حقایق جالب درباره نخل خرما
درخت خرما عمر طولانی دارد و بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال عمر میکند، اما به طور کلی نخلها قبل از صد سالگی بریده میشوند، چون در سنین بالا مقدار میوه آنها به قدری کم میشود که نگهداری از این نخلهای بسیار پیر فایده چندانی ندارد.
خرما گیاهی دو پایه است و به دو صورت نر و ماده وجود دارد. جالب است بدانید فقط درخت نخل ماده میوه میدهد، ولی برای میوه دادن درختان ماده حتما بایستی تعدادی درخت نر در نخلستان وجود داشته باشد تا عمل گرده افشانی انجام شود.
درخت نخل کاربردهای فراوان در صنعت دارد. از برگ خرما در ساخت حصیر و انواع ظروف بافتنی و از تنه و چوب آن در کارخانههای نئوپانسازی و کاغذ سازی و پوشش ساختمان و پلها استفاده میشود.
بر خلاف سایر درختان، در صورتی که سر شاخه درخت نخل قطع شود، نخل شروع به خشک شدن میکند و از این رو آن را به انسان تشبیه میکنند.
جالب است بدانید اگر چوب تنه نخل را بسوزانید هیچ زغالی ندارد.
درخت نخل در ۱۶ سالگی به ثمر میرسد.
#نخل_خرما
#هسته_کاری
#گلدان_مثمر
روشهای تکثیر نخل خرما
نخـل خرمـا به سه روش بذر، پاجوش و نهال کشت بافتی تکثیر میشود. استفاده از بـذر بـه دلیـل دو پایـه بـودن نخل خرمـا و عـدم امـکان تولید نهالهای شـبیه رقم از بـذور و همچنین دوره رشـد نونهالی بسـیار طولانی فقط در کارهای اصلاح نژاد کاربرد دارد و برای احـداث و راه انـدازی نخلسـتانهای تجـاری توصیـه نمیشـود. از ایـن رو تکثیـر تجـاری نخـل خرمـا بـه دو روش کلـی کاشت پاجـوش و کشـت بافـت انجام میشـود.
#پاجوش
#نخل_خرما
#گلدان_مثمر
🔶 آلودگی نوری، عامل مرگتدریجی درختان
🔸 نور، منبعی برای زیستن گیاهان است. اما نورپردازی شبانه درختان باعث میشود تا درختان علاوه بر روز، در طی شب نیز فتوسنتز کنند و استراحت نداشته باشند!
🔸 دکتر سید مهدی سیدی:
وقتی ما در شب گیاه را برخلاف چرخه طبیعی که باید در آن زندگی کند تحت تأثیر نورهای مصنوعی قرار میدهیم، پدیدهای به نام «شکست شب» (Break Lighting Night) رخ میدهد که نمو گیاه را مختل میکند و طی چند سال گیاه خشک میشود، حتی اگر آفت و بیماری هم نداشته باشد و بهطور منظم آبیاری شود. این بحث را هم که که میگویند نور را از پایین و با زاویه ۴۵ درجه به درخت میتابانیم، مبنای علمی ندارد و برای درخت مضر است. به علاوه نور LED چون اصطلاحاً تک رنگ است و دامنه محدودی از طول موج را میتاباند، ضررش از نور مصنوعی برای درخت بیشتر است.
🔸 این امر موجب فرسودگی یا به اصطلاح پیری زودرس درختان شود. اما این اتفاق آنجا خطرناک میشود که درختان چند صدساله را با نورپردازی شبانه فرتوت میکنند!
💠 واحد معماری و شهرسازی
📝بازخوانی نامه نماینده مردم دامغان به رئیس جمهور /۲۲ تیر ۱۴۰۱
❁ـ﷽ـ❁
حضرت آیت الله رئیسی
سلام علیکم؛ با صلوات بر محمد و آل محمد(ص) و با احترام؛
پدیده مرتفعسازی که از سالها قبل در کلانشهرها آغاز گردید، امروزه به شهرهای کوچک و کم جمعیت نیز سرایت پیدا کرده است.
نقطه آغاز سیاست آپارتمانسازی به برنامههای توسعه سالهای قبل بازگشته و طی این سالها خواسته یا ناخواسته به مرور زمان آسیبهای اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی و ... زیادی را ایجاد کرده است.
زندگی در آپارتمان از جهات مختلف منشأ چالش دائمی در روابط انسانی است. در فرهنگ مدرن، آپارتمان تنها بهمثابه یک خوابگاه در نظر گرفته شده درحالیکه در فرهنگ غنی ایرانی اسلامی ما مسکن، محل سکونت و آرامش انسان است.
در آپارتمان صله رحم و پذیرایی از مهمان -از مهمترین تأکیدات دینی-، روابط همسایگی، روابط همسران و بازی کودکان که زیرساخت تربیت آینده آنهاست بهشدت دچار چالش میشود که خود زمینهساز آسیبهای اجتماعی فراوان حال و آینده خواهد شد.
درحالیکه در خانههای حیاطدار به دلیل وسعت و داشتن حیاط، بسیاری از این چالشها خودبهخود رفع شده و از بسیاری از ناهنجاریها پیشگیری میشود.
در خانه ویلایی و حیاطدار امکان کاشت سبزیجات و درختان میوه میسر بوده و به دلیل وسعت مکان و هوای تازه تولید محصولات خانگی برای استفاده خانوار به راحتی میسر خواهد بود و از این طریق قدم بزرگی در راستای تحقق #اقتصاد_مقاومتی برداشته خواهد شد.
وجود حیاط بزرگ و باصفا در خانه به دلیل امکان نگهداری حیوانات خانگی نظیر بلدرچین، کبوتر و مرغ و خروس علاوهبر ایجاد زمینه مهم برای بازی کودکان و استفادهی کمتر از فضای مجازی پرآسیب، باعث کاهش تولید زبالهی تر خواهد گردید. وجود باغچهی سبز و دیدن آسمان بهخودیخود بسیاری از افسردگیها و مشکلات روحی اعضای خانه را تسکین خواهد داد. علاوه بر آن در خانه حیاطدار امکان استشمام هوای سالم و گردش هوا بهراحتی میسر میشود که این نیز به نوبه خود به گسترش سلامت جسم در جامعه کمک خواهد کرد.
در مقابل مرتفعسازی علاوهبر آسیبهای پیشگفته، به دلیل تجمع زیاد افراد در یک منطقه باعث افزایش ترافیک گشته که این مسئله بهخوبی در شهرهای بهاصطلاح توسعهیافته قابل مشاهده است.
در آپارتمان #حریم_خصوصی خانواده بهشدت مورد هجوم قرار گرفته و همسایهها اغلب از کوچکترین اتفاقات هر خانه مطلع میگردند و رعایت حقوق همسایگی و حفظ حیا و رعایت حقالناس بسیار دشوار خواهد بود و به گواهی آمار نزاع های آپارتمانی همواره یکی از مهمترین موارد شکایت به مراجع قانونی بوده است.
خانمهای خانهدار ساکن آپارتمان به دلیل عدم امکان حضور در فضای آزاد و نداشتن حیات، اغلب از نور خورشید محروم بوده که اینمورد هم سبب کمبود ویتامین دی و تبعات بیماریزای بعدی در آنها خواهد شد.
در نهایت با توجه به قرارگیری ایران عزیز در آستانه سیاهچاله جمعیتی باید گفت که در خانههای آپارتمانی کوچک و بدون حیاط حقیقتاً توصیه به مردم جهت فرزندآوری و نجات ایران عزیز از این خطر بزرگ و به قول امام خامنهای "دهشتناک"، کمفایده و چهبسا بیفایده باشد.
ایران عزیز ما به شهادت کارشناسان از نظر میزان زمینهای قابلاستفاده برای خانهسازی به سبک صحیح خانه ویلایی و حیاطدار بحمدالله کاملاً غنی است.
از شما سرور بزرگوار تقاضا دارم با توجه به نکات گفته شده و بسیاری از نکات دیگر در همین زمینه که مجال آن در این نامه نیست، رویکرد کلی دولت محترم را بر گسترش هرچه بیشتر خانههای ویلایی و ممانعت حتیالمقدور از مرتفعسازی و آپارتماننشینی قرار دهید.
در پایان کلام را با روایتی شریف از امام علی علیهالسلام متبرک میکنم که میفرمایند: «شرافت خانه، به حیاط وسیع آن است» و «خانه شوم خانهای است که حیاط آن کوچک باشد». (مکارم الاخلاق، ص۱۲۶)
علیاکبر علیزاده
نماینده مردم شریف دامغان
-1297604864_-1701025703.pdf
966.6K
⭕️ متن نامه ی رئیس جمهور به وزیر راه و شهرسازی:
♨️گسترش هرچه بیشتر خانه های ویلایی و توسعه ی افقی شهر و ممانعت از آپارتمان نشینی و مرتفع سازی
🔺 🔸رستم قاسمی وزیر مسکنو راه و شهرسازی: به دنبال واگذاری زمین به مردم هستیم
🔹به دنبال واگذاری زمین به مردم در تمام استان ها هستیم تا منازل یک طبقه ساخته شود و مردم راحت زندگی کنند.
🔹درست است که زمین های دولتی کم است اما در کشور زمین کم نیست و مشکل جدی در این خصوص وجود ندارد و با الحاقات و تغییر کاربری زمینها می توان این مشکل را حل کرد./باشگاه خبرنگاران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 خبر امیدوار کننده دولت برای مردم / رستم قاسمی(وزیر راه و شهرسازی): روند ساخت خانه های ویلایی در کشور سرعت گرفت!
#خانه_ویلایی
#اولویتهای_تمدنی
#زندگی_سالم
⭕️ سوال
چرا پیاز زعفران و نرگس من سال دوم گل نداد ؟ از کسی پرسیدم گفتند اینا یکساله بودند
🌸 جواب 👇
همه گلهای پیاز دار بعد از گلدهی باید در شراطی مناسب رشدشونو ادامه بدن و پیازشونو بزرگتر کنن بعد خود به خود شروع به زرد شدن می کنند .
این در مورد لاله و سنبل و هم صدق میکنه .
نشانه رشد کافی بزرگتر شدن و تکثیر پیازها ست
اگه در طول دوره رشد شرایط مناسب نباشه گیاه از مواد غذایی پیاز برداشت کنه سال بعد دیگه گل نمیده
وگرنه پیاز زعفران یک ساله نداریم .
وقتی تغذیه درست نباشه مثل پیاز خانگی که جوونه میزنه و خودش مرتب چروکیده میشه پیاز نرگس و زعفران هم از مواد ذخیره ای تهی میشه
دلیلش اینه که مثلا فروشنده ها در مورد سنبل به خریدار راهنمایی میکنن گلها که تموم شد دیگه آبیاری نکن بذار خشک بشه یا در مورد زعفران
اما در محیط طبیعی درسته زعفران حداکثر سه بار آبیاری میشه ولی چون فصل سرماست و زمین هنوز خیسه به رشد خودش ادامه میده ولی در گلدان دیگه نه
✨🍃✨🍃✨🍃✨🍃✨
#گلدان_مثمر
#پیاز_نرگس
#پیاز_زعفران
#مثمر_بکاریم
#تبریزیم
@basamarazari
لالین توله خرس بلوچی
🔹لالین توله خرس سیاه بلوچی که در خطر انقراض است، اوایل خرداد در استان اصفهان از خودروی فردی قاچاقچی کشف میشود و پس از مراقبت و درمان از مرگ نجات پیدا میکند.
🔹لالین هم اکنون هفت ماه سن دارد.
📸گزارش تصویری تسنیم را اینجا (https://tn.ai/2786621) ببینید
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آغاز انقلاب در صنعت کشاورزی با اجرای طرح الگوی کشت
#فیلمنوشت
@TasnimNews
🍾🍾#روغن_مورد
✅نافع از براى رويانيدن موى، مقوى موى و سياهكنندهی آن، و سختكننده و مقوّى اعصاب است؛ رفع شورهی سر و مناسب جهت خشکی مو
⚱️روش تهیه:
✍ #آمله دانه گرفته شده (یک نوع میوه و بصورت خشک در عطاری یافت میشود) را در آب برگِ مورد يک هفته خيسانيده..، مساوى آن، روغن كنجد بریزید و بجوشانید؛ آب که تمام شد، روغن مانده آماده است.
⚱ (روش دوم)
✍ برگ مورد يا دانهی آن (هركدام كه باشد) با نيم وزن آملهی دانه گرفته شده، يک هفته در آب برگ مورد تَر بخيسانید. سپس روغن كنجد به وزن آملهی دانه گرفته اضافه شود و بجوشانید تا آب برود و روغن بماند. صاف نموده در شيشه نگهداری کنید و به كار ببرید
✅مداومت لازم هست☝️
📚منبع: قرابادين كبير، ج۱، ص: ۵۷۳
💠 درمانخانه اسلامی در فضای مجازی 💠
💠 https://zil.ink/darmaneslamii
صادرات چای ۳۹ درصد افزایش یافت
🔹در شش ماهه نخست ۱۴۰۱ میزان صادرات چای حدود ۱۵۲۹۱ تن به ارزش حدود ۲۱.۶ میلیون دلار بوده که به ۲۲ کشور از جمله سویس، فرانسه،کانادا، ترکیه و هند صادر شده است.
🔹میزان واردات چای نیز حدود ۴۴۴۲۱ تن به ارزش حدود ۲۴۴.۴ میلیون دلار بوده که از ۷ کشور هند، سریلانکا، امارات، کنیا،گین ویتنام و ترکیه وارد شده است.
@TasnimNews
📌تولید یک هزار و 370 تن سنجد در آذربایجان و صادرات به دنیا
▫️مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از تولید سالانه بیش از یک هزار و 370 تن سنجد در استان خبر داد.
تبریزآنلاین👇
@onlinetabriz
🍃🌸🇮🇷ایرانِزیبا🇮🇷🌸🍃
🍃🌸📸 گیاه زیبا و دارویی سیاهدانه :
🍃🌸گل سیاه دانه با نام Love-in-a-mist
🍃🌸از انواع گیاهان یکساله با گل هایی به رنگ سفید و بنفش وآبی و صورتی و... است.
🍃🌸در بین گلهای این گیاه دانه هایی رشد میکنند که پس از خشک شدن گل؛ دانه سیاه آنرا جدا میکنند.
🍃🌸این دانه های سیاه رنگ بسیااار مفید هستند و در طب سنتی کاربردهای فراوانی دارند.
🍃🌸این گیاه از طریق بذر تکثیر می یابد👇
🍃🌸مقداری خاک را دورن گلدان و یا سبد ریخته بذرها را روی خاکی بپاشید و حدود نیم سانت روی آن خاک بریزید و سپس خوب آبیاری کنید حدود ۵ الی ۱۵ روز بعد بذرها سبز می شوند
🍃🌸 زمانی که به اندازه ۸ سانت رسیدند آنها را از خزانه در آورده و در محلی که می خواهید به فاصله بیست یا سی سانت از هم در یک ردیف نشا کنید.
🍃🌴☀️نور و دما:
🍃🌸این گیاه به آفتاب کامل نیاز دارد و البته در مناطق گرم بهتر است که بعد از ظهر در سایه باشد. از نظر دمایی هم سازگاری بالایی دارد و مناسب هوای آپارتمان است.
🍃🌴🌦آبیاری گیاه،
🍃🌸بهتر است، سطح خاک خشک شده باشد
🍃🌴🍁نوع خاک
🍃🌸این گیاه در انواع خاکها به خوبی رشد می کند فقط نیاز به زهکش مناسب خاک دارد و باید آب براحتی از آن عبور کند.
🍃🌸با گلهای رنگارنگ و زیبای این گیاه ؛ میتوان دسته گلهای قشنگی درست کرد👌😍.
🍃🇮🇷🌸🇮🇷🍃