سلام و عرض ادب خدمت بزرگواران گروه
سوال: چرا در قرآن فقط از میوه هایی که در خاور میانه هست نام برده شده ؟ (منظور میوه هایی در محدوده ای که خود پیامبران و امامان ظهور کردند)🙏🙏
هدایت شده از h...m.p.r
✅برای پاسخ به شبهه فوق، باید به نکاتی اشاره کنیم.⬇️
💢نکته اول:👇
شبهه اندازان لجوج برای تخریب قرآن، دست به کارهای ناجوانمردانه میزنند. آنها هر جا که قرآن از محیط عربستان سخن گفته، تهمت تاثیرپذیری از محیط را به قرآن میزنند، و هر گاه مثلا از بهشت سخن گفته، آن را به یک نحوی👈 به محیط عربستان و اقتضای آن ربط میدهند؛ در حالی که اگر اگر برفرض محال اینگونه باشد، باید آیات عذاب و جهنم نیز بنا به مقتضای محیط عربستان باشد.
⬅️اینجاست که باید به شبهه اندازان گفت: «أَ فَلا تَعْقِلُون[مومنون/67] چرا تعقل نمىكنيد؟»
💢نکته دوم:👇
گر چه محیط عربستان خشک بوده است ولی اینگونه نبوده است که عاری از نهر آب بوده است و یا بجز خرما، محصول دیگری نداشته است. زیرا که بعضی از شهرهای آن مثل طائف دارای شرایط آب و هوایی مناسبی بوده و طبعا دارای نهرهای آب بوده و علاوه بر خرما، انواع انگور، موز، انار، انجير، هلو، به، و خربزه داشته است.[1]
⬅️ علاوه بر این، مردم مکه با شام و نواحی آن مراوده تجاری داشتند. چنانکه در آیه 2 قریش میخوانیم: «در سال دو مرتبه (فصل زمستان به يمن و فصل تابستان به شام) به تجارت مىروند.»👈 وقتی اهل مکه با جاهای دیگر رابطه تجاری داشتند، طبعا با میوه ها و محصولات آن سرزمین ها نیز آشنا بوده و از آنها استفاده می کردند.
💢نکته سوم: 👇
نعمتهای بهشتی(از جمله میوه های بهشتی) تفاوت بسیاری با نعمتهای دنیوی دارند. از جمله مهمترین آنها فنا ناپذیر بودن آنهاست که در حدیثی از امیرالمومنین(علیه السلام) به آن اشاره شده است.[2]
⬅️ و دیگر آنکه میوه های بهشتی، بر خلاف میوه های دنیوی، عوارض و ناراحتی ندارند.(دخان/55) بنابراین بین میوه های دنیوی و اخروی تفاوت هست.👈 به عبارت دیگر، خرمای بهشتی با خرمای دنیوی(شبه جزیره عربستان) قابل قیاس نیست. اما اینکه خدا برای ترغیب انسان ها به بهشت، از میوه ها و نعمت هایی سخن بگوید که در دنیا هست، نه تنها مشکلی ندارد بلکه امری عقلی وپسندیده است؛ چرا که انسان ذاتا تمایل به خوشی و نعمت دارد. از اینرو خدا در قرآن در وصف بهشت میفرماید: «و در آنجا آنچه دلها مىخواهد و چشمها از آن لذّت میبرد آماده است.»(زخرف/71)
پی نوشت:⬇️
[1]. فتوح البلدان، بلاذري، دارالمکتب الهلال بیروت، 1988م، ج1، ص69 .
[2]. تصنیف غرر الحکم و درر الکلم ، تمیمى آمدى، عبد الواحد، ، محقق، مصحح، درایتى، مصطفى، دفتر تبلیغات، قم، چاپ اول، 1366 ش، ص 157.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
💐نذر سلامتی و فرج آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف،کپی با ذکر صلوات
سلام و عرض ادب خدمت اساتید محترم
#سوال
مرتد فطری کیست؟؟
چرا مرد مرتد سزاوار اعدام است و توبه اش پذیرفته نمیشود؟؟
اما زن مرتد اعدام نمیشود و توبه اش پذیرفته میشود؟
مگر مرتد با مرتد فرق دارد؟؟؟
هدایت شده از محمد حسین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 چرا در اسلام مرتد را اعدام میکنند؟
⭕️ پاسخ زیبای حجت الاسلام قرائتی
#پاسخ_به_شبهات
#مرتد
هدایت شده از محمد حسین
🔹🔹مسأله حکم ارتداد در اسلام ناظر به معانی و اهداف خاصی است و بیشتر جنبه سیاسی دارد تا اعتقادی.
مقصود آن است که در صدر اسلام، گروهی از مشرکین و احیاناً اهل کتاب، توطئه ای چیده بودند که صبح ها اسلام آورده و شامگاهان از اسلام برگردند، تا موجبات ضعف ایمان و سستی اعتقاد را در مسلمین فراهم آورند. اسلام برای مقابله با این توطئه که همیشه وجود دارد، احکام ارتداد را وضع نمود، که باید هم با چنان توطئه ها و دسیسه هایی متناسب باشد.
🔸🔸از نظر اسلام تحقق دقیق ارتداد دارای ارکان خاصی است که بدان اشاره می شود.
🔻اول این که؛ شخص اسلام آورده و سپس از اسلام روی گردانده باشد. ولی اگر کسی از همان اوان بلوغ اسلام نیاورد او را مرتد محسوب نمی کنند.
🔹دوم آن که؛ ارتداد خود را آشکار نماید. یعنی برگشتن خود از دین مبین اسلام یا اموری که در حکم آن است.(مثل انکار یکی از ضروریات دین) را اظهار کند. پس اگر کسی قلباً از دین اسلام بر گردد، ولی بدان تظاهر نکرده و آن را به زبان نیاورد، احکام مرتد متوجه او نخواهد بود.
🔸سوم: توجه داشته باشد باشد که انکار این ضروری، برابر با انکار خدا و یا رسول خدا(ص) است.
با توجه به نکات یاد شده (پذیرش اسلام و بعد اظهار ارتداد) معلوم می شود که این حکم، یک تدبیر برای حفظ جامعه اسلامی از فرو پاشی اعتقادی آن است و در تمام ادیان کم و بیش چنین حصارهای نگهدارنده ای وجود دارد.
🔸انکار هر حکمی (ولو ضروری نباشد) برابر با ارتداد نیست و حتی انکار ضروری بدون التفات به لازمه ضروری آن (که انکار نبوت یا الوهیت یا تکذیب آنان است) هم ارتداد آور نیست. و در حکومت اسلامی باید در دادگاه صالحی این امر ثابت شود و کسی مجاز نیست که خود مجری حکم ارتداد باشد.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی حوزه
هدایت شده از محمد حسین
#مرتبط
⭕️ ارتداد
#سوال❓مرتَد کیست و چرا اعدام میشود؟
📝 #پاسخ:
✍️ مرتد کسی است که یکی از خصوصیاتِ زیر را دارا باشد؛ یکی از مواردِ زیر کافی است برای حکم به ارتداد و کُفر:
👈 انکار خدا یا یکتا بودنِ خدا
👈 انکارِ روزِ قیامت
👈 انکارِ نبوت
👈 انکارِ یکی از ضروریاتِ دین مثلِ نماز، حجاب، حج، خمس و... .
☝️همانطور که دقت دارید، ارتداد و کُفر مربوط به عقیده و باور است و نه مربوط به عمل و فِعل. لذا اگر کسی گزارههای بالا را قبول دارد اما از سرِ تنبلی یا تاثُر از شبهات یا لاابالیگری مثلا نماز نخواند یا حجاب را رعایت نکند، او مرتد و کافر نشده است.
🔔 مرتد کسی است که فریب خوردهی شبهات نیست و آگاهانه با وجودِ روشن بودنِ حقانیتِ اسلام، دست از اسلام میکِشد. گاهی فرد از رویِ هیجانات و احساسات یا عصبانیت یا فشارِ زندگی، کُفر میگوید. این فرد، مُرادِ جدیاش این نیست و اگر این هیجانات فروکش کند، احتمالا از گفتهاش قلباً پیشمان شود. این فرد، مرتد و کافر نیست.
👌طبقِ بیانِ آیه 73 سوره آل عمران، فلسفه و علتِ مجازاتِ مرتد بر میگردد به ماجرایِ توطئه یهودیان. عده ای از یهود گفتند برویم تظاهر به اسلام کنیم و در پایانِ روز دوباره از اسلام خارج شویم تا مسلمانان را نسبت به عقایدشان سست کنیم. خدا اما با نزولِ این آیه شریفه مجازات ارتداد را وضع کرد تا مکرشان به خودشان باز گردد.
❌ اسلام، مخالف تجسس و تفتیش عقاید است و حکومت اسلامی با کسانی که کافر شوند اما مُبلِّغ و مُروّج کُفر نباشند، مقابله نمی کند. فقط از جهتِ فقهی، همسرش بر وی حرام می شود و ممنوع الارث می گردد.
⚠️ اما آن مسلمانی که پس از ترکِ اسلام شروع به فعالیت بر علیهِ اسلام کند، عقاید ضاله اش را ترویج کند و مانند سلمان رشدی با زبان، بیان و عملش امنیت فکری و روحیِ جامعه را بر هم زند، در این صورت ارتدادش یک اعتقادِ فردی نیست؛ بلکه موضوعی اجتماعی است و در واقع او چون او شمشیرِ دشمنی بر علیهِ اسلام را از نیام کشیده، حکومت اسلامی نیز با او مقابله به مثل میکند.
❓اگر دشمن به جان و مال و ناموسمان حمله کند آیا با او مقابله نمیکنیم؟ حال گاهی این حمله، نظامی است و گاهی پشتِ تریبونِ ماهواره... . نه تنها اسلام که دیگر ادیانِ آسمانی نیز ارتداد را جُرمی نابخشودنی می دانند. البته مجازاتِ اسلام برای ارتداد، متعادل تر و ملایم تر است:
👈 در دینِ یهود، نه تنها شخصِ مرتد که تمامیِ قومِ شخص مرتد باید به قتل برسد.
👈 در دینِ مسیحیت، فردِ مرتد بدونِ هیچ شرطی باید کشته شود.
👈 در دینِ زرتشت، باید پوستِ بدنِ شخصِ مرتد را زنده زنده کَند و تمامِ اعضایِ بدنش را جدا کرد.
✍️ خلاصه: هر کس که در دین تشکیک کرد، مرتد محسوب نمی شود و هر مسلمان یا مسلمان زاده ای هم که از ذمه اسلام خارج شود، لزوما حکمش اعدام نیست.
✍سیدمحمدمهدی صدری
#جهادگرتبیین
هدایت شده از محمد حسین
سلام و ادب
#پاسخ 👇⬇️
حکم مرتد در ادیان الهى و مذاهب اسلامى
✅حکم جزایى مرتد این است که مرتد فطرى اگر مرد باشد کشته میشود و توبه او نزد قاضى قبول نمیشود، اما اگر مرد مرتد ملّى باشد نخست دعوت به توبه میشود، اگر توبه کرد آزاد میشود، و گر نه کشته میشود. زن مرتد، چه فطرى باشد چه ملّى، کشته نمیشود، بلکه دعوت به توبه میشود، اگر توبه کرد آزاد میشود، و گر نه در زندان باقى میماند.
⬅️در فقه اهلسنت؛ بنابر رأى مشهور، مرتد - در همه انواع آن - ابتدا دعوت به توبه میشود، اگر توبه کرد آزاد میشود، و گر نه کشته میشود و فرقى میان ملّى و فطرى و زن و مرد نیست.
👈ارتداد در ادیان الهى غیر از اسلام جرم و گناه، و مجازات آن مرگ است.
✅بنابراین، میتوان گفت: ارتداد از دیدگاه همه ادیان و مذاهب جرم و گناه است و مجاز آن - با اختلاف در شرایط - مرگ است.
هدایت شده از محمد حسین
سلام و رحمت
#پاسخی_دیگر 👇⬇️
🔻مرتد فطرى کسي که از پدر و مادر مسلمان به دنيا آمده باشد يا يکي از پدر و مادر او مسلمان باشد. خودش پس از گرايش به اسلام كافر شود. زنش بر او حرام است. زن بايد به مقدارى كه در احكام طلاق گفته مىشود، عدّۀ وفات نگه دارد.
⬅️ هم چنین مرتد فطرى اگر مرد باشد، از طرف حاكم شرع به اعدام محكوم مى گردد. توبه و بازگشت او به اسلام به حسب ظاهر پذيرفته نيست، يعنى نقشى در حفظ جان او ندارد. حکم اعدام از بين نمي رود؛ گرچه بين خود و خدا اگر توبه كند، خدا توبه او را قبول مى كند.
⬅️ اگر مرتد فطرى زن باشد، حبس مى شود. در زندان به او سخت گيرى مى كنند. در وقت نمازها او را مى زنند تا توبه كند. اگر توبه كرد ،آزاد مى شود. اگر توبه نكرد، در زندان باقى مى ماند تا بميرد.
🔸مرتد ملّى كافرزاده اى است كه پس از گرايش به اسلام دو باره كافر شود.
👈اگر مرتد ملي مرد باشد، درصورتی که توبه کند، توبه او پذيرفته مي شود، ولي اگر توبه نکند، حکم اعدام از طرف حاکم شرع جاري مي شود.
در مرتد ملي، احتياط آن است که تا سه روز از او بخواهند که توبه كند. اگر توبه كرد، آزاد مى شود. اگر توبه نكرد، از طرف حاكم شرع به اعدام محكوم مى گردد.
👈حکم مرتد ملي اگر زن باشد، حکم مرتد فطري زن مي باشد، يعني حبس مى شود . در زندان به او سخت گيرى مى كنند. در وقت نمازها او را مى زنند تا توبه كند. اگر توبه كرد، آزاد مى شود، و اگر توبه نكرد، در زندان باقى مى ماند تا بميرد.
هدایت شده از سَرو
سلام و احترام
علت تفاوت حکم👈👈
آیت الله جوادی آملی با اشاره به تفاوت حکم ارتداد زن و مرد، فرمودند:
ارتداد زن در هر صورتی که باشد در رابطه با همسرش حکم واحد دارد، زیرا زن حتی اگر ارتدادش فطری باشد، محکوم به قتل نخواهد بود اما در صورت ارتداد مرد، انفساخ فوری در همه صُور آن وجود دارد.
✅ توضیحات کامل 👈vasael.ir/00023F
هدایت شده از چشم من و امر ولی
سؤال کننده دو سؤال مطرح کرد: 1.مرتد فطری کیست؟ 2. چرا مرد مرتد سزاوار اعدام است و توبه اش پذیرفته نمیشود؟؟
اما زن مرتد اعدام نمیشود و توبه اش پذیرفته میشود؟
مگر مرتد با مرتد فرق دارد؟ جواب سؤال 1: مرتد فطری کسی است که مسلمان به دنیا آمده است؛یعنی پدر و مادرش یا یکی از آنها مسلماناند؛سپس از اسلام خارج شده است. مرتد ملی به کسی میگویند که ابتدا غیرمسلمان بوده، اسلام آورده و سپس از اسلام برگشته است جواب سؤال2: در روایات دلیلی گفته نشده که چرا توبه مرد پذیرفته نمی شود و اعدام می شود و توبه زن پذیرفته می شود اما شاید بشود گفت علتش این است که چون زن احساسی است و غالباً از روی هیجان و احساسات تصمیم می گیرند نه از روی عقل برخلاف مرد که احساسی نیست و غالبا از روی عقل و تدبر تصمیم می گیرد لذا خدای متعال بین این دو فرق گذاشته و زن را که جنبه احساسات او غلبه بر عقلش دارد لذا یک فرصت دیگر برای او گذاشته که با توبه کردن اعدام نشود و توبه اش قبول شود اما مرد چون فطرتا احساسی نیست لذا با اراده و عقل تصمیم می گیرد شارع نسبت به او سخت تر گرفته تا فرقی باشد بین شخص احساسی و غیر احساسی و شاید حتی بشود گفت اگر این فرق گذاشته نمی شد جا داشت کسی اشکال کند که این چه دینی است که زن که معدن احساسات است و در تمصیماتش بیشتر از روی احساسات است با مرد که اصلا احساسی تصمیم نمی گیرد فرق نگذاشته و هردو را حکم اعدام داده و توبه هیچ کدام را قبول نمی کند و این خارج از عدالت است که زن را با مرد یکی کرده و اما سؤال سوم که سؤال کننده سؤال نکرده و ممکن است بعضی مخاطبین در ذهنشان خطور کند این است که: اینکه توبه مرتد فطری مرد قبول نمی شود آیا فقط در دنیا بخشیده نمی شود و در آخرت بخشیده می شود یا در آخرت هم بخشیده نمی شود؟ شاید بشود چنین جواب داد که: این مطلب (قبول نشدن توبه او در دنیا) هیچ منافاتی با پذیرش توبه از سوی خداوند ندارد؛ یعنی اگر توبه راستین کند و اشتباه خویش را جبران نماید، توبه اش پذیرفته می شود. اما با این حال، پذیرش توبه از سوی خدا، سبب بخشیده شدن مجازات اخروی او می شود نه مجازات دنیوی او؛ چنانکه توبه قاتل یا دزد، اگر واقعی باشد، از خداوند پذیرفته می شود اما هر یک از آنها همچنان مشمول مجازات هستند و توبه آنها تاثیری در مجازاتشان ندارد. چرا که اساساً یکی از اغراض مهم در مجازات دنیوی گناهان بازدارندگی اجتماعی آنهاست. بنابراین پذیرش توبه او -به فرض آنکه به شکل راستین، توبه کند- تاثیری در مجازات دنیوی او ندارد؛ چنانکه مجازات دنیوی او، به معنای نپذیرفتن توبه و بازگشت معنوی او به سوی خدا و بخشیده شدن مجازات اخروی او نیست. این دو (بخشیده شدن مجازات اخروی و بخشیده نشدن مجازات دنیوی) منافاتی با هم ندارند و با اندکی توجه، سازگاری آنها با یکدیگر مشخص می شود.
هدایت شده از محمد حسین
👈قسمت سوم:
🔰و اما ادامه بحث «حل شبهه»
برای حل این شبهه ذکر نکاتی میتونه ما رو به حقیقت این موضوع نزدیک کنه:
1⃣در بسیاری از حقوق و جزائیات اسلام، مرد و زن با هم تفاوت هایی دارند
.
🔹مثلاً
👈اگر مردی مرتد شود با شرایطی حکم او قتل است ولی اگر زنی مرتد شود حکم او قتل نیست.
♨️ یا
اسلام وظایفی را بر دوش مرد قرار داده که بر عهده زن قرار نداده است، و یا وظایفی برای زنان مقرر شده است که بر مردان مقرر نشده است.
🔹اما دلیلمون چیه:
این تفاوت ها، متفاوت بودن مکانیسم خلقی زن و مرد است.
♨️ زیرا
روحیات و اخلاق زن و مرد یک جور نیست.
🔚 بر این اساس توقعی که خداوند از زن دارد با توقعی که از مرد دارد یکی نیست. خداوند زن را برای امری خلق کرده و مرد را برای هدف دیگری آفریده است. این دو گرچه از یک جنس اند ولی هرگز با هم مساوی نیستند.
پ. ن: بنا بر این عدالت اقتضاء می کند که وظایف و تکالیف آنان هم یکسان نباشد، چرا که اگر یکسان باشد خلاف عدالت پروردگار است.