🔴 در حالیکه نیمی از بیروت ویرانه شده و دولتها و ملتها همه در حال ابراز نگرانی و همدردی بوده و کشورها سعی میکنند کمکهای انسان دوستانه خود را روانه لبنان کنند، امانوئل #ماکرون رئیس جمهور فرانسه بعد از ویرانی #بیروت اینگونه در نقش یک فاتح وارد خرابههای بیروت میشود و میگوید: "من راهحل سیاسی دارم و خودم مسئولیت تغییرات سیاسی در #لبنان را بدست میگیرم".
ناشیگری ماکرون که میتوان آن را ناشی از خوشحالی و هیجان بالا دانست، اظهارنظر و تحلیل انفجار بیروت را برای تحلیلگران آسان کرده. خوشحالی ماکرون نشان میدهد این انفجار منافع دولتهای غربی را تامین کرده.
حالا راحتتر میتوانیم بگوئیم: "ببینید این انفجار به نفع کیست؟ همان مسئول انفجار است!"
✍ داود مدرسی یان
🔴بندر #بیروت چگونه نابود شد؟
عصرسه شنبه انبار شماره 12 در بندر بیروت منفجر و باعث نابودی کل بندرگاه و به عبارتی شاهرگ اقتصادی لبنان که سالیانه پذیرای 3000 کشتی تجاری بود؛گردید.
خلاصه و فشرده اخبار اشکار و میدانی از ابتدا تا لحظه نابودی بندر بیروت را مرور کنیم:
1⃣در سال 2014 کشتی روسوس با پرچم مولداوی که از بندر باتومی گرجستان محموله نیترات امونیوم به مقدار 2750 تن را به مقصد موزامبیک بار گیری نموده بود؛در سواحل نزدیک به بیروت دچار نقص فنی شده و از دولت لبنان تقاضای کمک جهت تعمیر کشتی میکند.
2⃣کشتی بدستور مقامات بیروت در اسکله و بندر منتقل شده تا مالکان اقدام به تعمیر کنند.
3⃣در بازرسی از کشتی متوجه محموله حساسیت زای نیترات امونیوم شده و جهت پیگیریهای بعدی اقدام به توقیف کشتی و بازداشت تعدادی از خدمه میکنند.
نیترات کاربرد دوگانه کشاورزی و نظامی دارد و مسئولین لبنان مشکوک به رسیدن چنین حجم بالای مواد منفجره به دست تکفیریها را داشتند.
4⃣بدستور قاضی مقدار 2750 تن کودشیمیایی نیترات به انبارشماره 12 بندر جهت رسیدگی های بعدی تخلیه میشود.
5⃣مسئولین امنیتی و حتی رییس بندر و فرماندهان حزب الله بارها از دپوی نیترات در بندر به دادکاه و مسئولین مربوطه هشدار داده تا هر چه سریعتر این مواد از بندرگاه خارج شود.
لاکن متاسفانه اراده جدی برای دفع خطر وجود نداشت و محموله به مدت حدود شش سال در بیروت و در شاهرگ حیاتی اقتصاد لبنان بلا تکلیف باقی ماند.
6⃣بخاطر پیگیری و هشدارهای مکرر امنیتی؛دادگاه تصمیم میگیرد کشتی و محموله را ازاد تا از بیروت خارج گردد.
اینبارصاحبان بار و کشتی کودشیمیایی هیچ پاسخی به درخواست دادگاه و مقامات بندری و دیگر دستگاههای ذی ربط نداده و سالها یک پتانسیل بسیار خطرناک حادثه افرین در گمرک و بندر بیروت بلاصاحب و بلاتکلیف باقی میماند.
6⃣در مجاورت انبار شماره 12؛گویا محموله دیگری از انواع ترقه و مواد اتش بازی و جشن دپو میشود که خلاف مقررات چینش کالا در گمرک است.
7⃣انچه نباید اتفاق میافتاد،متاسفانه در عصر روز 4اوت 2020 و 14 مرداد 1399رخ داد و ابتدا انبار ترقه درمجاورت انبار شماره 12 نیترات امونیوم اتش گرفته و سپس منجر به انفجاری بسیار مهیب و مرگبار دپوی کود شیمیایی گردید.
✅
ملاحظات پیوستی:
⬅️اولین واکنشها به خبر انفجار در بندر بیروت حاکی از تروریستی نبودن بود.
⬅️شبکه های العربیه؛ال سعود،ایندیپندنت در دقایق اول رژیم صهیونیستی را عامل این انفجار معرفی نموده ولی در بخش های بعدی خط خبری را به سمت اتش سوزی در انبار مواد اتش بازی و ترقه سوق داده تا عامل انفجار نیترات امونیوم را ناشی از انفجارترقه ها به بیننده منتقل کنند.
⬅️نیترات امونیوم یک ماده شیمیایی با کاربرد نظامی و کشاورزی است.
مقدار نیتراتی که در بندر بیروت منفجر شد معادل1100تن تی ان تی قدرت انفجار داشت.
به عبارتی یک پانزدهم بمب اتم 15 تنی که امریکا در ژاپن منفجر نمود؛قدرت تخریب داشت.
برای حدس و تناسب ذهنی؛هر کلاهک موشک کروزو بالستیک بین 500 تا 750 کیلوگرم مواد انفجاری از نوع تی ان تی دارند.
⬅️شرایط نگهداری غیر فنی نیترات امونیوم در بندر بیروت مسبب این حادثه معرفی شده لاکن باید توجه داشت محموله نیترات به مدت شش سال تحت فشار چینش کیسه هاروی هم،تبدیل به سنگ و بسیار فشرده شده بود.
رطوبت و هوای شرجی ساحل نیترات را نمدارنموده که فشار مشابه کمپکتور انها را فشرده و سخت کرده بود.
⬅️اما یک نکته بسیار مهم و بااهمیت که تا این لحظه هیچ مرجعی به ان پاسخ نداد؛علت انفجار بود!
اگاهان علم انفجار عقیده دارند نیترات امونیوم یک ماده تنبل انفجاری است که فقط با یک چاشنی قوی امکان منفجر شدن دارد.
❇️محموله نیترات امونیوم نمدار و فشرده شده در بندر بیروت چگونه و با چه نوع چاشنی منفجر گردید؟
ایا ترقه هایی که بر اثر اتش سوزی به هوا پرتاب شده ؛قدرت و توان ایجادشوک و عمل کردن بجای یک چاشنی قوی که انرژی مقدار 2700 تن نیترات امونیوم نمدار را ازاد کند؛داشت؟!
#لبنان_تنها_نیست
https://eitaa.com/joinchat/3127181370C6d1b81c981
🔴 #لبيك_يا_خامنه_اي ترند سوم جهان در توییتر
🔹بعد از آنكه روز گذشته در كارزار توئيترى «لبيك يا خامنه اي» كليدواژه #لبيك_يا_خامنه_اي ترند نخست توئيتر فارسى شد، با رقم خوردن آمار جالب توجه «۴۰ هزار محتوا در هر ساعت» و ادامه انتشار مطالب متنوع درباره رهبرانقلاب و جايگاه ولايت فقيه و تاكيد بر ادامه راه غدير، اين كليدواژه «ترندسوم» توئيتر جهانى شد.
🔹اين درحالى است كه شبكه توئيتر مانند آنچه درتجربه هاى قبلىِ ترندينگ مفاهيم اسلامى انقلابى عمل كرده، با معرفى كليدواژه هاى انحرافى پرشمار، به مقابله با كليدواژه اصلى اقدام كرد كه عملا موجب حذف هزاران پست ذيل كليدواژه اصلى شد.
با مشارکت ده ها هزار کاربر از اقصا نقاط جهان و انتشار بیش از ۵۰۰ هزار محتوا، كمپين «لبيك يا خامنه اي» تا شامگاه شنبه روز عيدغدير ادامه دارد.
https://eitaa.com/joinchat/3127181370C6d1b81c981
هدایت شده از کلیپ سرای عماریون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️هرکس غدیر را گرامی بدارد، شهید از دنیا میرود!
🎙حجه الاسلام #پناهیان
🔴 #جنگ_روایت_ها از غدیر تا کربلا
🌴 حاضران آنروز غدیر، در جنگ روایت ها سکوت کردند و شد آنچه نباید میشد..
🌴 کربلا، بیرق جنگ روایت ها را حضرت زینب بدست گرفت و شد آنچه باید میشد...
🌴 همه مردم این روزها خبرنگارند، خبرنگار جبهه حق باشید. روز خبرنگار مبارک
🖌 #مهدیان
https://eitaa.com/joinchat/3127181370C6d1b81c981
Sedayeenghelab 158 - صدای انقلاب.mp3
4.93M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 158
💠 بررسی ابعاد انفجار بندر بیروت در گفتگو با:
🎙 جعفر قنادباشی؛ کارشناس مسائل منطقه
❓1. در خصوص چگونگی وقوع این انفجار چه فرضیه هایی مطرح شده است؟
❓2. به نظر شما اگر عواملی انسانی در این ماجرا نقش داشته باشند، چه کسانی متهم ردیف اول هستند که از این حادثه سود می برند؟
❓3. در این ماجرا شاهد ارسال کمک های فراوانی از جانب دیگر کشورها هستیم. این کمک ها با چه نیت هایی صورت گرفته است؟
#لبنان
#بیروت
#بندر_بیروت
#انفجار_بیروت
#جعفر_قنادباشی
🆔 @sedayeenghelab_ir
پیامبر اکرم (ص)می فرمایند:
ای عمار !هر وقت دیدی که علی (ع) تنها به راهی می رود و همه ی مردم به راهی دیگر، تو مردم را واگذار و در مسیری برو که علی(ع) می رود.
عید سعید غدیر مبارک
https://eitaa.com/joinchat/3127181370C6d1b81c981
#سرخط
🔴 #به_بهانه_غدیر| ریزش و رویش ها
🔻 از وجوه تشابه و اشتراک تاریخ صدر اسلام و تاریخ انقلاب اسلامی، وجود پدیده خاص ریزشها و رویشها است که البته میدانیم اصولاً خصیصه هر حرکت مستمری آن است که عدهای به دلایل مختلف از همراهی با آن بازبمانند و در طول زمان نیز عدهای به آن اضافه شوند.
🔹 رهبر انقلاب سال ۸۸ فرمودند: «حضرت نوح نبیالله (ع) به فرزندش فرمود: «یا بُنَی ارْکبْ مَعَنَا وَلَا تَکنْ مَعَ الْکافِرِین». نظام اسلامی هم تأسیاً به حضرت نوح، به همه میگوید: بیایید با ما باشید، بیایید وارد این کشتی نجات شوید، «و لا تکن مع الکافرین». هدف و مبنا این است. ما هیچکس را از نظام بیرون نمیکنیم؛ اما کسانی هستند که خودشان، خودشان را از نظام بیرون میکنند؛ خودشان را از نظام خارج میکنند»
🔹 در چارچوب هندسه سیاسی و اجتماعی اسلام و اندیشه و سیره امامین انقلاب هیچگاه بنا و اصل بر ریزش افراد نیست ولی حفظ اسلام و نظام اسلامی بر همهچیز مقدم است و هیچگاه و در هیچ شرایطی، نمیتوان به سبب اهمیت یا برجستگی یک فرد، نظام و انقلاب را فدای او کرد. بنابراین اگر هم در بادی امر، تأکید بر ریزش حداقلی است، نه از باب اهمیت یک فرد، بلکه از باب ضرورت بروز حداقل خدشه به ساحت نظام و نیز رأفت الهی و ایمانی امام امت است
🔹 تجربه سیره مدیریتی امامین انقلاب، نشان میدهد که برای همه نیروهای درون نظام فرصت کافی برای طی طریق در مسیر خدمت به مردم و منافع کشور هست. مشکل از آنجایی شروع میشود که برخی نخبگان سیاسی که از نردبان نظام اسلامی بالا میروند، چنان غرق در قدرتطلبی و آلودگیهای دنیوی میشوند که راه رفته را از یاد برده و کار را بهجایی میرسانند که قصد بر زمین زدن نردبانی را که خود روی آن ایستادهاند، میکنند.
✅ بدون شک نتیجه چنین خبط و خطاهای بزرگی، سقوط خود فرد است و نباید دیگران را برای آن شماتت کرد.
https://eitaa.com/joinchat/3127181370C6d1b81c981