#سوال
سلام علیکم
اگه میشه دلایل صلح امام حسن مجتبی(ع) با معاویه رو بیان کنید.
اینکه بعضی میگن چون یار نداشتن این سوال پیش میاد که پس چطور امام حسین(ع)شب عاشورا به یارانشون گفتن که هر که میخواد بره با این مضمون؟
یعنی اگر امام حسین(ع) یار نداشتن با یزید(لعنت الله علیه) بیعت می کردن؟
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام واحترام
#پاسخ ⬇️👇
✅🌴امام مجتبى در پاسخ شخصى که به صلح آن حضرت اعتراض کرد، عوامل و موجبات اقدام خود را چنین بیان نمود:
🔷من به این علت حکومت و زمامدارى را به معاویه واگذار کردم که اعوان و یارانى براى جنگ با وى نداشتم. اگر یارانى داشتم شبانه روز با او مى جنگیدم تا کار یکسره شود. من کوفیان را خوب مى شناسم و بارها آنها را امتحان کرده ام.
🔻⬅️ آنها مردمان فاسدى هستند که اصلاح نخواهند شد، نه وفا دارند، نه به تعهدات و پیمان هاى خود پایبندند و نه دو نفر با هم موافقند. بر حسب ظاهر به ما اظهار اطاعت و علاقه مى کنند، ولى عملاً با دشمنان ما همراهند.»
🌿بحار الانوار ج44 ص147
🔸پیشواى دوم که از سستى و عدم همکارى یاران خود به شدت ناراحت و متاثر بود، روزى خطبه اى ایراد فرمود و طى آن چنین گفت:
🌴«در شگفتم از مردمى که نه دین دارند و نه شرم و حیا. واى بر شما معاویه به هیچ یک از وعده هایى که در برابر کشتن من به شما داده، وفا نخواهد کرد. اگر من با معاویه بیعت کنم، وظایف شخصى خود را بهتر از امروز مى توانم انجام بدهم، ولى اگر کار به دست معاویه بیفتد، نخواهد گذاشت آیین جدم پیامبر را در جامعه اجرا کنم.
🔹⬅️ به خداسوگند (اگر به علت سستى و بی وفایى شما) ناگزیر شوم زمامدارى مسلمانان را به معاویه واگذار کنم، یقین بدانید زیر پرچم حکومت بنى امیه هرگز روى خوش و شادمانى نخواهید دید و گرفتار انواع اذیت ها و آزارها خواهید شد.
🔸هم اکنون گویى به چشم خود مى بینم که فردا فرزندان شما بر در خانه فرزندان آنها ایستاده و درخواست آب و نان خواهند کرد؛ آب و نانى که از آن فرزندان شما بوده و خداوند آن را براى آنها قرار داده است، ولى بنى امیه آنها را از در خانه خود رانده و از حق خود محروم خواهند ساخت».
آنگاه امام افزود:
«اگر یارانى داشتم که در جنگ با دشمنان خدابا من همکارى مى کردند، هرگز خلافترا به معاویه واگذارنمی کردم، زیرا خلافت بر بنى امیه حراماست....».
🌿جلائ العیون،ج1 ص345
🔸👈امام مجتبى که ماهیت پلید حکومت معاویه را بخوبى مى شناخت، روزى در مجلسى که معاویه حاضر بود، سخنانى ایراد کرد و ضمن آن فرمود: «سوگند به خدا، تا زمانى که زمام امور مسلمانان در دست بنى امیه است، مسلمانان روى رفاه و آسایش نخواهند دید».
🌿شرح نهج البلاغه،ابن ابی الحدید،ج16 ص28
🔸و این، هشدارى بود به عراقیان که بر اثر سستى و به امید راحتى و آسایش، تن به جنگ با معاویه ندادند، غافل از اینکه در حکومت معاویه هرگز به امید و آرزوى خود دست نمى یابند.
🌿سیره پیشوایان،ص130
🔻⬅️این بیانات پرده از چهره این رویداد تاریخی بر می دارد و نشان می دهد که:
❌امام خواهان صلح نبود بلکه بخاطر فقدان یاور و سستی مردم کوفه صلح را پذیرا شد
🔸صلح نشانه حسن روابط با معاویه و پیروان او نبوده است و همانطور که پیامبر گرامی در حدیبیه ناچارا با مشرکین کفار سازش کرد ،امام حسن نیز بنا بر دلائل گفته شده ناچارا با معاویه سازش کرد.
منبع :پرسمان اعتقادی
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و احترام
#پاسخ
باید دشمن را دستخالی گذاشت
باید با این دروغ ها مبارزه کرد
هدف دشمن فتنه دشمنی است
🔻چفیه یکی از قدیمیترین پوشش های مردم خاورمیانه است. اما امروزه مردم جهان تعریفی فراتر از یک پوشش آن را می شناسند، تعریفی که مقاومت مردم را نشان می دهد. چفیه یکی از پوشش هایی است که استفاده از آن بیشتر در کشورهای عرب رایج است.
🔸 چفیه عراقی دارای طرح و سایز بندی های مختلفی است و رنگ بندی های مختلفی نیز در بازار موجود است که میتوان از آن به جهت پوشاندن سر و صورت استفاده کرد
نخست آنکه چون چفیه یک پوشش عربی است وامامان معصوم (ع)هم عرب بودندلاجرم مورداحترام ماواقع است وجنبه مذهبی برای ما شیعیان پیدا می کند.دوم اینکه مبارزان فلسطینی سالهاست که برعلیه اشغالگران صهیونیستی مبارزه می کنندوچفیه (استفاده فراگیردر عصرحاضر)که خاستگاه فلسطین وسوریه ولبنان است نمادمبارزه با اسراییل واستکبارجهانی محسوب می شود.
🔸مردمان عرب به خصوص کشاورزها چفیه را روی سرشان و دور عقال می بستند تا از سر و چشم و دهان خود در برابر آفتاب در امان باشد
چفیه یا کوفیه: نوعی سربند و نام پارچهای است که روی سر گذاشته میشود تا از سر، چشم و دهان افراد در برابر آفتاب و شن محافظت کند.
🔻 سادات از رنگهای سیاه یا سبز و دیگر افراد (عوام) از رنگهای سفید خالی یا سفید و سیاه استفاده میکنند. همچنین ممکن است چفیه یا کوفیه را روی سر نبندند و دور گردن بسته شود یا روی شانه قرار گیرد. منشاء اصطلاح کوفیه را شهر کوفه در عراق میدانند.
🖊محمد حسین
#جهاد_تبیین
#ابرگروه_براهین
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و احترام
وتشکر از پاسخ استاد محترم
🔹👈ببینید چفیه تکه پارچه ای بیش نیست متاسفانه اخص در دهه های اخیر شاهد هستیم عده ای ندانسته این ابزار را حربه ای قرار دادند برای کوبیدن سرداران،نیروهای انقلابی و مومن ،
که واقعا در برخی مواقع بی انصافی میکنند
👈 هر وسیله ای در دست بشر می تواند مورد سوء استفاده قرار بگیرد، بالاخص اگر آن وسیله، از مقدسات باشد و یا برای طیفی قابل ارزش
قرآن و سجاده و ریش و تسبیح و چفیه، در دین و فرهنگ ما می تواند مورد سوء استفاده قرار بگیرد. کسی که سوء استفاده می کند، حسابش جداست.
ولی این ما هستیم که باید مراقب این سوء استفاده ها باشیم و این وسائل را معیار و ملاک انتخاب خود قرار ندهیم.❌
اگر برخی چفیه داشتند گرفتار فساد مالی و یا اخلاقی شده اند نباید آنرا تعمیم به هرکسی که آن ابزار را استفاده میکند بدهیم .و بگوییم فلان خانم مذهبی ،پس فلان سردار سپاه،فلان نماینده و استاندار هم چفیه به گردن و تسبیح بدست حتما فسادی در ذهن و قلب اوست .
⬅️زیبایی این را هم ببینیم چفیه ای که امروز بر دوش رهبر عزیز تر از جان من است ❤️
چفیه ای که گاهی چشم دشمنان را میسوزاند بر سربازان و دوستداران سید علی هم اتهام میزنن.
این چفیه پدر رئوف ما هنوز بوی جهاد و شهادت و خون می دهد. این چفیه هیچ رگه ای از نفاق ندارد❌ بلکه تمام تار و پودش از غیرت و عزّت و انقلابی گری و شهادت طلبی تشکیل شده.
نمادها را نگذاریم گاهی با خطای یکنفر در پوشش آن دشمن تخریب و بی ارزش کند .
در پناه مولا باشید 🙏🇮🇷
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
#پرسش_وپاسخ_مرتبط
❌ #شبهه: غیر معصوم بدون استثناء در معرض خطا است. ولی فقیه نیز از این قاعده مستثنی نیست. سؤال این است که اولاً آیا این همه قداست بخشیدن صحیح است و ثانیاً اگر او مجلس خبرگان رهبری و... خطا کنند چه میشود؟ چه تضمینی وجود دارد که نمیکنند؟
✅ #پاسخ👇
دقت فرمایید که اولاً عصمت از گناه برای همگان ممکن است. چرا که خداوند امر به محال نمینماید و به همگان امر نموده است که از گناه دوری کنند. اما عصمت از هر گونه خطا یا اشتباه فقط مخصوص معصومین است و همانطور که اشاره نمودید هیچ کس دیگری در امان نیست و در معرض خطاست. اما احتمال بروز خطا، دلیل نمیشود که فرد مجبور به خطا باشد و حتماً خطایی انجام دهد. بلکه از خطا مصون و معصوم نیست.
الف - اما، دقت شود که منظور از «خطا» نیز خطای عمدی نیست، چرا که آن نیز نوعی معصیت است. بلکه خطای غیر عمدی منظور میباشد. حال اگر «ولی فقیه» خطا کرد، مجلس خبرگان نیز در تشخیص آن خطا، خطا کرد و تشخیص نداد، سایر مراجع، علما، فقها، مجلس و ... نیز خطا را تشخیص ندادند، دیگر چه جایی برای ادعا و اثبات خطا میماند؟
منظور از احتمال بروز خطا این نیست که به ما القاء کنند، چون رهبر معصوم نیست و احتمال خطا به او نیز راه دارد، پس هر فعل و سخن او ممکن است خطا باشد، لذا قابل اعتماد و اطاعت نیست. این یک ترفند و مکر است. مگر ما که نه معصوم هستیم، نه عالم و نه دانشمند و نه فقیه و مجتهد، هر چه میگوییم یا انجام میدهیم خطاست؟!
حال فرض بگیریم که خطایی صورت پذیرفت که هیچ مرجعی آن را تشخیص نداد. خداوند متعال فرمود: «لا یکلف الله نفساً الا وسعها»، خداوند بر هیچ کس بیشتر از وسعت و امکانش تکلیفی ننموده است. بالاخره ولی فقیه، مجلس خبرگان، سایر نهادهای ذیربط، علما، فقها، دانشمندان، مؤمنین و ...، همهی سعی و تلاش خود را صرف کردند، اما در یک جا، یک مسئله یا یک امری خطایی که هیچ کس نفهمید صورت پذیرفت. خوب دیگر تکلیفی نیست.
اما اگر گفته شود: هر چند چنین «خطایی» معصیت محسوب نگردد و هیچ کس هم نفهمد، اما بالاخره اثر وضعی خودش را میگذارد. پاسخ این است که بالاخره باید فرقی بین زندگی تحت امامت و حکومت معصوم با غیر معصوم باشد، وگرنه اگر قرار باشد ظهور و حکومت حضرت مهدی (عج) با غیبتشان فرقی نکند که امری غیر حکیمانه است و دیگر انتظار و تلاش برای ظهور نیز معنایی ندارد.
امام خمینی (ره) بدین مضمون میفرمودند: «ما اندکی از اسلام میدانیم، چون نگذاشتند حضرت علی علیهالسلام و سایر ائمه اطهار (ع) حکومت کنند، بسیاری از مسائل را نمیدانیم و تا ظهور حضرت (ع) نیز نخواهیم دانست.»، اما چنان چه بیان شد، مکلفیم به حد توان خود به آن چه میدانیم عمل کنیم.
دقت شود که گمان نکنند در این دروه (غیبت) مسلمانان و مؤمنین رها شدهاند. خدا و امام معصوم (ع) همیشه ناظر هستند و همه در محضر آنها هستیم. اگر در امور شخصی انتظار داریم که هدایت و دستگیری نمایند، در امور اجتماعی این انتظار و حتماً تحقق آن بیشتر صورت میپذیرد. مگر همین موفقیتهایی که حاصل شده، بدون عنایت ومراقبت بوده است؟ اگر حضرت مهدی(عج) به تک تک شیعیانش میفرماید: «ما در مراعات شما هیچ کوتاهی نمیکنیم و هرگز یاد شما را از خاطر نمیبریم و اگر غیر از این بود بلاها و دشمنان شما را نابود میکردند»، بدیهی است که در مسائل حکومتی و اجتماعی این امر به مراتب بیشتر است و دست کم در این 33 سال مستمر شاهد بودیم.
ب – اما راجع به تقدس، دقت شود که هر چیزی تقدس خودش را دارد. یک عالم، یک دانشمند، یک استاد، پدر، مادر ... و حتی یک دیوار بیجان که به مسجد یا حرمی تعلق یافته است از تقدس خودش برخوردار است. و تقدس بخشیدن بیش از حد به هر چیز یا هر کسی خطا است. اما پرهیز از افراط در تقدس بخشی، دلیل نمیشود که جریان «تقدس زدایی» که دستور العمل مدرنیته است اوج گیرد.
دقت شود که جریان مدرنیته (آمریکای فراماسونی) برای تحقق استیلای جهانی، امر به تقدس زدایی و جایگزینی فرهنگ، باورها و روش زندگی آمریکایی کرده است. خواه تقدسات بودایی مردم خاور دور باشد، خواه تقدسات مردم اروپا و خواه ملل مسلمان. به همین دلیل دستور حمله به مقدسات (هر چه که باشد و در هر کجا) را صادر کرده است. لذا شاهدید که حتی راجع به خداوند متعال و معصومین (ع) نیز جوک میسازند یا اهانت میکنند یا دست کم تشکیک و شبهه میکنند. در برخی جراید به اسلام، علما و ... تندی میکنند و در فیلمها وسریالهای باورها و احکام اسلامی یا ارزشهای اجتماعی را مسخره میکنند.
مسئلهی «تقدسزدایی» از مرجعیت، فقاهت و «ولی فقیه» نیز در همین راستا و اولویت اهداف آنان قرار گرفته است. آنها میخواهند به بهانهای این که «معصوم نیست» پس «مقدس هم نیست»، اعتقاد و باور و روح ولایتپذیری و اطاعت را از مردم بگیرند تا بتوانند ولایت خود را تحمیل کنند. آن وقت به ولایت خود، تحت عناوینی چون:
هدایت شده از منتظرالمهدی(عج)
ادامه از بالا 👆👇
قانونگرایی، نظم اجتماعی، امنیت و ثبات ملی یا بینالمللی و ... تقدسی ربوبی خواهند بخشید. یعنی همان روش فرعون.
📚منبع ایکس شبهه
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
#پاسخی_دیگر
نگاهی متفاوت به 34 سال رهبری امام خامنهای مدظله العالی👇
https
://www .farsnews. ir/printnews/14020317000936
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
تدابیر و هوشمندی های امام خامنهای حفظه الله در دوران رهبری 👇
mshrgh .ir/424805
#جهادگرتبیین
هدایت شده از حسین ستوده۲
با سلام و رحمت
اولا بداینم عصمت در 14 معصوم با عصمت یک عارف یا ولی فقیه که مرتکب گناهی نمی شود فرق دارد عصمت معصومین عصمت مطلقه هست که هیچ خطا و اشتباه و عصیانی از آنها سر نمی زند اما در غیر معصومین عصمت مراتب پایین تر است مثلا اگر ولی فقیه یا مرجع تقلیدی گناه نمی کند عصمت در معصیت و گناه دارد اما اینطور نیست که خطا و اشتباه از او سر نزند مثلا در فتوا دادن می شود مرجعی در مورد یک مسئله به یک حکم شرعی برسد اما پس از مدتی با مطالعات بیشتر روایات و احادیث و تفاسیر و رشد بیشتر علمی فتوایش در آن مسئله عوض شود اینجا یعنی فتوای اولش خطا بوده و در مرحله بعد به حکم شرعی صحیح رسیده است یا مثلا امکان دارد یک عارف که عصمت در گناه دارد مثلا در نماز مرتکب اشتباه شود مثلا فکر کند در رکعت اول قنوت بخواند یک دفعه متوجه شود که رکعت اول است و خطا کرده لذا شکیات نماز فقط برای عوام نیست شاید برای عرفا یا ولی فقیه هم پیش بیاید که در رکعات نماز شک کند و از این قبیل خطا و اشتباهات جزئی که در 14 معصوم تحقق پیدا نمی کند یعنی آنها علاوه بر عصمت در معصیت از خطا و اشتباه در افعال و کارها و تصمیمات هم دارای عصمت هستند و فعل و قول آنها کاملا صحیح و عین واقع می باشد اما در حاکمیت ولی فقیه که به اذن عام معصومین می باشد و لازمه ولایت فقیه این است که دارای سه شرط باشد 1. فقاهت یعنی دین را بشناسد 2. کفایت یعنی در مدیریت موفق باشد 3. عدالت عادل هم باشد در کشور ما خبرگان اگر این سه شرط را در کسی دیدند او را به عنوان ولی فقیه انتخاب می کنند و طبیعتا کسی که این سه شرط را داشته باشد امکان خطا در او یا اصلا وجود ندارد یا به حداقل می رسد یعنی اگر ولی فقیه حاکم جامعه اسلامی شود اگر احیانا در مورد خطایی از او سر زند و نظرش صحیح نباشد باز عقل حکم می کند کسی که تخصص در دین و جامع این سه شرط است حاکم باشد تا مؤمنین دیگر که به علت نداشتن یکی از این سه شرط امکان اشتباه در آنها به مراتب زیادتر خواهد بود مثل اگر عوض ولی فقیه یک مؤمنی عادی حاکم بود شاید در بین مثلا صد نظر هفتاد نظر او اشتباه درآید
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin