شيخ حسنعلي اصفهاني، با اين كه در كمال تواضع و فروتني، پيوسته از دادن دستور العمل به صورت مستقيم پرهيز مي كرد، ولي به گفته خودش، گاهي از جهت وظيفه و نبود ديگران، آن هم براي نزديكاني چون فرزندش و يا سادات ـ به علت احترامي كه براي آنها قائل بود ـ خواسته آنان را اجابت مي كرد و توصيه اي مي فرمود كه به برخي از آنها اشاره مي كنيم:
در جواب نامه هاي يكي از سادات دزفول مي نويسد:
«مكرر به شما عرض شد كه اين عرايض بنده از من نيست؛ بلكه از شخص بزرگي است كه به نيت او مي گويم:
1. پيامبري در مناجات عرض كرد: رب اين الطريق اليك؛ يعني پروردگارا! ره به سوي تو كدام است؟ خطاب رسيد: دع نفسك و تعال؛ يعني نفس خويش را رها كن و بيا.
2. از اوايل تكليف كه مامور به صوم ايام البيض و قرائت آيه «قل انما» شدم و در اين سه روز سه هزار مرتبه بر اين قلب قاسي آيه «فمن كان يرجو لقاء ربه فليعمل عملا صالحا» قرائت مي شد، تاكنون هواي ملاقات از سر حقير بيرون نرفته، بايد ترك دنياداري نمود لعل الله يحدث بعد ذلك امرا.
3. تا آنجا كه مي توانيد در امر نماز اول وقت و حضور قلب در نماز و تلاوت چند آيه از قرآن با تدبر در معاني آن در سحرها مداومت نماييد.
4. عمده نظر در دو مطلب است؛ يكي غذاي حلال، دوم توجه به نماز و اصلاح آن، اگر اين دو درست باشد، باقي درست است.
5. عمده هم حقير، اصلاح قلب است و ذكر يا حي يا قيوم سحرگاه، براي همين است.
6. بين الطلوعين را به چهار قسمت تقسيم كنيد؛ يكي اذكار و تسبيح، ديگري ادعيه، سوم قرائت قرآن و بالاخره فكري در اعمال روز گذشته. اگر موفق به طاعتي بوده ايد، شكر كنيد و اگر خداي ناكرده ابتلا به معصيتي يافتهايد، استغفار كنيد.
7. ديگر آنكه هر روز صدقه دهيد ولو به وجه مختصر.
8. شبها قدري در بي اعتباري دنيا و انقلاب آن فكر كنيد و ملاحظه كنيد كه دنيا با اهل دنيا چگونه سلوك مي كند.
9. امر بفرماييد به تدبر و تفكر در آيات آخر سوره مباركه فرقان كه با اين آيه شروع مي شود؛ «و عباد الرحمن الذين يمشون علي الارض هونا و اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما»؛ ببينيد كه خداوند اشخاص را كه به خود نسبت داده است، صفاتشان را چگونه بيان مي كند.
10. هر قدر بتوانيد، خود را به آداب مودب نماييد.
11. به هر نحوي كه باشد، وصيت خدا و پيامبر ـ صلي الله عليه و آله وسلم ـ و ائمه ـ عليهم السلام ـ و مشايخ كرام را كه تقوي باشد، از دست ندهيد.
12. همانطور كه مسايل طهارت و شكيات و سهويات و قرائت بايد پيش اهلش درست شود، عقايد نيز به طريق اولي چنين است».
📙 نشان از بی نشان ها ص 129
کانال تذکرة الاولیا
و خدایی که امید همه ناامیدان است،
منتظرت می ماند،
که یادش کنی،
اگر باور کنی که دوستت دارد
اعتماد کنی
هر مشکای، کوچک و ناچیز می شود....
@banooyeab
سبک زندگی و تربیت
❣سفره تربیتی
قدیم ترها که هنوز زمانه و زیستن ما غربی و مدرن نشده بود مادرها جور دیگری بودند، آن ها در زندگی سنتی دینی، بر بسیاری از فنون تغذیه سالم مسلط بودند و علوم و قواعد بسیاری را رعایت می کردند و به واسطه آن ها، فرزندانشان را تربیت می کردند. اینکه در هر فصل باتوجه به گرمی و سردی فصل باید غذای خاصی استفاده شود و مادرها خصوصیات سردی و گرمی غذاها و شیوه ی تدبیرش را می دانستند و مثلا اگر پسر نوجوانشان طبعی گرم داشت و شهوت آزارش می داد، با تغذیه سالم آن را کنترل می کردند یا اگر دخترشان به سبب فقر آهن و کم خونی گرفتاری افسردگی های ظاهری بدنی بود، آن را با تغذیه درمان می کردند؛ یا با حفظ اصولی، حافظه کودکانشان را تقویت می کردند؛ و آگاهی کاملی بر مصلح های غذایی داشتند اینکه چه چیزی هم عوارض غذا را برطرف می کند و هم خواصش را بیشتر می کند؛ مثلا گوشت گاو را که بسیار دیر هضم است، برای کم کردن این عارضه و هضم سریع تر آن به همراه آویشن و زیره و فلفل درست می کردند یا خیار که سردوتر است با ادویه ی گرم و خشک چون نمک و نعناع به کودکان خود می دادند و این تعلیمات به صورت شفاهی از نسلی به نسل دیگر انتقال می یافت. اما امروزه تغذیه به جای سلامت، مبتنی بر لذت و غفلت است و مادران به این مقوله به عنوان امری تربیتی نمی نگرند و همه افراد در همه فصل ها و در همه سنین یک نوع غذا می خورند. مادر در سبک زندگی غربی به سبب های گوناگون، بسیار سرشلوغ و پر کار گشته است. هر چند در ظاهر، کار او را کاهش داده اند اما ده ها عامل من جمله اشتغال، تحصیل، رسانه، کوچک شدن خانواده، کاهش فرزندان و .... همگی، مادر را چندین برابر گذشته مشغول ساخته است و از تربیت غافل نموده است.
✍زینب.صلاحی
@banooyeab
Quran120.mp3
297.8K
🌻🌿🌻🌿🌻🌿🌻🌿🌻🌿🌻🌿
#قرآن_کریم
#با_نیت...
#با_ترجمه
#صفحه120
#استاد_پرهیزکار
🌻🌿🌻🌿🌻🌿🌻🌿🌻🌿🌻🌿
به #بانوی_آب 💧بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/1242038283C53201e044e
# تلنگر
خداوند « تو » را خلق کرد و نامت را زن نهاد 🌺 و به واسطه« رفع بعضکم فوق بعض درجات» در تو ودایعی نهاد که تو را متفاوت کرد از مرد و منحصر بفرد.
تو را «زیباشناس» آفرید مثل صفت جمال خویش🌺
تو را «مایه انس و سکونت» قرار داد هم چنان که خود مایه سکینه ی مؤمنین است و خود نازل کننده ی آن🌺،
تو را « چشمه ی سخن» در این هستی قرار داد تا بیاموزی کلام را، همچنان که خدا ائمه خود را کلمات الهی قرار داد و با کلام در کتابش با بنده اش سخن گفت🌺.
تو را «ناودان رحمت» قرار داد تا انسان ها شمه ای از رحمت خود به بندگان را درک کنند🌺🌺.
تو را «رب البیت » قرار داد تا ربوبیت خود را در این جهان هستی نمایان کند 🌺🌺
و....
آری این ها تنها تعدادی از ودایعی است که رب تو در وجودت قرار داده است🌹. حال باید تو آنها را بشناسی، قدر بدانی و متوجه باشی اینها را برای چه در تو نهاده؟؟؟؟
کمی فکر کن، راستی چرا؟؟؟🤔🤔
✍مروج الاحکامی
@banooyeab
🚜 با تراکتور از روشون رد شد
از این مجری ها تو ایرانم داریم البته😒
فرشته حسینی بازیگر افغانستانی در جواب مجری افغانستان دربارهی ادعای تحقیر شدنش در ایران میگوید ؛ شاید باورتان نشود من در دوره ای که در ایران کار هنر میکردم بار ها توسط دوستان افغانستانی تحقیر شدم (بخاطر دختر بودنم) ولی حتی یک بار توسط دوستان ایرانی تحقیر نشدم ،کارگردانها و بازیگرهای ایرانی بسیار به من کمک میکردند و برای اینکه برای کشورم تلاش میکردم آنها من را بسیار تشویق میکردند
@AXNEVESHTESIYASI
.💙🌟💙.
#بانوی_آب
قَالَ إِنَّمَا أَشْكُو بَثِّي وَحُزْنِي إِلَى اللَّهِ..
غمگین که میشوی، حواست باشد گوشِ خدا برای شنیدن غمهایت شنواترین است. حُسن، از آنِ خدای یوسف است، پس:
تَوَكَّلْتُ عَلَی الْحَی الَّذی لایمُوتُ
@chadoriya | 🌸💙
@banooyeab
#والپیپر.
✨به نام کسی که دخترم را به من عطا کرد
✨
دختر عزیزم، سلام!
❤️امیدوارم حالا که این نامه را می خوانی، تمام وجودت پُر از شادی و نشاط باشد. لبخندی که روی لبهای تو می نشیند، زندگی را به کام من، شیرین می کند.
❤️هیچ وقت فراموش نمی کنم آن روزهایی را که منتظر آمدنت به این دنیا بودم. چه قدر خوشحال بودم که خدا می خواهد فرزندی به من عطا کند. وقتی به دنیا آمدی، سر از پا نم یشناختم. هنوز هم بعد از گذشت سالها، هر روز خدا را شکر می کنم که دختری مانند تو به من داده است.
❤️درست است که هر مادری، فرزندش را دوست دارد و من هم مثل همۀ مادرها هستم؛ امّا وقتی به خوبی هایت فکر میکنم، محبّت تو در دلم چند برابر می شود.
❤️ نماز که می خوانی، نمی دانی چه جشنی در دلم به پا می شود.
❤️ رفتار مؤدّبانۀ تو با پدرت، واقعاً مثالزدنی است. دیگران، همیشه از ادب تو تعریف میکنند. من خیلی خوشحالم که درسهایت را می خوانی و مثل بعضی از بچّه ها نیستی که پدر و مادرشان را برای درس خواندن، جان به لب می کنند.
❤️به قدری دوستت دارم که دوست ندارم حتّی یک عیب کوچک در وجود تو باشد. دوست دارم همۀ وجودت، مملوّ از خوبی باشد. این احساسی که به تو دارم، باعث شده همیشه نگرانت باشم و چند وقتی است که مسئله ای مرا خیلی نگران کرده.
❤️شاید دوست داشته باشی زودتر بدانی که این مسئله چیست؟ باشد، من هم منتظرت نمی گذارم.
❤️چند باری که در کوچه و خیابان، در راه مدرسه تو را دیدم، آن گونه که باید، حجابت را رعایت نکرده بودی. البته نمی خواهم بگویم که از عمد، این کار را کرده بودی؛ امّا همان طور که گفتم، تو به قدری خوبی که دوست ندارم حتّی یک عیب کوچک داشته باشی. شاید هم در آن چند باری که من تو را دیدهام، حواست نبوده که حجابت آن طور شده بود.
❤️شاید خود من هم مقصّر هستم و در تربیت تو در مسئلۀ حجاب، کوتاهی کرده ام.
هر چه که هست، دوست دارم در این باره به من توضیح دهی تا خیالم راحت شود.
❤️خیلی دوست دارم که جوابم را به صورت نامه بدهی. می خواهم جوابت را با خطّ دوست داشتنی ات بخوانم.
❤️کاش هیچ وقت فراموش نمی کردی که مادر، از صمیم دل، دوستت دارد و همیشه خدا را برای داشتن چنین دختری شکر می کند.
❤️دوستدار همیشگی تو❤️
مادرت
📚منِ دیگرِ ما، کتاب دوم، ص۱۴۵
#تربیت_فرزند
@banooyeab
@shogh_zendegi