🥁آشنایی با آیین های محرم
آیین بیل زنی در خراسان جنوبی(خوسف)
این آیین با قدمتی ۲۵۰ ساله یکی از میراث های معنوی مردم شهر خوسف در خراسان جنوبی بوده که مردم از آن به عنوان نماد تدفین شهدای کربلا یاد می کنند.
آیین بیل زنی یکی از آیینهای عزاداری محرم در استان خراسان جنوبی بوده که به ویژه در شهر خوسف و بیرجند هر ساله برگزار میشود. روایت است که سه روز پس از عاشورا، طائفه بنی اسد برای به خاک سپردن اجساد شهدای کربلا وارد صحرای کربلا میشوند و آنها را دفن میکنند. این مراسم نیز به احترام همان افراد با عنوان مراسم بیل زنی برگزار میشود. مردم در این مراسم به دستههای مختلف تقسیم میشوند و با گرفتن بیلها به سمت بالا و زدن بیلها به یکدیگر عزاداری میکنند. در پشت جمعیت نیز افرادی با حمل علم و نخل که نماد پیکر امام حسین (ع) است به راه میافتند و به عزاداری می پردازند.
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ👇
📚@banoo_tarikh
7.mp3
8.5M
🎙📓قسمت پایانی
فرازهایی از زندگی حضرت علی اکبر در کتاب « پدر عشق و پسر» نوشته سید مهدی شجاعی :
راوی داستان را از دید «عقاب» اسب حضرت علی اکبر (ع) روایت می کند که با زبانی عاطفی و دلنشین، صحنه هایی از زندگی حضرت علیاکبر(ع) و شهادتش را روایت میکند ، مخاطب راوی در داستان، لیلی بنت ابیمرّه مادر گرامی حضرت علیاکبر (ع) است.
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ👇
📚@banoo_tarikh
📜 آشنایی با بانوان کربلا
⚖ام هانی خواهر امام حسین علیه السلام
ام هانی فرزند امام علی علیه السلام همراه برادر خود #امام_حسین علیه السلام و همسر و فرزندانش به کربلا آمد و بعد از عاشورا، همراه کاروان اسرا رهسپار شام شد.
ام هانی با پسر عمویش عبدالله اکبر فرزند عقیل ازدواج کرد.
همسر این بانو و پسرشان به نام محمد در کربلا شهید شدند.
#امام_حسین
#محرم
💎کانال بانوی تاریخ👇
📚@banoo_tarikh
📜وقایع روز عاشورا
⚖تنظیم سپاه
امام حسین (ع) پیش از آغاز جنگ، تلاش بسیاری کرد تا از خونریزی و کشتار مسلمانان در هر دو طرف جلوگیری کند.
ندامت حر بن یزید
هجوم سراسری
جنگ تن به تن
نماز ظهر عاشورا
شهادت یاران امام حسین(ع)
شهادت امام حسین علیه السلام
حمله و غارت خیمه ها
آتش زدن خیمه ها
تاختن دشمن با اسب بر پیکر شهدا
فرستادن سر مقدس امام حسین(ع) به کوفه
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ👇
📚@banoo_tarikh
⚖عاشورا
تمام سرّ عالم را در تو میبینم
در تو ای عاشورا
حسین (ع) ای روح تاریخ ،شما و قافله ی عشقت
۷۲ نفر بودید،
خود را فدا کردید و ما را زنده کردید
هر قطره ی خونتان بیداریِ روزها و سال ها و بلکه قرن های پس از شما بود.
قرن ها پیش سری از تن جدا شد و تا شعاع هزار و چندی سال بعد را روشن و آگاه ساخت.
چه سرّی در عاشوراست که ماجراهای قبل و بعد خود را تبیین می کند.
سقیفه و مظلومیت علی (ع)و فاطمه(س)
ساباط و مصلحت حسن(ع)
خفقان و دعاهای معنا دار سجاد(ع)
مکتب و شاگردان و باقر(ع) و صادق(ع)
زندان کاظم(ع)
غربت رضا(ع)
تقیه جواد(ع)
تبعید هادی(ع) و حسن(ع)
غیبت مهدی (عج)موعود
همه با عاشورا تفسیر و تبیین می شود.
و چه صادقانه و کریمانه خود را برای احیای دین جدت فدا کردی.....
عاشورا روح جریان امامت
خون شریان بصیرت
جان اسلام
تفسیر قرآن
و امید انتظار منتظران
عاشورا به تو مدیونیم ما، نسل قبل و بعد ما ....
هر چه داریم همه از عاشوراست.
✍فاطمه تیموری مقدم
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ👇
📚@banoo_tarikh
📜 آشنایی با بانوان کربلا
⚖دلهم بنت عمرو
دَلْهَم از کسانی است که در کربلا حاضر بوده و در زمره اسیران کربلا میباشد.
این بانوی بزرگوار از محبّين خاندان پیامبرصلیاللهعلیهوآلهوسلم بود و در پيوستن زهير به امام حسین علیهالسلام نقش مهمّى را ايفا كرد. زهير فردی بود عثمانی و هنگام بازگشت از حجّ سعى داشت با اباعبدالله علیهالسلام ملاقات نكند. پس از ديدار با فرستاده سیّدالشهدا علیهالسلام مات و مبهوت شد و در فكر فرو رفت و با کاروان عشق همسفر شد و به شهادت رسید.
#امام_حسین
#محرم
💎کانال بانوی تاریخ👇
📚@banoo_tarikh
🎞عکس تقریبا صد سال و اندی سال پیش
عزاداري روز #عاشورا ١٣١٠ قمری در آشتيان
#امام_حسین
#محرم
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📜 شام غریبان
سپاه دشمن غروب عاشورا زنان را از خیمهها بیرون کردند و خیمهها را آتشزدند.....
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📜تاریخچه سوگواری شام غریبان
این عزاداری، تا قبل از مظفرالدین شاه، در تهران معمول نبود و چون نوحه دستهگردانی شام غریبان به زبان ترکی است، میتوان حدس زد که این عزاداری همراه ترکها با مظفرالدین شاه، به تهران آمده باشد؛ چنانکه بزرگترین شام غریبان را هم در مسجد شیخ عبدالحسین، تکیه ترکها میگرفتند. در کتابهای زیارات، برای عصر روز عاشورا، زیارتی وارد شده که به منزله عرض تسلیت به پیغمبر(ص)، امام علی(ع)، حضرت فاطمه(س) و امام حسن(ع)، یعنی صاحبان عزا است. شاید مراسم شام غریبان نیز از این زیارت ناشی شده باشد.
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📜شام غریبان در دیگر کشورها
در کربلا این شب را «لیلة الوحشة» (شب وحشت) نیز مینامند. در این شب با ذکر مصائب کودکان و اسراء، برای نشاندادن اندوه شمع روشن میکنند.
در پاکستان نیز در این شب، عزاداری را بعد از غروب آفتاب انجام میدهند و در این مجلس سوگواری، از روشنایی و فرش استفادہ نمیکنند....
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
⚖معنای استقامت
بانوی صبر
سیاه پوش تواَم. نامت را مینویسم و بزرگی ات، تمام تنم را میلرزاند. نامت را مینویسم و صبرت را تاب نمیآورم. لابه لای روزهای خاکستری اندوهت، آنچنان فرو میشکنم که حتی خویش را فراموش میکنم. بانو! بیابان، دنبال گامهای استوارت، سالهاست که از تاریخ، روبه روی صبر عظیمت به زانو درآمده است. کربلا، چراغ در دست راه افتاده است. بانو! تاریخ، بر جادههای تاریک خویش، همچنان میتازد و تو سربلند ایستاده ای با اندوهان سرشارت. بانو!ثانیهها برایت قدم به قدم رنج آورده اند و تو، قدم به قدم صبر کرده ای. چشمهای زمان، همچنان از خوابی سنگین میسوزد؛ رنجی که سالها تو را تنها به صبوری شناخت. بر کتفهای گسترده آسمان، ملائک، پیکرت را آرام آرام میبرند. فریادهایی شکسته، دهانهایی عزادار، خاک در هم میپیچد، گلدستههای دمشق، چشم به راه کبوتران زایر تواند. شهر، در اندوه تناور خویش پیچیده است. نامت را مینویسم و انگشتهایم بوی بالهای سوخته شاپرکان غریب میگیرد. نامت را مینویسم و چشمهایم میسوزند. نامت را مینویسم و میگریم. بانو!تو را با بزرگی ات، تو را با صبرت، تو را با اندوهی که سالها در سینه داشتی و دم نزدی، تو را تنها با تمام وجودم می ستایم و
با چشمهای ناچیزم اشک میریزم.
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🎞قدیمی ترین مرثیه خوانی محرم
در سال 1890 در دوران ناصرالدین شاه
توسط یک کمپانی انگلیسی ضبط شده
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📜ورود اسرا به کوفه
اسیران کربلا بازماندگان واقعه کربلا همچون امام سجاد(ع)، امام چهارم شیعیان و حضرت زینب(س) که به اسارت لشکر عمر بن سعد درآمدند. اسرا به دستور عمر بن سعد، شب یازدهم محرم در کربلا نگه داشته شدند و بعد از ظهر روز یازدهم، به کوفه نزد عبیدالله بن زیاد برده شدند. ابن زیاد، اسیران را بر روی محملهایی بدون پرده و پوشش و با همراهی گروهی از جمله شمر و طارق بن مُحَفِّز به دربار یزید بن معاویه در شام فرستاد. او دست و پای برخی همچون امام سجاد(ع) را غل و زنجیر کرد.
پس از واقعه عاشورا، بازماندگان لشکر عمر بن سعد، کشتههای خود را روز ۱۱ محرم، دفن کردند و اهل بیت امام حسین(ع) و بازماندگان شهدای کربلا را به سوی کوفه بردند.
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📷یکی از قدیمی ترین عکس ها از حرم امام حسین علیه السلام در کربلا
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
⚖روز عاشورا، میدان توپخانهی شهر خوی، آذربایجان غربی
عکس از علیخان والی
سالهای ١٢۶٢-١٣١٨
#امام_حسین
#محرم
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📜روز سیزدهم محرم
در روز سیزدهم محرم ابن زیاد دستور داد سر مطهر امام حسین(ع) را در برابرش گذاشتند و زنان وکودکان آن حضرت را به همراه امام سجاد(ع) در حالی که به طناب بسته بودند، وارد مجلس کرده، در برابر تختش ایستاده نگاه داشت .
امروز کربلا در قُرُق بانوان بود و از صبح امروز بانوان در قالب دسته بنیاسد با سبدهای حصیری و بیل وارد حرم امام حسین و حضرت عباس علیهماالسلام شدند.
پس از واقعه عاشورا و شهادت امام حسین علیهالسلام و یارانشان، پیکرهای مطهر شهدای دشت کربلا روی زمین بود. عمر بن سعد به همراه لشکریانش کشتههای خود را دفن کرد. پس از سه روز در حالی که کسی جرأت نداشت به کربلا و قتلگاه برود، بانوانی از غاضریه به کربلا آمدند و پیکر مطهر شهدای کربلا را شناسایی و تدفین کردند.
هرساله در روز سیزدهم محرم بانوان به یاد حضور قبیله بنی اسد در کربلا و دفن اجساد مطهر شهدا در حرم امام حسین(ع) به عزاداری میپردازند.
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
⚖حضرت زینب سلام الله علیها
دختر امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) بود که در واقعه کربلا، پس از شهادت برادرش امام حسین(ع) به همراه دیگر بازماندگان کاروان امام(ع) به اسارت درآمد. زینب(س) و دیگر اسیران کربلا را به کوفه و از آنجا به شام بردند.
خطبه حضرت زینب در کوفه و نیز در شام، در مجلس یزید، معروف است. خطبه او در مجلس یزید، حاضران را تحت تأثیر قرار داد و یزید مجبور شد قتل امام حسین(ع) را به گردن ابن زیاد بیندازد و او را لعن کند.
براساس روایات، نامگذاری حضرت زینب(س)، توسط پیامبر اسلام(ص) صورت گرفت. زینب همسر عبدالله بن جعفر بود و دو فرزندش عون و محمد نیز روز عاشورا در کربلا به شهادت رسیدند. او را به سبب مصیبتهای فراوانی که دیده، اُمّالمَصائب لقب دادهاند.
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📷یکی از عکسهای قدیمی موجود از کربلا
حدود صد و اندی سال قبل
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
⚖نگاهی به کشاورزی خوزستان در زمان باستان
در زمان باستان جلگه ی خوزستان دارای کشتزارها و باغات فراوان بود و به همین دلیل انبار غلات و میوه به شمار می رود.
طرح و ایجاد کانال برای کشتزارها در خوزستان توسط پادشاه مقتدرایلامی بنام اونتاش ناپریشیا هزار و اندی قبل از میلاد ایجاد شد. از همین رو با ایجاد این شبکه و کانال باغات میوه و غله خصوصا نیشکر رو به گسترش نهادند.
داریوش هخامنشی این کانال را برای گسترش کشاورزی درخوزستان بازسازی کرد و این کانال تا قرن ها کانال داریوش نامیده می شد.
مورخین و اندیشمندان مسلمان در سده چهارم میلادی از محصولات نیشکر خوزستان تعاریف زیادی کردند و در بسیاری منابع از نیشکر و فراورده های آن یاد شده است.
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📷تصویری از مراسم ظهر عاشورا در تهران ، زمان قاجار
دسته جات عزاداری تهران در یک محل
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
⚖اُمّکُلثوم دختر امام علی، فرزند امام علی(ع) و فاطمه زهرا(س) است که بهگفته شیخ مفید پس از امام حسن(ع)، امام حسین(ع) و زینب(س) به دنیا آمد.
از امام علی، دختران دیگری هم با نام یا کنیه امکلثوم گزارش شده است که به علت همین تشابه اسمی، درباره برخی گزارشها در خصوص زندگی امکلثوم اختلافنظر هست
در منابع، از حضور امکلثوم در واقعه کربلا سخن آمده است. برای مثال، سید ابن طاووس در در چند جای مقتلش، لُهوف، از امکلثوم نام برده است؛ ازجمله شیون او همراه با زینب، زمانی که امام حسین(ع) به آنها گفت که کشته میشود،سخنرانیاش در کوفه و سرزنش کوفیان و درخواستش از شمر در شام، مبنی بر اینکه آنها را از جایی وارد دمشق کند که کمتر در معرض دید باشند را گزارش کرده است. ابنطیفور تاریخنگار قرن سوم قمری هم نوشته است هنگامی که اسیران کربلا را وارد کوفه کردند، امکلثوم در جمع مردم این شهر، خطبهای خواند و مردم کوفه را سرزنش کرد.البته سید ابن طاووس این خطبه را از قول زینب نقل کرده است.
با وجود این، در این منابع تصریح نشده است که این امکلثوم دختر امام علی(ع) از فاطمه(س) است. در مقابل، برخی تصریح کردهاند امکلثومِ حاضر در واقعه کربلا یکی دیگر از دختران امام علی(ع) است که از حضرت فاطمه نبوده است.
معلوم نیست امکلثومی که با امام حسین در کربلا حضور داشته، کدامیک از دختران امام علی(ع) است؛ اما احتمال بیشتر این است که همسر مسلم بن عقیل بوده است و ام کلثوم دختر حضرت فاطمه سلام الله علیها قبل از واقعه ی کربلا از دنیا رفته است.
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📜پانزدهم محرم
در این روز سرهای مبارک شهدای کربلا به سوی شام فرستاده شدند.
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥قدیمی ترین فیلم از کربلا متعلق به سال ۱۹۲۷ میلادی
#محرم
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh