47.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فاطمیه
🎬 کلیپ «شام طولانی»
▪️ کاری از "گروهِ هنری رَدا"
@basaaer_doranema
#خطبه_فدکیه
#فاطمیه
5️⃣1️⃣ قسمت پانزدهم
وَ تَمْشُونَ لِأَهْلِهِ وَ وُلْدِهِ فِى الْخَمَرِ وَ الضَّرَّاءِ وَ نَصْبِرُ مِنْكُمْ عَلى مِثْلِ حَزِّ الْمُدى، وَ وَخْزِ السِّنانِ فِى الْحَشا.
و نسبت به اهل بيت و فرزندان او [پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم] در ميان مخفىگاهها گام برداشتيد و ما بسان خنجرى بر گلو خليده و نيزهاى بر دل فرو نشسته، شكيبايى كرديم.
@basaaer_doranema
👆👆👆
📝 تقويم آموزشی مؤسسه بصائر در ترم زمستان
🔻 اطلاعات بیشتر و دورههای ارائه شده در این ترم به زودی اطلاع رسانی میشود.
منتظر اخبار بعدی ما باشید...
#ترم_زمستان
#ثبت_نام
@basaaer_doranema
18.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚📚📚
📽 کلیپ برنامه گفت و گو با جناب آقای #دکتر_موذن
و معرفی مجموعه کتابهای #محور_مقدس
دربرنامه "شب نویسنده"
4⃣ قسمت چهارم
💎 مجموعه محور مقدس چه حرف جدیدی برای گفتن دارد؟
🎞 مشاهده در آپارات:
https://aparat.com/v/I5cK3
#معرفی_کتاب
#محور_مقدس
#دکتر_موذن
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
@basaaer_doranema
#خطبه_فدکیه
#فاطمیه
6️⃣1️⃣ قسمت شانزدهم
وَ اَنْتُمُ الاْنَ تَزْعُمُونَ اَنْ لا إِرْثَ لَنا أَهْلَ الْبَيْتِ وَ لا حَظَّ! «أَفَحُكْمَ الْجاهِلِيَّةِ» تَبْغُونَ؟ «وَ مَنْ اَحْسَنُ مِنَ اللّهِ حُكْماً لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ». أَفَلا تَعْلَمُونَ؟! بَلى، قَدْ تَجَلّى لَكُمْ كَالشَّمْسِ الضّاحِيَةِ اَنِّى إِبْنَتُهُ.
و اكنون شمايان مىپنداريد كه ما اهل بيت را نه ارثى است و نه بهرهاى؟ «آيا حكم جاهليت را پى مى جوييد؟» (مائده / ۵۰) «و كيست بهتر از خداوند در حاكميّت اهل يقين؟» (مائده / ۵۰) آيا نمى دانيد؟ آرى، همانند خورشيد تابان برايتان روشن است كه من دختر او [رسول خدا] هستم!
@basaaer_doranema
کانون فرهنگی بصائر
#از_او_بگوییم
👦🏻چند سال قبل با عدّهای از نوجوانان، کلاس داشتم. یک روز از آنها پرسیدم كه اگر در مدرسه باشید و مدرسهتان هم دو سه ایستگاه با منزلتان فاصله داشته باشد، و پول هم برای رفتن به منزل نداشته باشید، چه کار می کنید؟
پیاده به منزل میروید؟ یا از راننده پول قرض میگیرید و بعداً به او میپردازید؟!
🚶♂همهی آنان گفتند: پیاده به منزل میرویم.
از آنها پرسیدم: مخارج زندگی شما را چه کسی تأمین میکند؟
گفتند: خوب معلوم است پدرمان!
گفتم: چطور هر روز میتوانید از پدرتان پول بگیرید و آن هم نه اینکه قرض کنید، بلکه بلاعوض پول می گیرید! ولی حاضر نیستید از راننده تاکسی یا یک مغازهدار مبلغ مختصری قرض بگیرید؟
گفتند: خوب پدرمان فرق میکند!
گفتم: پس بدانید بعضی وقتها درخواست نیاز کردن پیش یک فرد، نشان از علاقه و اعتماد ما به اوست.
❗️این یک واقعیّت است که ما نیازمان را به کسی میگوییم که قبولش داریم؛ به او علاقه داریم و اظهار نیاز، نشاندهندهی علاقهی ما به طرف مقابل است!
و برای همین است که خداوند به دعا کردن دستور و اهمیّت داده است، و دعا نکردن را خودبزرگبینی دانسته است. لذا ما باید تمام نیازهای زندگیمان را از خداوند بخواهیم.
✨بردن نیازهایمان به درِ خانهی امام زمان علیهالسّلام نیز از این جنس است و معنای اظهار محبّت ما به ایشان میباشد؛ و از طرفی باعث برآورده شدن سریعتر نیازهایمان نیز میشود!
پس در حقیقت گفتن مشکلات و خواستن و راز و نیاز با امام زمان علیهالسّلام نیز بیانگر این است که آقا و مولای من! ما شما را قبول داریم! به برتری شما و مقامی که خداوند متعال به شما عطا فرموده است، باور داریم و شما را به عنوان بزرگ و صاحباختیار و ولیّ نعمتمان میشناسیم.
همین عرضِ خواستهها باعث میشود که محبّت ما به امام زمان و محبّت امام زمان به ما بیشتر و بیشتر شود.
🌅 از امروز تصمیم بگیریم در هر مسألهی کوچک و بزرگی، درخواستمان را به ساحت مولایمان عرضه کنیم.
... شروع کنیم!
@basaaer_doranema
کانون فرهنگی بصائر
#خطبه_فدکیه #فاطمیه
#خطبه_فدکیه
#فاطمیه
7️⃣1️⃣ قسمت هفدهم
أَيْهاً مَعْشَرَ الْمُسْلِمِينَ، أَ اُبْتَزُّ إِرْثَ أَبِى؟ يَابْنَ أَبِىقُحافَةَ، أَفِى كِتابِ اللّهِ اَنْ تَرِثَ اَباكَ وَ لا اَرِثَ أَبِى؟! لَقَدْ جِئْتَ «شَيْئاً فَرِيّاً»، جُرْأَةً مِنْكُمْ عَلى قَطِيعَةِ الرَّحِمِ وَ نَكْثِ الْعَهْدِ! أَ فَعَلى عَمْدٍ تَرَكْتُمْ كِتابَ اللّهِ وَ نَبَذْتُمُوهُ «وَراءَ ظُهُورِكُمْ»؟
اِذْ يَقُولُ اللّهُ تَبارَكَ وَ تَعالى: «وَ وَرِثَ سُلَيْمانُ داوُدَ»، مَعَ ما قَصَّ مِنْ خَبَرِ يَحْيى وَ زَكَرِيّا اِذْ قالَ: «رَبِّ... فَهَبْ لِى مِنْ لَدُنْكَ وَلِيّاً يَرِثُنِى وَ يَرِثُ مِنْ آلِ يَعْقُوبَ»، وَ قالَ: «وَ اُولُوا الاَْرْحامِ بَعْضُهُمْ اَوْلى بِبَعْضٍ فى كِتابِ اللّهِ»، وَ قالَ: «يُوصِيكُمُ اللّهُ فى اَوْلادِكُمْ لِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَيَيْنِ»، وَ قالَ: «اِنْ تَرَكَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوالِدَيْنِ وَ الاَْقْرَبِينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقّاً عَلَى الْمُتَّقِينَ» فَزَعَمْتُمْ اَنْ لا حَظَّ لِى وَ لا إِرْثَ لِى مِنْ أَبِى وَ لا رَحِمَ بَيْنَنا!! أَفَخَصَّكُمُ اللّهُ بِآيَةٍ اَخْرَجَ أَبِى مِنْها؟ أَمْ تَقُولُونَ أَهْلُ مِلَّتَيْنِ لايَتَوارَثُونَ؟!
أَوَ لَسْتُ اَنَا وَ أَبِى مِنْ أَهْلِ مِلَّةٍ واحِدَةٍ؟ أَمْ اَنْتُمْ اَعْلَمُ بِخُصُوصِ الْقُرْآنِ وَ عُمُومِهِ مِنْ أَبِى وَ ابْنِ عَمِّى؟! فَدُونَكَها مَخْطُومَةً مَرْحُولَةً مَزْمُومَةً، تَكُونُ مَعَكَ فى قَبْرِكَ وَ تَلْقاكَ يَوْمَ حَشْرِكَ وَ نَشْرِكَ.
فَنِعْمَ الْحَكَمُ اللّهُ وَ الزَّعِيمُ مُحَمَّدٌ وَ الْمَوْعِدُ الْقِيامَةُ، وَ عَمّا قَلِيلٍ تُؤْفَكُونَ وَ عِنْدَ السّاعَةِ «يَخْسَرُ الْمُبْطِلُونَ» وَ لايَنْفَعُكُمْ اِذْ تَنْدَمُونَ، «وَ لِكُلِّ نَبَإٍ مُسْتَقَرٌّ وَ سَوْفَ تَعْلَمُونَ» «مَنْ يَأْتِيهِ عَذابٌ يُخْزِيهِ وَ يَحِلُّ عَلَيْهِ عَذابٌ مُقِيمٌ
وَه مسلمانان بس كنيد! آيا به زور، ارث پدرم از من گرفته شود؟ اى پسر ابى قحافه؛ آيا اين در كتاب خداست كه تو از پدرت ارث برى و من از پدرم ارث نبرم؟ اگر چنين است، «نكته اى شگفت آورده اى!» (مريم / ۲۷) به قطع رحم و شكستن پيمان به جرأت اقدام كرده اى! پس آيا به عمد كتاب خدا را ترك كرده و «به پشت سرخود انداخته ايد؟» (انعام / ۹۴)
چراكه خداوند تبارك و تعالى مى فرمايد: «و سليمان از داوود ارث برد.»(نمل / ۱۶) يا آن چه از يحيى و زكريا حكايت كرده و فرمود: «پروردگارا! ... از سوى خود فرزندى عطايم فرما كه از من و از تبار يعقوب ارث برد.» (مريم / ۵ ـ ۶) و نيز فرموده: «و برخى خويشان [متوفى] در كتاب خداوند بر ديگران مقدم اند»(انفال / ۷۵) و نيز فرمود: «خداوند درباره ى فرزندانتان سفارش مىكند كه پسران را دو برابر دختران ارث خواهد بود» (نساء / ۱۱) و نيز «اگر كسى از شما را مرگ فرا رسد و ثروتى دارد، براى پدر و مادر و خويشانش به خوبى وصيّت كند، اين كار بر خودنگه داران [پرهيزكاران] حق و لازم است.». (بقره / ۱۸۰)
پس به گمان شمايان مرا بهره و ارثى از پدرم نيست؟ و بين من و پدرم نسبتى وجود ندارد؟ آيا خداوند آيه اى را [در ارث] ويژه ى شمايان نموده كه پدر من از آن بيرون و مستثنى است؟ يا اين كه ادعا داريد من و پدرم از دو مذهبيم و از هم ارث نمى بريم؟
آيا من و پدرم از افراد يك دين و مذهب نيستيم؟ يا اين كه شمايان به عام و خاصّ قرآن از پدرم و پسرعمويم داناتريد [كه فدك را از من گرفتيد]؟
هان! اين مركب زين كرده و لُجام زده را بگير و ببر كه با تو در گورت خواهد بود و تو را در حشر و نشر ديدار خواهد كرد.
چه خوب داورى است خداوند و چه نيك دادخواهى است محمّد و خوش وعده گاهى است رستاخيز و به زودى خواهيد فهميد كه به انحراف رفته ايد و در قيامت «ياوه گويان زيان خواهند ديد». (جاثيه / ۲۷) آنگاه است كه پشيمانى سودى ندارد و « براى هر خبرى قرارگاهى است و به زودى خواهيد دانست» (انعام / ۶۷) كه «عذاب خوار كننده چه كسى را در بر خواهد گرفت و چه كسى را كيفر پايدار خواهد رسيد!» (هود / ۳۹)
@basaaer_doranema
#حدیث
💎 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
گرفتهترین و تنگترین کار، نزدیکترین به گشایش است.
أضيَقُ الأمْرِ أدْناهُ مِن الفرَجِ
📚 بحار الانوار، ج۷۴، ص۱۶۴
@basaaer_doranema
کانون فرهنگی بصائر
#خطبه_فدکیه #فاطمیه
#خطبه_فدکیه
#فاطمیه
8️⃣1️⃣ قسمت هجدهم
ثُمَّ الْتَفَتَتْ عليهاالسلام اِلى قَبْرِ أَبِيها فَخَنَقَتْهَا الْعَبْرَةُ وَ قالَتْ:
قَدْ كَانَ بَعْدَكَ اَنْباءٌ وَ هَنْبَثَةٌ * لَوْ كُنْتَ شَاهِدَها لَمْتَكْثُرِ الْخَطَبُ
اِنَّا فَقَدْناكَ فَقْدَ الْأَرْضِ وَابِلَها * وَ اخْتَلَّ قَوْمُكَ فَاشْهَدْهُمْ وَ لا تَغِبُ
وَ كُلٌّ اَهْلٍ لَهُ قُرْبى وَ مَنْزِلَةٌ * عِنْدَ الاِْلـهِ عَلَى الاَْدْنِينَ مُقْتَرِبٌ
اَبْدَتْ رِجالٌ لَنا نَجْوى صُدُورِهِمُ * لَمّا مَضَيْتَ وَ حالَتْ دُونَكَ التُّرَبُ
تَجَهَّمَتْنا رِجالٌ وَ اسْتُخِفَّ بِنا * لَمّا فُقِدْتَ وَ كُلُّ الْأَرْضِ مُغْتَصَبٌ
سَيَعْلَمُ الْمُتَوَلِّى ظُلْمَ حامَتِنا * يَوْمَ الْقِيامَةِ اَنّى سَوْفَ يَنْقَلِبُ
وَ كُنْتَ بَدْراً وَ نُوراً يُسْتَضاءُ بِهِ * عَلَيْكَ تَنْزِلُ مِنْ ذِى الْعِزَّةِ الْكُتُبُ
وَ كانَ جِبْرِيلُ بِالاْياتِ يُؤْنِسُنا * فَقَدْ فُقِدْتَ وَ كُلُّ الْخَيْرِ مُحْتَجِبٌ
ضاقَتْ عَلَىَّ بِلادِى بَعْدَ ما رَحُبَتْ * وَ سِيمَ سِبْطاكَ خَسْفا فِيهِ لِى نَصَبٌ
فَلَيْتَ قَبْلَكَ كانَ الْمَوْتُ صادَفَنا * لَمّا مَضَيْتَ وَ حالَتْ دُونَكَ الْكُثُبُ
اِنّا رُزِئْنا بِما لَمْيُرْزَ ذُو شَجَنٍ * مِنَ الْبَرِيَّةِ لا عُجْمٌ وَ لا عَرَبٌ
فَسَوْفَ نَبْكِيكَ ما عِشْنا وَ ما بَقِيَتْ **** لَنَا الْعُيُونُ بِتِهْمالٍ لَهُ سَكَبٌ
وَ وَصَلَتْ ذلِكَ بِاَنْ قالَتْ:
قَدْ كُنْتُ ذاتَ حَمِيَّةٍ ما عِشْتَ لِى * اَمْشِى الْبَراحَ وَ اَنْتَ كُنْتَ جَناحِى
فَالْيَوْمَ اَخْضَعُ لِلذَّلِيلِ وَ اَتَّقِى **** مِنْهُ وَ اَدْفَعُ ظالِمِى بِالرّاحِ
وَ اِذا بَكَتْ قُمْرِيَّةٌ شَجْناً **** لَها لَيْلاً عَلى غُصْنٍ بَكَيْتُ صَباحِى
سپس به سوى قبر پدر توجّهى كرد و گريه گلويش را گرفت و گفت:
پدر! پس از تو سختیها و قصّهها برايمان پديدار شد كه اگر حضور داشتى كار چنين سخت و دشوار نبود.
ما تو را از دست داديم هم چون زمين بارانهاى دانه درشت خود را و امّت تو تباه شدند. هان! برما شاهد باش و از ما روى برمتاب.
و هر خاندانى كه منزلتى نزد خدا داشت، نزد خويشان خود نيز مقامى داشت وليكن؛
مردمانى كينههاى [اندوختهى] سينههاى خود را بر ما آشكار كردند، آن هنگام كه تو در گذشتى و خاك بين ما و تو حايل شد.
ديگر كسان بر ما ترشرويى كردند و ما را خوار نمودند، هنگامى كه تو از ميان ما رفتى؛ گويى تمامى كرهى خاكى غصب شد و به تاراج رفت.
به زودى آنان كه بر خاندان ما ستم روا داشتند، خواهند دانست كه در رستاخيز به كجا برمىگردند!
تو بودى ماه تمام و پرتو افكن بر جهانيان و بر تو بود كه پيام ها از سوى خداوند عزيز فرود مىآمد. تا تو در جمع ما بودى، جبرئيل با آيات آوردهاش مأنوس ما بود. همان كه تو ما را ترك كردى، تمامى خيرات نيز از ما روى برتافت.
پدر! شهرها از پس وسعت خود بر من تنگ شد و خورشيد تابان چهره هاى دو نوهات [حسن و حسين] در فِقدانت گرفت و مرا به رنج و آزردگى برد.
اى كاش پيش از تو، مرگ ما را در میگرفت؛ آن گاه كه رفتى و تلهاى خاك ميان ما فاصله شد. از مردمان عرب و عجم همانند ما كسى دچار مصيبت و اندوه نشد.
هماره و تا زندهايم و هستيم، چشمانمان برايت مويه كنان و اشك ريزان خواهد بود. و آن گاه حضرت فاطمه عليها السلام اين گونه خواند:
تا تو زنده بودى، همواره پشتيبان من بودى و من به راحتى رفت و آمد مى كردم و تو بال و پرم بودى. و امروز در برابر فرومايه اى به اجبار فروتنى مىكنم و از او فاصله مى گيرم و به دست خود، ستمگر را دور میكنم.
پدر! اگر قُمرى پرنده از اندوه، روى شاخهاى شبانه اشك میريزد، من در سپيدهى روز روشن مىگريم!
@basaaer_doranema