بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_سوم_تقلید
(۱) وظیفه دختر بالغ
(۲) نشانه بالغ شدن دختر
(۱) هرگاه دختر بالغ شود مکلّف شده است و واجب هست به وظایف شرعیش عمل کند.
(۲) نشانه «بالغ» شدن دختر یکی از سه چیز هست:
{۱} تمام شدن نُه سال قمری؛
{۲} خارج شدن منی؛ {۳}روئیدن موی درشت بالای عورت {شرمگاه}.
#چند_نکته:
(۱) هر یک از نشانه ها به تنهائی علامت بلوغ هست.
(۲) نه سال قمری؛ تقریبا برابر است با ۸ سال و ۸ ماه و ۲۵ روز شمسی.
(۳) آیةالله العظنی سیستانی نشانه بالغ شدن دختر را فقط تمام شدن نه سال قمری میدانند.
کانال احکام بانوان
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_چهارم_تقلید
تعریف مجتهد
مجتهد یعنی » کسی است که دارای ملکه اجتهاد در استنباط احکام شرع از منابع اربعه یعنی: {قرآن، سنّت، عقل و اجماع} باشد و کلمه «مجتهد» از «اجتهاد» گرفته شده و «اجتهاد» یعنی: تلاش و کوشش کردن؛ و «مجتهد» کسی است که «احکام دین» را از منابع اربعه، با تلاش و کوشش خود پس از ریاضتهای سالیان عمر خود - در سایه توفیقات الهی و دارا بودن اوصاف شایسته و ارزشمند بویژه عدالت - بدست می آورد.
کانال احکام بانوان
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_پنجم_تقلید
تعریف عمل به احتیاط:
عمل به احتیاط؛ یعنی در بین فتاوای مراجع عظام، به فتوائی که به احتیاط نزدیکتر است عمل شود و تحقّق آن به چند صورت است:
اگر برخی از مراجع عظام تقلید:
{۱} عملی را واجب و برخی واجب ندانند ؛ عمل را انجام دهد.
{۲} عملی را حرام و برخی حرام ندانند؛عمل را ترک کند.
{۳} عملی را یکبار کافی و برخی کافی ندانند؛ عمل را تکرار کند.
کانال احکام بانوان
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_ششم_تقلید
تعریف احکام دین
آن دسته از تعالیم دینی که دستورات و مسائل عملیِ فردی و اجتماعی شامل عبادات و تعاملات اجتماعی (مقررات دینی) را در بر میگیرد. به احکام دینی و گاهی «قوانین شرعی» نیز گفته میشود.
تعالیم و آموزههای دینی ــ بویژه در اسلام ــ خود به سه دسته کلی تقسیم میشوند که احکام جزء اخیر آن است:
(۱) مسائل اعتقادی،
(۲) مسائل اخلاقی،
(۳) مسائل عملی (احکام دینی یا شرعی).
در اسلام، احکام دینیِ فردی و اجتماعی در کتب فقهی خود به چند قسم هستند:
{۱} احکام عبادی؛
مانند: طهارت، نماز، روزه، اعتکاف، خمس، زکات، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر و...
{۲} عقود؛ یعنی پیمانها و قراردادهای مشروع بین مؤمنين، مانند: معاملات، شرکت، اجاره، نکاح و...
{۳} مسائل حقوقی. یعنی مسائل فردی و قوانین اجتماعی زندگی؛
بجز قسم عبادات، مابقی بیشتر جنبه جنبه حقوق اجتماعی به خود میگیرد.
کانال احکام بانوان
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_هفتم_تقلید
اقسام احکام دین
احکام دین پنج قسم هست:
{۱} واجب: یعنی کاری که باید انجام داد و ترک کردن آن گناه است. (مانند: نمازهای یومیه، امر به معروف، نهی از منکر، چشم از نامحرم بازداشتن و...).
{۲} حرام: یعنی کاری که نباید انجام داد و انجام دادن آن گناه است. (مانند: دروغ، غیبت، تصرّف غیر مجاز در مال دیگران).
{۳} مستجبّ: یعنی کاری که واجب نیست، ولی انجام دادن آن بهتر و دارای اجر و ثواب است. (مانند: غسل جمعه، پوشیدن لباس سفید و تمیز در نماز و غیر نماز، خواندن تسبیحات حضرت زهرا (سلام الله علیها) بعد از نمازهای یومیه و نیز هنگام خوابیدن و...، صدمرتبه استغفار کردن و گفتن «لا اله الّا الله» و ذکر صلوات هنگام خوابیدن).
{۴} مکروه: یعنی کاری که حرام نیست، ولی ترک کردن آن بهتر و دارای اجر و ثواب است. (مانند: پوشیدن لباسهای کثیف و آلوده در نماز و غیر نماز، پرخوری، در حال سیری غذا خوردن).
{۵} مباح: یعنی کاری که انجام دادن یا ترک کردن آن، مساوی است. (مانند: راه رفتن، نشستن و...)
کانال احکام بانوان
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_هشتم_تقلید
اقسام نظر مجتهد
نظر مجتهد سه قسم هست:
{۱} فتوی، یعنی: بیان حُکم شرعی؛ (مثل اینکه بفرماید: انسان تا خمس درآمد خود را ندهد نمی تواند در آن تصرّف کند، هر چند قصد دادن خمس را داشته باشد).
{۲} حُکـم، یعنی: بیان مصداق حُکم شرعی؛ ( مثل اینکه بفرماید: فلان روز اول ماه است).
{۳} احتیاط:
الــف: احتیاط واجب؛ یعنی احتیاطی که قبل یا بعد از آن فتوا نباشد؛ ( مثل اینکه بفرماید: احتیاط واجب آن است که برای یاد دادن واجبات مزد نگیرد.
بــــ: احتیاط مستحب؛ یعنی احتیاطی که قبل یا بعد از آن فتوا باشد. ( مثل اینکه بفرماید: ظرف نجس را اگر یکمرتبه در آب کُر یا جاری بشویند پاک میشود، ولی احتیاط آن استکه سه مرتبه بشویند)
کانال احکام بانوان
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_نهم_تقلید
آیا عمل به احتیاط برای هر کسی مقدور هست؟
#پاسخ: عمل به احتیاط برای بیشتر افراد مقدور نیست.
♻️ فتوای برخی از مراجع:
🌸 از مرحوم آیةالله العظمی بهجت نقل است که: شخص عربی از مرحوم شیخ محمد رضا آل یاسین پرسید: در حال رکوع و سجود تسبیحه ی کبری چند بار باید گفته شود؟ ایشان در جواب فرمود: سه مرتبه واجب است!
بعد از رفتن سؤال کننده، به عنوان اعتراض به ایشان عرض شد هیچ یک از فقها چنین فتوایی نداده است. ایشان فرمودند: این شخص یکی را قبل از سجده، و یکی را در حال سجده، و سومی را در هنگام سربرداشتن می گوید؛ لذا خواه ناخواه یکی از آن سه در حال سجده، انجام می گیرد.
🌸 برخی نیز گفته اند: احتیاط، عصای پیره زن هاست.
🌸 ظاهر این است که بهتر است انسان در مقام عمل شخصی خود از احتیاط نگذرد و عمل را موافق احتیاط انجام دهد؛ ولی در مقام فتوی، دستور به احتیاط مشکل است.
🌸 آیةالله سیدمحمدکاظم یزدی: «عمل به احتیاط» مستلزم این است که شخص آشنا به کیفیت احتیاط باشد و لذا چون «عمل به احتیاط» نیاز به اطلاعات و دقت فراوان دارد از هر کسی ساخته نیست.
🌸 آِیةالله العظمی امام خمینی: موارد احتیاط را کم کسی میداند، پس عمل شخص عامی که آشنا به موارد احتیاط نیست، بدون تقلید، باطل هست.
🌸 آیةالله العظمی امام خامنه ای: چون عمل به احتياط مستلزم شناسايى موارد و چگونگى احتياط و صرف وقت بيشتر است، بهتر آن است كه مكلّف در احكام دين از مجتهد جامع الشرائط تقليد كند.
🌸 آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: واجب است در كيفيّت احتياط نيز احتياط كند، يعني چنانچه احتياط از چند طريق ممكن باشد بايد طريقي را اختيار نمايد كه مطابق با احتياط باشد.
🌸 آیةالله العظمی مکارم شیرازی: چون عمل به احتياط مشكل است و احتياج به اطّلاعات نسبتاً وسيعي از مسائل فقهي دارد، راه براي تودۀ مردم غالباً همان مراجعه به مجتهدين و تقليد از آنها است.
🌸 آیةالله نوری همدانی: به اين مطلب بايد توجه كرد كه در بسياري از موارد در خود عمل به احتياط نيز بايد يا مجتهد بود و يا تقليد كرد.
#منابع:
(۱) العروةالوثقی، م ۲
(۲) تحریرالوسیله، م ۱
(۳) أجوبةالإسفتائات س ۲
(۴) توضیح المسائل مراجع، م ۱.
کانال احکام بانوان
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
#درس_دهم_تقلید
معنای تقلید کردن
♻️ فتاوای مراجع عظام:
🌸 آیات عظام: امام خمینی، خوئی، فاضل لنکرانی، سیستانی، وحید خراسانی، نوری همدانی: تقليد در احکام، عمل كردن به دستور مجتهد است.
🌸 آیات عظام: گلپايگاني، صافي گلپایگانی: تقليد در احكام، ياد گرفتن فتواي مجتهد است با التزام به عمل به آن.
🌸 آیةالله العظمی تبريزي: تقليد در احكام، اعتماد كردن به دستور مجتهد درهنگام عمل یا بعد از آن است.
🌸 آیات عظام: اراکی، سبحانی: تقلید دراحکام، عمل نمودن به دستور مجتهد است، یعنی عملش را به استناد فتوای او انجام دهد.
🌸 آیةالله العظمی امام خامنه ای: تقليد یعنی در احکام دین به مجتهد جامع الشرائط مراجعه کردن، و به عبارت دیگر بر طبق تشخیص و فتوای او اعمال شرعی را به جا آوردن.
🌸 آیةالله العظمی مكارم شیرازی: حقيقت تقليد در احكام استناد عملي به دستور مجتهد است، يعني انجام اعمال خود را موكول به دستور مجتهد كند.
🌸 آیةالله العظمی شبیری زنجاني: تقليد به معناي پيروي كردن از ديگري در عقيده يا عمل است.
🌸 آیات عظام: بهجت و مظاهری این مسأله را در رساله خود نیاورده اند.
#منابع:
(۱) توضیح المسائل مراجع م ۲.
(۲) رساله آموزش آیةالله العظمی امام خامنه ای، درس ۱، ص ۵.
کانال احکام بانوان
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمةالله
#درس_یازدهم_تقلید_قسمت_اول
شرایط مجتهد جامع الشرایط
♻️ فتاوای مراجع عظام:
🌸 آیةالله العظمی امام خمینی: از مجتهدی بايد تقليد كرد كه مرد و بالغ و عاقل و شيعۀ دوازده امامي و حلال زاده و زنده و عادل باشد. و نيز بنابر احتياط واجب بايد از مجتهدی تقليد كرد كه حريص به دنيا نباشد و از مجتهدين ديگر اعلم باشد، يعني در فهميدن حكم خدا از تمام مجتهدين زمان خود استادتر باشد.
🌸 آیات عظام: خوئي، سيستاني، تبريزي: از مجتهدی بايد تقليد كرد كه مرد و بالغ و عاقل و شيعۀ دوازده امامي و حلال زاده و زنده و عادل باشد (آیةالله تبريزي: و نيز معتبراست سابقۀ فسق معروفي بين مردم نداشته باشد و از مجتهدي كه تقليد مي شود، غير از اوصاف ذكر شده امر ديگري معتبر نيست ) وعادل كسي است كه كارهائي را كه بر او واجب است، بجا آورد و كارهائي را كه بر او حرام است ترك كند، و نشانۀ عدالت اين است كه در ظاهر شخص خوبي باشد، كه اگر از اهل محلّ يا همسايگان او يا كساني كه با او معاشرت دارند حال او را بپرسند، خوبي او را تصديق نمايند و در صورتي كه اختلاف فتوي بين مجتهدين در مسائل محلّ ابتلاء ولو اجمالاً معلوم باشد لازم است مجتهدي كه انسان از او تقليد مي كند، اعلم باشد يعني در فهميدن حكم خدا از تمام مجتهدين زمان خود بهتر (آیةالله سيستاني: تواناتر) باشد.
🌸 آیات عظام: گلپايگاني، صافي گلپایگانی: از مجتهدی بايد تقليد كرد كه مرد و بالغ و عاقل و شيعۀ دوازده امامي و حلال زاده و زنده و عادل باشد و عادل كسي است كه با ملكۀ عدالت كارهائي را كه بر او واجب است بجا آورد و كارهائي را كه بر او حرام است ترك كند، و ملكۀ عدالت عبارتست از حالتي كه وادار كند انسان را به اطاعت و ترك معصيت و نشانۀ آن اين است كه اگر از اهل محلّ يا از همسايگان او يا كساني كه با او معاشرت دارند حال او را بپرسند، خوبي او را تصديق نمايند و مجتهدي كه انسان از او تقليد مي كند- در صورت علم به مخالفت فتواي او با فتواي غير- بنابر احتياط واجب بايد غير، اعلم از او نباشد مگر آنكه فتواي غير اعلم موافق با احتياط باشد (آیةالله صافي گلپایگانی: يا فتواي اعلم شاذ و نادر باشد كه دراين صورت بايد به قولي كه احوط است عمل نمايد) واعلم يعني در فهميدن حكم خدا از تمام مجتهدين زمان خود استادتر باشد.
🌸 آیةالله العظمی بهجت: تقليد از مجتهدي كه مرد،بالغ ،عاقل،شيعۀ دوازده امامي ،حلال زاده ،آزاد،زنده و عادل باشد جايز است و بنا براظهر بايد از مجتهدين ديگر اعلم باشد يعني در استنباط احكام الهي تواناتر باشد ويا اينكه از نظر علمي و اجتهاد مساوي ديگر مجتهدين باشد و در صورتي كه شناختن اعلم يا بدست آوردن فتاواي او مشكل باشد (مستلزم عسر و حرج باشد)مي تواند با رعايت الاعلم فالاعلم و ساير شرايط،از غير اعلم تقليد نمايد.
🌸 آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: از مجتهدى بايد تقليد كرد كه: مرد بالغ، عاقل، شيعه دوازده امامى، حلال زاده، زنده و عادل باشد و مقصود از عدالت آن است كه قدرت نفسانيه اى بر انجام واجبات و ترك گناهان كبيره داشته باشد. و احتياط واجب آن است كه مرجع تقليد حريص به دنيا نباشد و لازم است از مجتهدين ديگر اعلم باشد يعنى در فهميدن حكم خدا از همه مجتهدين عصر خودش عالمتر باشد. يكى از راه هاى شناخت عدالت حسن ظاهر است. يعنى با او رفت و آمد و معاشرت داشته باشد و در شرايط مختلف او را ديده باشد كه مسائل شرعى را رعايت مى كند و يا همسايگان و اهل محل خوبى او را تصديق كنند. {و} در صورتى كه دو مجتهد از نظر علمى مساوى باشند احتياط لازم آن است كه از كسى كه اتقى و اورع است تقليد كند.
🌸 آیةالله العظمی امام خامنه ای: از کسی باید تقلید کرد که شرایط آن را داشته باشد: ۱. مرد باشد. ۲. بالغ باشد. ۳. عاقل باشد. ۴. شیعهی ۱۲ امامی باشد. ۵. حلال زاده باشد. ۶. بنابر احتیاط (واجب) زنده باشد. ۷. عادل باشد. ۸. با توجه به حساسیت و اهمیت منصب مرجعیت در فتوا، بنابر احتیاط واجب، قدرت تسلط بر نفس سرکش را داشته و حرص به دنیا نداشته باشد. ۹. مجتهد باشد. ۱۰. بنابر احتیاط واجب اعلم باشد.
🌸 آیةالله العظمی مكارم شیرازی: مجتهدى که از او تقلید مى کند باید داراى صفات زیر باشد: مرد، بالغ، عاقل، شیعه ی دوازده امامى، حلال زاده و همچنین بنابراحتیاط واجب عادل و زنده باشد. (عادل کسى است که داراى حالت خداترسى باطنى است که او را از انجام گناه کبیره و اصرار بر گناه صغیره باز مى دارد) {و} در مسایلى که مجتهدین اختلاف نظر دارند باید از «اعلم» تقلید کند.
ــــــــــــــ
انتشار و نشر مطالب و عکسهای این کانال، با ذکر منبع و لینک کانال اشکال ندارد.
http://eitaa.com/banevan
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمةالله
#درس_یازدهم_تقلید_قسمت_دوم
شرایط مجتهد جامع الشرایط
♻️ فتوای مراجع عظام
🌸 آیةالله العظمی اراکی: از مجتهدی باید تقلید کرد که مرد و بالغ و عاقل و شیعه دوازده امامی و حلال زاده و زنده و عادل باشد و نیز باید از مجتهدی تقلید کرد که حریص به دنیا نباشد و بنابر احتياط واجب، در مسائلي كه مي داند فتواي اعلم با غير اعلم اختلاف دارد و همچنين در مسائل محدودي كه مي داند در يكي يا بعضي از آنها اختلاف فتوي دارند ( شبهۀ محصوره ) بايد از اعلم تقليد كرد.
🌸 آیةالله العظمی وحید خراسانی: قول مجتهدی برای مقلّد حجّت است که مرد و عاقل و شیعه دوازده امامی و حلالزاده و زنده - هرچند به ادراک حیات او در حالی که ممیز باشد- و عادل و بنابراحتیاط واجب بالغ باشد. و عادل کسی است که کارهایی را که بر او واجب است بجا آورد و کارهایی که بر او حرام است ترک کند، و نشانه عدالت این است که در ظاهر شخص خوبی باشد که اگر از اهل محلّ یا همسایگان او یا کسانی که با او معاشرت دارند حال او را بپرسند خوبی او را تصدیق نمایند و مجتهدی که انسان از او تقلید می کند –در صورتی که علم اگر چه اجمالاً به اختلاف بین مجتهدین در فتوا نسبت به مسائل محلّ ابتلاء داشته باشد – باید اعلم باشد، یعنی در فهمیدن حکم خدا و وظائف مقرّره به حکم عقل وشرع از تمام مجتهدهای زمان خود بهتر بوده، مگر اینکه قول غیر اعلم مطابق با احتیاط باشد.
🌸 آیةالله العظمی شبیری زنجاني: در احكام دينى از كسى بايد تقليد كرد كه داراى شرايط زير باشد:
۱- مرد باشد. ۲- بالغ باشد. ۳- عاقل باشد. ۴- شيعه دوازده امامى باشد. ۵- حلالزاده باشد. ۶- عادل باشد، يعنى از گناهان كبيره، مانند: دروغ، غيبت، تهمت، آدمكشى، رباخوارى، ترك نماز و ترك روزه ...، از روى ملكه اجتناب كند و مراد از ملكه؛ حالت نفسانى است كه انسان را به ترك گناه وادار مىكند، اصرار بر گناه صغيره نيز، گناه كبيره محسوب مىگردد و نشانه عدالت اين است كه در ظاهر شخص خوبى باشد؛ يعنى اگر از اهل محل يا همسايگان او يا كسانى كه با او معاشرت دارند حال او را بپرسند، بگويند: ما خلاف شرعى از او سراغ نداريم. ۷- مجتهد باشد. ۸- اعلم باشد و اين در صورتى است كه احتمال اختلاف ميان مجتهدين در مسائل مورد ابتلا را بدهد. مجتهد اعلم كسى است كه از تمام مجتهدهاى زمان خود حكم خدا را بهتر بفهمد، و برترى وي بايد به گونهاى باشد كه متعارف افراد اهل فضل بتوانند آن را تشخيص دهند، و اگر هيچ يك از مجتهدين چنين برترى روشنى نداشته باشند از هر يك از مجتهدين طراز اوّل مىتوان تقليد نمود. ۹- موثّق باشد، يعنى اشتباهش از متعارف بيشتر نباشد و كسى كه حريص به دنيا باشد غالباً موثّق نيست، زيرا حبّ شديد به دنيا باعث اشتباه زياد در تشخيص مىگردد. ۱۰- زنده باشد (با تفصيلى كه بعداً خواهد آمد).
🌸 آیةالله العظمی سبحانی: از مجتهدی باید تقلید کرد که مرد و بالغ و عاقل و شیعه دوازده امامی و حلالزاده و زنده و عادل باشد. و از مجتهد های دیگر اعلم باشد.
🌸 آیةالله العظمی نوری همدانی: از مجتهدي بايد تقليد کرد که مرد و بالغ و عاقل و شيعه دوازده امامي و حلال زاده و زنده و عادل باشد. و نيز بنابر احتياط واجب بايد از مجتهدي تقليد کرد که حريص به دنيا نباشد، و بنابراقوي در صورت علم به مخالفت فتواي او با فتواي غير اعلم موافق با احتياط باشد و اعلم يعني در فهميدن حکم خدا از تمام مجتهد هاي زمان خود، استاد تر باشد.
🌸 آیةالله العظمی مظاهری: از مجتهدی باید تقلید کرد که اعلم باشد، یعنی در فهمیدن حکم خدا از تمام مجتهدهای زمان خود استادتر باشد، و همچنین باید مرد ، بالغ ، عاقل، شیعه دوازده امامی، حلالزاده و عادل باشد؛ و همچنین باید حریص به دنیا نباشد. عادل کسی است که دارای ملکه عدالت و خداترسی باطنی باشد به صورتی که او را از گناهان باز دارد و نشانۀ آن این است که اگر از کسانی که با او معاشرت دارند حال او را بپرسند تقوای او را تصدیق نمایند. {و} همین مقدار که مکلّف التزام به تقلید از مجتهد پیدا کند مقلد او محسوب می شود و برای تحقّق تقلید، لازم نیست رساله مجتهد را داشته باشد یا به فتوای او عمل کرده باشد.
#منابع:
(۱) توضیح المسائل مراجع م ۲.
(۲) رساله آموزشی آیةالله العظمی امام خامنه ای، درس ۲، ص ۷.
کانال بزرگ احکام بانوان
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّکَالفَرَجَ
#وَالْعافِیَةوَالنَّصْرَ
اَللّهُمَ صَلَّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم وَ اَهلِک وَ الْعَنْ أعْدائَهُم أجْمَعِین
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۷
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
الـسَّلاَمُ عَـلَى مَـهْدِيِّ الْأُمَـمِ وَ جَـامِـعِ الْـكَـلِم
وَٱلسَّلَامُ عَلی عِبادِالله
#احکام
❎❎❎❎❎ـ
خـم شدن بـرای رکـوع،
باید به قصد رکوع باشد
❎❎❎❎❎ـ
یکی از شرایط صحت نماز نیت نماز هست یعنی حتی اگر جزئی از نماز بدون نیت باشد، نماز باطل میشود.
خم شدن بايد به قصد ركوع باشد، پس اگر به قصد كار ديگری مثلاً برای كشتن جانوری یا گذاشتن چیزی یا برداشتن چیزی خم شود، نمیتواند آن خم شدن را ركوع حساب كند،
پس بايد بايستد تا قیام متصل به رکوع حاصل شود و سپس دوباره برای ركوع خم شود و بخاطر این ایستادن، ركن زياد نشده چون رکوعی انجام نشده است که بگوییم رکن زیاد شده و نماز باطل است.
آیةالله العظمی بهجت:
اگر به قصد دیگر، مثلا برای کشتن جانور خم شود و قصد رکوع بعد از خم شدن بوجود آمد، بنابرأظهر کافی است.
منبع:
توضیح المسائل مراجع مسأله ۱۰۲۵.
کانال بزرگ احکام بانوان
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّکَالفَرَجَ
#وَالْعافِیَةوَالنَّصْرَ
اَللّهُمَ صَلَّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم وَ اَهلِک وَ الْعَنْ أعْدائَهُم أجْمَعِین
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
الـسَّلاَمُ عَـلَى مَـهْدِيِّ الْأُمَـمِ وَ جَـامِـعِ الْـكَـلِمِ
وَٱلسَّلَامُ عَلی عِبادِالله
#حدیث
#اقسام_زنا
قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم): لِکُلِّ عُضوٍ حظٌ مِنَ الزِّنا
{۱} #فالعَینُ زناهُ النّظرُ
{۲} #واللسانُ زناهُ الکلامُ،
{۳} #والاُذُنانُ زناهُما السَّمعُ،
{۴} #وَالیدانُ زناهُما البَطشُ
{۵} #والرّجلان زناهما المشی...
برای هر عضوی بهرهای از زنا هست
{۱} زنای چشم، نگاه آلوده (چشم چرانی) است.
{۲} زنای زبان سخن نابجا و شهوانی با نامحرم است.
{۳} زنای گوش شنیدن چیزهای حرام (مانند موسیقی و سخنان شهوانی و...) است.
{۴} زنای دست دراز کردن آن به سوی نامحرماست
{۵} زنای پا، رفتن به مجلس گناه و... میباشد.
#منابع:
{۱} #بهشت_جوانان
#صفحه۴۵۳.
{۲} #وسایل_الشیعة
#جلد۱۴صفحه۱۳۸.
{۳} #سن_ابی_داود
#جلد۲صفحه۲۴۷.
کانال بزرگ احکام بانوان
#اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّکَالفَرَجَ
#وَالْعافِیَةوَالنَّصْرَ
اَللّهُمَ صَلَّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم وَ اَهلِک وَ الْعَنْ أعْدائَهُم أجْمَعِین
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷