هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام واحترام
🔻با نگاهی اجمالی به وضعیت جامعه صهیونیستی میتوان پی برد که شهرک نشینان به افرادی مشرک و بی دین تبدیل شده اند.
خداوند متعال در سوره مبارک بقره آیه ۶۱ بر پیشانی این قوم تبهکار و غاصب برای همیشه مهر ذلت زده و میفرماید: «و ضربت علیهم الذله و المسکنه...» بر پیشانی این قوم به دو علت مهر لذت و غضب الهی خورده است. اول آنکه از دستورات خداوند سرپیچی کردند و به سوی شرک رفتند و دوم آنکه با قساوت مردان حق را کشتند و همین برای همیشه تاریخ سبب ذلت و بدبختی آنان شده است.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
سلام
#سوال
میگن اربعین جای زن نیست
چکار کنیم⁉️
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام واحترام
◀️برخی معتقدند اصلاً اربعین جای بانوان است و با هشتگگذاری کلیشه برعکس معتقدند اصل اربعین به اسارت بانوان و کودکان اختصاص دارد و اتفاقاً این آقایان هستند که نباید در اربعین حضور داشته باشند! این افراد معتقدند حضور بانوان در پیادهروی اربعین تبعیت از حضور حضرت زینب در کربلاست
◀️برخی آقایان هم در جمع موافقان بوده و نوشتهاند: «مبادا به خاطر سختی راه از آوردن بچهها و بانوان خودداری کنید! اربعین مسیر حرکت زینب (س) و اسرای کربلاست و بگذارید کودکان با این مسیر زیبا آشنا بشن تا در دولت امام زمان راحتتر در این مسیر قدم بردارن.»
👈طولانیترین زنجیره انسانی از نجف به شهر کربلا در بیش از کیلومتر تا چند روز دیگر تشکیل میشود و قطعاً بخش اعظمی از این حماسه پرشور و جهانی بانوانی هستند که به تبعیت از حضرت زینب (س) سختیهای این سفر را به جان و دل میخرند.
💠نظریه مشهور فقهای معاصر، حضور بانوان در پیادهروی اربعین مجاز است. آیتالله مکارم معتقد است: «این حرکت عظیم بینظیر است،... نباید از شکوه اربعین چیزی کاست و شرکت زنان اشکالی ندارد؛ ولی جهات شرعی را باید کاملا رعایت نمایند و بهتر است که با محارم خود بروند»[۳]. بسیاری از فقهای دیگر مانند آیتالله مظاهری، آیتالله خامنهای و آیتالله تبریزی نیز بر جواز حضور زنان، مشروط به رعایت حجاب و عفاف و رضایت شوهر فتوا دادهاند و برخی نیز به ارجحیت همراهی محارم برای زیارات اشاره کردهاند. (خمینی، ۱۳۸۹، ج ۱۰، ص ۱۸۳) به نظر میرسد شرط اخیر با توجه به شرایط زمان گذشته که امنیت زیادی در بیابانها وجود نداشته، برای حفاظت از بانوان قرار داده شده است. (امینی، ۱۴۱۷ق، ص ۲۰۹)متعددی بر وجوب حضور زنان در نماز عید فطر، عید قربان و نماز جمعه دلالت دارد. (حمیری، ۱۴۱۳ق، ص ۱۰۰ و شهید اول، ۱۴۱۹ق، ج۱۴، ص ۱۶۱) 👈این دسته روایات صراحتا به جواز و بلکه وجوب حضور بانوان در مناسک دینی اشاره دارد، خصوصا مراسمی که مستلزم حضور تعداد زیاد و باشکوه مسلمانان است.
👈بنابراین با توجه به تنقیح مناط و اینکه پیادهروی اربعین از جمله مراسمی است که برگزاری باشکوه آن، مطلوب شارع است، لذا دلالت بر جواز حضور بانوان داردحضرت زینب کبری (ع) در نهضت عاشورا و همچنین مشارکت زنان در نهضتهای بزرگ سیاسی- اجتماعی از قبیل مهاجرت به حبشه و مدینه همراه مردان، بیانگر تایید مشارکت فعال زنان در مسائل اجتماعی آن دوران و بینش اسلام در این خصوص است.
◀️روایات مطرح شده در خصوص ضرورت زیارت امام حسین (ع) که نیز دال بر وجود مصلحتی همچون لزوم زنده نگه داشتن مکتب ایشان است و همچنین با توجه به اینکه حضور زنان در راهپیایی اربعین تاثیر بیشتر و موثرتری در احیا و انتشار مکتب امام حسین (ع) در جهان دارد و زنان را به تأسی از مکتب حضرت زینب (ع) میرساند،
👈 پس به طریق اولی حضور زنان در راهپیمایی اربعین موجب جلب این مصلحت میشود و دارای رجحان است و ضرورت مییابد.
🔻البته حضور زنان در راهپیمایی اربعین منوط به رعایت شرایط عمومی حضور زنان در جامعه است که در راستای تامین مصالح جامعه و تامین امنیت زنان الزامی شده است. رعایت حجاب، پرهیز از تبرج جاهلی (ظاهر کردن زینت)، عدم اختلاط و رعایت حریم، رعایت عفت در نگاه، وقار در رفتوآمد، پرهیز از محادثه و پرهیز از استعمال بوی خوش از جمله آن شرایط است که در آیات و روایات به عنوان شرایط عمومی حضور زنان در اجتماع مطرح شده است (ربیع نتاج، ۱۳۸۹) که نتیجه آن، تامین آرامش روحی و روانی مردان و زنان و حفظ حرمت و کرامت زنان در عین شرکت در فعالیتهای اجتماعی است.
👈زنان در راهپیمایی اربعین منوط به رعایت شرایط اختصاصی حضور زنان در انجام فرائض و به خصوص زیارت ائمه (ع) است. سعی در اختفای خود از نامحرمان ولو با زیارت در شب (شهید اول، ۱۴۱۷ق، ج ۲، ص ۲۵)، به دور از مردان ولو با تغییر وضع که شناخته نشوند (محدث نوری، ۱۳۷۸، ص ۲۰۱) با استفاده از روبنده و از کنار دیوار راه رفتن، عدم جلب توجه و عدم استفاده از زیور و زینت و سرمه و عطر (امینی، ۱۳۸۷، ص ۴۷-۵۰)، شیون نکردن و... از شرایط اختصاصی حضور اجتماعی زنان برای زیارت شمرده شده است.
✅پیادهروی زنان در مراسم اربعین، علاوه بر بهرهوری از مزایای اخروی آن، دلیل فرهیختگی و تربیت زنان بر اساس و پایههای صحیح اسلامی و التزام آنان به احکام شرع است. لذا باید با به وجود آوردن شرایط حداکثری، امکان حضور حداکثری زنان را نیز فراهم کرد. بانوان با حضور حداکثری خود میتوانند باعث چند برابر شدن جمعیت زوار اربعین، و در نتیجه فواید مترتب بر آن –از جمله زنده نگه داشتن مکتب امام حسین (ع) و حفظ عزت شیعیان و جوامع شیعی- شوند.
هدایت شده از محمد حسین
👈 با توجه به روایات بر ضرورت زیارت امام حسین (ع) توسط زنان و مسئولیتی که از این حیث توسط معصومین (ع) بر عهده زنان نهاده شده است، اگر دلایل برای اثبات لزوم مشارکت زنان در راهپیمایی اربعین تمام نباشد، قدر متیقن از لزوم زنده نگه داشتن مکتب سیدالشهدا، استحباب شرکت زنان در پیادهروی اربعین است.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
#شبهه⛔️⛔️
اسماعیل هنیئه زاده مصر بود
در قطر زندگی میکردو بر غزه حکومت
مدام به ایران تردد داشت و از ما پول میگرفتهاند
در زمان جنگ ایران و عراق، به نفع عراق جنگیدن
و بعد از اعدام صدام ٣ روز عزای عمومی گرفتن
حالا ارزشی داره براش سینه چاک میزنه!
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام واحترام
👈و چه زیبا میفرماید قرآن کریم در آیه ۶ سوره حجرات:
“« ای کسانیکه ایمان آورده اید. اگر شخص فاسقی خبری برای شما بیاورد درباره آن تحقیق کنید مبادا به گروهی از روی نادانی آسیب برسانید و از کرده خود پشیمان شوید .”»
⭕️تمام موارد فوق به شدت تکذیب میشود
⭕️انتشار شایعات بر علیه مردم فلسطین و جنبش مقاومت اسلامی حماس در جهت کاهش شدت حمایتهای مردمی از مردم مظلوم غزه و فلسطین انجام می شود.
🔻گاه بعضی از این شایعات بشدت مضحک و غیر عقلانی است. گویی مزدوران صهیونیسم مخاطبان خود را افرادی ساده لوح و بی خبر از اوضاع روز جهانی تصور می کنند.
👈جواب نماینده حماس: “من نمیدانم این خبر از کجا آمد و چه کسی در پس انتشار این خبر بیاساس و دروغین بود. درج این خبر با آن ابعاد گسترده برای ما هم جای سئوال دارد. ما نه مراسمی برای عزاداری برگزار کردیم و نه حتی یک ساعت عزای عمومی اعلام کردیم. نه شعار دادیم و نه عکس او را بالای دست گرفتیم. این خبرها بیاساس و دروغ است. ما معتقدیم دستهایی در پس تدوین و نشر این خبر در رسانهها و مطبوعات ایران وجود داشته که هدفشان ضربه زدن و خدشهدار کردن مناسبات مستحکم جنبش حماس با دولت و مردم عزیز ایران بوده است. اگر منظور شما سازمانهایی مثل جنبش فتح و حزب بعث فلسطین هستند این سئوال را باید از آنها داشته باشید.”
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سوال
واقعیت دارد آیا ⁉️
کافه لاکچری که افغانیها در تهران زدن هیچ ایرانی رو هم راه نمیدن و بقیه ماجرا خودتان ببینید
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام واحترام
🔻چند روز است که ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده است تحت عنوان «کافی شاپ لاکچری افعانستانیها در ایران» که واقعا واکنشها به آن تاسف برانگیز و ناراحت کننده است.
👈این که هر کسی بر اساس قوانین کشور میتواند یک مرکز تجاری راه اندازی کند دیگر بدیهی تر از آن است که بخواهیم درباره آن حرف بزنیم ولی واقعا این حجم از خشونت، خشم و بی احترامی نسبت به این ویدئو تعجب برانگیز است.
🔻اصلا از این که درباره چنین بحث ساده و انسانی باید بنویسم برایم عذاب آور است ولی از طرف مقابل احساس میکنم که در این زمینه کم کاری و غفلت صورت گرفته است که الان شاهد چنین اتفاقاتی هستیم.
👈از این قضیه هم غافل نیستم که این قضیه ریشه دارتر از این است که فقط با نوشتن چند کلمه در مذمت نگاه نژادپرستانه پشت آن به راه حلی رسید، ولی سیل کامنتها و مباحث مطرح شده تا بدان حد آزار دهنده است که غیر از حیرت، ناراحتی و نگرانی چیزی برایمان برایم جالب است که اشخاصی به افغانستانیها و یا اساسا هر ملت دیگری چنین حمله کنند به دلیل اینکه آنها هم مثل هر انسان دیگری دارند زندگی میکنند و حق دارند زندگی کنند.
⭕️👈از این افراد پرسشم این است در موقعیت مشابه و برعکس واکنش آنها چه خواهد بود؟ این همه رستوران، مغازه، کافی شاپ و ... ایرانی در تمام کشورهای دیگر جهان وجود دارد آیا درباره آنها هم همین رای و نظر را دارند و برای آن جامعه میزبان هم جنین نوع برخوردی را جایز میدانند؟
👈مثلا یک رستوران لاکچری ایرانی در فرانسه، آلمان یا مثلا یک رستوران لاکچری ایرانی در فرانسه، آلمان یا ... وجود دارد و ایرانیها به آنجا میروند، آیا حق میدهند که فرانسویها یا آلمانیها به ایرانیهای مهاجر در آن کشور بتازند و انواع و اقسام الفظ زشت و شرم آور را به کار ببرند فقط چون ایرانی هستند و به یک رستوران ایرانی رفتهاند تا ساعاتی را با خانواده یا دوستانشان وقت بگذرانند؟
🔻در بسیاری از موارد اینچنینی مدام باید به خودمان یادآوری کنیم من اگر جای طرف مقابل بودم آنوقت چه؟ آیا همین گونه بی رحم و بی انصاف مینوشتم؟
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
#سوال
آیا حمله نکردن ایران این روزها
ربطی به این داره ک ما تو ماه حرام هستیم ⁉️
هدایت شده از امیرمهدی سنگجویی
سلام و عرض ادب
دفاع کردن از خود در ماه حرام مشکلی نداره، ایران هم در مقام دفاع از خود قراره ان شاءالله کارهایی رو انجام بده.
شروع جنگ مشکل داره، دفاع مشکلی نداره.
هدایت شده از سَرو
سلام و احترام
#پاسخ
در اسلام ،ذیقعده، ذیحجه، محرم و رجب،
ماههای حرام هستند
ماه صفر ، ماه حرام نیست❌
در این چهار ماه - به جز برای #دفاع - جنگ کنار گذاشته میشود و دیه افزایش مییابد...
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
قضاوت_اشتباه_و_راه_درست_جذب_حجت_الاسلام_قرائتی_csKIcm_kw_c_140.mp3
1.06M
#شبهه⛔️⛔️
سلام
شخصی این وویس را نشان من داده و گفته که بیا اینم آن مفسر قرآنتون، دست از این دختران بردارین و ولشون کنید که همشون عاشقان و مریدان دینند و فقط یه اشکال کوچولو دارند،همین.
وگرنه از من و شما خیلی بالاترند.
جواب این شخص چی میشه⁉️
باتشکر
هدایت شده از سَرو
سلام و احترام
#پاسخ
بله درست است که آن بانو محبت به علما و دین دارد
و در ظاهر کمی متفاوت است،
لکن 👇
⬅️ دستور حجاب یک دستور اجتماعی است و نه صرفا فردی، هرچند کسی که حجاب را رعایت می کند از حیث فردی نیز از مزایای آن برخوردار می شود اما در عین حال یکی از فلسفه های مهم رعایت حجاب تاثیر آن در اجتماع است.
⬅️ این که هر جامعه ای دارای قوانین خاص خودش است که فارغ از صحیح یا ناصحیح بودن آن قوانین، رعایت آن قوانین بر مردم آن اجتماع لازم و ضروری است چرا که جامعه بدون قانون جامعه ای پرهرج و مرج خواهد بود و بیشتر شبیه جنگل می شود تا اجتماع!
⬅️ وقتی قانونی در یک جامعه وضع می شود ممکن است مطابق میل همگان نباشد اما قانونگذار قطعا هدفی را برای وضع آن قانون دنبال می کند. در جامعه اسلامی، قوانین منطبق بر آموزه های اسلام است و قانونگذار هدفش از وضع قوانین، سعادت و سلامت دنیوی و اخروی انسان است.لذا خلاف میل بودن قانون برای برخی، دلیل مناسبی برای حذف قانون نمی تواند باشد.
⬅️ حجاب تا زمانی که بحثی فردی باشد شخص در رعایت یا عدم رعایتش آزاد است اما وقتی تبدیل به یک قانون اجتماعی می شود و با حقوق دیگران ارتباط پیدا می کند و عدم رعایتش خسارتهای متعددی بر پیکره اجتماع وارد می آورد حکومت و حاکم آن جامعه می تواند برای حفظ اخلاق و حیا در جامعه آن را الزامی نماید بنابراین حجاب، افزون بر اينكه تكليف شخصي بانوان مسلمان است، حق جامعه ي ديني نيز مي باشد.
⬅️ مسئله ي پوشش حقي شخصي نيست كه بتوان آن را در حوزه ي حريم خصوصي جاي داد. بلكه «حق الناس» است و درست رعايت نكردن آن تجاوز به حقوق ديگران محسوب مي گردد.
⬅️ افزايش امنيت اجتماعي زنان،استحكام پيوند خانوادگي، افزايش بهرهوري شغلي و مشاركت اجتماعي، بالا بردن ارزش و احترام زن از جمله فواید و فلسفه های وجوب حجاب است و حکومت اسلامی نیز که هدفش رشد و تكامل مادي و معنوي انسانهاست موظف به اجراي اين حکم با بهترين و مؤثرترين شيوه و شكل ممكن میباشد...
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
#شبهه⛔️⛔️
سلام و وقت بخیر
لطفا میشه جواب بفرمایید
میگن کسی که زود به زود مریض میشه
نیم خورده (چیز دَهنی شده ) فرد مومن رو بهش بدین تا بدنش قوی بشه
چون مثل واکسن می مونه
طبق حدیثی که امام صادق ع فرموده:
همانا در نیم خورده مؤمن درمان هفتاد نوع درد است.
حالا بحث می کنن
که این چه کاریه این حدیث جعلی است و ما تو قرن بیست و یک هستیم و این حرفا...
و
اینکه
یعنی با یک نیم خورده مومن میشه
درد و مریض خوب بشه
میشه راهنمایی که جوابی بدیم
هدایت شده از سَرو
سلام واحترام
#پاسخ
روایات متعددی درباره شفا بودن نیمخورده مؤمن وجود دارد
❌ از سوی دیگر روایاتی نیز وجود دارد که دلالت بر پرهیز و خودداری از نزدیک شدن با بیمار دارند
و در آنها سفارش به احتیاط کرده و زیاد نزدیک شدن به مریض را نهی کردهاند.
👈 وجه جمعی که میتوان برای این دودسته از روایات ارائه کرد این است که روایات سؤر مؤمن و شفا بودن آن، ناظر بهوقت سلامتی و شرایط عادی جامعه است که نیمخورده مؤمن استفاده شود و اسراف نشود، اما به هنگام شیوع بیماری که احتمال انتقال بیماری هست، احتیاط در ترک است...
🔺سؤر (نيم خورده) مؤمن | مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
https://www.pasokhgoo.ir/content/%D8%B3%D8%A4%D8%B1-%D9%86%D9%8A%D9%85-%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%A4%D9%85%D9%86
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
هدایت شده از محمد حسین
#پاسخ
سلام واحترام
◀️روایات متعددی درباره شفا بودن نیمخورده مؤمن وجود دارد، از سوی دیگر روایاتی نیز وجود دارد که دلالت بر پرهیز و خودداری از نزدیک شدن با بیمار دارند و در آنها سفارش به احتیاط کرده و زیاد نزدیک شدن به مریض را نهی کردهاند. وجه جمعی که میتوان برای این دودسته از روایات ارائه کرد این است که روایات سؤر مؤمن و شفا بودن آن، ناظر بهوقت سلامتی و شرایط عادی جامعه است که نیمخورده مؤمن استفاده شود و اسراف نشود، اما به هنگام شیوع بیماری که احتمال انتقال بیماری هست، احتیاط در ترک است.
🔻مجموعنگری به آموزههای دینی، در دینشناسی و برای برداشت صحیح از دین، کاری ضروری است، «شیخ طوسی» در کتاب «تهذیب الاحکام» و «الإستبصار» که دو کتاب اصلی از چهارکتاب محوری شیعه است، به جمع بین اخبار و رفع تعارض بین آنها پرداخته است و انگیزه خود را از این کار در ابتدای کتاب توضیح داده که افرادی از شیعه به علت عدم توانایی علمی در حل این تعارضها بین روایات، از مذهب شیعه خارج شدند و مذهب دیگری برگزیدند ازاینرو فهم صحیح و مجموعی از احادیث و آیات، کاری ضروری و از ارکان مهم دینشناسی است.
💠جمع بین این دودسته روایات را میتوان اینگونه بیان داشت که روایات دسته اول میگوید خوردن نیمخورده مؤمن بهقصد شفا و تبرک جستن، کار خوبی است و اگر این کار با تواضع باشد و تکبری در کار نباشد، خدای متعال این کار را بیپاسخ و اجر نخواهد گذاشت، بهشرط اینکه آن مؤمن در حالت صحت و شرایط عادی باشد و الا اگر بیماری فراگیر شده باشد و احتمال واگیر، زیاد باشد، باید احتیاط کرد، چنانکه در روایات آمده بهاندازه یک نیزه فاصله رعایت شود؛ پس بهطریقاولی نیمخورده آن افرادی که ناقل بیماری یا احتمال ناقل بودن آنان زیاد است را نباید خورد.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈 @barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟
هدایت شده از یاعلی مددی
خلاصه پرسش
آیا خوردن باقیمانده غذای مؤمن که شفابخش است، منافاتی با رعایت بهداشت ندارد؟
پرسش
اینکه اسلام گفته از باقیمانده غذای مؤمن بخورید که شفابخش است، آیا منافاتی با بهداشت ندارد؟
پاسخ اجمالی
پیش از بررسی این دسته از روایات توجه به دو نکته لازم است:
#یک. روایاتی که از امامان معصوم(ع) به ما رسیده است، در صورتی که از نظر سند و دلالت صحیح باشند، به کارگیری آنها در زندگی، آثار مثبت مادی و معنوی خوشایندی دارد؛ زیرا امامان(ع) جانشینان پیامبر اسلام(ص) و معصوم از خطا هستند؛ لذا گفتار و اعمال آنان برای ما حجت است و همانگونه که به تصریح قرآن کریم پیامبر(ص)، هرگز از روى هواى نفس سخن نمىگوید! آنچه مىگوید چیزى جز وحى که بر او نازل شده نیست،
امامان معصوم(ع) نیز اینگونه هستند.
#دو. اگرچه برخی از دستوراتی که از ناحیه اولیای الهی به ما رسیده، فلسفهاش برای ما روشن نیست -و ما به صورت تعبّد بدان پایبند میشویم- اما این بدین معنا نیست که دلیل عقلی برای آن وجود ندارد؛ زیرا معتقدیم: تمام احکام الهی بر اساس مصالح و مفاسد است و ما قبول نداریم که احکام فقهی چرا ندارد. هیچ حکمی از احکام اسلامی بدون جهت، حلال، و یا حرام و یا واجب و ... نشده است و این طور نیست که چرایی در آن راه نداشته باشد. کسانی که پایه توحید خود را محکم ساختهاند و طبق دلایل قطعی عقیده دارند که قانونگذار اسلام؛ یعنی، خداوند متعال، بینیاز مطلق و دارای علم و حکمت بیپایان است، هیچگونه تردیدی نخواهند داشت که تمام احکام و مقررات و دستورهای اسلامی که پیامبر اسلام از طرف خدای متعال برای بشر آورده است، دارای مصالح و فوایدی میباشد؛ زیرا علم و حکمت خدای بزرگ ایجاب میکند که هیچ فرمانی را بدون رعایت مصالح بندگانش صادر نکند و چنین افرادی همیشه در صدد پیروی از دستورهای الهی هستند و دانستن و ندانستن جزئیات فلسفه و چرایی احکام در روحیه آنان اثری نخواهد داشت.
هدایت شده از یاعلی مددی
توضیح روایت «سؤر المؤمن»
روایاتی درباره خوردن «سؤر المؤمن» نقل شده است،[3] از جمله اینکه؛ امام صادق(ع) میفرماید: «سُؤْرُ الْمُؤْمِنِ شِفَاءٌ مِنْ سَبْعِینَ دَاء»؛[4] نیمخورده و تهمانده غذای مؤمن درمان [و امان] از هفتاد نوع درد است.
همچنین در روایتی از امام علی(ع) آمده است: «مَنْ شَرِبَ سُؤْرَ الْمُؤْمِنِ تَبَرُّکاً بِهِ خَلَقَ اللَّهُ بَیْنَهُمَا مَلَکاً یَسْتَغْفِرُ لَهُمَا حَتَّى تَقُومَ السَّاعَةُ»؛[5] هرکس نیمخورده و تهمانده آب ظرف مؤمنى را بخورد و بدان تبرّک جوید، خداوند بین آن دو تن یک فرشته بیافریند که تا روز قیامت براى آنها طلب آمرزش کند.
«سؤر»؛ در لغت به معنای باقی مانده هر چیزی[6] و تهمانده آب در ظرف[7] است. طریحی گوید: «سُؤر، به معنای باقی مانده آب در ظرف یا حوض است که از باب استعاره در باقیمانده غذا نیز کاربرد دارد».[8] بنابراین، معنای «سؤر المؤمن» در روایت به معنای نیمخورده و تهمانده آب و غذای مؤمن است.
فقهای بزرگوار نیز به این روایات اعتماد کرده و فتوا به استحباب خوردن نیمخورده و تهمانده آب یا غذای مؤمن دادهاند.[9]