هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
✳️رمزگشایی از ۵ صفتی که مقام معظم رهبری در پیامِ نوروزیِ خود برای دولت رئیسی به کار بردند:
1⃣. «دولتِ متفاوت»؛ عبور از گذشتۀ تلخ - رهبر انقلاب فرمودند: «این دولت، ریل جداگانه از دولت قبلی دارد.» یعنی یک «چرخشِ گفتمانی» رخ داده.
سیاستهای دولتی از قلمرو «اسلام رحمانی» به قلمرو «اسلام انقلابی» تغییر یافته و بهجای نظریۀ دوگانۀ ساختگیِ «آشتی با دنیا/ قهر با دنیا»، دوگانۀ «پیشرفت برونزا/ پیشرفت درونزا» در مباحث رسمی، رونق پیدا کرده است.
2⃣. «دولتِ مردمی»؛ بازگشت به امر اجتماعی - رهبر انقلاب فرمودند: «این دولت، دولت مردمی و علاقمند به حرکتهای مردمی است.» در دولت قبل، تنها در «حلقه های بسته و محدود»، تصمیمگیری میشد و سیاستها، «جنبۀ محرمانگی» داشت.
3⃣. «دولت امیدآفرین»؛ در انتظار آیندۀ روشن - رهبر انقلاب فرمودند: «این دولت، امیدهایی را در مردم زنده کرد.» جامعۀ ما هم دچار «بیاعتمادی سیاسی» است و هم گرفتار «ناامیدی اجتماعی»، و این هر دو، حاصل «سیاستهای غلطِ دولت اعتدالگرا» در طول هشتسال گذشته است.
4⃣. «دولت پُرتحرّک»؛ پانهادن به میدانِ کنشگری - رهبر انقلاب فرمودند: «این دولت، تحرّک دارد.» اینکه دولت از نیروهایی تشکیل شده باشد که «میدانی» باشند و «گزارشخوان» و «دفترنشین» نباشند، زمینۀ بسیار مناسبی برای اتّفاقات مبارک و شیرین است.
5⃣. «دولت عملکننده»؛ تحقّقِ گشایشهای تدریجی - رهبر انقلاب فرمودند: «این دولت، پیشرفت خواهد کرد.
پیشبینیِ آیتالله خامنهای این است که دولت به سبب خصوصیّاتش، قادر خواهد بود که وعدهها و شعارها را محقّق کند.
به امید خدا
دکتر مهرابی
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
✳️ایران چگونه تحریم ها را دور میزند؟
طی سالیان گذشته بسیاری از رسانهها و مسئولان اقتصادی وابسته به دولت دوازدهم تلاش کردند تا با فضاسازی زمینه پذیرش لوایح چهارگانه FATF در کشور تسهیل شود.
به طوری که آنها همواره نپیوستن به FATF را یکی از دلایل مشکلات کنونی اقتصاد ایران معرفی کنند، اما این افراد هیچ تضمینی نمیدادند که به فرض پذیرش FATF دسترسی ایران به شبکه سوئیفت برقرار شود.
منتقدان معتقد بودند وقتی تضمینی در کار نیست، بهتر است اقدامی انجام ندهیم که راهکارهای کنونی دور زدن تحریمها لو برود و خزانهداری آمریکا با تحریمهای جدید عرصه را برای تجارت خارجی ایران و نقل و انتقال وجوه تنگتر کند.
به نظر میرسد مقاومتها در برابر پیوستن بهFATF بدون برنامه صورت نگرفته و استدلال موافقین کاملاً برحق بوده است به طوری که حالا بسیاری از کشورهای اروپایی و مسئولین آمریکا اذعان میکنند که ایران با دور زدن تحریمها از طریق یک سیستم مالی مخفی توانسته به اهداف اقتصادی خود نائل شود و اقتصاد مقاومتی جوابگوی نیازهای تجاری ایران بوده است.
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
✳️ پیشبینی رشد اقتصادی و قیمت دلار در سال جدید*
🔹یک تحلیلگر اقتصادی معتقد است: بدون امضای توافق هستهای، اقتصاد ایران ۶، ۷ درصد رشد اقتصادی خواهد داشت و در صورت امضای توافق، رشد اقتصادی ایران دو رقمی خواهد شد.
سعید لیلاز در پاسخ به این پرسش که برخی از تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی معتقدند که سال ۱۴۰۱ اقتصاد کشور در وضعیت پیچیدهای قرار دارد، فکر میکنید امیدی به بهبود اوضاع اقتصادی میتوان داشت؟ گفت: من سال ۱۴۰۱ را از نظر اقتصادی سال خوشبینانهای برآورد میکنم. من فکر میکنم بدون امضای توافق هستهای، اقتصاد ایران ۶، ۷ درصد رشد اقتصادی خواهد داشت و در صورت امضای توافق، رشد اقتصادی ایران دو رقمی خواهد شد.
وی افزود: تا آنجایی که من برآورد میکنم، حتما توافق هستهای امضا خواهد شد. حتی اگر هم توافق امضا نشود، آسمان به زمین نمیآید.
این تحلیلگر اقتصادی عنوان کرد: اقتصاد ایران راه خود را پیدا کرده و مهمترین عاملی که غربیها را پای میز مذاکره آورده، این است که آنها متوجه شدهاند اقتصاد ایران را نمیتوانند سرنگون کنند و بنابراین چارهای جز مذاکره ندارند.
لیلاز تصریح کرد: اقتصاد ما از دام تحریمها جسته و همانطور که قبلا گفته بودم، اساسا بسیاری از مشکلات اقتصادی که وجود دارد، داخلی است؛ فساد اقتصادی، عدم بهرهوری، دولتی بودن اقتصاد، عدم مدیریت صحیح و وفادارسالاری به جای شایستهسالاری. ما در صنعت خودروسازی و بقیه صنایع این موضوع را میتوانیم به عینه ببینیم.
وی با تاکید بر اینکه تحریم مشکل اقتصاد ایران نیست، متذکر شد: به همین دلیل من تصور میکنم غربیها چارهای جز اینکه پای میز مذاکره بیایند، نداشتند و همین موضوع باعث خواهد شد توافق هستهای را امضا کنند.
این تحلیلگر اقتصادی یادآور شد: باز هم میگویم اگر توافق هستهای امضا نشود، رشد اقتصادی ایران ۶، ۷ درصد خواهد بود و اگر هم توافق امضا شود، رشد اقتصادی دورقمی خواهد بود.
لیلاز با اشاره به پیشبینیها درباره نرخ دلار که برخی معتقدند در صورت توافق نرخ دلار به کمتر از ۲۵ هزار تومان و در صورت عدم توافق به بیش از ۴۰ هزار تومان افزایش مییابد، گفت: من این تحلیلها را نمیپذیرم. نکته مهم این است که در بهمن ۱۴۰۰ بازرگانی خارجی غیرنفتی ایران حدود ۱۰ میلیارد دلار بوده است.
وی افزود: در یک ماه گذشته من حذس میزنم که ایران به اندازه کل سال ۱۳۹۹ یا حتی بیشتر دریافت ارزی حاصل از صادرات نفتخام داشته است.
این تحلیلگر اقتصادی تصریح کرد: نظام تحریمها به خاطر تحولات اقتصادی از هم پاشیده است. شما ببینید آمریکاییها در حال مذاکره با ونزوئلا برای برداشتن تحریم نفتی هستند.
لیلاز عنوان کرد: این دلایل به من نمیگوید که ما باید نگران فروپاشی اقتصاد ایران در صورت عدم توافق باشیم، زیرا ما نباید مذاکرهکنندگان هستهای را هل کنیم که به یک توافق فوری دست پیدا کنند!!!
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
✳️صادرات غیر نفتی تا سال ۱۴۰۴ به ۷۰ میلیارد دلار میرسد
پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه و تجارت:
وزارت صمت سعی دارد تا سال ۱۴۰۴ میزان صادرات غیر نفتی را به بیش از ۷۰ میلیارد دلار برساند و سهم گروههای کالایی هم در این زمینه مشخص شده است.
وضع قوانین مطابق با منافع برخی از بخشها مانعی برای افزایش میزان صادرات بود که کارگروه مشترک بانک مرکزی و وزارت صمت برای ساماندهی این قوانین تشکیل شده و موجب یکپارچه سازی سیاستهای ارزی در زمینه تجارت شده است.
در سال گذشته بازگشت ارز صادراتی به ۸۵ درصد رسیده وبخش زیادی از بدهیهای ارزی تعیین تکلیف شده اند.
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
✳️🔺کره شمالی: برای رویارویی طولانی مدت با آمریکا آماده هستیم
🔹پیونگ یانگ بامداد جمعه اعلام کرد که روز پنجشنبه به دستور مستقیم کیم جونگ اون، یک موشک بالستیک قاره پیمای جدید (ICBM به نام هواسونگ-17 ) با موفقیت آزمایش شد و رهبر کره شمالی گفت که کشورش برای رویارویی طولانی مدت با آمریکا کاملا آماده است.
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
✳️👆در خبرها خواندید که روسیه تصمیم گرفته که معاملات خود به ویژه فروش گاز را با پول ملی خود انجام دهد، یعنی اینکه هر کشوری از روسیه تقاضای خرید گاز داشته باشد باید بهای آن را به روبل پرداخت کند. در جریان هستید که کشورهای اروپایی چگونه علیه روسیه در جنگ با گروههای فاشیست و ارتش غربگرای اوکراین موضع گیری کرده و همه نوع تحریم و فشار را علیه روسیه اعمال کردند. برای اینکه بدانید کشورهای اروپایی تا چه اندازه به گاز روسیه وابسته هستند این نمودار را با دقت نگاه کنید.
شاید برای شما جالب باشد که کشورکی مانند مولداوی که بدترین و تندترین موضع گیریها را علیه روسیه داشته به شکل صد درصد به گاز وارداتی از روسیه نیازمند است و کشور دیگری مانند لهستان هم ۴۰ درصد از گاز وارداتی خود را از این کشور وارد میکند. در این نمودار میزان وابستگی کشورهای اروپایی به واردات گاز از روسیه را مشاهده میکنید اگر قرار باشد بهای گاز خریداری شده را به روسیه به روبل پرداخت کنند چه خواهد شد....
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
✳️👆یه خبر بد برای مخالفان پوتین
🔹ارزش سهام شرکتهای روسی و روبل داره همینطور بالا میره و دلار امریکا پایین میاد.
🔹غرب رو مجبور کرده پول گاز و نفت و باقی رو فقط با روبل بدن. تیر تحریم غرب کمونه کرده به سمت خودشان....
هدایت شده از اندیشه ورزان بصیر قم
✳️خبر معنادار برای بازار انرژی جهان
وزارت نفت ایران : ظرفیت تولید نفت به بیش از ۳.۸ میلیون بشکه در روز رسید؛ این میزان بهاندازه ظرفیت تولید قبل از تحریمها است.