⭕️ سوال
⁉️ چرا زن بدون اجازه شوهر نمیتونه تو مراسم عزای والدین شرکت کند؟
🔰 پاسخ
💠 درباره علت و فلسفه اجازه گرفتن زن از شوهر به چند نکته اشاره می کنیم:
1️⃣ با توجه به این که هر مجموعه انسانی به یک مدیر و رهبر نیاز دارد تا آن مجموعه را اداره کند، اسلام برای خانواده که یک مجموعه کوچک است، نیز مرد را مسئول خانه قرار داده است و اکثر مسئولیت های اداره خانه را به دوش او گذاشته است و این یک امتیاز نیست، بلکه یک بار مسئولیت سنگین برای اداره خانه و خانواده است. به همین جهت یکی از قوانین خانه این است که زن با هماهنگی همسرش از خانه خارج شود تا به نظم و اداره خانه لطمه ای وارد نشود.
2️⃣ یکی دیگر از حقوق مرد؛ حق جنسی است که بر عهده زن می باشد که در این نیاز متقابل، زن باید درخواست همسرش را تامین کند و به این جهت که گاهی عدم اجازه زن برای خروج از منزل به این نیاز لطمه وارد می کند، لذا اجازه برای ترک منزل لازم و ضروری است.
3️⃣ باید به این نکته توجه داشت که این گونه قوانین در حد یک اصل قانونی است برای زمانی که اختلافی پیش آمد و برای حل اختلاف، مبنا و قانون باشد؛ اما ما در عرف جامعه نداریم که زن برای هر خروج از منزلی بخواهد اجازه ای از همسرش بگیرد، بلکه بصورت توافقی خیلی از این مسائل بین زوجین حل شده و کسی به این نکات توجه ای ندارد و در خانه اصول اخلاقی باید حاکم باشد و نه اصول فقهی.
✅ نتیجه
با توجه به این علت ها و دیگر عللی که وجود دارد، رضایت شوهر برای خروج شما از منزل لازم است هرچند خروج شما با حقّ شوهر هم منافات نداشته باشد، اما در صورتی که شما یقین کنید او با بیرون رفتن شما مشکلی ندارد و قبلا این موضوع را با گفتگو حل کرده باشید و به عبارت دیگر شوهر اجازه کلی به شما داده باشد؛ در این صورت دیگر نیازی به اجازه گرفتن برای هر کاری نیست مگر برخی کارهایی که خود می دانید باید حتما به او بگویید و اگر نگویید قطعا او راضی نیست.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
http://btid.org/node/208474
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #اجازه_زن_از_شوهر
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ سوال
❓ قرآن در مورد خلقت روح چه میگوید؟
💠 چنان که از آیات قرآن برمی آید، آفرینش انسان در دو مرحله صورت می پذیرد:
1️⃣ آفرینش و درست کردن جسم مادی او، که ازآن به تسویه تعبیر می شود.
2️⃣ دمیدن روح.
🔸 قرآن پس از بیان مساله خلقت انسان از گِل و سپس آفرینش نسل او از یک آب بی مقدار، می فرماید:
«ثُمَّ سَوَّاهُ وَ نَفَخَ فِیهِ مِنْ رُوحِهِ؛[سوره سجده، آیه۹] سپس آن (نطفه بیجان) را نیکو بیاراست و از روح خود در آن دمید.»
🔹 مطابق این آیه هر انسانی پس از آن که مراحل تکامل جسمانی خود را در رحم مادر، طی کرد، از سوی خدا در او روح دمیده می شود.
🔸 از دیگر آیات بیان کننده روح در انسان، سوره مومنون می باشد، خداوند در این سوره پس از ذکر مراحل جسمانی خلقت انسان می فرماید: «ثُمَّ أنْشَأنَاهُ خَلْقًا آخَرَ؛[سوره مومنون، آیه۱۴] پس از آن خلقتی دیگرش اِنشا نمودیم.»
🔹 این آیه اشاره به مرحله دمیدن روح انسانی است، به همین دلیل عبارت آیه در این قسمت، با عبارات قبلی که بیانگر خلق جسمانی است، متفاوت شده و پس از سخن در بارۀ خلق، سخن از انشاء به میان آمده است.
🔸 از این آیات به خوبی روشن می شود، خداوند انسان را در دو مرحله جدا خلق کرده است و انسان علاوه بر جسم دارای روح نیز می باشد.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/208766
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #روح
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
📌 فطری بودن گرایش به اسلام
🔹 اسلام دینی پرمایه و جاویدان است که تمام آموزههای آن مطابق با فطرت خدادادی انسانهاست.
🔸 این هماهنگی دین با فطرت باعث می شود چه بسا انسان هایی با کنار زدن غبارهای غفلت و جهالت، با پی بردن به زیباییهای آن، به اسلام ایمان آورند. بر همین اساس است که امام رضا علیه السلام فرمودند: «اگر مردم زیباییهای کلام ما را میدانستند، به یقین از ما تبعیت میکردند.»
🔹 بنابراین عمده دلایل دوری بسیاری مردم جهان از اسلام ناب، در موارد زیر خلاصه می شود:
1️⃣ دین، به خوبی برای مردم تبیین نشده است.
2️⃣ تبلیغات ضد دینی در جامعه علیه دین و دینداران، به شدت رو به افزایش است.
3️⃣ جامعه تحت تأثیر سمپاشیها و تبلیغات دشمن قرار گرفته است.
4️⃣ مقدم داشتن هوا و هوسها بر آموزههای انسانی و دینی.
💠 بر این اساس، گرایش و پیوستن افراد به دین اسلام، عنایتی از طرف خداست که در اختیارشان قرار داده شده تا بتوانند برخلاف خواستههای نفسانی، توفیق گرویدن به دین مبین اسلام را بیابند. این، در بستر فطرتی به وجود آمده که خدا در وجودشان قرار داده است.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/208884
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #فطری_بودن_دین_اسلام
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
⭕️ صدای اعتراض را دریابید!
👈 در فقه سیاسی شیعه، اعتراض شهروندان جامعه اسلامی در قبال عملکرد کارگزاران، یکی از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است. به همین جهت در مجلس خبرگان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، با تایید فقها، آزادی اعتراض، از جمله آزادی اجتماعات مردمی، بخشی از حقوق شهروندان در برابر حکومت دانسته و با گنجاندن این حق در اصل 27 قانون اساسی، به این حق مردم علاوه بر جنبه شرعی، جنبه قانونی نیز بخشیده شد.
🛎 در اصل 27 قانون اساسی که از آن بهعنوان اصل «آزادی تجمعات» یاد میشود، آمده است: «تشکیل اجتماعات و راهپیماییها، بدون حمل سلاح، بهشرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است.» اما با این وجود در میان اعتراضات مسالمتآمیز اقشار جامعه، جبهه رسانهای غربی نیز به همین جهت برای کمارزش جلوه دادن انقلاب اسلامی سعی داشته رویکردهای چپگرایانه و ارزشهای مادی را در اعتراضات مردمی دخیل نماید.
🛎 فهم غلط قدرتهای استکباری از ریشههای انقلاب اسلامی، این طمع را در نظام سیاستگذاری آنها به وجود آورده تا با برافروختن اعتراضات معیشتی - که غالبا قشرهای مستضعف را تحتتاثیر قرار میدهد - فضای این اعتراضات را با رویای براندازی نظام جمهوری اسلامی به اغتشاش تبدیل کنند و اقشار جامعه را بهعنوان نماد این اعتراضات، در مقابل نظام اسلامی قرار دهند.
🛎 به همین دلیل طی سالهای اخیر، اعتراضات اقشار جامعه در حوادث گوناگون مانند آبان 98، اعتراضات به بیآبی در خوزستان و اعتراضات اصفهان به انحراف کشیده شده و بعضا با دخالت مستقیم عناصر دشمن و استفاده از سلاح گرم، به کشته شدن جمعی از افراد در بحبوحه اعتراضات انجامیده است.
🛎 در این بین وظیفه مسئولین ایجاب میکند با پیگیری مطالبات مردم و مواجهه مستقیم با آنها و همچنین سیاست گذاری صحیح، مانع شکلگیری اعتراضات خیابانی و به واسطه آن، سوءاستفاده عناصر دشمن و تبدیل آن به اغتشاش شوند.
🛎 صدای اعتراض اقشار مختلف جامعه قبل از آنکه با شعارهای هنجارشکن و دخالت عناصر نفوذی، نقل محافل خبری شبکههای معاند شود بهتر است به گوش مسئولین مربوطه برسد. نکته مهمی که مسئولین در جلوگیری از اعتراضات مردمی باید بدان توجه نمایند، اهمیت اقناع افکار عمومی برای اجرای سیاستهای اصلاح اقتصادی است که اخیرا در ماجرای آزادسازی قیمت آرد در دولت سیزدهم متاسفانه به طور مطلوب انجام نگرفت، اما با پاسخهای پسینی مسئولان دولتی برخلاف دولت روحانی، حداقل منجر به شکلگیری بحران نشد.
_______________
🔗 لینک مطلب: https://btid.org/fa/node/208803
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #سیاست_داخلی
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
🔻 خیابان اصلی پترسون در آمریکا به راه فلسطین تغییر نام یافت
🔹 در یک اقدامی بی سابقه و برای نخستین بار در آمریکا، در طی مراسم بزرگی خیابان اصلی شهر پترسون در ایالت نیوجرسی به مناسبت روز نکبت در فلسطین به نام «راه فلسطین» نامگذاری شده است.
🔹 در این مراسم از لوحی که نام خیابان فلسطین روی آن حک شده بود، رونمایی شده و پرچم فلسطین بر فراز چراغ ها و ستون ها افراشته شد.
🔹 این رویداد تاریخی، نشان دهنده همگرایی و اتحاد جامعه فلسطینی و نفوذ اعراب و فلسطین در سیاست مناطقی نظیر پترسون و کلیفتون در آمریکا است.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://www.adyannet.com/fa/news/38068
📎 #فرق_ادیان_مذاهب
📎 #صهیونیسم
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
12.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اعتراف علمای اهلسنت به امام زمان (ع)
💥 امام زمان (عجلاللهفرجه) فرزند امام حسن عسکری (علیهالسلام) است و عده ای از علمای اهل سنت به تولد فرزندی همنام پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) برای امام حسن عسکری (علیهالسلام) که متولد شده است، اعتراف کرده اند؛ به عنوان نمونه میتوان به کتاب الصواعق المحرقه ابن حجر هیتمی اشاره کرد.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://www.adyannet.com/fa/news/38060
📎 #وهابیت
📎 #اهل_سنت
📎 #فرق_ادیان_مذاهب
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
14.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹دیدار علمای اهلسنت با امام زمان (ع)
💥 برخی از علمای اهل سنت با امام زمان (عجلاللهفرجه) دیدار کردند؛ به عنوان مثال در کتاب الطبقات الکبری آقای شعرانی آمده است که آقای حسن عراقی نقل کرده است که امام زمان (عجلاللهفرجه) را دیده است.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://www.adyannet.com/fa/news/38018
📎 #فرق_ادیان_مذاهب
📎 #وهابیت
📎 #اهل_سنت
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
9.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹آیه غار و فضیلتسنجی
💥 آیه 40 سوره توبه به آیه غار معروف است و اهل سنت آن را برای ابوبکر فضیلت تلقی کرده اند؛ در این زمینه باید به چند نکته توجه شود:
اولاً اینکه مصداق این آیه ابوبکر باشد، محل تردید است.
افزون بر آن، معیت در این آیه به معنای تأیید نیست، چرا که خداوند در آیه دیگری میفرماید «وَهُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ مَا كُنْتُمْ [حدید/4] و هر جا باشید او با شما است.» در این صورت خداوند با هر انسانی چه گناه کار و چه غیر آن هست.
نکته بعد این که در این آیه بیان شده است که پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) دائم به همراه خودش میفرمود: غمگین نباش (نترس)؛ این مسئله نشان از ضعف شخص همراه پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) دارد.
نکته پایانی اینکه همراهی با پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) نشان از فضیلت نیست؛ چرا که آدمهای ناپاک نیز همراه پیامبران بودهاند؛ مثل دو رفیق حضرت یوسف (علیهالسلام).
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://www.adyannet.com/fa/news/38063
📎 #فرق_ادیان_مذاهب
📎 #وهابیت
📎 #اهل_سنت
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢 ضرورت توجّه به سلامت جسمی کودکان
❇️ سلامت جسمی فرزندان در رشد و سلامت روحی و روانی آنها موثر است.
✍️ کودکانی که سلامت جسمانی ندارند، نهتنها در کودکی، بلکه در بزرگسالی، مشکلات شناختی، هیجانی و اجتماعی خواهند داشت.
📎 #گرافیک_ثابت
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #مشاوره
📎 #تربیت_فرزند
🖇 لینک مطلب:
🔸 https://btid.org/fa/news/209012
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@pasokhgo313
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
💢 از آهنربای ذهن، درست استفاده کنید!
💠 آهنربا، آنچه را که با طبیعت خود سازگار است، جذب میکند.
🧲 آهنربا فقط آهن را به خود جذب میکند و چیز پلاستیکی و غیرآهنی را نمیتواند جذب کند؛ چون آهنربا فقط با آهن تناسب دارد.
🔆 فکر و ذهن ما نیز مثل آهنربا عمل میکند؛ یعنی در مورد هر چیزی زیاد فکر کنیم، همان فکر بیشتر به سراغمان میآید.
🔷 اگر میخواهید مثبتاندیش باشید و افکار منفی به سراغتان نیاید، سعی کنید به رویدادهای خوشایند فکر کنید. تمرکز بر رویدادهای خوشایند، پرهیز از بدگمانی و دوری از افراد منفینگر میتواند شما را به داشتن افکار مثبت و خوشایند کمک کند.
🔻 امام صادق (علیهالسّلام) میفرماید: «مَنْ جَالَسَ أهلَ الرَّیْبِ فَهُوَ مُرِیبٌ؛ کسی که با اهلِشکّ هم نشینی کند، او نیز اهلِشک است.»[1]
📚 پینوشت:
[1]. وسایلالشیعه، ج 16، ص 265.
📎 #گرافیک_ثابت
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #مشاوره
📎 #مهارتهای_فردی
🖇 لینک مطلب:
🔹 https://btid.org/fa/news/208676
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@pasokhgo313
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
🔶 بیماریای به نام فرزندسالاری
🔹 فرزندسالاری میتواند ریشه در احساس حقارتِ والدین و یا خودشیفتگی آنان داشته باشد.
📌 فرزندسالاری، مثل یک بیماری است که میتواند ریشه در «خودشیفتگی» والدینی که معتقدند بچۀ من باید خاصّ باشد و یا ریشه در «حقارت» والدینی که با محبت افراطی به فرزندان میخواهند آن را جبران کنند، داشته باشد.
☘️ بهترین شیوۀ تربیتی، سبک مقتدارنه است که در آن، بین سطح حمایت والدین و توقّعات آنها تعادل وجود دارد.
📎 #گرافیک_ثابت
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #مشاوره
📎 #تربیت_فرزند
🖇 لینک مطلب:
🔸 https://btid.org/fa/news/208542
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@pasokhgo313
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org
💢 همه به دولت کمک کنند.
💠 امروز کارهایی که دولت در زمینهی اقتصاد در پیش دارد، کارهای مهمّی است و احتیاج به کمک همه دارد؛ یعنی همهی دستگاهها، قوای مختلف، آحاد مردم، مجموعهها، همه انشاءالله باید به دولت کمک کنند که بتواند به این نتایج دست پیدا کند.
✍️ بیانات امام خامنهای (حفظهاللهتعالی) در دیدار با کارگران سراسر کشور؛ 1401/2/19.
📎 #گرافیک_ثابت
📎 #سیاست_اجتماع
📎 #فرهنگی
📎 #امام_خامنه_ای
📎 #معلّم
🖇 لینک مطلب:
🔸 https://btid.org/fa/photogallery
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
🌐 btid.org