🌷 قيام مردم مومن و انقلابی تبريز به مناسبت چهلمين روز شهداي 19 دي قم (1356ش)
✍ مردم انقلابی تبريز به منظور بزرگداشت ياد شهداي ۱۹ دي ماه مردم قم، به دعوت آيت اللَّه قاضي طباطبايي و ديگر علماي تبريز، در يكي از مساجد بزرگ شهر اجتماع كردند. این اجتماع بر اثر رفتار خشونت بار مأموران رژيم شاه به شورش عمومي در سراسر شهر تبديل شد و به دنبال آن نيروهاي نظامي، با تانكها و نفربرها به مردم بي دفاع يورش برده و به سركوب و كشتار مردم پرداختند.
✅ تبريز در اين روز به صورت شهر جنگ زده درآمد. خيابانها از خون جوانان، بازاريان، دانشجويان و مردان و زنان بی دفاع رنگين شد و بدين ترتيب، پس از فاجعه خونين نوزدهم دي ماهِ قم، جنايت ديگري بر جنايات رژيم پهلوي افزوده شد.
✅ گستردگي قيام مردم تبريز به حدي بود كه رژيم شاه به دروغ متوسل شده و مردم انقلابي تبريز را عوامل بيگانگان معرفي كردند. اين جنایات، سراسر ايران را در ماتم فرو برد و مردم به تبعيت از رهبري نهضت، عيد را عزاي عمومي اعلام نمودند و اجتماعات را به بزرگداشت شهداي قم و تبريز اختصاص دادند.
🆔 @basijzirab
🌷تأسيس حزب جمهوري اسلامي (1357ش)
✍ يك هفته پس از پيروزي انقلاب اسلامي، در 29 بهمن 1357 ش، شماري از برجسته ترين شخصيتهاي علمي، مذهبي و سياسي ايران كه در پيروزي انقلاب اسلامي نقش مهمي داشتند و از ياران نزديك حضرت امام خميني(ره) محسوب مي شدند حزب جمهوري اسلامي را تأسيس كردند. شهید باهنر، صد روز پس از تأسيس این حزب، مواضع آن را در مسائل سياسي، اعتقادي، اقتصادي و فرهنگي بيان داشت و تعداد اعضاي حزب را تا آن روز، دو ميليون نفر ذكر كرد.
✅ هدف اين حزب، ايجاد يكپارچگي و همكاري هرچه بيشتر نيروهاي وفادار به انقلاب اسلامي، سامان بخشيدن به حكومت اسلامي و پايه گذاري دولت جمهوري اسلامي طبق قانون اساسي بود.
✅ آنان با همفكري و همكاري شماري ديگر از نيروهاي انقلابي توانستند در دورهاي حساس و سرنوشت ساز از تاريخ انقلاب اسلامي، در تدوين قانون اساسي و تشكيل اركان نظام اسلامي، دفاع از مباني فكري جمهوري اسلامي و تبيين انديشه ها و برنامه هاي مترقي اسلام براي رشد و كمال جامعه اسلامي و نظام مردم سالاري ديني در برابر انديشه هاي ماركسيستي، ليبرالي و ملي گرايي، نقشي مهم ايفا كنند.
✅ از اين رو، احزاب و گروه هاي منحرف در مخالفت با حزب جمهوري اسلامي برخاستند و در دفعات متعدد، افراد مهم و مؤثر حزب و انقلاب را به شهادت رساندند. اين حزب در 11 خرداد سال 1366 ش، به درخواست اعضاي شوراي مركزي آن و موافقت امام خميني(ره)، فعاليت هاي خود را رسماً تعطيل كرد.
🆔 @basijzirab
💠 فرازی از رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
۳۰- حق همسایه
🌸 اما حق همسایه این است که وقتی غایب است، حرمت و حقوق او را در نبودنش از هر جهت حفظ کنی و چون حاضر است، تکریمش نمایی و او را احترام کنی و در هر حالی به او کمک نمایی. برای پی بردن به عیب ها و لغزش های او تفحص و جستجو ننمایی و اگر هم ناخودآگاه از عیب او مطلع شدی، در خصوص دانسته های خویش نسبت به معایب او بسیار پرده پوش باش که اگر بخواهند با نیزه ها دلت را بشکافند و به اندرونت دست یابند، موفق نشوند.
🌷 به سخنان ناآگاهانه وی وقعی مگذار و اعتنا نکن، در سختی ها رهایش مکن و اگر امکاناتی دارد، بر او رشک و حسد مورز. از لغزش او درگذر و خلافش را اغماض نما و اگر ندانسته به تو بدی کرد، متانت به خرج بده و بردبار باش. مبادا بدرفتاری کنی.
🌹 اگر کسی خواست درباره او زبان به بدگویی بگشاید، جلوگیری کن و اگر فردی خواست مکری درباره اش به اجرا بگذارد، با دلسوزی این نقشه را خنثی کن و با کرامت و بزرگواری با وی معاشرت نما. هیچ نیرو و توانی به جز خدا نیست.
🌺 وَ أَمَّا حَقُّ الْجَارِ فَحِفْظُهُ غَائِباً وَ كَرَامَتُهُ شَاهِداً وَ نُصْرَتُهُ وَ مَعُونَتُهُ فِي الْحَالَيْنِ جَمِيعاً لَا تَتَبَّعْ لَهُ عَوْرَةً وَ لَا تَبْحَثْ لَهُ عَنْ سَوْأَةٍ لِتَعْرِفَهَا فَإِنْ عَرَفْتَهَا مِنْهُ مِنْ غَيْرِ إِرَادَةٍ مِنْكَ وَ لَا تَكَلُّفٍ كُنْتَ لِمَا عَلِمْتَ حِصْناً حَصِيناً وَ سِتْراً سَتِيراً لَوْ بَحَثَتِ الْأَسِنَّةُ عَنْهُ ضَمِيراً لَمْ تَتَّصِلْ إِلَيْهِ لِانْطِوَائِهِ عَلَيْهِ لَا تَسْتَمِعْ عَلَيْهِ مِنْ حَيْثُ لَا يَعْلَمُ لَا تُسْلِمْهُ عِنْدَ شَدِيدَةٍ وَ لَا تَحْسُدْهُ عِنْدَ نِعْمَةٍ تُقِيلُهُ عَثْرَتَهُ وَ تَغْفِرُ زَلَّتَهُ وَ لَا تَذْخَرْ حِلْمَكَ عَنْهُ إِذَا جَهِلَ عَلَيْكَ وَ لَا تَخْرُجْ أَنْ تَكُونَ سِلْماً لَهُ تَرُدُّ عَنْهُ لِسَانَ الشَّتِيمَةِ وَ تُبْطِلُ فِيهِ كَيْدَ حَامِلِ النَّصِيحَةِ وَ تُعَاشِرُهُ مُعَاشَرَةً كَرِيمَةً وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ.
📗 خصال صدوق، رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
🆔 @basijzirab
🔰 رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان شرقی با تاکید بر تامین نیازهای حال،آینده و اهداف انقلاب #استمرار_حرکت_انقلابی_رمز_پیروزی
🆔 @basijzirab
🔰 دشمنان به مراکزی که در پیشرفت انقلاب تاثیر دارند تهمت میزنند.امروز نوبت #سپاه است و در ضمن به شهید بزرگ و بزرگواری مثل #شهید_سلیمانی
🆔 @basijzirab
🔰تجلیل از خانواده معظم شهدای مدافع حرم و رزمندگان مدافع حرم شهرستان سوادکوه در #یادواره_شهدای_مدافع_حرم_مازندران در مسجدجامع زیراب
🆔 @basijzirab
#تقویم
📅 امروز شنبه
☀️ 30 بهمن ماه 1400 شمسی
🌙 17 رجب 1443 قمری
❄️ 19 فوریه 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه بزرگ و عالم مجاهد آيت الله "ميرسيدعلی آيت نجف آبادی" (1321ش)
➕ گشايش سفارت فلسطين در محل سابق سفارت اسراييل در تهران، پس از پيروزي انقلاب (1357ش)
➕ درگذشت خطيب شهير، حجت الاسلام و المسلمين "حسن كافی" (1379ش)
➕ سقوط هواپيمای نظامی ايران در حوالی كرمان و شهادت 276 نفر از نيروهای سپاه پاسداران (1381ش)
➕ افتتاح ناوچه جماران با حضور رهبر انقلاب (1388ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت علامه فاضل شيخ "سليمان بحرانی" از علمای بزرگ شيعه (1121 ق)
➕ ولادت آيت اللَّه "سيدابوتراب خوانساري" فقيه برجسته ي شيعه(1271 ق)
❄️ #میلای
➕ مرگ "دِنگ شيائو پينْگ" رهبر پيشين چين (1997م)
🆔 @basijzirab
💠 فرازی از رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
۳۱- حق رفیق
🌷 و أما حق رفيق اين است كه تا می توانى به او احسان كنى و اگر نمی توانى لا اقل با انصاف باشى و او را به اندازه اى كه احترامت مي كند احترام كنى و همانطور که تو را نگه می دارد، نگاهش بدارى، و نگذاری در هيچ كرمى بر تو پيش دستى كند و اگر پيش دستى كرد به او عوض بدهى و تا آنجا كه ممکن است در دوستى او كوتاهى نكنى، بر خود لازم بدانى كه خير خواه و نگهدار و پشت و پناه او باشى. در طاعت پروردگار یار و كمك حال او باشی تا اينكه قصد نافرمانى پروردگار را نكند. سپس بر او رحمت باشى و عذاب نباشى، و قدرتی نیست جز قدرت خداوند متعال.
🌹وَ أَمَّا حَقُّ الصَّاحِبِ فَأَنْ تَصْحَبَهُ بِالْفَضْلِ مَا وَجَدْتَ إِلَيْهِ سَبِيلًا وَ إِلَّا فَلَا أَقَلَّ مِنَ الْإِنْصَافِ وَ أَنْ تُكْرِمَهُ كَمَا يُكْرِمُكَ وَ تَحْفَظَهُ كَمَا يَحْفَظُكَ وَ لَا يَسْبِقَكَ فِيمَا بَيْنَكَ وَ بَيْنَهُ إِلَى مَكْرُمَةٍ فَإِنْ سَبَقَكَ كَافَأْتَهُ وَ لَا تُقَصِّرَ بِهِ عَمَّا يَسْتَحِقُّ مِنَ الْمَوَدَّةِ تُلْزِمْ نَفْسَكَ نَصِيحَتَهُ وَ حِيَاطَتَهُ وَ مُعَاضَدَتَهُ عَلَى طَاعَةِ رَبِّهِ وَ مَعُونَتَهُ عَلَى نَفْسِهِ فِيمَا يَهُمُّ بِهِ مِنْ مَعْصِيَةِ رَبِّهِ ثُمَّ تَكُونُ عَلَيْهِ رَحْمَةً وَ لَا تَكُونُ عَلَيْهِ عَذَاباً وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ
📗 خصال صدوق، رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
🆔 @basijzirab
💠 با پنج گروه دوستی نکنید. 💠
🌺 امام صادق عليه السلام از پدرشان نقل ميفرمايند: پدرم علي بن الحسين عليه السلام به من فرمود: پنج نفر را در نظر داشته باش و با آنها همراه و هم صحبت و رفيق راه مشو. من گفتم پدرجان آنها چه كساني هستند؟ فرمود:
1⃣ بپرهيز از همراهي و رفاقت با دروغگو؛ زيرا او به منزله ی سرابی است كه دور را به تو نزديك و نزديك را به تو دور سازد.
2⃣ و بپرهيز از رفاقت با فاسق؛ زيرا او تو را به لقمه ای بفروشد و يا كمتر از آن.
3⃣ و بپرهيز از رفاقت با بخيل؛ زيرا او دست ازكمك به تو به وسيله مالش بردارد آنگاه كه تو بي نهايت بدان نيازمندی.
4⃣ و بپرهيز از رفاقت با احمق؛ زيرا او ميخواهد بتو سود برساند ولي به واسطه ی حماقتش به تو زيان ميرساند.
5⃣ و بپرهيز از رفاقت با قاطع رحم؛ زيرا من يافتم او را كه در سه جاي قرآن به او لعن شده است: « سوره محمد آيه 23 و سوره رعد آيه 24 و سوره بقره آيه 27 »
📚 اصول كافي ، ج4، ص86.
🆔 @basijzirab