♨️ پویش نذر سبز مادری
✔️به گزارش صدای انار به نقل از روابط عمومی انجمن، صبح امروز ۴ اسفند ماه پویش نذر سبز مادری با کشت بذر بادام کوهی در محدوده دهنه انجیر منطقه شمش برگزار شد.
✔️این پویش توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان انار و با همکاری انجمن آوای رویش آبان و با حضور دانش آموزان مدرسه دکتر حسابی در منطقه شمش برگزار گردید.
✔️هادوی مسئول اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ضمن تاکید بر شرکت همه ی اقشار جامعه در طرح کاشت یک میلیارد درخت در طول چهار سال،خواستار ثبت نام علاقمندان به طبیعت در سامانه همیار طبیعت به نشانی اینترنتی https://hamyartabiat.frw.ir شد.
🔰 *روابط عمومی انجمن آوای رویش آبان
#درختان_مثمر_ایندگان_حیوانات_پرندگان_زنبور
#درختان_بومی_را_احیا_کنیم
#درختان_مثمربکاریم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌴 با هدف اجرایی کردن #طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت اداره منابع طبیعی شهرستان خرم آباد با همکاری و مشارکت معدن داران اقدام به کاشت هزار بذر بادام تلخ نمود.
https://eitaa.com/joinchat/214106383C55ec6820ec
🌴 جمعه ۱۴۰۱/۱۲/۵
🌴 روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خرم آباد.
#بادام _کوهی
#درختان_مثمر_ایندگان_حیوانات_پرندگان_زنبور
#درختان_بومی_را_احیا_کنیم
این هم توت ها فکر کنم ۷ تا قلمه هست . ازگیل ، رز و سه تا قلمه زیتون
#بانوی_هنرمند
#نهال_مثمر_تکثیر_کنیم
#گل_گیاه_مثمر_بکاریم
کاشت نهال مثمر در آسایشگاه جانبازان ثارالله تهران ب مناسبت روز جانباز
گروه جهادی علمدار کمیل ۱۴۰۱/۱۲/۳
#درختان_مثمر_ایندگان_حیوانات_پرندگان_زنبور
#نهال_مثمر_بکاریم
ببینید این چاله ی دفن زباله تر هست البته با بیل زیرو رو کردم ببینید چقدر کرم هست
#زباله_تر
#تفکیک_زباله
#ورمی_کمپوست
#خاک_عالی
"مزایای کود ورمی کمپوست
کود ورمی کمپوست با توجه به دارا بودن خواص زیر، قابلیت استفاده بسیار بالایی را در کشاورزی دارد:
سبک و فاقد هرگونه بو است.
عاری از علف های هرز می باشد.
کیفیت محصولات کشاورزی را نسبت به استفاده از کود شیمیایی در حدود ۵۰ درصد و عملکرد در واحد سطح را حدود ۲۰ الی ۷۰ درصد افزایش می دهد.
از آنجایی که فاقد مشکلات مربوط به باقیمانده کودهای شیمیایی در مواد غذایی است، بنابراین شاخص مهمی در سنجش سلامت غذایی آحاد جامعه محسوب می شود.
به دلیل فقدان هر نوع مواد شیمیایی، محصول تولیدی با این کود ارگانیک می باشد، به طوری که قیمت محصول کشاورزی ارگانیک در سطح جهانی بین ۲ الی ۵ برابر قیمت محصول کشاورزی عادی است.
به دلیل برخورداری از خاصیت اسفنجی، قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی را دارا می باشد، به طوری که کود تولید شده علاوه بر نگهداشت و آزاد سازی تدریجی آب موجود، ضمن مقابله با کمبود آب در شرایط خشکسالی، موجب باروری و حاصلخیزی اراضی غیر قابل کشت، شور و کوهپایه ها نیز می شود.
#زباله_تر
#تفکیک_زباله
#ورمی_کمپوست
#خاک_عالی
آموزش روش تولید ورمی کمپوست در منزل (انباری- تراس منزل و ...) به صورت خلاصه و بهداشتی
۱- تعدادی جعبه پلاستیکی مقاوم مثل نمونه عکس ها تهیه نمایید.
۲- حدود یک کیسه ۲۰ کیلویی کود گاوی پوسیده از گلفروشی ها تهیه نمایید. برای هر جعبه یک کیسه لازم است.
۳- ته جعبه را سوراخی ترجیحا با مته به قطر یک و نیم سانت ایجاد نمایید.
۴- جعبه را روی دو پاره آجر روی زمین بگذارید و سوراخ ایجاد شده را با نایلن بند بیاورید و جعبه را تا روی کود آب ولرم پر کنید. چند ساعت بعد نایلون سوراخ را در آورید و اجازه دهید آب از سوراخ خارج شود. البته زیر سوراخ ظرفی بگذارید تا آب داخل ظرف بریزد و یا برای اینکار جعبه را توی باغچه بگذارید تا آب حاصله در باغچه حیاط خالی شود.
۵- بعد از اینکه آب جعبه کاملا خالی شد یک جای ثابت جعبه را بگذارید تا نیاز به جابجایی نداشته باشید. زیر جعبه یک ظرف پلاستیکی بگذارید تا موقع آبیاری جعبه آب اضافه آن داخل ظرف خالی شود.
۶- برای هر جعبه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ عدد کرم ( کوچک و بزرگ) لازم است که کرم را با بستر قبلی خود می بایست به داخل کود تزریق کنید. برای اینکار ابتدا چاله ای در وسط جعبه ایجاد نمایید و کود و کرم خریداری شده را داخل چاله بریزید و رویش را با کود داخل جعبه بپوشانید. به طور کلی پس از تزریق کرم به هیچ عنوان نباید کود و کرم ها را به بزنید. کلا کرم ها را بحال خود رها کنید. معمولا چندین روز طول می کشد تا کرم ها از بستر قبلی به داخل کود جعبه پخش شوند و فرآیند تغذیه و تولید مثل و ... را شروع نمایند.
۷- با توجه به فصل زمستان جعبه باید در محل گرم مانند انباری نگهداری شود. تراس و یا حیاط منزل محل مناسبی برای نگهداری کرم در زمستان نیست.
۸- در هفته اول پس از انجام مراحل قبلی؛ هفته ای دو بار جعبه را با آب پاش بصورت مه پاشی و یا پودری آبیاری کنید. نباید آبیاری زیاد باشد که آب از سوراخ خارج شود. همینکه سطح رویی مرطوب شود کفایت می کند. هر چند به منظور اطمینان از مرطوب بودن کل بستر چنانچه آب از داخل سوراخ خارج شود هم بد نیست. از هفته دوم به بعد هفته ای یکبار تا دو بار و هر دفعه در حد یک لیتر آبپاشی انجام شود. لازم به ذکر است در فصل سرد این مقدار آب توصیه می شود. در فصول گرم هر روز آبیاری لازم است.
۱۰- بعد از حدود یکماه کرم ها داخل جعبه ، جا افتاده و بخش زیادی از کود را تبدیل نموده اند. حالا می توانید مقداری زباله های خانگی مانند پوست هندوانه، موز، کاهو را روی بستر پخش نمایید تا مورد تغذیه کرم ها قرار گیرد. کرم ها شب ها به روی بستر می آیند و از مواد ریخته شده تغذیه می کنند. لازم به ذکر است نباید زیاد مواد غذایی بریزید که از تغذیه روزانه کرم ها بیشتر باشد زیرا فاسد شده و محل تجمع انواع سوسک ها و سایر حشرات مثل پشه و ... می شوند. همچنین کرم ها گوسفند و بز نیستند که مواد ریخته شده را سریعا بخورند. یک پوست هندوانه به ابعاد ۲۰ سانیمتر مربع ۱۰ روز طول می کشد تا توسط کرم ها خورده شود. لذا برای تغذیه کرم ها عجله نکنید.
۱۱- تفاله چای منزل تغذیه خوبی برای کرم ها است ولی از پوست مرکبات و سبزی جات معطر برای تغذیه کرم ها استفاده نشود.
۱۳……- بعد از گذشت حدود ۳ ماه کل بستر کود گاوی تبدیل به ورمی کمپوست شده است و شما باید چند کار را انجام دهید:
- کرم ها غذای کافی ندارند و جمعیت آنها بیش از ۵ برابر زیاد تر شده است. در صورت ادامه این روند کرم ها روزبروز لاغر شده و تکثیرشان متوقف می شود.
- تمام مواد جعبه به ورمی کمپوست تبدیل شده و می توانید ضمن استخراج ورمی کمپوست کرم های داخل جعبه را به حداقل ۵ جعبه دیگر با همان شرایط منتقل کتید. بدین معنی که افزایش کرم ها در مدت سه ماه برای جوابگویی ۵ جعبه کافی می باشد.
#ورمی_کمپوست
❗️سیاست غلط کاج کاری و بیثمر کاری در عینالی را متوقف کنید ❗️
#عینالی
#تبریز_را_کاجستان_نکنید
#نه_به_درختان_بیثمر_غیربومی
#درختان_مثمر_ایندگان_حیوانات_پرندگان_زنبور
#درختان_بومی_را_احیا_کنیم
هدایت شده از تبریزیم
✍درختان مهاجم را بشناسیم:
#کاج #کنوکارپوس_آمریکایی #میلیا_آزدراج_زیتون_تلخ_دروغین #آیلانتوس_آلتیسیما_عرعردروغین #اکالیپتوس #اقاقیا #پالونیا #جاتروفا #مورینگا #چریش #کهور_آمریکایی
1⃣کاج و بقیه سوزنی برگان مخصوصا سوزنی برگان غیر بومی
درختی غیر بومی، باعث آلودگی هوا و از بین رفتن حاصلخیزی خاک می شود روزنامه نیچر از دانشگاه هلسینکی انتشار گاز های اکسید نیتروژن و تحقیقات دانشگاه برینسول انگلستان.
2⃣ کنوکارپوس آمریکایی
درختی است حساسیت زا و تخریب کننده لوله ها و زیر ساخت ها
به گفته ریاست وقت سازمان محیط زیست در سال 94 باعث شد 24 هزار نفر در خوزستان به بیمارستان کشیده شدند و با هرس کامل آن در سال 95 مراجعین به بیمارستان 90 درصد کم شدند و وزیر بهداشت هم به این اشاره کردند و در بسیاری از کشورهای جهان با این درخت مبارزه می کنند. دولت امارات دستور قطع همه درختان کنوکارپوس را صادر و با هزینه سنگینی حذف کرد و وزیر کشاورزی عربستان بخشنامه منع خرید و فروش نهال این درخت و کاشت آن را صادر کرده است.
3⃣میلیا آزدراج(زیتون تلخ دروغین)
این درخت غیر از درخت زیتون مثمر است و در واقع اسم آن میلیا آزدراج است این درخت سمی و عقیم کننده است که علاوه بر تحقیقات خارجی در تحقیقات ایرانی هم خاصیت عقیم کنندگی آن اثبات شده
4⃣آیلانتوس آلتیسیما (عرعردروغین
درخت غیر بومی، سمی، مهاجم، آلرژی زا و برگریز است در واقع اسم آن (آیلانتوس آلتیسیما) است به نادرستی نام درخت عرعر ایرانی همیشه سبز را نهاده اند و جنگل های شمال را تهدید می کند و دولت آلمان سالانه هزینه زیادی صرف مبارزه با این درخت می کند
5⃣ اکالیپتوس
درختی غیر بومی مکنده آب و شور کننده آب های شیرین همانند موتور پمب آب و چاه غیر مجاز باعث کمبود آب می شود. در هوای اطراف اکالیپتوس قارچ کریپتوکوکوس است که نوعی بیماری مننژییت ایجاد می کنند
6⃣ اقاقیا
درختی غیر بومی انتقال دهنده شته دو میزبانه و باعث فلجی زنبور عسل می شود
7⃣پالونیا
درخت مهاجم که اخیرا در حال گسترش است و به گفته بسیاری از صاحب نظران غربی و خارجی و موسسات بین المللی کشت آن خیانت است
8⃣جاتروفا
درخت خارجی فوق العاده سمی و خطرناک که اخیرا از خارج وارد شده و جایگزین سوخت فسیلی قرار است بشود در حالی که زیتون بهترین درخت روغنی است
9⃣مورینگا
درحت خارجی و خطرناک که اخیرا در حال کاشت در مناطق جنوبی به خصوص خوزستان است
🔟چریش یا نیم
درخت خارجی سمی و عقیم کننده که از جنس میلیا آزدراچ (زیتون تلخ است) و در مناطق جنوبی در حال کاشت است
1⃣1⃣ کهور آمریکایی
کهور آمریکایی که به نادرست به کهور پاکستانی معروف شده با نام علمی پروزوپیس جولی فلورا درختی غیر بومی (آمریکایی) خطرناک، مهاجم، باعث تخلیه آب های زیرزمینی، آلرژی زا، باعث که اکثریت کشورهای جهان مانند آمریکا، استرالیا، هند، پاکستان، اریته ، عمان، مصر، سودان قاطعانه با آن مبارزه می کنند که کافی است نام این درخت در فضای مجازی جستجو شود هزاران مطلب و مقاله و خبر و پایان نامه و قانون علیه این درخت خواهید دید و رؤسای چندین کشور شخصا دستور مبارزه با این درخت را صادر کردند.
انتظار داریم از کاشت این درخت مضر خودداری شود و درختان بومی مانند نخل، سدر/کُنار، مورد عطری، اراک ( مسواک) با نام علمی سالوادورا پرسیکا، حنا و... به منظور بیابان زدایی کاشته شود
🔟چریش یا نیم
درخت خارجی سمی و عقیم کننده که از جنس میلیا آزدراچ (زیتون تلخ است) و در مناطق جنوبی در حال کاشت است
چریش یا نیم مشابه میلیا آزدراج در سمیت و عقیم کنندگی است.(سمی وعقیم کننده هست)
#باغ_مزرعه_مرتع_قران_روایی
#تبریزیم
https://eitaa.com/basamarazari
هدایت شده از تبریزیم
هدایت شده از تبریزیم
طریقه قلمه زدن گل محمدی
گل محمدي را مي توان به روش هاي مختلفي ازجمله، خوابانيدن، پيوندزدن، قلمه زدن وازدياد ازطريق پاجوش تكثير نمود. عمده ترين روش تكثير این گل در فضای باز مانند مزرعه، پارکها و فضای سبز، از طريق پاجوش هاي ریشه دار است. بدينترتيب كه پاجوشهاي ريشه دار را از پايه مادري جداكرده و پس از آماده سازي کاشته میشود.
برای کاشت گیاه در گلدان و باغچههای خانگی بهترین و مناسبترین روش ازدیاد، تکثیر از طریق قلمه زدن است. مراحل زیر قلمه زدن این گل را به شما آموزش میدهد.
چگونه قلمه بزنید
ساقه های سالم، بدون آفت و بدون گل گیاه را انتخاب کنید. بهتر است، چنین ساقه ای را از ساقه اصلی گیاه جدا کنید. آن را درون یک کیسه قرار داده و کمی آب داخل آن بریزید و تکان دهید تا گیاه در مدتی که از خاک دور است، آسیب ندیده و خشک نشود.
طول قلمه گل محمدی باید بین 7 الی 10 سانتیمتر باشد. برای آماده سازی قلمه، می توانید تنها دو برگ در نوک آن گذاشته و باقی برگها را بچینید. زیرا زمانی که بخواهید آن را در خاک قرار دهید، برگهای پایین ساقه در خاک رفته و خراب می شوند.
#قلمه
#گل_محمدی
#تبریزیم
https://eitaa.com/basamarazari
هدایت شده از تبریزیم
هدایت شده از تبریزیم
🔴👈راههای افزایش مواد آلی خاک
✍️از جمله راههای افزایش مواد آلی خاک میتوان به موارد ذیل اشاره کرد :
1️⃣ افزودن کود حیوانی؛ یکی از راههای بسیار مهم افزایش ماده آلی در خاک است.
2️⃣ افزودن بقایای گیاهی؛ شاخ و برگ گیاهی را کشاورز میتواند بعد از هرس کردن، مستقیماً مورد استفاده قرار دهد. یا اینکه در جایی، آنها را انبار کرده و اصطلاحاً به کود کمپوست تبدیل کند.
3️⃣ افزودن کود کمپوست زباله شهری؛ یکی از راههای بسیار مهم است که میتوان از طریق آن، ماده آلی خاک را افزایش داد.
4️⃣ افزودن کود سبز؛ به عبارت دیگر کاشت گیاهانی در روی زمین. قبل از اینکه گیاه به مرحله رشد نهایی برسد آنها را شخم زده و به خاک اضافه کرد.
5️⃣ افزودن بقایای حیوانی؛ که از جمله میتوان به پودر ماهی، پودر خون، پودر استخوان، شاخ، مو و استخوان اشاره کرد.
#مواد_عالی_خاک
#تقویت_خاک
#خاک_غنی
هدایت شده از طبیعت هرمزگان
🌿درختکاری در سیره ائمه اطهار
رسول خدا (ص) : هرکه درختی بکارد هربار انسانی یا یکی از مخلوق خدا از آن بخورد برای وی صدقه ای محسوب شود.
نهج الفصاحه صفحه
🌿روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان
سلام آناناسی که در گلدان کاشتم و ریشه داده و جوانه زده
.برگهای بزرگ برگهای اولیه خود آناناس هست ولی جوانه ای که وسط زده بعد حدود دوماه که در گلدان کاشتم زده
هدایت شده از تبریز خبرلری
💢 خریدن «ماهی قرمز» خوشآمدگویی به یک گونه مهاجم است
▫️ماهی قرمز گونهای غیربومی و تهاجمی است که با ورود به آبهای آزاد و رودخانهها با گونههای بومی وارد رقابت غذایی میشود و آسیبهای بزرگی به محیط زیست وارد میکند.
▫️علاوه بر اینکه ماهی قرمز گونهای مهاجم محسوب میشود، میتواند حامل ویروس و باکتریهایی باشد که باعث آسیب رساندن به محیطی شود.
صدیقی، کارشناس محیط زیست:
▫️تعداد زیادی از این گونه ماهی وارد تالابهای کشور از جمله شادگان، انزلی، چغاخور، آجیگل، آلماگل و بسیاری از رودخانه های کشور شده است!
🌐 @Tabriz_khabarlary
🌐 instagram.com/Tabriz_khabarlari