غزه هم اسرائیل به دلیل انجام عملیات امنیتی اجازه فعالیت هیچ نانوایی را نمیدهد، یعنی در جبالیا، بیت لاهیا و بیت حانون هیچ نانوایی فعال نیستند. در واقع اسرائیل از ۹۰ روز قبل، این مناطق را محاصره کرده و اجازه فعالیت هیچ نهاد امدادرسان یا هیچ نانوایی در آنجا را نمیدهد.
در حال حاضر غذای اصلی مردم نان خالی است و در جنوب نوار غزه برنج هم به قیمت گران یافت میشود.
در مورد بستههای غذایی فقط هر دوونیم تا سه ماه یک بار یک سبد غذایی متشکل از چند عدد کنسرو برای هر خانواده ارائه میشود که برای یک خانواده چهار تا شش نفر، کفاف ۲۰ روز آنها را هم نمیدهد. آن هم اگر روزانه یک وعده غذایی مصرف کنند. از همینرو در مورد خانوادههای با جمعیت بیشتر که این بسته غذایی کفاف یک هفته آنها را هم نمیدهد.
در حال حاضر تراژیکترین وضعیت انسانی در نوار غزه بعد از کشتار غیرنظامیان و ریختن بمب به روی آنها، غرق شدن چادرهای اسکان در آب و گل است، زیرا شبکههای فاضلاب هم در بمبارانهای اسرائیل تخریب شده و از همینرو آب در سطح زمین جاری است. این چادرها برای سرمای فعلی که دما حدود چهار تا شش درجه بالای صفر است، مناسب نیستند. دست کم شش کودک ظرف ۱۰ روز گذشته به دلیل سرما جان باختند. با توجه به اینکه ما در ابتدای فصل زمستان هستیم، روزهای بدتر در انتظار است؛ آن هم در حالی که بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از آوارگان در چادرهای موقت اسکان به سر میبرند.
از همینرو شهروندان غزه نیاز به پتو و زیرانداز دارند. این همه فریاد میزنیم که مردم دارند یخ میزنند اما هیچ فریادرسی نیست. حتی خیلی از چادرها طی بیش از ۴۵۰ روزی که از جنگ میگذرد، فرسوده شدند و برخی با پلاستیک و پتو برای خود سرپناه درست کردهاند و همچنان اسرائیل اجازه وارد شدن چادر به نوار غزه را نمیدهد.
ابتلا به سوء تغذیه، حال و روز اکثر قریب به اتفاق مردم غزه است. گرسنگی موجب مرگ عدهای شده است. زنان باردار، کودکان و سالخوردگان به دلیل از دست دادن مواد لازم اعم از پروتئین و ویتامینهای لازم برای بدنشان، بیستر آسیب دیدهاند.
اسرائیل مانع آتشبس در غزه است
همه گروههای مقاومت ماههاست برای آتشبس در نوار غزه تلاش میکنند. این اسرائیل و به خصوص نتانیاهوست که برای آتش بس تعلل میکنند و همه می دانند که اسرائیل آتش بس را نمیخواهد.
نرخ فقر و بیکاری در نوار غزه چقدر است؟
قبل از تجاوز نظامی رژیم اشغالگر اسرائیل به نوار غزه، نرخ فقر از ۶۳ درصد فراتر میرفت و خط فقر در فلسطین حدود ۲۷۱۷ شکل اسرائیل بود، در حالی که خط فقر شدید، حدود ۲۱۷۰ شکل بود اما بعد از جنگ میتوان گفت که ما از مفهوم فقر فراتر رفتهایم. اکنون در مورد سطوح مختلف قحطی و ناامنی غذایی صحبت میکنیم، زیرا کل مصرف فلسطینیان ۲۴ درصد کاهش یافته (حدود ۱۳ درصد در کرانه باختری و ۸۰ درصد در نوار غزه) که نشاندهنده تاثیر مستقیم بر سطح زندگی افراد در فلسطین است و این امر با افزایش نرخ بیکاری در فلسطین همراه بود. در حال حاضر اکثر افراد در نوار غزه از سطح بالایی از ناامنی غذایی رنج میبرند. در واقع نرخ فقر و بیکاری در نوار غزه به ۱۰۰ درصد رسیده است.
قیمتها در نوار غزه چقدر زیاد شده و اقتصاد در سال ۲۰۲۴ چقدر انقباض داشته است؟
در حال حاضر قیمتها در نوار غزه طبق بررسی متولیان، ۲۷۷ درصد گران شده است. به طور کلی قدرت خرید مردم در نوار غزه ۷۰ درصد کم تر شد. بانک جهانی اعلام کرده که نرخ انقباض در اقتصاد فلسطین به ۸۶ درصد رسیده که به معنای افول فاجعهبار اقتصاد فلسطین است، زیرا این انقباض قبل از جنگ از بین ۱۵ تا ۱۷ درصد تجاوز نکرده بود.
نرخ بیکاری در میان عموم مردم غزه قبل از جنگ، ۴۵ درصد بود، در حالی که در زمان جنگ از ۸۸ درصد گذشت، یعنی از هر ۱۰۰ نفر ۸۸ نفر بیکار و بدون درآمد هستند، در حالی که درصد کمی باقی مانده که با موسسات بینالمللی در ارائه و خدمات لجستیکی کمک میکنند.
نرخ فقر از ۸۰ درصد قبل از جنگ در نوار غزه به ۹۹ درصد افزایش یافت، ۶۰ درصد مردم قبل از جنگ به کمکهای بشردوستانه نیاز داشتند اما در حال حاضر همه (۱۰۰ درصد) مردم غزه به این کمکها وابسته هستند.
وضعیت آب چگونه است؟
وضعیت آب در نوار غزه هم مصیبت بار است. در واقع اسرائیل از آب و منابع آب برای شکست مقاومت شهروندان مقاوم غزه استفاده میکند. آب مناسب شرب که شیرین باشد اندک است و روزانه مقداری آب با تانکر توزیع میشود. از همینرو در بسیاری مواقع مردم مجبورند که آب غیر مناسب برای شرب و شور برای مصارف خوردن استفاده کنند. اسرائیل بیش از ۸۰ درصد بخش آب در نوار غزه را نابود کرده که شامل چاههای آب و سیستمهای پمپاژ آب و آب شیرینکنها و شبکههای توزیعکننده آب و شبکههای فاضلاب بوده است.
در حال حاضر آب مصرفی از چاههای نوار غزه تامین میشود. هیچ آبی از خارج غزه
وارد نمیشود. از همینرو معضل اصلی کمبود گازوئیل برای استخراج آب از چاه است. در همه ماههای گذشته که اسرائیل اجازه وارد شدن سوخت را نداده، شهروندان از انرژی خورشیدی برای تولید برق و بیرون کشیدن آب از چاه استفاده کردند اما متاسفانه اسرائیل بسیاری از چاهها و پنلهای خورشیدی را هم بمباران کرده است.
آیا اسرائیل اجازه ورود سوخت برای گرمایش و یا طبخ غذا را داده است؟
خیر. هرگز اسرائیل اجازه ورود هیچ نوع سوختی به شمال نوار غزه را نمیدهد. فقط برای بیمارستانها، گاها اجازه رسیدن سوخت را میدهد. البته از هفته گذشته که بیمارستان کمال عدوان هم با حمله نظامیان صهیونیست به آنجا از مدار خدمات رسانی خارج شد و قبل از آن هم بیمارستان اندونزیایی فعالیتش متوقف شده بود، در حال حاضر فقط بیمارستان شفا و بیمارستان معمدانی در شهر غزه فعال هستند و سوخت فقط به اندازه آنجا میرسد.
در جنوب نوار غزه هم به میزان بسیار کم و تنها برای نهادهای امدادرسان وارد میشود.
پول چگونه به غزه میرسد؟ امکان نقد کردن پول موجود در حساب برای اهالی غزه چگونه امکان پذیر است؟
در خصوص ورود حوالهجات به نوار غزه، میزان آن بسیار اندک است. اسرائیل محدودیتهای شدیدی را در این خصوص هم اعمال میکند اما مردم سعی میکنند با ترفندهای مختلف، پول وارد کنند. از همینرو مثلا کمکهای مالی که از ایران یا آمریکا یا هر کشور دیگری میخواهد به نوار غزه برسد، به ترکیه میرود و از آنجا از طریق واسطههایی به غزه میرسد. یعنی دست به دست میچرخد. از همینرو بانکها در آن نقشی ندارند. به همین سبب کمبود نقدینگی در نوار غزه به دلیل محدودیتهای اسرائیل برای ورود پول بسیار معضل بزرگی شده است.
در حال حاضر دیگر هیچ خودپردازی در نوار غزه فعال نیست. فقط دو شعبه بانک در خان یونس و دیر البلح تحت کنترل بانک مرکزی فلسطین در رام الله فعال هستند اما در شمال نوار غزه که هیچ بانکی فعال نیست. در حال حاضر این بازار سیاه است که کار بانکها را انجام میدهند؛ به این معنا که افراد و تاجرانی هستند که پول موجود در حساب افراد را از طریق برنامهها و اپلیکیشنهای بانکی بیرون میکشند. از همینرو مثلا یک کارمند از طریق اینترنت حساب خود را باز میکند و پول مورد نیاز خود را به آن تاجر ارسال میکند و آن تاجر بیش از ۳۰ درصد از آن پول را به عنوان حق کمیسیون برای خود برمیدارد ومابقی پول را به شکل اسکناس به کارمند تحویل میدهد.
اسرائیل چه بر سر بخش کشاورزی غزه آورده است؟
اشغالگران در اجرای سیاست قحطی در نوار غزه با تخریب سبد غذایی که مورد کاهش وابستگی به واردات بسیاری از کالاها میشود تلاش کردند تا به طور نظاممندی وضعیت کشاورزی را از بین ببرند.
بخش کشاورزی در نوار غزه در حال حاضر چیزی تولید نمیکند، به این معنی که اقتصاد فلسطین سهم بخش کشاورزی نوار غزه را که بین ۱۵ تا ۲۰ درصد متغیر بود، از دست داده است، در حالی که تلاش برخی کشاورزان برای کشت محصولات جدید با شکست مواجه شده، زیرا اشغالگران مانع از ورود کودها و سایر ملزومات تولید، میشوند. افزون بر اینکه به طور ناگهانی ادوات نظامیان صهیونیست وارد زمینهای کشاورزی شده و زحمات کشاورزان را شخم زده و بر باد میدهند.
14.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری
🎞 بخشی از سخنان آیتالله شیخ محمود تحریری پدر بزرگوار استاد تحریری
◀️ پخش به مناسبت ایام رحلت این عارف بزرگوار
#ماه_رجب
#صراط_مستقیم
✍کانال نشر بیانات استاد تحریری
💠 صراط مستقیم
❌تنها زن عضو خبرگان قانون اساسی درگذشت
🔹منیره گرجی که از او به عنوان تنها زن مجلس خبرگان قانون اساسی یاد میشود ۲۳ دی ۱۴۰۳ در نود و پنج سالگی درگذشت.
https://eitaa.com/banooyeab
7.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روز مرد و پدر رو تبریک میگم
مخصوصا تبریک به پدر وطن رهبری ❤️
#روز_پدر
🌱برنامه تلویزیونی قرارگاه 🌱
📝با موضوع:
الگوهای کنشگری جنبش های بین المللی زنان
🏴🕊میهمانهای شب شهادت حضرت زینب(س):
🔹دکتر زهرا شریف، هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده
🔹دکتر مهدیه شادمانی، دکترای روابط بین الملل
🔹دکتر آده زهرا، کارشناس فلسفه دانشگاه اسلامی اندونزی
🔹دکتر مرضیه اسکندری، تشکل مردمی تحریر الفلسطین
🔹زهرا عسگری، انجمن زنان مقاومت
⏳چهارشنبه: ۲۶ دی ماه
🕘 ساعت : ۲۱ تا ۲۲:۳۰
✨شبکه قرآن سیما
✿══ بــانوی آب ══✿
💬 پیروزی از راه رسید
▫️صفحه اول روزنامه عصر ایرانیان
▫️پنج شنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳
▪️مشاهده نسخه کامل روزنامه در
asre-iranian.ir
✅ @asreiranian_ir
سلام و احترام
مراسم ختم مرحومه منیره گرجی،
عالمه و مدرس دروس حوزه و دانشگاه. استاد حوزه علمیه خدیجه سلامالله علیها و دانشگاه شهید رجایی.
تنها زنی که در تدوین قانون اساسی کشور حضور داشت.
ایشان در ۲۵ دیماه دعوت حق را لبیک گفتند.
مراسم بزرگداشت ایشان
جمعه 10:30 صبح،
فرمانیه،
دیباجی شمالی مسجد الرضا(ع)
حضور شما عزیزان
مقوم جبهه زنان انقلابی و ولایی است.