برای کنترل آفات درختان میوه و گیاهان مزروعی که پیشنهاد کرده ایم در فضاهای سبز و بوستانها و جنگلکاریها کاشته شوند ، هرگز نباید سموم شیمیایی استفاده شود و بجای آن از کنترل کننده های طبیعی مانند پرندگان و حشرات کنترل کننده آفات استفاده شود.
در روایات نام برخی پرندگان زیبا و آوازه خوان آمده است که در بررسی رفتار آنها متوجه شدیم در محیط زیست نقش بسیار مهمی از جمله کنترل آفات دارند وجود این پرندگان میتواند موسیقی طبیعی بوستانها را فراهم کنند و شادابی و آرامش روح و روان را به مردم هدیه کنند .
همچنین بهجای سموم دفع آفات باشند؛ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
هدهد، قنبره/قبره/چکاوک، صرد/سنگ چشم، بلبل هزاردستان /عندلیب و همچنین بلبل خرما، شقراق / سبزقبا، خطاف یا پرستو.
اگر در پارکها و مناطق عمومی به جای درختان و گیاهان بی ثمر گونههای مثمر کاشته شوند میتوان از نغمه دلکش و زیبای این پرنده بهره مند شد و همچنین عاملی که مانع نگهداری آن است یعنی حشره خواری به نکته مثبتی تبدیل شود و در کنترل آفات بهجای سموم شیمیایی از آن بهره مند شد.
لکن متأسّفانه دیگر در فضاهای شهری نه گلی داریم نه بلبلی و باید ادبیات و اشعار گل و بلبل فقط در کتابها بمانند.
موسسه ثقلین راه زندگی
https://eitaa.com/thagalayn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کنترل افات با حشرات
راه حل کنترل طبیعی #آفات و بیماریهای درختان و گیاهان در باغ مزرعه مرتع روایی قرآنی:
1️⃣- توامان کاری حداکثری درختان و درختچه های میوه و گیاهان علفی مثمر که با خراب شدن برخی درختان و یا گیاهان صاحب باغ توجهی نخواهد کرد چون تنوع دارد .
با بی اعتنایی به آفات معمولا پس از مدتی گیاه آفت دیده یا بیمار خودی خود بهبود می یابد و چون تنوع هست ضرری به کشاورز نمی خورد .
2️⃣- تقویت درختان میوه با کود های مناسب مانند کود کبوتر و کود سبز (کاشت یونجه و باقلا و شنبلیله ) لابلای درختان میوه که تقویت درخت باعث می شود قوی شود و بتواند با آفات و بیماری ها مبارزه کند و آفات و بیماری ها به درخت غلبه نکنند .
3️⃣- استفاده از گیاهان همراه کنترل کننده آفات مانند گیاهان معطر و سیر و موسیر و خانواده پونه و نعنا که دور کننده حشرات هستند .
4️⃣- پرندگان کنترل کننده آفات هدهد، صُرد/سنگ چشم، چکاوک، بلبل، کبک، بلدرچین، اردک، ماکیان و.... طبیعی است در تنوع کاری و باغ مزرعه مرتع قرانی روایی تنوع گیاهی و عدم استفاده از کود و سموم شیمیایی باعث افزایش پرندگان خواهد شد و برخی پرندگان را هم می توان پرورش داد .
5️⃣- حشرات کنترل کننده آفات مانند سنجاقک، کفشدوزک و...
6️⃣- استفاده از مواد طبیعی غیر سمی که در روایات توصیه شده است مانند دود انار که در روایات برای کنترل آفات سفارش شده است .
7️⃣- استفاده از مواد طبیعی غیر سمی مانند شیر گاو برای شپشک
8️⃣- استفاده از مواد طبیعی سمی مانند روغن سداب و....
9️⃣- دعا و مسئلت از خداوند تبارک و تعالی جل جلاله و ائمه اطهار علیهم السلام برای افزایش برکت در محصول میوه و یا مزرعه
و پرداخت حقوق واجبه خمس و زکات و مانند صدقات واوقاف ونذورات مستحب
https://eitaa.com/thagalayn
6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تبدیل تهدید به فرصت
🔹️ کشاورزان تایلندی پس از برداشت برنج از مزارع خود، ۱۰ هزار اردک را برای پاکسازی حشرات و آفات به مزارع خود آوردهاند. بدین ترتیب هم شالیزارهای خود را بدون نیاز به سم پاکسازی کردهاند هم اردکهای خود را تغذیه کردهاند.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods