فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شبهه
سلام این ویدیو انگار قسمتی از واقعیت و دروغ رو باهم مخلوط کرده
میشه لطفا شرح بدید🙏
هدایت شده از جان من و سید علی💕
#متن_شبهه⛔️
#تقابل_دین_وعقل
نترس رفیق!
اگر جهنمی در کار باشد آنجا دوستان خوبی پیدا خواهی کرد. یک جرعه آب جوش خوردن با صادق هدایت بهتر از هم پیاله شدن در بهشت با قدیسانی است که دنیا را برایت جهنم کرده اند.
تا زمانی که انسانیت را زیر پا نگذاشته ای، از هیچ چیز نترس.
دین من عقل من است و وجدان صدای خداست.
#پاسخ👇⬇️
«دین من انسانیت است» یا «دین من عقل من است» به خودی خود حرف بدی نیست. اما اگر کسی مقصودش از این سخنان بی نیازی از «دین وحیانی» باشد، سخت در اشتباه است.
⁉️«انسانیت» و «عقلانیت» چیست؟
اگر منظور همان چیزی است که صادق هدایت داشت، باید بگوییم که چنین عقلانیتی نه به کار صادق هدایت آمد و نه به کار شما خواهد آمد.
➕ این عقلانیت نتوانست زندگی دنیا را برای صادق هدایت معنا دار کند. او حتی نتوانست به حق حیات خود احترام بگذارد و سرانجام دست به خودکشی زد.
👈 اگر عقلانیت و انسانیت مورد نظر شما، انتهایش پوچ گرایی و خودکشی است، ارزانی خودتان.
اگر عقلانیت و انسانیت را با شهوات انسانی و اغراض دنیوی آلوده نکنید. اگر خالصانه به دنبال حکم عقل و حکم انسانیت بروید، به زودی یک دیندار به تمام معنا خواهید شد.
مثلاً:
✅🌴انسانیت حکم می کند که اگر کسی لطفی به تو کرد، تو نیز از او تشکر کنی.
عقل می گوید وجود تو، لطف و عنایت خداست. او تو را آفرید و به تو نعمت داد.
اما عقل نمی تواند بفهمد که چگونه می توان به بهترین نحو، شکر خدا را به جا آورد.
پس به سراغ دین حق می رود تا از خود خدا یاد بگیرد که چگونه او را عبادت و پرستش کند.
🔻⬅️ عقل می فهمد که عدالت خوب است و ظلم بد است. اما اگر از او بپرسی که فلان جنایتکار را چگونه مجازات کنیم که در حق او ظلم نکرده باشیم، نمی تواند پاسخ دهد.
می گوید یه موجود دانای کل باید این سوال را پاسخ دهد. یعنی باید بروی سراغ دین حق، و از خدا این سوال را بپرسی.
🔻⬅️ عقل می گوید پس از مرگ شاید زندگی دیگری وجود داشته باشد. شاید هم پوچی و عدم باشد. اما اگر زندگی دیگری وجود داشته باشد، آیا لازم نیست برای آن زندگی کار خاصی انجام دهم؟ آیا در زندگی جدید همه چیز از صفر شروع می شود یا زندگی جدید متأثر از اعمال من در این زندگی است؟
🔻اگر عقل به درستی پاسخ این سوالات را نفهمد، لااقل می گوید بهتر است به سراغی افراد مطلعی بروم که از آن زندگی احتمالی خبر دارند. و چه کسی بهتر از پیامبرانی که با معجزه حقانیت خود را اثبات کرده اند...
💠⬅️ خلاصه اینکه در هر صورتی، عقل حکم می کند که انسان خودش را به سرچشمه معارف الهی و دین وحیانی وصل کند تا بتواند به درستی، راه کمال و سعادت ابدی خود را پیدا کند.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
هدایت شده از SA
عقل یک ابزار است که ماده اش را اگر از وحی بگیره می تواند به نتیجه درست برسه.
لذا عقل تنها برای رسیدن به انسانیت به معنای کامل و تمام ان، کافی نیست.از همین روست که در روایات، امده عقل پیامبر درون و انبیا هم پیامبران بیرون هستند.
این اقا تا یه جایی رو درست میگه اما چون معلومات فلسفی دقیقی ندارد، یه جاهایی اشتباه کرده.
درسته که اگر هیچ پیامبری برای انسان نمی یومد انسان درست و غلط را تشخیص می داد. اما نه همه درست و غلط ها رو وگرنه نیازی به ارسال رسل نبود. مکرر در طول تاریخ در هر علمی، خصوصا علوم روانشناسی وجامعه شناسی که مستقیم با روان انسان در ارتباطند، نظریات مختلف داده شد و بعدا رد و ابطال شده که نشانگر ان است که عقل بشر به تنهایی ناقص است. امروز می گه یکچیز برای شادی و آرامش روانخوبه، فردا میگه چیز دیگری خوب است و قس علی هذا.
از طرفی، عقل و دانش، شاید بتواند به فایده برخی احکام وقوانین الهی پی ببرد و سبب بشه انسان وجوب یا حرمت اونها را عقلا بپذیره، اما خیلی از این قوانین دینی هست که دلیلش را نمی داند. حتی اگر دلیل اون قوانین در دین بیان شده باشه، باز عقل نمی تواند تشخیص بدهد که ایا تنها علت این حکم همین بوده یا نه.
مثلا در باب عدم جواز ازدواح زن با چند مرد در روابتی از حضرت علی، مشخص بودن پدر فرزند عنوان شده. خوب اگر به این مسئله صرفا با عقل بشری بخواهیم نگاه کنیم، الان با پیشرفت علم و ازمایشات دی ان ای،کاملا می توان پدر فرزند را تشخیص داد.
اما آیا با این وجود، می توانیم حکم بکنیم به جواز ازدواح زن با چند مرد؟!!
مسلما نه.
چون قوانین الهی حکمت هایی داره که ما بی اطلاعیم از انها وخیلیش را عقل درک نمی کنه که چرا و به چه علت.
یا مثلا استمناء را اگر منهای دین بخو اهی بهش نگاه کنی و صرفا از جهت عقل، با وجود اینکه تا الان گفته می شد چه اسبب ها و بیماریهای جسمی و روانی ای می تواند ایجاد کند، اما الان برخی دانشمندان می گن حتی خاصیت هایی هم داره این عمل حرام.
به علاوه اینکه همان طور که در ابتدا گفتم، عقل، تنها بک ابزار است که ماده اش را از بیرون میگیرد ، این ماده اگر از وحی باشه، و استدلال ما هم به شبوه منطقی، نتیجه قطعا درسته، اما اگر ماده اش را از وحی نگیره، هر کسی نتیجه خودش را عقلی و درست خواهد دانست. یعن وقتی ماده ها متفاوت شد، حکم های عقل ها هم متفاوت می شود، و وقتی حکمها متفاوت شد، تعاریف، ملاک ها، اعمال و رفتارها هممتفاوت میشه. و در خصوص بحث ما، تعریف هر یک از عقول، از انسانیت هم، متفاوت میشه و در نتیجه انسانیت معیار واحدی نخواهد داشت و هر کسی می تواند عمل خود را کاملا انسانی بداند.
هدایت شده از h...m.p.r
🔰سوال 🔰
افرادی رو میشناسم که با انسانیت و عدم تبعیت از دین روحشان به بزرگواری و شرافت رسیده و بسیار با محبت و مهربان هستند و روح بسیاااار بزرگی دارند...با انسانیت دیگر جنسیت مطرح نیست و انسان به هر زن و مردی محبت خواهد کرد...مثلا اگر زن باشد جواب فروشنده ی مرد را با نهایت محبت و لبخند میدهد...و این نیاز روح انسان است که به همه ی زن و مرد ها محبت کند...لبخند بزند...دست محبت به آنان بدهد...پس فرق انسانیت با دین و نذهب چیست؟به نظر شما داشتن انسانیت به جای دین کافی نیست؟
🔰پاسخ🔰
بسیاری افراد خیال می کنند انسانیت، یعنی مهربانی کردن و کمک کردن به مردم و بعد استدلال می کنند که چون خیلی از مردم انسانیت دارند و مهربان هستند پس رابطه ای میان انسانیت و دین وجود ندارد و انسان برای اینکه انسانیت داشته باشد، نیاز نیست که حتما پایبند اسلام باشد. در حالی که معیار انسانیت تنها محبت ورزی به بشر های دیگر نیست. چنانکه غربی ها اینگونه انسانیت را تفسیر می کنند. این حالت یک حالت بشری است نه انسانی و در حیوانات هم هست.
انسان بالقوه مظهر خدا است و هنگامی انسانیت اش شکوفا می شود که به خدا نزدیک شود و مظهر فعلی خداوند گردد، بنابراین معیار انسانیت قرب به خدا است.
انسان خلیفه خدا در زمین است و وقتی به این مقام می رسد که از طریق بندگی و قرب به خدا انسانیت اش شکوفا شود. انسانی که انسانیت اش شکوفا و قدرت تاثیر گذاری انسانی پیدا می کند، به مقام خلافت و ولایت می رسد.
کار دین هم نزدیک ساختن انسان به خدا از طریق یکتاپرستی است. بنابراین انسانیت آدمی بدون دین فعلیت نمییابد و در صورت نبود دین تفاوتی با حیوانات نخواهد داشت و شاید از آنها هم پایینتر برود.
فرهنگ عمومی جهان امروز بر پایه اومانیسم، یعنی اصالت انسان بنا شده است، اما منظور آنها اصالت بشر است، نه اصالت انسان. انسانیت چیزی فراتر از بشریت است، غربی ها از بشریت تجاوز نمی کنند. انسانیت فقط در ساحت دین و اسلام شکوفا می شود.
حقیقت امر این است که انسان موجودی دارای دو جنبه الهی و مادی است و میتواند از عروج به سمت خدا و نیز سقوط به اسفلالسافلین سیر کند، لذا چنانچه آدمی راه صحیح را بپیماید، ارزش او فراتر از آنچه خواهد بود که اومانیسم برای بشر در نظر گرفته است، اما در صورت انتخاب مسیر اشتباه از حیوانات هم پستتر خواهد بود.
کرامت انسانی زمانی معنا دارد که انسان در راه خداوند حرکت کند و به خدا نزدیک و شبیه شود و این کار دین است که انسان را به خدا نزدیک می کند.
بنابراین امکان ندارد کسی ادعای انسانیت کند در حالی که دین نداشته باشد. انسانیت بدون دین از محالات است.
هدایت شده از h...m.p.r
⬇️⬇️سوال⬇️⬇️
رابطه انسانیت با دین در چیست؟
با یکی از دوستان صحبت میکردم و به این نکته رسید که وقتی انسان بودن و نگاه انسانی در روابط موجود و اخلاق تعریف دارد میتوان با این مدل نگاه به تعالی رسید چه نیازی ست به اینکه حتما در قید مسائل دینی بود؟
راستش من یه عمره که ادعای دینی بودن دارم و متاسفانه جواب قانع کننده و درستی در این زمینه نداشتم و یکسری مسائل پراکنده گفتم که خودم رو هم قانع نکرد
لطفا
⬇️⬇️پاسخ⬇️⬇️
در مورد اين دوست شما نيز به نظر مي رسد اولين پرسشي كه بايد از ايشان پرسيد اين است كه معيار خوبي و بدي و انساني زيستن چيست و اصولا ايشان بر اساس كدام اصول و معيارهاي پيشين درستي يا نادرستي اعمال را تعريف كرده اند و مي توانند يك عمل را فارغ از آموزه هاي ديني عملي انساني و خوب معرفي كنند؟
در واقع بايد ديد تعريف دقيق انسانيت و رفتار انساني چيست؟ آيا همچون هر موجود زنده ديگري به نيازهاي غريزي خود پاسخ گفتن و تلاش براي جلب منفعت و لذت بيشتر در مسير زندگي معناي رفتار انساني است؟ بديهي است كه اين امر عين حيوانيت است؛ اگر گزاره هاي اخلاقي مانند كمك به همنوعان و ايثار و گذشت و ... معيار است بايد گفت از كجا مي توان رفتارهاي صحيح اخلاقي را به دست آورد؟ از فرهنگ ها و سنن رايج در يك منطقه؟
اگر فرهنگ يك منطقه معيار انسانيت است، پس مردم ديگر مناطق كه اين فرهنگ را ندارند را نمي توان انسان دانست و اگر رفتار بر اساس همه اين فرهنگ ها معيار انسانيت است بايد پذيرفت كه انسانيت براي خود معيار و ضابطه معيني ندارد و يك فرد مستبد و ديكتاتور در فرهنگي كه اين رفتار را پذيرفته، كاملا انساني عمل مي كند و يا فردي كه در قبايل بدوي به راحتي هم نوع خود را مي كشد نيز عملي منطبق بر انسانيت انجام داده است.
تفاوت نگاه ها به رفتارهاي اخلاقي و تنوع مصاديق در اين زمينه نيز يكي از امور روشن و بديهي است، بماند كه اصولا اخلاقيات محدود در اموري كلي و مبنائي است و در جزئيات و مصاديق و بخصوص در مقام تعارض دو رفتار كه هر دو به گونه اي درست و اخلاقي به نظر مي رسند، اخلاق ذاتي و شخصي نمي تواند پاسخگوي راهكار انتخاب گزينه صحيح باشد.
به علاوه حتي اگر فرض كنيم معيارهاي مشترك اقوام و فرهنگ ها در مورد خوبي و بدي و اخلاق و يا رفتارهاي انساني مشترك است، باز نمي توان گفت كه رعايت اين امور انسان را به تعالي و كمال مطلوب مي رساند، مگر آنكه تعريفي كاملا سطحي و نازل از تعالي و كمال داشته باشيم و اين مساله را تنها و تنها منحصر در امور عادي دنيايي نماييم.
اين در حالي است كه تعالي بشري امري منحصر در روابط بين بشري و انساني نيست؛ اصولا انسانيت عنواني است كه در مورد روابط بين بشري يا حداكثر بين انسان و ديگر موجودات مادي كارايي دارد، ولي در خصوص روابط بين انسان و خداي احتمالي هيچ توصيه اي ندارد، بلكه توصيه او رعايت جايگاه و حرمت و امتثال اوامر و نواهي آن خدا است يعني اگر انسانيت در اين خصوص سخني داشته باشد همان حكم عقل براي تحقيق پيرامون احتمال وجود خدا و دستورات و خواسته هاي او از ما انسان ها است نه بي تفاوتي در مقابل اين گزينه و حقيقت اديان.
زيرا بر فرض وجود چنين خدايي ، شناخت دقيق و كامل او و عمل به تكاليف محتمل در قبال او و حركت در مسيري كه او مي طلبد مهمترين شاخصه هاي رشد و كمال بشر محسوب مي شوند كه بدون آن حد اقل تعالي و كمال واقعي براي انسان رقم نخواهد خورد.
حتي بر فرض ترديد در مورد همه آنچه به عنوان ضرورت توجه به آموزه هاي اديان و نظام دادن زندگي بر اساس تصوير مورد نظر پيامبران الهي مطرح مي شود به امثال اين دوست عزيز بايد اين نكته را يادآور شد كه در اين خصوص به حكم اصل كلي عقلي، دفع ضرر محتمل لازم و ضروري است؛ در نتيجه انجام تحقيق و پي جويي ديني يا عمل به مقتضاي آموزه هاي ديني حتي در فرض فقدان يقين به ضرورت داشتن آن ها عمل درست و منطقي محسوب مي شود. زيرا عقل در جمع بندي خود اين رفتار را ضامن دفع يك ضرر جدي و محتمل مي داند.
در واقع ترك عملي كه درستي آن براي انسان ثابت نشده همواره به معناي عمل و روش صحيح تلقي نمي شود و نمي توان گفت اين ترك نسبت به فعل رجحان دارد؛ مثلا فرض كنيد كه فردي مبتلا به يك بيماري خاص و ناشناخته است كه دارويي براي آن وجود ندارد و اين بيماري او را در معرض مرگ قرار داده، در اين ميان دارويي جديد به او پيشنهاد مي شود كه احتمال مي رود باعث بهبودي او شود؛ در اين موقعيت تاثير گذاري مثبت دارو بر بيماري ثابت شده نيست، اما ترك مصرف اين دارو يقينا رفتار نادرست تلقي مي شود. زيرا عقل در جمع بندي خود به اين نتيجه مي رسد كه در اين موقعيت مصرف اين دارو بهتر از مصرف نكردن آن است.
بماند كه اصولا جامع ترين و كامل ترين منبع تعيين حدود و ثغور اخلاقيات و رفتارهاي اخلاقي اديان هستند كه بشر به بهترين شكل به سمت رفتارهاي صحيح اخلاقي رهنمون مي سازند و به زندگي ايشان ساختار انساني
#شبهه
شيخ با مريدان به باغی رفتندی، تابلوهايی بديدندی:
قليان ممنوع،
سگ ممنوع،
موسيقی ممنوع،
رقص و شادی ممنوع،
بد حجابی ممنوع،
ديش ممنوع،
آب بازی ممنوع،
بادبادك بازی ممنوع،
دوچرخه سواری برای زنان ممنوع...؛
شيخ به مريدان بفرمودندی:
قدر بدانیدی و شكر گزار باشندی كه حداقل "دزدى و اختلاس" را آزاد گذاشتندی...!!
هدایت شده از یا زینب...🍁 ۵۴...🍁
سلام و احترام.
به احتمال قوی آن جمع از جنس مرغوب استفاده نکرده بودند و یا در دریای آرزوهای تکنوکرات ها مغروق بودند وگرنه؛⬇️
⬅️جز مورد اول که اختلاف بین مراجع هست و مورد ششم که منع قانونی دارد، بقیه ی موارد منع قانونی و شرعی ندارد بلکه نوع بهره بری از آن باید مانند انسان باشد نه حیوان.
❌️ اگر بنا باشد هویت و انسانیت و ارزشهای انسانی و الهی خدشه ای بردارد، نظام و مردم عزیز مکلف اند تا در مقابل آن ناهنجاری ها بایستند.
سگ از مخلوقات خداست ولکن انسان اگر با او بخوابد و بنشیند، همانند او خواهد شد و از انسانیت خود نیز دور و فقط به قوای بطن / شکم/ فکر خواهد کرد.
بنابر این این مغالطه ها نمیتواند مسلمان را از اصول دور سازد.
و اما اختلاس؛ ⬇️
⬅️ در جامعه ی اسلامی شایسته نیست افرادی حاضر شوند که بعدها سرمایه ی میهن را غارت کنند.
ضمن برخورد با این طیف از دنیا طلبان، مردم شریف نیز مراقب باشند تا در انتخابات آتی، آدم روانه ی مجلس کنند.
#یــازیــنــب
الاقل...محسن خاکزاد
#جهاد_تبیین
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ آیا #امام_حسین و امام حسن علیهما السلام در جنگ ایران شرکت داشتند؟!
#پاسخ در کلیپ بالا 👆⬆️
🔸کسانی که ادعا میکنند حضرت علی امام حسن و امام حسین را همراه خلفاء برای جنگ به ایران فرستاده علاوه بر پاسخ سندی و تناقضات این نقل، پاسخ دهند:
حضرت علی که در زمان خلافت خودشان و در جنگ صفین حَسَنین را به جنگ نمیبردند تا مبادا جانشان و جایگاه امامت آسیب ببیند حال چطور این دو امام که در ان زمان سن کمی هم داشتند را برای جنگ به ایران فرستادهاند⁉️
✅ بررسی سندی و تناقضات این قول به طور کامل در فیلم بالا👆
کانال براهین پاسخگویی به شبهات مذهبی وسیاسی روز
⁉️ آیا #امام_حسین و امام حسن علیهما السلام در جنگ ایران شرکت داشتند؟! #پاسخ در کلیپ بالا 👆⬆️ 🔸کسا
#سوال
آیا امام حسن و امام حسین علیهماالسلام در فتح ایران حضور داشتند⁉️
#پاسخ
🔹👈 چندی است در فضای مجازی بحث حضور امام حسن و امام حسین علیهما السلام مطرح است تا مردم را نسبت به ائمه علیهم السلام بدبین نمایند. استناد این افراد تاریخ طبری و برخی کتابهای مشابه است. برای روشن شدن مطلب گزارش های تاریخی را مطرح و بررسی می کنیم.
🔹طبری در وقایع سال سی ام غزوه سعید بن عاص دو روایت آورده که در یکی اسم حسن و امام حسین علیهما السلام است.[1] و در دیگری نمی باشد.[2]و جالب اینکه هر دو روایت از یک سلسله سند برخوردار است و این تنافض آشکار حاکی از اضافه شدن این دو نام برای اهداف خاصی می باشد
🔸یکی دیگر از مورخان به نام بلاذری نیز حضور این دو امام را با فعل مجهول بیان نموده[3] که آوردن فعل مجهول گزارش کنایه از بی اعتبار بودن آن در نزد نویسنده است.
سایر مورخان نیز این مطلب را از طبری نقل کرده اند که با بی اعتبار بودن گزارش طبری، گزارش های آنها نیز فاقد اعتبار خواهد شد والا مورخان قبل از هم عصر طبری یا قبل از آن مانند تاریخ خلیفه و تاریخ یعقوبی از حضور حسنین علیها السلام در فتوحات چیزی بیان نکرده اند.[4]
🔹مورخی به نام ابن اسفندیار در کتاب تاریخ طبرستان، درباره نامگذاری این شهر به مامطیر می نویسد:
آن موضع که مامطیر است به چشم امام حسن بن علی دلگشای و نزه آمد، آبگیرها و مرغان و شکوفه ها و ارتفاع بقعه و نزدیک به ساحل دریا دید، گفت: بقعة طیبة و ماء طیرٌ.[5]
🔻اما آنچه ابن اسفندیار درباره وجه تسمیه مامطیر گفته با گفته بسیاری از مورخین منافات دارد اردشیر برزگر در کتاب 'تاریخ تبرستان پیش از اسلام' درباره مامطیر گفته که این نام، معرب نام مه میترا است و این شهر باستانی جای میترای بزرگ و به بیان دیگر، آتشکده میترا بوده است.[6]
بنابراین ولی اولیاءاله آملی می گوید:
🔸آنچه در تاریخ طبرستان مسطور است که در ایام خلافت عمربن الخطاب امام ابومحمدالحسن علی(ع)، و عبدالله ابن عمر، و مالک بن حارث الاشتر و قسیم بن العباس به طبرستان آمده اند به حقیقت اصلی ندارد.[7]
دلایل دیگر بر عدم حضور امام حسن و امام حسین علیه السلام در فتح ایران
دلیل اول:
🔹حضرت علی علیه السلام در عصر امامت و خلافت خویش حسنین(علیهماالسلام) را از شرکت در معرکه صفین باز می داشت و چون در یکی از روزها آن حضرت متوجه شد که امام حسن علیه السلام آماده کارزار است فرمود: «از طرف من جلوی جوان را بگیرید تا با مرگش پشت مرا نشکند که من از رفتن این دو (امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام)به میدان نبرد دریغ دارم تا مبادا با مرگ آن دو نسل رسول خدا(ص) قطع شود.[8]
🔻👈حال با چنین اکراه و امتناعی از سوی حضرت نسبت به حضور حسنین(ع) در نبردهایی که به فرمان پیشوای عادلی همچون خویش صورت می گرفت، چگونه آن بزرگوار حاضر می شود که تحت زعامت زمامداران مورد اعتراض و انتقادش، فرزندان خویش را که پیشوایان آینده جامعه اسلامی هستند به جبهه جنگ بفرستد؟
دلیل دوم:
🔸در جریان شورش علیه عثمان حضرت علی علیه السلام سعی می کردند شورش را بخوابانند و امام حسن علیه السلام نیز به این کار اقدام کردند که عثمان به امام حسن گفت پدرت سخت از جان تو بیم دارد تو را سوگند می دهم که نزد پدرت باز گردی[9] و این ترس همان ترس از قطع شدن نسل حضرت رسول الله صلی الله علیه واله وسلم می باشد.
🔻⬅️ بنابر این با توجه به وجود چنین اشکالات سندی و محتوایی و نیز استبعادهایی که بیان شد، حضور حسنین(علیهماالسلام) در فتوحات عصر خلفا نمی تواند مورد پذیرش قرار گیرد به گمان قوی، دست تحریف گران و وارونه نویسان حقایق تاریخی در جعل چنین گزارش هایی بی تاثیر نبوده است.
پی نوشت ها
[1] طبری تاریخ، تحقیق ابوالفصل ابراهیم، بیروت، دارالتراث چاپ دوم، 1387ش. ج4، ص269
[2] همان، ص270
[3] بلاذری، فتوح البلدان،ص:326
[4] تاریخ خلیفة،ص:96، تاریخ یعقوبی/ترجمه،ج 2،ص:59.
[5] ابن اسفندیار، تاریخ طبرستان، جلد اول، ص73
[6] اسماعیل مهجوری تاریخ مازندران، جلد دوم، ص200
[7] آملی، اولیاء الله، تاریخ رویان، ص45
[8] تاریخ طبری، ج 4 ص 440، الفصول المهمه، ص 82، شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ج 1 ص 244
[9] ابن اثیر، کامل ج3ص 175
#سوال
قرآن رو الله به حضرت محمد وحی کرده یا
حضرت محمد به الله؟
سوره حمد گفته مارا به راه راست هدایت کن
الله به حضرت محمد گفته؟!
هدایت شده از یا زینب...🍁 ۵۴...🍁
سلام و احترام.
♦️ قرآن کریم از کلام خدا هست که بر بهترین و برگزیده ی خدا نازل شده است.
ادبیات قرآنی، گرچه گاهی خطاب به رسول خدا صل الله علیه و آله و سلم است اما منظور، ابلاغ به بشریت است.
مانند همان که مثال زده است کاربر؛⬇️
⬅️ اهدنا الصراط المستقیم.
این ادبیات را خالق به واسطه ی رسول خود به ابناء بشر آموخته تا اینگونه با معبود سخن گویند و خواسته های خود را طلب کنند.
البته برای آن، روی زمین شاخص هم قرار داده است که این آیه، مصداق زمینی اش، وجود نازنین حضرت علی علیه السلام است.
❌️ پیامبر عظیم الشان اسلام کلمه ای را حتی از خود به مردم نفرموده است.
آنچه که بیان داشتند از دستورات خالق یکتا بود.
#یــازیــنــب
الاقل...محسن خاکزاد
#جهاد_تبیین
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
#سوال
کشور هایی که نفت و گاز دارند مالیات ندارند: بحرین، کویت ، عمان ، امارات ، عربستان و قطر نرخ مالیات شان صفر است
از طرف دیگر کشور هایی که مالیات بالا دارند ، بالاترین رشد اقتصادی را هم دارند: فنلاند، سوئیس، دانمارک، هلند، انگلیس و ژاپن
آنهایی که از کالا و خدمات هم مالیات میگیرند (همان مالیات بر ارزش افزوده در ایران) بالاترین رفاه و شادی اجتماعی را تجربه میکنند: دانمارک، نروژ، سوئد و فنلاند
فرقی ندارد پول مالیات باشد یا نفت وگاز هر چه که باشد در نهایت خرج خود مردم خواهد شد اما ما:
به اندازه ی ثروتمندترین کشور های خاور میانه نفت و گاز میفروشیم!
به اندازه ی بزرگترین اقتصاد های دنیا مالیات بر درآمد میپردازیم!
به اندازه ی شادترین کشورهای دنیا مالیات بر مصرف میدهیم!
و به اندازه ی فقیرترین کشورهای آفریقایی در فلاکت به سر میبریم!
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و احترام
#پاسخ ⬇️👇
🔸این پاسخ در توجیه کم و کاستیها و بعضاً سوءمدیریت ها و بعضاً مفاسد نیست❌
تنها در صدد جلوگیری از سیاهنمایی مطلق نسبت به ایران و بهشت نمایی از دیگر کشورها است.)
🔻👈اینکه کشورهای دارای نفت و گاز مالیات دریافت نمی کنند، غلط است.❌
اولاً کشورهای دارای نفت همه ی آنهایی نیست که در متن شبهه آمده، آمریکا، روسیه، ونزوئلا و ... نیز درآمد نفت و گاز دارند اما مالیات هم دارند.
🔸ثانیا برخی از کشورهای نام برده هم اینچنین نیست که مالیات ندهند. مثلاً مالیات در کشور عربستان به انحاء گوناگون وجود دارد و هر روزه بیشتر هم می شود.
🔻 نکته بعد اینکه ایران نه به اندازه کشورهای دیگر نفت می فروشد (مثلاً عربستان بیش از هفت میلیون بشکه نفت می فروشد اما فروش نفت ایران با افزایشی که اخیرا پیدا کرده است حدود یک و نیم میلیون بشکه نفت است) و نه به اندازه دیگر کشورها مالیات می دهد.
از قضا ایرانیان از جمله کم مالیات دهنده ترین مردم جهان هستند. (با جستجوی ساده ای اطلاعات در این زمینه قابل کسب است. میزان مالیات برخی از کشورها در پست بعد خواهد آمد.)
🔸و نکته آخر اینکه فقر هم در همهی کشورهای دنیا وجود دارد.👈 اغتشاشات اخیر فرانسه نیز اتفاقا به همین دلیل است.
کارتن خوابی در آمریکا، ژاپن و فرانسه هم چیزی نیست که وجود فضای مجازی وسایل ارتباطی و اطلاعاتی قابل کتمان باشد
اما فقر سواد رسانه از یک طرف و شستشوی مغزی کاربران فضای مجازی از سوی دیگر، دریافت این حقیقت آشکار را برای بعضی کاربران ایرانی مشکل کرده است.
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
هدایت شده از جان من و سید علی💕
کشورهای مختلف چقدر مالیات می دهند⁉️
کانادا
🔹از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۰ به طور متوسط هر شهروند کانادایی ۳۰ درصد از درآمد خود را به عنوان مالیات به دولت پرداخت کرده است. در عین حال نرخ پرداخت مالیات با توجه به تفاوت درآمدها در کانادا متفاوت است. درآمدهای تا کمتر از ۴۹ هزار دلار(کانادا) در سال تنها ۱۵ درصد مشمول مالیات می شوند و درآمد بیشتر از این میزان تا نزدیک ۹۱ هزار دلار، مشمول ۲۰ درصد مالیات خواهد شد. بیشترین میزان مالیات نیز ۳۳ درصد است که به درآمدهایی تعلق می گیرد که به بیش از ۲۱۴ هزار دلار در سال برسند.
چین
🔸نرخ متوسط مالیات در چین یکی از بیشترین نرخ های مالیاتی در دنیاست و این میزان برای هر شهروند چینی به طور متوسط ۴۵ درصد از درآمد سالانه است. براساس گزارش اداره دولتی مالیات، ۳۰ درصد از درآمد تولید ناخالص داخلی در چین ناشی از مالیات است.
مجارستان
🔹در میان کشورهای غربی بیشترین میزان مالیات پرداختی به شهروندان مجارستانی ها تعلق دارد و نرخ متوسط پرداخت مالیات در این کشور برای هر کدام از شهروندان حدود ۵۰ درصد است.
دانمارک
🔸دانمارک وابسته ترین دولت غربی به مالیات است و دولت این کشور بیش از ۵۰ درصد از درآمد خود را از طریق مالیات به دست می آورد.
حدود دو سوم درامدی مالیاتی دانمارک از مالیات مستقیم بر درآمد افراد و شرکت ها تامین می شود و یک سوم باقی مانده نیز مالیات غیرمستقیم بر خدمات و کالاهاست.
نکته قابل توجه درباره انواع مالیات ها در دانمارک، مالیات پرداختی به کلیساهای دانمارکی در کنار مالیات به شهرداری ها و دولت است و حدود ۷۵ درصد از دانمارکیها ۰.۷ درصد از درآمد خود را صرف هزینه های پرداختی به کلیسای ملی این کشور تحت عنوان کلیسای دانمارکی می کنند.
آمریکا
🔹در میان کشورهای غربی، آمریکایی ها یکی از کمترین پرداخت های مالیاتی را دارند. براساس گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، در سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ فقط ۲۶ درصد از کل درآمد دولت واشنگتن از مالیاتها تامین شده است که از این میزان نیز یک سوم آن شامل مالیات های پرداختی از دولتهای ایالتی به دولت فدرال بوده است.
البته احساس رضایت از پرداخت مالیات در آمریکا نیز چندان زیاد نیست و براساس نظرسنجی صورت گرفته توسط موسسه «پیو»، ۷۹ درصد از آمریکایی ها معتقدند که ثروتمندان این کشور در مقایسه با درآمدهای زیاد خود، اما مالیات مناسبی پرداخت نمی کنند.
روسیه
🔸نرخ مالیات در روسیه نیز نرخی به نسبت پائین به شمار می رود. نرخی کلی پرداخت مالیات برای مشاغل گوناگون در روسیه متفاوت است، اما به صورت متوسط نرخ مالیات در این کشور ۱۳ درصد از درآمد است.
عربستان
🔻👈به گزارش سعودیلیکس، از زمان راهاندازی چشمانداز 2030، بنسلمان به وضع مالیاتهای گزاف متوسل شده است تا جاییکه در سال 2020 به حدود 80 میلیارد دلار رسید.
👈از جمله برجستهترین خدمات و کالاهایی که محمد بن سلمان بر آنها مالیات وضع کرده میتوان به مواد غذایی، اجاره املاک تجاری، حملونقل، آموزش خصوصی و مراقبتهای بهداشتی در مراکز خصوصی و تبلیغات اینفلوئنسرها اشاره کرد.
🔸این مالیاتها همچنین شامل بخش نفت و مشتقات نفتی، خدمات ارتباطی و الکترونیکی، بیمه سلامت و... میشود.
علاوه بر این، مالیات بر فروش سایر داراییهای تجاری، فروش املاک مسکونی و تجاری و بسیاری از خدمات دیگر نیز اعمال میشود.
لازم به ذکر است که علاوه بر مالیات، سرمایه گذاران سعودی ملزم به پرداخت دو و نیم درصد زکات هستند.
منبع: سایت بازار
https://www.tahlilbazaar.com/news/50837
چرا در قیمت لبنیات بالارفت ؟چراایران بدون درنظرگرفتن سوخت به افغانستان فرستادکه حال بایدپس دهند؟چرامدرسه های عادی فقط 8درصدسهم درکنکوردارند...چرامردم زابل مجبورهستنددست به قاچاق بزننددرصورتی که منبع خوبی دارند چراآب ندارند چرااختلاس هنوزهست ولی الویت مبارزه بانوع پوشش ملت است. .....وچراچراچرابازهم بپرسم .....؟سوالات بسیاراست تخریبی لازم نیست وقتی کل کشوراعمالشان ابهام آمیزوپوچ وتوخالی است.....
هدایت شده از جان من و سید علی💕
#مرتبط
#متن_شبهه⛔️
آدرس غلط ندهیم
اعتراض مردم به حجاب نیست
اعتراض مردم به مرگ مظلومانه مهسا امینی نیست
این فقط روزنه باز شده از یک دمل چرکین است که اگر این روزنه بسته شود اما دمل چرکین اصلاح نشود،دوباره روزنه ای دیگر زمان دیگری باز خواهد شد.
اعتراض مردم به پذیرش اجباری فقر و تورم است.
اعتراض مردم به پذیرش اجباری *تورم دویست درصدی* است.
* اعتراض مردم به پذیرش اجباری *اختلاسهای سیستماتیک* است
* اعتراض مردم به پذیرش اجباری *سکوت مسئولان در برابر اختلاسهاست و عدم محاکمه آنها.*
*اعتراض مردم به پذیرش اجباری *چهل وسه سال قطع رابطه سیاسی و اجتماعی با دنیاست.*
اعتراض مردم به پذیرش اجباری به *قطع ارتباط دوستانه با کشورهای همسایه* است.
* اعتراض مردم به *وعده های دروغین در هنگام انتخابات است*( گشت ارشاد برای مسولین نه مردم ،هزار خانه در یکسال).
*اعتراض مردم به *نداشتن آب در اصفهان و خوزستان و سیستان و بلوچستان و....* است.
*اعتراض مردم به پذیرش اجباری *هزینه های غیر ضرور از ثروت و اموال عمومی برای سوریه ،لبنان، یمن، عرق و فلسطین* است.در حالی که مردم خودمان نیازمندتر هستند.
«خلاصه شده»
#پاسخ ⬇️👇
❌ آدرس غلط را شما می دهید که می خواهید با این سخنان، اغتشاشگران جنایتکار را تطهیر کنید:
🔹 بسیاری از ادعاهای مطرح شده در متن فوق، کذب محض و یا ناشی از نوعی نگاه خاص به مسائل است.
مثلاً: تورم 200 درصدی، عدم محاکمه اختلاسگران، قطع ارتباط دوستانه با کشورهای همسایه، 43 سال قطع رابطه سیاسی و اجتماعی با دنیا؛ دروغهای فاحش این متن است که با یک جستجوی ساده کذب آن مشخص می شود.
▪️ برای نمونه:
حداکثر تورم را در سال 1400 تجربه کردیم که 60 درصد بود و خوشبختانه در این مدت 20 درصد هم کاهش یافته است.
https://tn.ai/2767617
🔹 یا مثلاً کمک به نیروهای مقاومت در لبنان و سوریه و عراق را غیرضروری می داند و این ناشی از نوع نگاه خاص به مسائل است. ناشی از عدم شناخت مسائل جهان پیرامونی است. نمی داند که امروز تأمین امنیت داخلی جز از بیرون مرزها امکان پذیر نیست.
🔹 مشکلات واقعی کشور، از جمله تورّم، گرانی کالا و مسکن، بیکاری، نقص عدالت اجتماعی و ... مشکل همه مردم است. اعتراض همه مردم است.
👈 آن بسیجی یا نیروی امنیتی که در خیابان برای امنیت من و شما ایستاده هم از تورم و گرانی رنج می برد.
👈 آن مردمی که زیر تابوت شهدا از نظام جمهوری اسلامی دفاع می کنند هم مشکل مسکن دارند.
❌ تلاش نکنید عده ای آشوبگر را به جای مردم جا بزنید.
✅ اگر راست می گویید و اعتراض این افراد درباره مسائل فوق است، پس:
👈 چرا هیچ شعاری جز مرگ بر دیکتاتور و زن، زندگی، آزادی نمی شنویم؟
👈 چرا همه معترضان دختران و پسران عمدتاً مجرّد هستند که دستشان در جیب پدرانشان بوده و نه دغدغه مسکن دارند و نه از تورم چیزی می فهمند؟
👈 چرا کارگران و معلمان و کارمندان، پدران و مادران در این تجمعات دیده نمی شوند؟
👈 کشتن نیروهای امنیتی و آتش زدن مسجد و حوزه علمیه چه نقشی در حل این مشکلات دارد؟
👈 آیا نا امن کردن کشور، جولان دادن تجزیه طلبان و هدایت اعتراضات توسط دشمنان ایران راه حل تورم و گرانی و بیکاری است ⁉️
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
هدایت شده از کانال براهین پاسخگویی به شبهات مذهبی وسیاسی روز
👉1👈
#سوال
⭕️ فقر در ایران
❓ما ایرانیها واقعا فقیر هستیم؟!
📝 #پاسخ:🔻
✍️ عمیقا باورمندم که سطح عمومی معیشت ایرانیان تا مرز رفاه، ارتقاء پیدا کرده است. شاید چشمان شما نیز با واقعیتهای زیر در تماس باشد:
👈 سفرهها نسبت به گذشته پُر رنگ و لعابتر و اغلب خانهها مملو از تجملات شده است. بین اطرافیان دور و نزدیکمان، تقریبا محتاج نان شب به چشم نمیآید.
👈 لباسها سر سال نرسیده و قبل از فرسودگی به بهانهی دِمُدگی، اوراق میشوند و با این حال، گنجهها پر است از انبوه لباس! تشابه سر و وضع ظاهری مردم، تقریبا تشخیص دارا و ندار را ناممکن کرده است.
👈 ترافیک روز افزون شهرها، حکایتگر افزایش توان مردم برای خرید خودرو است؛ تا آنجا که گاهی حتی در پائینشهر به تعداد خانوارهای یک کوچه، خودرو شخصی در مقابل درب هر خانه پارک شده است! با وجود گرانی بهای خودرو، امروز کمتر خانوادهای یافت میشود که بخواهد، اما نتواند اتومبیل شخصی داشته باشد.
👈 بازارها پر از خریدار است و دَخل تجارتپیشهگان، لبریز. اما باز هم گفته میشود ایرانیان، مردمی فقیر هستند!!
👈 افزایش آمار مسافرتهای فصلی، ازدحام جادههای برونشهری در مناسبتها و بطور کلی هزینههائی که غالب ایرانیان صرف تفرّج و تفریح میکنند حکایتگر بهبودی نسبی رفاه عمومی است.
👈 کسانی که با ریخت و پاشهای میهمانی، تشریفات، تجملات، اسراف و تبذیرهای ایرانیان آشنا نیستند، کافی است شبانه کیسه زبالههای یکی از محلههای پائینشهر را وارسی کنند. دور ریز لوازم خانه و پسماندهای خوراک و پوشاک، شاهد روشنی است بر اینکه "مردم ایران، غالبا فقیر نیستند".
👈 و... .
❓اما سؤال اساسی این است که چرا با وجود تحصیل رفاه نسبی، هنوز شاهد نارضایتی عموم مردم از وضعیت معیشتی هستیم؟ درست است که مشکلاتی چون تورم، بیکاری، رانت، نوسان و... هنوز بطور کامل از جامعهی اسلامی ریشهکن نشده است، اما آیا واقعا بافت عمومی ایران، دچار فقر مالی است؟
👌حقیقت آن است که غالب ایرانیان از "توهم فقر" رنج میبرند تا خود فقر. واقعیتهائی که در طلیعهی بحث مطرح شد، تنها در این چارچوب مفهوم مییابد: "کسی که چشمش سیر نباشد، گنج قارون نیز او را غنی نمیکند".
1️⃣ خط فقر
✍️ خط فقر، یک مفهوم نسبی است که در ملیتها، فرهنگها و حتی آحاد مردم یک کشور تعریف خاص به خود را دارد. بنابراین روا نیست یک خط فقر عمومی برای جامعه تعیین شود. اساسا معین کردن "خط فقر" نوعی جنگ روانی بر علیه دهک پائین جامعه محسوب میشود. بخشی از سیگنالهای "فقیرپنداری ایرانیان" از همین تلقین منفی سرچشمه میگیرد.
2️⃣ سبک زندگی
❗️غالب ایرانیان، بیش از فقر، مشکل زیادهخواهی، تجملات، تشریفات و چشم و هم چشمی دارند. تا وقتی که این سبک جاهلانه اصلاح نشود، آب از آب تکان نمیخورد.
➕آستانهی زندگی آرمانیای که برخی ایرانیان در ذهن خود ترسیم کردهاند و متأسفانه رسانهی ملی مروّج آن است اولا دستنایافتنی است و ثانیا اگر هم دستیافتی باشد، مورد توصیهی اسلام نیست.
🗣نبی مکرم اسلام میفرمایند: "مَنْ أَکَلَ مَا یشْتَهِی وَ لَبِسَ مَا یشْتَهِی وَ رَکِبَ مَا یشْتَهِی لَمْ ینْظُرِ اللَّهُ إِلَیهِ حَتَّى ینْزِعَ أَوْ یتْرُکَ". یعنی کسى که بخورد هر آنچه میلش میکشد و بپوشد آنچه دلش میخواهد و سوار شود هر مرکبی را که بخواهد و در یک کلام بردهی امیال و خواستههای خود باشد، خداوند نظر رحمت به او نفرماید. مگر اینکه روش خود را تغییر دهد و از این هوسرانی دست بردارد.
🔔 مقایسهی سادهزیستی مسلمانانه با زندگی اشرافیگری، به نوعی توهم فقر را در اذهان مردم تداعی میکند. در این محور بجای تلاش برای ارتقاء سطح درآمد باید با تنظیم سطح توقع، غرولندهای حریصانه به جذابیتهای دنیا را مدیریت کرد و خود را به هنر سادهزیستی عادت داد.
❌ بجای تکرار قصهی دروغین گرسنگی مردم، طرحی در اندازیم و چشمهای حریص و طمعکار مردم را درمان کنیم. چون کسی که چشمش سیر نباشد گنج قارون نیز او را غنی نمیکند.
3️⃣ ولخرجی
👌فقیر کسی است که اصطلاحا دخل و خرجش باهم نخواند؛ اما گاهی دلیل ناهمخوانی دخل و خرج، به مرحلهی "خرج" بر میگردد. شما نیز احتمالا متموّلینی را بشناسید که با وجود ثروت فراوان، نغمهی "فقر" سر میدهند!!
➕چرا که برنامهریزی اقتصادی ندارند تا با به صفر رساندن ولخرجیهای متداول، با کمترین درآمدها بهترین زندگی را فراهم کنند. تا وقتی که نشتیهای ولخرجی مسدود نشود، با در آمدهای میلیاردی نیز رضایتمندی حاصل نمیشود.
ادامه👇👇👇
هدایت شده از کانال براهین پاسخگویی به شبهات مذهبی وسیاسی روز
👉2👈
ادامه👆👆👆
4️⃣ دولت
✅ دولت اسلامی طبق شاخص سادهزیستی، موظف به تأمین معاش حد وسطی مردم به شکل عادلانه است. اولویت تخصیص شغل نیز با "نانآور" هر خانه است نه تمامِ اعضای خانه.
👌کسانی که طالب معیشتی فراتر از حد متوسط هستند، بجای پرمطالبگی و زیر سؤال بردن نظام یا باید سطح توقعاتشان از دولت را کاهش دهند و یا با تلاش مضاعف، از خودشان مایه بگذارند. نظام اسلامی در قبال ارضاء حس طمعورزی افراد، پاسخگو نیست.
⚠️ نمایش زندگی رؤیائی معدودْ ثروتمندان اروپائی با هدف حمله به زهد اسلامی و ساده زیستی، طراحی شده است. این رسانهها از یک سو مُرَوّج دنیاشیفتگی و تزریق غفلت از خدا به جامعهی ایمانی و از سوی دیگر در صدد ارزشمند جلوه دادن "اشرافیگری"هستند.
❌آنان در سایهی این تبلیغات مسموم، اسلام و نظام اسلامی را مسئول عقبماندگی اقتصادی مسلمانان معرفی میکنند. مسلمانانِ چشمْبین نیز با مقایسهی سطح زندگی خود و اشرافزادگان اروپائی احساس فقر و فلاکت میکنند.
🔔 این در حالی است که ساکنان بسیاری از کشورهای اروپائی از شدت فقر، دست به خودکشی میزنند. رشد کاریکاتوری اقتصاد غرب و اروپا موجب تجمع ثروت در جیب اقلیت شده و بقیهی مردم با فقر دست و پنجه نرم میکنند. پیشرفت اینچنینی، مورد توصیهی اسلام نیست.
❗️محور دوم توطئهی دشمن، استفاده از ابزار "تلقین" است. حنجرهی گوشخراش دشمن آنقدر از گرسنگی و فقر ایرانیان گفت که کم کم باورمان شد فقیریم!! خداوند در سورهی بقره میفرماید: "الشَّیطانُ یعِدُکُمُ الْفَقْرَ". شیاطین و شیطانصفتان برای تضعیف دین و نظام دینی، همواره به مردم وعدهی فقر میدهند.
➕عجیب آنکه برخی دوستان جاهل نیز با این نجواهای شیطانی همسو شده و آب به آسیاب دشمن میریزند. طوری از نان مردم سخن میگویند که گویا ایرانیان، گدای ناناند. جالب آنکه دینگریزیِ خیالیِ مردم را نیز ناشی از همین گرسنگی و فقر توهمی میپندارند!! غافل از آنکه اتفاقا رنگ و بوی خدا و دینداری در طبقهی کمدرآمد، به مراتب بیشتر است.
🗣 در طول تاریخ، همواره این مستضعفان و پابرهنگان بودند که پروانهوار گِرد شمع انبیاء طواف میکردند و برجستهترین یاران خدا نیز در دامن همینان پرورش یافتهاند. امروز هم رد پای مذهبیترین شخصیتها و اصیلترین محافل دینی را باید از محلههای پائینشهر و روستاها دنبال کرد.
✍️ تاریخ، شهادت میدهد که بین رفاهطلبی و خداگرائی رابطهی عکس وجود دارد. جفتکاندازی و طغیان در برابر خدای منّان آنگاه اوج میگیرد که شکم، سیر باشد و دنیا بر وفق مراد. لذا بزرگان دین در عین برخورداری، به قدر ضرورت از مظاهر دنیا استفاده میکردند. چون خوب میدانستند که حب دنیا، سرمنشأ همهی گناهان است.
💰ریشهی گناه، دنیادوستی است که از قضا زمینهاش در بین مرفهین، فراهمتر است.
احادیثی نظیر "کَادَ الْفَقْرُ أَنْ یکُونَ کُفْرا" یا مربوط به "گرسنگی" است که در زمان ما تقریبا مصداق ندارد. و یا مربوط به "فقر ایمان" است که شامل ثروتمندان نیز میشود.
➕شدت فشار جسمی ناشی از گرسنگی، گاهی آنچنان عنان صبر را از کف انسان میرُباید که زبان به اعتراض و کفر گوئی گشوده میشود. اما اگر انسان بُعد ایمانی خود را غنی کرده باشد خواه همچون سلیمان نبی علیه السلام در اوج دارامندی باشد و خواه چون ابوذر غفاری در حضیض نداری و گرسنگی، هیچگاه از دین نمیگریزد.
✍️کسی که دینش با باز شدن درب بیپولی، از پنجره بیرون میخزد و با یک باد ارکان اعتقادیاش سست میشود اساسا دیندار نیست. آستانهی بهرهی چنین شخصی از دین، همان الفاظ عربی و حرکات بیمعنا است که نه اصلاحگر دنیا است و نه آبادگر آخرت.
☝️چنین دینداریای چون به بازی کودکانه شبیه است همان بهتر که نباشد!! اساسا نباید نام "دیندار" نهاد بر اشخاصی که اسیر هواپرستی هستند و با هدف بهرهجوئی بیشتر از لذتهای شیطانی، فقر مالی را "بهانه" قرار میدهند برای موجّه جلوه دادن دینفروشیشان.
☝️اینان کسانی هستند که با جمع بین خدا و خرما اولا در صدد بهرهمندی حداکثری از لذتهای شیطانی دنیا هستند و ثانیا میخواهند در آخرت دُم به تله ندهند. دینگریزیشان را به گردن این و آن میاندازند تا در آخرت به خیال خود عذری بتراشند در محضر خدا. غافل از آنکه گریز از دین در هیچیک از دو حالت دارائی و نداری موجّه نیست.
✅ کسی که ایمانش غنیسازی شده فقر مالی او را دینگریز نمیکند. او نه تنها اندک بضاعت ناچیزش را در راه دین خدا صرف میکند که جان و آبرویش را نیز در طبق اخلاص قرار میدهد برای تقرب به خدا. کسی که به این سطح از مقاومت نرسیده، حق ندارد نام مسلمانی بر خود بنهد.
ادامه👇👇👇
هدایت شده از کانال براهین پاسخگویی به شبهات مذهبی وسیاسی روز
👉3👈
ادامه👆👆👆
🔔 بطور کلی کسانی که دغدغهی دینگریزیِ مردم را دارند، دو دستهاند:
👈 الف) دایههای مهربانتر از مادری که تلاش دارند دین مردم را لای پنبه نگهدارند و با مراقبتهای ویژه، اصطکاک جامعه با فشارهائی نظیر فقر، گرسنگی، خشکسالی و جنگ را به حداقل برسانند.
☝️خروجی چنین تربیتی، کرور کرور جوانان نُنُر مسلک و لوس است که نه مَرد جنگند و نه ذرهای تاب سختی دارند. طنازی و عشوهگری شغلشان، اتوی مو و خط ابرو تنها دغدغهشان، رندی در جهان اندیشهها انتهای هنرشان و شِکوِه و شکایت، ورد لبانشان است.
👈 ب) دستهی دوم کسانی هستند که در عین کوشش برای کاهش سختیهای اجتماعی، بدنهی جامعهی ایمانی را در برابر طوفانهای سهمگین ایمانسوز مقاومسازی کرده و آستانهی تحمل اقشار جامعه را برای حفظ ایمان در شرایط بحرانی نظیر جنگ، خشکسالی، فقر، و گرسنگی احتمالی بالا میبرند.
☝️محصول چنین تربیتی "ابوذر غفاری" است که باران شدید شبهات اعتقادی، گرسنگی، سختی جنگ و بالاخره فشار متراکم صحرای ربذه او را از پای در نمیآورد. اگر این مبنای تربیتی در جامعهی ایمانی نهادینه شود، آحاد جامعه مصداق این جمله میشوند که: "المُؤمِنُ کَالْجَبَلِ الرّاسِخِ لاتُحَرِّکُهُ العَواصِفُ". یعنی مؤمن مانند کوه، استوار است و طوفانها او را از جا نمیکَنَد.
❓مگر فقر و فاغهی صدر اسلام، توانست تازهمسلمانان مستمند شعب ابیطالب را از دین خدا گریزان کند؟ از قضا گریز ثروتمندان قبیلهی قریش از دعوت رسول خدا بمراتب بیشتر بود. حافظهی تاریخی من بیاد ندارد که فقرا از دعوت انبیاء گریزان بوده باشند، اگر هم گریزی از سمت فقرا بوده ریشه در "جهل" و "استثمار" داشته.
➕ اما الی ماشاء الله اغنیائی را میشناسم که در طول تاریخ با انبیاء نه از روی جهل، که "عالمانه" و "عامدانه" مبارزه کردهاند. در زمان ما نیز ثروت، بیش از فقر مردم را به کفر، غفلت، شهوت، بیدینی، فحشا، بیمبالاتی و طغیان میکشاند.
6️⃣ مرفهین بیدرد
👌👌البته که نباید از فقرای معدود اطرافمان غافل شویم اما ریشهکنی فقر، منحصرا به عهدهی دولت است مگر؟ مخاطب آموزههای مالی اسلام از قبیل خمس، زکات، انفاق، صدقه و... اشخاص هستند نه حکومتها. در عصر حکومت حضرت صاحب الأمر علیه السلام، آنقدر مردم اهل انفاق، خمس و زکات هستند که فقیری پیدا نمیشود تا صدقه قبول کند.
✍️ رسیدگی به وضع معیشت فقرا در درجهی اول وظیفهی مرفهین جامعهی ایمانی است، نه نظام سیاسی. اگر در جامعهی اسلامی حتی یک فقیر هم وجود داشته باشد، متهم ردیف اول رستاخیز، آندسته از مرفهین بیدردی هستند که در دنیا برای فقرا اشک تمساح میریختند در حالی سَرِ دراز رشتهی فقر، ریشه در ثروتاندوزی همینان داشت.
⚠️ اساسا جیب پُرِ قارونْصفتان است که فقیر، پرورش میدهد، لذت سادهزیستی و زهد را از دل مسلمین بیرون میکند و آه را بر سر سفرهی مساکین میهمان میکند! داد و بیدادهای گاه و بیگاه مرفهین بیدرد بر سر دولت اسلامی به بهانهی مشکلات فقرا، نه از باب دادخواهی و دلسوزی، که بمنظور ناکارآمد نشان دادن نظام اسلامی است.
🔔مرفهین بیدرد در طول تاریخ همواره بهانهجوترین و غیرقابل اعتمادترین قشر جامعه بودهاند. توقعاتشان از نظام اسلامی فراتر از حد معقول است و روز مبادا در دفاع از کیان نظام اسلامی نه تنها از جان و مال مایه نمیگذارند که دردسرهای جبرانناپذیری را نیز به بار میآورند.
➕این قشرِ پرتوقعِ بیخاصیت، اگر بجای عیاشی، ویلاسازی، برجسازی و ارتقاء مدل اتومبیل و موبایل به وجوهات شرعی مال خود پایبند بودند و دارائی خود را با فقرا تقسیم میکردند، همین اندک فقر موجود هم ریشهکن میشد.
👌در نظام اسلامی، ثروتمند یک بازیکن است نه تماشاگر. اگر واقعا در جامعهی ما هنوز فقیر وجود دارد، استفاده از خودرو مدل بالا و آرمیدن در برج و ویلا با تفریحاتی در حد لالیگا چه معنیای میتواند داشته باشد؟
ادامه👇👇👇