#تفسیر_ساندویچی🌭
صفحه۲۰
🔸ربنا و ابعث فيهم رسولا منهم يتلوا عليهم ءايتاك و يعلمهم الكتب و الحكمة و يزكيهم انك انت العزيز الحكيم (بقره129)
🔹پروردگارا! در ميان آنها پيامبرى از خودشان مبعوث كن ، تا آيات تو را بر آنها بخواند، و آنها را كتاب و حكمت بياموزد و پاكيزه كند، زيرا تو توانا و حكيمى
❇️تفاوت(كتاب) و(حكمت) ممكن است در اين جهت باشد كه كتاب اشاره به كتب آسمانى است، و اما حكمت، علوم و دانشها و اسرار و علل و نتایج احكام است كه از طرف پيامبر، تعليم مى شود.
❇️(تزكيه) در لغت هم به معنى نمو دادن، و هم به معنى پاكسازى آمده است.
و به اين ترتيب تكامل وجود انسان در جنبه هاى علمى و عملى به عنوان هدف نهائى بعثت پيامبر، معرفى شده است.
💯اين نكته مخصوصا قابل توجه است كه علوم بشر محدود است ، و آميخته با هزاران نقطه ابهام و خطاهاى فراوان ، و از اين گذشته نسبت به آنچه را هم مى داند گاهى نمى تواند دقيقا اميدوار باشد چرا كه خطاهاى خود و ديگران را ديده است .
✅اينجا است كه بايد پيامبران ، با علوم راستين و خالى از هر گونه خطا كه از مبدا وحى گرفتهاند به ميان مردم بيايند، خطاهايشان را بر طرف سازند، آنجا را كه نمى دانند به آنها بياموزند و آن را كه مى دانند به آنها اطمينان خاطر دهند.
⚜موضوع ديگرى كه در اين رابطه لازم به يادآورى است اين است كه نيمى از شخصيت ما را(عقل و خرد) تشكيل مى دهد و نيمى را(غرائز و اميال) به همين دليل ما به همان اندازه كه نياز به تعليم داريم، نياز به تربيت هم داريم، هم خرد ما بايد تكامل يابد و هم غرائز درونى ما به سوى هدف صحيحى رهبرى شوند.
💟لذا پيامبران هم معلمند، هم مربى، هم آموزش دهنده اند و هم پرورش دهنده .
🔘جالب اينكه در چهار مورد از قرآن مجيد كه مسئله تعليم و تربيت به عنوان هدف انبياء با هم ذكر شده است در سه مورد تربيت بر تعليم مقدم شمرده شده(سوره بقره آيه 151 آل عمران۱۶۴ جمعه۲)و تنها در يك مورد تعليم بر تربيت مقدم شده بنابراين آنجا كه تعليم بر تربيت مقدم شده اشاره به وضع طبيعى آن است، و در موارد بيشترى كه تربيت مقدم ذكر شده گويا اشاره به مسئله هدف بودن آن است
🌷چرا كه هدف اصلى تربيت است و بقيه همه مقدمه آن است.
کانال ایتا
🆔 https://eitaa.com/banatolhasaan
کانال واتس اپ
🆔 https://chat.whatsapp.com/EUAXjhsViHGLUsY969WM8e
🍃پیام های صفحه ۲۰ قرآن کریم🍃
کانال ایتا
🆔 https://eitaa.com/banatolhasaan
کانال واتس اپ
🆔 https://chat.whatsapp.com/EUAXjhsViHGLUsY969WM8e
#همیشه_پای_یک_زن_در_میان_است
🍃🌺🍃زنی که هر بار جوان می شد و مامور مهر امامت بود!
💢در تاريخ اسلام، زنان الگو و شايستة زيادى داريم. هزاران بانوى عالم و عابدى كه هر كدام، دنيايى از خدامحورى، پرهيزگارى، ايثار، عفاف، دانش، تربيت و… بودند و در جهت تسخير قله هاى انسانيت، دوش به دوش مردان نيكنام تاريخ حركت مى كردند.
💦🌺💦يكى از اين بانوان سرآمد و خودساخته، بانوى راوى و دانشمندى به نام «حَبّابه والبيه» بود. در اين نوشتار، با گوشه هايى از زندگى پربار آن يگانة روزگار و معجزة عينى امامان معصوم :آشنا مى شويم.
🔸حَبّابه كيست؟🔹
🔶نام اين بانوى گرامى «حَبّابه»، كنيه اش «امّ النّدى»بود. نام پدرش «جعفر»است.
💯«صاحبةالحصاة»*يكى از القاب و نام هايى است كه اين بانوى پاكدامن به آن شناخته مى شود.
⭕️علت نام گذارى آنها به اين لقب، نقل معجزات شگفت انگيزى شبيه سنگريزة حَبّابه والبيه از پيامبر و امام على عليهم السلام مى باشد.
♻️⚜♻️از زمان تولد اين بانوى بزرگوار اطلاع دقيقى در دست نيست ولى اين را مى دانيم كه وى 235 سال عمر كرده و تا 9 ماهِ نخست امامت امام رضاعليه السلام زنده بوده؛ مى توان از مقايسة سال شهادت امام كاظم عليه السلام و آغاز امامت امام رضا عليه السلام (183 ق.)، حدّس زد كه وى در حدود 52 سال قبل از هجرت و در حدود 40 سال قبل از بعثت به دنيا آمده باشد. با اين حساب، او در زمان پيامبراكرم (ص) بانوى كاملى بوده كه اوضاع و احوال عصر پيامبر(ص) و چگونگى ظهور اسلام و گسترش آن را درك كرده است.
✅با اين وجود، در منابع روايى و تاريخى از او در اين سال ها خبرى نيست و براى نخستين بار، در زمان امام على عليه السلام با نقل روايت «حصاة» وارد متون روايى و تاريخى شده است و بعد از آن نيز حضور خود را با ملاقات هاى امامان و نقل روايت از آنها، حفظ كرده است.
❇️بنابراين، از افتخارات اين بانوى عاليقدر اين است كه محضر مبارك امام معصوم را درك نموده و از آنان حديث نقل نموده است.
🔻*مأموريت خطير*🔻
📣حَبّابه از طرف امام على عليه السلام مأموريت ارزشمندى پيدا كرد. آن حضرت، قطعه سنگى به دست او سپرد كه نقش انگشترى مباركش بر آن نقش بسته بود. مأموريت او اين بود كه اين سنگ را نگه دارى كند و خدمت يكايك امامان معصوم عليهم السلام شرفياب شود و از آنها بخواهد تا آن سنگ را با نقش انگشتر خويش مزين نمايند.
🔔اين، در واقع يكى از دلايل اثبات «امامت» ائمة هدى عليهم السلام و سند اثبات ولايت آنها بود كه حَبّابه مأمور آن شد. شايد براى همين مأموريت خطير بود كه وى بارها دچار ضعف، بيمارى و پيرى مى شد؛ ولى با دعاى ائمّه معصوم عليهم السلام شفا مى يافت و به سنّ جوانى برمى گشت.
📿*در دورة امامت حضرت حسين عليه السلام*
حَبّابه در زمان امام حسين عليه السلام بيمار شد و با دميدن روح قدّسية آن حضرت، شفا يافت. روايات زير، انعكاس همين نكته است:
اسحاق بن عمار روايت مى كند كه صالح بن ميثم گفت:
👈من و عبايه اسدى نزد حَبّابه والبيه رفتيم. وى نقل كرد كه: خدمت امام حسين عليه السلام رسيدم و سلام كردم، جواب سلام مرا داد و مرا در نزد خود طلبيد و فرمود:
👈حَبّابه! چرا دير به نزد ما مى آيى؟
👤عرض كردم: يابن رسول اللّه! علت تأخير در شرفيابى، به خاطر بيمارى است كه بر من عارض شده است.
🌺حضرت فرمود: آن بيمارى چيست؟
🥀من به مرض برص مبتلا شده بودم و آن را پوشيده مى داشتم؛ لذا پوشش را برداشتم و به حضرت نشان دادم. امام عليه السلام به وسيلة پارچه اى دست مباركش را روى آن موضع نهاد و دعايى قرائت نمود. هنوز دعايش به پايان نرسيده بود كه دستش را برداشت. مشاهده كردم، بيمارى ام برطرف شده و اثرى از آن باقى نمانده است…
نظیر این اتفاق بارها در زمان دیگر امامان تکرار شده است.
ادامه در پست بعدی....
کانال ایتا
🆔 https://eitaa.com/banatolhasaan
کانال واتس اپ
🆔 https://chat.whatsapp.com/EUAXjhsViHGLUsY969WM8e
❤️دليل امامت❤️
🌻شايسته است كه مشروح مأموريت سنگين او را از زبان خودش بازخوانى كنيم.
🌝شيخ كلينى از زبان حَبّابه مى نويسد: يك روز در جمع ارتشيان، اميرالمؤمنان عليه السلام را ملاقات كردم، در حالى كه آن حضرت تازيانه دوسرى را به دست داشت و به فروشندگان ماهى جِرّى (بدون فَلس) و مارماهى و سگ ماهى، نهيب مى زد و مى فرمود:
🐠🐡🐬«يا بَياعِى مُسُوخُ بَنى اسرائيلَ وَ جُنْدِ بَنِى مَرْوان؛ اى فروشندگان مسخ شدگان بنى اسرائيل و لشكر بنى مروان!»
🐟و با بيان اين جمله، آنان را از فروختن ماهى هاى حرام و غير مجاز باز مى داشت. در اين حال، شخصى به نام «فُرات بن اَحنف» از جاى خود برخاست و پرسيد:
☠اى اميرمؤمنان! لشكر بنى مروان چه كسانى هستند؟!
🖤حضرت پاسخ داد: جمعيتى كه ريش ها و موهاى صورت خود را مى تراشيدند و سبيل هاى خود را رها مى كردند و آنها را مى تابيدند. و خداوند هم آنان را مسخ كرد و به صورت سوسمار در آورد!🦎
🌳آنگاه حَبّابه مى گويد: من تا آن روز سخنگو و ناطقى را مثل على ابى طالب عليه السلام خوش سخن نديده بودم. بدين جهت، وقتى آن حضرت از آنجا عبور كرد، من هم به دنبالش رفتم. همين كه در محوطة جلو مسجد نشست، به حضورش رسيدم و عرض كردم: خداوند، شما را مشمول لطف و رحمت خويش قرار دهد، براى من توضيح دهيد كه دليل «امامت» شما چيست؟
💎آن حضرت با دست به ريگى كه روى زمين افتاده بود، اشاره کرد و فرمود: آن را نزد من بياور.
من آن ريگ را برداشته و به آن حضرت دادم. ريگ را در كف دستش گذاشت و با دست خود آن را نرم كرد و سپس نگين انگشترى خود را كه نامش در آن نقش بسته بود، روى شنهاى نرم شده گذاشت و آن را مهر كرد و افزود:
📝اى حَبّابه! امام برحق كسى است كه بتواند چنين كند. هركس چنين كرد، او امام و اطاعتش واجب مى باشد؛ زيرا چيزى بر او پنهان و پوشيده نيست.
🖍حَبّابه مى افزايد: آن سنگريزه را با خود نگهداشتم تا وقتى كه اميرمؤمنان عليه السلام به شهادت رسيد. خودم را نزد امام حسن مجتبى عليه السلام رساندم. آن حضرت بر مسند پدر گرامى اش نشسته بود و به سؤال هاى مردم پاسخ مى داد. عرض كردم:
🔎اَرِني دِلالَةَ الإمامَةَ؛ علامت امامت خويش را به من نشان دهيد.
💝فرمود: حَبّابه والبيه! آنچه را كه با خود دارى، بياور.
💞💖💞سنگريزه را به آن حضرت دادم و مثل پدر بزرگوارش بر آن مهر زد. بعد از شهادت آن حضرت، نزد برادرش امام حسين عليه السلام رفتم. آن حضرت در مسجد رسول خدا(ص) بود. وقتى نظرش به من افتاد، مرا به نزدش طلبيد و فرمود: آيا دليل امامت را مى خواهى؟ عرض كردم: آرى، آقاى من! فرمود: آنچه همراه دارى، بياور.
🌈سنگريزه را به آن حضرت دادم. او نيز مانند پدر و برادر ارجمندش بر آن مهر نهاد. بعد از شهادت او، منتظر شدم تا فرزندش حضرت على بن الحسين عليه السلام از سفر شام برگردد و به نزدش بروم و دليل امامت را از وى نيز بخواهم. در آن وقت 113 سال از عمرم مى گذشت. رعشه، اندامم را فراگرفته بود. به نزد آن حضرت كه رسيدم؛ مشغول عبادت بود. مدام به ركوع و سجود مى رفت. از دريافت نشانة امامت، مأيوس شدم. تصميم گرفتم كه محضرش را ترك كنم؛ اما او با انگشت سبابه اش به من اشاره كرد، و جوانى ام بازگشت. خود را دخترى جوانى با گيسوان مشكين يافتم.
آنگاه امام سجّاد عليه السلام فرمود: اى حَبّابه! آنچه همراه دارى، بياور.
سنگريزه را تقديمش نمودم. او نيز چون امامان پيشين، مهر مباركش را بر آن نهاد. بعد از شهادت امام سجادعليه السلام ، نزد امام باقرعليه السلام رفتم و آن سنگريزه را به آن حضرت دادم. او نيز بر آن مهر زد. همين طور، آن سنگريزه را نزد امام صادق، امام كاظم و امام رضا: بردم و آن بزرگواران نيز چون پدران خويش با خاتم مبارك، بر آن مهر نهادند.
💦🌈💦فرجام نيكو
🌊همانطور كه قبلاً اشاره شد، اين بانوى عاليقدر و امام شناس، سرانجام وظيفة خطير خويش را به شايستگى به پايان رساند و در زمان امامت امام رضاعليه السلام به نزد آن حضرت مشرّف شد و مأموريتى كه امام علىعليه السلام به عهده اش نهاده بود را به محضر آن حضرت عرضه داشت. امام رضاعليه السلام بر آن سنگريزه مهر نهاد و آنگاه خطاب به او فرمود:
«اينك، مهياى سفر آخرت باش كه بهزودى از دنيا خواهى رفت.»
💫💫💫اين بانوى سعادتمند پس از 9 ماه، در سنّ 235 سالگى از دنيا رفت و امام رضاعليه السلام بر جنازه اش نماز گزارد و پيراهن مباركش را بر بدن پاك آن بانوى گرامى، كفن نمود و او را به دست خويش به خاك سپرد
کانال ایتا
🆔 https://eitaa.com/banatolhasaan
کانال واتس اپ
🆔 https://chat.whatsapp.com/EUAXjhsViHGLUsY969WM8e
#تفسیر_ساندویچی🌭
صفحه ۲۱
🔸صِبْغَهَ اللّهِ وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللّهِ صِبْغَهً وَ نَحْنُ لَهُ عابِدُونَ(۱۳۸-بقره)
🔹رنگ خدا را (كه اسلام است، انتخاب كنيد)و چه كسى رنگش نيكوتر از رنگ خداست؟ و ما فقط پرستش كنندگان اوييم.
انسان در زندگی خویش باید رنگی را بپذیرد،امّا در میان همه رنگ ها،رنگ خدایی بهتر است🌈
🏴ناگفته پیداست که تا رنگ نژاد وقبیله وهوسها را کنار نگذاریم،رنگ وحدت و برادری و تسلیم امر خدا بودن را نخواهیم گرفت.
🎨همه ی رنگ ها به مرور زمان کم رنگ وبی رنگ می شود.امّا رنگ خدایی همیشگی و پایدار است.«کُلُّ شَیْءٍ هالِکٌ إِلاّ وَجْهَهُ» و چه رنگی بهتر از رنگ خدا که او را عبادت و بندگی می کنیم.
✡بگذریم که یهود،کودکان خود را با آبی مخصوص شستشو داده و بدینوسیله به او رنگ مذهبی می دهند.
⚜در حدیث آمده است:
شخصی در دیوار خانه ی خود سوراخی ایجاد می کرد،امام صادق(ع) پرسید:چرا اینکار را انجام می دهی؟! جواب داد: تا دود اجاق منزل بیرون رود.امام فرمود: می توانی این منظور را داشته باشی که روزنه ی ورود روشنایی قرار دهی تا اوقات نماز را بشناسی.
🔰یعنی اگر بناست در دیوار روزنه ای ایجاد شود،چرا تنها برای بیرون کردن دود باشد؟چرا برای ورود نور نباشد؟بله می توان به هر کاری،رنگ خدایی داد.
✅راه خدا،یکی است؛
اگر رنگ خدایی نباشد،رنگ های دیگر،انسان را گیج و متحیّر می کند و همرنگ شدن با جماعتی که اکثر آنها دچار انحرافند، خود مایه ی رسوایی و خواری در قیامت است.⚠️
کانال ایتا
🆔 https://eitaa.com/banatolhasaan
کانال واتس اپ
🆔 https://chat.whatsapp.com/EUAXjhsViHGLUsY969WM8e