روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅جهاد تبیین از منظر قرآن
👇اصول جهاد تبیین(۸)
✅جهاد اقتصادی
جمعه
فَإِذا قُضِيَتِ الصَّلاةُ فَانْتَشِرُوا فِي الْأَرْضِ وَ ابْتَغُوا مِنْ فَضْلِ اللَّهِ وَ اذْكُرُوا اللَّهَ كَثِيراً لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ «10»
پس هنگامى كه نماز پايان يافت، در زمين پراكنده شويد و از فضل الهى طلب كنيد و خدا را بسيار ياد كنيد، باشد كه رستگار شوید
پیام ها
1⃣- زمان تعطيلى كسب و كار و تجارت به خاطر عبادت، نبايد زياد به درازا كشيده شود. (در آيه قبل، فرمان ترك داد و ستد صادر شد و در اين آيه بلافاصله پس از انجام عبادت آن منع برطرف شد). فَإِذا قُضِيَتِ الصَّلاةُ فَانْتَشِرُوا فِي الْأَرْضِ ...
2⃣- خداوند، تعطيل بازار مسلمانان و رهاكردن كار، حتى در يك روز كامل را نمىپسندد. «فَإِذا قُضِيَتِ الصَّلاةُ فَانْتَشِرُوا»
3⃣- كسب درآمد و دريافت فضل الهى، نياز به هجرت و حركت و مسافرت در زمين دارد. «فَانْتَشِرُوا فِي الْأَرْضِ»
4⃣- در انجام عبادت سرعت بگيريد، «فَاسْعَوْا» ولى در كار مادى به سراغ آن رويد و نيازى به عجله نيست، زيرا رزق نزد خداوند مقدّر است. «وَ ابْتَغُوا»
5⃣- لطف و فضل خداوند بسيار است ولى انسان بايد براى به دست آوردن آن تلاش كند. «وَ ابْتَغُوا مِنْ فَضْلِ اللَّهِ»
6⃣- در اسلام، تنپرورى ممنوع است. «وَ ابْتَغُوا مِنْ فَضْلِ اللَّهِ»
┅═🌼✧๑✿๑✿๑✧🌼═┅
@barnamehaye_farhangi
🔔فرق مؤمن و منافق در اصلاح زبان
#نهج_البلاغه
💎وَ إِنَّ لِسَانَ الْمُؤْمِنِ مِنْ وَرَاءِ قَلْبِهِ، وَ إِنَّ قَلْبَ الْمُنَافِقِ مِنْ وَرَاءِ لِسَانِهِ: لاَِنَّ الْمُؤْمِنَ إِذَا أَرَادَ أَنْ يَتَکَلَّمَ بِکَلاَم تَدَبَّرَهُ فِي نَفْسِهِ، فَإِنْ کَانَ خَيْراً أَبْدَاهُ، وَ إِنْ کَانَ شَرّاً وَارَاهُ. وَ إِنَّ الْمُنَافِقَ يَتَکَلَّمُ بِمَا أَتَى عَلَى لِسَانِهِ لاَ يَدْرِي مَاذَا لَهُ، وَ مَاذَا عَلَيْهِ
💌زبان مؤمن، پشت قلب او قرار دارد و قلب منافق، پشت زبان اوست ; چرا که مؤمن هرگاه بخواهد سخنى بگويد نخست مى انديشد; اگر خير بود اظهار مى کند و اگر شرّ بود آن را پنهان مى سازد ; ولى منافق آن چه بر زبانش جارى مى شود مى گويد ; در حالى که نمى داند کدام به سود اوست و کدام به زيان او»
📘#خطبه_176
┅═🌼✧๑✿๑✿๑✧🌼═┅
@barnamehaye_farhangi
📗#معرفی_کتاب📗
کتاب نبرد حق و باطل (به ضمیمۀ تکامل اجتماعی انسان در تاریخ) اثر شهید مطهری شامل سه بخش نبرد حق و باطل ، تکامل اجتماعی انسان در تاریخ وآینده بشر از دیدگاه مختلف است .
در بخش اول ضمن طرح موضوع حق و باطل در دو قلمروی جهان هستی و جامعه و تاریخ، اصول ماتریالیسم تاریخی به نقد کشیده شده و نظریهی اسلام در این باره ارائه گردیده است. در بخش دوم و سوم ابتدا مفهوم تکامل و تفاوت آن با پیشرفت بیان شده، سپس آیندهی بشر از دیدگاه مکاتب مادی از جمله مارکسیسم و اگزیستانسیالیسم مورد بررسی قرار گرفته و نهایتا نظریهی اسلام در این خصوص شرح داده شده است.
اگر ذهنتان مشغول سوالات زیر است حتما این کتاب را مطالعه کنید:
آیا نظام عالم نظام حق است یا نظام باطل ؟
اگر پیروزی با حق است، چرا بعضی مواقع باطل، پیروز و موفق است؟
تکامل انسان یعنی چه؟ و تفاوت آن با پیشرفت چیست؟
آینده بشر چه میشود؟
┅═🌼✧๑✿๑✿๑✧🌼═┅
@barnamehaye_farhangi