هدایت شده از تبریزیم
هدایت شده از باغ، مزرعه و مرتع قرآنی - روایی(باثمر)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑پست خیلی مهم🛑
لطفا کلیپ رو ببینید و کپشن رو مطالعه کنید 🙏💐
گونه گیاهی مهاجم کهور امریکایی یا غده سرطانی محیط زیست به مراتب از گونهی کاج که در فیلم میبینید به محیط زیست بیشتر آسیب میزند.
سازمان جنگلها یا منابع طبیعی در سکوت مطلق سازمان محیط زیست خوزستان در جنوب غرب سالهاست اقدام به کاشت این گونهی مهاجم کرده است و یکی از زیباترین زیستبومهای کشور در منطقه ام الدبس، منطقهی حفاظتشدهی مشداخ و دیگر مناطقی در استان خوزستان را با این غدهی سرطانی تغییر کاربری داده و از بین برده است.
ریشهی هیچ گیاهی در خوزستان به طول ریشهی هشتاد متری کهور آمریکایی نمیرسد و این گونه واقعا همانند یک غدهی سرطانی با فلج کردن سفرههای آب زیرزمینی به تدریج باعث نابودی جامعهی گیاهی منطقه میشود.
علاوه بر این چون هدف تغییرکاربری و تغییر یک زیستبوم است، پس تمام تنوع زیستی منطقه هم از بین میرود و کهور امریکایی همانند تیلاپیا(!) فقط خودش باقی میماند.
شنزارهای خوزستان پیشرونده نیستند و مانند تمام شنزارهای دنیا تحت هیچ عنوان ریزگردی از آنها بلند نمیشود. در این شنزارها پوشش گیاهی بسیار غنی با تنوع بالا قابل مشاهده است. اما حیف حیف که قرار است از بین بروند!
#نه_به_درختان_بیثمر_غیربومی
#نه_به_کاج_بیثمر_الرژی_زا
#نه_به_کهور_کنوکارپوس_اکالیپتوس_مکنده_آب_مهاجم_غیربومی
#بیداری_مسئولین
#بیداری_مردم
🔶️ غرس نهال میوه توسط نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در تفرجگاه عینالی تبریز
🔹️ ظهر امروز یکشنبه ۱۵ اسفند، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز همزمان با روز درختکاری و آغاز هفته منابع طبیعی یک اصله نهال میوه در تفرجگاه عینالی تبریز غرس کرد.
#درختان_مثمر_بکاریم
#درختان_مثمر_زیبایی_چهار_فصل_را_نظاره_کنیم
#درختان_مثمر_تولید_پرندگان_حیوانات_زنبور
#نه_به_درختان_بیثمر_غیربومی
#نه_به_کاج_بیثمر_الرژی_زا
#آل_هاشم
#امام_جمعه_تبریز
#درختکاری
#درخت
#تبریز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خیلی لذت بخش ببینید حاصل زحماتت اینقدر مفید بوده
خدا یا شکر 🤲 ما را هدایت کردی براین راه 🙏
باغ مزرعه مرتع قرآنی و روایی بدون هیچ زباله و ضایعاتی
🌳🕊🌱🍋🐥🌱🐝🌱🐣🌱🐪🌿🐐🌾🐑🌱🦌🍃🐎🍃🐂🐓🦃🕊🌴🦆🐥
#خشکاله_غذای_دام
دانشمندان در تحقيقات خود به اين نتيجه رسيدهاند که استشمام بوهای مختلف روی نحوه رفتارهای انسان تأثير مستقيم دارد.
- استشمام بوی نان: باعث میشود شما مهربانتر شويد. در واقع بوی نان انسان را نرمتر میکند!
- استشمام بوی نعناع: بهخصوص برای ورزشکاران باعث ايجاد انگيزه و علاوه بر اين، باعث بهبود خُلق و خوی افراد میشود!
- استشمام بوی پرتقال و ليمو: باعث افزايش انرژی و به دنبال آن شادی و نشاط میشود!
- استشمام بوی سیب: افزایش امیدواری را افزایش میدهد خصوصا در صبح!
- استشمام گل یاس: عطر یاس میتواند شما را از غمگینی برهاند و افکار ناشی از افسردگی را از ذهن دور کند!
- استشمام بوی نرگس: باعث افزایش حافظه و ضد افسردگی
- استشمام بوی گل محمدی:نشاط آور و تسکین غم و اندوه
- استشمام بوی دارچین: باعث افزایش حافظه و تمرکز میشود!
- استشمام بوی اسطوخودوس: رایحه اسطوخودوس برای رفع اختلالات خواب و آرام شدن ذهن و جسم مناسب است!
#اسطوخودوس
#خواب_اور
#گلدان_مثمر
استشمام بوی اسطوخودوس: رایحه اسطوخودوس برای رفع اختلالات خواب و آرام شدن ذهن و جسم مناسب است!
#اسطوخودوس
🔹در خانه یک گلدان گیاه اسطوخودوس نگهدارید.
🔹↫ عطر خوش این گل، بی خوابی را رفع می کند، استرس و فشارخون را کاهش داده، ضربان قلب را تنظیم کرده و عصبانیت و افسردگی را کاهش می دهد.
🔹↫ از جمله خواص درمانی آن:
برای رفع خستگی و آرامش مفید است .همچنین ، مقوی معده وادرار آور،معرق است و پایین آورنده ی تب می باشد،صفرابر بوده و بیماری کبدی را رفع می کند، ضد تشنج است و برای تقویت عمومی بدن خوب است.کرمهای معده و روده را از بین میبرد.بیماریهای سینه و سرفه را برطرف و برای رفع بی خوابی و افسردگی مفید است. برای رفع زردی، حالت تهوع و سرگیجه و سردرد، ضعف اعصاب مفید است و تپش قلب را نیز از بین میبرد.
#اسطوخودوس
#گلدان_مثمر
#باغ_مزرعه_مرتع_قران_روایی
🍏لیموترش معجزه گر نابودی سلولهای سرطانی است و10000بار قویتراز شیمی درمانی عمل میکند
بانو از همین امروز شروع کن دونه های لیموترشی رو که مصرف میکنید و رو توی گلدون بکارید برای خودتون یه گلدون مرکبات پروش بدین👌
#تولید_نهال
#گلدان_مثمر
#گلدان_مرکبات
#لذت_کاشت
آشنایی مختصر با انواع بستر کشت
بستر کشت های ( بستر کاشت ) مرسوم عبارتند از:
– پرلایت
– پیت ماس
– هوموس
– ورمی کمپوست
– کوکوپیت
– ورمیکولیت
– کمپوست
پرلیت Perlite
پرلایت نوعی سنگ آتشفشانی با ترکیب اسیدی تا حد واسط است که در محیط آب و یا مرطوب تشکیل میشود. پرلایت یا پرلیت دارای بافت شیشهای است و به سبب همراه داشتن آب، اشکال کروی در آن ایجاد شده است.
علت افزودن پرلیت به خاک بیشتر برای ایجاد تبادل هوایی است و بدلیل عدم تبادل کاتیونی نمیتواند مواد غذایی را بصورت یون نگه داری کند و حالت خنثی دارد و چهار برابر وزن خود آب جذب میکند.
پرلایت یک ماده سفید و گاهی مایل به خاکستری هست که از گدازههای آتشفشانی سرد شده استخراج میشود.
پرلایت میتواند 3-4 برابر وزن خودش آب جذب کرده که این خاصیت مهمی برای این ماده است.
پرلایت هیچ ماده معدنی ندار و علت استفاده از این بستر کشت بیشتر برای بهبود ساختمان فیزیکی خاک و افزایش میزان خلل و فرج برای تهویه و اکسیژن رسانی بیشتر است.
خاک شنی : خاکهای شنی توانایی کمی در جذب و نگهداری آب دارند و از طرفی در معرض آفتاب سریع داغ میشود که دو عیب بزرگ محسوب میشود، پرلایت میتواند با جذب بیشتر آب مشکل اول رو برطرف کرده و از طرفی بخاطر رنگ سفیدی آن میتواند میزان گرم شدن خاک شنی را کم کند.
خاک رسی : خاکهای رسی ذرات ریز و چسبندهای دارند که گاها باعث حالت خفگی و گندیدگی ریشهها میشوند ، پرلایت میتواند با حالت کروی و به نسبت محکم خودش فاصله ای بین ذرات رس ایجاد کند و با ایجاد تهویه مناسب، ریشه و میکروارگانیسمها را از حالت خفگی در آورده و باعث رشد و گسترش بهتر ریشهها و جذب عناصر غذایی شود.
پرلایت را میتوان در ته گلدان به جای تکههای سفال هم ریخت که زهکش خوبی میتواند باشد.
پیت ماس(Peat Moss)
پیت ماس نوعی خزه است که به آن خزه تورب هم می گویند و بیشتر در شمال نیمکره شمالی و در سرزمینهای مرطوب جایی که گیاهان بزرگتر به دلیل سرمای زیاد و شرایط سخت محیط نمیتوانند رشد کنند، این خزه میتواند زندگی کند.
در مرحله ای از چرخه عمر خزه تورب که بصورت پوسیده و گیاه خاک در آمده، بعد از فشرده شدن به عنوان بهبود دهنده خاک و بسترهای کشت مورد استفاده قرار میگیرد که ظرفیت آبگیری و همچنین ظرفیت جذب مواد غذایی را بالا میبرد. همچنین هنگام استفاده از خاکهای شنی و ماسه ای و به عنوان بستر کشت برای گیاهانی که برای رشد و نمو به رطوبت بالایی احتیاج دارند و همچنین به عنوان ترکیب خاک برای گلدانها به خصوص برای گلدانهای آپارتمانی استفاده میشود.
درصد ماده آلی پیت ماس بالاست و باعث بالا رفتن این مواد در خاک و بهبود ساختمان خاک میشود.
این ماده همچنین در خاکهای سنگین رسی و سخت باعث نرم و سست شدن خاک شده و به رشد بهتر ریشه کمک میکند.
از دیگر مزایای آن میتوان به کمک به بهم پیوستن خاکهای سبک و شنی، نگهداری کود و جلوگیری از آبشویی و حفاظت در برابر فرسایش اشاره کرد.
هوموس Humus
هوموس یا گیاخاک بخش آلی خاک است. گیاه خاک باقیمانده گیاهان و اجساد جانوران پس از مرگ آنهاست به طوری که دیگر نتوان نوع گیاه یا جانور را تشخیص داد.
هوموس سبب تیرگی خاک میشود علاوه بر این هوموس آب و هوا و مواد غذایی را به خاک و ریشه میرساند. مقدار گیاهخاک در کشتزارها، باغها و باغچه ها زیاد و در خاکهای بیابانی بسیار کم است.
هوموس آب خاک و فضای خالی بین ذرات را افزایش میدهد و برای رشد گیاهان بسیار مفید است.
ورمی کمپوست Vermicompost
ورمی کمپوست متشکل از ورمی (کرم خاکی) و کمپوست (کود آلی) به معنای نوعی کود آلی است که از فعالیت کرم خاکی حاصل میگردد. بیش از ۲۷۰۰ نوع کرم خاکی در طبیعت وجود دارد این کرمها با کاوش خاک و تغذیه عناصر موجود در خاک و آمیختن آن با آنزیمهای موجود در بدن خود، خاک را تازه میکنند و قدرت باروری آن را افزایش میدهند همچنین به دلیل جابجایی مداوم در خاک، با ایجاد سوراخهای زیاد، راه نفوذ اکسیژن به خاک را آسان میکنند.
کلمه ورمی (Verms) از لغت لاتین ورم (Vermis) گرفته شده که به معنی کرم است. تولید ورمی کمپوست فرایندی نیمه هوازی است (حدود ۸۰% رطوبت) که توسط گونهای خاص از کرمها، قارچها، باکتریها، و اکتینومیستها انجام میشود، همچنین مواد حاصل از بستر رشد کرم بوده که پس از دفع مواد زائد از سیستم گوارشی کرم در محیط باقی میماند، این بستر کشت مجموعه ای از فضولات کرم به همراه مواد آلی تجزیه شده و نیز اجساد کرمهاست که برای گیاه ارزش غذایی فراوانی دارد. در خاکهایی دارای مواد دفع شده توسط کرمها، عناصری مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم ۵ الی ۱۱ مرتبه بیشتر از خاکهای بدون کرم است. در اثر عبور مواد آلی از دستگاه گوارش کرم، عناصری از جمله ریز مغذی ها زیاد میشوند.
این مسئله موجب میشود اقلامی که خاک برای تقویت گیاه کم دارد، جبران شده و بهطور طبیعی به رشد گیاه کمک کند.
تولید ورمی کمپوست، تغذیه کرمهای قرمز حلقوی بارانی موسوم به Eisenia Foetida از مواد آلی پسماندهای آشپزخانه بوده و محصول این فرایند کود آلی است که یکی از غنیترین کودهای شناخته شده در دنیا است.
کمپوست کردن شاید قدیمیترین روش بازیافت باشد. کمپوست ترکیبی از ضایعات مواد خوراکی و زبالههایی است که از طریق تجزیه هوازی به خاک سیاه و سفید غنی دگرگون شده است. فرآیند کمپوست بسیار ساده است و توسط افراد با تجربه در خانههای خود، کشاورزان در زمینهای شان، و به شکل صنعتی نیز انجام میشود.
این بستر کشت که از پسماندهای خانگی و غذایی تولید میشود یکی از عالیترین کودها برای مصارف کشاورزی به شمار میرود و تولیدکنندگان گل و گیاه نیز امکان استفاده از این کود را دارند. منیزیوم و فسفات موجود در این کود سبب آبرفتی شدن خاکهای کشاورزی و جذب سریع تر مواد مغذی درون خاک میشود. کمپوست، خاک بسیار غنی و مورد استفاده است که در مکانهایی همچون در باغها، محوطه سازی، باغداری، و کشاورزی به عنوان کود بکار میروند. کمپوست به عنوان یک آفت کش طبیعی برای خاک نیز میباشد. در خاک کمپوست اکوسیستمها برای کنترل فرسایش، زمین و جریان بهسازی خاک، ساخت و ساز تالاب، و به عنوان پوشش دفن زباله بسیار مفید است.
این فرآیند طبیعی، مواد آلی را به ماده ای غنی دگرگون میسازد. کمپوست مکملی بسیار سودمند برای بهبودی و بهسازی و تقویت خاک است. ترکیبات تولید شده در این فرآیند به آسانی برای گیاهان قابل جذب است و جایگزینی دیگر برای کودهای شیمیایی در کشاورزی است.
کوکوپیت Cocopeat
کوکوپیت نوعی بستر کشت است که با استفاده از الیاف پوست و پوشش میوه نارگیل تهیه میشود. کوکوپیت معمولاً به صورت فشرده به بازار عرضه میشود و مصرف کننده نهایی با افزودن آب به این الیاف فشرده آنها را برای استفاده آماده میکند. بعد از افزودن آب، هر ۱ کیلوگرم کوکوپیت فشرده میتواند به ۱۵ لیتر کوکوپیت مرطوب تبدیل شود.
فواید استفاده از کوکوپیت
– توانایی نگهداری آب بالا: کوکوپیت در مقایسه با پیت ماس نیاز به آبیاری کمتری (تا۶۵%) دارد. کوکوپیت نسبت به پیت ماس آب بیشتری نگهداری میکند.
– توانایی دوباره خیس شدن و خصوصیت زهکشی سریع کوکوپیت باعث کاهش از دست رفتن نوترینت ها از طریق آبشویی میشود.
– pH کوکوپیت خنثی تا کمی اسیدی است و بنابراین برای گیاهان بسیار مناسب است.
– کوکوپیت طبیعیترین تهویه کننده خاک است و از سخت شدن خاک جلوگیری میکند و تخلخل خاک را افزایش میدهد.
– کوکوپیت به رشد باکتری، قارچ و علف هرز مقاوم است و در واقع بدون پاتوژن است.
– مقدار بالای لیگنین در آن توسعه میکروارگانیسمهای مطلوب را تشویق میکند.
– کوکوپیت میتواند به عنوان یک محیط کشت بدون خاک در هیدروپونیک مورد استفاده قرار بگیرد.
– کوکوپیت کاملاً آلی است. هیچ گونه تأثیر نامطلوبی بر محیط زیست ندارد.
– از لحاظ فیزیکی مقاوم است و به کندی تجزیه میشود و فقط وقتی ۱۰ ساله است شروع به تجزیه شدن میکند.
– کوکوپیت تا ۴ سال قابل استفاده مجدد و برگشت است.
کوکوپیت برای بستر کشت در هیدروپونیک، گلخانههای تولید گیاه زینتی و سبزیجات گلخانه ای کاربرد دارد. معمولاً به صورت مخلوط با پرلایت، پیت و ماسه به کار میرود
ورمیکولیت Vermiculite
ورمیکولیت نوعی از مجموعه کانیهاست نام میکا که خاصیت سبک بودن جذب آب دارد و بدلیل قابلیت تبادل کاتیونی میتواند در کشتهای بدون خاک هم مورد استفاده قرار گیرد و عناصر غذایی را نگه داری میکند و از نظر واکنش شیمیایی خنثی است.
کمپوست COMPOST
کمپوست کردن زبالهها یکی از قدیمیترین روشهای بهینه سازی زبالههاست که البته با پیشرفت علم و فناوری، روشهای تولید آن نیز تغییر کرده است. کمپوست ترکیبی از ضایعات مواد خوراکی و زبالههایی است که از طریق تجزیه هوازی به خاک سیاه و سفید غنی دگرگون شده است.
این بستر کشت که از پسماندهای خانگی و غذایی تولید میشود، یکی از عالیترین کودها برای مصارف کشاورزی به شمار میرود و تولیدکنندگان گل و گیاه نیز امکان استفاده از این کود را دارند.
منیزیوم و فسفات موجود در این کود سبب آبرفتی شدن خاکهای کشاورزی و جذب سریع تر مواد مغذی درون خاک میشود. کمپوست، خاک بسیار غنی و مورد استفاده است که در مکانهایی همچون در باغها، محوطه سازی، باغداری، و کشاورزی به عنوان کود بکار میروند.
کمپوست همچنین به عنوان یک آفت کش طبیعی برای خاک نیز عمل میکند. در خاک کمپوست اکوسیستمها برای کنترل فرسایش، زمین و جریان بهسازی خاک، ساخت و ساز تالاب، و به عنوان پوشش دفن زباله بسیار مفید است.
کود کمپوست به روش طبیعی درست شده و عمدتاً برای خاک مصرف خوبی دارد. وقتی کمپوست در خاک اضافه میشود میزان نگهداری آب در خاک را سه تا شش برابر و از تبخیر یکباره آن جلوگیری میکند.
حالا بریم سر انتخاب هر بستر برای چ کشتی نیاز است
سبک ها برای تولید نشا خیلی خوب است و مناسب یعنی اگر سنگین باشه خاک رس و کود بالا اصلا بذر حرکت نمیکنه یعنی اکسیژن نداره و تهویه مناسب نیست و بذر حرکت نمی کند
اما برای تهیه قلمه وقتی از بستر سبک استفاده کردید و ریشه دار شد بعداز آن میبرید در بستر سنگین تر