🔰 بی تردید دعای امام حسین(ع) برای زائران پیاده #اربعین به آنان آرامشی عمیق خواهد داد:
🔸 "وَ صَلِّ عَلَيْهِمْ إِنَّ صَلَاتَكَ سَكَنٌ لَّهُمْ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ؛ و (ﺍﻱ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ!) برای آنان ﺩﻋﺎ ﻛﻦ ﻛﻪ ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺩﻋﺎﻱ ﺗﻮ موجب ﺁﺭﺍﻣﺶ ﺁﻧﻬﺎﺳﺖ، ﻭ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺷﻨﻮﻧﺪﻩ ﺩﻋﺎﻫﺎ ﻭ ﺩﺍﻧﺎ ﺑﻪ ﻫﻤﻪ ﻧﻴﺎﺯﻫﺎ ﺍﺳﺖ."(توبه: ۱۰۳)
@basaer_fi
💠 ظاهر و باطن اربعین
✍ حجت الاسلام والمسلمین علی رهبر (استاد اخلاق)
⚠️امشب شب اربعین است و فردا محشر اربعین.
از آنجا که زیارت اربعین، یک فضیلت بزرگ است و امام معصوم پیشتاز در فضایل؛ و نیز امام می تواند به اذن خدا، زمین و زمان را درنوردد، اولین زائر اربعین سال ۶۱ را "امام سجاد" می دانم؛ گرچه در "شام" یا "راه بازگشت" باشند.
معروف است که "جابر" اولین زائر است ولی این، "ظاهر" ماجراست.
⚠️ حکمت عدد "چهل" روشن نیست؛ اما غرق عنایت است و حتی برای انسانِ مُرده معمولی هم سفارش به بزرگداشت شده است، چه رسد به امام شهیدان عالم.
⚠️ آنها که در کربلا هستند، "دل شکسته" نیستند، اما ما نرفته ها، دل شکسته ایم و "دل شکسته" یعنی منقطع از اسباب مادی و متصل به عنایت خداوند.
@basaer_fi
🔰 روز یکشنبه گذشته(۱۲ شهریور)، در برنامه "صبح بخیر ایران" پیرامون ابعاد قرآنی و تمدّنیِ پیاده روی اربعین، بحثی ارائه کردم.
فایل برنامه، از طریق پیوند زیر قابل دریافت است: 👇
⚠️ http://www.telewebion.com/episode/0x871151e
هدایت شده از کشتی طوفانها (استاد علی رهبر)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗓 این روز خداست...
۱۷ شهریور
@keshtitoofanha
💠 زمانی که امت نیازمند شفاعت است...
✍ آیت الله مصباح یزدی (۱۳۹۶/۹/۹)
🔹 یکی از ویژگیهای پیامبر (ص) که در قرآن به آن تصریح شده، اهتمام بسیار و حریص بودن ایشان نسبت به هدایت مردم است، و حتی در قیامت که همه وانفسا میگویند، ایشان وا امتا میگوید. اما با وجود محبت فراوان ایشان نسبت به امتشان، آن حضرت طبق نص صریح قرآن در روز قیامت از همین امت به خاطر مهجور گذاشتن #قرآن نزد خداوند شکایت میکند.
🔸این امر نشان میدهد که مهجور ماندن قرآن چه اندازه بر #پیامبر (ص) سنگین است که حاضر است از امتی که این همه به آنها علاقه دارد، شکایت کند؛ آن هم در زمانی که امت نیازمند #شفاعت او هستند.
@basaer_fi
راهبردهای وزارت ارشاد دولت سیزدهم.pdf
842.1K
بیست سرفصل مهم پیرامون رویکردهای فرهنگی، اجتماعی و هنری دولت آیت الله رئیسی/
ارزیابی راهبردها و راهکنشهای دو سال گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
✍ دکتر علیرضا معاف
⚠️ لینک مطلب در خبرگزاری فارس:
http://fna.ir/3esny5
@basaer_fi
🔸 "وَجَاهِدْهُم بِهِ جِهَادًا كَبِيرًا؛ ﻭ با ﺁﻧﺎﻥ ﺑﺎ #ﻗﺮﺁﻥ ﺑﻪ ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ای بزرگ برخیز." (فرقان: ۵۲)
@basaer_fi
💠 یک نکته تفسیری مهم درباره اهمیت "جهاد" و ارتباط آن با "تقویت تقوا" در جامعه
✍ حجت الاسلام والمسلمین علی رهبر(قرآن پژوه و مفسر نهج البلاغه)
برای جایگاه بلند جهاد و دفاع یک آیه کافی است؛ اما باید در آغاز مقدمهای را عرض کنم.
🔰 خداوند در قرآن، "لباس بدن" را اشاره فرموده است و آنگاه یادآور میشود که "لباس تقوی" خیر است و نیکو یا نیکوتر. تعبیر "لباس التقوی"، اضافه صفت به موصوف است؛ یعنی تقوی صفتش چونان لباس است و یا اضافه مشبهبه به مشبه.
🔰 تا اینجا روشن شد که "تقوی" چونان "لباس"، که حرمت ما را نگه میدارد و به ما مصونیت میدهد، "تقوی" نیز چنین میکند.
🔰اما ناب کلام این است که حضرت علی بن ابیطالب امیر المؤمنین (علیه صلوات الله)، در خطبه ۲۷، "جهاد" را "لباس تقوی" میدانند؛ اما نه به آن معنا که در "لباس التقوی" گفتیم، بلکه بدین معنا که جهاد و دفاع، لباس تقوی است و مصونیت به تقوی میدهد. یعنی: "تقوایی که خودش مصونیت به انسان پارسا میدهد، خودش با جهاد مصونیت می یابد."
🔰شاهد این ادعا و تفسیر در یک آیه سوره حج قرآن آمده است :
🔸 "الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِن دِيَارِهِم بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَن يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُم بِبَعْضٍ لَّهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَصَلَوَاتٌ وَمَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ اللَّهِ كَثِيرًا وَلَيَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن يَنصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ؛ ﻫﻤﺎﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻧﺎﺣﻖ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺍﺧﺮﺍﺝ ﺷﺪﻧﺪ [ﻭ ﮔﻨﺎﻩ ﻭ ﺟﺮﻣﻰ ﻧﺪﺍﺷﺘﻨﺪ] ﺟﺰ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻣﻰﮔﻔﺘﻨﺪ: ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﻣﺎ ﺧﺪﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﮔﺮ ﺧﺪﺍ ﺑﺮخی ﺍﺯ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ ﺑﺮخی ﺩﻳﮕﺮ ﺩﻓﻊ ﻧﻤﻰﻛﺮﺩ (جهاد) ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺻﻮﻣﻌﻪﻫﺎ ﻭ ﻛﻠﻴﺴﺎﻫﺎ ﻭ ﻛﻨﻴﺴﻪﻫﺎ ﻭ ﻣﺴﺠﺪﻫﺎیی ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻧﺎم ﺧﺪﺍ ﺫﻛﺮ ﻣﻰﺷﻮﺩ ﺑﻪ ﺷﺪﺕ ﻭﻳﺮﺍﻥ ﻣﻰﺷﺪﻧﺪ ﻭ ﻗﻄﻌﺎً ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﻛﺴﺎنی ﻛﻪ [ﺩﻳﻦ] ﺍﻭ ﺭﺍ ﻳﺎﺭی ﻣﻰﺩﻫﻨﺪ ﻳﺎﺭی ﻣﻰﺭﺳﺎﻧﺪ. ﻣﺴﻠﻤﺎً ﺧﺪﺍ ﻧﻴﺮﻭﻣﻨﺪ ﻭ ﺗﻮﺍﻧﺎی ﺷﻜﺴﺖ ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ ﺍﺳﺖ."
چه فضیلتی بالاتر از این که رزمندگان دفاع مقدس، حافظان پارسایی و تقوی شدند؟
@basaer_fi
◾️امام حسن عسکری (علیه السلام):
"إنَّ اَلْوُصُولَ إِلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ سَفَرٌ لاَ يُدْرَكُ إِلاَّ بِامْتِطَاء اَللَّيْلِ؛ رسيدن به خداوند عزّوجلّ، سفرى است كه جز با مركب شب زنده دارى به دست نمى آيد."
📚 بحارالأنوار ج75 ص380
◼️ شهادت جانسوز حضرت امام حسن عسکری علیه السلام تسلیت باد.
@basaer_fi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 علامه حسن زاده آملی مرگ را چقدر دلنشین به تصویر می کشد...رحمت الله علیه
@basaer_fi
تاملی در نسبت میان وحدت، امنیت و پیشرفت.pdf
158.9K
♻️ تأملی در نسبت میان «وحدت»، «امنیت» و «پیشرفت»/
بدون «وحدت اسلامی» و «همبستگی اجتماعی»، قله ها فتح نخواهند شد
✍️شبیر فیروزیان
🔰 تأمّل در آیات قرآن کریم و روایات و سیره اهل بیت(ع) بیانگر این مطلب است که مسئله «وحدت» در حکمرانیِ دینی، جزء اصول قطعیِ دائمی و دارای مبانی محکمی در منابع دینی است.
🔰 یکی از نقاط بسیار مهم و قابل مطالعه در این زمینه، توجه به بیانات و سیره امام امیرالمؤمنین(ع) است. این مسئله از آن جهت اهمیت دارد که به تعبیر شهید بزرگوار استاد مطهری، همه پیشرفت های بعدیِ مسلمانان، ناشی از کنش سیاسیِ وحدت بخش امام(ع) بود.
🔰رفتارهای وحدت بخشِ امام امیرالمؤمنین(ع)، با وجودِ تلخی های بسیاری که خود امام متحمل شدند، و با وجود برخی ریزش ها در درون جبهه حق، بسیاری از گره های سیاسی را گشود و جلوی فتنه های سهمگینی را گرفت و مسیر همواری را برای پیشرفت های تمدنی در پیش رو قرار داد؛ و این نکته بسیار مهمی است که نشان می دهد، تحقق هر پیشرفتی در سطح ملی و دنیای اسلام و فتح قله های تمدنی، منوط به شکل گیری وحدت هم در درون جامعه اسلامی و هم در میان ملتهای مسلمان با یکدیگر است.
🔰در مقاله بالا تلاش شده است تا ضمن برشمردن مواردی از رفتارهای سیاسیِ وحدت بخشِ امام امیرالمؤمنین(ع)، نتایج سیاسی، اجتماعی، امنیتی و تمدنیِ آن نیز بازگو شود تا بتوان از آن به عنوان یک الگوی حکمرانیِ عاقلانه در این زمینه بهره برد.
@basaer_fi
هدایت شده از حکمرانی قرآنی
🔻چهارمین جلسه از سلسله نشست های حکمرانی قرآنی
🗣 سخنرانان:
🔹حجت الاسلام والمسلمین مصلحی ؛ وزیر سابق اطلاعات
🔹حجت الاسلام والمسلمین قاسمیان؛ رئیس کتابخانه،موزه و مرکز اسناد مجلس
🔹دکتر معاف؛ معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
✅ موضوع نشست:
🔸نسبت حکمرانی قرآنی و نظام مسائل امنیتی و اطلاعاتی کشور
🗓 تاریخ برگزاری:
شنبه ۱۵ مهرماه ساعت ۱۰ تا ۱۲
📌مکان:
خیابان ولیعصر، خیابان هاشمی فر،پلاک ۱۵ ، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، طبقه هفتم
#حکمرانی_قرآنی
#نشست_چهارم
🆔 @hokmrani_qurani
🔸"فَأَخَذَهُمُ الطُّوفَانُ وَ هُمْ ظَالِمُون؛ درحالیکه ظالم و ستمگر بودند، طوفان آنان را درهم پیچید."
(العنكبوت، ۱۴)
#طوفان_الاقصی
@basaer_fi
🔰استراتژی جنگ با صهیونیستها در قرآن: «وارد حصارشان بشوید!»
✍ آیت الله حائری شیرازی
🔸قرآن در مورد یهودیانِ [دشمن پیامبر] میگوید:
لَا یُقَاتِلُونَکُمْ جَمِیعًا إِلَّا فِی قُرًى مُّحَصَّنَةٍ أَوْ مِن وَرَاءِ جُدُرٍ بَأْسُهُم بَیْنَهُمْ شَدِیدٌ تَحْسَبُهُمْ جَمِیعًا وَقُلُوبُهُمْ شَتَّىٰ ذَلِکَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَّا یَعْقِلُونَ
🔸یعنی اینها «رودررو» نخواهند شد. باید «پشت سلاحهای سنگین» بنشینند و بجنگند. اینها باید «پشت سنگرها» باشند و فعالیت کنند. نمیتوانند رودررو بیایند؛ نمیتوانند از سنگر خودشان خارج شوند؛ باید پشت سنگر خود پنهان شوند تا فعال باشند؛ در «قُرًی مُحَصَّنَه». این را قرآن عیب و نقص یک جنگجو میداند. جنگجویی که تا «قُرًی مُحَصَّنَه» نباشد، پشت دیوار نباشد و قلعۀ سنگی نباشد نمیتواند بجنگد، دچار نقص است. قرآن این را علامت آسیبپذیری و #عامل_شکست میداند.
🔸میگوید تو قلعۀ او را بشکن؛ تسلیم خواهد شد. #وارد_حصارش_بشو ! دستش را بالا میکند. زرهاش را از او بگیر، سلاح سنگینش را بگیر، تسلیم تو خواهد شد. او محال است «قتال» کند، مگر اینکه پشت دیوار باشد. تو دیوار او را خراب کن. این دیگر تسلیم توست.
@basaer_fi
💠 گفتاری از علامه طباطبایی به بهانه حمله ناگهانی مقاومت فلسطین به اسرائیل و عیان شدن پوشالی بودن قدرت اسرائیل/
سنت خدا این است که باطل، «ناگهان» به دست جبهه حق نابود می شود.
✍ مرحوم علامه طباطبایی (رحمة الله علیه)
🔸 «بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْباطِلِ فَيَدْمَغُهُ فَإِذا هُوَ زاهِق؛ بلكه حق را بر باطل فرو مى افكنيم، پس آن را در هم مى شكند، و باطل بناگاه آن نابود مى گردد.» (انبیاء: 18)
⚠️ سنت خداى تعالى بر اين جريان يافته كه «باطل» را آن قدر مهلت دهد تا روزى با «حق» روبرو گردد و با آن در بيفتد، تا به خيال خود آن را از بين برده، خودش جاى آن را بگيرد؛ ولى خدا به دست حق خود، او را از بين ببرد و نابودش كند.
⚠️ پس اعتقاد حق هيچ وقت در زمين ريشه كن نمى شود، هر چند كه در بعضى ادوار حاملين آن در «اقليت» قرار گيرند و يا «ضعيف» شوند.
همچنين كمال حق هرگز از اصل نابود نمى شود، هر چند كه گاهى اضداد آن زياد گردند؛ و نصرت الهى هرگز از رسولان خدا جدا نمى شود، هر چند كه گاهى به اصطلاح، كاردشان به استخوان برسد، آن چنان كه مايوس شوند و خيال كنند كه به كلى تكذيب شدند.
⚠️ و اين همان معنايى است كه از جمله «بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْباطِلِ فَيَدْمَغُهُ فَإِذا هُوَ زاهِقٌ» استفاده مى شود، چون اين جمله اعراض و اضراب از جمله قبلى است كه مى فرمود: خداوند عالم را به «لعب» نيافريده؛ و يا از جمله «لَوْ أَرَدْنا أَنْ نَتَّخِذَ لَهْواً» كه مى فهماند «خلقت عالَم» ناشى از «اتخاذ لهو» نيست.
⚠️ و اينكه فرمود: «نقذف» به خاطر اينكه «استمرار» را مى رساند، دلالت دارد بر اينكه حق را به چنگ باطل انداختن سنت «جارى» و «هميشگى» خدا است.
و در اينكه فرمود: «نقذف ... فيدمغه» دلالت دارد بر اينكه هميشه غلبه با حق است؛ و در اينكه فرمود: «فَإِذا هُوَ زاهِقٌ» دلالت بر اين معنا است كه اين درگيرى حق با باطل، «ناگهانى» صورت مى گيرد و وقتى كه ديگر كسى اميد نمى برد كه حق غالب شود و باطل فرار كند.
⚠️ و چون آيه شريفه «مطلق» است، نمى توان گفت مقصود حق و باطل در عقايد يا در سيره و سنت و يا در خلقت است، بلكه همه را شامل مى شود و معنا اين است كه: ما عالَم را براى بازى خلق نكرديم و نخواستيم سرگرمى براى خود تهيه كنيم؛ بلكه سنت هميشگى ما اين بوده كه باطل را با حق بزنيم و آن چنان بزنيم كه او را هلاك كند و «ناگهان» مردم ببينند كه دارد از بين مىرود؛ چه اينكه آن باطل حجتى باشد يا عقيدهاى كه حجت و عقيده حق آنها را نابود مىكند، و چه اينكه عمل و سنتى باطل باشد كه عمل و سنت حق آنها را از بين مىبرد هم چنان كه در قراى ظالمه گذشته چنين شد و عذاب استيصال آن اعمال و سنتها را از بين برد و چه اينكه باطل چيز ديگرى باشد.
📚 منبع: تفسير الميزان؛ ج14، ص263
@basaer_fi
⚠️ رهبر انقلاب (امروز):
"وقتی ظلم و جنایت از حد گذشت، وقتی درنده خویی به نهایت رسید، باید منتظر طوفان بود"
⚠️ امام امیرالمومنین(ع):
"الحَیفَ یَدعوُ الَی السَیفِ؛ ظلم، نهایتاً مردم مظلوم را به (استفاده از) شمشیر می کشاند." (نهج البلاغه؛ حکمت ۴۷۶)
@basaer_fi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ پاسخ به تمام شایعات و دروغهایی که در مورد فلسطین به ما گفتند
🗣 دروغهایی مثل:
1️⃣ فلسطینیها در کنار داعش با ما میجنگند!!
2️⃣ فلسطینیا خون اهدایی هلال احمرایران رو پس دادن!!
3️⃣ فلسطینیها برای مرگ صدام عزا گرفتن!!
4️⃣ حماس اسرائیل رو به رسمیت شناخت!!
5️⃣ چراغی که به خونه رواست به مسجد حرام است! مگه خودمون فقیر نداریم که به اونا کمک کنیم!
6️⃣ فلسطینیها خودشون خونههاشونو به صهیونیستها فروختن!!!
7️⃣ تیم فوتبال فلسطین با تیم فوتبال ما بازی نکرد!!
8️⃣ فلسطینیها سنی و ناصبی و مخالف شیعیان هستند!!
9️⃣ فلسطینیها هدایای ایرانیا رو آتش زدند!!
🔟 رقص و شادی فلسطینیها اونوقت ما برای اینها گریه میکنیم!!!
1️⃣1️⃣ ازدواج نیروهای حماس با دختران ۹ساله!!
2️⃣1️⃣ مردم اسرائیل از دولت اسراییل جدا هستند!
@basaer_fi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ این روزها این سوال بیشتر مطرح میشه که چه سندی وجود داره که فلسطین غصب شده؟
توضیح بسیار جامع و خوب شهید مطهری درباره فلسطین و نحوه شکل گیری اسرائیل را بشنوید.
@basaer_fi