کانون فین بوده که سال هاست دارن دارن فضای سبز را به سمت سلیقه اسرائیلی به قول خودشان کهور می کارند.
از ساعتی پیش یا دوستان فین و بندرعباسی تماس گرفتیم گوشی ها خاموش بود بمحض اطلاع جدید از احوالشان در گروه اعلام می کنیم.
به امید خدا که همه سالم و تندرست باشند و از بالایای طبیعی هم دور باشند. بسیار مردم خوب و متدین و آروم و خونگرمی هستن باید فقط یک روز مهمانشان باشید تا این همه خوبی را ببینید.
به لیمو *:
فرآیند عقیم کردن این موجودات یک داستانی است چند وجهی :
مثلا گیاهانی مثل مورینگا و بقول بشاگردی ها گازرخ و خرزهره که چیش بهش میگفتن بز و گوسفند رو اول از قوه تکثیر ساقتش می کند و بعد از نعمت حیات یعنی اضافه بر عقیم کننده گی دام باعث مرگشان هم می شود .
گیاهانی مثل : میلیا آزدراج که نه حتی اگر تنفس هم کنید اثر نابودی هورمون های جنسی و تحلیل قوه باء را دارد یادش بخیر موقعه ای داشتیم برای خوابگاه دانشگامون علیه این کنوکارپوس ها اطلاعیه و اعتراض زده بودیم برای امضا گرفتن توی دانشگاه یکی از بچه های که رشته اش محیط زیست بود گفت چرا تحلیل هورمون رو نمی نویسی خانم گفتم کهور داره بسه دیگه برای کنوکارپوس فاکتور گرفتیم ناراحت شد گفت من یکی دو تا مقاله ترجمه و خوندم در مورد تحلیل هورمون ها.
یعنی زیر این درخت های متاسفانه ظاهر سبز اما بسیار آتیش به دامن همه مردم اون اهالی زدند و دچار امراض سنگین شدن مثلا در بندرعباس یک دبیرستان دخترانه ورودی اش یک پرسپکتیو از ملیاآزدراج درست کرده بودن که طفلکی ها با رفت و آمد نفس می کشیدندو...
گذشت تا این که همین حالت رو در مدرسه فیضیه قم دیدیم و...
پس این سه گیاه خاصا با تنفس هم قدرت بارداری را می گیرند.
اما گیاهانی مثل آویشن دنایی و... که منع مصرف برای زن باردار دارد جریانش این است که انتقباض ماهیچه های رحم و در نتیجه خفه شدن جنین و افت اکسیژن مادر را دارد که باعث صدمه به هردو است آن هم به مقداری بالا مصرف شود.
ولی متاسفانه وقتی می گوییم داروهای سقط جنین را از مورینگا می سازند و می فرستن این ور می گویند شما چرا این حرف رو می زنید زعفران هم سقط می آرود. آیا خانم های قابله ای که می شناسید بپرسید آیا زعفران بچه ها در شکم مادر آب می کند مثل متاتروکساتی که از این درخت می سازند؟
حالا در بحث عقیم کنندگی برای همه موجودات یکسان نیست :
وقتی راه تکثیر موجودات فرق می کند پس باید برای از بین بردن جنین ها هم راه متفاوتی باشد
در خرگوش با انسان هر چند هردو بچه زا هستند اما کاملا متفاوت است.
مقالاتی در مورد گرمی های که باعث ناباروری می شود هم داریم مثلا سیاهدانه به یک دلیل و زنجبیل و دارچین و ... به دلیلی اما هیچ کدام باعث حذف جنین نمی شود
و کسانی هم قصد باردارد شدن دارن باید بدانند که مصرف طیباتی داشته باشند که از سلامت کشت و کارشان اطمینان داشته باشند.
مثلا از سبزیکاری در کنار بیمارستان ها جدا خودکاری کنید چون تحقیقات نتیجه ای خوبی در این مورد نشان نداده.
باور می کنید از همه گرو های مواد موثره گیاهی آلکالویید ها سمی تر نداریم ولی باعث سقط نمی شوند یعنی مصرف برای مصرف کننده ای که از قبل داشته حتی 4 قلو هم باشه سالم اما وابسته به مواد مصرفی به دنیا می آیند
پس ببینید چطور می خواهند به ریشه ما تیشه بزنند با این مواد سخت و کشنده تر از هر موادی که فکرش را بکنید به قول ما بروجردی ها خونه شون خراب بشه حداقل به جاهایی دادن که آب و هوای خوبی دارن و جمعیت بالایی کاری می کنند با تحلیل هورمون ها همه دچار امراض سخت بشوند😔
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
اینکه می گوییم اقتصاد مقاوم تر محیط سالمتر باید برعکس بگوییم
محیط زیست نا سالم
کمبود آب و هوای آلوده ریزگرد دار و الوده و خراب مساوی است با :
امنیت بر باد رفته
مساوی است با اقتصاد نابود شده
مساوی است با بیکاری
مساوی است با گرانی
مساوی است با تحریم و ....
چون وقتی با بیثمر کاری و با کشاورزی غربی تک کاشتی هوا رو الوده کردن بهانه دارن کارخانه ها رو تعطیل کنن و بگن کارخانه ها گاز دی اکسید کربن وارد هوا می کنه
و وقتی اب رو از بین بردن و به بیثمر ها دادن و بیثمرها مانع ابر و بارش شد و با کشاورزی نا صحیح نفوذ پذیری خاک رو از بین برن باعث میشه بهانه پیدا کنن کشاورزی رو نابود کنن و تعطیل کنن و برنک کار رو زندان بیندازند
و نیز بهانه پیدا کنند صنایع مادر که نیاز به اب داره رو تعطیل کنن
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
دولت و مسئولین که تا می تونن بیثمر خارجی می کارن بماند کلی بیثمرهای قاچاق وارد کشور میشه
اکبر شاهرخی در مصاحبه با رادیو اظهار داشت: تولیدکنندگان داخلی متأثر از پدیده رکود ضرر و زیانهای فراوانی را متحمل شدهاند. وی در ادامه ضمن اشاره به بحث قاچاق گل و گیاه گفت: خوشبختانه با همکاری خوب بازرسان اتاق اصناف تهران، تعزیرات حکومتی، جهاد کشاورزی و پلیس آگاهی جلوی قاچاق در این حوزه گرفته شده است. رئیس اتحادیه فروشندگان گل و گیاه گفت: هماکنون قاچاق در این حوزه بهحدی نیست که بتواند به تولیدکنندگان داخلی لطمهای واردکند.
وی با ابراز اینکه بازارهای گل و گیاه کشور تحت کنترل است، افزود: در حال حاضر سه نوع گل از قبیل لاکی بامبو، ارکیده دندلیون و کاکتوسهای زینتی از طریق قاچاق به بازارهای کشور راه پیدا میکنند. شاهرخی با بیان اینکه در شرایط حاضر لاکی بامبو و کاکتوسهای زینتی خاص در ایران تولید نمیشود،
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
مدیر کل دفتر گل و گیاهان زینتی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: اندام تکثیری تنها محصولاتی در بخش گل و گیاه هستند که امکان ورود به کشور با رعایت شرایط قرنطینه دارند هر چند در این بخش نیز قاچاق وجود دارد و بخشی از تولیداتی که در بعضی از محصولاتی که در داخل تولید داریم به صورت قاچاق به کشور میآورند.
کیایی تاکید کرد: برای رفع این مشکل وزارت جهاد کشاورزی به تنهایی کاری از دستش بر نمیآید به همین منظور مذاکرات متعددی با ستاد مبارزه با قاچاق کالا انجام دادهایم.
وی در پاسخ به تسنیم گفت: دستگاههایی که در خط اول برخورد با قاچاق کالا هستند باید کمک کنند تا قاچاق گل و گیاه به کشور صورت نگیرد زیرا در حال حاضر شاهد آن هستیم که اندام تکثیری که در داخل تولید میشوند به صورت قاچاقی به کشور میآیند هر چند با برخوردهای صورت گرفته این محصولات کمتر میآیند.
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
رئیس گشت های مشترک تعزیرات تهران اعلام کرد
آغاز طرح مبارزه با قاچاق گل های زینتی
تهران - ایرنا - رئیس گشت های مشترک تعزیرات تهران از آغاز طرح مبارزه با قاچاق گل ها و گیاهان زینتی و محصولات باغبانی و کشاورزی از امروز -دوشنبه- خبرداد و گفت: این طرح به منظور حمایت از تولیدات داخلی در این زمینه اجرا می شود.
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
پرورش میوه رایگان در کنار خیابان
کد خبر: ۶۴۰۴۷۷
تاریخ انتشار:
۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۰
14 November 2016
محققان در استرالیا دست به ابتکار عمل بیسابقهای زده و با اعمال تغییراتی در حاشیه خیابانها آنها را به باغها و اراضی کشاورزی پر از میوه و سبزیجات تبدیل کردهاند.
به گزارش مهر، در حالی که محققان برای مقابله با چالش مهم افزایش جمعیت زمین به توسعه ایدههایی همچون مزارع عمودی و کشاورزی هوشمندانه فکر میکنند اکنون گروهی از محققان در استرالیا وارد عمل شده و برخی خیابانها را تبدیل به باغهای پرمیوه و اراضی کشاوزی پربار و مملو از سبزیجات کردهاند.
تنها در یکی از این نوع خیابانها در سال ۲۰۱۵ بالغ بر ۹۰۰ کیلوگرم موز و ۳۰۰ کیلوگرم کلم به دست آمد.
نکته جالب توجه اینجاست که ساکنان اطراف این خیابان به طور رایگان از این میوهها و سبزیجات استفاده میکنند.
این پروژه علمی - شهری که Urban Food Street نام دارد، از سال ۲۰۰۹ آغاز شد و آن زمانی بود که ساکنان یکی از مناطق حومه کوئینزلند نسبت به افزایش قیمت لیمو اعتراض کردند.
پس از آن بود که در قالب این پروژه علمی - شهری، خیابانهای مناسب برای آغاز این پروژه انتخاب شده و اکنون محصولات متنوعی از موز تا گوجه فرنگی و سیبزمینی و انواع سبزیجات در حاشیه آنها به عمل میآید.
توسعه این پروژه موجب شده تا خیابانهای منطقه Buderim به خیابان - باغ تبدیل شود. همچنین ساکنان این منطقه همواره به میوهها و سبزیجات تازه و البته رایگان دسترسی دارند.
اکنون محققان در نظر دارند تا با استفاده از روشهای علمی، این پروژه را توسعه دهند.
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
Urban Food Street میوه خیابان روهی از محققان در استرالیا وارد عمل شده و برخی خیابانها را تبدیل به باغهای پرمیوه و اراضی کشاوزی پربار و مملو از سبزیجات کردهاند.
تنها در یکی از این نوع خیابانها در سال ۲۰۱۵ بالغ بر ۹۰۰ کیلوگرم موز و ۳۰۰ کیلوگرم کلم به دست آمد.
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
چرا کاشت کهور آمریکایی ریزگردها را بیشتر میکند؟
یادداشت
چرا کاشت کهور آمریکایی ریزگردها را بیشتر میکند؟
حسین آخانی/ استاد گیاهشناسی دانشگاه تهران
تحقیق جامعی که 8محقق از کشورهای آمریکا، هند، ونزوئلا و پرو در 4کشور آمریکایی و آسیایی انجام دادهاند و سال 2012در مجله PLOS/one منتشر شده است نشاندهنده نتایج بسیار محکمی درخصوص تأثیرات خطرناک کاشت کهور آمریکایی در خارج از رویشگاههای طبیعی است.
براساس این تحقیقات، گونه کهور در رویشگاه بومی خود در ونزوئلا تأثیر منفی بر رشد گونههای همراه ندارد. درصورتی که در رویشگاههای خارج از محدوده پراکنش خود در هند و ایالات متحده آمریکا در جلوگیری از رویش گونههای همراه، تأثیر بهشدت بازدارنده دارد.
تحقیقاتی که در آن دو گونه کهور آمریکایی (Prosopis juliflora) و کهور بومی (Prosopis cineraria) در هند مقایسه شدهاند مشخص میکند که در بقایای گیاه (شاخ و برگ، بذر و... که روی زمین جمع میشود) کهور آمریکایی، فسفر قابل استخراج، نمک قابل حل و ترکیبات فنلی نسبت به کهور بومی بسیار بیشتر است. این آزمایشها بهطور آشکار نشاندهنده تأثیر کشندگی بالای کهور آمریکایی بر گونههای دیگر خودرو است. این تأثیر در تحقیقات دیگر مناطق جهان هم ثابت شده است. مثلا در تحقیقی که دکتر الکبلاوی و همکارانش در امارات انجام دادهاند و در سال 2007در مجله اکولوژیگیاهی منتشر کردند تأثیر 50درصدی در کاهش جمعیت گونههای بومی را نشان میدهد.
در پژوهش جدید نشان داده شده است که بر اثر شستوشوی برگ درختان کهور آمریکایی مقدار بیشتری ترکیبات فنلی و ال-تریپتوفان به خاک وارد میشود. این ترکیبات تأثیر آللوپاتی داشته و از رویش گونههای دیگر جلوگیری میکند. نتیجه آنکه گونههای بومی توانستهاند در مسیر تکامل راههای حفظ خود را در رقابت با گونههای غالب مانند کهور پیدا کنند.
در تحقیق دیگری که در مجله مالاریا در سال 2017منتشر شده است، نقش کهور آمریکایی در افزایش 70درصدی پشه ناقل مالاریا در آفریقا به اثبات رسیده است. در خوزستان که از بحران ناپایداری شدید خاک و آب برخوردار است، کاشت گونه مهاجم کهور آمریکایی ازیک سو، باعث افزایش شوری شده و ترکیبات بازدارنده رویش دیگر گیاهان را تولید میکند و از سوی دیگر، باعث فقر پوشش بینابینی و کف میشود و این خود زمینه را برای گیاهزدایی از خاک فراهم میکند. علاوه بر آن، قدرت این گیاه در جذب آب هم مزید بر علت شده و بیابانزایی و تولید ریزگردها را تشدید خواهد کرد.
قبلا با هزینههای بسیار زیاد همین گیاه در خاکهایی با شوری بالا بین منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر و شهرک بعثت کاشته شد اما هزاران اصله از آن خشک شد. همین درخت در خاکهای مستعد شمال منطقه در اطراف پارک ارم و شهرکهای بعثت و طالقانی - که برای رویش گونههای بومی مناسب است - با ایجاد پوشش انبوه باعث حذف گونههای بومی شده است.
در سفری که نگارنده در سال 2016با تیمی از محققان برای بازدید از برنامههای کنترل ریزگرد از دریاچه اونز در آمریکا داشت، مشاهده کردیم با وجود هزینه بسیار کلان 1.6میلیارد دلاری (معادل 7هزار میلیارد تومان) در این دریاچه بسیار کوچک که فقط 30هزار هکتار وسعت دارد، ناگزیر شدند آب مورد نیاز برای حفظ رطوبت دریاچه و احیای پوشش گیاهی بومی منطقه را تامین و از رفتوآمد در منطقه جلوگیری کنند.
متأسفانه آنطور که در دریاچه ارومیه هم تجربه شده است، دستگاههای مسئول برای توجیه مردم و سایر مقامات و دستگاههای منتقد و نظارتی، بیشتر عملیات فیزیکی را به نمایش میگذارند. معمولا بحرانهایی مانند ریزگرد که توان بسیج جوامع را علیه مسئولان دارد طعمه بسیار خوشمزهای برای پیمانکارهاست.
در گفتوگویی که با یکی از مسئولان رده بالای سازمان جنگلها و مراتع داشتم، وقتی سؤال کردم با وجود اینکه شما میدانید کاشت کهور آمریکایی هم خطرناک است و هم راهگشا نیست چرا کارشناسان شما از این روش اشتباه دفاع میکنند؟ پاسخ ایشان برایم قابل انتظار ولی بسیار ناراحتکننده بود: «اجرای این پروژهها فرصت خوبی برای انجام ماموریتهای متعدد و کسب درآمد برای کارشناسان است». از طرفی چون بسیاری از پیمانکاران، همکاران بازنشسته هستند، طبیعی است که منافع مادی زودگذر باعث میشود که گوش خود را روی توصیههای علمی بسته و در این آسمان گرد گرفته منافع خود را جستوجو کنند.
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
دکتر حسین آخانی:
در گفتوگویی که با یکی از مسئولان رده بالای سازمان جنگلها و مراتع داشتم، وقتی سؤال کردم با وجود اینکه شما میدانید کاشت کهور آمریکایی هم خطرناک است و هم راهگشا نیست چرا کارشناسان شما از این روش اشتباه دفاع میکنند؟ پاسخ ایشان برایم قابل انتظار ولی بسیار ناراحتکننده بود: «اجرای این پروژهها فرصت خوبی برای انجام ماموریتهای متعدد و کسب درآمد برای کارشناسان است». از طرفی چون بسیاری از پیمانکاران، همکاران بازنشسته هستند، طبیعی است که منافع مادی زودگذر باعث میشود که گوش خود را روی توصیههای علمی بسته و در این آسمان گرد گرفته منافع خود را جستوجو کنند.
هدایت شده از امیری
هرجامیرویم شهر وروستا سرای محله ها کانون پرورش کودکان وحتی مساجد
به بزرگ وکوچک دارند کارهای دستی وعروسک سازی، شیرینی پزی وتهیه دسروکیک وهزارفراورده هایی که عموما محصولات تراریخته هست روآموزش میدهند
وهمچنین فروش
لباسها ولوازم ارایشی وبااصطلاح بهداشتی و خانگی قاچاق،
وجالب هست
تاکمترین خبری ازقحطی یاجنگ می شنوندوحشیانه به فروشگاههای موادغذایی حمله می کنند !!!
پناه برخدا ازشر اشرار ساکت وصامت!!¡
هدایت شده از امیری
روزگذشته یک خانم محترمی تعریف می کرد پدربزرگم می گفتند درروزها قحطی ایران درصف نان پدری بچه خودش رو خفه کرد تانانش روبگیرد وبخورد!بنظرشما باورکردنی است؟
البته من می دونم بعضیها که حوصله سرو صدای بچه روندارند بچه خود رادرشکم می کشند،!
هدایت شده از امیری
سالها پیش ازمادربزرگ مرحومم پرسیدم شما برادر خواهر ندارید؟
بنده خدا گفتند همشون درقحطی مردند،
ومادرم بخاطر دیدن زنی که بچه اش رو پخته بود تابخورند دق کرد ومُرد!!!
ومن یادم هست مادرم مرانوازش می کرد ومی گفت نترسیدمن شمارونمی خورم!!!
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
کالای مورد نیاز مردم دو قسمته یکی غذا که با نبودش مرگ و قحطیه و یکی کمتر مهم مثل گوشی و....
ما باید تلاش کنیم قوت و روزی مردم فراهم بشه به کمک شما عزیزان
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
عحیبه ما ولایی ها هم عرب داریم
اون طرفی ها و ضد انقلاب ها هم عرب دارن
ما مردم مظلوم فلسطین و لبنان و عراق را داریم
اونها هم داعش و وهابی ها و عربستان رو دارن
پس چرل هی می گید ایران ایران
شماهم که با عربها یکی هستید
فقط عرب ما با عرب شما فرقش اینه بچه نمی کشه و شکم حامله پاره نمی کنه و ادم ها رو زنده زنده نمی سوزونه و در بین بیگناهان بمب منفجر نمی کنه و بچه 4 ساله رو به رگبار نمی بنده
اری ما دو تا عرب داریم اما بین عرب ما و عرب اون ها زمین تا آسمانه
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
تازه ما مردم می خواهیم برای حل مشکلات زیست محیطی عربهای خودمون سفر بریم
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
همه جا الاینده نیست
بعدهم میشه از محصولات استفاده های زیادی کرد مثلا زیتون در خیابانها الوده بکارید و روغنش رو صابون درست کنید
یا پنبه و کتان و کنف و روناس و.... بکاریم که خورده نمیشه
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
There's a movement afoot to convince people to ditch the lawn in favor of other plants, be they edibles, ornamentals, or a mix of the two. This is ...
anti-lawn | The Druid's Garden
جنبش ضد چمن می خواد مردم رو متقاعد کنه که خوراکی بکارن
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
امیدوارم به خود بیان
الان .که متاسفانه همه کارشناسن و مسئولین راست و چپ و اصول گرا و اصلاح طلب و کسانی که همه جا کارد و پنیرن اما در بیثمرکاری و در گسترش کهور و پالونیا از همدیگر مسابقه می دن و دارن به سرعت نور تلاش می کنن کهور آمریکایی و همین پالونیای مهاحم خطرناک گسترش پبیدا کنه
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/12/23/1680714/%DB%8C%DA%A9-%D8%AA%D8%AD%D9%82%DB%8C%D9%82-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C-%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D8%AF-%D8%AF%D8%B1%D8%AE%D8%AA%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D8%AC-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%A2%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%87%D9%88%D8%A7
یک تحقیق جدید علمی نشان داد: "درختان کاج" از بزرگترین آلایندههای هوا
نتایج جدیدترین تحقیقات علمی انجام شده از سوی محققان دانشگاه "کارنگی ملون" نشان میدهد که "درختان کاج" یکی از بزرگترین آلایندههای هوا به شمار میروند.
۲۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۱ اجتماعی محیط زیست تهران نظرات
یک تحقیق جدید علمی نشان داد: "درختان کاج" از بزرگترین آلایندههای هوا
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ پیش از این در قالب اخبار و گزارشات مختلفی به بررسی برخی مضرات کاشت درختان کاج در کشورمان پرداختیم.
بیشتر بخوانید: 5 دلیل علمی مضربودن کاشت "درخت کاج" در ایران
بیشتر بخوانید: «درخت کاج» یکی از عوامل اصلی ابتلا به «آلرژی و آسم»
اما در ادامه متن ترجه شده گزارش سایت علمی science daily درباره "درختان کاج" را آوردهایم:
«محققان دانشگاه "کارنگی ملون" به این نتیجه رسیدهاند که درختان کاج یکی از بزرگترین آلایندههای هوا به شمار میروند؛ این درختان گازهایی را منتشر میکنند که با مواد شیمیایی موجود در هوا واکنش انجام میدهند، مواد شیمیایی که از فعالیت انسانی تولید شده و بهصورت ذرات ریز و نامرئی، هوا را پر میکنند.
این تحقیق جدید که با سرپرستی "نیل دوناهو" از دانشگاه کارنگی ملون انجام شده، نشان میدهد ذرات بیوژنیکی که از درختان کاج منتشر میشود، از نظر شیمیایی بسیار پویاتر و جالبتر از آن چیزی هستند که قبلا تصور میشده است؛ این تحقیق و مطالعه، نخستین شواهد تجربی را ارائه میکند که چنین ترکیباتی به صورت شیمیایی توسط رادیکالهای آزاد تبدیل میشوند پس از آنکه ابتدا در اتمسفر تشکیل میشود، ترکیبات مشابهی که پوست ما را پیر میکند.
این یافتهها که در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده میتواند به دقت بیشتر مدلهای پیشبینی کیفیت و اوضاع آب و هوا کمک کند و نهادهای نظارتی را قادر کند تا تصمیمات موثرتری در زمینه راهبردهای مربوط به ارتقای کیفیت هوا اتخاذ کنند.
"دوناهو" استاد شیمی دانشگاه ملون کارنگی در این باره میگوید: ما توانستهایم تا ثابت کنیم که بیوژنیکها بهصورت شیمیایی در اتمسفر تبدیل میشوند و آنها فقط حالت ایستایی ندارند؛ آنها حرکت میکنند، تغییر میکنند و در عین حال رشد نیز دارند؛ چند مدل جوی و اتمسفری که معمولا برای اطلاع و اگاهی در تحقیقات و سیاستها مورد استفاده قرار میگیرند، این طور فرض کردهاند که چنین اتفاقی نمیافتد، چیزی که ما واقعاً در این مدلها نیاز داریم یک نمایش دقیق از چیزی است که واقعاً در جو زمین اتافق میافتد و این چیزی است که تحقیقات جدید به ما اجازه میدهد تا انجام دهیم.
هوایی که تنفس میکنیم پر از ذراتی به نام آئروسلها است؛ این ذرات کوچک یا مایع از صدها منبع شامل درختان، آتشفشانها، خودروها، کامیونها و سوختن چوب تولید میشود؛ ذرات کوچک بر تشکیل ابر و بارش تاثیر میگذارد و بر شرایط آب و هوایی، اقلیمی و بهداشت انسان نیز موثر است.
در ایالات متحده امریکا هر سال 50 هزار مرگ زودرس بر اثر بیماریهای قلبی و ریوی ناشی از غلظت بیش از حد "آئروسلها" اتفاق میافتد بهخصوص ذراتی که ابعادی کوچکتر از 2.5 میکرومتر دارند.
دوناهو متذکر میشود: اطلاعات بسیار زیادی وجود دارد که نشان میدهد ذراتریزی که در هوا معلق است و ما آنها را تنفس میکنیم، تاثیر زیاد و مهمی بر وضعیت سلامت انسانها دارد؛ چیزی که کمتر درک میشود این است که اندازه و ترکیب شیمیایی این ذرات چگونه تاثیر میگذارند.
چیزی که مسائل را پیچیدهتر میکند این است که جو زمین یک مکان بسیار اکسیده شده و کاملا واکنشی است؛ این بدان معناست که آئروسلها خیلی سریع به ذراتی تبدیل میشوند که میتوانند ترکیبات شیمیایی کاملا متفاوتی داشته باشند.
دوناهو و همکارانش در دانشگاه ملون کارنگی نخستین افرادی هستند که برای اولین بار فرآیندهای شیمیایی را توصیف کردند که حاوی رادیکالهای آزادی بودند که آئروسلهای تولید شده از منابع انسانی مثل دود خودروها را تبدیل به ترکیبات جدیدی میکنند اما این مکانیزم درباره این مسئله توضیحی نمیدهد که برای ترکیبات طبیعی زمانی که وارد جو زمین میشود، چه اتفاقی میافتد.
دوناهو در این باره تاکید میکند: این بسیار گیجکننده بود و مواد زیادی را تولید میکرد بنابر این مدلسازان به طور کامل پیری زیستی و بیوژنیک را نادیده گرفتند.
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
دوناهو به همراه همکارانش در آلمان، سوئد، دانمارک سوئیس این فرضیه را با استفاده از یک اتمسفر ساختگی آزمایش کردند و آن را "اتاقهای مهآلود" نامیدند؛ آزمایش در اتاقی انجام شد که حاوی چند مترمکعب هوا در یک فضای محصور در آزمایشگاه بود.
آنها به این اتاق گاز، "آلفا پینن" تزریق کردند یعنی گازی که توسط درختان کاج منتشر میشود؛ آنها همچنین گاز اوزون نیز به این اتاقها تزریق کردند و سپس رادیکالهای هیدروکسیل را اضافه کردند، اتفاقی که بهصورت طبیعی میافتد، مولکولهایی بهشدت واکنشپذیر که با سایر مواد شیمیایی موجود در هوا به شدت واکنش نشان میدهند.
محققان اطلاعات را از 4 اتاق مهآلود مختلف جمعآوری کردند و این اطلاعات را به یک الگوی رایانهای دادند؛ آنها کشف کردند که رادیکالهای آزاد هیدروکسیل موجب پیری و تغییر ذرات میشود، خواص و غلظت آنها را تغییر میدهد و ذراتی تا 3 برابر بیشتر از ذرات اولیه که در هوا وجود داشت، تولید میکند.
دوناهو در این باره میگوید: جذابترین بخش این است که انسانها شاید بر شیوه بازیگری علم شیمی تاثیر میگذارند؛ درختان این مواد را منتشر میکنند اما از آنجایی که فعالیتهای انسانی روند فرآیندهای شیمیایی در جو زمین را تغییر میدهد، این تغییرات میتواند بر میزان و خواص آئروسلهای طبیعی تاثیر بگذارد.
شواهد زیادی وجود دارد که حتی زمانی که گازهای ارگانیک و آلی از منابع طبیعی منتشر میشود، سطح آئروسلهایی که از آنها منتشر میشود، از سوی فعالیتهای انسانی کنترل میشود.
علاوه بر دانشگاه ملون کارنگی، نویسندگان دیگری از جمله محققان Karlsruhe Institute of Technology در Forschungszentrum Jülich و دانشگاه یوهانس گوتنبرگ آلمان و دانشگاه گوتنبرگ سوئد و دانشگاه کپنهاگ دانمارک و موسسه پل شیرر سوئیس نیز در این تحقیق مشارکت داشتهاند.»
انتهای پیام /
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
خدا را بی نهایت شکر
ده سال قبل من می گفتم کاج و سوزنی برگان هوا را آلوده می کنن کسی باور نمی کرد و مسخره می کردن
الان دارن به حرف من می رسن خدا را شکر
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
«درخت کاج» یکی از عوامل اصلی ابتلا به «آلرژی و آسم»
یکی از مهمانهای ناخوانده که در شهرهای کشورمان بسیار کاشته شده، کاجها هستند که در واقع این درختان بومی مناطق دیگری از کره زمین هستند؛ از مواد حساسیتزا در یک منطقه میتوان به گرده گیاهان غیربومی اشاره کرد که تولید آلرژیهای شدید و آسم میکنند.
۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۵ اجتماعی محیط زیست تهران نظرات
«درخت کاج» یکی از عوامل اصلی ابتلا به «آلرژی و آسم»
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»؛ دکتر حسن اکبری متخصص آسیبشناسی، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی و محقق طب سنتی ایرانی ــ اسلامی طی یادداشتی به بررسی مضراتی که کاشت «درخت کاج» برای خاک، محیط زیست ایران و بهتبع آن بر سلامتی مردم کشورمان دارد، پرداخته که در ادامه متن کامل این یادداشت آمده است:
در سالهای اخیر متأسفانه حساسیتهای فصلی، آسم و سایر آلرژیها شیوع زیادی پیدا کرده و این آمار روز به روز رو به افزایش است؛ در این یادداشت به نقش درخت کاج که مهمان ناخوانده شهرهای کشورمان در دهههای اخیر شده است در افزایش شیوع آسم و آلرژی بهخصوص در کودکان، نوجوانان و جوانان میپردازیم تا شاید تصمیم توسعه فضاهای سبز کشورمان را بهجای افزایش و تکثیر کاجها، به ازدیاد درختان بومی کشور خودمان همچون درختهای گردو، بادام، پسته، خرمالو و توت از درختان میوهدار یا لااقل درختهای بیثمر بید مجنون، تبریزی و چنار تغییر دهیم.
آلرژی یا بیماری افزایش حساسیت که امروزه گریبانگیر بسیاری از خانوادهها است در واقع یک نوع واکنش تغییر یافته به یک ماده حساسیتزا برای سیستم ایمنی بدن است.
از مواد حساسیتزا در یک منطقه میتوان به گرده گیاهان غیربومی آن منطقه اشاره کرد که سیستم ایمنی بدن مردم آن منطقه با این ماده تطابق ایمنی ندارد و این مواد میتوانند واکنشهای حساسیتی شدیدی بهخصوص در کودکان، نوجوانان و جوانان ایجاد کند؛ یکی از این مهمانهای ناخوانده که شاید عمداً یا سهواً در شهرهای ایران عزیز بسیار کاشته شده، کاجها هستند که در واقع این درختان، بومی مناطق دیگری از کره زمین هستند و بهزور وارد ایران شدهاند.
سن باردهی کاجها حدود 7ــ6 سالگی است و هر ساله مقادیر بسیار زیادی گرده تولید میکنند؛ در هر کیلوگرم حدود 30 هزار گرده وجود دارد که بهشدت حساسیتزا هستند.
در فصل گردهافشانی، گردهها توسط جریان هوا و باد در تمام مناطق انتشار پیدا میکنند و میتوانند در افراد مستعد، ایجاد بیماری آسم و آلرژی شدید کنند.
علایم شایع بیماری آسم و آلرژی
تب یونجه از علایم عمومی این بیماری است که بهخلاف نام آن فقط ارتباط به یونجه ندارد و میتواند بر اثر هر گرده گیاهی، آلرژی ایجاد شود؛ این علایم شامل: آبریزش بینی، گرفتگی یکطرفه یا دوطرفه بینی، عطسههای مکرر، قرمزی و خارش چشم، ریزش اشک، خارش گوش و حلق و گاهی تنگی نفس ملایم تا شدید، علایم آسم شدید هستند.
کاشت فراوان درخت کاج آلرژیزا در تهران و اکثر شهرهای ایران!
هرگاه انسان اکوسیستم طبیعی محیط زیست خود را تغییر داده است متأسفانه اختلالاتی در سلامت جامعه ایجاد شده، یکی از این تغییرات نابجا در محیط زیست، کاشت فراوان درخت کاج در تهران و اکثر شهرهای ایران است که هم باعث بیماری انسانها و هم باعث بیماری خاک و آسیب دیدن شدید آن شده است.
مضرات کاج برای محیط زیست و خاک ایران
1 ــ منبع تولید آلرژیهای بهشدت حساسیتزا است و ایجاد بیماری آسم و حساسیت میکند.
2 ــ تولید اکسیژن توسط برگهای سوزنی درخت کاج بسیار اندک است.
3 ــ تولید رطوبت و ایجاد خنکی در هوای اطراف بسیار اندک است.
4 ــ بهعلت وجود برگهای سوزنی و سطح تماس کم با هوای محیط، قدرت تصفیه هوا بسیار اندک است.
5 ــ درخت کاج، خاک اطراف خود را اسیدی میکند و در واقع خاک اطراف خود را تخریب میکند.
6 ــ بعضی محققان معتقدند که درخت کاج نوعی اکسید نیتروژن وارد فضا میکند که در فضای شهرها موجب آلودگی بیشتر هوا میشود و به ریههای انسان نیز آسیب میزند.
7 ــ این درخت بهعلت سطح برگ کم، قد کوتاه و چتر کم، دارای سایه مناسبی نیست.
8 ــ لاشههای برگ سوزنی این درخت تولید مواد شیمیایی در زیر درخت میکند که برای موجودات زنده زیانبار است.
9 ــ بهعلت سمی بودن برگهای سوزنی درخت کاج، پرندهها روی این درخت لانه نمیسازند.
10 ــ چوب آن دیر رشد میکند.
11 ــ چوب آن در مصرف صنعتی و صنایع دستی کاربرد کمی دارد و مناسب نیست.
بهجای کاج، درختان ثمرده بومی ایران مثل گردو، بادام، فندق، پسته، زیتون و توت بکاریم
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
در تمام بوستانها و جنگلهای مصنوعی اطراف شهرها و فضاهای سبز که با هزینههای بسیار زیاد آبیاری و نگهداری میشوند از درختان ثمرده (میوهدار) بومی ایران، مثل گردو، بادام، فندق، پسته، زیتون، توت، خرمالو و مانند آنها بکاریم تا یک ثروت عظیم ملی پایدار غیرنفتی برای مردم عزیز کشورمان، بههمراه سلامتی و هوای پاک به ارمغان آوریم.
لازم به ذکر است که بر اساس محاسبه انجام شده اگر بهجای حدود 2 میلیون درخت کاج که در حدود 50 سال اخیر در ایران کاشته شده، در تمام فضاهای مناسب موجود اطراف تهران بهطور مثال درخت گردو میکاشتیم، الآن سالانه حدود 2 میلیارد عدد میوه گردو برداشت میشد که ثروتی بالغ بر 400 میلیارد تومان در سال را شامل میشد و این عدد در کشور به حدود 400هزار میلیارد تومان میرسید و بیکاران بسیاری را بر سر کار مولد میبرد و جدای از بهرهبرداری از چوب گردو (گرانبهاترین چوب در دنیا)، برگ درخت (که داروی گیاهی است) و پوست این درخت نیز گرانبهاست، میتوانست به رونق صنایع چوب، طب سنتی و تولید داروهای گیاهی، صنایع دستی و سایر صنایع ما کمک کند، همچنین موجب اشتغالزایی شود.
اگر درخت میوهدار مثل گردو بکاریم، مردم میچینند و مصرف میکنند!
نکته: برخی میگویند اگر ما درخت میوهدار مثل گردو بکاریم، مردم میچینند و مصرف میکنند!! که در پاسخ باید گفت آیا اشکالی دارد که نیازمندان از این نعمت الهی بهرهمند شوند و از خواص بسیار فراوان گردو استفاده کنند که برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای شایعی مثل پوکی استخوان، روماتیسم، آلزایمر و بیماریهای دیگر بسیار مفید است ضمن اینکه در حال حاضر آب و کود فراوانی صرف کاجهای بیماریزا و مخرب خاک میشود که میتواند صرف تولید میوه رایگان برای مردم مستضعف شود.
بهامید اینکه مسئولان ما هرچه زودتر اقدام به جایگزینی درختان ثمرده بومی کشور عزیزمان بهجای کاجهای بیماریزا کنند.
انتهای پیام/*
هدایت شده از کتاب اقتصاد مقاومتر محیط سالمتر
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/12/16/1674593/%D8%AF%D8%B1%D8%AE%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D8%AC-%D8%A8%D8%B1-%D8%AE%D9%84%D8%A7%D9%81-%D8%A8%D8%A7%D9%88%D8%B1-%D8%B9%D9%85%D9%88%D9%85%DB%8C-%D9%81%D9%88%D9%82-%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A2%D8%A8-%D8%A8%D9%8E%D8%B1-%D9%88-%D8%A2%D8%A8-%D8%AF%D9%88%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
"درخت کاج" بر خلاف باور عمومی فوقالعاده "آببَر و آبدوست" است
رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران با بیان اینکه متاسفانه در ایام خاصی مانند روز درختکاری کمتر از درختان بومی کشورمان استفاده میشود و درخت کاج یا سرو که غیر بومی هستند، کاشته میشود، گفت: "درخت کاج" بر خلاف باور عمومی فوقالعاده "آببَر و آبدوست" است.
• ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۱
• اجتماعی
• محیط زیست
• تهران
• نظرات
•
هادی کیادلیری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا درباره مضرات کاشت درختهایی مانند کاج و سرو به جای درختان بومی کشورمان اظهار کرد: متاسفانه کاشت درخت کاج در شهری مانند تهران هیچ ثمر و فایده خاصی ندارد؛ درخت کاج با اکوسیستم ما همخوانی ندارد و غیر بومی محسوب میشود.
وی کاشت درخت کاج در سطح وسیع را اشتباهی بزرگ از سوی دستاندرکاران امر دانست و افزود: کاشت این درخت در سطح وسیع بسیار نامناسب است چراکه این درختان گاهاً دچار استرس و بیماری هستند.
رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران تصریح کرد: برف و سرماهای شدید و غیرطبیعی میتواند تمامی کاجهای شهر تهران را از بین ببرد؛ کاشت درختان کاج بهصورت خالص و یکدست، فوقالعاده خطرناک است زیرا در صورت طغیان آفتهای خطرناک تمامی این درختان دچار مشکل میشوند و سیمای شهر نیز نابود خواهد شد.
کیادلیری اظهار کرد: درختان کاج مانند درختان کاجی که در تهران کاشته شده بر خلاف آنچه گفته میشود، فوقالعاده آبدوست و آببَر است و این بهرهبرداری در صورتی انجام میگیرد که ما در کلانشهرها و تهران مشکل کمبود آب را داریم.
وی افزود: گونههای مختلفی از درختان در کشور وجود دارد که میتوان به شناسایی آنها بپردازیم و به جای درختان کاج در شهر تهران استفاده کنیم.
رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران با بیان اینکه کاشت کاج در تهران آن هم در وسعتهای زیاد اصلا صحیح نیست، گفت: ما میتوانیم از هر گونه درختان به اندازه اندک در تهران بکاریم چراکه این رویکرد برای زیبایی دادن به شهر نیز مناسب است.
کیادلیری درباره اینکه چرا مسئولان ذیربط برای کاشت کاج در تهران به شاخصهای غیر بومی نبودن توجهی ندارند، اظهار کرد: یکی از علل کاشت درختان کاج یا سرو به دلیل سبز بودن آنهاست که به هیچ عنوان دلیل قانع کنندهای نیست.
رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران تصریح کرد: متاسفانه در ایام خاصی مانند روز درختکاری کمتر از درختان بومی کشورمان استفاده میشود و در بسیاری از مواقع، درخت کاج یا سرو که غیر بومی هستند، کاشته میشود.
وی تصریح کرد: اصالت درختان کاجی که در تهران کاشته شده به کشور ارمنستان باز میگردد که متاسفانه کاشت آنها همچنان در تهران و برخی کلانشهرها همراه با عوارض بعدی آنها ادامه دارد.
رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران اظهار کرد: درختان کاج با اکولوژیک و اکوسیستم ما سازگار نیست و بسیار آببَر محسوب میشود که امیدواریم در کاشت آنها در مناطق مختلف کشورمان تجدیدنظر شود.