یا فالق الحبِّ و النوی
نهال های کوچک نارنج
22 مرداد 1400
#لطفا_گیاه_مثمر_بکاریم.
#انتشار_حال_خوب
هدایت شده از باغ، مزرعه و مرتع قرآنی - روایی(باثمر)
ارسال کتاب به کل کشور. @tolidnabatatmelirafemavaneh
هدایت شده از نهال مضر، کاج، کهور، اکالیپتوس، کنوکارپوس، عرعر، اقاقیا
بقایای آتش سوزی های چند روز اخیر در کالیفرنیای آمریکا
نهال مضر، کاج، کهور، اکالیپتوس، کنوکارپوس، عرعر، اقاقیا
🌺 کانال ها
نهال های مضر... @bisamar
https://eitaa.com/bisamar
هدایت شده از مدافعان محیط زیست
📣. اگرمنتظریم ناسا امریکا صهیونیستی به ما راه و روش نشون بده باید بعد از این در نماز بگیم
اهدنا الصراط المغضوب علیهم😳
یک تحقیق نشون بدن که گیاه عنکبوتی باعث جذب الودگی میشه اما صدها میوه و سبزی نمیتونه⁉️
برفرض خوب باشه و هیچ ضرری نداشته باشه
دو تا ایراد داره
1- غیر بومیه و با گسترش گیاهان غیر بومی باعث انقراض و فراموشی و ناشناخته موندن گیاهان خودمون میشه که بیش از 9 هزار گونه هستند🌿
2- بیثمر است و سود اقتصادی نداره در اوضاع و احوال کنونی با این کم ابی و گرانی که مجبوریم کشاورزی نکنیم اب دادن و هزینه کردن برای گیاهی که سود
اقتصادی نداره در حقیقت ضرره
پاییز ۹۶
«استاد بانو مجتهد نجفی»
https://eitaa.com/modafezist
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام علیکم اعظم الله اجورنا و اجورکم بمصابنا بالحسین علیه السلام
با تسلیت ایام محرم
ارتباط با مدیر @mive_khiyaban
آنغوزه: آنقوزه یا آنغوزه گیاهی است[۱] علفی چندساله، ریشهٔ آن کمی کلفت و گوشتی، برگهای آن بسیار بریده و غباری، ساقه آن گوشتی و بلندی آن تا ۲ متر میباشد.[۲] گلهای آن به رنگ زرد و به گروه چتر مانند در آخر ساقه پدید می آید. آنقوزه در چند سال ابتدایی سن خود ساقهٔ در دید نیست و برگهای آن گسترده روی زمین است که در مراتع به نام «کماه» و «انگزاکماه» میشناسند. میوهٔ آنقوزه دارای دو تخم به رنگ قهوه ایی تیره و سیاه، بیضی کمی پهن و بسیار بدبو میباشد.[۳] با تیغ زدن یا قطع ریشه یا قسمت پایین ساقه و یقهٔ گیاه در پایانی بهار، شیرهٔ بسیار بد بو در میانی تابستان بیرون می آید که در کنار هوا کم کم سفت میشود که همان آنغوزه است. آنقوزه در زمین های بائر و خشک و آهکی پهنای گرم آسیا میروید. بومی استپهای ایران و افغانستان است.[۴] در ایران؛ در شهرستان کوهسرخ خراسان رضوی در روستای دهمیان، بلوچستان و باختری مختلف جنوب ایران، مانند کرمان، راور، دشت مرغاب، آباده، نائین و جندق میروید.[۵] گونههای دیگری از گیاه Ferula نیز در ایران میرویند که از آنها نیز آنغوزه گرفته میشود و به صورت گونههای جداگانه یا واریتههایی از یک گونه شناخته شدهاند مانند F.foetida Regel. , F.alliacea Boiss. , F.Kuma و F.Kurdica Pol.
گونهٔ F.foetida در دامغان، بلوچستان، خراسان، شاهرود، میامی و سبزوار و در زرین دشت فارس شناسایی شده و زیر گونه دستهای است که آنغوزهٔ منتن بنام خراسان را میدهد.
این گونه را در شهر دیباج و کنار آن (چهارده کلاته و دهستان رودبار) به نام محلی «اشتلغاز» یا «اشترغاز» میشناسند و هواداران زیادی در تهیه خوراک های سنتی دارد.[۶] بوته این گونه در برابر با سایر گونهها، بلندای کمتری داشته و از بو و اسانس بیشتری برخوردار است.
گونهٔ F.alliacea در خراسان و کرمان شناسایی شدهاست.
گونهٔ F.Kurdica در کوههای ساوجبلاغ و همدان و در آذربایجان غربی زیاد است صمغ آن به اندازهٔ یک باقلاست و بوی Baume de peru میدهد بدین سان بوی تند لیمو دارد این گیاه با نام محلی «بی وزا» نامیده میشود.
گونهٔ F.Kuma که در بلندای سرشیو، سقز کردستان، بلندی اورامانات، کوههای بی بَرسَن و پوکیده، کردستان و همچنین در کهگیلویه و لرستان فراوان است و سبزه های پربهایی است و برای چاق کردن اسب و گاو علوفهٔ خوبی است. نام محلی آن «کَما» و «ویه» میباشد.
از دید شکل گیاه گونههای بالا خیلی مانند میباشند ولی بلندیهای آنها مختلف است و همچنین در برخی گونهها رنگ گل سفید و رنگ میوهٔ آن زمانی که برسد مایل به سفید، گرد و پهن شبیه سکّه است و خوشبو میباشد. این تیره پایانی که بی وزا گفته میشود در کتب طب سنتی انجدان طیب یا انجدان سفید نامبرده میشود.
محتویات
این ها مربوط به قبل از تغییر کاربری مراتع بوده و حالا باید بروند GIS تمام مناطق را دوباره چک کنند و افسوس از قهری با طبیعت ....
کومارینهای ماده موثره انحصاری این گیاه می باشد:
خواص آنغوزه
اندام دارویی این گیاه صمغی رزینی که از ایجاد برش در بخشهای بالایی ریشه بدست میآید است و رزین، اسانس و صمغ، اسید فرولیک و ترکیبات دی سولفید جزو مواد مؤثرهٔ این گیاه میباشند عملکرد دارویی این گیاه ضدنفخ و خلطآور است و در درمانهای سوءهاضمه یا قولنجهای مربوط به نفخ، التهاب برونشیت، سرفه و اختلالات و ناراحتیهای عصبی کاربرد دارد.
در رابطه با اثرات درمانی این گیاه تعادل در سیستم اعصاب تنفسی است که با این اعصاب راتقویت نموده و کنترل را راحت تر میکنه.
مواد موثره تک آنغوزه دلیلش چیست؟
کومارین
کومارین (به انگلیسی: Coumarin) یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم ۳۲۳ است. کومارین از محصولات متابولیسم ثانویه رایج در شیره واکوئلی است . کومارین ترکیبی از خانواده مواد فنلی رایج در گیاهان است . این مواد فنلی از نظر فیزیولوژیکی فعال هستند و بر یاختههای زنده اثرات سمی دارند که به صورت اختلال در تقسیم هستهای و رشد، بازدارندگی آنزیمهایی مثل آمیلازها یا ساکارازها (انورتازها)میباشد . کومارین در گیاهان علوفهای تیره نخود اهمیت زیادی دارد زیرا به دنبال تغییراتی که به وسیلهٔ باکتریها پیدا میکند به دی کومارول تبدیل میشود که مادهای ضد انعقاد است و عامل حوادث خونریزی دامها میباشد .
#پویش_کاشت_نهال_مثمر
🌺هر سال روز تولدم یک نهال مثمر میکارم🌺
من در این پویش شرکت خواهم کرد و در رو تولدم یه نهال مثمر از خودم به یادگار خواهم گذاشت👌👌👌
علاقهمندان شرکت در این پویش لطفاً عکس کاشت نهال مثمر خودتون رو رو با ما به اشتراک بگذارید یا اگه امکان کاشت ندارید ما گروه خبره ای داریم تا براتون این نهال رو بکارند و عکساش رو در کانال قرار میدیم،لطفا برای دریافت شماره حساب وارسال عکس فیش واریزی با این آیدی در ارتباط باشید. @matilaaa
#پویش_سبز
#نهال_مثمر
#تولد
#حفظ_محیط_زیست
#ایندگان
برداشت بادام در چهار محال بختیاری
#درختان_مثمر درختان_بومی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفتگوی تلویزیونی استاد نجفی در برنامه #ثریا👌👌👌
#نه_به_کهور
#نه_به_کنوکارپوس
#نه_به_اکالیپتوس
#نه_به_کاج
#نه_به_عرعر
#نه_به_چمن
#نه_به_درختان_غیربومی #باغ_مزرعه_مرتع_قرآنی_روایی
ارتباط با مدیر: @mive_khiyaban
باغ مزرعه مرتع قرآنی @basamar
https://eitaa.com/basamar
هدایت شده از مدافعان محیط زیست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اعتراض پناهیان به کمرنگ بودن نقش طب سنتی در درمان کرونا
🔻چرا اطبا سنتی برای نجات جان بیماران کرونایی قیام نمیکنند؟ بچههای مردم دارند میمیرند!
🔻چرا ایران تبدیل شده به آزمایشگاه درمان بسیاری از داروهایی که خیلی از جهانیان نپذیرفتند؟
🔻 مجلس به وزیری که متعهد به طب سنتی نیست، رأی ندهد!
➕ سخن یکی از پزشکان ردهبالای کشور
#کرونا
@Panahian_ir
https://eitaa.com/modafezist
حذف شرط مجوز محیطزیست برای واردات تراریخته
🔹بر اساس نامه دفتر واردات گمرک به بخش های مختلف گمرک مجوز واردات سازمان حفاظت محیط زیست برای واردات محصولات تراریخته حذف شد.
🔸این موضوع میتواند واردات این محصولات را تسهیل کند.
tn.ai/2557146
@TasnimNews