♻️ عصاره ی اوصاف و ویژگیهای پیامبر اعظم(ص): (۳)
۲۱- کسي را بر لغزش و خطاي در سخن مواخذه نمي کرد.
۲۲- هرگز با کسي جدل و منازعه نمي کرد.
۲۳- هرگز سخن کسي را قطع نمي کرد مگر آنکه حرف لغو و باطل بگويد.
۲۴- پاسخ به سوالي را چند مرتبه تکرار مي کرد تا جوابش بر شنونده مشتبه نشود.
۲۵- چون سخن ناصواب از کسي مي شنيد. نمي فرمودـ« چرا فلاني چنين گفت» بلکه مي فرمود « بعضي مردم را چه مي شود که چنين مي گويند؟»
۲۶- با فقرا زياد نشست و برخاست مي کرد و با آنان هم غذا مي شد.
۲۷- دعوت بندگان و غلامان را مي پذيرفت.
۲۸- هديه را قبول مي کرد اگرچه به اندازه يک جرعه شير بود.
۲۹- بيش از همه صله رحم به جا مي آورد.
۳۰- به خويشاوندان خود احسان مي کرد بي آنکه آنان را بر ديگران برتري دهد.
📚 طبرسی، مکارم الاخلاق ، باب اول؛ ویژگیهای پیامبر اعظم(ص)
@entezarefaraj313
💠 شرح #دعای_هفتم صحیفه سجادیه (۹)
۸) أَنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمَّاتِ، وَ أَنْتَ الْمَفْزَعُ فِي الْمُلِمَّاتِ
🔹 مدعو: کسی که او را می خوانند.
🔸 مهمات: امور مهم و مشکلات سخت
🔹 مفزع: پناهگاه
🔸 ملمات: سختی ها و پریشانی ها.
🔹 یعنی: خداوندا! در مهمّات و مشکلات تنها تو را می خوانند و در پریشانی و سختی ها تنها پناهگاه تو هستی.
✅ در این فراز از دعا، امام سجاد (ع) خداوند متعال را تنها پناهگاه در سختی ها و مشکلات مطرح می کند و تنها کسی که انسان ها برای حل مشکلات و سختی های خود، به سراغ او می روند را خداوند می داند، چرا که هیچ کس جز او قادر به حلّ مشکلات انسانها نیست.
☀️ قرآن کریم می فرماید: «وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كاشِفَ لَهُ إِلَّا هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشاءُ مِنْ عِبادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ» یونس/107.
و اگر خدا گزند و آسيبى به تو رساند، آن را جز او برطرف كننده اى نيست و اگر براى تو خيرى خواهد فضل و احسانش را دفع كننده اى نيست؛ خيرش را به هر كس از بندگانش بخواهد می رساند و او بسيار آمرزنده و مهربان است.
✅ بنابراین انسان مؤمن باید هر چه می خواهد فقط از خداوند بخواهد. البته نباید انسان عالم اسباب را فراموش کند و برای حلّ مشکلات خود باید به دنبال اسباب حلّ آنها برود زیرا خداوند امور این جهان را از طریق اسباب آن جاری می سازد، همان گونه که امام صادق علیه السلام می فرماید:
🌷 « أبَى اللّه ُ أن يُجرِيَ الأشياءَ إلاّ بِأسبابٍ » (کافی 1/183). خداوند ابا دارد از اين كه چيزها (امور) را جز از طريق اسباب فراهم آورد
ادامه دارد .................
@entezarefaraj313
🌹استفاده بانوان از عطر👆
🔰سؤال: آیا استفاده از #عطر برای #بانوان هنگام بيرون رفتن از خانه، حرام است؟
✅ جواب: اگر به گونه ای باشد که موجب #جلب_توجه_نامحرم می شود، باید از آن اجتناب شود.
‼️افشاء اسرار دیگران
🔷س 5411: آیا سخن گفتن از اسرار شخصی و امور خصوصی و سرّی در برابر مردم جایز است؟
✅ج: کشف و بيان امور خصوصی و شخصی در برابر ديگران اگر به نحوی مربوط به افراد ديگر هم باشد و يا موجب ترتّب مفسده شود جايز نيست.
🆔 @entezarefaraj313
🌺🌺🌺🌺🌺حدیث 30757
دو گناه بخشودنی نیست
2297 - وَ قالَ عَلِىُّ بْنُ الْحُسَيْنِ عليه السلام: يَغْفِرُ اللَّهُ لِلْمُؤْمِنِينَ كُلَّ ذَنْبٍ، وَ يُطَهِّرُ مِنْهُ فِى الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ مَا خَلا ذَنْبَيْنِ: تَرْكَ التَّقِيَّةِ، وَ تَضْيِيعَ حُقُوقِ الْإِخْوانِ.
@ahadis_tollab
خداوند هر گناهى از مؤمن را مى بخشد و او را از آن گناه در دنيا و آخرت پاك مى كند غير از دو گناه: 1 - تقيه نكردن (در مواردى كه دين دستور داده) 2 - و از بين بردن حق برادران.
کتاب احادیث الطلاب ص 654
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
@entezarefaraj313
‼️اجیر گرفتن برای انجام واجبات شخص زنده
🔷س 5416: مادرم از کار افتاده است و نماز و روزه قضا دارد، با توجه به اینکه در قید حیات هستند آیا می توانیم کسی را برای گرفتن نماز و روزه های قضا اجیر کنیم؟
✅ج: کسی که در قید حیات می باشد لازم است تا آخر عمر، نماز و روزه ها را شخصا قضا کند و نمی تواند برای انجام نماز و روزه های قضا شده، کسی را اجیر کند وگرنه لازم است وصیت کند که پس از مرگش از طرف او (گرچه با گرفتن اجیر) انجام شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @entezarefaraj313
#پرخاشگري_كودكان
💠این عوامل، پرخاشگري در کودکان را افزایش میدهد:
❌توجه نکردن به نیاز کودکان
❌گرسنگی
❌خانوادههای پرتنش
❌مقایسه کودکان باعث رشد نیست، بلکه حسادت آنها را تحریک میکند
❌فیلمها و کارتون هاي خشن
❌تشویق کودکان به کتک کاری
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🆔 @entezarefaraj313
‼️شرط پرداخت مبلغی در صورت پشیمانی از معامله
🔷س 5436: مدتی پیش اقدام به فروش ملک خود نمودم و در پایان قولنامه ذکر شد که در صورت پشیمانی هر یک از طرفین معامله، آن شخص باید مبلغ معیّنی را به طرف مقابل بپردازد.
آیا این این شرط صحیح است ؟
✅ج: این شرط اگر در ضمن عقد لازم باشد و یا عقد مبتنی بر آن منعقد شود اشکال ندارد؛ ولی باید برای این قبیل شرطها که در قیمت مبیع مؤثّر هستند، مدّت معیّنی ذکر شود و الا باطل است.
📕منبع: leader.ir
‼️خمس سهام عدالت
🔷س 5435:
۱. با توجه به اینکه واگذاری #سهام_عدالت به صورت اقساط (از محل سودِ حاصل از #سهام)، بوده است آیا این سهام، متعلق خمس است؟ بر فرض وجوب، زمان تعلق چه زمانی است؟
۲. دولت برای برخی از اقشار ضعیف، قیمت سهام را با تخفیف محاسبه کرده و تفاوت قیمت را از محل منابع خود تأمین کرده است، آیا به مقداری که دولت تخفیف داده نیز #خمس تعلق می گیرد؟
۳. حکم خمسِ سودهایی که قبل از آزادسازی (پس از سال 95) حاصل شده و به افراد پرداخت شده یا نشده است، چیست؟
✅ج:
۱) پس از آزاد شدن سهام عدالت، مقداری که قابل فروش است، در اولین #سال_خمسی، خمس آن به قیمتی که خریدار دارد، باید پرداخت شود.
۲) در این صورت نصف سهام، متعلق خمس است و نصف دیگر در حکم #هبه است و خمس ندارد.
در هر دو صورت قبل، کسانی که برای گذران زندگی نیاز به این سهام و سود حاصل از آن دارند به نحوی که با تخمیس آن، سود حاصل از مابقی، کفاف زندگی در حدّ شأن آنها را نمی دهد، پرداخت خمس اصل سهام، واجب نیست.
۳) سودهای مذکور جزء درآمد سالی است که قابل وصول بوده است، که اگر در آن سال دریافت نشده و سال خمسی بر آن گذشته است، باید پس از دریافت، بلافاصله خمس آن پرداخت شود و اگر دریافت شده، حکم #درآمد_بین_سال را دارد.
@entezarefaraj313
✅درمان مشکلات با صدقه!
✍مردی خدمت امام کاظم (علیه السلام) رسید و عرض کرد: ده نفر عائله دارم تمامشان بیمارند، نمی دانم چه کنم و با چه وسیله گرفتاریشان را بر طرف سازم؟
امام(علیه السلام) فرمود: آنان را به وسیله صدقه و احسان به نیازمندان مؤمن در راه خدا، معالجه کن(به نیازمند صدقه داده و از او بخواهید دعا کند) که هیچ چیزی سریع تر از صدقه حاجت را بر آورده نمی کند و هیچ چیز برای بیمار سودمندتر از صدقه نمی باشد... گاهي امام سجاد سلام الله عليه چيزي كه به سائل مرحمت مي فرمودند،دست مبارك خود را مي بوييد و مي گفت: اين دست به دست الهي رسيده؛ چون خداوند در آیه 104 سوره توبه فرمود: خداست که توبه را از بندگانش می پذیرد و اوست که صدقات آنها را می گیرد...
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
@entezarefaraj313
/ آیا نذر فرزندان باید با اجازه پدر و مادر باشد؟ 👆
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🆔 @entezarefaraj313
🔻به مناسبت هفته وحدت؛
❓ پیامبر خدا یا پیامبر اسلام؟ کدام عبارت درست است؟
حجت الاسلام والمسلمین احمد عابدی به سؤالی پیرامون رسول گرامی اسلام پاسخ داده است که تقدیم نگاه شما خواهد شد.
◻️پیامبر خدا یا پیامبر اسلام؟
تقریباً در این صد سال اخیر اشتباهی در کتابهای فرهنگی ما رخ داده که گفته میشود پیغمبر اسلام؛ اما تا قبل از این قرن اخیر هر کتابی چه عربی و چه فارسی در مورد پیغمبر اکرم نوشته شده همه تعبیرها، رسول خداست، قرآن کریم هرجا از پیامبر اکرم یاد میکند بعنوان رسول الله یاد میکند و روایات نیز همیشه میگوید #رسولالله. در واقع پیغمبرِ خداست.
◻️ حضرت محمد (ص) پیامبر همه جهانیان است و تنها پیامبر مسلمانان نیست و بهکاربردن تعبیر #پیامبر_اسلام درست نیست و این واژه ساخته غربیها است.
◻️ انگلیسیها چون پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) را قبول نداشتند و نمیخواستند ایشان به عنوان پیامبر همه بشریت معرفی شود این تعبیر را درست کردند و در یک قرن اخیر بر سر زبانها انداختند؛ در حالی که پیغمبر برای همه بشریت آمده است و مسلمان و غیر مسلمان ندارد.
◻️در طول ۱۳ قرن بعد از اسلام در هیچ نوشتهای از بزرگان دین و یا تعابیرشان، تعبیر پیامبر اسلام به کار نرفته و مسلمانان همه حضرت محمد(صلیاللهعلیهوآله) را با عنوان رسولالله و پیامبر خدا میشناسند، اما انگلیسیها برای پیش برد اهداف ضد اسلامی خود این تعبیر را درست کردند و متأسفانه در میان ما هم رواج یافته است.
هدایت شده از قیام
« وما ارسلناک الا رحمه للعالمین »
در ایران
همراه با سایر کشورهای اسلامی
محصولات:
❌دنت ، ❌کیبی ، ❌بیک ،
❌تفال ، ❌لورآل ، ❌الارو و
❌ آرک و... نمی خریم.
#تحریم_کالاهای_فرانسوی
#پیامبر_رحمت
#مقاطعه_المنتجات_الفرنسیه
✍قیام
⚜قرارگاه یاوران اقتصادمقاومتی⚜
🔹🔹قیام🔸🔸
🆔 @Qiam_ir
هدایت شده از يَا أَيُّهَا الْعَزِيزُ مَسَّنَا وَأَهْلَنَا الضُّرُّ وَجِئْنَا بِبِضَاعَةٍ مُزْجَاةٍ فَأَوْفِ لَنَا ا
🌹 #روز_خودرامعطربه_عطرصلوات_کنید
🍀اللَّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَالعَنْ أعْدَاءَهُم 🍀
🌻اللّٰھـُم ؏جِّل لِوَلیڪَ الفَرَجْـ🌻
┄┅┅🌸🌸🌸🌸┅┅┄
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
┄┅┅🌸🌸🌸🌸┅┅┄