1-طراحی درختان و درختچه و گیاهان
1- درختان قرانی که زکات واجب است (نخل، انگور)
2- غیر مستقیم قرآنی (توت به خاطر ذکر ابریشم )
3- درختان قرآنی دیگر (زیتون، سدر(کُنار)، انار، انجیر و موز)
4-درختان میوه روایی و درختان میوه دیگر که به نحو عام درختان قرانی هستند (عناب، سنجد، گلابی، آلو، گردو، به، سیب، مرکبات، خرمالو، انبه، فندق، پسته، زردآلو،....
6- درختان میوه جنگلی که مرتعی حساب می شوند که هم به نحو عام فاکهه هستند و هم برای علوفه دام درختان قرانی هستند و هم اینکه برخی در روایات آمده (اراک(چوب مسواک)، ازگیل، خرمالوی ، ذغال اخته، سیب کوهی، انگور جنگلی، انجیر کوهی، بلوط، بادام، پسته وحشی(بنه) و....)
7- درختچه های معطر (مورد، گل محمدی، نسترن، تمشک، حنا، زرشک...)
8- بی ثمر بومی که برخی روایی هم هستند(بید، چنار، کبوده، راش، زربین، خرزهره و....) که چند درصد به صورت پراکنده کاشته شود.
9- بی ثمر خارجی غیر مهاجم به صورت پراکنده کاشته شود.
10- گیاهان مفید قرآنی روایی به نحو عام (انواع سبزیجات مثل: کاسنی، فلفل، بادمجان و.... ، صیفی جات، غلات، حبوبات، گیاهان دارویی و معطر، گیاهان علوفه ای، گیاهان دارای الیاف (پنبه، کتان، کنف و...)
https://eitaa.com/thagalayn
💠 مسیر دره مکیدی،کلیبر، جنگلهای ارسباران
🔹پارک جنگلی مکیدی یا دره مکیدی، دره ای جنگلی و سرسبز است به مساحت تقریبی ۵۰ هکتار در جنوب غربی شهرستان کلیبر در میان جنگل های ارسباران و در ۲۲ کیلومتری این شهرستان واقع شده است. گستره این پارک از قلعه دره سی آغاز میشود و تا جنگلهای آینالو در کنار ارس ادامه می یابد.
🔴برخی دلایل علمی مضر بودن کاجها:
عدم تطابق با محیط زیست موجود در یک جغرافیا. در ابتدای بهار که درختان برگریز هنوز برگ ندارند، نور خورشید بیشتر به خاک میرسد. دمای خاک گیاهان علفی و میکروارگانیسمها بهسرعت افزایش مییابد، خاک غنی میشود و در مدت کوتاهی محیط زیست کوچکی پای درختان بهاری تشکیل میشود که بقای جنگل را تضمین میکند؛ اما پای درختان کاج همیشه تاریک و سایه است و میکروارگانیسمها و گیاهان کوچک، بهخصوص افزایشدهندگان نیتروژن خاک، فرصت رشد بهاری پیدا نمیکنند.
۱: برهم خوردن تعادل نیتروژن : این گیاهان همانطور که اشاره کردیم تعادل نیتروژن خاک را بهشدت بههم میزنند؛ و خاک شروع به اسیدی شدن میکند. چون کاجها نیاز چندانی به نیترات ندارند، در حالی که اغلب گیاهان دیگر نیاز به فعالیت میکروارگانیسمهای نیتراتساز دارند.
۲: برهم خوردن تعادل آب؛ درختان سوزنیبرگ مخصوص مناطق کمآب و خشکاند، این گیاهان نه تنها برای زنده ماندن در مناطق خشک تطابق یافتهاند، بلکه آبوهوا را حتا خشکتر نیز میکنند. میزان آبی که این درختان از زمین جذب میکنند، بهاندازهی درختان پهنبرگ است؛ در حالی که میزان آبی که بهصورت تعریق به هوا پس میدهند، بسیار کمتر است.
۳: درختان کاج اکسیژن کم تولید میکنند و مانند دیگر درختان هوا را تصفیه نمیتوانند بکنند همچنین صمغ آن بوی نامطبوعی دارد، که این عوامل از جمله عوامل به وجودآورندهی آسم و آلرژیهای فصلی است.
۴: به دلیل موجودیت مواد سمی در برگهای درختان کاج، هیچ پرندهای در آن لانه نمیکند.
۵: از میان رفتن تنوع جانوری؛ سوزنیبرگها برای گردهافشانی نیاز به حشرات ندارند بنابراین غذایی هم برای حشرات گردهافشان تولید نمیکنند.
۶: برهم خوردن تعادل هوموس؛ درختان پهنبرگ هر سال با خزان کردن، مقدار زیادی مواد غذایی، به خاک محل زندگی خود باز میگردانند که با تجزیه شدن به کودی مناسب و مفید برای بقای جنگل تبدیل میشود؛ اما سوزنیبرگها نهتنها خزان نمیکنند بلکه وجود رزین، تربانتین و دیگر متابولیتها، مانع تجزیهی مواد اندک پسمانده از مخروطیان میشود، موادی که تجزیهنشده میمانند و اسیدی میشوند.
مثلا دولت نیوزیلند، میلیونها دلار صرف مبارزه با مخروطیان خودرو در این کشور کرده است؛ درختان مخروطی مهاجمی که در وضعیتی مانند ایران و برزیل، سالها پیش به نیوزیلند برده شدهاند، تنوع زیستی و طبیعت بکر این کشور را به شدت تهدید میکنند و گیاهان بومی را در معرض انقراض قرار میدهند. هیچ گیاهی بنا بر بارانهای اسیدی کاجها نمیتواند زیر سایهی آن رشد کند.
در همین حال، کارشناسان منابع طبیعی، کاشت درخت کاج را، نوعی خیانت به محیط زیست نیز میدانند.
برای مطالعه دقیقتر اینکه چطور کاج هوا را آلوده میکند نگاه کنید به مقاله:👇
https://www.isna.ir/news/isfahan-81207/
هدایت شده از مجله طب و تمدن اسلامی
درخت نخل مثمر در خیابانهای شهر کرمان
قابل توجه کسانی که بهانه می آورند برای مثمر کاری
مجله طب اسلامی
@eslamteb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دستگاه برداشت زعفران در اسپانیا
🔹جالبه بدونید که کاشت زعفران در اسپانیا قدمت خیلی کمی داره
#زعفران
#تبریزیم
@basamarazari
ویرانگری آفت برگ خوار و جوانه خوار بلوط همچنان ادامه دارد
تاخیر در مهار این آفت حالا وضعیت جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد را بخصوص در مناطق گرمسیری به مرحله بحرانی رسانده است.
#بلوط
#جنگلهای_زاگرس
#افت
هدایت شده از واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ طغیان جمعیت پروانه برگخوار سفید بلوط در فارس و کهکیلویه و بویراحمد
🔹پروانه جوانه خوار بلوط (Tortrix viridana L) که در چند دهه اخیر، گونههای مختلف بلوط را مورد حمله قرار داده آفتی بسیار مخرب است که باعث کاهش رویش چوب، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی شده و حتی باعث مرگ و میر درختان میشوند.
🔹این آفت با آغاز فصل بهار در سطح جنگلهای بلوط در ناحیه رویشی زاگرس شروع به فعالیت کرده و خسارات زیادی را به عرصههای طبیعی وارد میکند. این حشره با تغذیه بیرویه از جوانهها و برگهای درختان، ظاهر درخت را عاری از برگ میکند و همین باعث میشود بسیاری از مردم با گمان بر خشکیدگی درخت، به قطع آن در عرصه اقدام کنند.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کیسه پارچه ای بجای نایلونی کمک به حفظ محیط زیست
تبریزیم
⭕️ طغیان جمعیت پروانه برگخوار سفید بلوط در فارس و کهکیلویه و بویراحمد 🔹پروانه جوانه خوار بلوط (Tor
پرندگانی که ازافت بلوط تغذیه میکنند
گونه هاش درحال انقراضه به دلیل حمله سگهای وحشی و خورده شدنشون درسراسر زاگرس
منبع از مستند دومینو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا