«درخت #کاج» یکی از عوامل اصلی ابتلا به «آلرژی و آسم»
یکی از مهمانهای ناخوانده که در شهرهای کشورمان بسیار کاشته شده، کاجها هستند که در واقع این درختان بومی مناطق دیگری از کره زمین هستند؛ از مواد حساسیتزا در یک منطقه میتوان به گرده گیاهان غیربومی اشاره کرد که تولید آلرژیهای شدید و آسم میکنند.
۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۵ اجتماعی محیط زیست تهران نظرات
«درخت کاج» یکی از عوامل اصلی ابتلا به «آلرژی و آسم»
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»؛ دکتر حسن اکبری متخصص آسیبشناسی، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی و محقق طب سنتی ایرانی ــ اسلامی طی یادداشتی به بررسی مضراتی که کاشت «درخت کاج» برای خاک، محیط زیست ایران و بهتبع آن بر سلامتی مردم کشورمان دارد، پرداخته که در ادامه متن کامل این یادداشت آمده است:
در سالهای اخیر متأسفانه حساسیتهای فصلی، آسم و سایر آلرژیها شیوع زیادی پیدا کرده و این آمار روز به روز رو به افزایش است؛ در این یادداشت به نقش درخت کاج که مهمان ناخوانده شهرهای کشورمان در دهههای اخیر شده است در افزایش شیوع آسم و آلرژی بهخصوص در کودکان، نوجوانان و جوانان میپردازیم تا شاید تصمیم توسعه فضاهای سبز کشورمان را بهجای افزایش و تکثیر کاجها، به ازدیاد درختان بومی کشور خودمان همچون درختهای گردو، بادام، پسته، خرمالو و توت از درختان میوهدار یا لااقل درختهای بیثمر بید مجنون، تبریزی و چنار تغییر دهیم.
آلرژی یا بیماری افزایش حساسیت که امروزه گریبانگیر بسیاری از خانوادهها است در واقع یک نوع واکنش تغییر یافته به یک ماده حساسیتزا برای سیستم ایمنی بدن است.
از مواد حساسیتزا در یک منطقه میتوان به گرده گیاهان غیربومی آن منطقه اشاره کرد که سیستم ایمنی بدن مردم آن منطقه با این ماده تطابق ایمنی ندارد و این مواد میتوانند واکنشهای حساسیتی شدیدی بهخصوص در کودکان، نوجوانان و جوانان ایجاد کند؛ یکی از این مهمانهای ناخوانده که شاید عمداً یا سهواً در شهرهای ایران عزیز بسیار کاشته شده، کاجها هستند که در واقع این درختان، بومی مناطق دیگری از کره زمین هستند و بهزور وارد ایران شدهاند.
سن باردهی کاجها حدود 7ــ6 سالگی است و هر ساله مقادیر بسیار زیادی گرده تولید میکنند؛ در هر کیلوگرم حدود 30 هزار گرده وجود دارد که بهشدت حساسیتزا هستند.
در فصل گردهافشانی، گردهها توسط جریان هوا و باد در تمام مناطق انتشار پیدا میکنند و میتوانند در افراد مستعد، ایجاد بیماری آسم و آلرژی شدید کنند.
علایم شایع بیماری آسم و آلرژی
تب یونجه از علایم عمومی این بیماری است که بهخلاف نام آن فقط ارتباط به یونجه ندارد و میتواند بر اثر هر گرده گیاهی، آلرژی ایجاد شود؛ این علایم شامل: آبریزش بینی، گرفتگی یکطرفه یا دوطرفه بینی، عطسههای مکرر، قرمزی و خارش چشم، ریزش اشک، خارش گوش و حلق و گاهی تنگی نفس ملایم تا شدید، علایم آسم شدید هستند.
کاشت فراوان درخت کاج آلرژیزا در تهران و اکثر شهرهای ایران!
هرگاه انسان اکوسیستم طبیعی محیط زیست خود را تغییر داده است متأسفانه اختلالاتی در سلامت جامعه ایجاد شده، یکی از این تغییرات نابجا در محیط زیست، کاشت فراوان درخت کاج در تهران و اکثر شهرهای ایران است که هم باعث بیماری انسانها و هم باعث بیماری خاک و آسیب دیدن شدید آن شده است.
مضرات کاج برای محیط زیست و خاک ایران
1 ــ منبع تولید آلرژیهای بهشدت حساسیتزا است و ایجاد بیماری آسم و حساسیت میکند.
2 ــ تولید اکسیژن توسط برگهای سوزنی درخت کاج بسیار اندک است.
3 ــ تولید رطوبت و ایجاد خنکی در هوای اطراف بسیار اندک است.
4 ــ بهعلت وجود برگهای سوزنی و سطح تماس کم با هوای محیط، قدرت تصفیه هوا بسیار اندک است.
5 ــ درخت کاج، خاک اطراف خود را اسیدی میکند و در واقع خاک اطراف خود را تخریب میکند.
6 ــ بعضی محققان معتقدند که درخت کاج نوعی اکسید نیتروژن وارد فضا میکند که در فضای شهرها موجب آلودگی بیشتر هوا میشود و به ریههای انسان نیز آسیب میزند.
7 ــ این درخت بهعلت سطح برگ کم، قد کوتاه و چتر کم، دارای سایه مناسبی نیست.
8 ــ لاشههای برگ سوزنی این درخت تولید مواد شیمیایی در زیر درخت میکند که برای موجودات زنده زیانبار است.
9 ــ بهعلت سمی بودن برگهای سوزنی درخت کاج، پرندهها روی این درخت لانه نمیسازند.
10 ــ چوب آن دیر رشد میکند.
11 ــ چوب آن در مصرف صنعتی و صنایع دستی کاربرد کمی دارد و مناسب نیست.
بهجای کاج، درختان ثمرده بومی ایران مثل گردو، بادام، فندق، پسته، زیتون و توت بکاریم
#باغ_مزرعه_مرتع_قران_روایی
https://eitaa.com/basamar
۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۵ اجتماعی محیط زیست تهران نظرات
«درخت کاج» یکی از عوامل اصلی ابتلا به «آلرژی و آسم»
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»؛
دکتر حسن اکبری متخصص آسیبشناسی، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی و محقق طب سنتی ایرانی ــ اسلامی طی یادداشتی به بررسی مضراتی که کاشت «درخت #کاج»🌲
برای خاک، محیط زیست ایران و بهتبع آن بر سلامتی مردم کشورمان دارد، پرداخته که در ادامه متن کامل این یادداشت آمده است:
در سالهای اخیر متأسفانه حساسیتهای فصلی، آسم و سایر آلرژیها شیوع زیادی پیدا کرده و این آمار روز به روز رو به افزایش است؛ در این یادداشت به نقش درخت کاج که مهمان ناخوانده شهرهای کشورمان در دهههای اخیر شده است در افزایش شیوع آسم و آلرژی بهخصوص در کودکان، نوجوانان و جوانان میپردازیم تا شاید تصمیم توسعه فضاهای سبز کشورمان را بهجای افزایش و تکثیر کاجها، به ازدیاد درختان بومی کشور خودمان همچون درختهای گردو، بادام، پسته، خرمالو و توت از درختان میوهدار یا لااقل درختهای بیثمر بید مجنون، تبریزی و چنار تغییر دهیم.
آلرژی یا بیماری افزایش حساسیت که امروزه گریبانگیر بسیاری از خانوادهها است در واقع یک نوع واکنش تغییر یافته به یک ماده حساسیتزا برای سیستم ایمنی بدن است.
از مواد حساسیتزا در یک منطقه میتوان به گرده گیاهان غیربومی آن منطقه اشاره کرد که سیستم ایمنی بدن مردم آن منطقه با این ماده تطابق ایمنی ندارد و این مواد میتوانند واکنشهای حساسیتی شدیدی بهخصوص در کودکان، نوجوانان و جوانان ایجاد کند.
https://eitaa.com/basamar
#گزارش_تصویری
🌳▫️کاشت تعداد ۱۰۰ اصله درخت #مثمر درشهرک مهرگان بروجرد توسط خانم چگنی رئیس شورای شهر بروجرد
✍🏼خانم چگنی ممنون که به فکر سلامتی خاک و هوای بروجرد هستید و از کاشت درختان مضر برای انسان و طبیعت مثل کاج و اقاقیا اجتناب کردید👌
#بروجرد_با_طراوت
#حاشیه خیابان
#درختان مثمر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌴 پویش کاشت #۱۰_هزار_نهال_مثمر به نیابت از اموات کرونایی
🤝 کاری از گروه جهادی اعوان المهدی عج حوزه علمیه امام محمد باقر علیه السلام دهلران
هدایت شده از صدای ایران | VOI
البته که راست میگویند
دنیای بدون سردار سلیمانی برای تروریست های پشت میز مذاکره امن تر است؛ اما برای کودکان یمنی چطور؟
#به_وقت_پرواز
01:20
🇮🇷 @voinews
یا قاضِیَ الحاجات
امروز دوشنبه ۲۵ اسفند
#حدیث_روز
🛑 به یکدیگر خوشرویی نشان دهید و در ملاقاتهایتان، اظهار شادمانی کنید
امام علی(ع)
«معجزه آبخیزداری»| باغ قرآنی؛ بهترین راه مقابله با چالش های زیست محیطی/اثرات زیبانبار کاشت درختان غیرمثمر مضر چیست؟
۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۷ اخبار اقتصادی اخبار کشاورزی
«معجزه آبخیزداری»| باغ قرآنی؛ بهترین راه مقابله با چالش های زیست محیطی/اثرات زیبانبار کاشت درختان غیرمثمر مضر چیست؟
کاشت درختان مثمر میوه علاوه بر اینکه موجب رشد اقتصادی خواهد شد،از آسیب های زیست محیطی متعدد مثل سیل و آلودگی آب و هوا پیشگیری خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ کاشت درختان مثمر از جمله مسائلی است که در چند سال مدنظر مقام معظم رهبری قرار گرفته است و از سال 1395 ایشان در ایام هفته درختکاری، درخت مثمر می کارند. درباره اهمیت و ضرورت کاشت درختان مثمر گفتگویی تفصیلی با «نرگس سادات مجتهد نجفی» از محققین و پژوهشگران محیط زیست و منابع طبیعی حوزه علمیه قم و مولف کتاب «اقتصاد مقاوم تر، محیط سالم تر با کاشت درختان باثمر» انجام دادیم. اهم مطالبی که در این گفتگو بدان اشاره شد به شرح زیر است:
کاشت درختان غیرمثمر و مضر، اثرات مخرب زیست محیطی فراوانی را به دنبال خواهد داشت.
آلوده ساختن آب و هوا، وقوع سیل و نابودی جانوران از اثرات مخرب و زیانبار کاشت درختان غیرمثمر است.
تحقیقات انجام شده مضر بودن درختان غیرمثمری مثل کهور، عرعر، اوکالیپتوس به اثبات رسیده است.
بهترین راه مقابله با اثرات مخرب گونه های گیاهی مضر، پیاده سازی باغ قرآنی در مقیاس کوچک و بزرگ است.
متاسفانه در حال حاضر به طور گسترده درختان غیرمثمر مثل کهور آمریکایی برای مقابله با بیابانزایی مورد استفاده واقع می شود که باید جلوی آن گرفته شود.
#باغ_مزرعه_مرتع_قرآن
سلام بالاخره تلاش هابرای مجاب کردن مسئولین به کاشت درختان وگیاهان مثمر داره نتیجه میده،الحمدلله🙏
درآبادان هم دارن بتدریج کنوکارپوس هاروقطع وبجاشون نخل و.درختان مثمر میکارن
همه اتفاقات خوب درپیش است به شرط اراده جمعی🌺🌿🌺🌴
موردهای معطر اهدائی خوزستانی های عزیز در صحن جامع رضوی(صحن پیامبر اعظم) کاشته شده.
عزیزانی که زیارت آقا علی بن موسی الرضا (ع)تشریف میارن لطفاً از درب باب الرضا که مشرف میشن میتونن برن تماشا وعکس هم بگیرن درگروه بگذارند.
در مورد آبخیزداری باید خدمت عرض کنم با اینکه بر همگان اهمیت این علم روشن شده است هنوز در ایران از علم آبخیزداری استفاده زیادی نمی شود
و دلایلش هم مختلف است که یک دلیلش اینکه آبخیزداری یک بخش کوچک در سازمان جنگل ها است و در حالیکه آبخیزداری فقط در حوزه منابع طبیعی نیست بلکه شامل مدیریت در همه حوزه های شهری ،روستایی،مراتع .. شامل می شود
دلیل دیگه اینکه جای تاسف بسیار دارد حتی همون بخش های که مربوط به متخصصین آبخیزداری می شود متاسفانه افرادی در اداره جات و شرکت ها قرار گرفته اند که اصلا حتی تعریف علم آبخیزداری هم نمی دونند
وگرنه خداروشکر ما در کشور مان متخصصین آبخیزداری مثل پرفسور صادقی داریم که در دنیا مطرح هستن و حتی یکسری مسئولیت های مهم در بخش های مربوط به جهان می شود دارند
بارها این عزیزان در جاهای مختلف فریاد سر دادند و تنها کسی که در کشور از علم و جامعه آبخیزداری حمایت کردند فقط رهبری بودند که بعدش خانم دکتر نجفی
وگرنه ما در کشور ایران هیچ نهاد و سازمان و ارگانی ندیدیم که به جامعه آبخیزداری اهمیت بدهد
برای همین جامعه آبخیزداری سعی دارد سازمان بشود که مستقیم از رهبری دستور بگیرند و خداروشکر مطالبات خود را شروع کرده اند به امید اینکه ایرانی های عزیز هم حمایت کنند
این کاخ نازدشت مربوط به دوره پهلوی دوم است و در شهرستان رودان، بخش رودخانه، دهستان رودخانه، روستای نازدشت واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۳۰۱۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
این کاخ بالای تپه ای درون باغی بزرگ بنا شده و از فضای کاخ به کل روستا اشراف دارند . منطقه کاملا دور افتاده و دنج و برای خوش گذرانی زمستانه شاه و درباریان ..زمانی که ما بچه بودیم بزرگان میگفتند شاه با هلیکوپتر به این کاخ مسافرت میکرده چون تا قبل انقلاب راه مناسب نداشته است . و تقریبا از همه طرف به کوه محصور است و می تواند یکی از گزینه های گردشگری و توریستی خوبی برای منطقه باشد و همه درختانی این باغ از درختان بومی مانند پرتقال و نارنگی،نارنج،لیمو،گریپ فرود،انبه، نخلیجات و سایر درختان منطقه هستند
اهدا و کاشت تعدادی نهال مثمر مورد معطر ، حنا ، گل یاس ، سدر ، سیب ، گل محمدی ، توت ، انار و انجیر ، امروز ، در یکی از مدارس ناحیه یک اهواز
ضمن تشکر ویژه از مدیریت مدرسه بابت ریشه کنی درختان کهور و کنوکارپوس از باغچه مدرسه 👋👋👋
بهار ۱۴۰۰ توسط خانم محمد نژاد عزیز
#مدارس درختان مثمر🌳
#ادارات درختان مثمر🌴
#بیمارستان ها درختان مثمر🌳
#پارکها درختان مثمر🌴
#حاشیه خیابان درختان مثمر🌳
#باغ_مزرعه_مرتع_قران_روایی
https://eitaa.com/basamar