فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋
انتخابات را متعلق به خودتان بدانید
✋
رصدخانه انتخابات / 284
🔴 دیدار سعید جلیلی با آیت الله رییسی
شنیده ها حاکی از آن است که روز گذشته سعید جلیلی به دیدار آیتالله رییسی رفته است. فضای این دیدار بسیار مثبت بوده و هماهنگی خوبی بین سعید جلیلی و سید ابراهیم رییسی همچون گذشته انجام شده است که نشان از هم افزایی کاندیداهای جبهه انقلاب است.
🔴 زاکانی: ۱۷ نفر بالای هزار میلیارد تومان از بورس، درآمد کسب کردند
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: در ابتدای سال۹۹، ۱۷ نفر بالای هزار میلیارد تومان از بورس درآمد کسب کردند
🔴 حمایت از رئیسی، تصمیم قطعی و جمعی اصولگرایان است
حمید رضا ترقی:شورای ائتلاف و وحدت بر روی رئیسی اجماع دارند. اصولگرایان کاندیدای پوششی برای رئیسی ندارند. قبل از برگزاری مناظرهها نمیتوان درباره کنارهگیری کاندیداها نظر داد. در شرایط فعلی تنها باید تلاش کرد تا شور و نشاط انتخاباتی افزایش یابد یا با بیان راهکارهای مشکلات مردم، امید را افزایش داد. طرح مساله کنارهگیری کاندیداهای اصولگرا زودهنگام است و به روند پرشور شدن انتخابات خدشه وارد میکند. ادعای اصلاحطلبان که کاندیدایی برای حضور در عرصه ندارند بنابراین رقابت پرشور نخواهد بود، درست نیست/ اعتمادآنلاین
🔴 قاضیزاده: سالانه ۱۳۸ هزار میلیارد قاچاق در کشور رخ میدهد
معنا ندارد که هم سیاستگذار هم ناظر و هم مجری مبارزه با قاچاق در یک ستاد با هم تجمیع شوند. اینکه نهادی فراقوهای برای مبارزه با قاچاق فعالیت میکند و پاسخگو نیست نشان میدهد که ما نیازمند اصلاحات جدی در این زمینه هستیم.
🔴 دیدار مهرعلیزاده با سید محمد خاتمی؟
برخی منابع آگاه از دیدار محسن مهرعلیزاده با سیدمحمد خاتمی خبر میدهند. مهرعلیزاده در این دیدار به تبیین برنامههای خودش و گفتوگو پیرامون انتخابات پرداخته اما نتیجهای در این جلسه اتخاذ نشده است
🔴 اینترنت باید برای دهکهای پایین رایگان شود
رئیسی، نامزد انتخابات ریاستجمهوری: امروز اینترنت به حق مردم تبدیل شده و مسائل آموزشی و اقتصادی و تحقیق و پژوهش در اقصی نقاط کشور در بستر فضای مجازی انجام میشود. باید استفاده از اینترنت برای دهکهای پایین رایگان شود. دولت آینده زیرساختهای لازم برای تامین اینترنت در کشور را کامل میکند. امروز هند به اندازه درآمد نفتی ما از اینترنت سود اقتصادی میبرد؛ دولت مردمی برای درآمدزایی مردم از اینترنت برنامههای روشنی دارد.
🔴 قاضیزاده هاشمی، گوشش به تذکرات ستاد کل نیروهای مسلح بدهکار نیست
قاضی زاده هاشمی: با اختصاص 30 هزار میلیارد تومان سربازی اجباری را تبدیل به سربازی حرفه ای میکنم. چندی پیش سخنگوی ستاد کل نیروهای مسلح گفته بود: کاندیداهای ریاست جمهوری به هیچ عنوان مجاز نیستند که برای جذب رای به موضوعاتی مانند «سرباز حرفهای» بپردازند.
🔴 تغییر مواضع همتی درباره FATF
8 خرداد 1400/ همتی در کلابهاوس: مگر FATF چیست که نمیگذارند تصویب شد، دو سال معطل کردهاند؛ دیگه دارم خفه میشوم از دست اینها؛ همین آقایانند که بانی وضع موجودند؛ اینها و نهادهای دیگر در وضعیت امروز کشور شریک هستند، معطل کردن FATF اگر آسیب به کشور نیست، پس چیست؟
20 بهمن 98/ همتی:
تصویب یا عدم تصویب FATF تاثیری بر بازار پول و ارز ندارد؛ سفتهبازان بازار ارز، اشتباه متوجه شدهاند؛ عمده خبرسازیها در این خصوص با انگیزه سودجویی و نوسانگیری در بازار ارز انجام میگیرد؛ مردم مراقبت نمایند که با شگرد جدید سودجویان، اینبار تحت عنوان «تأثیر FATF» داراییهای آنها در بازار ارز در معرض ریسک قرار نگیرد؛ به لیست سیاه FATF نمیرویم.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
وعدههای انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
چرا انتخابات پیچیده، اما پیشرو است؟
🔹انتخابات، میدان نزاع خروسجنگیها یا معرکهگیری بزنبهادرها نیست که مردمی کنجکاو، ساعتی در هیاهوی آن جمع شوند و جیغ و سوت بزنند. بعدش هم احیانا معلوم شود جیب چند نفر را در شلوغی زدهاند.
♦️انتخابات، مسابقه خدمتگزاری است و آداب چنین مسابقه و چنان خدمتی باید رعایت شود. برآیند این مسابقه باید امنیت، آسایش، عزت، اقتدار، نشاط و امید بیشتر یک ملت باشد، و نه سرشکستگی و دوقطبی شدن و پسرفت قدرت ملی، چنانکه در سیرک انتخاباتی آمریکا دیدیم.
🔹بیانات اخیر رهبر انقلاب، افقی تازهای را پیش روی انتخابات باز کرد. ایشان از مدل حکیمانهای سخن گفتند که کاملاً بدیهی بهنظر میرسد؛ اما در اثر برخی رویههای غلط انتخاباتی، مهجور و مغفول مانده است.
♦️احیای این مدل منطقی ، اتفاق مبارکی است؛ هر چند که مانند هر تحول و تغییر ریلی، در بادی امر دشوار به نظر برسد. این مدل درست، دست رد به سینه همه سیاستبازان از طیفهای مختلف و بعضا حتی متخاصم هم است که نانشان در غوغاسالاری، گلادیاتوربازی، و دوقطبیسازیهای فرساینده است.
🔹نظرسنجیها تایید میکند اولویت ترغیبکننده مردم، نه اسامی و جناحها، بلکه کفایت و کارآمدی است؛ چنانکه طبق نظرسنجیهای دولتی، بیشترین عامل ترغیبکننده مشارکت، «داشتن برنامه جدی برای مبارزه با فساد» است که مدنظر 56/8 درصد مردم بوده؛ و در رتبههای بعدی، «برنامه جدی برای رفع بیکاری با ۵۶ درصد، و برنامه جدی برای بهبود وضعیت اقتصادی با 49/1 درصد قرار گرفتهاند.
♦️از این نظر میتوان گفت تایید صلاحیت نامزدهایی که نماینده یا حامی ائتلاف حاکم بر دولت محسوب میشوند، نمی توانست تأثیر مهمی در مشارکت داشته باشد. مقبولیت این مدیریت، زیر هفت درصد است .
🔹همچنین نامزدهای احراز صلاحیت نشده مد نظر آنها، بیش از یک تا چهار درصد رای در نظرسنجی ها نداشتهاند. اما با وجود این واقعیات، چرا طیف مدعی اعتدال و اصلاحات، سرگرم مظلومنمایی و تقلا برای سرد کردن فضای انتخابات است؟
♦️ائتلاف موسوم به اعتدال و اصلاحات، تاکتیک نمایش بی تفاوتی و بی تحرکی را در انتخابات در پیش گرفته، چرا که در صورت نشان دادن جدیت در انتخابات، ناچارند درباره کارنامه خود بهعنوان «مسئله اصلی انتخابات» پاسخگو باشند.
🔹بنابراین ترجیح میدهند با مظلومنمایی، موضوع بحث عمومی را بربایند و به جای آن، یک موضوع قلابی را بگذارند. این، یک شعبدهبازی تمامعیار است! آنها مایلند موج مظلومیت راه بیندازند که مسئله انتخابات (کارنامه) را بشورد و ببرد(!) و با شوک دوم، یعنی بازگشت به صحنه و حمایت از یک نامزد، سورپرایز درست کنند.
ادامه دارد 👇
👆
🔹آیا طیف مدعی اعتدال و اصلاحات، واقعاً نامزد ندارند و نمی توانند در انتخابات شرکت کنند؟ اولا آقای همتی، عضو کارگزاران (یکی از سه حزب بزرگ جبهه اصلاحات) و دارای سوابق ریاست بانک مرکزی و بیمه در دولت های هاشمی و روحانی است. آقای مهر علیزاده هم، معاون رئیس دولت اصلاحات و استاندار خراسان و اصفهان در دولتین خاتمی و روحانی بوده است.
♦️ثانیا فعالان این طیف، صدها بار مدعی شدهاند روحانی 3 تا 11 درصد رای بیشتر نداشت و حمایت سران اصلاحطلبان، رای تکرقمی او را به بالای 50 درصد رساند. بسیار خوب! چند سال لُغُز خواندهاند و اکنون وقت راستی آزمایی است. اما آنها میدانند که مشکل شان نه نامزد، بلکه نداشتن حمایت حتی ده درصد مردم است.
🔹برخی تحلیلگران، چنین تلقی یا تلقین میکنند که انتخابات، ساده، غیررقابتی و با نتیجهای از قبل معلوم برگزار خواهد شد. هر چند آقای رئیسی در تمام نظرسنجیها، اختلاف رأیی بیش از 35 تا 40 درصدی با دیگر نامزدها دارد، اما انتخابات دارای ظرافتهای منحصر به فرد است که پیشبینی قطعی را سخت میکند.
♦️هفتههای پایانی منتهی به انتخابات در چند دوره اخیر، در تعیین نتیجه نهایی، بسیار پرنوسان و موثر بوده است. بنابراین، نتیجه همان است که روز انتخابات معلوم میشود. هرچه جلوتر برویم، هیجان رقابت افزایش یابد و به واسطه مناظرهها و انتشار فیلمهای تبلیغاتی ، احتمالا شاهد مشارکتی بالای 60 درصد و بیشتر هم باشیم.
🔹رسانههای ائتلاف اعتدال و اصلاحات، خبری را درز دادند مبنی بر اینکه بین آقایان روحانی و همتی، بهخاطر ثبتنام همتی در انتخابات، مشاجره رخ داده و روحانی تصمیم گرفته همتی را برکنار کند.
♦️فارغ از مصارف تبلیغاتی محتمل، جدی بودن چنین دعوایی محل تردید است. روحانی میگوید طرفدار تعدد نامزدهاست و به همین خاطر به شورای نگهبان نامه نوشت. عاقلانه نیست از تعدد نامزدها حمایت کند، اما از نامزد شدن یک عضو موثر دولت ناراحت شود.
🔹ثانیا روحانی اگر بنا بود از نامزدی اعضای دولت ناراحت شود، باید با آقایان جهانگیری و شریعتمداری (معاون اول، و وزیر رفاه و کار) هم مشاجره و این دو را هم عزل میکرد(!)
♦️سوم اینکه روحانی راسا، همتی را به همکاری نزدیکتر در دولت دعوت کرد. همتی خرداد 1397 برای سفارت در چین تعیین شده بود؛ اما روحانی ترجیح داد بهخاطر بلبشوی بازار ارز و نقدینگی، او را در کمتر از دو ماه، از سفارت برگرداند و به ریاست بانک مرکزی بگمارد. بنابراین بهنظر میرسد آنچه روایت شده، اصطلاحا جنگ زرگری و بازارگرمی باشد، تا مخالفت واقعی.
🔹اما پشت این شایعات، هر انگیزهای نهفته باشد، یک واقعیت قابل انکار نیست. اختلاف روحانی و همتی در حالی در رسانه ها برجسته شده که روحانی، بهخاطر گماشتن همتی به ریاست بانک مرکزی، سفارت ایران در چین (بزرگ ترین شریک تجاری کشور) را در اوج فشارهای تحریمی، به مدت پنج ماه بدون سفیر گذاشت!
♦️حالا هم خبر میرسد که تصمیم به جابهجایی در بانک مرکزی گرفته؛ جایی که باید سکاندار بانکی و مالی و ارزی، و متولی مهار نقدینگی و تورم باشد، اما به دلایل متعدد - که مهمترین آن سوء تدبیرهای روحانی است- کارنامه موفقی بر جا نگذاشته است.
🔹برداشتهای بیرویه از بانک مرکزی (و تحمیل بالغ بر یکصد هزار میلیارد تومان بدهی به دولت بعد)، خلق پول قدرتمند و هشت برابر کردن نقدینگی (از 430 هزار میلیارد به 3700 هزار میلیارد تومان)، بدون اینکه حتی پنج درصد این پولها صرف حمایت از تولید و رونق اقتصاد شود، تورم بالای 40 درصد را سر سفره مردم آورده و سفره آنان را دستکم 20 درصد کوچکتر کرد.
✍ محمد ایمانی
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
1_888465618.mp3
5.04M
🕋 اذان مغرب
🔸به وقت تهران
🎤با صدای زنده یاد
رحیم مؤذن زاده
🤲 اللهم عجل لولیک الفرج
✋
رصدخانه انتخابات / 285
🔴 سفرهای استانی رئیسی، از قم آغاز می شود
حجت الاسلام سیدعلی رضا تکیه ای مسؤل ستادهای مردمی آیت الله رئیسی در قم گفت: شخصا از آیت الله رئیسی دعوت کردم با توجه به اینکه ایشان فرزند حوزه هستند در صورت اجازه ستاد ملی کرونا مبنی بر سفرهای استانی، تبرکا این سفرها از قم آغاز شود و ایشان نیز این پیشنهاد را پذیرفته اند اما تاکنون ستاد ملی کرونا با سفرهای استانی نامزدها موافقت نکرده است.
🔴 واکنشها به وعدههای اقتصادی محسن رضایی
محسن رضایی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات، وعده پرداخت یارانه ۴۵۰ هزار تومانی به ۴۰ میلیون ایرانی کم درآمد و ایجاد یک شغل به نام خانه داری مطرح کرده است. با اعلام وعدههای اقتصادی محسن رضایی برخی از کاربران و فعالان اقتصادی سخنهای او را پوپولیستی دانسته و به انتقاد از او پرداخته اند. در مقابل، اما برخی از کاربران شبکههای اجتماعی بر این باورند که رضایی برنامه علمی اقتصادی دارد و این صحتی بر واقعیت داشتن وعدههای او است. کارشناسان اقتصادی درباره وعده یارانه ۴۵۰ هزاری از سوی محسن رضایی گفته اند که افزایش یارانههای نقدی میتواند اثرات منفی طولانی بر ساختار اقتصادی ایران بگذارد. بخش دیگری از این اقتصاددان بر این باورند که اگر یارانهها بر اساس مکانیزم بانکی، کاهش از صندوق توسعه ملی و ... افزایش یابد فقط بر تورم دامن میزند.
البته محسن رضایی معتقد است با افزایش یارانه در دولت او قیمت کالاها افزایش نمی یابد./فرارو
🔴 حداقل ۵ نامزد، در روز رایگیری خواهیم داشت
ناصر ایمانی: احتمالا زاکانی و قاضیزاده هاشمی در روزهای آخر کنار بکشند. احتمال کنار کشیدن رضایی، جلیلی، همتی و مهرعلیزاده را بسیار ضعیف میدانم. مسلما شورای ائتلاف از آقای رئیسی حمایت خواهد کرد و شکی روی آن نیست؛ فعلاً حمایت از آقای رئیسی مورد اجماع اکثریت قاطع تشکلهای اصولگرا است. مناظرات یک محاسنی و یک سری معایب بزرگی برای جامعه دارد. اگر قرار باشد در مناظرهها مانند سال ۸۸ و ۹۶ هتک حرمت به افراد شده، مانند سال ۹۶ دروغ گفته شود و یا برخی افراد به دلیل اینکه رای خودشان را بالاتر ببرند درست نیست./اعتمادآنلاین
🔴 درخواست مهرعلیزاده برای حضور در جلسه جبهه اصلاحات
محسن مهرعلیزاده نامهای به «بهزاد نبوی» رئیس جبهه اصلاحات نوشته که در نهاد اجماعساز اصلاحطلبان حضور یابد و برنامههای خود را به سمع اعضای جبهه برساند.
🔴 اصرار داریم همتی کاندیدای اصلاحطلبان شود
سیدمحمود علیزاده طباطبایی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران: آخرین صحبتی که در بیانیه نهاد اجماعساز منتشر شد این بود که اذعان کردند ما کاندیدا نداریم، ولی حزب کارگزاران اصرار دارد همتی بهعنوان کاندیدای اصلاحطلبان موردقبول مجمع اصلاحطلبان قرار گیرد. تلاش کارگزاران این است که به اصلاحطلبان بقبولانند از همتی حمایت کنند. آقایان کروبی و خاتمی هنوز نظری ندادهاند و تلاش ما این است آقایان را قانع کنیم.
🔴 آخرین وضعیت نامزدها در فضای مجازی چگونه است؟
مرکز پژوهشی بتا با داده کاوی نامزدهای انتخابات_1400 به بررسی لایک و بازدید آنها پرداخته است. 9 خرداد رئیسی که بیشترین تولید محتوای انتخاباتی را در اینستاگرام و توییتر داشت، در صدر لایک اینستاگرام و توییتر قرار دارد. همتی نیز که در صدر تولید محتوای تلگرام قرار داشت، بیشترین بازدید را در تلگرام دریافت کرده است. سایر نامزدها نیز متناسب با میزان تولید محتوای منتشر شده پیرامون خود، لایک و بازدید داشته اند.
🔴 رضایی: آمده ام بار دیگر خود را سپر بلای مردم ایران کنم
محسن رضایی: یک بار دیگر همانند دوران دفاع مقدس، خود را سپر ملت ایران خواهیم کرد و تلاش میکنیم خوشحالی و شادمانی را به چهره ملت ایران بازگردانیم.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
کاندیداهای ریاستجمهوری چند فرزند دارند؟
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
چند پیشنهاد برای دعوت به رای
1️⃣ فریاد بزنید
رای می دهم را فریاد بزنید. زیاد بودن را به رخ بکشید و به چشم بیاورید.
ضدانقلاب می خواهد گرفتار مارپیچ سکوت شوید. احساس کنید در اقلیت اید و اعتماد به نفس تان را از دست بدهید و خودسانسور و ساکت شوید.
2️⃣ آدرس شوید
همه فکر و ذکرتان شود تبلیغ "راه هست". آدرس تغییر شوید. آدرس برون رفت از وضع موجود. هر نامزدی که راه حل داشت سردست بگیرید. فرق نمی کنید چه کسی. موضوعاتی را انتخاب کنید که به زندگی و سفره مردم نزدیک باشد.
تلاش شب و روز ضدانقلاب تنها یک چیز است: بن بست است.
3️⃣ افشاگر باشید
هرکس و هرجا که مردم را دعوت به رای ندادن کرد افشا کنید. کلیدواژه افشاگری نیز اینست: "دلسوز نیستند". هرکس با ژست دلسوزی گفت: "رای ندهید" جاهل نباشد، منافق است.
4️⃣ غیرتی باشید
در تولید ادبیات غیرتی باشد. واژه های پرقدرت استفاده کنید. شل از انتخابات دفاع نکنید. مردم سالاری مثل خاک وطن است؛ حرمت دارد.
ضدانقلاب تلاش می کند انتخابات را در ذهن تان رقیق کند تاذهن کمتر درگیر شود.
5️⃣ یادآور گذشته باشید
خاطره این 8 سال را تداعی کنید. توضیح دهید که "اگر روحانی نبود" چنین و چنان نبویدم. مهمتر از یادآوری تلخی ها، علت ها است. اینکه دولت چه خطاهائی کرد که منجر به 8 سال خاطره آزاردهنده برای مردم شد.
ضدانقلاب تلاش می کند این خاطرات تلخ را با خطای تعمیم به پای ساختار بنویسد تا مردم از صندوق قهر کنند. شما برعکس، علت خطاها را بدون بزرگنمایی دقیق کنید و نقش دولت و روحانی را تصریح کنید.
6️⃣ تفاوت ها را نشان دهید
نامزدهای موجود یک تفکر ندارند. اختلاف ها معنا دارست. عادت کردیم در دوقطبی های تخیلی نامزد انتخاب کنیم. این خطاست. اختلاف ها را نشان دهید. کمک کنید مردم تفاوت سلایق را در رقابت موجود احساس کنند و نماینده خود را بیابند.
7️⃣ آرای خاکستری را بیابید
آرای سیاه و ضدانقلاب را رها کنید. فقط اهل تردید و آرای خاکستری. بند دو و پنج برای این گروه است. از نزدیکان و دوستان و فامیل شروع کنید.
8️⃣ جانفدا بسازید
گروه سخت تبلیغی درست کنید. گروه هایی که حاضر باشند برای مشارکت تلاش کنند. برای ایجاد انگیزه، مبانی مردم سالاری دینی را در همین زمان کوتاه از زبان امامین انقلاب تولید و به اشتراک بگذارید و برای جانفداها و گروه وفاداران ایجاد انگیزه کنید. مهمتر از اصلحیت، جمهوریت است. رقیب اصلی نامزد جریان انقلاب، قهر مردم است. ایندوره برای مشارکت تراکت پخش کنید.
✍️ محسن مهدیان
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋
وعدههای عجیب کاندیداهای 1400 تا به امروز
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
تاریخ مناظرات، تغییری نکرده است
🔺 رنجبران، مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی:
🔹 سازمان صدا وسیما بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته از قبل مناظرات انتخابات ریاست جمهوری را در روزهای تعیین شده ۱۷، ۲۱ و ۲۵ خرداد انجام میدهد و زمان هر مناظره هم سه ساعت خواهد بود.
🔹 زمان مناظرات کاملا خارج از زمان مسابقات فوتبال خواهد بود و از ابتدا هم به این موضوع دقت شده بود
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋
بررسی شایعات انتخابات ۱۴۰۰
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
رصدخانه انتخابات / 286
🔴 افزایش قیمتها در آستانه انتخابات، مشکوک است
سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس: افزایش شدید قیمتها در آستانه انتخابات بسیار مشکوک است. متاسفانه دولت هر روز بازار را دچار التهاب میکند این در حالی است که معمولا باید در آستانه انتخابات فضا برای مشارکت بیشتر مردم فراهم شود. این روزها میشنویم رئیس جمهور به یکی از نامزدهای انتخابات فشار میآورد که از سمت خود استعفا دهد که جای سوال دارد و نشان میدهد آقایان به دنبال کم کردن تعداد نامزدهای انتخابات هستند. این مساله نشان دهنده آن است که سیاستهای اعلامی این افراد با سیاستهای اعمالی آنهامتفاوت است و این موضوع جای تعجب دارد.
🔴 حذف اثر انگشت از روند رایگیری
براساس پروتکل بهداشتی برگزاری انتخابات سال ۱۴۰۰، اخذ اثر انگشت در روزی رای گیری ممنوع است. همچنین تاکید شده است رای دهندگان حتی الامکان از خودکار شخصی استفاده نمایند./ایرنا
🔴 4گزینه اصولگرایان برای شهرداری تهران
مرتضی طلایی در پاسخ به این سؤال که شهردار آینده تهران باید دارای چه ویژگیهایی باشد، گفت: شهردار تهران باید دارای رویکرد اجتماعی بوده و مدیران تابعش در دسترس شهروندان باشند، علاوه بر این دو خصوصیت باید دارای علم مدیریت، تخصص و مستقل باشد. وی رستم قاسمی، سردار دهقان، سعید محمد و مهرداد بذرپاش را دارای چنین ویژگیهایی عنوان کرد و گفت: گزینه مطلوب بنده برای تصدی پست شهرداری تهران یکی از این ۴ گزینه است.
🔴 رقابت بر سر آرای سرگردان/ رای به گزینه "نمیدانم"
براساس نظرسنجیها، گزینه نمیدانم اصلیترین رقیب نامزدهای این دوره از انتخابات ریاستجمهوری است. آخرین نظرسنجیهای انتخاباتی حکایت از شمار بالای آرای سرگردان رایدهندگان دارد. در آخرین نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، میزان تمایل مردم به شرکت در انتخابات ریاستجمهوری۱۴۰۰ با ۷واحد درصد کاهش به زیر ۴۰درصد رسیده و روی پله ۳۶درصد ایستاده است.
🔴 اعلام هزینههای انتخاباتی
مالک شریعتی،نماینده مردم تهران : شفافیت هزینههای انتخاباتی به ویژه در جریان انتخابات ریاست جمهوری لازم و ضروری است چرا که پس از انتخابات، رئیس جمهور امکانات زیادی داشته و میتواند خدایی ناکرده هزینههای تبلیغاتی خود را جبران کند. شفافیت در هزینههای انتخاباتی امر بسیار مهمی است و قانون هم در این زمینه موجود است. باید اهتمامی ویژهای بر اجرای قانون هزینههای انتخاباتی وجود داشته باشد. پیشنهاد ما این است که خود نامزدهای انتخاباتی پیش قدم شده و هزینههای انتخاباتی خود را اعلام کنند به ویژه در حال حاضر که فضای مجازی و پیام رسانها نقش پررنگ تری را در تبلیغات ایفا میکنند.
🔴 مشارکت حداکثری؛ هدف جبهه انقلاب
سید جواد ساداتی نژاد، نماینده مردم کاشان در مجلس شورای اسلامی: مشارکت محدود به نفع هیچ فرد و جناحی نیست و ما باید به دنبال افزایش مشارکت ملت در انتخابات باشیم. همه ما باید تمام تلاش خود را به کار گیریم تا حضور مردم پای صندوق های رأی افزایش یابد. حضور حداکثری مردم در انتخابات برای ما اهمیت زیادی دارد.
🔴 اقدام جدید مهرعلیزاده برای مقابله با رئیسی
مهرعلیزاده که قبلا در برابر خود، از ابراهیم رئیسی به عنوان حریف یاد کرده بود، این بار هم در تلاشی دیگر برای رویارو دانستن خود با رئیسی، خطاب به او گفت: یا از قوه قضائیه استعفا دهید یا از کاندیداتوری. محسن مهرعلیزاده، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، طی یادداشتی در توئیتر، به اظهارات اخیر دادستان تهران در خصوص رعایت خطوط قرمز نظام از سوی نامزدها واکنش نشان داد. مهرعلیزاده نوشت: جناب قاضیالقضات اگر نگراناند در این رقابت نابرابر، نقد ایشان تعرض به قوه قضائیه تعبیر شود، بهتر است یا از ریاست قوه استعفا دهند یا از نامزدی ریاست جمهوری.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
کدام مردم؟!
پوپولیسمپسند یا بیبصیرت و اهل کوفه!
🔹شهید دکتر دیالمه ۴۲سال پیش میگفت: «یقینا اگر انقلابیترین، اسلامیترین و مترقیترین قوانین اسلامی را هم بنویسیم، به دیکتاتوری منتهی خواهد شد. مردم ضامن اجرای قانون هستند و باید این آمادگی را در خود بوجود آورند... آنچه که اساسیتر از خود قانون اساسی است، مردمی هستند که میخواهند به آن قانون عمل کنند. آنها باید بتوانند انحراف را از مسیر اصلی و قانونی تشخیص دهند؛ در غیر اینصورت، اگر مردم را در همین سطح نگه داریم و رشد در آنها با پیدا نشود، وجود یا عدم وجود اصل ولایتفقیه در قانون فرقی نمیکند. باید مردم را تا سطحی بالا برد که قدرت تشخیص پیدا کنند و بتوانند بهترین فرد را انتخاب نمایند. بارها شنیدهاید که گفته میشود مردم آگاهی ندارند و رایهایی که دادهاند براساس عدم آگاهی و شناخت بوده است! اما به قول آقای(شهید) هاشمینژاد «اگر این مردم به شما رای میدادند، آگاهی داشتند و حالا که به شما رای ندادند، آگاه نیستند؟!» اگر معتقدید که مردم آگاه نیستند، چرا کاندیدا شدید؟ وقتی کاندیدا شدید، یعنی رای مردم را قبول دارید و معتقدید که میفهمند. اما اکنون که به شما رای ندادند، نمیفهمند؟!»*
🔺۴۲سال از این سخنرانی میگذرد و همچنان این دور باطل برقرار است!
اصلاحطلبان تا زمانی که مردم به خواستشان رای دهند، مردمی روشنفکر، آزاد و ترقیخواه هستند. لکن اگر به رقیب رای دهند، میشوند عوامالناسی بیسواد که لیاقتشان پوپولیسم و دولتِ سیبزمینی است!
از آن طرف نیز، انقلابیون اگر مردم آنها را بپسندند، مردم را با بصیرت و ولایتمدار مینامند، لکن اگر رقیب را برگزینند، میشوند مردم اهل کوفه و بیبصیرت که دولتِ غربزده روحانی حقشان است! و در دیگِ «مشارکت اکثریتی» که ما در آن نباشیم سر سگ بجوشد!
🔻هر دو جناح، نگاهی دروغین به مردم دارند! هر دو مردم را فقط در سبد خود میپسندند! ولاغیر!
🔻لطفا بعد ۴۲سال به انتخاب مردم احترام بگذارید! انقلابیون نباید هیچوقت از رای مردم هراس داشته باشند. چرا که انقلاب۵۷ رای همین مردم است.
*منبع: کتاب ولایتفقیه، عبدالحمیددیالمه، ص۳۳
✍جواد موگویی
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
یک بام و دو هوای اصلاح طلبان
🔺به این دو خبر توجه کنید:
🔸١_محمود زمانی قمی استانداراسبق چهارمحال وبختیاری، نایب رئیس بنیاد اصلاح طلب باران خاتمی، رئیس ستاد مهرعلیزاده شد.
🔸٢_جواد حق شناس عضو شورای مرکزی حزب اصلاح طلب اعتماد ملی، «حزب کروبی» رئیس ستاد همتی شد.
🔻 جالب اینجاست که احزاب اصلاح طلب ازجمله اعتماد و بنیاد باران بیانیه دادند که در انتخابات پیش رو نامزد اصلاح طلب نداریم و رأی نمی دیم، ولی از طرف دیگر رتق و فتق ستادهای این دونفر را برعهده گرفتند.
🔸 در راستای مشارکت حداکثری در انتخابات کار خوبی است و ما نیز استقبال می کنیم، ولی نفاق در گفتار و عمل نکوهیده است. ای کاش این جماعت با ملت رو راست می بودند. اینها با دست پس می زنند و با پا پیش می کشند.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋
اصلاحات در 90 ثانیه
🔹مجری: برنامه تون برای اشتغال چیه؟
🔸همتی: چرا زنان حجابشون رعایت نشه، پیامک میاد براشون؟ چرا زنان رو نادیده میگیریم؟
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
میزان توجه به کاندیداهای ریاست جمهوری در فضای مجازی
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
احمدینژاد تحلیل اشتباه خود را سانسور کرد!
🔺محمود احمدی نژاد در حالی اخیرا متن سخنان خود در دیدار با سردار نجات را در سایت دولت بهار منتشر کرد که بخشی از آنرا «سانسور» نموده است!
بخش سانسور شده سخنان احمدینژاد:
«چطور میتوان تحمل کرد آدمی مثل آملی لاریجانی در مورد ردصلاحیت بنده اعلام نظر کند؟ فردی مانند او از هیچ جهتی واجد شرایط برای احراز و تایید صلاحیت بنده نیست. چگونه ممکن است بنده رد صلاحیت شوم اما فردی که در ارتباطش با انگلیسی ها ذره ای تردید وجود ندارد و اسنادش موجود است و دست آقایان هم هست تایید و با تمسخر انقلاب و نظام فردا رئیس جمهور بشود و هرچه در این مملکت هست را تقدیم بیگانگان بکند.»
🔻گفتنی است تحلیلهای انتخاباتی احمدی نژاد در هفته های اخیر بارها غلط از آب درآمده است. وی پیشتر پیش بینی کرده بود که قالیباف نامزد نهایی جریان انقلاب است. وی همچنین با قطعیت گفته بود نمی گذارند رییسی در انتخابات ثبت نام کند.
✅ کانال جامع خبری، تحلیلی، آموزشی باسواد رسانه ای
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155
✋
چرا شکایت وزارت کشور از خبرگزاری فارس نادرست است؟
🔺 وزارت کشور بابت انتشار زودتر از موعد فهرست کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری، از خبرگزاری فارس شکایت کرده است. رئیس ستاد انتخابات هم گفته است این خبرگزاری باید بگوید این اطلاعات را از کجا آورده است.
🔹1- این اقدام اگر از سوی نهادهای دولتی یا حکومتی صورت می گرفت وزارت کشور می توانست معترض شود اما این بار، یک خبرگزاری دست به این اقدام زده است. کار خبرگزاری و رسانه و خبرنگار هم همین است و باید اطلاعات با ارزش برای مخاطبان را سریع منتشر کند. اگر رسانه و خبرگزاری این کار را انجام داده به وظیفه خود عمل کرده و شایسته تشویق در انجام وظیفه حرفه ای است نه بازخواست و تهدید و مجازات.
🔹2- خبر خبرگزاری، صحیح بود در نتیجه در چارچوب انتشار اطلاعات نادرست قرار نمی گیرد. گرچه حتی اگر این فهرست هم نادرست بود وزارت کشور یا هر نهاد دولتی حکومتی حق شکایت نداشت زیرا انتشار خبر نادرست درباره مسائل حکومتی، در چارچوب مسائل حرفه ای رسانه ای قرار می گیرد و باعث کاهش اعتبار رسانه منتشر کننده و کاهش اعتماد مخاطبان به آن می شود و نیازی به شکایت و شکایت کشی حکومت/ دولت نیست.
🔹3- براساس معیارهای جهانی، رسانه زیرمجموعه حکومت و دولت نیست حتی اگر در چارت اداری زیرمجموعه باشد؛ هزینه اش را حکومت دولت بپردازد و مدیرانش را منصوب کند. یعنی حکومت و دولت نمی تواند به آن دستور بدهد و امر و نهی کند.
کار رسانه، انتشار اطلاعات است و نه جلوگیری از انتشار
🔻حکومت به هیچ وجه نمی تواند با رسانه های دولتی و غیردولتی به مانند زیرمجموعه و کارمند خود برخورد کند و آزادی آنها را به چالش بکشند و زیرسوال ببرند.
🔸می توان رسانه نداشت، اما وقتی رسانه ای فعالیت می کند باید به چارچوب های آزادی و فعالیت حرفه ای و استقلال حرفه ای آن احترام گذاشت و این موارد را به رسمیت شناخت.
🔹4- رسانه برای انتشار خبرهای خود می تواند از منبع مخفی (مشهور به منبع آگاه) استفاده کند. همان منبع که معمولا با "نخواست نامش فاش شود" به او اشاره می کنند. منبعی که وجود دارد اما به دلیل ترس و نگرانی، از انتشار عمومی نام و مشخصاتش خودداری می شود.
🔸رسانه برای حفاظت از منبع خود، نمی تواند مشخصات خود را اعلام کند. فرض کنید کارمند اداره ای، اطلاعاتی را به خبرنگار رسانه ارائه کرده اما نگران است با انتشار نام و مشخصاتش، با او برخورد شود. در نتیجه رسانه نام منبع خود را فاش نمی کند. در این موارد گفته می شود که علاوه بر خبرنگار، دبیر سرویس و سردبیر هم باید مشخصات این منبع را بدانند اما آن را فاش نکنند تا آسیبی متوجه منبع نشود.
🔸دیگران نمی توانند خواستار افشای نام منبع شوند یا از طریق شکایت، یک رسانه را برای افشای منبع خود تحت فشار قرار دهند، زیرا این اقدام هم غیراخلاقی است و هم می تواند به نوعی سوء استفاده از قدرت باشد و هم اینکه منافع و جان منبع را به خطر می اندازد.
🔻 فشار بر رسانه برای افشای منبعش، نوعی اخلال در فعالیت آزاد و حرفه ای رسانه ای به شمار می رود.
البته برخی رسانه ها ممکن است به عمد یا سهو، از منبع دروغین استفاده کنند. دروغ گویی این نوع رسانه ها نیز به سرعت برای مخاطبان مشخص می شود.
🔹 5- خبر، خون رسانه است. بهترین نوع خبر، خبر اختصاصی است. خبر اختصاصی را از منبع اختصاصی دریافت می کنند. با لو رفتن منبع یا افشای آن، روند تولید خبر دچار اختلال می شود و رسانه ضربه می خورد.
🔸خبر دارای ارزش و اختصاصی، مخاطبان را به سمت رسانه های داخلی می کشاند و مرجعیت رسانه ای و اطلاع رسانی را به سمت داخل باز می گرداند. خبر اختصاصی و دارای ارزش، باعث تقویت رسانه می شود. تقویت رسانه های داخلی کار اشتباهی است؟
🔹6- خبرگزاری فارس قبل از این و در سال ۹۸ هم چند روز قبل از گرانی بنزین، دست به انتشار خبر اختصاصی و صحیح از برنامه دولت برای افزایش قیمت و سهمیه بندی بنزین زد.
در واکنش، دولت، منکر سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین شد (در حالی که واقعیت داشت) و برنامه گرانی و سهمیه بندی بنزین را به تاخیر انداختند.
🛑در آن ماجرا هم دولت در اقدامی نادرست، با شکایت قضایی از خبرگزاری فارس، این مجموعه و خبرنگار آن را مجبور به افشای منبع خود کرد. در حالی که مدتی بعد با اقدام بسیار نادرست دولت در گرانی بنزین بدون اطلاع رسانی قبلی، یکی از فاجعه بارترین حوادث تاریخ ایران روی داد (حوادث آبان 98). اگر قبل از گرانی بنزین، دولت یا رسانه ها اطلاع رسانی می کردند قطعا با چنین فاجعه ای روبه رو نمی شدیم.
🔹7 - با وجود انتقاداتی به فعالیت خبرگزاری فارس، اما باید از اصل انتشار اطلاعات و جلوگیری از اخلال دولت / حکومت در انتشار خبر و فعالیت رسانه ای حمایت کرد.
✍ رضا غبیشاوی
👇
https://eitaa.com/joinchat/3688300608Cf61f1be155