠 عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تاکید کرد:
ترویج اخلاق پیامبر (ص) در منابر مبلغان
🔸 حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد اظهار داشت: در این عصر و زمان که پیامبر اکرم (ص) مورد هجمه قرار گرفته و ناجوانمردانه به او تاخته میشود،حتی در داخل، بعضی از سخنرانان نیز تعابیری به کار میبرند که در شأن پیامبر اکرم (ص) یا امیرالمومنین (ع) نیست. همه باید مراقب باشیم و تذکر بدهیم که اسلام عزیز و پیامبر اکرم (ص) آنگونه که هست و واقعیت دارد، به جوانان و همه مردم معرفی شود.
🆔 @balagh_ir
💠 تاکید آیتالله طبسی بر معرفی صحیح پیامبر اکرم (ص) به مردم
🔸 آیت الله نجم الدین طبسی بیان کرد: مبلغان باید مواظب تعبیرات و صحبتهای خود باشند و پیامبری را که به مردم معرفی میکنند، به درستی بشناسند. باید توجه داشت که برخی از تعبیرات نادرست و ناصحیح درباره پیامبر اکرم (ص) باعث میشود تصویر نادرستی از ایشان به مردم ارائه شود.
🆔 @balagh_ir
🌱 فیش منبر کوتاه ویژه مبعث
#قسمت_اول
مقدمه:
دعوت به خدا، جامعترین فلسفهی بعثت همهی انبیاء الهى است و در جهانبینى الهى، فلسفهی وحى و نبوت، بر سه اصل اساسى استوار است:
اصل اول اینکه فلسفهی آفرینش انسان، تکامل اوست.
اصل دوم اینکه راهنماى تکامل، در متن وجود انسان نیست.
اصل سوم اینکه تنها آفریدگار جهان مىتواند برنامهی تکامل انسان را ارائه نماید؛ زیرا تنها اوست که استعدادها و نیازهاى انسان را کاملاً مىشناسد و با همهی دقایق برنامههاى تکامل انسان، آشناست و از سوى دیگر، نیازى به انسان ندارد تا چیزى که به سود اوست، از او دریغ دارد.
بر این پایه، در یک جمله مىتوان گفت، «فلسفهی بعثت انبیاء، تکامل انسان و پاسخگویى به نیازهاى مادى و معنوى اوست.»
🔸از دیگر فلسفههای مهم بعثت، تربیت است. یکی از مهمترین برنامههای پیامبر اسلام(ص) تربیت انسانهاست. تربیت به معنای فراهم کردن زمینهها و عوامل برای به فعالیت رساندن و شکوفا نمودن استعدادهای انسان در جهت مطلوب است.
او باید زمینهها را برای انسانها آماده کند تا از نظر عملی؛
بهترین رابطه را با خدای خود (عبادات)
با همنوع خود (عقود و ایقاعات)
با قوانین و مقررات اجتماعی (حکومت و سیاست)
با خانوادهی خود (حقوق خانوادگی)
و با نفس خود (اخلاق و تهذیب نفس) داشته باشند، تا بتوانند مسجود فرشتگان قرار گیرند.
🕋فلسفه بعثت از دیدگاه قرآن کریم:
قرآن کریم در آیات متعددى پیرامون بعثت سخن گفته و علت و فواید آن را بیان نموده است که در اینجا به برخی از آنان اشاره میکنیم.
1⃣ تعلیم:
قرآن کریم یکى از اهداف مهم و اصلى بعثت پیامبران را تعلیم و تبیین معارف الهى و مطالب مورد نیاز مردم شمرده است. «کَما اَرْسَلْنا فیکُمْ رَسولا مِنْکُم یَتْلُوا عَلَیْکُم آیاتِنا وَ یِزَکّیکُم وَ یُعَلِّمُکُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکمَةَ وَ یِعَلِّمُکُمْ ما لَم تَکُونُوا تَعْلَمُون؛ همچنان که در میان شما پیامبرى از خودتان فرستادیم که آیات ما را بر شما مىخواند و شما را پاک مىسازد و شما را کتاب و حکمت مىآموزد و آنچه را در مقام دانستن آن نبودید، به شما یاد مىدهد.» (سوره بقره، آیه 151)
2⃣ تزکیه:
از دیگر اهداف بزرگى که خداوند براى بعثت پیامبران بیان کرده، تزکیه و تربیت نفوس مردم است. «هُوَ الَّذى بَعَثَ فِى الاُمیِّیّنَ رَسُولا مِنْهُم یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِهِ وَ یُزَکّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکمَةَ وَ اِنْ کانوا مِنْ قَبْلُ لَفِى ضَلال مُبِین؛ اوست آن کس که در میان بىسوادان فرستادهاى از خودشان برانگیخت تا آیات او را بر آنان بخواند و پاکشان گرداند و کتاب و حکمت به ایشان بیاموزد، و ]آنان[ قطعاً پیش از آن در گمراهى آشکار بودند.» (سوره جمعه، آیه 2)
3⃣ آزادى از اسارتها:
از نظر اسلام جهل و نادانى، خرافات و رسومات غلط، پیروى از هواى نفس و سلطهگرى و... بارهایى است که بر دوش آدمى سنگینى کرده و با رنجور کردنش، توان حرکت را از او مىگیرد. پیامبران آمدند تا با راهنماییهاى خود قفسهاى اسارت را درهم بشکنند و آدمى را نجات دهند. «یَضَعَ عَنهُم اِصْرَهُم وَ الاَغْلالَ الَّتى کانَتْ عَلَیْهِمْ؛ ]آن پیامبر که [بارهاى سنگین و زنجیرهایى را که بر آنها بود، برمىاندازد.» (سوره اعراف، آیه 157)
4⃣ اتمام حجت:
از دیگر هدفهاى بعثت انبیاء آن است که آنان حجت را بر مردم تمام کنند و راه هر گونه عذرتراشى را در روز قیامت ببندند تا کسى خود را به خاطر کردار ناپسندش بىتقصیر نداند و نگوید: اگر پیامبر مىبود، گمراه نمىشدم. «رُسُلا مُبَشِّرینَ وَ مُنْذِرینَ لِئَلاّ یَکُونَ لِلنّاسِ عَلَى اللهِ حُجَّةٌ بَعْدَ الرُّسُل؛ پیامبران که بشارتگر و هشدار دهنده بودند، تا براى مردم پس از ]فرستادن[ پیامبران، در مقابل خدا ]بهانه و[ حجتى نباشد.» (سوره نساء، آیه 165)
5⃣ برپایى عدالت:
یکى دیگر از اهداف بلند پیامبران، اقامه قسط و عدل در جامعه بوده است. «لَقَد اَرْسَلْنا رُسَلَنا بِالْبَیِّناتِ وَ اَنْزَلْنا مَعَهُم الْکِتابَ وَ الْمیزانَ لِیَقُومَ النّاسُ بِالْقِسْط؛ به راستى پیامبران خود را با دلایل آشکار روانه کردیم و با آنها کتاب و میزان فرود آوردیم تا مردم به انصاف برخیزند.» (سوره حدید، آیه 25)
🌱 در ادامه بخوانید.....
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#رسانه_بلاغ☫
🆔 @balagh_ir
فیش منبر کوتاه ویژه مبعث
#قسمت_دوم
🔹رهآورد بعثت از منظر نهجالبلاغه
اگر مسلمانان به خاطر پذیرفتن اسلام، مشکلات و خسارتهای زیادی متحمل شدهاند، نباید فراموش کنند که خداوند بزرگترین نعمت را در اختیار آنها گذاشته و پیامبری مبعوث کرد تا انسانها را تربیت کند و از گمراهیها باز دارد. بنابراین هر اندازه برای حفظ این نعمت بزرگ تلاش و کوشش شود و هر بهایی پرداخته شود، باز هم ناچیز است.
حضرت علی(ع) گاهی در خطبههای خود به اعراب آن زمان یادآوری میکردند که قبل از ظهور اسلام چه اعتقاداتی داشتند و چگونه زندگی میکردند؛ چرا که گاهی غرور وجود آنها را فرا میگرفت و فراموش میکردند که از برکت وجود اسلام به آن عزت و سربلندی نائل شده بودند.
🌱حضرت علی(ع) در یکی از خطبهها میفرماید:
«والناس فی فتن انجذم فیها حبل الدین... و جاهلها مکرم؛ خدا پیامبر اسلام را زمانی فرستاد که مردم در فتنهها گرفتار شده، رشتههای دین پاره شده و ستونهای ایمان و یقین ناپایدار بود. در اصول دین اختلاف داشته، و امور مردم پراکنده بود. راه رهایی دشوار و پناهگاهی وجود نداشت. چراغ هدایت بینور، و کور دلی همگان را فراگرفته بود. خدای رحمان معصیت میشد و شیطان یاری میشد. ایمان بدون یاور مانده و ستونهای آن ویران شده و نشانههای آن انکار شده، راههای آن ویران و جادههای آن کهنه و فراموش گردیده بود. مردم جاهلی شیطان را اطاعت میکردند و به راههای او میرفتند و در آبشخور شیطان سیراب میشدند. با دست مردم جاهلیت، نشانههای شیطان، آشکار و پرچم او برافراشته گردید. فتنهها، مردم را لگدمال کرده و با سمهای محکم خود نابودشان کرده و پا برجا ایستاده بود.»
🚩حضرت علی(ع) در جایی دیگر میفرماید:
«ثم ان الله سبحانه بعث محمداً(ص) بالحق حین دنا من الدنیا... و شرفاً لأنصاره؛ سپس خداوند سبحان حضرت محمد(ص) را هنگامی مبعوث فرمود که دنیا به مراحل پایانی رسیده، نشانههای آخرت نزدیک، و رونق آن به تاریکی گراییده و اهل خود را به پا داشته، جای آن ناهموار، آمادهی نیستی و نابودی، زمانش در شرف پایان، و نشانههای نابودی آن آشکار، موجودات در آستانه مرگ، حلقه زندگی آن شکسته و اسباب حیات در هم ریخته، پرچمهای دنیا پوسیده، و پردههایش دریده، و عمرها به کوتاهی رسیده بود. در این هنگام خداوند پیامبر(ص) را ابلاغ کنندهی رسالت، افتخار آفرین امت، چونان باران بهاری برای تشنگان حقیقت آن روزگاران، مایه سربلندی مسلمانان، و عزت و شرافت یارانش قرار داد.»
حضرت علی(ع) در خطبهای فلسفهی بعثت را رهایی مردم از پرستش دروغین بتها ذکر کرده و فرمودند:
«فبعث الله محمداً(ص) بالحق لیخرج عباده... واحتصد من احتصد بالنقمات؛ خداوند حضرت محمد(ص) را به حق برانگیخت تا بندگان خود را از پرستش دروغین بتها رهایی بخشیده به پرستش خود راهنمایی کند، و آنان را از پیروی شیطان نجات داده به اطاعت خود کشاند، با قرآنی که معنی آن را آشکار کرد و اساسش را استوار فرمود، تا بندگان عظمت و بزرگی خدا را بدانند که نمیدانستند و به پروردگار، اعتراف کنند پس از انکارهای طولانی اعتراف کردند و او را پس از آن که نسبت به خدا آشنایی نداشتند به درستی بشناسند.
📚منابع:
1- فروغ ابدیت، آیت الله جعفر سبحانی.
2- تفسیر نمونه، آیتالله ناصر مکارم شیرازی.
3- پایگاه اطلاعرسانی شیعیان
4- تمدن اسلام و عرب، ترجمه سیّد هاشم حسینی.
5- بحار الانوار، علامه محمدباقر مجلسی.
6- مجلات مهدویت، مقاله موعود، مرداد 1385، شماره 66.
7- نهجالبلاغه، سیّد رضی.
🌱 رسانه باشیم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 @balagh_ir
هدایت شده از جشنواره نوآوری های تبلیغی جنات
11.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید |ششمین رویداد ارائه جشنواره جنات به میزبانی اصفهان
🔰گفتنی است هشت فعالیت تبلیغی در این رویداد با عناوین «گرگ و میش»، «اجراهای شاد، جذاب، متنوع، به روز، نشاط آور و متعالی»، «کارگاه زیست عفیفانه فرزندان برای والدین با ارائه کتاب درسنامه»، «چاپ کتاب مبلغ کودک تبلیغ با نمک»، «پاتوق گفتگو»، «کلیپ های اسلامی»، «پرچم گردانی قهوه خانه ای» و «پک تربیتی مدرسه، منزل و مسجد (مثلث تربیت)» توسط حجج اسلام محمد ابراهیمی، محسن کاردان پور، محمود تباشیر، علیرضا خوش قامت، سلمان عبداللهی، محمود جوادی، علیرضا متین نژاد و سعید عربیان ارائه شد.
🔸لازم به ذکر است در پایان این رویداد، طرح «محرمانه های تربیتی» ارائه شده توسط حجت الاسلام محمود تباشیر، با توجه به امتیازات کسب شده از سوی داوران و کسب رای حاضران در رویداد، حائز رتبه برتر و مورد تقدیر ویژه رویداد قرار گرفت و سایر فعالیت های ارائه شده نیز مورد تقدیر قرار گرفتند.
💠 جشنواره نوآوریهای تبلیغی «جنّات»
🌐 اطّلاعات بیشتر: jannatt.ir
🆔 @jannatt_ir
#استوری_ویژه_مبعث
🌱عید بزرگ مبعث مبارک🌱
🌺 مبعث خاتمالانبیاء محمدالمصطفی "صلیاللهعلیهوآله" را خدمت شما همراهان گرامی تبریک عرض می نماییم
🆔 @balagh_ir