✳️ او وارث و ادامه دهنده صدها سال استعمارگری بود
🔹اوایل سال ۱۹۵۲ زمانی که الیزابت و فیلیپ به تازگی به خانه خود در کنیا رسیده بودند، از بریتانیا نامهای حاوی خبر درگذشت پادشاه رسید. مارتین چارتریس از الیزابت خواست که یک نام سلطنتی برای خودش انتخاب کند، ملکه پاسخ داد که «قطعا همان الیزابت مناسب است». الیزابت رسما ملکه پادشاهی بریتانیا شد.
🔸حالا ملکه بعد از ۷۰ سال پادشاهی در سن ۹۶ سالگی درگذشته است. خبر مرگ ملکه الیزابت، برای مردم کشورهایی که سالهای زیادی تحت استعمار بریتانیا بودند مایه خوشحالی شد؛ برای مردم هند، ایرلند، استرالیا و بسیاری از کشورهای آفریقایی.
🔹زمانی میگفتند خورشید در امپراطوری بریتانیا غروب نمیکند، امپراطوری که توانسته بود از غرب تا شرق گسترش پیدا کند و برای صدها سال ثروت این کشورها را غارت کند. امپراطوری بریتانیا بسیار ثروتمند بود و بخشی از این ثروت افسانهای به خاندان امپراطوری و ملکه الیزابت به ارث رسید.
🔸تنها ۲۲ کشور وجود دارد که بریتانیا هرگز به آنها حمله نکرده است. کشتیهای بریتانیا در مجموع ۳ میلیون آفریقایی را به عنوان برده به دنیای جدید منتقل کردند؛ امپراطوری که فقر و قحطی را به آسیا و آفریقا برد.
🔹بریتانیا امروز با ۳ هزار میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی جزو ۱۰ اقتصاد برتر دنیاست، سرمایه عظیمی که با استعمارگری این کشور در آفریقا، آسیا و آمریکا کم کم جمع شد.
🔸ملکه ثروتمند بریتانیا نمادی از دزدی و استعمار بود. به تاج ملکه توجه کنید، الماس «کوه نور» که بزرگترین الماس دنیاست و متعلق به #هند است روی تاج ملکه قرار دارد.
علاوه بر کوه نور، بزرگترین الماس تراش شفاف دنیا که به «ستاره بزرگ آفریقا» معروف است هم روی عصای ملکه جا خوش کرده است، الماسی که از آفریقای جنوبی به سرقت رفته و ۴۰۰ میلیون دلار ارزش دارد.
🔹ممکن است کسی بگوید ملکه دخالتی در این استعمارگریها نداشته و شخصیتی غیرسیاسی بوده است. همین اواخر بیش از ۱۰۰ شخصیت از #جامائیکا در نامهای از ملکه الیزابت درخواست غرامت کردند اما ملکه نه عذرخواهی کرد و نه غرامتی داد.
🔸گاردین میگوید تا حالا بیش از ۱۰۰۰ قانون توسط ملکه یا شاهزاده چارلز از طریق یک رویه محرمانه قبل از تصویب توسط نمایندگان منتخب پارلمان بریتانیا مورد بررسی قرار گرفته است.
🔹داغ استعمار بریتانیا هنوز هم تازه است، چندی پیش «لیدیا تورب» سناتور استرالیایی که از تبار بومیان استرالیاست هنگام سوگند در پارلمان استرالیا ملکه الیزابت را «استعمارگر» خواند. استرالیا در گذشته یکی از مستعمرههای بریتانیا بود اما همچنان پس از استقلال، ملکه الیزابت رئیس تشریفاتی این کشور بود.
◀️ در سالهای اخیر درخواستهای زیادی برای رویارویی سلطنت با گذشته استعماری خودش مطرح شده است. در دوران حاکمیت ملکه الیزابت که شاهد عذرخواهی و یا اعلامیه رسمی در این زمینه نبودیم، آیا چارلز سوم، پادشاه جدید بریتانیا در آینده سخنی در این رابطه بیان خواهد کرد یا نه؟
🔺@barahoot_TV1
✳️ یه کاربر توئیتر از هند این عکس رو گذاشته و نوشته «شما این کار را با اجداد من انجام می دهید و می خواهید من برای مرگ ملکه شما سوگواری کنم؟»
🔺@barahoot_TV1
✳️ ۲۱ سال از حادثه (؟) #۱۱سپتامبر گذشت. پس از این واقعه دولت آمریکا لشکرکشی گستردهای به افغانستان و عراق کرد. اکنون پس از دو دهه، نتیجه چیست؟
جالب است بدانید که اسم عملیات حمله به افغانستان «عملیات بلند مدت آزادی» بود! عملیاتی که پس از دو دهه، منتج به سلطه طالبان بر افغانستان و آوارگی و مرگ میلیونها انسان بیگناه شد.
🔺@barahoot_TV1
✳️ بعد از فوت ملکه الیزابت مردم #ایرلند خوشحالی خودشان را در خیابانها به نمایش گذاشتند. اگر میخواهید بدانید چرا ایرلندیها تا این حد از امپراطوری بریتانیا متنفر هستند، پیشنهاد میکنیم سریال قدیمی «در برابر باد» را ببینید.
روایتی از سالها رنج مردم ایرلند تحت استعمار بریتانیا.
📎 لینک دانلود و تماشای این سریال
🔺@barahoot_TV1
✳️ موگو رئیس جمهور کنیا:
«بیشتر پدربزرگها و مادربزرگهای ما تحت ظلم قرار گرفتند. من نمیتوانم برای ملکه عزاداری کنم.
🔺 @barahoot_TV1
بَرَهوت تیوی
✳️ آیا ممکن است به زودی «حشرهخوار» شویم؟ 🔹اخیرا ویدئوهای زیادی از تبلیغ #حشرهخواری منتشر میشود.
✳️ مقامات مجمع جهانی اقتصاد در سوئیس از طرح خود برای معرفی جیرجیرکهای جدید با طعم ادویهی کدو تنبل رونمایی کردند. (لینک)
🔺 @barahoot_TV1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ چی شد که این همه تغییر اتفاق افتاد؟
#پاریس
🔺 @barahoot_TV1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ مهاجرت این شکلیه ...
🔺@barahoot_TV1
✳️ خون بفروش، پول دربیار!
🔹«دایانا سایر» گزارشگر معروف شبکه ABC World News در گزارشی مینویسد همانطور که به سراسر آمریکا سفر میکردیم، هر صبح قبل از طلوع خورشید، افرادی را میدیدیم که در صفی طولانی انتظار میکشند. هر روز حدود ۹۷ هزار نفر آستینهای خود را بالا میزنند تا پلاسمای خود را #بفروشند.
🔸۵۰۰ مرکز پلاسما در ایالات متحده وجود دارد و تقریباً همهی آنها متعلق به خارجیهاست. آنها #پلاسما را از خون استخراج میکنند تا داروهایی بسازند که به درمان سرطان خون و بیماران پیوندی کمک میکند.
🔹این شرکتها ایالات متحده را به چیزی تبدیل کردهاند که #اوپیک_پلاسما نامیده میشود. فروشندگان آمریکایی ۹۴ درصد پلاسمای مورد استفاده در سراسر جهان را تامین میکنند.
🔸این فروشندگان نه معتاد هستند و نه بیکار، بلکه بیشترشان کارگران تماموقتی هستند که قادر به گذراندن زندگی خود از طریق حقوق ماهیانه نیستند.
🔹به این فروشندگان در هر بار حدود ۳۰ تا ۴۰ دلار پرداخت میشود؛ صنعتی ۲۰ میلیارد دلاری که هر روز بزرگتر هم میشود.
🔸شرکتهای خارجی به دنبال فروشندگان پلاسما در آمریکا هستند چون اکثر کشورهای مبدا پرداخت پول به ازای پلاسما را ممنوع کردهاند. آنها میتوانند در آمریکا به راحتی به تجارت بپردازند.
🔺 @barahoot_TV1
بَرَهوت تیوی
✳️ مطالبهی غرامت برای جنایات امپراتوری بریتانیا
🔹مرگ ملکه الیزابت باعث احیای مطالبات غرامت برای جنایات #امپراتوری_بریتانیا شده است. زمانی که الیزابت در سال ۱۹۵۲ ملکه شد، بیش از یک چهارم جمعیت جهان تحت حکومت او بودند. به لطف بریتانیا! اکثریت قریب به اتفاق آنها با فقر و رنج و مرگ دست و پنجه نرم میکردند!
🔸بین قرنهای ۱۵ و ۱۹، بیش از ۱۰۰ میلیون آفریقایی توسط اروپاییها در غل و زنجیر تجارت برده در اقیانوس اطلس قرار گرفتند. بریتانیاییها نقش اصلی را در ربودن، بردگی و قاچاق مردم آفریقا داشتند.
🔹تجارت برده در اقیانوس اطلس، زیربنای ثروت اروپا و فقر مردم آفریقا و کارائیب امروزی است. اگرچه هیچ #غرامت عادلانهای وجود ندارد که بتواند برابر با عدالت برای جنایات آن دوران باشد، با این حال بریتانیا تقاضای حداقلیِ ۱۰.۶ میلیارد دلاریِ جامائیکا برای غرامت را نیز نادیده میگیرد.
🔸بریتانیا بهندرت غرامت را در نظر میگیرد مگر زمانیکه به نفعش بوده باشد. بهعنوان مثال پس از لغو بردهداری در سال ۱۸۳۳، بریتانیا معادل امروزی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار را برای "غرامت" صاحبان برده برای "اموال از دست رفته" خود اختصاص داد!
🔹بریتانیا همچنین بر اساس معاهدهای که به جنگ اول تریاک پایان داد، چین را مجبور به پرداخت غرامت کرد. این معاهده چین را مجبور کرد معادل ۷۶۰ میلیون دلار بپردازد و هنگ کنگ را به بریتانیا واگذار کند.
🔸کنیاییها از قبیلههای تالای و کیپسگیس بهدلیل سوء استفادههای استعماری و سرقت زمین از بریتانیا ۲۰۰ میلیارد دلار غرامت میخواهند. استعمارگران بریتانیایی بین سالهای ۱۸۹۵ تا ۱۹۶۳، مردم تالای و کیپسیگیس را مجبور به ترک زمینهای خود در شهرستان کریچو کردند تا مزارع چای برای مهاجران سفیدپوست بسازند.
🔹زمانیکه بریتانیا زمینهای آنها را دزدید، بیش از نیم میلیون کنیایی از جنایاتی مانند اعدام، خشونت جنسی و شکنجه رنج بردند. امروزه اشراف بریتانیا مالک ۱۰۰.۰۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی برتر کنیا هستند و این کشور همچنان توسط شرکتهای چندملیتی بریتانیایی مانند Unilever اشغال شده است.
🔸اگرچه هیچ درخواست رسمی غرامت از سوی دولت هند وجود نداشته است، اما تماسهایی از بخشهای مختلف وجود دارد. اقتصاددانان هندی تخمین میزنند که ثروت خارج شده از هند توسط بریتانیا بین سالهای ۱۷۶۵ تا ۱۹۳۸ بالغ بر ۴۵ تریلیون دلار است.
🔹ائتلافی متشکل از ۱۵ کشور کارائیب که در آن اروپاییها، بهویژه بریتانیاییها، منابع را استخراج کرده و کشورها را به مزرعههای برده تبدیل کردند، خواهان غرامت برای جنایات نسلکشی استعماری و تجارت بردههای فراآتلانتیک هستند.
🔸از ۱۴ کشور فراتر از بریتانیا که در کشورهای مشترکالمنافع باقی ماندهاند، حداقل شش کشور در دریای کارائیب خواهان خروج هستند. این کشورها از باربادوس پیروی خواهند کرد که ملکه را بهعنوان رئیس دولت خود برکنار کرد تا در نوامبر ۲۰۲۱ به جدیدترین جمهوری منطقه تبدیل شود. (لینک)
🔺 @barahoot_TV1
📌دن وایتفیلد، نامزد دموکراتِ کنگرهی آمریکا:
🔹به یاد دارید در سال ۲۰۱۷ زمانیکه به میلیاردرها معافیت مالیاتی ۳.۲ تریلیون دلاری دادیم؟ شما میتوانستید فقط با ۱۰٪ از آن، بدهی پزشکی ۴۰.۰۰۰.۰۰۰ آمریکایی را پرداخت کنید.
🔹ما میتوانستیم ۱۰۰ درصد بدهیهای پزشکی را ۱۰ بار پرداخت کنیم اما در عوض به ثروتمندترین آمریکاییها معافیت مالیاتی دادیم.
#نظام_سرمایهداری
🔺 @barahoot_TV1
✳️ کاش قبلش یه مشورتی از زنان ژاپنی میگرفتی بعد این توئیت رو میزدی!
🔺 @barahoot_TV1
✳️ بنر تماشاگران سلتیک اسکاتلند:
"اگر از خانواده سلطنتی متنفری، دست بزن."
🔺 @barahoot_TV1
✳️ با دوش گرفتنِ گروهی در انرژی صرفهجویی کنید
🔹خانم سوماروگا، وزیر محیط زیست #سوئیس در حال ترویج اقداماتی برای کاهش مصرف #انرژی تا ۱۵ درصد در زمستان امسال است. یکی از پیشنهادات او این است که مردم با هم دوش بگیرند! پیشنهادی که با ناباوریِ مردم مواجه شده.
🔹این اولین بار نیست که ایده دوش گرفتنِ گروهی برای کمک به صرفهجویی در انرژی مطرح میشود. در سال ۱۹۸۵ هم دفتر انرژی فدرال از این اقدام حمایت میکرد با این شعار: «ضایعات کمتر و لذت مضاعف»! (لینک)
🔺 @barahoot_TV1