💠 اثبات شهادت پیامبر اکرم از منابع فریقین
✍ امروز زمین از نعمت حضور پیامبر رحمت و مهربانی محروم گشت و به میزبانی آسمانیان از وی غبطه خورد. پیامبری که با عبادتش به عبودیت و بندگی آبرو بخشید. رسولی که بر هدایت مردمان حریص بود. زبان متکلمان از توصیفش لال، قلم نگارندگان از ترسیم مقامش شکسته و عقل اندیشهوران از کُنه معرفتش لنگ گشت. چگونه میتوان درباره او سخن گفت وقتی خدای عظیم که همه چیز در مقابلش حقیر و کوچک است در توصیفش بگوید: تو به خُلقی عظیم آراستهای.
👈 پیامبر آمده بود تا مردم را از ظلمت خارج کرده و تحت لواء نور الهی درآورد ولی صد افسوس که پیروان شیطان کمر همت در مبارزه با او بسته و با امواج سهمگین ظلم و ستم به پیشواز او رفته و چنان کردند که حضرت فرمود: هیچ پیامبری به اندازه ی من اذیت نشد. ابعاد ظلم به اسطوره بندگی عالم و بزرگترین مظلوم روزگار بسیار است؛ که قلم را یارای ترسیم آن نیست. در این نوشته تنها به گوشهی ناچیزی از آن اقیانوس بیکران اشاره میکنم. به امید اینکه پروردگار عالم مرا نیز در زمرهی سوگواران مظلومترین پیامبر خود بپذیرد.
💢 مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
🌐 https://www.farsnews.ir/news/14000712000664/
📎 #شورای_تخصصی_فضای_مجازی
📎 #خبرگزاری
📎 #خبرگزاری_فارس
📎 #پیامبر_اکرم
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠 اربعین فرصتی برای تاریخ بشریت
✍ تمدن یعنی برقراری نظم اجتماعی و جامعه پذیری برای همکاری و تعاون میان انسانها که زمینه رابرای مقبولیت یک فرهنگ فراهم میسازد. با پیشرفت تکنولوژی و نزدیک شدن جوامع به یکدیگر، تاثیرگذاری فرهنگی_تمدنیِ فیمابین به نقطه اوج خود رسیدهاست، لذا طبعتاً آن فرهنگی غالب میآید که دارای ابعاد وسیعتر وتاثیر گذاری بالاتری است.
👈 با نگاهی به آموزههای متفکران غربی در مییابیم، تمدن غرب و لیبرالیسم برپایه منفعت طلبی شخصی استوار است، کما اینکه "رستو پدر معنوی فوکویاما" در نگرشش به جامعه اصالت را به فرد میدهد و از اینرو "فایده گرایی شخصی" را در محوریت روابط اجتماعی قرار میدهد. اما آنچه در طریقةالحسین رخ میدهد، بنیان تفکر و جامعهی غرب را به چالش میکشد.
💢 مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
🌐 https://www.mehrnews.com/news/5265542/
📎 #شورای_تخصصی_فضای_مجازی
📎 #خبرگزاری
📎 #خبرگزاری_مهر
📎 #اربعین
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠 قرآن شناسی با مثال و تعبیری زیبا از نگاه علامه حسن زاده آملی
✍ انسان که عصاره هستی و به لحاظ هدف الهی خود، به سوی محبوب و معشوق در حرکت است، به مانند قطرهای می ماند که تنها وصول به دریای هستی را میجوید و موجی است که آسودگی خود را در لقای الهی دیده و تنها به یاد او آرام میگیرد. قرآن، همان وسیله وصول به دریای هستی و آرام بخشی است که کاملترین کلام و بالغترین حجت خداوند می باشد. قرآن، گلستانی معطر می باشد که عطر آیاتش، نسیم فرحبخش حیات طیب را به مشام جان میکشاند و بوستانی است که اجزائش، سعادت را به سوی قلبها میگشاید.
👈 مقام معظم رهبری، در پیام تسلیت «علامه حسن زاده آملی»، به نکته مهمی اشاره کردند و گفتند: «نوشتهها و منشأت این بزرگوار، منبع پر فیضی برای دوستداران معارف و لطائف بوده و خواهد بود، انشاءالله.» بر این اساس، بر آن شدیم که تعبیرات و نوشتههای زیبای قرآن شناسی را از کتب علامه حسن زاده آملی ورق بزنیم و از این منشأ پرفیض استفاده کنیم.
💢 مشاهده ادامه مطلب در لینک زیر:
👇👇👇
🌐 https://www.pana.ir/news/1220218
📎 #شورای_تخصصی_فضای_مجازی
📎 #خبرگزاری
📎 #خبرگزاری_پانا
📎 #حسنزاده_آملی
📎 #علما
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
◾ ویژه شهادت پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله
🌹 حدیث نبوی در وفای به عهد
🎤 حاج محمد طاهری
📎 #تولیدات_چندرسانهای
📎 #پیامبر_اکرم
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ فضایل امام حسن مجتبی(علیهالسلام) از زبان علمای اهل سنت
🔰 امام حسن مجتبی(علیهالسلام) دومین پیشوای شیعیان، اولین ثمره و گوهر پاک زندگی مشترک تنها زوج معصوم عالم یعنی امیرالمومنین(علیهالسلام) و فاطمه زهرا(سلاماللهعلیها) در نیمه ماه مبارک رمضان به دنیا آمد. ایشان از همان زمان کودکی به قدری مورد توجه رسول خدا(صلیاللهعلیهواله) قرار گرفته بودند که اصحاب نیز از این همه توجه متعجب بودند.
✅ علمای اهل سنت نیز روایات زیادی در فضیلت امام حسن مجتبی(علیهالسلام) نقل کردهاند که در ذیل به چند مورد آنها اشاره میکنیم:
1️⃣ براء بن عازب گوید: حسن بن علی(علیهالسلام) را سوار بر گردن پیامبر دیدم در حالیکه حضرت میفرمودند: «بار خدایا همانا من او را دوست دارم پس تو نیز او را دوست بدار.»
2️⃣ «بخارى» در صحیح خود از «ابو هريره» نقل مىكند: یک روز پیامبر(صلیاللهعلیهواله) فرمود: حسن(علیهالسلام) را به نزد من بیاورید. بعد از آمدن او رسول خدا(صلیاللهعلیهواله) او را به سينه چسبانيد و بوسید و فرمود: «پروردگارا، من حسن را دوست دارم، تو هم او را دوست بدار و هر كسى كه او را دوست مىدارد، دوست بدار.»
3️⃣ عايشه نیز روايت مىكند كه رسول خدا(صلیاللهعلیهواله) حسن (علیهالسلام) را مىگرفت و به سينه مىچسبانيد و مىفرمود: «پروردگارا، اين فرزند من است؛ من او را دوست مىدارم، تو هم او و دوستانش را دوست بدار.»
4️⃣ بسیاری از علمای اهل سنت این روایت را در کتب خود آوردهاند که رسول خدا(صلىاللهعليهوآله) فرموده است: «حسن و حسين(علیهماالسلام) سرور جوانان بهشت هستند.»
_________________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/68251
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #شهادت_پیامبر_اکرم
📎 #شهادت_امام_حسن_مجتبی
📎 #امام_حسن_علیه_السلام
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ سوال
⁉️ چرا اول شخصیت جهان خلقت و افضل انبیا و اشرف مخلوفات، پیامبر عظیم الشأن اسلام(صلىالله عليهوآله) تشییع جنازه نشد و در خانه خودش به خاک سپرده شد؟
🔰 در پاسخ باید گفت: اگر به اتفاقات زمان رحلت، نگاه کنیم، خواهیم دید كه چشم طمع و جاهطلبی و حس ریاست و خلیفه شدن، چنان چشم مسلمین را کور کرده بود که دیگر به فکر احترام جنازه پیامبرشان نبودند. تاریخ گواه است بزرگان مدینه به محض رحلت حضرت، بعد از نماز صبح به جای اینکه همه جمع شوند و با احترام و با شکوه و جلال، جسد بزرگترین انسان تاریخ بشریت را تشییع کنند، در سقیفه بنی ساعده جمع شدند.
🔶 جریان سقیفه اینچنین گزارش شده است:
👈 «ابن ابى الحديد معتزلی» از بزرگان اهل سنت میگوید: «براء بن عازب» مىگويد: «چون رسول خدا(صلىالله عليهوآله) رحلت كرد، من ترسيدم كه مبادا قريش براى خارج كردن امر خلافت از بنىهاشم، اجتماع كنند، لذا مرتب نزد بنىهاشم كه در حجره پيامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) برای دفن بدن مبارکش جمع شده بودند رفت و آمد مىكردم، و از وجوه و بزرگان قريش نیز جويا مىشدم، و اگر يكى از آنها را نمىيافتم، سوال مىکردم و پيوسته در اين احوالپرسى بودم كه ناگهان ابوبكر و عمر را نيافتم. شخصى گفت: آنها در سقيفهی بنىساعده هستند و شخص ديگرى گفت: مردم با ابوبكر بيعت كردند.
🔶 پس از مدت کوتاهی با ابوبکر مواجه شدم، عمر و ابو عبيده و جماعتى از اصحاب نیز با او بودند. و همه آنان دامن لباسهاى صنعانى را بر كمر بسته بودند، و هر كس كه عبور مىكرد را محكم مىزدند و به طرف جلو مىآوردند و دست او را بر دست ابوبکر مىكشيدند براى بيعت، چه میخواست، و چه نمیخواست.
✳️ من از ديدن اين منظره، بىتاب شدم، و از آنجا به سرعت به سوی بنىهاشم آمدم، ديدم كه درِ خانهی رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) كه در آن بنیهاشم مشغول تجهيز آن حضرت بودند بسته است. من در را محكم زدم و گفتم: مردم با «ابوبكر بن ابى قحافه» بيعت كردند.
🔺 سپس «عباس بن عبد المطلب» عموی پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) گفت: «فَعَلُوهَا وَ رَبِّ الْكَعْبَةِ ...: سوگند به پروردگار كعبه كه كردند درباره خلافت، آنچه را مىخواستند؛ ای بنیهاشم برای همیشه خاكنشين شديد.»
💠 حال با این توصیفات، جواب سول بالا به وضوح معلوم میگردد، ریاستطلبی و قدرتطلبی برخی از اصحاب پیامبر پاسخ سوال بالاست؛ آنها حتی یک روز، صبر نکردند تا جسد پیامبرشان با احترام و شکوه و جلال، کفن شود و تشییع کنند و به خاک بسپارند، سپس به فکر جانشینی او باشند.
_________________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/56098
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #شهادت_پیامبر_اکرم
📎 #پیامبر_اکرم
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⬛️ بررسی علت شهادت رسول خدا (صلی الله علیه و آله)
🏴 علمای اهل سنت علت شهادت حضرت را مسمومیت به وسیلهی غذا به دست یک #زن_یهودی بیان کردهاند. همچنین عدهای از علمای شیعه نیز به این مطلب اشاره کردهاند.
👈 اما نکتهای که در کتب اهل سنت به صورت سربسته بیان شده و پیرامون آن بحثی نشده، مسمومیت حضرت به دست بعضی از اطرافیان ایشان است.
ابتدا باید گفت کسالت عارض شده بر حضرت به وسیلهی غذای مسموم زن یهودی، سبب شد تا ایشان گرفتار #بستر_بیماری شوند. اما در مدت سپری شدن این کسالت #اتفاقات_عجیب، از جانب بعضی از اصحاب و نزدیکان به وقوع پیوست.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، بنگرید به مقالهی:
https://www.adyannet.com/fa/news/35431
📎 #فرق_ادیان_مذاهب
📎 #وهابیت
📎 #پیامبر_اکرم
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⬛️ شهادت پیامبر (صلی الله علیه و آله) از منظر علمای شیعه و اهل سنت
🏴 بدیهی است که مقام رسول اکرم (ص) نزد پروردگارعالم، بالاتر از همهی انبیا و اولیا و شهدا قرار دارد. #قرآن_کریم در اینباره میفرماید: «وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ وَحَسُنَ أُولَئِكَ رَفِيقًا.[نساء/69] و کسانی که از خدا و پیامبر اطاعت کنند، در زمره کسانی از پیامبران و صدّیقان و شهیدان و شایستگان خواهند بود که خدا به آنان نعمت [ایمان، اخلاق و عمل صالح] داده؛ و اینان نیکو رفیقانی هستند.»
👈 اما آنچه در روایات شیعه و اهل سنت مشهور است، خدای رحمان علاوه بر آنکه بهترین نوع #حیات را نصیب بندگان خاص خود قرار میدهد، زیباترین نوع #هجرت از دنیا که همان شهادت است را برای خوبان خود میپسندد. بر اساس مستندات تاریخی و روایی، پیامبر اکرم (ص) و ائمهی اطهار (علیهمالسلام) با شهادت، جان خود را به پروردگار عالم تقدیم کردهاند.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، بنگرید به مقالهی:
https://www.adyannet.com/fa/news/35384
📎 #فرق_ادیان_مذاهب
📎 #وهابیت
📎 #پیامبر_اکرم
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
13.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید
💢 وقتی همه درهابخاطر کرونا بسته بود...
🎤 صابر خراسانی
📎 #تولیدات_چندرسانهای
📎 #امام_رضا_علیه_السلام
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ سوال
⁉️ چرا امام رضا(علیهالسلام) ولیعهدی مامون را پذیرفت؟ مگر در دین اسلام توصیه نشده است که کمک به ظالم حرام است؟ پس چرا ایشان مقام ولایتعهدی مأمون را که شخصی ستمگر بود قبول کرد؟
🔰 در زمان امام رضا(علیهالسلام) شکل گیری پایگاههای عظیم شیعه و قدرت یافتن آن ها به گونهای بود که میتوانستند حکومت را در دست گیرند. این وضعیت، حاکمان عباسی را به هراس انداخت و به چارهجویی وا داشت. واگذاری منصب ولایتعهدی به حضرت از چارههایی بود که برای گریز از خطر شیعه یافتند. در واقع مامون امام را مجبور به پذیرفتن کرد و امام چارهای جز پذیرفتن ولایت عهدی نداشت.
✅ میتوان موارد ذیل را به عنوان اهداف مأمون از انتخاب امام به ولایتعهدی برشمرد:
1️⃣ کنترل و زیر نظرداشتن خود امام.
2️⃣ ساکت کردن گروه های متعدد شیعی مخالف حکومت عباسی.
3️⃣ امام، چهره ی دینی و مقدسی داشت و مأمون قصد داشت با تحمیل این پست به امام رضا علیه السلام، وجهه ایشان را در بین عموم مردم از بین برده و چهره ایشان را تخریب کند.
4️⃣ مامون درصدد جبران جنایت پدرش بود که امام کاظم(علیهالسلام) را به شهادت رسانده بود.
5️⃣ مأمون میخواست به حکومت خود و تمام جنایاتی که در آن صورت میگیرد، با حضور امام در حکومت مشروعیت دهد.
🔶 هدف مأمون کنترل امام رضا(علیهالسلام) و شعیان بود، اما حضرت با تربیت شاگردان متعدد و ارسال نمایندگان خود به اطراف و مدیریت غیرمستقیم پیروانشان، وظایف امامت خود را به نحو احسن انجام داد.
و همان ابتدا به گونه ای رفتار کردندکه حضورشان مانعی بر سر راه انقلابیون نباشد و در واقع اختیار قیام به خود آنها واگذار شده بود.
✳️ نقشه خلیفه عباسی در تخریب وجهه معنوی و قداست امام نیز با شکست رو به رو شد زیرا حضرت در زمان ولایتعهدی، باز هم روی حصیر می نشست و غذای ساده میخوردند تا به مردم بفهماند که چه در کاخ باشند و چه در کوخ، ساده زیستی، زهد و تقوای ایشان همچنان باقی است و تغییری نخواهدکرد.
💠 در آخر نیز نقشه مأمون در مشروعیت بخشیدن به حکومتش و شریک جرم کردن امام نیز با شکست مواجه شد، زیرا هر چند امام، چارهای جز پذیرفتن ولایتعهدی نداشت، اما شرطی برای آن نهاد که مأمون را در رسیدن به اهداف خویش ناکام ساخت. شرط امام این بود که: در امر و نهی حکومت دخالت نکند، فتوا ندهد، قضاوت نکند، در عزل و نصب شرکت نداشته باشد و امور و سنن دینی را جابه جا نکند.
__________________________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/157932
📎 #اعتقادات
📎 #راهنما_شناسی
📎 #شهادت_امام_رضا
📎 #امام_رضا
📎 #امام_رضا_علیه_السلام
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠 امام رضا علیه السلام:
🍃 هرگاه برای شما پیشامد سختی روی داد، به وسیله ما اهل بیت از خدا یاری بجویید.
📚 مستدرک، ج 5، ص 228
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #اعتقادات
📎 #اخلاق
📎 #حدیث
📎 #امام_رضا_علیه_السلام
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org