💠💠💠💠💠
💠💠💠💠
💠💠💠
💠💠
💠
📜 خطبه ۲۱۰- در باب حدیثهای مجعول
🔰 قَالَ علی (علیه السلام):
🔹اقسام احادیث رواج یافته
احادیثی که در دسترس مردم قرار دارد، هم حق است هم باطل، هم راست هم دروغ، هم ناسخ هم منسوخ، هم عام هم خاص، هم محکم هم متشابه، هم احادیثی که به درستی ضبط گردید و هم احادیثی که با ظن و گمان روایت شد. در روزگار پیامبر (صلّی الله علیه و آله) آنقدر دروغ به آن حضرت نسبت داده شد که ایستاد و خطابه ایراد کرد و فرمود: (هر کس از روی عمد به من دروغ نسبت دهد جایگاه او پر از آتش است.)
🔹اقسام راویان حدیث
افرادی که حدیث نقل می کنند چهار دسته اند، که پنجمی ندارد.
اول- منافقان نفوذی: نخست منافقی که تظاهر به ایمان می کند، و نقاب اسلام بر چهره دارد، نه از گناه می ترسد و نه از آن دوری می جوید و از روی عمد دروغ به پیامبر (صلّی الله علیه و آله) نسبت می دهد. اگر مردم می دانستند که او منافق دروغگو است، از او نمی پذیرفتند و گفتار دروغین او را تصدیق نمی کردند، اما با ناآگاهی می گویند و از اصحاب پیامبر است، رسول خدا را دیده و از او حدیث شنیده، و از او گرفته است، پس حدیث دروغین او را قبول می کنند، در صورتیکه خدا تو را از منافقین آنگونه که لازم بود آگاهاند، و وصف آنان را برای تو بیان داشت، آنان پس از پیامبر (صلّی الله علیه و آله) باقی ماندند و به پیشوایان گمراهی و دعوت کنندگان به آتش با دروغ و تهمت نزدیک شده پس به آنان ولایت و حکومت بخشیدند، و بر گردن مردم سوار گردیدند، و به وسیله آنان به دنیا رسیدند، همانا مردم هم با سلاطین و دنیا هستند، مگر آن کس که خدا او را حفظ کند، این یکی از آن چهار گروه.
دوم- اشتباه کار دوم: کسی که از پیامبر (صلّی الله علیه و آله) چیزی را به اشتباه شنیده، و سخن آنحضرت را درست حفظ نکرده است، و با توهم چیزی را گرفته، اما از روی عمد دروغ نمی گوید، آنچه در اختیار دارد روایت کرده و به آن عمل می کند و می گوید، من از پیامبر (صلّی الله علیه و آله) آن را شنیده ام، اگر مسلمانان بدانند که او اشتباه کرده، و غیر واقعی پنداشته، از او نمی پذیرفتند، خودش هم اگر آگاهی می یافت که اشتباه کرده، آن را رها می کرد.
سوم- ناآگاهانی که حدیث شناس نیستند: و سومی شخصی که شنیده پیامبر (صلّی الله علیه و آله) به چیزی امر فرمود، سپس از آن نهی کرد و او نمی داند، یا شنید که چیزی را نهی کرد، سپس به آن امر فرمود و او آگاهی ندارد، پس نسخ شده را حفظ کرد ولی ناسخ را نمی داند، اگر بداند که حدیث او منسوخ است ترکش می کند، و اگر مسلمانان نیز می دانستند روایت او نسخ شده آن را ترک می کردند.
چهارم- حافظان راست گفتار: دسته چهارم، آنکه نه به خدا دروغ می بندد و نه به پیامبرش دروغ نسبت می دهد، دروغ را از ترس خدا، و حرمت نگهداشتن از رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) دشمن دارد، در آن چه از پیامبر (صلّی الله علیه و آله) شنیده اشتباه نکرده، بلکه آن را با تمام جوانبش حفظ کرده است. و آن چنانکه شنیده بدون کم و کاست نقل می کند، پس او ناسخ را حفظ و به آن عمل کرد، و منسوخ را حفظ و از آن دوری جست، خاص و عام، محکم و متشابه، را شناخته، هر کدام را در جای خویش قرار داده است.
🔹اقسام اصحاب رسول خدا (صلّی الله علیه و آله)
گاهی سخنی از رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) دارای دو معنا بود، سخنی عام، و سخنی خاص، کسی آن را می شنید که مقصود خدا و پیامبرش را از کلام نمی فهمید، پس به معنای دلخواه خود تفسیر می کرد، و بدون آنکه معنای واقعی آن را بداند، که برای چه هدفی صادر شد، و چرا چنین گفته شد، حفظ و نقل می کرد. همه یاران پیامبر (صلّی الله علیه و آله) چنان نبودند که از او چیزی بپرسند و معنای واقعی آن را درخواست کنند تا آنجا که عده ای دوست داشتند، عربی بیابانی یا سوال کننده ای از آن حضرت چیزی بپرسد و آنها پاسخ آن را بشنوند، اما من هر چه از خاطرم می گذشت می پرسیدم، و حفظ می کردم، پس این است علل اختلاف روایاتی که در میان مردم وجود دارد، و علل اختلاف روایات در نقل حدیث.
💠
💠💠
💠💠💠
💠💠💠💠
💠💠💠💠💠
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#من_نهج_البلاغه_میخوانم
✅ وظایف منتظران در کلام امام صادق(علیه السلام)
🌹امام صادق علیه السلام فرمودند:
هنگامی عذاب و سختی بر بنی اسرائیل طولانی شد، در پیشگاه الهی دست به دعا برداشتند و چهل روز ضجه و گریه داشتند تا اینکه خدای تعالی به موسی و هارون وحی فرمود تا بنی اسرائیل را از دست فرعون نجات دهند و با این کارشان خدا از ۱۷۰ سال باقیمانده غیبت صرف نظر فرمود."
در ادامه امام صادق(ع)می فرمایند:
همچنین اگر شما(شیعیان) چنین کنید، خدای تعالی حتماً فرج ما را خواهد رساند[قبل از رسیدن به انتهایش] و اگر این کار را نکنید امر ظهور به انتهایش موکول خواهد شد.
📙بحار الأنوارجلد۵۲صفحه ۱۳۱
🔸برای ظهور حضرت مهدی عج دعا کنیم؛ نه یک دعای ساده، دعایی برخاسته از عمق جان تا کار به انتها نرسد و دشواری ها بالا نگیرد.
⛅️ أللَّھُمَ عجِّلْ لِوَلیِک الْفَرَج
🆔 @basir110213
رفقا حواستون باشه!
دارند برای #ظهور امام عصر علیهالسلام یارگیری میکنند.
🆔 @basir110213
✅ برخی از صفات اخلاقی اصحاب امام زمان(عج)
📚طبق روایات گوناگون اهل بیت در کتاب صفات الشیعه از شیخ صدوق
😊 خوش اخلاق _ مهربان _ آرام_ کم حرف _ با یقین _ با گذشت_ صبور_ نداشتن وسواس _ پرهیز از عجله_ با اخلاص(عمل و کار برای خدا) _ مبارزه با هوای نفس_ دوری از جدل_ شمرده شمرده حرف زدن_ توکل بر خدا_ ایثار و از خود گذشتگی_ مدارا با خلق _ با ادب _ با نظم_ بخشش مال_ با صدای آرام سخن گفتن _تفکر زیاد_ تفکر قبل از سخن_ تواضع_ توجه به همنشینان و در نظر داشتن راحتی آنها حتی در ازای به سختی انداختن خویش _ کمک به دیگران _ دعا برای دیگران _ دوست داشتن مومنین_ رفع حاجت مومنین در حد توان _ احترام به فقرای شیعه_ دائم الذکر قلبی(قلبشان هر لحظه متوجه به خدا و ولی خدا) و محبت در راه خدا و دشمنی در راه خدا
⛔️ پرهیز از مال اندوزی _ غرور _ خود بینی_ خود برتر بینی _ تمسخر دیگران _ بخل _ طمع _ حسادت_ کینه _ قطع صحبت دیگری _ حرص _ گناهان و ... ⛔️
✨ خدایا به حق محمد و آل محمد(صلی الله علیه و آله) هر چه سریع تر یاران امام زمان (عج) را برای یاری حضرت آماده بگردان
و ما را هم جزو یاران حضرت قرار ده.
🆔 @basir110213
🌼 آیتالله بهجت قدس(ره) :
از خدا بخواهیم که از قرآن، ما را جدا نکند، همچنین از خدا بخواهیم ما را از عترت(اهل بیت) جدا نکند؛ که عترت با قرآن است و قرآن هم با عترت است. اگر کسی یکی از این دو تا را ندارد، هیچ کدام را ندارد.
( بهسوی محبوب، ص١٢٨)
🆔 @basir110213
📺 برنامه تلویزیونی #جهان_آرا
🔻 موضوع: نگاهی به میراث سیاست خارجی دولت #روحانی برای #رئیسی
💢 با حضور: محمد جواد لاریجانی، معاون پیشین وزارت امور خارجه
✅ امشب ساعت ۲۲:۰۰ از شبکه افق
❎ تکرار؛ فردا ساعت ۱۴:۳۰
🆔 @basir110213
♨️ #بازی_سیاسی
📱 نسخه 1.1 #بازی_قلف منتشر شد.
🔹 این بازی با فضایی طنز به نقد سوژههای #سیاسی پرداخته است و تجربه جالبی به بازیکن هدیه میدهد.
قلف شامل ۱۵۰ مرحله فکری و معمایی است که شما باید از متون یا تصاویر، جواب هر مرحله را حدس بزنید.
⛔️ متاسفانه عنوان فوق به علت محتوای #سیاسی از کافه بازار حذف شده است اما شما می توانید بازی را از طریق سایت بازی به آدرس Gholf-game.ir یا کانال های تلگرام و بله با آیدی @gholf1400 دریافت کنید.
قلف رو به دیگران هم معرفی کنید.
🆔 @basir110213
❗️ارزهای مجازی(بیت کویین ، اتریوم و...) حرام و مصداق ربا و قمار است.
💢به طور کلی به دلیل اینکه ارز مجازی ارزش ذاتی ندارد و پشتوانه ای برایش وجود ندارد، مصداق ربا حساب میشود. همچنین سرمایه گذاری در آن با توجه به اینکه ارزش آن در نوسان است و ممکن است بالا برود و شخص سود کند و پایین بیاید و ضرر کند بدون اینکه کار مفیدی شکل گرفته باشد، نوعی قمار حساب میشود که البته معمولا برندگان اصلی آن سازندگان آن هستند و سایر مردم بازندگان آن به حساب میآیند.
☑️ فتوای چند تن از مراجع تقلید درباره ارز مجازی:
🔸رهبر معظم انقلاب حکم آن را موکول به حکم قانون کرده اند و قانون هم خرید و فروش و سرمایه گذاری در آن را جائز نمیداند.
🔸آیتالله مکارم شیرازی: با توجه به ابهامات زیادی که بیت کوین دارد معامله آن اشکال دارد.
🔸آیتالله وحید خراسانی: خرید و فروش آن باطل است.
🔸آیتالله شبیری زنجانی: چنانچه استفاده از اینگونه ارزها نوعا مفسده اقتصادی داشته باشد یا خلاف قانون باشد، خرید و فروش آن اشکال دارد.
🔸آیتالله صافی گلپایگانی: حرام و اکل مال به باطل است.
🔸آیتالله نوری همدانی: ورود در معامله پولهای مجازی اشکال شرعی دارد.
🆔 @basir110213