May 11
🧕آسيه
💠يكى از زنان نمونه، مومنه و صابر آسيه است. وی كـه دختر مزاحم و همسر فرعون است در ميان زرق و برق و تجملات زندگى مى كرد, ولى هـرگـز تـسليم هواى نفس نگرديد و با ايمانى محكم به پروردگار, مدافعى حقيقى براى حضرت موسى (ع ) در بارگاه فرعون بود. آسيه , در همان دوران كودكى , حضرت موسى (ع ) را از آب گرفت و بهتر از مادر, از وى پرستارى كرد و هرگز اجازه نداد به حضرتش آسيبى برسد. هنگامى كه حادثه دلخراش همسر و بچه هاى حزبيل به وقوع پيوست , خداوند عروج عارفانه آن زن پارسا و قهرمان را به ديد آسيه گذاشت و ايمان آسيه از آن صحنه , قوى تر شد. وى پـس از آن مـاجـرا, در عالمى از نيايش و رازونياز با خداى خود بود كه فرعون بر او وارد شد و ايمان مخفى آسيه بر طاغوت زمان آشكارشد. آسـيـه در آن روز, مـهر سكوت را شكست , در مقابل فرعون ايستاد و با كمال قاطعيت گفت : اى فرعون ! تـا بـه كـى در خـواب غـفـلـت فـرو رفته اى و مى خواهى بندگان خاص خداوند را در ميان آتش بسوزانى ؟
نمى دانى كه همسر حزبيل در چه جايگاهى واردشد! فرعون گفت : مگر تو هم در مورد خدايى من شك دارى ؟سيه گفت : مگر من به خدايى تو اعتقاد داشتم ؟ن از روزى كه موسى (ع ) را از رود نيل گرفتم به پيامبرى او معتقدشدم ! فرعون ابتدا سعى كرد او را با زبان خوش گمراه سازد, ولى نتيجه اى نگرفت , پس با ارعاب و تهديد وارد شد و با خشم فريادزد: اى آسيه ! تو را به گونه اى بكشم كه هيچ كس را تا به حال آن گونه نكشته ام ! سـپـس مادر آسيه را احضار و به او گوشزد كرد.
#آسیه
#بانوان_بهشتی
بانوان نمونه
🧕آسيه 💠يكى از زنان نمونه، مومنه و صابر آسيه است. وی كـه دختر مزاحم و همسر فرعون است در ميان زرق و ب
دخترت مانند آن زن آرايشگر (همسر حزبيل ) ديوانه شده است , يا بايد به پروردگار موسى كافرشود و يا دستور مى دهم كه او را بكشند. مادر آسيه دخترش را به گوشه اى برد و به همراهى با فرعون ترغيب كرد. آسيه گفت : هرگز به خداى موسى كافر نخواهم شد. فـرعون دستورداد مردم را جمع كردند و آن گاه به دستور او آسيه را به زمين خواباندند و دست و پايش را به چهارميخ بستند و سنگ بزرگى بر روى سينه اش قراردادند. آسـيـه در آن حـال سخت , اللّه , اللّه مى گفت و با خدايش مناجات پرمعنايى داشت و نجوا مى كرد:
رَبِّ ابْنِ لِي عِنْدَكَ بَيْتًا فِي الْجَنَّةِ وَنَجِّنِي مِنْ فِرْعَوْنَ وَعَمَلِهِ وَنَجِّنِي مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ، پروردگارا! در بهشت نزد خودت خانه اى برايم بناكن ! و مرا از دست فرعون و عملش نجات بخش و مرا از گروه ستمكاران رهايى ده . خداوند در اين لحظه , پرده از چشم آسيه برداشت و مقام وى را به او نشان داد. آسيه خوشحال و خندان شد. فرعون با كمال تعجب گفت : همسرم ديوانه شده است ! در ميان اين همه سختى و شكنجه مى خندد! آسيه گفت : به خدا سوگند! ديوانه نشده ام , اكنون شاهد و ناظر جايگاهى هستم كه در بهشت برايم مهيا كرده اند. در همين حال , آسيه به ديدار حق شتافت و نداى پروردگارش را لبيك گفت.
#آسیه
#بانوان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti
همسر زهير
وقتي سيدالشهدا (ع) در راه كربلا به زهير بن قين برخورد و قاصدي به طرف خيمه او فرستاد، ابتدا زهير نمي خواست اجابت كند و بي ميلي نشان داد. ولي همسرش او راتشويق كرد كه نزد امام رود و ببيند كه پسر پيامبر چه مي گويد و با او چه كار دارد؟ همين رفتن بود كه زهير را حسيني ساخت و او به امام پيوست . همسرش نيز همراه او آمد و همراه و همسفر زينب و اهل بيت امام شد.
اگر تشويق و تحريك همسر زهير «دلهم بنت عمرو» نبود، شايد زهير توفيق پيوستن به جناح حق و نيل به فوز شهادت در عاشورا را نمي يافت .
🧕🏻@znanabehshti
بانوان نمونه
آشنایی با تنها بانوی حاضر در عملیات الیبیتالمقدس
فاطمهسادات نوابصفوی، فرزند شهید سیدمجتبی نوابصفوی از مبارزان جمعیت فدائیان اسلام است که در عملیات آزادسازی خرمشهر در سال ۱۳۶۱ به عنوان تنها بانوی رزمنده، دوشادوش مردان به مبارزه پرداخت.
او در زمان شهادت پدر ۵ سال داشت و به علت مخالفت پدر با رژیم شاه تا این زمان شناسنامه هم نداشت.
سالها بعد مادرش «منیره سادات» با نام خانوادگی «میرلوحی» برای وی شناسنامه گرفت و او توانست به مدرسه برود.
فاطمهسادات پس از اخذ مدرک دیپلم با پسرعمهی مادرش «سید ابوالحسن فاضل رضوی» ازدواج کرد. و به دلیل مخالفت همسرش با رژیم شاه بود که در همان سالهای اول زندگی متأهلی به روستای «بافتان» از توابع شهرستان زاهدان تبعید شد.
آنها بعد از ۷ سال زندگی در روستا و آموزش به کودکان روستایی، بر اثر بیماری فاطمهسادات به مالاریا به مشهد آمدند و پس از بهبود به یکی از روستاهای «جهرم» از توابع استان فارس رفتند.
فاطمه بعد از پایان دوران تبعید، همراه با همسرش به تهران آمد و پس از چندی به دلیل مخالفت رژیم شاه با ورود آنها به دانشگاه، برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مهاجرت نمودند و فاطمه مدرک مهندسی کامپیوتر و سید ابوالحسن نیز مدرک مهندسی ماشین آلات صنعتی را اخذ کردد.
آنها در سال ۱۳۵۷ همراه با «امهانی» دختر کوچکشان به ایران بازگشتند، اما مجدداً برای کمک به مردم لبنان به شهید دکتر مصطفی چمران پیوستند و فاطمه در کنار شهید چمران در مبارزات چریکی زیادی شرکت کرد.
۲ سال بعد همسر وی در منطقه کردستان به شهادت رسید و فاطمه با روحیهی مبارزهطلبی که داشت در کنار رزمندگان انقلاب به مبارزه با رژیم غاصب بعثی پرداخت و در عملیات آزادسازی خرمشهر(الیبیتالمقدس) شرکت کرد.
در خاطراتی که از جانباز جنگ تحمیلی، آقای ایرانخواه منتشر شده است در مورد حضور فاطمهسادات در این عملیات چنین آمده است: «خانم فاطمه نواب صفوی، فرزند شهید نواب صفوی، به عنوان دیدهبان به طرف بهمنشیر رفته بود. او با اطلاعات مؤثر و مفیدی که از موقعیت دشمن میداد، در موفقیت عملیات نقش تعیین کنندهای را ایفا کرد. در آخرین دیدار، او را در حالی دیدم که پیکر شهیدی را با خود حمل میکرد. معلوم شد که از یک عملیات موفق چریکی باز میگردد.»
عکس این بانوی رزمنده در هشتمین جلد از مجموعه کتابهای جنگ تحمیلی که مشتمل بر ۲۸۷ قطعه عکس از روزهای مقاومت و دورهی اشغال خرمشهر و طی برگزاری عملیات الیبیتالمقدس و آزادسازی شهر و تأثیرات ناشی از حضور دشمن در ایام اشغال، ثبت شده و
در کنار دیگران رزمندگان مرد این عملیات قرار گرفته است.
🕊شادی روح شهدا، بالاخص پدر و همسر شهید این بانوی گرامی حمد و سوره و صلواتی قرائت کنیم.
#فاطمه_سادات_نواب_صفوی
🧕🏻@znanabehshti
🌸معرفی نخستین زن شهید انقلاب.
💎محبوبه دانش اشتیانی بهمن ۱۳۴۰ در خانوادهای مذهبی به دنیا آمد و زیر سایه پدری روحانی و مادری مؤمن، پرورش یافت. او مبارزه خود را شجاعانه پیگیری میکرد و در اکثر مواقع اعلامیهها و کتابهای دکتر شریعتی و استاد مطهری را همراه داشت. «دانشآشتیانی» با آغاز حرکتهای انقلابی مردم علیه حکومت پهلوی، به جمع انقلابیون پیوست و در اوج راهپیماییها و در حالی که هنوز بسیار جوان بود، مورد اصابت گلوله یکی از مأموران شاه قرار گرفت و با شهادتی زودهنگام، نامش بهعنوان یکی از نخستین شهدای زن انقلاب اسلامی در تاریخ ماندگار شد.
محبوبه دانشآشتیانی، ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۷، در میدان شهدا (ژاله سابق) و در حالی که پرچم استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی در دستش بود و با شجاعت شعار میداد، به شهادت رسید. البته او تنها شهید انقلابی خانواده دانشآشتیانی نبود؛ در سال ۱۳۶۰ نیز پدرش (شهید غلامرضا دانش) و نامزدش (شهید حسن اجارهدار)، در حادثه هفتمتیر به شهادت رسیدند.
📚زنان تاثیر گذار در انقلاب
#شهید_محبوبه_دانش_اشتیانی
🧕🏻@znanabehshti
🌸 معرفی بانوانی که همسر و فرزند خود را تقدیم نموده اند
💎 از اين قسم مي توان بانويي به نام «بحرّيه » را نام برد كه وي همسر جناده بن كعب انصاري خزرجي و مادر عمرو بن جناده است .
جناده از ياران سيدالشهدا: بود كه در جريان اولين حمله دشمن به شهادت رسيد. پس از شهادت اين صحابي با وفا، فرزند نوجوان او كه يازده سال بيشتر نداشت خدمت امام حسين (ع) رسيد و اجازه ميدان خواست . امام حسين (ع) فرمود: اين نوجوان پدرش در جنگ كشته شده و ممكن است مادرش ناراضي باشد.
امّا عمرو پاسخ داد: مادرم به من دستور داده كه در جنگ شركت نمايم . در نقل ديگري چنين آمده كه امام حسين (ع) به او فرمود: پسرم ! پدرت به شهادت رسيده و اگر تو هم كشته شوي ، مادرت در اين بيابان به چه كسي پناه ببرد؟
جوان با شنيدن سخن امام خواست برگردد، امّا مادرش به او گفت : پسرم ! آيا سلامتي خودت را بر ياري پسر رسول خدا (ص) ترجيح مي دهي ؟ نوجوان به سوي ميدان رزم شتافت و جنگيد تا به شهادت رسيد.
دشمن سرش را از بدن جدا كرد و به سوي خيمه ها پرتاب كرد. مادر جلو آمد سرش را برداشت و گفت : آفرين پسرم . آن گاه سر بريده را برداشت و آن را چنان به سوي دشمن پرتاب كرد كه با ضربه آن يكي از دشمنان به هلاكت رسيد.
از ديگر بانوان اين دسته مي توان به ام كلثوم صغري (رقيه ) دختر اميرمؤمنان (ع) اشاره كرد كه همسر مسلم بن عقيل سفير امام حسين (ع) بود. او كه در مسير كربلا خبر شهادت همسرش را دريافت ، در روز عاشورا فرزندش را نيز به آستان حسيني تقديم كرد.
📚نقش زنان در نهضت حسینی ص3
#همسر_کعب_انصاری
#ام_کلسوم_صغری
🧕🏻@znanabehshti
🌸 معرفی بانوانی که در کربلا به شهادت رسیدند.
از اين گروه مي توان به نام «ام وهب » همسر عبدالله بن عمير كلبي يكي از شهيدان كربلا اشاره كرد.
وقتي گرد و غبار ميدان فرو نشست ، همسر عبدالله بن عمير از خيمه ها خارج شد و به سوي ميدان شتافت و چون با منظره شهادت همسرش مواجه شد، خود را به نزديك بدن او رسانيد و بالاي سرش نشست و پيوسته مي گفت : بهشت گواراي تو باد. اميدوارم خدا مرا نيز در كنار تو بپذيرد. چيزي نگذشت كه شمر به غلامش رستم دستور داد، تا با ستون خيمه بر سرش بكوبد. عمود آهنين سرش را شكافت . او نيز در جاي گاه شهيدان كربلا جاي گرفت .
هم چنين ، عاتكه فرزند مسلم بن عقيل نيز از كساني بود كه در اثر حمله دشمن به خيام ، زيردست و پاي اسبان قرار گرفت و به گونه اي سخت و مشقت آور به شهادت رسيد.
هم چنين ، نام هانيه ، نو عروسي كه در كربلا به همراه همسرش از روز اول محرم ودر مسير حركت سيدالشهداء اسلام آورده و به كاروان آن حضرت ملحق گرديدند، از شهيدان كربلا شمرده شده است . او نيز پس از شهادت همسرش وارد ميدان شد و چون بر سر جسد بي جان همسرش نشست ، غلام شمر او را به شهادت رسانيد.
گروه ديگري از بانوان كه تأثير حضور آنان در كربلا غير مستقيم بود، بانواني بودندكه با تقديم فرزندانشان به آستان حسيني ، در ياري گري فرزند غريب رسول اكرم (ص) حضور داشتند.
🧕🏻@znanabehshti
🌸 آشنایی با همسر حبیب ابن مظاهر
امام حسين (ع) بعد از حركت از مدينه و به دنبال رسيدن نامه هاي سران و بزرگان و شيعيان ، به دوستان خود نامه هايي فرستاد.
وقتي نامه امام (ع) به حبيب بن مظاهر ـ در كوفه ـ رسيد، همسرش به او گفت : «تو را به خدا اي حبيب . در ياري حسين (ع) كوتاهي مكن ».
حبيب براي آزمايش همسرش گفت : «چگونه بروم ، كه از يتيم شدن فرزندان خود مي ترسم ».
زن گفت : «آيا سخن رسول خدا (ص) را در حق حسين بن علي (ع) و برادرش فراموش كرده اي كه فرمود: اين دو فرزند من ، دو سيد جوانان بهشتند! حال فرزند رسول خدا از تو ياري خواسته و تو جواب نمي دهي ؟»
و هنگامي كه حبيب آماده رفتن به كربلا بود گفت : «اي حبيب ، تو را به خدا قسم ،اگر به خدمت حسين شرف ياب شدي ، به نيابت از من دست و پايش را ببوس و سلام مرا به حضورشان برسان .»
🧕🏻@znanabehshti
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زن مگو مرد آفرین روزگار
شیرزن لر و با اصالت یعنی مادر شهید قنبری که بابت عاقبت بخیری فرزندش خدا رو شکر میکنه
#عند_ربهم_یرزقون
🧕🏻@znanabehshti
🏷 شفیعه همه شیعیان!
🔅#امام_صادق_علیه_السلام :
🔸«همه شيعيان من با شفاعت او (فاطمه معصومه عليهاالسلام) وارد بهشت خواهند شد».
🔹«و تَدخُلُ بِشَفاعَتِها شِيعَتي الجَنَّةَ بِأجمَعِهِم».
📚 بحارالانوار ج٦٠ ص٢١٦
🧕🏻@znanabehshti
حضرت حوا(ام البشر)
🌹حضرت حوا به عنوان مادر بشریت و به عنوان اولین مخلوق زن جایگاه والایی دارد، به گونه ای که چون پیامبر زمان خود در مقام خطاب الهی قرار گرفته و بر همه انسان ها حق مادری دارد. به همین دلیل به ایشان حوّا یعنی مادر زنده ها می گویند.
🌹خداوند وی را به عنوان نخستین زن پاک سرشت و پاکدامن از طینت ویژه ای می آفریند. برخلاف تحریفات وارده بر کتب عهدین که همراه با داستان سرایی حوا را محل حلول شیطان و یا عامل فریب آدم علیه السلام معرفی می کنند، قرآن برای او شان و منزلت والایی قرار می دهد.
🌹 اول کسی که در روی زمین نساجی کرد، حضرت آدم و حوا بودند، و اول مردی که جبه بافته شده پوشید، جناب آدم بود. و اول زنی که پیراهن و خمار پوشید، جناب حوا بود و هر دو از پشم گوسفند بود.
#حضرت_حوا
#ام_البشر
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti
شهیده ناهید فاتحی کرجو
♨️شهیده ناهید فاتحی کرجو در چهارمین روز از تیرماه سال 1344 در شهر سنندج به دنیا آمد. پدرش «محمد» از پرسنل ژاندارمری بود و مادرش «سیدهزینب»،.
✅مهربان، مسئولیتپذیر و شجاع بود و در دامن پرمعرفت و عفت مادر، با بزرگ شدن جسم، #روح_معنوی خود را هم پرورش میداد. #عشق_به_عبادت در سنین کم از ویژگیهای منحصر به فرد ناهید بود.
♻️آن قدر در محراب عبادت با خدا راز و نیاز میکرد و لذت میبرد که به پدرش گفت: «اگر از چیزی ناراحت و دلتنگ باشم و گریه کنم، چشمانم سرخ میشود و سرم درد میگیرد اما وقتی با خدا راز و نیاز و گریه میکنم،نه خستهام و نه سردرد و ناراحتی جسمی احساس میکنم، بلکه تازه سبکتر و آرامتر میشوم.»
⭕️با شروع حرکتهای انقلابی مردم ایران،ناهید هم به سیل خروشان انقلابیون پیوست و با شرکت در راهپیماییهای ضدطاغوت، در جرگه دختران مبارز کردستان قرار گرفت.
⭕️بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و شروع شرارتهای ضدانقلاب در مناطق مختلف کردستان، ناهید که تازه پا به دوران نوجوانی گذاشته بود، همکاریاش را با ارتش و سپاه آغاز کرد.
♨️شروع این همکاری،خشم ضدانقلاب به خصوص گروهک «کومله» را که زخم خورده فعالیتهای انقلابی این نوجوان و سایر دوستانش بود،برانگیخت.
⭕️این دختر نوجوان با دسیسه گروهی ضدانقلاب به جرم همکاری با سپاه و حمایت از آرمانهای انقلاب اسلامی و ولایتپذیری امام خمینی (ره) ربوده شده است. بعد از ربوده شدن ناهید،خانوادهاش را تهدید میکردند.
⭕️چند ماه بعد با دستانی بسته و سری تراشیده به جرم اینکه «این جاسوس خمینی است!» در روستا میچرخانند. این ویژگی که برای کومله و ضدانقلاب اتهام بود برای ناهید افتخار محسوب میشد.
کوملهها به آن دختر نوجوان میگفتند: آزادت نمیکنیم مگر اینکه به #خمینی توهین کنی!»
اما بصیرت،ایمان،شجاعت و انگیزههای معنوی توأم با شناخت اهداف انقلاب اسلامی این دختر نوجوان دلیر و شیربچه کردستان را بر آن داشت که جان فدای آرمان کرده و هرگز علیه امام و رهبر خود زبان باز نکند. او سنگینی و درد ناشی از برخورد سنگ با پیکرش را بیشتر تحمل میکرد تا سنگینی حرفی نادرست و قبول کژگوییهای قومی نادان و سفاک صفت درباره امام و آرمانش را.
♨️ناهید تلخی شکسته شدن حریمهای احترام به زنان را به کام جان خرید و هرگز دست از آرمانها و اعتقاداتش برنداشت تا سایرین بتوانند شیرینی زندگی در زیر سایهسار پرچم قدرتمند اسلام را تجربه کنند.
#شهیده_ناهید_فاتحی_کرجو
#زنان_نمونه
🧕🏻@znanabehshti
#همسران_پیامبر_صلی_الله_علیه_وآله
ام حبیبه
♻️امّ حبیبه یکی از دختر عموهای پیامبر ( صلّی الله علیه وآله وسلّم ) بود و از میان همسران حضرت، تنها همسری بود که با ایشان رابطه نسبی اشت.
♻️ وی از صادقترین همسران رسول خدا ( صلّی الله علیه وآله وسلّم ) و یکی از زنان مؤمن بوده است.
او پیش از پیامبر ( صلّی الله علیه وآله وسلّم ) با “عبیدالله بن جحش ” ازدواج کرده بود و کنیه اش به سبب نام فرزندش (حبیبه بنت عبیدالله بن جحش)، ام حبیبه است.
♻️ام حبیبه از سابقان در اسلام و از مهاجران به حبشه بود. وی در شرایط بسیار سختی به اسلام گروید و در کنار پیروان رسول خدا ( صلّی الله علیه وآله وسلّم ) قرار گرفت؛ زیرا پدرش (ابوسفیان) از سران کفار و مشرکان مکه بود که تمام توان خود را برای نابودی اسلام و جلوگیری از گسترش آن و نیز دشمنی با شخص پیامبر ( صلّی الله علیه وآله وسلّم ) به کار بسته بود.
♻️ام حبیبه نیز مانند سایر صحابه از همان ابتدای اسلام آوردن سختیهای بسیاری را تحمل نمود.
اذیت و آزار اقوام و خویشان و دوری از خانواده و تحمل غربت، تنها گوشه ای از مصیبتهایی است که امثال ام حبیبه به منظور زنده نگاه داشتن اسلام و دوری از شرک و مشرکین به جان میخریدند.
♻️ ازدواج پیامبر ( صلّی الله علیه وآله وسلّم ) با ام حبیبه، جنبه دلجویی از این زن مسلمان را داشت؛ زیرا او با جدا شدن از پدر و اقوام بت پرست خود به همراه همسر مسلمانش رهسپار حبشه شد و در آن دیار غربت نیز شوهر و شریک زندگی خود را از دست داد. پس چه افتخاری بهتر از این که به همسری پیامبر ( صلّی الله علیه وآله وسلّم ) نائل گردد. با این عمل، پیامبر ( صلّی الله علیه وآله وسلّم ) از صبر و ایمان ام حبیبه تجلیل کرده و او و کودک بی پناهش را پناه دادند.
#ام_حبیبه
#زنان_بهشتی
🧕🏻@znanabehshti