سلام علیکم اعظم الله اجورنا و اجورکم بمصابنا بالحسین علیه السلام
با تسلیت ایام محرم
ارتباط با مدیر @mive_khiyaban
آنغوزه: آنقوزه یا آنغوزه گیاهی است[۱] علفی چندساله، ریشهٔ آن کمی کلفت و گوشتی، برگهای آن بسیار بریده و غباری، ساقه آن گوشتی و بلندی آن تا ۲ متر میباشد.[۲] گلهای آن به رنگ زرد و به گروه چتر مانند در آخر ساقه پدید می آید. آنقوزه در چند سال ابتدایی سن خود ساقهٔ در دید نیست و برگهای آن گسترده روی زمین است که در مراتع به نام «کماه» و «انگزاکماه» میشناسند. میوهٔ آنقوزه دارای دو تخم به رنگ قهوه ایی تیره و سیاه، بیضی کمی پهن و بسیار بدبو میباشد.[۳] با تیغ زدن یا قطع ریشه یا قسمت پایین ساقه و یقهٔ گیاه در پایانی بهار، شیرهٔ بسیار بد بو در میانی تابستان بیرون می آید که در کنار هوا کم کم سفت میشود که همان آنغوزه است. آنقوزه در زمین های بائر و خشک و آهکی پهنای گرم آسیا میروید. بومی استپهای ایران و افغانستان است.[۴] در ایران؛ در شهرستان کوهسرخ خراسان رضوی در روستای دهمیان، بلوچستان و باختری مختلف جنوب ایران، مانند کرمان، راور، دشت مرغاب، آباده، نائین و جندق میروید.[۵] گونههای دیگری از گیاه Ferula نیز در ایران میرویند که از آنها نیز آنغوزه گرفته میشود و به صورت گونههای جداگانه یا واریتههایی از یک گونه شناخته شدهاند مانند F.foetida Regel. , F.alliacea Boiss. , F.Kuma و F.Kurdica Pol.
گونهٔ F.foetida در دامغان، بلوچستان، خراسان، شاهرود، میامی و سبزوار و در زرین دشت فارس شناسایی شده و زیر گونه دستهای است که آنغوزهٔ منتن بنام خراسان را میدهد.
این گونه را در شهر دیباج و کنار آن (چهارده کلاته و دهستان رودبار) به نام محلی «اشتلغاز» یا «اشترغاز» میشناسند و هواداران زیادی در تهیه خوراک های سنتی دارد.[۶] بوته این گونه در برابر با سایر گونهها، بلندای کمتری داشته و از بو و اسانس بیشتری برخوردار است.
گونهٔ F.alliacea در خراسان و کرمان شناسایی شدهاست.
گونهٔ F.Kurdica در کوههای ساوجبلاغ و همدان و در آذربایجان غربی زیاد است صمغ آن به اندازهٔ یک باقلاست و بوی Baume de peru میدهد بدین سان بوی تند لیمو دارد این گیاه با نام محلی «بی وزا» نامیده میشود.
گونهٔ F.Kuma که در بلندای سرشیو، سقز کردستان، بلندی اورامانات، کوههای بی بَرسَن و پوکیده، کردستان و همچنین در کهگیلویه و لرستان فراوان است و سبزه های پربهایی است و برای چاق کردن اسب و گاو علوفهٔ خوبی است. نام محلی آن «کَما» و «ویه» میباشد.
از دید شکل گیاه گونههای بالا خیلی مانند میباشند ولی بلندیهای آنها مختلف است و همچنین در برخی گونهها رنگ گل سفید و رنگ میوهٔ آن زمانی که برسد مایل به سفید، گرد و پهن شبیه سکّه است و خوشبو میباشد. این تیره پایانی که بی وزا گفته میشود در کتب طب سنتی انجدان طیب یا انجدان سفید نامبرده میشود.
محتویات
این ها مربوط به قبل از تغییر کاربری مراتع بوده و حالا باید بروند GIS تمام مناطق را دوباره چک کنند و افسوس از قهری با طبیعت ....
کومارینهای ماده موثره انحصاری این گیاه می باشد:
خواص آنغوزه
اندام دارویی این گیاه صمغی رزینی که از ایجاد برش در بخشهای بالایی ریشه بدست میآید است و رزین، اسانس و صمغ، اسید فرولیک و ترکیبات دی سولفید جزو مواد مؤثرهٔ این گیاه میباشند عملکرد دارویی این گیاه ضدنفخ و خلطآور است و در درمانهای سوءهاضمه یا قولنجهای مربوط به نفخ، التهاب برونشیت، سرفه و اختلالات و ناراحتیهای عصبی کاربرد دارد.
در رابطه با اثرات درمانی این گیاه تعادل در سیستم اعصاب تنفسی است که با این اعصاب راتقویت نموده و کنترل را راحت تر میکنه.
مواد موثره تک آنغوزه دلیلش چیست؟
کومارین
کومارین (به انگلیسی: Coumarin) یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم ۳۲۳ است. کومارین از محصولات متابولیسم ثانویه رایج در شیره واکوئلی است . کومارین ترکیبی از خانواده مواد فنلی رایج در گیاهان است . این مواد فنلی از نظر فیزیولوژیکی فعال هستند و بر یاختههای زنده اثرات سمی دارند که به صورت اختلال در تقسیم هستهای و رشد، بازدارندگی آنزیمهایی مثل آمیلازها یا ساکارازها (انورتازها)میباشد . کومارین در گیاهان علوفهای تیره نخود اهمیت زیادی دارد زیرا به دنبال تغییراتی که به وسیلهٔ باکتریها پیدا میکند به دی کومارول تبدیل میشود که مادهای ضد انعقاد است و عامل حوادث خونریزی دامها میباشد .
#پویش_کاشت_نهال_مثمر
🌺هر سال روز تولدم یک نهال مثمر میکارم🌺
من در این پویش شرکت خواهم کرد و در رو تولدم یه نهال مثمر از خودم به یادگار خواهم گذاشت👌👌👌
علاقهمندان شرکت در این پویش لطفاً عکس کاشت نهال مثمر خودتون رو رو با ما به اشتراک بگذارید یا اگه امکان کاشت ندارید ما گروه خبره ای داریم تا براتون این نهال رو بکارند و عکساش رو در کانال قرار میدیم،لطفا برای دریافت شماره حساب وارسال عکس فیش واریزی با این آیدی در ارتباط باشید. @matilaaa
#پویش_سبز
#نهال_مثمر
#تولد
#حفظ_محیط_زیست
#ایندگان
برداشت بادام در چهار محال بختیاری
#درختان_مثمر درختان_بومی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفتگوی تلویزیونی استاد نجفی در برنامه #ثریا👌👌👌
#نه_به_کهور
#نه_به_کنوکارپوس
#نه_به_اکالیپتوس
#نه_به_کاج
#نه_به_عرعر
#نه_به_چمن
#نه_به_درختان_غیربومی #باغ_مزرعه_مرتع_قرآنی_روایی
ارتباط با مدیر: @mive_khiyaban
باغ مزرعه مرتع قرآنی @basamar
https://eitaa.com/basamar
هدایت شده از مدافعان محیط زیست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اعتراض پناهیان به کمرنگ بودن نقش طب سنتی در درمان کرونا
🔻چرا اطبا سنتی برای نجات جان بیماران کرونایی قیام نمیکنند؟ بچههای مردم دارند میمیرند!
🔻چرا ایران تبدیل شده به آزمایشگاه درمان بسیاری از داروهایی که خیلی از جهانیان نپذیرفتند؟
🔻 مجلس به وزیری که متعهد به طب سنتی نیست، رأی ندهد!
➕ سخن یکی از پزشکان ردهبالای کشور
#کرونا
@Panahian_ir
https://eitaa.com/modafezist
حذف شرط مجوز محیطزیست برای واردات تراریخته
🔹بر اساس نامه دفتر واردات گمرک به بخش های مختلف گمرک مجوز واردات سازمان حفاظت محیط زیست برای واردات محصولات تراریخته حذف شد.
🔸این موضوع میتواند واردات این محصولات را تسهیل کند.
tn.ai/2557146
@TasnimNews
هدایت شده از 🇵🇸@learnenglish_by_Quran
⚠️توجه توجه توجه⚠️
⚠️⚠️از ثبتنام جا نمونید⚠️⚠️
💥دوستان عزیز و بزرگوار که از ثبت نام جا مانده اند هر چه زودتر از این فرصت بی نظیر استفاده کنند و ثبت نام خود را قطعی کنید 💥
⚠️ تمدید تکرار نخواهد شد ⚠️
ادمین پشتیبان ↙️
@Englishby_Quran
✅زبان را با کلام نورانی وحی بیاموزید.
موسسه ثقلین راه زندگی
@learnenglish_by_Quran
شما کلمه اهل با بچه یک شهر رو شنیدید؟
مثلا فلانی اهل تبریز شده یا به یک دوستی میگیم بچه تبریزی یعنی زاده تبریزی ؟
فرق این دو در این است که یک نفر به مدت زیادی در یک جایی زندگی می کند اما بچه اونجا نیست خوب به این فرد می گویند اهل مکانی که بهمدت زیادی زندگی کرده است ولی موطن آن یعنی زادگاه ش نیست احتمال دارد بعلت شهرت زیادی بگویند فلانی اهل دمشق است اما زادگاهش که دمش نیست
مثل گیاهی که ما مد نظرمان بود همین است که ما دیدیم گیاه گل سرخ ایرانی را به یغما بردن اما ربودنشان نیت بهم خوردن سند اطلس بود و به اجبار به دمشق بردن و حالا می گویند گل سرخ دشمقی در صورتی که گل سرخ موطن اصلی اش ایران بوده همین تغییر ژنتیک بر اسااس طولانی مدت زندگی در محل جدید نشانه آن است. پس جواب سوال
خوب حالا ما باید بر اساس تغییرات ژنتیکی که صورت گرفته بر اساس مدت طولانی در محل زندگی جدید کلا از گیاه دست بکشیم؟ خیر باید بیشتر روی ژنوم مادر کار کنیم بگذارید از گیاه دیگر استراتژی ایران صحبت کنیم
زعفران
زعفران هم با کمک دوستی نادانان مسئولین ژنوم را از ایران به افغانستان بردن و در این جنگ اقتصادی ایران باخت چرا که در این عرصه ایران آمد روش نادرستی برای تولید انبوه به کار برد و متاسفانه چپاولگران خودشان را دوستان اقتصادی مردم بودن البته که شدن دشمن خونخوار چون تا به حال زعفران اول دنیا را ایران می داد الان باید ایران کارگری افغانستان را بکند. از این صحبت من خودم قلبم درد آمد.
خوب بیاییم علت این حرکت را در یکی دو جمله بگوییم چرا افغانستان مگر قحطی آمده بود؟
باز باید قضیه را روشن کنیم منطقه افغانستان فعلی پای تپه اصطلاحی است که قبلا کشاورزان قدیم به کشور افغان می گفتن یعنی ادامه خاک ته ساحل ایران یعنی باقیمانده خاک خوب ایران در نبود وقتی برای کشاورزان غرب زده دستخوش تغییراتی مثل ایران نبوده یعنی وقت رسیدن به زمین رو نداشتن زمین بکر مونده این تحلیل اساتیدی که روی زمین ها کار کردن (عراقی های - تکفیری) بود حالا آمریکا اومد دید دیگه نمی تونه روی خشخاش پولی دربیاره کلید کرد گیاهی که اقتصاد کشاورزان ایران رو بالا برده بود . من اینجا سوالم رو از شما می پرسم شما چه راه حلی دارید؟
#ژنوم
#ژن_بومی
جمع اوری هسته.
سه تا دیگه از این سطل ها دارم😀
البته یکی ش کپک زد.
گاهی هسته میوه #خوب پیدا می کنم تو قوطی جدا می ذارم.