با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی؛
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی به ریاست قوه قضائیه منصوب شد
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی را به ریاست قوهی قضائیه منصوب کردند.
رهبر انقلاب اسلامی در این حکم با تأکید بر لزوم تحول در قوه قضائیه و آغاز پرقدرت دوران جدیدی که زیبنده گام دوم انقلاب باشد، از فقاهت، دانش، تجربه، سلامت، امانت و کارآمدی حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در مقاطع گوناگون خدمت و سوابق طولانی ایشان در قوه قضائیه و آشنایی کامل با همه زوایای آن، به عنوان دلایل این انتخاب یاد، و در ادامه هشت توصیه مهم خطاب به رئیس جدید قوه قضائیه بیان کردند.
متن حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب مستطاب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی دامت برکاته
آغاز دههی پنجم انقلاب و گذشت چهل سال از تشکیل دادگستریِ مبتنی بر فقه و حقوق اسلامی، ایجاب میکند که با تکیه بر تجربهها و دستاوردها و رهنمودهای انباشته در این نصاب زمانی، تحوّلی متناسب با نیازها و پیشرفتها و تنگناها در قوهی قضائیه صورت گیرد و دستگاه عدالت با نَفَسی تازه و انگیزهئی مضاعف و نظم و تدبیری حکمتآمیز، دوران جدیدی را که زیبندهی گام دوم انقلاب است، با قدرت و جدیت آغاز کند.
اینجانب برای تحقق این مقصود حیاتی، جنابعالی را برگزیدهام که دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوهی قضائیه و آشنا با همهی زوایای آن میباشید و از طرفی در کنار فقاهت از تحصیلات حقوقی و دانش و تجربه در این عرصه مهم برخوردارید، و سلامت و امانت و کارآمدی خود را در مقاطع گوناگون خدمت نشان دادهاید.
سند تحول قضائی پیشنهادی جنابعالی را ملاحظه کردم. بر اساس مشورتها و نظرات کارشناسی، آنرا مفید و کارساز میدانم. با این حال چند نکته را مؤکداً به جنابعالی سفارش میکنم.
نخست آنکه برای همهی فصول این سند و بندهای ذیل آنها، زمان تعیین کنید و خود و همکارانتان را بر پایبندی به سرآمد برنامه الزام نمائید. در زمانبندیها نه عجله و نه مماطله نباید راه داده شود.
دوم آنکه در همهی فصول تحول، مردمی بودن و انقلابی بودن و ضد فساد بودن را رعایت کنید.
سوم آنکه عنصر نیروی انسانی صالح را در رأس عوامل تحول و پیشرفت قوه بدانید. سلامت قضات و پاکیِ دامن آنان از هر گونه فساد، شرط لازم و اوّل برای همه توفیقات شما است. در ریشهکنی فساد از درون قوه که مایهی مباهات شما و سرافرازی اکثریت قضات دادگاهها و دادسراها است، هیچ تردید و درنگ نکنید.
چهارم آنکه گسترش عدل و احیاء حقوق عامه و آزادیهای مشروع و نظارت بر اِعمال قانون را که در شمار هدفهای قوه قضائیه در قانون اساسی است در رأس برنامهها قرار دهید. این موجب اعتماد مردم و دلگرمی آنان به قوه قضائیه در حوادث و منازعات خواهد شد.
پنجم آنکه در برخورد قضائی ملاحظهی این و آن را نکنید.
ششم آنکه از جوانان صالح و انقلابی و فاضل در مسؤولیتهای قوه استفاده کنید.
هفتم آنکه قاضی و دادگاه را عزیز بدارید. احساس عزت و شرافت در قاضی، سدّ محکمی در برابر انگیزهها و عوامل نفوذ و انحراف است.
هشتم آنکه همکاری با قوای مجریه و مقننه و همافزایی با آنان را که سفارش همیشگی اینجانب است در نظر داشته باشید. آنان نیز موظف به همراهی و همکاری با شمایند.
در پایان لازم میدانم از آیت الله آملی بخاطر تلاشهای ارزشمندشان تشکر و قدردانی کنم و برای توفیق کامل جنابعالی و همکارانتان دست دعا و توسل به درگاه ربوبی بلند کنم و توجهات و دعای حضرت بقیة الله ارواحنا فداه را مسألت نمایم.
والسلام علیکم و رحمة الله
سید علی خامنهای
۱۶ اسفند ۱۳۹۷
@basaeer
📸 تصاویر روسای قوه قضائیه پس از انقلاب اسلامی، از آغاز تا کنون
👈 رهبرانقلاب: غایت مطلوب برای قوهی قضائیه در عرصهی عملی این است که وضع قوهی قضائیه به آنجا برسد که هر کسی در کشور، در جامعهی اسلامی احساس کرد که کسی میخواهد به او ظلم کند یا کسی به او ظلمی کرده است، تعدیای کرده است، دلخوش باشد به اینکه به قوهی قضائیه مراجعه میکنم و مشکل را برطرف میکنم. ۸۷/۴/۵
@basaeer
🌐 رویکرد دوگانه دولت در قبال قرارگاه خاتم
⏪ یک هفته پس از سخنان حسن روحانی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر لزوم خروج نیروهای مسلح از اقتصاد، وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی در گفتوگو با روزنامه دولتی ایران تأکید میکند که «قرارگاه خاتم حسب درخواست دولت در پروژهها وارد میشود.» محمد اسلامی در این مصاحبه در پاسخ به این سؤال که «واگذاری پروژههای عمرانی و زیرساختی به شرکتها شرایط خاصی وجود دارد؟ چرا در چند ماه اخیر قرارگاه خاتم بیشترین سهم را در واگذاری طرحها برای ساخت داشته است؟» میگوید که «در واگذاری پروژهها فراخوان میدهیم و پروژهها را از طریق مناقصه واگذار میکنیم. قرارگاه خاتم حسب درخواست دولت در پروژهها وارد میشود. مشارکت قرارگاه به دلیل نوع تبادلات مالی و توان و رابطهای که با همه دولتها داشته، قانونی است و طبق قانون برنامه است که از ظرفیت قرارگاه استفاده شود. هر جا که دولت درخواست داده، قرارگاه مشارکت کرده است و اینطور نیست که قرارگاه با شرکتهای خصوصی رقابت کند و ما هیچ تبعیضی در واگذاری پروژهها به شرکتها نداریم.»
🔺این البته اول بار نیست که از زبان رئیس جمهور و دولتمردان یازدهم و دوازدهم این موضع شنیده میشود که قرارگاه خاتم برای کمک به دولت و با درخواست دولت انجام پروژههایی را که اجرایش از توانبخش خصوصی فراتر است، عهدهدار میشود؛ همانطور که اول بار نبود که رئیس جمهور علیه آنچه فعالیت اقتصادی نیروهای مسلح مینامد، موضع گرفته است. روال کلی دولت روحانی در این ۵ سال در مورد سپاه و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا این بوده که علیه نیروهای مسلح موضعگیری میکنند و وقتی پیمانکار برای انجام پروژهها پیدا نمیکنند، از قرارگاه خاتم تقاضای کمک میکنند، پروژه انجام میشود، رئیس جمهور یا وزیر مربوطه برای افتتاح میروند و فخر سازندگی بومی میفروشند و عکس تبلیغاتی میگیرند و بعد از مدتی هم مجدداً مواضع علیه فعالیتهای سازندگی سپاه را از سر میگیرند.
🔺حالا میزان بدهی دولت به قرارگاه خاتم بماند که یکی از اصلیترین دلایل رجوع دولت به قرارگاه است؛ کدام پیمانکار دیگری را میشناسند که بدون دریافت مطالباتش و فقط به خاطر ملت ایران کار کند؟!
🔺اصلاحطلبان مدام فریاد خروج نظامیان از اقتصاد سر میدهند، اگر این موضوع تا این حد برایشان مهم است، چرا از دولت خود نمیخواهند که پروژهها را به نظامیان ندهد؟!
@basaeer
♨ طلبه و استاد و مرجع ما اگر معتقد به انقلاب نباشد، به درد کشور نمیخورد
🔹 رهبر انقلاب در دیدار اعضای موسسه عالی فقه و علوم اسلامی: مواظب باشید جهتگیری انقلابی، مقهور هیچ کدام از این شاخصها و مهمّات کار این مؤسّسه قرار نگیرد؛ جهتگیری انقلابی. طلبهی ما، استاد ما، فاضل ما، عالِم ما، مرجع ما اگر چنانچه معتقد به این تحوّل عظیمی که اسمش انقلاب است، بود، به درد این کشور خواهد خورد. اگر معتقد به این نبود، به درد کشور نمیخورد، به درد جمهوری اسلامی نمیخورد؛ باید معتقد باشد.
🔸 اینکه بنده میگویم حوزهی انقلابی، معنایش این نیست که حالا حتماً در مثلاً فلان جا شعار [بدهد]؛ حالا یک وقت لازم هم باشد، شعار هم باید داد؛ بنده هم گاهی که لازم است، شعار میدهم لکن مهم این است که عمیقاً از بن دندان معتقد باشد که این تحوّلی که در این کشور اتفاق افتاده، باید همچنان ادامه پیدا بکند. ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
@basaeer