📷 تصویر عزاداری #اربعین #امام_حسین در تاریخ ۱۹۵۷ میلادی در یکی از کوی برزن های کربلای معلی
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📷این تصویر هیئت «الوحدة الحسینیة» است که در صحن حضرت «ابا الفضل العباس» در تاریخ ۱۹ صفر سال ۱۳۷۸ هجری قمری مطابق با ۴ سپتامبر سال ۱۹۵۸ میلادی تجمع کرده است تا برنامه سوگواری روز #اربعین را با هیئت های دیگر عزاداری هماهنگ کند. نکته بسیار مهم این است که شیعیان و اهل سنت عراق در کنار یکدیگر به دور از هرگونه اختلاف مذهبی و اعتقادی به سوگواری برای #امام_حسین علیه السلام می پرداختند.
⚖حب الحسین یجمعنا
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📜 زیارت با پای پیاده در گذر زمان
⚖زیارت با پای پیاده، بزرگداشتی است که از گذشته بوده و اختصاص به زمان خاصی ندارد، حضرت آدم چندین بار پیاده به زیارت خانه خدا رفت ، این شیوه، اختصاص به دین و فرهنگ خاصی هم ندارد .
قیصر، پادشاه روم با خدا پیمان بسته بود که هر گاه در نبرد با امپراتوری ایران پیروز شود، به شکرانه این پیروزی بزرگ، از مقر حکومت خود (قسطنطنیه)، پیاده به زیارت بیت المقدس برود و پس از پیروزی، به نذر خود عمل کرده و پای پیاده رهسپار بیت المقدس شد.
تشرف به بارگاه ائمه اطهار (ع) با پای پیاده، از زمان حضور ائمه رایج بوده و در نقاط مختلف سرزمین اسلامی صورت گرفته است ؛ ولی در قرنهای گوناگون اسلامی و به مقتضای حکومتهای مختلف، مشکلات بسیاری به خود دیده و همان گونه که زیارت ائمه اطهار (ع) در زمانها و مکانهای مختلف دچار سختیهای فراوان بوده است .
حاکمان حکومتهای شیعی مانند حکومت آل بویه و حکومت صفویه، به این سنت حسنه اقدام کرده و سعی در تبلیغ آن بین شیعیان داشتهاند.
جلال الدولة، یکی از نوادگان عضدالدولة، در قرن پنجم قمری با فرزندان و جمعی از یاران خود برای زیارت، رهسپار نجف شده و از خندق شهر کوفه تا مشهد امیرالمؤمنین (ع) در نجف را که یک فرسنگ فاصله بود، پیاده و با پای برهنه پیمود.
در زمان حکومت صفویه نیز اهتمام بسیاری بر زیارت با پای پیاده صورت گرفته است. شاه عباس صفوی و علمای بزرگ عصر ایشان همچون مرحوم شیخ بهایی، برای رواج فرهنگ زیارت در بین مردم، در قرن یازدهم از اصفهان عزم مشهد کرده و با پای پیاده به زیارت امام علی بن موسی الرضا (ع) رفت.
تا زمان مرحوم شیخ انصاری سنت پیاده روی مرسوم بوده و حتی نقل شده است که ایشان طبق نذری که داشته، با پای پیاده به زیارت امام علی بن موسی الرضا (ع) رفتهاند و مرحوم آخوند خراسانی نیز به همراه اصحابشان با پای پیاده به زیارت #امام_حسین مشرف میشدند.
میرزا حسین نوری هر سال در روز عید قربان به همراه جمعی از زائرین امام حسین (ع) به پیادهروی از نجف تا کربلا اقدام میکردند و این سفر، سه روز به طول میانجامید.
سید محمدعلی قاضی طباطبایی در کتاب تحقیق درباره اول اربعین سیدالشهداء، زیارت امام حسین در روز #اربعین را سنت و رفتار مداومِ شیعیان از زمان ائمه دانسته که در زمان بنیامیه و بنیعباس نیز به این حرکت پایبند بودهاند. گفته شده است پس از دوره شیخ انصاری این سنت فراموش شده بود و محدث نوری آن را احیا کرد.
#طریق_الاقصی
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📜در لابلای صفحات تاریخ در بین تک تک تمدن ها و آثار گذشتگان بگردیم و تفحص کنیم تنها چیزی که ماندنیست عشق اهل بیت علیهم السلام است زیرا تنها عشق به این خاندان است که ما را به سرچشمه ی اصلی می رساند : کلُّ مَنْ عَلیها فَان وَ یبقَی وَجْهُ رَبَّک ذوالجلالِ والاکرامِ
✍فاطمه تیموری مقدم
⚖مناجات #شب_جمعه
ای کشتی نجات بشر دستمان بگیر
ماییم غرق موج خطر دستمان بگیر
بر ما که در کمین بلا گیر کرده ایم
با چشم مرحمت بنگر دستمان بگیر
شیعه کم و محب گنهکارتان زیاد
درهم محب و شیعه بخر دستمان بگیر
ما؛ ای حسین، مسلم و هانی نمی شوییم
ما و همین دو دیده ی تر دستمان بگیر
از دست غیر دشنه ی دشنام می خوریم
از دست دوست خون جگر دستمان بگیر
راهی که پیش روست، دراز است و پای لنگ
ای روی نیزه رفته سفر دستمان بگیر
زینب اشاره کرد به سر، گفت یاحسین
ای بر خیام سایه ی سر دستمان بگیر
از قامت رشیده ی زن های خیمه ات
جز سایه ای نمانده اثر دستمان بگیر
رو کرد بعد بر سر عباس و گفت آه
ماه منیر، قرص قمر دستمان بگیر
هم بر لباس پاره ی ما سایه سار باش
هم بر رخ سه ساله سپر دستمان بگیر
#اربعین
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
⚖توصیه های امام صادق به مسافران #کربلا
1⃣ با همسفرها خوشرفتار باش
2⃣ زیاد نماز بخوان و صلوات بفرست
3⃣ به اموال دیگران احترام بگذار
4⃣چشم از حرام ببند
5⃣و نیازمندان در راه مانده را، ملاقات و یاری کن
#اربعین
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📷این دو تصویر مربوط به #اربعین حسینی سال ۱۹۶۱ میلادی است . هیئت «مشاة النجف الأشرف» از هیئت های نجفی شرکت کننده در این مراسم با مسئولیت «حاج عباس الکرمانی»، از چهره های دینی و مذهبی برجسته نجف در آن مقطع تاریخی در منطقه «خان الحماد» از اطراق گاه های بین راهی نجف – #کربلا نشسته بودند و در حال گوش کردن به ذکر مصایب و روضه #امام_حسین علیه السلام است.
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚖در طول تاریخِ اسلام این شیعیان بودند که همیشه یاری گر اهل تسنن و تمامی مسلمانان بودند و در حال حاضر منجی فلسطین نیز شیعیان هستند.
فلسطینیان این حقیقت را در چند ماهه ی اخیر به خوبی درک کرده اند.
برافراشته شدن پرچم #امام_حسین علیه السلام در #غزه
#طریق_الاقصی
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📜 حدیث منزلت
⚖به مناسبت سالروز وفات حضرت هارون برادر حضرت موسی در دوازدهم صفر
حدیث منزلت روایتی است که جایگاه امام علی(ع) را نسبت به پیامبر اکرم(ص)، همانند جایگاه هارون نسبت به حضرت موسی معرفی میکند. این حدیث از احادیث مشهور نبوی و مورد قبولِ عالمان شیعه و اهل سنت است. عالمان شیعه به این حدیث برای اثبات جانشینی حضرت علی(ع) پس از پیامبر و نیز برتری موقعیت ایشان بر دیگر اصحاب استدلال میکنند. از نظر عالمان شیعی این حدیث متواتر است و نزد عالمان اهل سنت نیز، حدیثی صحیح قلداد میشود.
حدیث منزلت با تعابیر و الفاظی مختلف و در زمانها و مکانهای گوناگون از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است.
این حدیث، علاوه بر فضیلت امام علی(ع)، بر خلافت و عصمت ایشان نیز دلالت دارد؛ زیرا پیامبر(ص)، به جز نبوت، همه فضائل و ویژگیها و مناصب هارون را برای حضرت علی ثابت دانسته است.
علی مع الحق و الحق مع علی
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📷تصویر «سید محسن حکیم» ، مرجع دینی عراق را نشان می دهد که در حال ادای فریضه نماز ظهر در منطقه «خان النص» در تاریخ ۱۹۶۷ میلادی و ادامه راهپیمایی #اربعین حسینی است.
حدود شصت سال پیش
#امام_حسین
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📜آشنایی با انتفاضه صفر اربعین
⚖ پیادهروی اربعین از نجف تا کربلا در طول تاریخ همیشه حرکت و مراسمی مذهبی بوده است.
انتفاضه صفر عراق قیام شیعیان عراق در قالب پیادهروی #اربعین بر ضد حکومت حزب بعث در ماه صفر سال ۱۳۹۷ هجری قمری (برابر با ۱۹۷۷م - ۱۳۵۵ش) بود. حزب بعث برگزاری مراسمهای مذهبی را محدود و هر نوع برقراری موکب و پیادهروی به سمت کربلا را ممنوع اعلام کرد. پیادهروی و حرکت موکبهای (هیئتها) زیارتی در آن سالها و با آن شرایط، نوعی اعتراض و مبارزه با حکومت قلمداد میشد.
با این وجود مردم نجف در ۱۵ صفر ۱۳۹۷ق آماده برگزاری مراسم پیادهروی اربعین شدند. کاروان سیهزار نفری به سمت #کربلا حرکت کرد. این حرکت از ابتدا با برخورد حکومت مواجه شد و تعدادی شهید شدند. در نهایت، در مسیر نجف به کربلا، با حمله نیروهای ارتش، هزاران نفر بازداشت شدند. تعدادی کشته شدند، برخی به اعدام و برخی دیگر به حبس ابد محکوم گردیدند.
بازداشتیها، هشت نفر اعدام شدند و شانزده نفر از جمله سید محمدباقر حکیم به حبس ابد محکوم شد.همچنین برای برخی افراد که از عراق فرار کرده بودند، نیز حکم اعدام غیابی صادر شد.
سید محمدباقر صدر و سید محمدباقر حکیم در این انتفاضه نقش داشتند. امام خمینی نیز این قیام مردمی را تأیید کرد.
این قیام اولین حرکت سیاسی، مذهبی بود که علیه حزب بعث و بر محوریت مذهب و #امام_حسین(ع) بود.
با این قیام ابهت حزب بعث بهدلیل ایستادگی مردم در مقابل حکومت بعثی برای اولین بار شکسته شد و
چهره اسلامی حزب بعث با اقدام علیه انتفاضه صفر مردم عراق از بین رفت.
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚖نمی دانم با کدامین کلمات احساسم را بیان کنم.
آیا کلمات قادر به توصیف آنچه برشما می گذرد هستند؟
چگونه شب سر بر بالین بگذارم و به خواب روم در حالی که شما هر لحظه با ترس و اضطراب زندگی را می گذرانید .
عزیز از دست داده اید ،زخمی و تشنه و گرسنه و خسته ....
ملتمسانه از #امام_حسین می خواهیم به حق اجتماع بزرگ #اربعین هر چه زودتر روزهای صلح و خوشبختی شما نیز فرا رسد.
#طریق_الاقصی
✍فاطمه تیموری مقدم
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh
📜سیزدهم ماه صفر
⚖در روزهای اخیر، از سوی برخی از سوداگران فعال در فضای مجازی، ادعایی مبنی بر خوشیمن بودن خرید طلا در روز سیزدهم ماه صفر مطرح شده است که پشتوانۀ معتبر دینی ندارد.
با جستوجو در پایگاه دادۀ جامع الاحادیث، نه تنها چنین روایتی نیافتیم بلکه روایاتی خلاف آن به دست آمد که هم روز سیزدهم را نحس میداند و هم چهارشنبۀ هر ماه قمری را.
از نظر عقلی چنین چیزی پذیرفته نیست که روزهایی نحس و یا سعد باشد چون طبیعت زمان دارای اجزای واحدی است و بین آنات زمان، از نظر ماهیت، هیچ فرقی نیست بنابراین، اگر خوشیمنی یا بدیمنی، جزو ذات زمان بود باید همۀ زمانها خوشیمن یا بدیمن میبودند در حالی که چنین نیست.
از نظر شرعی هم وقتی به آیات و روایات مراجعه میکنیم میبینیم انتساب روزها به سعد و نحس به خاطر رویدادهای تلخ و شیرینی است که در ظرف این زمانها واقع شده است، نه اینکه این خصوصیت، ذاتی یعنی جزو لاینفک و جداییناپذیر زمان باشد.
در پارهای روایات، برای در امان ماندن از شر روزهای شوم، به صدقه، روزه گرفتن و تلاوت قرآن، توصیه شده است که شاهد بر این ادعاست که صفت سعادت و نحوست، ذاتی ایام نیست و گرنه با این توصیهها قابل رفع نبود.
#سیزدهم_ماه_صفر
#سیزده_صفر
برای اطلاعات تکمیلی در مورد نحس و سعد ایام کلیک کنید👆
💎کانال بانوی تاریخ
📚@banoo_tarikh