eitaa logo
کانال بزرگ احکام بانوان
912 دنبال‌کننده
2.1هزار عکس
1.8هزار ویدیو
22 فایل
خدمات و بارگذاری‌های ما در کانال به ترتیب اهمیت: ۱. احکام شرعی ۲. احکام متفرقه فقهی ۳- مسائل اخلاقی و سیاسی ۴- پاسخ به سؤالات شرعی مدیر @banihashemi توجه؛ (۱) سؤالتان مختصر با ذکر نام مرجع تقلید باشد (۲) از تبلیغ کانال‌های غیرفرهنگی و غیر معتبر معذوریم
مشاهده در ایتا
دانلود
بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم و رحمة الله روزه مستحاضه ای که غُسل بر او واجب است در چه صورت صحیح است؟ ♻️ فتاوای مراجع عظام: 🌸 آیات عظام: امام خمینی، نوری همدانی: در صورتی صحیح است که در روز غسلهایی را که برای نمازهای روزش واجب است، انجام دهد، و نیز بنابر احتیاط واجب باید غسل نماز مغرب و عشای شبی که می خواهد فردای آن را روزه بگیرد بجا آورد. ولی اگر برای نماز مغرب و عشا غسل نکند و برای خواندن نماز شب پیش از اذان صبح غسل نماید و در روز هم غسلهایی را که برای نمازهای روزش واجب است بجا آورد، روزه او صحیح است. 🌸 آیات عظام: اراکی، فاضل لنکرانی: در صورتی صحیح است که در روز غسلهایی را که برای نمازهای روزش واجب است، انجام دهد، و نیز باید (آیةالله لنکرانی: بنابراحتیاط) غسل نماز مغرب و عشای شبی که می خواهد فردای آن را روزه بگیرد بجا آورد. 🌸 آیةالله العظمی گلپایگانی: در صورتی صحیح است که غسل نماز مغرب و عشای شبی که می خواهد فردای آن را روزه بگیرد، بجا آورد و بلکه بنابراحتیاط لازم غسل نماز مغرب و عشای شب بعد را نیز، بجا آورد و نیز در روز، غُسلهایی را که برای نمازهای روزش واجب است انجام دهد و اگر برای نماز مغرب و عشای شب قبل، غسل نکند و نزدیک اذان صبح غسل نماید که با نماز صبح به مقدار نافله صبح زیادتر، فاصله نشود و غسلهای نمازهای روز و غسل مغرب و عشای شب بعد را بنابر احتیاط لازم بجا آورد، روزه اش صحیح است. 🌸 آیات عظام: خوئی، تبریزی: بنابراحتیاط روزه زن مستحاضه کثیره، درصورتی صحیح است که غسل نماز مغرب و عشای شبی که می خواهد فرادی آن را روزه بگیرد بجا آورد، و نیز در روز غسلهایی را که برای نماز های روز واجب است انجام دهد.، ولی اگر مستحاضه متوسطه باشد بعید نیست که در صحّت روزه اش غسل شرط نباشد. 🌸 آیةالله العظمی سیستانی: بنابر مشهور روزه زن مستحاضه کثیره، درصورتی صحیح است که غسل نماز مغرب و عشای شبی که می خواهد فرادی آن را روزه بگیرد بجا آورد، و نیز در روز غسلهایی را که برای نماز های روز واجب است انجام دهد، ولی بعید نیست که در صحّت روزه اش، غسل شرط نباشد، همچنان که بنابراقوی در مستحاضه متوسطه شرط نیست. 🌸 آیةالله العظمی شبیری زنجانی: اگر مستحاضه غسلهايى را كه براى نمازهاى روزانه يا براى نمازهاى شب قبل يا شب بعد بايد انجام دهد بجا نياورد، روزه‌اش باطل نمى‌شود، هر چند احتياط مستحب آن است كه قضاى آن روز را نيز بجا آورد. 🌸 آیات عظام: مکارم شیرازی، سبحانی: در صورتی روزه او صحیح است که غسل نماز مغرب و عشاء شبی که می خواهد فردای آن را روزه بگیرد بجا آورد و همچنین غسلهای روزی را که روزه است (آیةالله مکارم: بنابر احتیاط واجب). 🌸 آیةالله العظمی صافی گلپایگانی: در صورتی صحیح است که بنابر احتیاط لازم غسل نماز مغرب و عشای شبی که می خواهد فردای آن را روزه بگیرد، بجا آورد و بلکه بنابراحتیاط غسل نماز مغرب و عشای شب بعد را نیز، بجا آورد و نیز در روز، مستحاضه کثیره، بلکه متوسطه بنابر احوط غسلهایی را که برای نمازهای روزش واجب است انجام دهد. 🌸 آیةالله العظمی وحید خراسانی: روزۀ زن مستحاضه کثیره ، در صورتی صحیح است که غسلهایی را که برای نمازهای روز واجب است انجام دهد و همچنین - بنابراحتیاط واجب - غسل نمازمغرب وعشا شبی که می خواهد فردای آن را روزه بگیرد. 🌸 آیةالله العظمی مظاهری: روزۀ مستحاضه مطلقاً صحیح است گرچه غسلهای خود را انجام ندهد. 🌸 آیات عظام: امام خامنه ای و بهجت این مسأله را در رساله خود نیاورده اند. : توضیح المسائل مراجع م ٤١٨.
بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم و رحمة الله اگر روزه دار بعد از نماز عصر مستحاضه شود و تا غروب غُسل نکند، روزه اش چه حکمی دارد؟ ♻️ فتاوای مراجع عظام: 🌸 آیات عظام: امام خمینی، اراکی، خوئی، بهجت، تبریزی، فاضل لنکرانی، وحیدخراسانی، شبیری زنجانی، نوری همدانی، سبحانی: روزه او صحیح است. 🌸 آیات عظام: گلپایگانی، صافی گلپایگانی: روزه او صحیح است و بنابراحتیاط لازم (آیةالله صافی: و بنابر احتیاط) شرط است در صحّت روزه این روز، غسل نماز مغرب و عشای شب بعد؛ چنانچه گذشت. 🌸 آیةالله العظمی سیستانی: روزه او بدون اشکال صحیح است. 🌸 آیةالله العظمی مکارم شیرازی: برای روزه آن روز غسلی ندارد. 🌸 آیات عظام: امام خامنه ای و بهجت این مسأله را در رساله خود نیاورده اند. : توضیح المسائل مراجع م ۴۱۹.
بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم و رحمة الله اگر استحاضۀ قليله مستحاضه پیش از نماز به استحاضه متوسطه یا كثيره تبدیل می‌شود تکلیف چیست؟ ♻️ فتاوای مراجع عظام: 🌸 آیات عظام: امام خمینی، اراکی، خوئی، گلپایگانی، تبریزی، فاضل لنکرانی، وحیدخراسانی، سیستانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی، سبحانی: اگر استحاضه قلیله زن پیش از نماز (سبحانی: یا بین نماز)، متوسطه یا کثیره شود باید کارهای متوسطه یا کثیره را که گفته شد انجام دهد. و اگر استحاضه متوسطه، کثیره شود باید کارهای استحاضه کثیره را انجام دهد. و چنانچه برای استحاضه متوسطه غسل کرده باشد فایده ندارد و باید دوباره برای کثیره غسل کند. (آیةالله تبریزی: و دراین صورت قبل از غسل يا بعد از آن وضو نیز لازم نیست). 🌸 آیةالله العظمی بهجت: اگر استحاضه قلیله زن پیش از نماز، متوسطه یا کثیره شود باید کارهای متوسطه یا کثیره را که گفته شد انجام دهد. و اگر استحاضه متوسطه، کثیره شود باید کارهای استحاضه کثیره را انجام دهد. 🌸 آیةالله العظمی شبیری زنجانی: اگر استحاضۀ قليلۀ زن پيش از نماز كثيره شود، بايد كارهاى كثيره را كه گفته شد انجام دهد، و اگر استحاضۀ متوسّطه كثيره شود، بايد كارهاى استحاضۀ كثيره‌ را انجام دهد و چنانچه براى استحاضۀ متوسّطه غسل هم كرده باشد، بنابر احتياط بايد دوباره براى كثيره غسل كند. 🌸 آیات عظام: امام خامنه ای، مکارم شیرازی و مظاهری این مسأله را در رساله خود نیاورده اند. ♻️ منبع: توضیح المسائل مراجع م ۴۲۰.
بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم و رحمة الله وظیفه مستحاضه ای که بین نماز استحاضه قلیله یا متوسطه اش کثیره شود چیست؟ ♻️ فتاوای مراجع عظام: 🌸 آیات عظام: امام خمینی، اراکی، گلپایگانی، سبحانی، صافی گلپایگانی: باید نماز را بشکند و برای استحاضه کثیره غسل کند و وضو بگیرد و کارهای دیگر آن را انجام دهد و همان نماز را بخواند. و اگر برای هیچ کدام از غسل و وضو وقت ندارد، باید دو تیمّم کند، یکی بدل از غسل و دیگری بدل ازوضو و اگر برای یکی از آنها وقت ندارد؛ باید عوض آن تیمّم کند و دیگری را بجا آورد، ولی اگر برای تیمم هم وقت ندارد نمی تواند نماز را بشکند و باید نماز را تمام کند و بنابر احتیاط واجب قضا نماید و همچنین است اگر در بین نماز، استحاضه قلیله او متوسطه یا کثیره شود. 🌸 آیات عظام: خوئی، تبریزی: باید نماز را بشکند و برای استحاضه کثیره غسل کند و کارهای دیگر آن را انجام دهد و همان نماز را بخواند و بنابر احتیاط استحبابی ( تبریزی: و بنابراحتیاط ) قبل از غسل وضو بگیرد و اگر برای غسل وقت ندارد وضو گرفته و عوض غسل تیمّم کند، و اگر برای تیمم نیز وقت ندارد بنابراحتیاط نماز را نشکند و به همان حال تمام کند، ولی لازم است در خارج وقت قضا نماید؛ و همچنین است اگر در بین نماز، استحاضه قلیله او متوسطه یا کثیره شود ولکن غسل استحاضه متوسطه کفایت از وضو نمی کند چنانکه گذشت. 🌸 آیةالله العظمی وحید خراسانی: باید نماز را بشکند و برای استحاضه کثیره غسل کند و کارهای دیگر آن را انجام دهد و همان نماز را بخواند و بنابراحتیاط استحبابی قبل از غسل وضو بگیرد و اگر برای غسل وقت ندارد لازم است وضو گرفته و عوض غسل تیمم کند و اگر برای تیمم نیز وقت ندارد بنابراحتیاط واجب نماز را به همان حال تمام کند ولی باید در خارج وقت قضا نماید و همچنین اگر در بین نماز استحاضه قلیله متوسطه یا کثیره شود باید نماز را بشکند و وظایف مستحاضه متوسطه یا کثیره را انجام دهد. 🌸 آیةالله العظمی سیستانی: باید نماز را بشکند و برای استحاضه کثیره غسل کند و کارهای دیگر آن را انجام دهد و همان نماز را بخواند و بنابر احتیاط استحبابی قبل از غسل وضو بگیرد و اگر برای غسل وقت ندارد لازم است عوض غسل تیمم کند و اگر برای تیمم نیز وقت ندارد بنابر احتیاط مستحب نماز را نشکند و به همان حال تمام کند ولی لازم است در خارج وقت قضا نماید و همچنین است اگر در بین نماز استحاضه قلیله او متوسطه یا کثیره شود باید نماز را بشکند و برای استحاضه متوسطه یا کثیره کارهای آن را انجام دهد. 🌸 آیةالله العظمی نوری همدانی: باید نماز را بشکند و برای استحاضه کثیره غسل کند و کارهای دیگر آن را انجام دهد و همان نماز را بخواند و بنابر احتیاط استحبابی، قبل از غسل وضو بگیرد و اگر برای غسل وقت ندارد باید عوض آن تیمم کند؛ اگر برای تیمم نیز وقت ندارد نمی تواند نماز را بشکند و باید نماز را تمام کند و بنابراحتیاط واجب قضا نماید و همچنین است اگر در بین نماز استحاضه قلیله او متوسطه یا کثیره شود؛ مگر این که غسل استحاضه‌ متوسطه باشد که کفایت از وضو نمی کند چنانکه گذشت. : توضیح المسائل مراجع، م ۴۲۱.
بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم و رحمة الله وظیفه مستحاضه ای که بین نماز استحاضه قلیله یا متوسطه اش کثیره شود چیست؟ ♻️ فتاوای مراجع عظام: 🌸 آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: باید نماز را بشکند و برای استحاضه کثیره غسل کند و کارهای دیگر آن را انجام دهد و همان نماز را بخواند و اگر برای غسل وقت ندارد باید تیمّم کند و وضو هم بگیرد و اگر برای وضو هم وقت ندارد یک تیمم دیگر بکند و اگر برای تیمم هم وقت ندارد نمی تواند نماز را بشکند و باید نماز را تمام کند و بنابر احتیاط واجب قضا نماید، و همچنین است اگر در بین نماز، استحاضه قلیله او متوسطه یا کثیره شود. ولی اگر استحاضه متوسطه بود باید علاوه بر غسل، وضو هم بگیرد. 🌸 آیةالله العظمی شبیری زنجانی: باید نماز را بشکند و برای استحاضه کثیره غسل کند و بنابراحتیاط واجب باید وضو هم بگیرد، و کارهای دیگر آن را انجام دهد و نماز را ازسر بگیرد و اگر برای غسل وقت ندارد یک تیمم بدل از غسل کند ، و اگر برای وضو هم وقت نداشته باشد بنابر احتیاط تیمم دیگری بدل از وضو بکند، و اگر برای تیمم هم وقت نداردبنابراحتیاط مستحب نماز را نشکند و آن را تمام نماید، ولی در هر حال باید آن را قضا کند همچنین است اگر در بین نماز استحاضه متوسطه زن کثیره شود و برای استحاضه متوسطه غسل نکرده باشد؛ و اگر برای استحاضه متوسطه غسل کرده باشد، بنابر احتیاط باید نماز را تمام کند و برای استحاضه کثیره غسل کند و وضو بگیرد و کارهای دیگر آن را انجام دهد و همان نماز را دوباره بخواند، و اگر برای هیچ کدام از غسل و وضو وقت ندارد دو تیمم کند: یکی بدل از غسل و دیگری بدل از وضو، واگر برای یکی از آنها وقت ندارد عوض آن، تیمم کند و دیگری را بجا آورد. ولی اگر برای تیمم هم وقت ندارد دوباره خواندن نماز لازم نیست و بنابراحتیاط باید نماز را قضا نماید. 🌸 آیةالله العظمی مکارم شیرازی: باید نماز را رها کند و غسل نماید و از نو بخواند، و در صورتی که برای غسل وقت ندارد تیمم کند، ولی اگر برای تیمم هم وقت ندارد باید همان نماز را تمام کرده و بنابر احتیاط واجب قضا نماید. 🌸 آیةالله العظمی مظاهری: اگر در بین نماز، استحاضه قلیله متوسطه ؛ یا متوسطه کثیره شود باید نماز را بشکند و برای آن غسل کند و وضو بگیرد. [و] اگر آب برای مستحاضه ضرر دارد یا برای هیچکدام از وضوو غسل وقت ندارد باید دو تیمم کند یکی بدل از غسل و دیگری بدل ازوضو، و اگر برای یکی از آنها وقت ندارد؛ یا برای او ضرر دارد باید بدل آن تیمم کند و دیگری را بجا آورد. 🌸 آیات عظام: امام خامنه ای و بهجت این مسأله را در رساله خود نیاورده اند. : توضیح المسائل مراجع م ۴۲۱.
بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم و رحمة الله وظیفه مستحاضه ای که بین نماز خونش بند آمده و نمی داند که در باطن هم خون قطع شده یا نه چیست؟ ♻️ فتاوای مراجع عظام: 🌸 آیات عظام: امام خمینی، اراکی، گلپایگانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی: چنانچه بعد از نماز بفهمد قطع شده بوده، باید وضو و غسل و نماز را دوباره بجا آورد. 🌸 آیةالله العظمی سیستانی: چنانچه مستحاضه نداند که در باطن هم قطع شده یا نه، یا نداند پاکی به اندازه تحصیل طهارت و نماز یا بخشی از نماز مهلت می دهد یا نه، بنابراحتیاط واجب باید بر حسب وظیفه اش وضو گرفته یا غسل نموده و نماز را دوباره بجا آورد. 🌸 آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: بنابر احتیاط واجب باید وضو و غسل و نماز را دوباره بجا آورد. 🌸 آیات عظام: خوئی، تبریزی: چنانچه بعد از نماز بفهمد به کلّی قطع شده بوده و وقت وسعت این را داشته باشد که در حال پاکی نماز را دوباره بخواند، لازم است بر حسب وظیفه اش وضو گرفته یا غسل نماید و نماز را دوباره بجا آورد. 🌸 آیةالله العظمی وحید خراسانی: چنانچه بعد از نماز بفهمد قطع شده بوده لازم است وظیفه ای را که داشته از وضو و غسل انجام دهد ونماز را دوباره بجا آورد. 🌸 آیةالله العظمی سبحانی: چنانچه بعد از نماز بفهمد قطع شده بوده، باید بنابراحتیاط وضو و غسل و نماز را دوباره بجا آورد. 🌸 آیات عظام: امام خامنه ای، بهجت، مکارم شیرازی و مظاهری این مسأله را در رساله خود نیاورده اند. : توضیح المسائل مراجع م ۴۲۲.
💚بسم الله الرحمن الرحیم💚 🌼 تعیین مهریه حضرت زهرا (سلام الله علیها) به قیمت امروزی. ✅ مطابق با روایات موجود، مهریه حضرت زهرا (سلام الله علیها) ۵۰۰ درهم نقره بوده است.  🌺 در حدیث از آقا امام صادق (علیه السلام) نقل شده، آمده است: پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) مهریه هیچ یک از همسران خود و همچنین مهریه هیچ یک از دخترانش را بیش از دوازده اوقیّة و نشّ تعیین نکرده و «اوقیّه» ۴۰ درهم، و «نشّ» ۲۰ درهم است. 🔹منبع: «معانی الأخبار، ص ۲۱۴» ✅ با توجه به این حدیث نورانی از آقا امام صادق (علیه السلام)؛ مهریه حضرت زهرا (سلام الله علیها) حداکثر ۵۰۰ درهم (نقره) است. در زمان پیدایش اسلام هر ۱۰ درهم معادل یک دینار (طلا) ارزش داشته، بنابراین معادل مهریه حضرت ۵۰ دینار می‌شود.   ✅ از سوی دیگر، در فقه اسلامی وزن هر دینار برابر با یک مثقال شرعی برابر ۳.۴۵۶ گرم است. بنابراین ارزش مهریه حضرت زهرا (سلام الله علیها) حدود ۱۷۳ گرم طلا بود.  ✅ در حال حاضر، هر سکه طلای بهار آزادی ۸.۱۳۳ گرم وزن دارد، بنابراین معادل مهریه حضرت زهرا (سلام الله علیها) تقریباً ۲۱ سکه بهار آزادی می‌شود. @banevan
بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم و رحمة الله وظیفه مستحاضه ای که استحاضۀ كثيره اش متوسّطه شده چیست؟ ♻️ فتاوای مراجع عظام: 🌸 آیات عظام: امام خمینی، اراکی، گلپایگانی، وحید خراسانی، صافی گلپایگانی، سبحانی: باید برای نماز اول عمل کثیره و برای نمازهای بعد عمل متوسطه را بجا آورد. مثلاً اگر پیش از نماز ظهر استحاضه کثیره متوسطه شود، باید برای نماز ظهر غسل کند و برای نماز عصر و مغرب و عشا فقط وضو بگیرد، ولی اگر برای نماز ظهر غسل نکند و فقط به مقدار نماز عصر وقت داشته باشد باید برای نماز عصر غسل نماید و اگر برای نماز عصر هم غسل نکند، باید برای نماز مغرب غسل کند و اگر برای آن هم غسل نکند و فقط به مقدار نماز عشا وقت داشته باشد، باید برای عشا غسل نماید. 🌸 آیات عظام: خوئی، تبریزی، نوری همدانی: باید (آیةالله نوری همدانی: برای نماز اول عمل کثیره و) برای نمازهای بعد عمل متوسطه را بجا آورد. مثلاً اگر پیش از نماز ظهر استحاضه کثیره متوسطه شود، باید برای نماز ظهر وضو گرفته و غسل کند و برای نماز عصر و مغرب و عشا فقط وضو بگیرد، ولی اگر برای نماز ظهر غسل نکند و فقط به مقدار نماز عصر وقت داشته باشد باید برای نماز عصر غسل نماید و اگر برای نماز عصر هم غسل نکند، باید برای نماز مغرب غسل کند و اگر برای آن هم غسل نکند و فقط به مقدار نماز عشا وقت داشته باشد، باید برای عشا غسل نماید. 🌸 آیات عظام: بهجت، فاضل لنکرانی: باید برای نماز اول عمل کثیره و برای نمازهای بعد عمل متوسطه را بجا آورد. مثلاً اگر پیش از نماز ظهر استحاضه کثیره متوسطه شود، باید برای نماز ظهر غسل کند و برای نماز عصر و مغرب و عشا فقط وضو بگیرد. 🌸 آیةالله العظمی شبیری زنجانی: بايد براى نماز اوّل عمل كثيره، و براى نمازهاى بعد عمل متوسّطه را بجا آورد؛ مثلاً اگر پيش از نماز ظهر استحاضۀ كثيره متوسّطه شود، بايد براى نماز ظهر غسل كند و بنابر احتياط واجب وضو بگيرد و براى نماز عصر و مغرب و عشا فقط وضو بگيرد؛ ولى اگر براى نماز ظهر غسل نكند و فقط به مقدار نماز عصر وقت داشته باشد بايد براى نماز عصر غسل كند، و اگر براى نماز عصر هم غسل نكند بايد براى نماز مغرب غسل كند، و اگر براى آن هم غسل‌ نكند و فقط به مقدار غسل و نماز عشا وقت داشته باشد، بايد براى نماز عشا غسل نمايد. 🌸 آیةالله العظمی سبحانی: باید برای نماز اول عمل کثیره و برای نمازهای بعد عمل قلیله را انجام دهد و نیز اگر استحاضه متوسطه، قلیله شود باید برای نماز اول عمل متوسطه و برای نمازهای بعد عمل قلیله را بجا آورد. اگر استحاضه کثیره زن، متوسطه شود، باید برای نماز اول عمل کثیره و برای نمازهای بعد عمل متوسطه را بجا آورد مثلاً اگر پیش از نماز ظهر، استحاضه کثیره، متوسطه شود باید برای نماز ظهر غسل کند و برای نماز عصر و مغرب و عشا فقط وضو بگیرد. 🌸 آیات عظام: امام خامنه ای، مکارم شیرازی و مظاهری این مسأله را در رساله خود نیاورده اند. : توضیح المسائل مراجع م ۴۲۳.
بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم و رحمة الله مستحاضه كثيره ای که پیش از نماز خون استحاضه کثیره اش قطع شود و دو باره بیاید وظیفه اش چیست؟ ♻️ فتاوای مراجع عظام: 🌸 آیات عظام: امام خمینی، نوری همدانی: باید برای هر نماز یک غسل بجا آورد، ولی اگر بعد از غسل و پیش از نماز قطع شود چنانچه وقت تنگ باشد که نتواند غسل کند و نماز را در وقت بخواند با همان غسل می تواند نماز را بخواند و همین طور است حکم وضو. 🌸 آیات عظام: گلپایگانی، صافی گلپایگانی: اگر پیش از هر نماز خون مستحاضه کثیره و یا متوسطه قطع شود و دوباره بیاید باید برای هر نماز یک غسل بجا آورد. 🌸 آیات عظام: خوئي، تبريزي: باید بنابر احتياط براي هر نماز يك غسل بجا آورد. 🌸 آیات عظام: اراکی، فاضل لنکرانی، سیستانی: باید برای هر نماز یک غسل بجا آورد. 🌸 آیةالله العظمی وحید خراسانی: در صورتی که زمان قطع شده وسعت برای غسل و نماز داشته باشد، در آن فاصله باید غسل کند و نماز بخواند و اگر زمان قطع شده وسعت برای نماز با طهارت ندارد همان یک غسل کفایت می کند، و اگر برای غسل و بعض نماز وسعت داشته باشد، احتیاط واجب آن است که در آن فاصله غسل کند و نماز بخواند. 🌸 آیةالله العظمی شبیری زنجانی: بايد براى هر نماز يك غسل بجا آورد و بنابر احتياط واجب وضو هم بگيرد. 🌸 آیات عظام: امام خامنه ای، بهجت، مکارم شیرازی، سبحانی و مظاهری این مسأله را در رساله خود نیاورده اند. : توضیح المسائل مراجع م ۴۲۴.
بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم و رحمة الله هرگاه استحاضه كثيره یا متوسطه به استحاضه قليله تبدیل شود وظیفه مستحاضه چیست؟ ♻️ فتاوای مراجع عظام: 🌸 آیات عظام: امام خمینی، خوئی، اراکی، بهجت، فاضل لنکرانی، تبریزی، وحید خراسانی، نوری همدانی: اگر استحاضه کثیره قلیله شود، باید برای نماز اول، عمل کثیره و برای نمازهای بعد عمل قلیله را انجام دهد، و نیز اگر استحاضه متوسطه قلیله شود باید برای نماز اول، عمل متوسطه و برای نمازهای بعد عمل قلیله را بجا آورد. 🌸 آیات عظام: گلپایگانی، صافی گلپایگانی: اگر استحاضه کثیره قلیله شود، باید برای نماز اول، وضو و غسل و برای نمازهای بعد عمل قلیله را انجام دهد، و نیز اگر استحاضه متوسطه قلیله شود باید برای نماز اول، عمل متوسطه و برای نمازهای بعد عمل قلیله را بجا آورد. 🌸 آیةالله العظمی سیستانی: اگر استحاضه کثیره قلیله شود، باید برای نماز اول، عمل کثیره و برای نمازهای بعد عمل قلیله را انجام دهد، و نیز اگر استحاضه متوسطه قلیله شود باید برای نماز اول، عمل متوسطه را انجام دهد اگر قبلا انجام نداده باشد. 🌸 آیةالله العظمی شبیری زنجانی: اگر استحاضۀ كثيره قليله شود، بايد براى نماز اوّل، عمل كثيره و براى نمازهاى بعد عمل قليله را انجام دهد. 🌸 آیةالله العظمی سبحانی: اگر استحاضۀ كثيره قليله شود، بايد براى نماز اوّل، عمل كثيره و براى نمازهاى بعد عمل قليله را انجام دهد و نیز اگر استحاضه متوسطه، قلیله شود باید برای نماز اول عمل متوسطه و برای نمازهای بعد عمل قلیله را بجا آورد. اگر استحاضه کثیره زن، متوسطه شود، باید برای نماز اول عمل کثیره و برای نمازهای بعد عمل متوسطه را بجا آورد مثلاً اگر پیش از نماز ظهر، استحاضه کثیره، متوسطه شود باید برای نماز ظهر غسل کند و برای نماز عصر و مغرب و عشا فقط وضو بگیرد. 🌸 آیةالله العظمی مکارم شیرازی: اگر استحاضه کثیره قلیله شود، باید برای نماز اول غسل کند و برای نمازهای بعد وضو بگیرد. 🌸 آیات عظام: امام خامنه ای و مظاهری این مسأله را در رساله خود نیاورده اند. : توضیح المسائل مراجع م ۴۲۵.