💢حضور ترامپ و زمزمههای مذاکره
🔹«معصومه ابتکار» معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور در دولت دوازدهم در قالب یک پیشنهاد خطاب به رئیس دولت چهاردهم گفته است: «معتقدم دولت پزشکیان حتی میتواند با دولت جمهوریخواه ترامپ مذاکره کرده و شرایط بهتری برای منطقه و جهان ایجاد کند.» البته در این روزها چنین سخنانی از برخی افراد سرشناس نیز شنیده میشود؛ اما آیا واقعاً ترامپ ناجی جهان خواهد شد؟
🔸ترامپ چند روز پیش از انتخابات ریاست جمهوری گفت: «آنچه ما میخواهیم صلح است.» کمپین ترامپ روی بیلبوردهای بزرگراههای میشیگان و در جریان بازدیدها از آنجا، استدلال میکرد که او «طرفدار صلح» در خاورمیانه است؛ در حالی که هریس را طرفدار رژیم صهیونیستی معرفی میکرد؛ اما ترامپ در یک هفته پس از پیروزی در انتخابات، افرادی را برای کابینهاش معرفی کرده است که یا بهصراحت از شهرکسازی و الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی حمایت میکنند، یا از کوچکترین پیشنهادی برای انتقاد از رژیم صهیونیستی بهشدت انتقاد میکنند.
🔹«هگزا» گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزارت دفاع، الحاق کرانه باختری از سوی رژیم صهیونیستی را تأیید کرد؛ «الیز استفانیک» نامزد ترامپ برای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل هم رویکرد مشابهی دارد؛ «مارکو روبیو» گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزارت خارجه، از حامیان رژیم صهیونیستی است. این رویکرد، اعرابی را که به ترامپ رأی دادند، ناامید کرده است. آنان معتقدند دولت آتی آمریکا نیز تمام عیار حامی رژیم صهیونیستی خواهد بود.
🔸از سوی دیگر «فایننشال تایمز» به نقل از منابع نزدیک به تیم دونالد ترامپ، اعلام کرد ترامپ قصد بازگرداندن سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را دارد؛ راهبرد «فشار حداکثری» با هدف بازگرداندن ایران به میز مذاکره برای حصول یک توافق جامع بر سر برنامه هستهای این کشور اجرا میشود. در میان کابینه آینده ترامپ نیز رویکرد مناسبی نسبت به ایران دیده نمیشود.
🔹«الیز استفانیک» نامزد ترامپ برای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل را یکی از مدافعان ترامپ در ترور شهید سلیمانی معرفی میکنند. استفانیک در آخرین موضعگیری خود علیه ایران ۲۰ آبان در ایکس نوشت: «ایالات متحده آماده است تا به کارزار فشار حداکثری رئیسجمهور ترامپ علیه ایران بازگردد.» طرح «مارکو روبیو»، گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزارت خارجه، با نام «قانون توقف حمایت از نفت ایران »(SHIP) هنوز در سنای آمریکا در دست بررسی است.
🔸این گزارشها حکایت از این دارد که کابینه دولت دونالد ترامپ آنقدری که ظرفیت برای تنشزایی در منطقه دارد، ظرفیتی برای ثبات در منطقه ندارد. البته راهبرد کلان جمهوری اسلامی در مواجهه با آمریکا اصول ثابتی دارد؛ بنابراین، در مواجهه با دموکراتها یا جمهوریخواهان غافلگیر نشده است. ایران در زمان دموکراتها نیز شرایط سادهای نداشته است. حمله طبس، قانون داماتو و تحریم نفت از سال ١٣٩١ همگی در زمان دموکراتها رخ داده است. بنابراین، وضعیت فعلی شرایط جدیدی نیست و نباید با سادهاندیشی در تحلیل، جامعه را دچار دو قطبی کاذب مذاکره و آبادانی کرد.
#گزارشروز
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢اتفاق نظر سران نظام درباره فیلترینگ!
🔹دکتر پزشکیان در دیدار با اعضای حزب کارگزاران با تأکید بر اینکه صداقت با مردم کلید حل اساسی مشکلات کشور است، اظهار داشت: «حل مشکلات آینده کشور در گرو ایجاد پذیرش اجتماعی در مردم و جامعه است. قبل از هر مداخله باید با مردم صادقانه صحبت کرد و استدلالهای علمی خود را با آنها در میان بگذاریم تا بتوانیم به یک زبان و نگاه مشترک برسیم. پذیرش اجتماعی حتماً بر اساس مستندات، شواهد و با کمک دانشگاهیان، احزاب و رسانهها قابل دستیابی است؛ نمیتوان مسائل را به زور به جامعه تحلیل کرد.»
🔸رئیس جمهور با اشاره به انتظارات جامعه برای بهبود کیفیت اینترنت و رفع فیلترینگ در کشور گفت: «در موضوع اینترنت و رفع فیلترینگ به نگاه مشترک میان سران رسیدهایم و در پی حل مشکلات این حوزه هستیم.»
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢چرا بایدن پیش از ترک کاخ سفید در پی تحریک روسیه است؟
🔹پس از گذشت بیش از ۲.۵ از جنگ روسیه و اوکراین، دولت جو بایدن به اوکراین اجازه داد از موشکهای تاکتیکی آمریکایی «اتکامز» برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده کند.
🔸ویلیام وولفورث، کارشناس سیاست خارجی آمریکا در گفتوگو با الجزیره گفته: این تصمیم دولت بایدن با توجه به پیشروی روسیه در بسیاری از جبهههای اصلی جنگ و آمادگی برای حملۀ متقابل در منطقۀ کورسک منطقی به نظر میرسد و اگر اوکراین حداقل به نقطۀ تعادلی در جنگ از طریق متوقف کردن حملات روسیه نرسد، مذاکره از هر نوعی برای کییف فاجعهبار خواهد بود.
🔹مقامات دولت بایدن، کاهش محدودیتهای استفاده از موشکهای دوربردِ اتکامز توسط اوکراین را پاسخی به حضور نیروهای کرهشمالی در منطقهی کورسک میدانند.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢آژانس: ایران گامهای مقدماتی برای توقف افزایش ذخایر اورانیوم را برداشته است
🔹در گزارش فصلی آژانس انرژی اتمی ادعا شده ایران انباشت ذخایر اورانیوم خود را افزایش داده است. طبق این گزارش، ایران ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی خود را به ۱۸۲.۳ کیلوگرم رسانده است.
🔸در این گزارش تصریح شده: «آژانس تأیید کرد که ایران تدابیر مقدماتی برای توقف افزایش ذخایر اورانیوم ۶۰ درصدی خود را برداشته است.
🔹رویترز بهنقل از یک دیپلمات ارشد مدعی شده پیشنهاد ایران به آژانس اتمی این است که در ازای توسعهندادن ذخایر اورانیوم غنیشدۀ ۶۰ درصدی به به فراتر از ۱۸۵ کیلوگرم، کشورهای اروپایی از صدور قطعنامه شورای حکام آژانس علیه ایران خودداری کنند.
🔸والاستریتژورنال گزارش داده علیرغم پیشنهاد ایران برای درنظر گرفتن سقف برای حجم ذخایر اورانیوم غنیشده، تروئیکای اروپایی قصد دارند قطعنامۀ ضدایرانی خود را در شورای حکام آژانس اتمی پیش ببرند.
🔹نورمن، خبرنگار والاستریتژورنال گفته شنیدههای او حاکی است قطعنامۀ ضدایرانی تروئیکای اروپا امشب تنظیم خواهد شد.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢روزنامههای چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢روزنامههای چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
💢روزنامههای اقتصادی چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa